Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   ARCHÍV FÓR

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

ARCHÍV=> Fórum o zvířátkách

Spravuje: Pantarei
Počet příspěvků: 853
Fórum o veškeré domácí drůbeži, verbeži, slepeckých psech, plazův rozličných, ssavcích, dinosaurech létajících i nelétajicích, rybičkách a odporném hmyzu :)

Zajímavé odkyzy:
Pantareiny chovatelské stránky
Pantareino akvárko



Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 30 - 49 / 853Starší   Nejstarší

Mirak - 31. srpen 2014 22:12sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Hned zítra jdu koupit pole a dvorek, pokud se nezadaří vyhodím kočku na ulici.
Razer - 31. srpen 2014 21:30sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mirak: Kočka v domácnosti žít nemá, má mít k dispozici dvorek a veřejné pole. To sem na vlastní kůži zažil a problémy jsou, ale sami se vyřeší :)

Když jí máš v bytě musíš se o ní fyzicky postarat.
Mirak - 31. srpen 2014 21:03sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Vidím, že jsi nežil v jedné domácnosti s mrouskající kočkou :-)
Razer - 31. srpen 2014 20:42sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Já jsem proti kastracím, důvod je jednoduchý. Vznikají tak degeneráti. Schopná, zdravá, dobře živená kočka/pes je vykastrován. Potomky má nějaká zdegenerovaná troska v množírně, nebo volně pobíhající nezvladatelný agresivní hovado.

A pak, nemohl bych se sám před sebou tvářit jako "kamarád" zvářátka, kdybych mu nechal před tím uříznout koule. Ty co tohle praktikujou a připadá jim to jako normál skutečně nechápu.

Rozmnožení psů musí zabránit majitel a jde to!

U koček je řešením přírůstky prostě neživit, buď si najdou jiné obydlí, nebo nastoupí přirozený výběr a přežijí jen ty zdravé a schopné, slabé chcípnou.

Rozdí je ten, že dostanou šanci oproti utopení.
Mvek - 31. srpen 2014 13:09sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Stejně tak spousta lidí varovala, že po legalizaci marihuany bude vyšší zločinnost, a zatím statistiky nic takového v nějakém tom státě USA netvrdí (možná naopak).

Proč by se to mělo rozjet ve velkém?
Copak se kradou ve velkém hospodářská zvířata?! Nemluvě o tom, že pokud to bude tak populární, tak vzniknou psí farmy, a obecně chovat ta zvířata nebo si brát přebytečná mláďata od lidí, kteří se jich zbavují, je přece jednodušší než je krát nebo chytat. (Nemluvě o tom, že by ta zvířata ani dnes neměla volně pobíhat.)

Takže pokud by bylo možné servírovat jakékoliv maso, ale klasicky s doklady o původu atd. jako u krávy apod., nemyslím, že by se situace dramaticky změnila. A nikdy jsem neřekl, že máme všichni měnit jídelníček. Ani sám nevím, jestli bych chtěl ochutnat psa, to by mi ho musel někdo fakt doporučit. Přitom si "nás ochočila" Puma na chalupě u rodičů a dnes na chalupě v lesích lákáme potulné místní kočky, protože nám na zahradě loví i krtky. Přítelkyně má navíc kočku u matky a já bych jednou také chtěl, kdybych měl čas ji vychovat a vyřešil, kde bude zavřená přes pracovní dobu.
Takže jediné riziko vidím v útulcích, to by asi museli zavést registr, aby si tentýž člověk nemohl z útulků vzít třeba více jak jedno zvíře ročně. A komu by se pak vyplatilo dohadovat se s příbuznými a známými kvůli pár kusům.

