Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Původní Star Trek (TOS & TAS)

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 7324
Tématem tohoto fóra je vše týkající se seriálů: Odkazy:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 906 - 925 / 7324Starší   Nejstarší

Mirak - 24. listopad 2012 15:54sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
No, tak jsem se do toho zlehka pustil:

1x00 The Cage
- Tuším, že epizodu jsem před touto projekcí viděl alespoň třikrát, z toho jednou v češtině a dvakrát v originálu.
- Celkově je to v rámci TOSky imho na docela obstojné úrovni. Talosiané vypadají a chovají se podle mě dobře. Děj není narozdíl od jiných epizod tak šíleně plytký, přestože je poměrně jednoduchý.
- Bojová scéna jejichž podkladem měly být nějaké Pikeovy vágní vzpomínky na boje na Rygelu VII byla dle očekávání strašná, nepochopil jsem ty středověké reálie.
- Naproti tomu jsem si vůbec nepamatoval scénu s orionskou tanečnicí, to je hezký detail.
- Výprava neurážela, přestože bylo všechno ve studiu. Třeba planeta nevypadala špatně ani svým vzhledem negativně nenarušovala děj, ale předpokládám, že to mělo jako pilot o pár dolarů navíc. Uvidíme, jak to bude dál.
- Jedna z nejlepších scén je podle mě soukromý rozhovor Pikea a doktora Boyce v kapitánově kajutě. Působí přirozeně, byť možná trochu klišovitě a hned z kraje to vypadá, že ty postavy spolu mají zvláštní chemii. Nečekaně dobré.
- Celkově k postavám mám asi nejvíc poznámek. Už jsem to tu asi někdy psal, ale mě hrozně mrzí, že Pike byl nahrazen Kirkem. Ta postava je mnohem zajímavější, má větší hloubku, charisma, přijde mi kompetntnější. Hunterův herecký potenciál je úplně jinde, než ten Shatnerův. Nemluvě o tom, že i vzhledově nepůsobí jako úchylný slizoun. Překvapila mě mile i Number One, není to stereotypní tosková pipina, ani nedostupná ledová královna (zase jsem si připomněl Ivanovu, fuj), působí naprosto normálně. Spock byl tady ještě velice upozaděný. Nejlepší dojem jsem měl z doktora Boyce. Opravdu charismatická postava, která si vás získá hned když namíchá Pikeovi martini. Díval jsem se, že herec zemřel až v '91. Proč nebyl znovu využit mi zůstává záhadou.
- Ještě se mi celkem líbil melancholický konec, ve kterém se Talosiané smířili s vlastním osudem.
- Remaster: Myslím, že tu příliš mnoho remasterovaných míst nebylo, ale to, co bylo se mi líbilo (loď vypadá bezvadně a stejně tak Talos IV, když je Enterprise na orbitě). Akorát mě zarazilo, že tam nechali ty bláznivé ohňostrojové efekty, když používají to laserové dělo na proražení dveří. To vypadá zbytečně pouťově.

Číselně se to nebude hodnotit snadno, protože ještě nemám žádný zavedený standard, ale hlavně za postavy a ne úplně blbý děj a dialogy bych dal i

3,5/5
Mirak - 24. listopad 2012 11:02sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Ahá už vím
Razer - 23. listopad 2012 18:04sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Já si tenhle díl docela zapamatoval, nebyl vyloženě špatný, bohužel se jaksi vůbec nezamýšlel nad podstatou problému, že orig chlápek byl už vlastně po smrti.

Alespoň, že v TASce občas nějaký počítač sem tam Kirka přežil ,p
Mvek - 23. listopad 2012 16:24sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jako jo, Chapelová je tu naivní loutka. To určitě. Jinak mi tam zásadní blbosti nepřišly a celkem mi tato epizoda ani v opakování nikdy nevadila (a že jsem TOS celou až na pár epizod, co mi chybělo, viděl asi 4x).
Telemachus Rhade - 23. listopad 2012 15:39sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: No třeba že nikoho nenapadlo, že Rodger je sám android, nebo jednání Chapelové. Znovu se na to kvůli konkrétním případům koukat nebudu :-)
Telemachus Rhade - 23. listopad 2012 15:38sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: To je Miri. Tohle jsou androidi, coby dědictví po nějakém starém vymřelém druhu. Objevil je snoubenec Chapelové a pak se jedním sám stal.
Mvek - 23. listopad 2012 15:03sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Vtip nebo si to pleteš s Miri?
Mirak - 23. listopad 2012 15:02sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
To je ten díl, kde Kirk pedofilně nabaluje ty malý holky?
Mvek - 21. listopad 2012 22:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Akorát nevím, co ti vadilo za logiku, potřeboval bych osvěžit paměť.
Telemachus Rhade - 21. listopad 2012 22:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
What Are Little Girls Made Of? - No to bylo fakt blbý.. :) Když to vezmu po bodech..
1) Něco k tomu, že se ST snažil tvářit jako 'rovný' seriál. No, to možná platí ve vztahu k černochům a dalším menšinám, ale určitě ne k ženám. Ty naopak žene za plotnu snad každou epizodou víc a víc, jako by stála byla léta padesátá. Křehké a naivní krávy, které nikdy neprošly sebemenším pokusem o výcvik. To je naprosto neuvěřitelné :-/
2) Námět - opět padesátky a troufnu si říct, že už tehdy to bylo klišé.
3) Scénář - za to by někdo zasloužil pořádně vyliskat.
4) Totální absence logiky a nějakých základních dedukcí. Naopak Spock má dedukci hodnou telepatie s robotem. Tahle epka je skutečně vyvedená v každém směru.
V téhle situaci to už nezachránil ani Kirk s obřím dildem a Kaplovou po téhle zhůvěřilosti fakt rád nemám.

