Vítejte ve fóru věnovanému radosti ?ivota - jídlu! Ne?ijeme, abychom jedli, nicméně jistě ani nejíme pouze proto, abychom ?ili. Pochlubte se, co vám doma bublá pod pokličkami. Co jste si uvařili? Co vám někdo uvařil? Na co se chystáte?
Vítána je i výměna zku?eností stran vaření, nebojíme se ani receptů na přípravu dezertů a nápojů. Tak jen do toho, u? slintáme!
Makrobiotikům vstup zakázán! :)
ZAJÍMAVÉ ODKAZY
|
|
|
| Zúédnem tóo prokladýo ffóógla z éé zeměéa prrrrrrrrdnemho na boddnos.
:-DDDDD |
|
|
|
| Baron Prá?il: :-D :D :D tohle bych chtěla umět !! |
|
|
|
| No ja mám e?te stále zá?itok z jednej rímskej re?taurácie, kde nás bolo osem a ča?ník povedal, ?e nám spraví jedlo za 20 Euro na osobu, nápoje sme platili osobitne. V tej chvíli som to pova?oval za nehorázne vyhadzovanie, ale mali sme 5 chodov, pričom pri poslednom som u? nevládal. V?etky tie syry, zelenina, cestoviny, mäso, zemiaky a zo v?etkého aspoň 4 druhy a k tomu to sicílske víno... Dospel som k názoru, ?e Taliani sú stra?ní pô?itkári... |
|
|
|
| Baron Prá?il: My kind of cooking, yeah ... :-) |
|
|
|
| Baron Prá?il: pomoooooooc nemô?em sa dorehota? :o)))))) |
|
|
|
| KROCAN NA WHISKY
Koupíme pětikilového krocana (pro ?est osob) a láhev whisky. K tomu sůl, pepř, olivový olej a prou?ky ?peku. Krocana poklademe ?pekem, zavá?eme, osolíme, opepříme a otřeme olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 200 °C. Nalejeme si sklenku whisky a připijeme na úspěch díla.
Poté ulo?íme krocana na pekáč a vlo?íme do trouby. Nalejeme si dva bleskové panáky whisky a připijeme opět na úspěch díla.
Po dvaceti minutách nastavíme termostat na 250 °C, a? trouba pořádně bručí. Dáme si dal?í tři whisky.
Po půl hodině ptáka otočíme a nadále bedlive hlídáme. Občas se chopíme fla?ky ffiskie a nalejem si do řepy.
Po dal?í bůlhodince se uopatrně vydáme k lince a krocanou prodočíme. Přidom dáuáme bacha, abyzmese neupálili uo ty pojebaný dvéře vod trouby. Si dal?ích pěét nebo zedm fixki vevnitř sklenice si a pak a tak.
Kruvacana pečem dal?í dři hodinkýý (ale je to vcelku fuk) a ka?dých deset minud dem čúrat. Je-li to aáspoň dro?ku mo?ný, dolezem ke sforákua úytáhnem troubu z grozana. Dofřejem si je?dě jedoóo loka a znoúua se pokuzíme tu mrchu dostad uen.
Zúédnem tóo prokladýo ffóógla z éé zeměéa prrrrrrrrdnemho na boddnos. Dáúuúáme uéélkýho majzla na uk! louznutí na zama?t?ěnýým liinoúlluélu. Néllsze-li tomu zabránid, szskuszszsimesze zsznoúúa póószszsdááuitna nohýýýáááaúú uonojetostejnějedno !!!!!!
Tro?ku se prospíme. Prí?tí den sníme krocana studenýho s majonézou a s aspirínem.
Dobrou chu? ! |
|
|
|
| Pantarei: Je mi jasné, co tam mělo být, ale četl jsem "stát uvaří něco dobrého":-) |
|
|
|
| Nena?ranci :))
A já se večer při?la najíst k rodičům, doufala jsem, ?e tát uvaří něco dobrého a ony byly sma?enky :/ Nic proti sma?enkám, ale to si mů?u udělat doma a ne kvůli tomu poslouchat co bych měla udělat se svým ?ivotem, abych jen tak nepro?ustrovala nejlep?í léta a na starý kolena toho pak nelitovala :) |
|
|
|
| Valeris: Pro tři lidi anebo jednoho Vyslance :) |
|
|
|
| Vyslanec: tak si to udělej, těsto je hotové za deset minut :-) jenom adekvátně zmen?i mno?ství surovin, z toho receptu je toho dost pro tři lidi. :-) |
|
|
|
| Valeris: Ne, ale já si slinama vyzkratuju klaviaturu :) |
|
|
|
| Vyslanec: a to mám zdechnout hlady nad prázdným tyglíkem, nebo co? :-) |
|
|
|
| Valeris: NENÁVIDÍM TĚ! :) |
|
|
|
| Latkes! :-) Podle receptu z Blistů, kytuji: "Nastrouháme 5 syrových brambor, jednu cibuli, přidáme 4 vajíčka, 1/4 ?álku polohrubé mouky, sůl, pepř. Směs klademe po l?ících do husího sádla (nebo oleje), rozprostřeme na placku a sma?íme po obou stranách. Jí se buď samostatně nebo jako příloha k huse. Vynechá-li se cibule, lze je jíst pocukrované a polité hustou smetanou, jogurtem nebo jablečnou omáčkou." Konec kytátu.
První dojmy (v tomto pořadí):
1) chtělo by to česnek a marjánku
2) je to ňáký málo slaný
3) hele, ono je to neosolený docela dobrý, ta cibule tomu dává zajímavej ?mak
4) je?tě! :-)
Závěr: doporučuju. Ač to zní jako bramborák, paradoxně je to docela jiné (jak říkám, chybí česnek a marjánka) a i ty cibulové "slané" chutnají líp, kdy? se moc neosolí (jsou sladké od cibule). Spí? ne? rostlinný olej doporučuju na sma?ení to sádlo, sma?it na pohonných hmotách je zhůvěřilost. :-) |
|
|
|
| Zephram: Slibovala jsem recept na Vosí hnízda, tak tady je:
těsto: 22dkg moučkového cukru, 24 dkg rozemletých pi?kotů, 13,5 dkg másla, 3 l?íce kakaa, 4 l?íce rumu, 3 l?íce mléka, 1 sáček vanilkového cukru
náplň: 10 dkg másla, 1 l?íce rumu, 1 ?loutek, 8 dkg moučkového cukru
formičky doporučuju vysypávat cukrem a nezapomeň nakoupit je?tě pi?koty na podstavce
Ale za recept neručím, proto?e ná? domácí jsem samozřejmě nechala doma :) |
|
|
|
| Hamburská kýta s knedlíky :) |
|
|
|
| Pozemstan: z pohledu jídelního kritika je to jasné - vesmír je nezajímavý, dokud se tam nenajde něco, co se dá se?rat. :-) |
|
|
|
| Pozemstan: Tak bez lidí ve vesmíru by to ne?lo, proto?e nemů?ou v?echny pokusy koordinovat jen vzdáleně, kdy? se pak něco stane, čekalo by se pěkně dlouho atd. Ale omezit by to asi ?lo. |
|
|
|
| Mňam, omelety se ?penátem a vařeným bramborem... |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
[ ARCHÍV ]
|