Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Původní Star Trek (TOS & TAS)

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 7326
Tématem tohoto fóra je vše týkající se seriálů: Odkazy:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 328 - 347 / 7326Starší   Nejstarší

Mvek - 07. listopad 2013 23:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TOS: Time Warp (music video variace na vedle uvedené, akorát tohle je jen na TOS a TOS filmy, celkem fajn a netuším, z které remasterované epizody je ten záběr na hodiny v poledne na kamenné budově, to snad není ze ST)
Lt.Shark - 05. listopad 2013 22:03sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
já viděl TMP asi před měsícem...
Mvek - 05. listopad 2013 11:36sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Já vím, navíc jsem ho já zrovna viděl mnohokrát, a to právě v D.E., a jednou tedy v tom unikátním dabingu z 90. let s dodanou vlastní hudbou, na FF letos.
AVip - 05. listopad 2013 10:58sipka
ZAMĚŘIT
AVip
To je fakt, při jeho rychlosti atd. :-D
Jenže by to chtělo se dohodnout na konkrétní verzi a tady se obávám, že "not gonna happen", abych tak řekl.
Mvek - 05. listopad 2013 10:45sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TMP by byl dobrý na komentování po skypu:-).
Telemachus Rhade - 05. listopad 2013 07:58sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Jo, určitě. Pak chci dát i filmy.. Pro ten kontrast :) Ale hlavně takový TMP jsem neviděl dobře 11 let.
Mirak - 04. listopad 2013 23:00sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
TelemachusRhade: Budeš pokračovat TASkou?
Mvek - 04. listopad 2013 19:07sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: Jen některé faily.
Yakuzza - 04. listopad 2013 18:46sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek: Mně se líbí, jak ty vždycky uznáš, že ta a ta epizoda opravdu špatná je, ale pak se ve dvou odstavcích pokoušíš všechny ty faily vysvětlovat a zároveň hrozně obhajovat :)
Mirak - 04. listopad 2013 17:34sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Nepochopené je takové zvláštní slovo. Pro někoho je Ed Wood taky nepochopený...
Mvek - 04. listopad 2013 17:23sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A já nekritizuji epizody pro to, že přicházejí s něčím, co už bylo v 1-N epizodách dříve, zvláště, pokud ty epizody dříve to zmrvily třeba ještě víc.
Mvek - 04. listopad 2013 17:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
The Requiem for Methuselah a Turnabout Intruder (no a pak jak jsme se tu už hádali i ten Paradise Syndrome) jsou prostě často nepochopené epizody. Nevím proč.

Tím neříkám, že epidemie a nutnost té látky v Metuzalémovi není fail (tedy vzhledem k tomu, jak často se něco podobného děje, ať už s lodí, nebo nějakou planetou).
Podobnost rukopisů - dobrá poznámka, okecání, že ho uměl i cíleně za ta staletí změnit, je asi dost okecání, které by asi u grafologa neuspělo.
Nicméně mně by taky šíblo, kdybych si takhle žil sám jen se svojí androidkou, kterou bych si vytvořil jako prototyp dokonalosti (a tedy i čistoty). Možná bych pak taky žárlil, že mi ji někdo chce zkazit.

Janice Lester byla podle všeho psychopat, takže u ní bych jakékoliv ženy degradující poznámky neřešil.
Dát epizodu jako poslední je chyba, nikdy nepochopím, proč neprohodili pořadí posledních dvou.
Ale budu ji mít rád, protože je to v rámci TOS fajn drama, u kterého se ale člověk i díky Shatnerovi zasměje (i když tam, kde by asi neměl).
Mirak - 04. listopad 2013 17:03sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
a IMHO se dá TOSková hroznost rozdělit minimálně do dvou skupin - 1) hrozná myšlenka 2) hrozné všechno.
The Omega Glory má právě tu hroznou myšlenku, ale je to podle mě povrchně stravitelné. Třeba ten RfM je pro mě sneaky bad epizoda numero uno, protože se jí daří skloubit vše, co je na TOSce špatné do jedné jediné epizody.
Mirak - 04. listopad 2013 17:00sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Hm, vybrat pět nejhorších epizod TOSky je nadlidský úkol, gratuluju ti, že ses o to pokusil :-)
Nicméně hodně tam chybí Requiem for Methusaleh a The Paradise Syndrome. Díky supervtipnému obřímu panu kočkovi si Catspaw tak příkré hodnocení imho nezaslouží :-)
Telemachus Rhade - 04. listopad 2013 16:30sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Uff... A nějaké základní žebříčky:

