Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   ARCHÍV FÓR

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

ARCHÍV=> Co dobrého jíte?

Spravuje: Vyslanec
Počet příspěvků: 755
Vítejte ve fóru věnovanému radosti ?ivota - jídlu! Ne?ijeme, abychom jedli, nicméně jistě ani nejíme pouze proto, abychom ?ili. Pochlubte se, co vám doma bublá pod pokličkami. Co jste si uvařili? Co vám někdo uvařil? Na co se chystáte?

Vítána je i výměna zku?eností stran vaření, nebojíme se ani receptů na přípravu dezertů a nápojů. Tak jen do toho, u? slintáme!

Makrobiotikům vstup zakázán! :)

ZAJÍMAVÉ ODKAZY





Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 328 - 347 / 755Starší   Nejstarší

Vyslanec - 06. prosinec 2007 23:57sipka
ZAMĚŘIT
Vyslanec
Valeris: Ne, ale já si slinama vyzkratuju klaviaturu :)
Valeris - 06. prosinec 2007 23:54sipka
ZAMĚŘIT
Valeris
Vyslanec: a to mám zdechnout hlady nad prázdným tyglíkem, nebo co? :-)
Vyslanec - 06. prosinec 2007 23:45sipka
ZAMĚŘIT
Vyslanec
Valeris: NENÁVIDÍM TĚ! :)
Valeris - 06. prosinec 2007 23:22sipka
ZAMĚŘIT
Valeris
Latkes! :-) Podle receptu z Blistů, kytuji: "Nastrouháme 5 syrových brambor, jednu cibuli, přidáme 4 vajíčka, 1/4 ?álku polohrubé mouky, sůl, pepř. Směs klademe po l?ících do husího sádla (nebo oleje), rozprostřeme na placku a sma?íme po obou stranách. Jí se buď samostatně nebo jako příloha k huse. Vynechá-li se cibule, lze je jíst pocukrované a polité hustou smetanou, jogurtem nebo jablečnou omáčkou." Konec kytátu.

První dojmy (v tomto pořadí):
1) chtělo by to česnek a marjánku
2) je to ňáký málo slaný
3) hele, ono je to neosolený docela dobrý, ta cibule tomu dává zajímavej ?mak
4) je?tě! :-)

Závěr: doporučuju. Ač to zní jako bramborák, paradoxně je to docela jiné (jak říkám, chybí česnek a marjánka) a i ty cibulové "slané" chutnají líp, kdy? se moc neosolí (jsou sladké od cibule). Spí? ne? rostlinný olej doporučuju na sma?ení to sádlo, sma?it na pohonných hmotách je zhůvěřilost. :-)
Maril - 06. prosinec 2007 22:56sipka
ZAMĚŘIT
Maril
Zephram: Slibovala jsem recept na Vosí hnízda, tak tady je:
těsto: 22dkg moučkového cukru, 24 dkg rozemletých pi?kotů, 13,5 dkg másla, 3 l?íce kakaa, 4 l?íce rumu, 3 l?íce mléka, 1 sáček vanilkového cukru
náplň: 10 dkg másla, 1 l?íce rumu, 1 ?loutek, 8 dkg moučkového cukru
formičky doporučuju vysypávat cukrem a nezapomeň nakoupit je?tě pi?koty na podstavce
Ale za recept neručím, proto?e ná? domácí jsem samozřejmě nechala doma :)
lagga - 04. prosinec 2007 16:57sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Valeris:třeba tribl
Pantarei - 30. listopad 2007 11:53sipka
ZAMĚŘIT
Pantarei
Hamburská kýta s knedlíky :)
Valeris - 30. listopad 2007 11:32sipka
ZAMĚŘIT
Valeris
Pozemstan: z pohledu jídelního kritika je to jasné - vesmír je nezajímavý, dokud se tam nenajde něco, co se dá se?rat. :-)
Mvek - 30. listopad 2007 10:37sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Tak bez lidí ve vesmíru by to ne?lo, proto?e nemů?ou v?echny pokusy koordinovat jen vzdáleně, kdy? se pak něco stane, čekalo by se pěkně dlouho atd. Ale omezit by to asi ?lo.
Vyslanec - 30. listopad 2007 10:29sipka
ZAMĚŘIT
Vyslanec
Mňam, omelety se ?penátem a vařeným bramborem...
Pozemstan - 30. listopad 2007 10:25sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Tak ano, do jisté míry má pravdu, podobně jako vědci, kteří jsou třeba proti pilotované kosmonautice vůbec (v?e zvládnou lépe a levněji sondy - roboti), ISS nazývají hraním si se stavebnicí Merkur na obě?né dráze (Grygar) apod. Kosmonautika ke kulturnímu rozvoji lidstva asi moc nepřispívá, by? jej ovlivňuje (zbo?í ve tvaru Sputniku u? od roku 1957, zájem o sci-fi...)

