Vítejte ve fóru věnovanému radosti ?ivota - jídlu! Ne?ijeme, abychom jedli, nicméně jistě ani nejíme pouze proto, abychom ?ili. Pochlubte se, co vám doma bublá pod pokličkami. Co jste si uvařili? Co vám někdo uvařil? Na co se chystáte?
Vítána je i výměna zku?eností stran vaření, nebojíme se ani receptů na přípravu dezertů a nápojů. Tak jen do toho, u? slintáme!
Makrobiotikům vstup zakázán! :)
ZAJÍMAVÉ ODKAZY
|
|
|
| Tohle fórum se moc neuchytilo, rovnou archiv. Papa... |
|
|
|
| No... Tak to dopadá kdy? člověk za běhu přepíná klávesnici :-) |
|
|
|
| J8 m8m yas dressingy hodně rád, hlavně francouzský, hořčicový... V práci si ho dávám v?dycky místo tatarky... |
|
|
|
| TelemachusRhade: Tou moc doma načatou nedisponujeme. Ale při tom omezení to docela jde, kdy? se ?etří i máslem (ano, majonéza a máslo je ďábelská, ale na spolu?áka s pi?koty s tatarkou a podobné věci nemám a na ji? zmiňovaného dědečka s koláčem do polévky také ne:-)).
Ale zato salát s dresinkem vysloveně nemám rád, tedy ten dresink (měl jsem zatím ale jen ty balené, co dávají v KFC k salátům)
Vyslanec: Asi jak řekl Yakuzza:-). Proto?e kdy? si dám dietní oběd/večeři, pak občas splácám je?tě k svačině nějaké su?enky, ideálně sladké i slané apod. a to je hor?í ne? odbýt mlsání trochou majonézy:-) |
|
|
|
| Mvek: Ta majonéza je moc tě?ká do téhle kombinace, zkusil bych pří?tě třeba zakysanou smetanu. |
|
|
|
| Vyslanec: Proto?e je dobrá :-) |
|
|
|
| Proč do v?eho cpete majonézu? |
|
|
|
| Sendvič sestávající z másla (případně k tomu plátkového sýru), majonézy, ledového salátu, jablka, případně je?tě rajčat. Výborné.
Jablka výborně dodávají ??avnatou chu? a omezují tendenci dát si tam l?íci majonézy. Jako základ doporučuju bílou housku nebo tzv. kaiserku, ale lze i s rohlíky i tmav?ími (sójové apod.)
Salátu tak dvě vrstvy, majonézou potřít vrchní část housky, máslem spodní. Jablka udělat vrstvu op celé plo?e z plátků (do půl centimetru tlou??ky).
Ale určitě je?tě budu experimentovat v dal?ích kombinacích. Začínal jsem na másle, sýru, salátu a opravdu hodně majonézy (na základě pravidla, ?e s dostatkem majonézy by ?lo sníst i podrá?ku, kdyby byla nakrájená:-)), ale jablko ji výborně dovolí elinovat jen na tro?iček. |
|
|
|
| Recept pro Vyslance - marináda na vepřové maso:
3 l?íce medu
3 l?ičky horčice
1 l?ička sojové omáčky
1 l?ička oleje
čerstvě mletý pepř
drhnutá majoránka
půl na jemno strouhaného jablka
Tip: Pokud děláme maso na pánvi, mů?eme po osma?ení masa přidat kousek másla a opéct zbytek jablka nakrájeného na plátky, vznikne vynikající sos na brambory :)
|
|
|
|
| Nanuka... jsme měly :)
|
|
|
|
| Znáte Mexickou pánev? Je to takovej mix ale stojí to jen 100 a je toho tolik ?e sem to málem nesnědl :p
Dělají to v restauraci Pra?anka na Ji?ním městě. |
|
|
|
| Tak teď mě trochu zamrazilo... :-) |
|
|
|
| Magnum White. Lahodné v tomhle počasí prostě bo?ské :) |
|
|
|
| Halu?ky se sýrem a ?pekem, lahodné, ov?em v tomhle počasí vra?edné... :) |
|
|
|
| Otázkou je také, kde pojíst... tady jedno nadčasové video s Milo?em Kopeckým... cenové skupiny
(3. cenová skupina je imho nej:-)) |
|
|
|
| Vyrobila jsem své první creme fraiche! :)
Včera jsem smíchala smetanu s tro?kou pdomáslí a do ráana to v pokoji pěkně zatuhlo, teď se chladí v lednici :) Je to skvělé v parném léte, osvě?í a hodlám s tím dnes naplnit palačinky :) |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
[ ARCHÍV ]
|