TOP 5
1. Mirror, Mirror
2. Errand of Mercy
3. The Devil in the Dark
4. Amok Time
5. The City on the Edge of Forever

WORST 5 (to snad ani nejde :) )
1. Catspaw
2. The Omega Glory
3. Who Mourns for Adonais
4. And the Children Shall Lead
5. Turnabout Intruder

oblíbenost postav - sestupně
Pike a jeho posádka
(mnoho AU veliká mezera)
Spock/McCoy (opravdu mi vyjdou zhruba nastejno)
Janice
Uhura
Kirk
Chekov
Sulu
Scotty
Chapel
Telemachus Rhade - 04. listopad 2013 16:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
The Requiem for Methuselah
Když Spock začal s tím, že je to Brahmsův rukopis, čekal jsem, že půjde o nějakého time travel svěratele. Nějak jsem si ale neuvědomil, že koukám na TOSku :-/
- Že byl nesmrtelný bez vysvětlení, to celkem beru. To byl Connor MacLeod taky a nikomu to nevadí.
- Ale to, že byl DaVinci nějaký vojáček z Mezopotámie, to fakt ne :) Probohy vždyť ani DaVinci a Brahms nemají stejné rukopisy. To nikoho z tvůrců nenapadlo?
- Ta epidemie, to je docela zoufalá zápletka. Co kdyby žádná planeta nebyla v dosahu? Hromadný exitus na palubě 5?
- Že si zkonstruoval androidku, to je docela OK, ale není to OK vzhledem k tomu, kolik lidských androidů už v TOSce bylo. Stejně jako to, že s ní až do příletu Kirka nespal. ...což vylučuje tu žárlivost, atd.
- U Cota věřím, že by dokázal zvládnout i takovouto postavu, nicméně jsem opravdu řád, že na její skutečný přetřes znovu nedošlo.
0/5

The Savage Curtain
Na téhle epizodě jsou dobré dvě věci: Představení plukovníka Greena jakožto jednoho z post-apo fanatiků našeho století, a remaster. Ten se skutečně povedl - planeta je mixem Z'ha'dumu a Mustafaru a i ten psionický kontinent byl zajímavý. Stejně jako ta bytost, která se na něj dostávala zřejmě spodem skrz kámen.
- Koho jsme v TOSce ještě neviděli? Aha, Lincoln! Ouvej...
- Kahless byl bůh, resp. polobůh. Proč má na sobě současnou vojenskou uniformu? Že nebyl angažovaný - to celkem i beru - byl vytvořen z podvědomí lidí a tudíž byl logicky upozaděň plukovníku Greenovi. Zamýšleno to rozhodně nebylo, ale sedí to.
- Mně hlavně vadí, že už to je prostě poněkolikáté, kdy zlotřílá entita chce aby posádka bojovala o život s nějakým z jejich podvědomí. Už mě to prostě neba ani trochu.
1/5

All Our Yesterdays
Na tohle jsem se těšil celou řadu a jsem rád, že to nedopadlo špatně. Najednou jsem měl pocit, že se koukám na normální zajímavý Star Trek. Takže ne, že by to nešlo..
- Je tu přehršel originálních nápadů, kterému kraluje přesunutí civilizace do různých časových epoch. Líbí se mi kombinace ekvivalentu pozního středověku a doby ledové. Líbí se mi, že to není jen tak - nějaký blíže nepopsaný element zabraňuje populaci v dalším skákání a narušování už tak hutně měněných dějin. Líbí se výparava! Což můžu říct asi tak o deseti epizodách z 80-ti. Líbí se mi vlastně obě linie.
- Dobré byly interaktivní optické disky se sadou instrukcí pro portál.
- Co to postupně zabíjelo, byly drobnosti... Klony knihovníka, mušketýrský klobouk, vzhled portálu, který opět vypadal jako ultimate computer - prostě pokud civilizace vytvoří pokročilý počítač, vypadá takhle; dál potom nutnost projít portálem spolu.. Škoda takovýhle prkotinek, které potom vyústily v poněkud standardní konec, což tady byla rozhodně škoda.
Zara a Sarpeidon jsou jedny z mála nosmých motivů, co TOSka nabízí a jsem rád, že jsem z tohoto vznikla série zajímavých románů. Škoda, že se Krišpínová nepohodla se Simonem a Schusterem a 3. i 4. díl má doma zavřený v šuplíku.
3/5