Na druhou stranu tady německý kritik zamítá kosmické lety vůbec. Přitom ale i ty výpravy k pólům a do vesmíru vyjadřují odvěkou rouhu člověka po objevování, kterou rozvíjí i ST. Bez nich bychom třeba neznali ani Ameriku (by? by tak pře?ili indiáni v původní podobě a v konečném důsledku by nikdo nemusel nadávat na McDonald's), u?ívali bychom si těch středověkých budek s originálními párky, proto?e bychom středověk neopustili... (Ne, vývoj by se asi nedal zastavit, a na Ameriku bychom stejně narazili.) -)

Jinak, pokud jde o vřaní, program Apollo tu?ím přinesl mezi novými materiály např teflon a vůbec kosmické závody vedly k dal?ímu významnému technologickému rozvoji lidstva i bez otevřené války.
Mvek - 29. listopad 2007 21:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Ale jo, to má pravdu, pokud u těch letů opomene různá měření apod. U toho pólu je to přeci jen pravdivěj?í, u toho vesmíru zatím je?tě moc ne, to mo?ná a? s komerčními lety, a to u? je komerční zále?itost, tak to bude jedno.
Pozemstan - 29. listopad 2007 21:27sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Hypospray: Fascinující "soudek", nebo mo?ná spí?e Saudek. -)
Pozemstan - 29. listopad 2007 21:26sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Valeris: No, je to zajímavé, i kdy? myslím trochu přehání, kdy? odsuzuje ve?keré "polotovary". Přísně vzato je vlastně i třeba kus "čerstvého masa" nebo "másla", "zeleniny" dnes ji? polotovarem, kdy? ne geneticky modifikovaným, jak upozorňuje, tak stejně ji? přadzpracovaným, i kdy? třeba bio-sedlákem. Skutečně čerstvé jídlo by si musel člověk sám vypěstovat nebo ulovit, zabít atd., kdyby se to bralo do extrémních důsledků. V?e ostatní u? je pohodlnost a uniformita doby, ba celých dějin civilizace, kultury, kterou se sám ohání. ;-)

A tento citát, by? zde OT ale pro SN obecně nikoli, i kdy? mo?ná hrozící vyvoláním hádky, je podle mě také "zajímavý" -)): "Achich ouvej! Tak pokud já osobně pova?uji něco za naprosto zbytečné pro rozvoj lidstva, tak to jsou předev?ím výpravy k severnímu nebo ji?nímu pólu a lety do kosmu."
Hypospray - 29. listopad 2007 21:17sipka
ZAMĚŘIT
Hypospray
Trosku z jineho soudku :P
Co dostal kaja k svatku a na cem jsme si uz smlsli :)

Valeris - 29. listopad 2007 18:04sipka
ZAMĚŘIT
Valeris
Pořád mi vrtalo, jestli tohle patří sem, nebo do Mezinárodní situace, tak to nakonec dávám sem. :-)

Ideologie fast foodu - rozhovor s Wolframem Siebeckem, slavným německým kuchařem a jídelním kritikem.

Hrozně se mi tam líbí mj. tento citát: "Lidi, kteří se nechají srovnat do lajny, kdy? se jedná o akceptování umělohmotné pizzy, zmra?eného karbanátku nebo rychlopolévky se sáčku, se nechají glajch?altovat i v otázkách existence společnosti. Ono je to úplně fuk, jestli dav vyřvává ?Mňam! Mňam!? nebo ?Heil! Heil!?. Nejdřív je toti? v?dycky zapotřebí ochromit kritický přistup k věci, tj. i kritické chu?ové buňky..." :-)
lagga - 21. listopad 2007 15:10sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Zephram:ka?dá chu? je jakýmsi specifikem pro slo?ení jídla a to je důle?itá informace pro trávicí enzymy, kyseliny etc.
v?dy? se to učí v Biologii :)
Vyslanec - 21. listopad 2007 09:16sipka
ZAMĚŘIT
Vyslanec
Mvek: To zále?í na Mackovi, poprosil jsem ho, jestli by někde na večer nezamluvil salonek...
Mvek - 21. listopad 2007 09:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zephram: No, ale nevím, proč pak někomu něco chutná a někomu jinému ne? A mů?e jít o údajně zdravé i nezdravé věci. Mo?ná podobně se někomu mů?e líbit pohled na tu či onu věc a jinému ne.

Tohle asi nebude ten pravý důvod. A jen tak mimochodem, chu?ové pohárky ani ne, spí? teď nevím co v nose. Chu? je jen sladké, slané, hořké, kyselé, jestli se nepletu, ale na výsledku to nic nemění.

Chu? a vůně by mohla být jednak pro poznání jídla, ale pořád zůstává otázkou, proč nám něco vysloveně chutná. Tě?ko říct, ale proč někoho něco baví (třeba Star Trek:-P)? Tady mo?ná budou důvody podobné, by? neznámé. A mohli bychom zabrousit zpět i k tomu, co proč někoho vzru?uje atd.


Vyslanec: Tak to je dobrá zpráva, zvlá?tě v mém nyněj?ím stavu, a kde se teda v tom případě ta afterparty plánuje uskutečnit?
Vyslanec - 20. listopad 2007 22:13sipka
ZAMĚŘIT
Vyslanec
A v nekuřáckém prostředí, na afterparty bude platit přísný zákaz tabáku, na ulici je pro kuřáky místa dost :)

Nejnovější   Novější 328 - 347 / 755Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV ]


Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o