Vítejte ve fóru věnovanému radosti ?ivota - jídlu! Ne?ijeme, abychom jedli, nicméně jistě ani nejíme pouze proto, abychom ?ili. Pochlubte se, co vám doma bublá pod pokličkami. Co jste si uvařili? Co vám někdo uvařil? Na co se chystáte?
Vítána je i výměna zku?eností stran vaření, nebojíme se ani receptů na přípravu dezertů a nápojů. Tak jen do toho, u? slintáme!
Makrobiotikům vstup zakázán! :)
ZAJÍMAVÉ ODKAZY
|
|
|
| Vyslanec: to uz ale neni nahoda!!!
Ja mel dneska k obedu taky sekanou s bramborama a navic ve 12:47
a kdyz uz sem v tom, tak k veceri si dam v 17:01 treba ten hovezi vyvar ;o) |
|
|
|
| Tak a já na rozdíl od laggy mám jídlo :) Domácí sekanou s bramborem a hovězí vývar s nudlemi :) |
|
|
|
| Dneska sem kuchtila s mamkou :) prča
Kuskus tentokrát vařený s olivovým olejem, solí, bobkovým listem. K tomu sojové maso. Kdy? je převařené, dám to na pánvičku, přidám tro?ku olivového oleje, nakrájená rajčata, cibuli, papriku, česnek, kmín, sůl, nebo podravka, libeček a tak. Té zeleniny HODNĚ. Nechám to podusit. Někdy přidávám lu?těniny. V?echno se to smíchá a se?ere. :) |
|
|
|
| Vyslanec:
Vyslanec - 21. říjen 2007 20:36
hmmm ty to zná? z osobní zku?enosti viď
|
|
|
|
| Vyslanec: Mohou být i su?ené, to by snad neměl být zas a? takový problém... |
|
|
|
| Valeris: Jasně, Garibaldi, ale Franklinovi "kornatěly cévy" jen kdy? o tom sly?el ... :-D proto jsem si na něj taky vzpomněl ... |
|
|
|
| Mvek: V karbanátku je (někdy) i maso a (v?dycky) strouhanka ... a dá se z nich kolika dostat taky, btw.
V bramboráku dtto. a platí toté?... :-)
Ono je to hodně individuální ... |
|
|
|
| AVip: A proč? V?dy? v karbanátku, bramboráku apod. je taky tuk i česnek. Ale jinak jsem o tomto spojení jako tě?kém či podnětném nebo jinak "akčním":-) nesly?el. |
|
|
|
| KDE MÁM KURVA TEĎ VZÍT CHILLI PAPRIČKY??? :)
AViPe, nenávidím tě :) |
|
|
|
| hele, samomluvu mam patentovanou já:-)!!! >:-( |
|
|
|
| AVip: já mám pocit, ?e to dělal Garibaldi, ne Franklin... Franklin měl zvý?ený cholesterol jen z toho popisu :-)) |
|
|
|
| Vyslanec: to? já jsem obecně úchyl na ryby, zeleninu a sýr na ka?dý způsob, čím divněj?í tím lep?í... :-) |
|
|
|
| Vyslanec: ?e by Zoidberg ... ? |
|
|
|
| Valeris: "Tajemství doktora Franklina?" :-D |
|
|
|
| Valeris: Nejse? ty nějakej úchyl na ty malý rybičky? :) |
|
|
|
| AVip: mňam, to zní dobře :) silně mi to připomíná jiné jídlo, u? nevím jak se jmenuje, ale v zásadě jsou to ančovičky rozvařené v olivovém oleji na ka?i... pak se do toho namáčí kostky chleba na způsob fondue. :-) |
|
|
|
| Mvek: mastnota, česnek ...
Kdy? u?, tak rovnou Alio Olio ... to není o tolik slo?itěj?í ... a je to MOC dobré... (na olivovém oleji osma?it nakrájený česnek a chilli papričky, promíchat s těstovinami, dochutit pepřem a posypat sýrem).
Pálivé ingredience v tomto případě fungují jako "protiváha" toho oleje, jako takový přírodní Febichol.... |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
[ ARCHÍV ]
|