Turnabout Intruder
Konec v pořádně strašném stylu! :)
- Shatnerovo hraní ženy by mi ani tak nevadilo, i když jeho bouchání pestičkama je kouzelný, ovšem opět tu máme degradaci žen úplně na dno evoluce. "Konečně vidíš, jak nedůstojné je být ženou" He? Co to je za blábol? :)
- Někde v půlce epizody, když Spock potřeboval pro změnu těl hmatatelný důkaz.. Moment, to si řeknu ještě jednou: ...když Spock potřeboval pro změnu těl hmatatelný důkaz.. (still hilarious :) ) ..jsem si došel pro ntb a dokoukal to na pozadí. Tak děsuplná sračka nepotřebuje/si nezasouží mou plnou pozornost.
- Prostě krásné rozloučení s ukrutně špatný seriálem :)
0/5
Telemachus Rhade - 02. listopad 2013 17:45sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Whom Gods Destroy
Dobrý Farscape! :) Přišlo mi to tak od samého začátku, pak přitancovala Chiana a nakonec donesli Aurora chair :-)
- Andorian, Tellarit a Orionka - dobré.. Je fajn vidět, že tyhle druhy ve vesmíru pořád někde jsou.
- Orionka i Garth byli dobře šílení, zbytek už bohužel nějak moc ne.
- Děj byl ale slabý a zvraty jaksi až neokecatlené; poprava Marty zcela zbytečná; no a Spockovo dilema snad ani komentář nepotřebuje. Zajímalo by mě, co odvedlo pozornost trénovaného Vulkánce.. Brouk na zdi?
- Že byl Garth Čech jsem netušil. No aspoň se můžeme chlibit, že mezi těmi deseti herci z TOSky, co umějí hrát, máme i svou stopu :)
+ za Orionku.
2/5

The Mark of Gideon
Námětem rozhodně zajímavé. Střet nutnosti a filozofie, kde vyhrává filozofie. Mám pocit, že jsem se tím vlastně asi ještě nesetkal. A pokud, tak třeba jednou, rozhodně je to neotřelé. To ale vůbec nic nemění na tom, že ty výhledy na ušlapávající se dav byly strašně k smíchu! :-)
- Opět hezký kostým a opět docela zajímavá bloncka. Hodin byl takový pozitivisticky creepy, ale vzhledem k obsahu se to docela hodilo.
- Vytvoření dokonalé kopie ENT byla naprosto mimo. Kde by přišli k blueprintům? A hlavně kapitán, pokud není totální trotl, pozná jestli je na své lodi, nebo na jiné té třídy. Magořina.
- Navíc pokud mají místo na kulisy většiny lodě třídy Constitution, mají prostor na to ulevit ušlapávajícímu se davu. Taky magořina.
(btw, druhá epizoda TOSky, kde hrál Gene Dynarski, komandér Quinteros z TNG "11001001", ale narozdíl od Muddových slečen si tady už byl podobný.)
2/5

The Lights of Zetar
Jestli je něco horšího než přehrávající Kirk, tak je to přehrávající Scotty! Uf, to nešlo... Na konci mi už byl vyloženě odporný - úchylný hloupý děděk z Vysočiny. Mira teda taky stála za to :-/
- Víceméně se tu nic nedělo, akorát Mira neustále omdlévala a z míry profesionality důstojníků vlajkové lodě mi bylo opravdu zle. Všechny bych je vyházel od Flotily! Několikrát jsem si zasteskl po minulé osádce ENT.
- Dál se víceméně nic nedělo.. Neříkal jsem to už?
- Načež se ve výsledku vlastně nic nestalo. Tak tomu říkám příběh! :)
- Přetlaková komora, kde člověk přežije 50 atmosfér a ještě se usmívá, ale světélka ummírají? Já umírám smíchem.
- Memory Alpha - Planetka se všemi znalostmi Federace uprostřed ničeho, kde si každý může zkopírovat, co chce? OK, Klingoni, Romulani - tady jsou plány i na flotilní heavy cruisery, rychle sem! Ouvej, ouvej...
- Ale když nic, tak alespoň remaster podoba MA byla velmi pěkná.
0/5

