Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   ARCHÍV FÓR

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

ARCHÍV=> Fórum o zvířátkách

Spravuje: Pantarei
Počet příspěvků: 853
Fórum o veškeré domácí drůbeži, verbeži, slepeckých psech, plazův rozličných, ssavcích, dinosaurech létajících i nelétajicích, rybičkách a odporném hmyzu :)

Zajímavé odkyzy:
Pantareiny chovatelské stránky
Pantareino akvárko



Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 7 - 26 / 853Starší   Nejstarší

Mvek - 08. říjen 2014 21:01sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
To vypadá na přežraná "koťátka" tygrovatá, když je opice nevyvede moc z míry a jsou tak pomalá.

https://www.youtube.com/watch?v=1WM591rkbyQ
Lt.Shark - 07. říjen 2014 14:49sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Pozemstan: právě proro sem se na to ale kouknul... informace jen ve stylu "válka kytovců" by mě nepřimělo, ale to co si tu popisoval mě zaujalo... :-)

Pozemstan - 06. říjen 2014 22:24sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Lt.Shark: Tak to se omlouvám za spoilery. ;-)
Lt.Shark - 06. říjen 2014 19:01sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Pozemstan: Zajímavé... po tvém příspěvku sem se na tento dokument podíval... :-)
Razer - 06. říjen 2014 09:37sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Pozemstan: NHK má skvělé dokumenty, snad jen francouzi jim mohou konkurovat.
Pozemstan - 06. říjen 2014 01:39sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Válka kytovců - kosatky útočí (online dostupné do 12.10.2014)
Dnes jsem na ČT2 zahlédl část tohoto úžasného japonského dokumentu. Od času 28:20 ukazují, jak skupina keporkaků zaútočí na hejno kosatek a zachrání jejich kořist - osamělé mládě plejtvákovce šedého. Od času 33:00 pak zmiňují i jiný případ pomoci keporkaka jinému druhu, kdy prý před kosatkami zachránil tuleně, kvůli kterému plul dvacet minut na zádech...

Tady popisuje BBC podobný zásah keporkaků proti kosatkám, který ale přišel pozdě, přičemž zde popisují další okolnosti. Zdá se, že dospělí keporkaci buď chrání slabší, nebo se kosatkám mstí za útoky z dětství... -) Každopádně to jen potvrzuje dobrý výběr tvůrců ST IV...
Mvek - 12. září 2014 12:05sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Titulek: "Policie stíhá majitele psů, kteří v Janovicích pokousali malého chlapce"


To už i ti majitelé trpěli vzteklinou, že kousali do lidí?
(Ano, je to jazykově správně, prostě je to jen dvojsmyslné)
Mvek - 08. září 2014 11:08sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A je to tu! :-)

"menu 6: Kuřecí psa zapečená se šunkou a sýrem, americké brambory, chilli omáčka"

Jídelní lístek Gastro Merret na tento týde
Mvek - 03. září 2014 15:03sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nomen omen...

„Fotopast zachytila mládě na krásném snímku naposledy prvního září,“ prohlásil Beran. „Vlci však nejsou jen v Břehyni. Objevili se až o patnáct kilometrů dál, například směrem na severovýchod. Lesníci je spatřili u Hradčanských rybníků a v bývalém vojenském prostoru Ralsko.“
Zdroj: http://liberec.idnes.cz/na-ceskolipsku-se-narodila-divoka-vlcata-ff2-/liberec-zpravy.aspx?c=A140903_132642_liberec-sport_ous#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6


Každopádně je to zajímavé, jsem zvědav, jestli se rozšíří po Kokořínsku i na jih přes trochu obydlenější části, že bychom je měli i na chalupě.

Mimochodem v jiném článku též zmiňují, že v Beskydech zatím není potvrzeno, že by se množili.
Mvek - 01. září 2014 09:47sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Jo, tihle slimáci jsou hrozná škodná, ale o konzumaci hub jsem nevěděl, i když je to logické. Nejlepší je na ně vyrazit po dešti, nebo kolem západu slunce, anebo obecně sledovat stinná místa, rádi se schovávají pod hustými porosty a žerou klidně i některou zeleninu, nebo mladé výhonky různých rostlin, až je zahubí.

Nejúčinnější je denně je hubit překrojením (po rozšlápnutí často zůstanou déle zbytky a solení je idiotský nápad a určitě mnohem méně humánní). Podporou jsou též nějaké granule. V různých radách se dooručuje i třeba nechávat napůl přiklopený květináč či slupku melounu, že se tam stáhnou a pak se dají snáze vysbírat.
Údajně nepřelézají měděný drát, protože vzniká jejich slizem slabý náboj.
Mvek - 01. září 2014 09:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Kastrace je etický problém a ať už to bude jakkoliv, doktoři samozřejmě vidí problematiku z jiného pohledu. Ale to jsme u podobného tématu jako ty nelidské podmínky hospodářských zvířat ve většině velkochovů.