Takže já bych o psy a kočky fakt strach neměl, pokud by jejich majitelé jen trochu více o ně dbali, tak pochybuji, že by někomu stálo za tu námahu je chytat (zkus si cizí zvíře chytit, a pes by ani volně pobíhat neměl).
Mirak - 31. srpen 2014 12:01sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: V momentě, kdy by se tohle povolilo, dostaneme se na velice tenký led, kdy se budou objevovat stovky případů, kdy budou mizet kočky, které mají majitele, kteří je jen nechávají toulat. Útulky už pro zvířata nebudou útočiště, ale vlastně napůl jatka a čerstvě narozená štěňata budou prodávána do lahůdek jako specialita.
Sice budeš tvrdit, že by se přísně nastavila pravidla a kdesi cosi, ale mělo by to asi stejný efekt jako kdyby se povolila určitá hladina alkoholu při řízení. Nevedlo by to k tomu, že by si řidiči dali jedno pivo a dost, vedlo by to k tomu, že by se mnohem menší procento lidí nezdráhalo jezdit totálně vožralé.
Ty se neustále oháníš morálností a amorálností, ale vůbec si neuvědomuješ, že kdyby se něco obdobnýho povolilo, tak prostě k těmhle kontroverzním a pro mě zcela nechutným věcem zcela jistě bude docházet (už vidím jak u nás vietnamci rozjíždějí tyhle masokombináty ve velkém).
A to, že drůbež na jatkách má špatné podmínky je přece zcela separátní problém. A to, že jsou na vesnicích magoři, o kterých píšeš je určitě pravda a je to špatně a souhlasím s tím, ale nevidím důvod k tomu proč bysme měli žrát psy.
Mvek - 31. srpen 2014 09:10sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Záleží, na kolik do té kategorie mazlíčků patří mnoho případů dětí žijících/jezdících na venkov, která si s kuřetem nebo králíkem hrají, pojmenují ho a je jejich mazlíčkem, až jednou zmizí. Škodolibější rodiče/prarodiče/... jim pak nad dobrou pečínkou řeknou, že je to jejich oblíbený Xy (a to mně už také přijde moc zvrácené).

Nebo jak můžeš rozlišovat mezi králíčkem do bytu a králíkem na maso? A co poštovní holubi a pečení holubi? Nevím, zda jsou trochu jiný druh, ale pro laika králík jako králík, holub jako holub.

K tvé otázce: máš samozřejmě pravdu, až na to, že nahota provokuje pudy, a to není už kulturní nebo společenská záležitost. Kultura už ovlivňuje jen to, jak se inteligentní lidé ovládnou (ale bude tu spousta těch, co to nezvládnou, nebo nemají na to dostatečný rozum). Proč tolik chlapů slintá nad ženskými prsy, a tedy si je ženy navíc musí zakrývat oproti nám? To snad není jen případ naší kultury. A tendence se také uvolňuje, dříve bylo necudné, když měla žena odkryté snad i lýtko...
U definice hospodářských zvířat pak ještě více diskriminujeme některé tvory, odsuzujeme je ke krátkému otroctví a zabití, a jiná zase adorujeme. Mně leží v žaludku i ty podmínky hospodářských zvířat, ač mi vegetariánství přirozené nepřijde. Dříve musel člověk zvěř lovit, takže měla normální život. Dnes mi tedy přijde krajně nemorální situace slípky, která se sotva pohne na půlmetru čtverečním v kleci a jen snáší vejce (kohoutek se jen krmí a jde za pár týdnů na porážku). O co je horší pěstovat na porážku psa? Jde spíše o ty podmínky a o způsob zabití, a o to, že někomu nenaservírujeme jeho miláčka.
Kdysi tu byli rasové, o kterých se povídalo, že jedí psy a používají kočičí sádlo na léčení apod. (a už se nedozvíme, jestli můj děda opravdu psa jedl, když říkal, že bych se olizoval, kdybych ho ochutnal, a měl zkušenost s kočičím sádlem, přestože nevíme, že by zvířata někdy choval, ale je fakt, že za války utekl z pracovního tábora, tak kdoví, co musel dělat). Ano, byli společností zatracení. Ale já nevidím nic špatného na tom, pokud by si takhle někdo z útulku bral zvířata, které nikdo nechce, protože třeba mají agresivní povahu, nebo jinak problémovou, a trčí tam fakt mnoho měsíců. A možná to někteří asijští přistěhovalci dělají.
A jestli jsou pravda mýty, že rasové vařili chycené psy apod., tak by něco takového i řešilo problém přemnožených potulných zvířat, nebo přeplněných útulků, kde zůstávají jen problémová zvířata, která nikdo nechce, nebo každý vrátí, nebo hlavně agresivních zvířat. Ale možná to v šedé zóně díky různým přistěhovalcům tak funguje.
(Mimochodem děda nám vždy říkal, že kdybychom jedli psa, tak bychom se olizovali až za ušima, nebo že kočičí sádlo je velmi zdravé, ať už zevně nebo vnitřně. Nicméně nikdy jsme s jistotou já ani táta (jeho syn) nezjistili, jestli to jen vykládal, nebo s tím měl opravdu zkušenost, a nakolik to byl jen rýpavý žert.)

