Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum FANBASE WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   ARCHÍV FÓR

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

ARCHÍV=> Co dobrého jíte?

Spravuje: Vyslanec
Počet příspěvků: 755
Vítejte ve fóru věnovanému radosti ?ivota - jídlu! Ne?ijeme, abychom jedli, nicméně jistě ani nejíme pouze proto, abychom ?ili. Pochlubte se, co vám doma bublá pod pokličkami. Co jste si uvařili? Co vám někdo uvařil? Na co se chystáte?

Vítána je i výměna zku?eností stran vaření, nebojíme se ani receptů na přípravu dezertů a nápojů. Tak jen do toho, u? slintáme!

Makrobiotikům vstup zakázán! :)

ZAJÍMAVÉ ODKAZY





Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 2 - 21 / 755Starší   Nejstarší

Vyslanec - 19. červen 2008 16:59sipka
ZAMĚŘIT
Vyslanec
Tohle fórum se moc neuchytilo, rovnou archiv. Papa...
Yakuzza - 13. červen 2008 16:05sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
No... Tak to dopadá kdy? člověk za běhu přepíná klávesnici :-)
Yakuzza - 13. červen 2008 16:04sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
J8 m8m yas dressingy hodně rád, hlavně francouzský, hořčicový... V práci si ho dávám v?dycky místo tatarky...
Mvek - 13. červen 2008 16:01sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Tou moc doma načatou nedisponujeme. Ale při tom omezení to docela jde, kdy? se ?etří i máslem (ano, majonéza a máslo je ďábelská, ale na spolu?áka s pi?koty s tatarkou a podobné věci nemám a na ji? zmiňovaného dědečka s koláčem do polévky také ne:-)).

Ale zato salát s dresinkem vysloveně nemám rád, tedy ten dresink (měl jsem zatím ale jen ty balené, co dávají v KFC k salátům)


Vyslanec: Asi jak řekl Yakuzza:-). Proto?e kdy? si dám dietní oběd/večeři, pak občas splácám je?tě k svačině nějaké su?enky, ideálně sladké i slané apod. a to je hor?í ne? odbýt mlsání trochou majonézy:-)
Telemachus Rhade - 13. červen 2008 15:52sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Ta majonéza je moc tě?ká do téhle kombinace, zkusil bych pří?tě třeba zakysanou smetanu.
Yakuzza - 13. červen 2008 15:45sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Vyslanec: Proto?e je dobrá :-)
Vyslanec - 13. červen 2008 15:44sipka
ZAMĚŘIT
Vyslanec
Proč do v?eho cpete majonézu?
Mvek - 13. červen 2008 15:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Sendvič sestávající z másla (případně k tomu plátkového sýru), majonézy, ledového salátu, jablka, případně je?tě rajčat. Výborné.

Jablka výborně dodávají ??avnatou chu? a omezují tendenci dát si tam l?íci majonézy. Jako základ doporučuju bílou housku nebo tzv. kaiserku, ale lze i s rohlíky i tmav?ími (sójové apod.)
Salátu tak dvě vrstvy, majonézou potřít vrchní část housky, máslem spodní. Jablka udělat vrstvu op celé plo?e z plátků (do půl centimetru tlou??ky).

Ale určitě je?tě budu experimentovat v dal?ích kombinacích. Začínal jsem na másle, sýru, salátu a opravdu hodně majonézy (na základě pravidla, ?e s dostatkem majonézy by ?lo sníst i podrá?ku, kdyby byla nakrájená:-)), ale jablko ji výborně dovolí elinovat jen na tro?iček.
Pantarei - 09. červen 2008 16:21sipka
ZAMĚŘIT
Pantarei
Vyslanec: Rozumím.
Vyslanec - 09. červen 2008 16:18sipka
ZAMĚŘIT
Vyslanec
Pantarei: Děkuji.
Pantarei - 09. červen 2008 16:12sipka
ZAMĚŘIT
Pantarei
Recept pro Vyslance - marináda na vepřové maso:
3 l?íce medu
3 l?ičky horčice
1 l?ička sojové omáčky
1 l?ička oleje
čerstvě mletý pepř
drhnutá majoránka
půl na jemno strouhaného jablka

Tip: Pokud děláme maso na pánvi, mů?eme po osma?ení masa přidat kousek másla a opéct zbytek jablka nakrájeného na plátky, vznikne vynikající sos na brambory :)
Pantarei - 05. červen 2008 06:58sipka
ZAMĚŘIT
Pantarei
Momentálně nejím nic, ale na?la jsem výtečnou KNIHU RECEPTŮ
Pantarei - 31. květen 2008 14:46sipka
ZAMĚŘIT
Pantarei
Nanuka... jsme měly :)

Razer - 30. květen 2008 17:25sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Znáte Mexickou pánev? Je to takovej mix ale stojí to jen 100 a je toho tolik ?e sem to málem nesnědl :p

Dělají to v restauraci Pra?anka na Ji?ním městě.
Yakuzza - 30. květen 2008 15:57sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Tak teď mě trochu zamrazilo... :-)
Mvek - 30. květen 2008 15:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mí?a
Telemachus Rhade - 30. květen 2008 15:26sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Magnum White. Lahodné v tomhle počasí prostě bo?ské :)
Vyslanec - 30. květen 2008 15:19sipka
ZAMĚŘIT
Vyslanec
Halu?ky se sýrem a ?pekem, lahodné, ov?em v tomhle počasí vra?edné... :)
Mvek - 30. květen 2008 15:14sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Otázkou je také, kde pojíst... tady jedno nadčasové video s Milo?em Kopeckým... cenové skupiny

(3. cenová skupina je imho nej:-))
Pantarei - 29. květen 2008 10:02sipka
ZAMĚŘIT
Pantarei
Vyrobila jsem své první creme fraiche! :)

Včera jsem smíchala smetanu s tro?kou pdomáslí a do ráana to v pokoji pěkně zatuhlo, teď se chladí v lednici :) Je to skvělé v parném léte, osvě?í a hodlám s tím dnes naplnit palačinky :)

Nejnovější   Novější 2 - 21 / 755Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV ]


Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o