Dávám celý jeden bod za pomerně náročné kulisy - 1/5.
Mirak - 21. listopad 2012 18:34sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Tak možná začnu přes svátky, uvidíme. Každopádně na TOSku v remasteru se dost těším.
Razer - 21. listopad 2012 18:15sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mirak: Já jak běžela TNG na coolu a DS9 + ENT na AXN sem si pár desitek epek zopáknul, ale radím dát to raději v celku...
Mvek - 21. listopad 2012 16:09sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A co ti brání?:-)
Mirak - 21. listopad 2012 15:26sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Sakra strašně mě láká si dát rewatch komplet Treku. Však už je to drahně let, co jsem se na nějaký Trek díval (a nejsem moc typ diváka, co by si jen tak pustil nějakou epizodu).
Mám pocit, že naposledy jsem koukal tak před čtyřmi, pěti lety na komplet ENT s dabingem.
Razer - 21. listopad 2012 11:54sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Pozemstan: ups, to je tím "skenováním" více stránek najednou .p
Pozemstan - 21. listopad 2012 11:37sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Razer: Pravda, i když tady bylo původně (224246) myšleno opakování jednoho hudebního motivu v rámci epizody. -)
Razer - 21. listopad 2012 11:29sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Opakování samo o sobě špatné není, pokud následující film dokáže věc dotáhnout dál.

Takovej nejprofláklejší případ Avatar, přidal alespoň nové efekty k 100x omletému příběhu. Když ale někdo znovu natočí Tanes s vlky, s horšíma hercema a rozpočtem je to většinou už spíše trapné.
Trip - 21. listopad 2012 10:28sipka
ZAMĚŘIT
Trip
Mvek:
jinak bych řekl, že opakování je dneska úplně stejně běžné, ale zpravidla to nejsou tak výrazné motivy, aby si je člověk uvědomil, jak se opakují.

S tím naprosto souhlasím děje se tak v mnoha filmech/serálech (a to hudbě nerozumím ani co by se za nehet vešlo:-) je to jen můj subjektivní názor, který jak se zdá se shoduje s tvým:-)

Mvek - 20. listopad 2012 22:05sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade:
Charlie X - Need I say more? - 1/5

No:-). I když ta epizoda by nebyla tak blbá, kdyby tam nebyl ten Charlie:-D. Ten herec a podání té postavy mi bylo od prvního okamžiku tak strašně nesympatické... odjakživa. A navíc mi z nějakého důvodu připomínal slabě Ondřeje Havelku, kterého jsem jako malý neměl rád.


Balance of Terror mě taky moc nebaví. Myslím, že ani pro milovníky válečných ponorkových filmů nebude, protože je na to moc naivní. A navíc padající omítka na romulanské lodi je velice vtipná.

Nicméně co se týče hudby, k té mám kolísavý vztah. Dříve mi přišlo, že se strašně opakuje, pak jsem byl ujištěn, že tam je tak moc motivů, že to ani není v té době zvykem. Nevím, je fakt, že je tak výrazná, že když se opakuje, člověk si to lehce uvědomí, jinak bych řekl, že opakování je dneska úplně stejně běžné, ale zpravidla to nejsou tak výrazné motivy, aby si je člověk uvědomil, jak se opakují.

Ne, že by to omlouvalo subjektivní dojem:-). Nicméně když jsem onehdy slyšel "TOSku" co do hudby, šel jsem se podívat a táta se díval na válečný film z 60. nebo počátku 70. let, takže to době bude odpovídat.
Telemachus Rhade - 20. listopad 2012 16:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Charlie X - Need I say more? - 1/5

Ballance of Terror - Tak jsem si myslel jak se to zvedne a ono ne :) Jak poručík Stiles hovoří o jejo příbuzných za romulanské války, tak ti jsou v knize popsáni, což je milé. Jinak je to ale přehlídka podivností, kde logika úplně strašlivě absentuje na obou stranách. Za tu stěžejnost a poměrné detaily dám 3/5.

PS: Znám dobře jinou tvorbu té doby a jako sorry, ale ta hudba se prostě nedá vystát. Autor nemůže zahrát téma znovu 7 sekudn po jeho skončení. A ještě několikrát za sebou :-/

Nejnovější   Novější 906 - 925 / 7324Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o