Abych to shrnul: stejně jako se nahota objevuje jen na nudistických plážích, v klubech apod., prostě na vyčleněných místech za určitých pravidel, nevidím důvod, proč by se takto nemohlo tolerovat pěstování jakéhokoliv zvířete na maso. Už o stupeň více zvrácené mi přijde chovat miláčka rodiny, a pak ho sníst. Myslím, že o nudismu mnohem méně lidí smýšlí tak špatně, jen ho prostě nepreferují, ale je jim šumák.
Mirak - 30. srpen 2014 20:15sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Ano, množství drůbeže chované jako mazlíčci se zcela jistě vyrovná množství chovaných psů a koček. Jako sorry, ale výjimky najdeš naprosto všude a ve všem a všude.

Znovu budu argumentovat tímhle: Vysvětli mi jediný důvod, proč by se měly na veřejnosti zakrývat genitálie, když ne z kulturních a zvykových důvodů?
Mvek - 30. srpen 2014 20:05sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Já si myslím, že je naopak bizarní si myslet, že je kočka nebo pes někde jinde. A kultura je podle mě chabá výmluva. Znám hodně lidí, kteří berou i drůbež jako mazlíčka, o nějaké ovečce také ani nemluvě.

Vše je to jen o tom, jak k tomu tvorovi člověk přistupuje. A asi by se to nemělo měnit. Přijde mi opravdu bizarní nejprve chovat domácího mazlíčka a pak udělat porážku. Ale rozčiluje mě, když někomu vadí, že by si tu třeba Číňani chovali psa na maso. Když mi to nebudou vnucovat.

A mimochodem by to právě mohlo řešit problém přemnožení. Oč by bylo lepší, kdyby člověk daroval/prodal přebytek koťat nějakému řezníkovi, ať se o ně postará, až dorostou, než je topit.

Lt.Shark - 30. srpen 2014 08:05sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Tak co vim... tak na venkově je topení koťat pořád naprosto běžná věc... ty kočky si tam lítaj volně, takže maj koťata třikrát do roka a majitelé koček to takhle řešívaj... kastraci u koček na venkově asi nikdo nedělá... :-/
Mirak - 30. srpen 2014 01:02sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pozemstan:
Dnes jsou také rozšířené kastrace zvířat za účelem prevence podobných problémů s mláďaty, jenže ty, ač třeba prováděné bezbolestně, vnímám jako podobně morálně problematické, možná horší. Vždyť jde o výrazný zásah do života a "osobnosti" daného zvířete...

Na druhou stranu zvíře i po tomto zásahu může vést a většinou i vede spokojený a plnohodnotný život (není to uvědomělý tvor jako člověk aby přemýšlel nad tím, že mu něco schází). Netvrdím, že je to ideální, ale vnímám to jako rozumný kompromis, protože žít s nevykastrovaným zvířetem v jedné domácnosti ve městě je prakticky nemožné. A myslím, že kastovaná zvířata mají zpravidla i majitele, kteří se o ně nějakým způsobem starají a poskytují jim zázemí.
Pozemstan - 30. srpen 2014 00:29sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Ano, je to dost tenký led. Dříve bylo zřejmě topení koťat relativně běžné, i když tento člověk chtěl utopit dokonce i jejich matku, a proti vůli partnerky, možná tedy impulzivně v rámci nějaké rodinné hádky...

Dnes jsou také rozšířené kastrace zvířat za účelem prevence podobných problémů s mláďaty, jenže ty, ač třeba prováděné bezbolestně, vnímám jako podobně morálně problematické, možná horší. Vždyť jde o výrazný zásah do života a "osobnosti" daného zvířete...

Ano, třeba jed na potkany způsobuje pomalé vnitřní krvácení, aby neúčinkoval hned a nebyl tak poznat na potkaních ochutnávačích... Ale je fakt, že k různým zvířatům přistupujeme různě. Potkani jsou vnímáni jako škůdci, přenašeči nemocí atd., jiná zvířata se běžně chovají na maso, zatímco domácí mazlíčci se běžně nezabíjejí. Naopak je odpovědností majitele, aby se jim dobře žilo...

Na druhou stranu je dnes již silný tlak i proti zabíjení vánočních kaprů, přinejmenším některými způsoby, apod.

Ale když třeba kočka chytí nějaké zvíře a před zabitím si s ním ještě "hraje", je to zřejmě v pořádku... -)
Mirak - 30. srpen 2014 00:20sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Ale tak jde přece o jakési zvyklosti a tradice západního světa, přeci jen pár století už máme psy a kočky jako domácí mazlíčky a považuju za naprosto bizarní s nimi srovnávat zvířata jako drůbež nebo skot, která jsou chována prakticky jen pro naši obživu.