Faktem je, že zejména některé šlechtěné potvory (kočičí) jsou bez ní docela otravné. Příkladem je šlechtěná kočka (britská modrá) u matky přítelkyně. Chtěla matce dát dlouho zase kočku, ale nakonec jí koupila pod cenou od kamarádky, která se toho potřebovala zbavit, už neměli zájemce na další koťata. Jenže matce se ji nechce dát sterilizovat, a tak stav byl nejprve takový, že jakmile kočička po půlroce začala mrouskat, bylo to tak, že to s ní šilo a řvala dva dny, pak 4 byla v klidu a zase mrouskala. Prostě jednou týdně to jelo.
Přešlo to asi po roce, kdy tedy v zimě skoro nemrouská, v létě tak jednou měsíčně.
Ano, doktoři se o tomto vyjadřují, že to kočce ničí zdraví. Takže správně by mělo dojít k připuštění, to by bylo nejpřirozenější (i když to zakazují papíry té kočky, nebyla prodána na chov).
Ale kdyby se taková koťata prodala někomu, kdo je "využije", hned bude problém vyřešen, připouštění se může provozovat. A stejně k tomu budeme jednou donucení v rámci řešení potravinové krize, až nebude jen v Africe atd.
Razer - 01. září 2014 00:52sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mirak: Proto já bych kočku ve městě mít nemohl a nemám.
Mirak - 01. září 2014 00:40sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jo, zrovna kočky ani psi fakt nemyslí na nic jinýho než na sex, to plácáš vyloženě nesmysly - kočka je v říji přibližně dvakrát do roka a to většinou několik dnů maximálně pár týdnů. Ve zbytku roku je jí to buřt a zajímá ji chrnění, žraní a hraní.

Jinak samozřejmě, máš částečně pravdu v tom, že je to v určité míře z pohodlnosti (u některých lidí určitě), ale za sebe si myslím, že je to ve většině případů pořád přijatelnější než hromadné topení koťat. Kecy typu silnější přežije, přirozený výběr atd. už pro kočky a psy v dnešní podobě přírody prostě neplatí absolutně.
Razer - 01. září 2014 00:32sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mirak: Tak pracovník útulku si ani nic jiného myslet nemůže.

Je to volba, buď dát zvířeti svobodu se kterou nevyhnutelně přijde pro některé jeho potomky smrt, nebo rozhodnout, že vůbec žádné potomky mít nebude.

To druhé je pohodlnější, protože se nemusí nikdo dívat na mrtvolky a všechno je "čistší". Jen kdyby ta kočka, ale mohla myslet a mluvit... .
Razer - 01. září 2014 00:23sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mirak: Samozřejmě, potřebuju mít vysokoškolský diplom na to, abych pochopil, že zvíře, které nemá 99% možností jak zaměstnat mozek jinou činností co člověk je nechtěnou kastrací zmrzačené minimálně stejně jako člověk.


Jde prostě o nejpohodlnější řešení - nechci víc koček, tak ji jednou pro vždy vykastruju, to že jediným důvodem existence kočky bylo mít koťata neřeším, teď jde totiž o mě, abych s ní neměl já starosti.

Někomu to připadá zcela normální, já za sebe říkám, neměl bych sám ze sebe dobrý pocit, zvíře není věc.

Něco jiného jsou zdravotní komplikace.

A nebo samozřejmě přístup jako ve Vietnamu, že si se psem hraju, ale pak jednoho dne ho přivážu ke sloupu dám mu klackem do hlavy a večer ho sním, chce to prostě trochu jinou mentalitu... asi.

Mirak - 01. září 2014 00:04sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Je to kočka, jediné co se odstraní jsou vaječníky.

A pokud už kočka nebo kocour byli před kastrací v říji, tak není až tak neobvyklé, že jim zůstává sexuální touha. Schopnost provozovat sex stále mají.

Ale je to jedno, schválně se zeptej libovolného veterináře nebo pracovníka útulku, co si o kastracích myslí. Jsou to lidé, kteří zasvětili zvířatům celý život. To co si myslím já nebo ty je v téhle věci irelevantní.
Razer - 31. srpen 2014 23:46sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mirak: Ale vůbec na mě nemusíš dát Miraku, ráno vem nůž uřízni si koule a sám uvidíš jak plnohodnotný život povedeš.
Mirak - 31. srpen 2014 23:36sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Razer: Jako valná většina lidí jsem kočku nekupoval a už ji máme dávno kastrovanou. Zvěrolékaři na veterinární fakultě nám tehdy říkali, že kočka vede po kastraci spokojený a plnohodnotný život, ale zítra jim tam půjdu vynadat, protože rozumbrada a samozvaný odborník na všechno Razer říkal, že to tak není.
Razer - 31. srpen 2014 23:12sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Pozemstan: Jejda, matka masařka se teda činila :p
Pozemstan - 31. srpen 2014 23:07sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Když už jsme zmínili zabíjení zvířat, nedávno se nám doma přemnožily mouchy druhu bzučivka zelená či zlatá. Larvy se vyvíjejí v rozkládajícím se mase (a také se využívají ve zdravotnictví), ale v našem případě to byly "inkubátorem" nejspíš nahnilé sušící se houby... Tyto mouchy ale zradila vrozená touha po světle (na rozdíl třeba od mouchy domácí)...



Na zahradě nám roste vedle několika dalších druhů jedlých hub i klouzek obecný, který červi téměř nenapadají. Tento exemplář však včera neodolal útoku jiného zvířete - přemnoženého invazního plzáka španělského...


Zdá se, že nám slimáci brázdí trávník a čekají na každý zárodek nové plodnice... -( A také se rozmnožují, viz tyto dnešní podvečerní snímky (téhož z různých úhlů resp. s bleskem a bez blesku)...


Po dešti vylezl též hlemýžď zahradní...

Nejnovější   Novější 7 - 26 / 853Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV ]


Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o