The Cloud Minders
Inspirace pro Bespin a rozhodně zajímavá představa. Na povrchu to nejde, na vesmír nejsme do vyspělí, vyvineme silný antigrav. Rozhodně originální. Velký plus za remasterovanou podobu města - zíkal jsem pocit, že by tam něco takového skutečně mohlo existovat. Škoda, že jsme se tam v ENT S5 nepodívali :-/
- Bloncka tentokráte ale stupidní.
- Vykreslení sociálního problému nebylo úplně dobré - nabyl jsem dojmu, že na povrchu žije civilizce retardovaných protivních amazonek a komparzistů z Winnetoua, kdežto v oblácích se vznášejí ignorantní árijci. Weird..
- No a opět se vlastně nic nedělo, dramaturg odjel na prodloužený víkend asi. Navíc to nebylo uhrané a skončilo to nastolením příměří, které IMHO po odletu ENT vydrželo cca 5 - 8,5 minuty.
1/5

The Way to Eden
Opravdu nemůžu jít do záporných čísel? Pokud má nějaký smysl tohle hodnotit, tak je to jasná 0/5.
- Vyřešily se všechny problémy světa, ale aktuálně palčiví hippies ne. Oh my..
- Největší úspěch epizody je asi změna transporní lodě z tholijského designu zpět na ten federální.
- Remaster nahradil záběr ze "Shore Leave" a dal tam potok z Yosemitu s nějakými random skálami. Lepší, ale nehodilo se to tam úplně stejně.
(- This was the only ep. Jimmy Doohan didn't like? Jimmy Doohan so was kinda blid :) )
Telemachus Rhade - 31. říjen 2013 16:05sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
nebo jestli jsem si prostě řekl, že daný druh je dvoubarevný a přišlo mi přirozené

Jo, to je rozhodně zajímavé. Třeba jako bílí Andoriani. Škoda, že tohle v Treku není častěji. Rozhodně to má větší smysl, než třeba negroidní Bajorani.
Mvek - 31. říjen 2013 15:58sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Ad rasismus - já bcyh řekl tak 50:50. Mám dojem, že právě často "pocit" překoná fakta. Souhlas, že to musí z nějakého bludu pramenit obecně. Jako např. že všichni tmaví jsou flákači. Ale myslím, že pokud je to v té rovině nesnášenlivosti a agrese, jde už spíš jen o pocit - vidím ho, nesnáším ho. Než, abych si řekl - určitě nepracuje, nesnáším ho.

Ale dost teoretizujeme na základě všeobecných znalostí, takže ti to jako výtku neberu, přeto to pro mě zůstává naopak plus.



Jo a já byl překvapen poprvé, že to je příčina jejich nesnášenlivosti. Nevím, jestli jsem si vůbec nevšiml, že je každý barevný opačně, nebo jestli jsem si prostě řekl, že daný druh je dvoubarevný a přišlo mi přirozené, že to bude náhodné.
Mvek - 31. říjen 2013 15:52sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza:
Co mi ale vadí mnohem víc - Uhura (už zmíněno výše) ani Scotty nebyli schopni inteligentně vysvětlit, že viděli Kirka ve skafandru, jak se prolíná s jejich realitou. Blábolili o tom, jak Kirk "stál přímo před nimi", pod takovým popisem si představím vysmátého Kirka v uniformě, jak stojí dva metry před Scottym a je to opravdu přelud. Já být Spockem, taky jim nevěřím. Neuvěřitelná neschopnost obou dvou.

Naprostý souhlas, připomněl jsi mi, že mi to děsně vadilo. Tedy ono mi to vadí v mnoha filmech a seriálech, protože se tenhle problém objevuje v nějaké míře často, třeba i u fantasy, pohádek apod. Ale tady jde o důstojníky Flotily, ne o obyčejného, často ještě i nevzdělaného, člověka.

Nejnovější   Novější 328 - 347 / 7326Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o