Kdyby se tohle rozhodlo před 200 lety, tak budiž, ale teď mi přijde stupidní o tom vůbec začínat debatu.

Úplně stejně můžeš vyargumentovat, že není fér, abysme byli nuceni skrývat na veřejnosti pohlavní orgány, když si nos a uši můžou volně plachtit ve větru. A takovýhle příkladů můžeš vymyslet stovky.
Mvek - 29. srpen 2014 23:34sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tohle celkem chápu (utopení koťat), protože je to prokazatelně trápení.

Nicméně jedy na krysy jsou také prokazatelně hodně nepříjemné... O různých biolitech na hmyz ani nemluvě, ale přece jen myši jsou aspoň savci, nemusíme jít tak daleko.
Je to hodně tenký led, protože bychom pak měli zakázat i tedy všemožné jedovaté nástrahy, pokud nebudou působit fakt aspoň z našeho pohledu zatím co nejhumánněji (vždy je otázka, nakolik látky jen paralyzují tělo, ale přitom bolest nebo jiné obtíže vnímá a dlouho).


Ale obecně mám trochu strach i z přehnané ochrany zvířat. Zejména, jak se někdo pohoršuje nad tím, že by někdo třeba měl zabít psa, aby ho snědl. Nevidím jediný důvod, proč by mělo být trestné uvařit psa nebo kočku, pokud právě dojde k humánnímu způsobu zabití v souladu s tím, jak by se to mělo dělat na jatkách s jinou zvěří, a pokud daný pes, kočka atd. nebude ukradený nebo podávaný někomu jinému jako něco jiného (zkrátka vše v souladu s hygienou jako takovou.

A jsem si vědom, že by mě teď mnoho chovatelů zaškrtilo. Ale takoví lidé v tom případě diskriminují drůbež, vepře, krávy apod.
Mvek - 26. srpen 2014 10:21sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: To rozhodně.
Pozemstan - 26. srpen 2014 09:42sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Více méně souhlasím. Možná jsem se vyjádřil špatně, ale v tomto případě se mi hlavně zdá ostražitost strážníka, který by měl spíše dohlížet na to, aby na hřbitově nedocházelo ke krádežím a vandalismu, poněkud přehnaná...
Mvek - 26. srpen 2014 08:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Neuvedli, jak ten zákon má být porušen. Jestli tím, že pohřeb nebyl proveden odpovědnými osobami?
Jinak je to na hlavu postavené, etický problém ano, ale se zákonem, když dá někdo ostatky do hrobu pro lidi? Copak je tam nějaké ohrožení?

A tedy nevoli proti krematoriu pochopím, ale nevoli proti zvířecímu hřbitovu fakt ne.


Jinak já bych řekl, že hřbitov moc nikdo nekontroluje, alespoň co máme zkušenosti z rodiny. Kdokoliv si upraví náhrobek, vymění apod. No a dost lidí na zákony a pravidla hřbitova kašle, a tak si klidně na svém hrobě zakope urnu někoho dalšího z rodiny bez povolení.
Pozemstan - 26. srpen 2014 00:34sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Ad předchozí... Zde je zpráva z letošního února: V Doksech řeší, zda v hrobě leží také ostatky psa. Překvapilo mě, že kauzu vyvolal až strážník, který si všiml na náhrobku vyobrazení psa...
Mvek - 25. srpen 2014 13:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Níže uvedený odkaz potvrzuje naši konečnou domněnku, co za rány (výstřely či výbuchy jak ohňostroj) nás "plaší". Občas byl člověk hodně nervózní, když se rána ozvala třeba sto metrů od nás, o leknutí nemluvě. Myslím, že místní lidé pak mají hodně posunutý práh, a tak budou klidní, když za kopcem od nich bude někdo opravdu po někom střílet, ať budou kdekoliv.

Na špačky střelbou
Pozemstan - 19. srpen 2014 23:13sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Je to už z loňského jara, ale při zpracování zpráv na disertaci mě to zaujalo. Kombinace (poslední) "péče" o domácí mazlíčky se sklářskou výrobou...
Svor odmítá krematorium zvířat. Petici podepsalo přes 400 lidí.

"Kromě sklářské výroby památečního charakteru provozuje firma Noamy také pohřební službu pro domácí mazlíčky. Zvířata ale musela vozit do jediného krematoria tohoto typu v zemi, až do Brna, což výrazně zvyšovalo náklady pro její klienty. Firma proto usiluje o vybudování podobného zařízení na Českolipsku."

Nejnovější   Novější 30 - 49 / 853Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV ]


Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o