Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Původní Star Trek (TOS & TAS)

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 7324
Tématem tohoto fóra je vše týkající se seriálů: Odkazy:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 290 - 309 / 7324Starší   Nejstarší

Pozemstan - 27. únor 2015 19:29sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Zaznamenal jsem jen někdy loni informaci o plicní nemoci, kdy se to ale nezdálo jako tak fatální... -(((
Mvek - 27. únor 2015 19:25sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jo, hospitalizaci jsem náhodou zachytil na FB od Littleborga, tak mě to taky nějak napadlo, i když jsem nečetl detaily.

Ach jo no.
Telemachus Rhade - 27. únor 2015 18:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Poslední 3 dny nebo kolik to je od té hospitalizace jsem to trochu čekal, ale stejně :-(
Yakuzza - 27. únor 2015 18:32sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Leonard Nimoy, Spock of ‘Star Trek,’ Dies at 83
Razer - 05. říjen 2014 15:08sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mirak: Nejdůležitější bylo kafe :)
Mirak - 05. říjen 2014 13:10sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Tak s Voyagerem je to těžký, kdyby ten seriál byl skrz naskrz špatný, tak to snad ani tolik neřešíme, ale když ona premisa je vynikající a např. nápad spojit posádku Flotily a Makistů je taky skvělý, přidat na palubu emzáky z Delta kvadrantu - opět super nebo nechat v Delta kvadrantu ztratit malé výzkumné plavidlo s malou posádkou oproti nějakému bitevnímu křižníku, zabít v pilotu skoro všechny vyšší důstojníky je další dobrý tah, omezená energie a poničené plavidlo dodává na atmosféře.
Ale když pak člověk vidí seriál, tak nic z toho nebylo dotažené. Od druhé sezóny už člověk (i scénárista) zapomene, že na palubě nějací Makisté jsou, emzáci z Delta kvadrantu jsou Neelix a Kes, Voyager je nejsilnější loď, jakou kdy Flotila měla, posádka je možná malá, ale to nám nebrání v tom, abysme představovali neustále nové a nové jednoepizodní nebo dvouepizodní charaktery, možná jsme zabili nejschopnější lidi na palubě, ale stejně máme Harryho Kima, který je chytřejší, než všichni zemřelí dohromady a makistu Chakotaye, který dohlédne na dodržování principů Flotily, posádka sice trpí nedostatkem, ale prioritou jsou nažehlené uniformy a funkční simulátor.
Promarněná šance je ten největší problém Voyageru.
Telemachus Rhade - 05. říjen 2014 12:14sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
MickTheMage: Já se přiznám, že nevím, jak Voyager brát. 12 let jsem ho neviděl - snad vyjma Endgame předloni, nebo kdy. Chci si dát rewatch, ale nějak se do něj nemůžu přemluvit, protože třeba právě S1 si pamatuju mnohem víc, než bych rád :) Na druhou stranu - ono to nebude horší než třetí řada TNG...
MickTheMage - 05. říjen 2014 11:53sipka
ZAMĚŘIT
MickTheMage
Mna na to rebricku mozno trochu prekvapilo, kolko je tam Voyageru, vzhladom na to aky je na jeho kvalitu vseboecny nazor. Ja sa osobne vymykam z kritickych nazorov, pre mna je Voyager startrekovska popcornovka a pokial to clovek berie takto... nebyva tolko zhrozeny a pokojne si cely rerun serialu da znova (niekedy) :)
Damar - 03. říjen 2014 15:37sipka
ZAMĚŘIT
Damar
kapitan Pike: Keby mala vtedy Hviezdna flotila Voyager, tak Siskova manželka by ešte žila:)
kapitan Pike - 03. říjen 2014 14:47sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Na druhou stranu je to epizoda, jejíž klíčovou část vidíme až v pilotním dílu spin-off seriálu :-)
Razer - 03. říjen 2014 14:40sipka
ZAMĚŘIT
Razer
BoBW byla ve své době lehce přehypovaná a tak nějak už se to s ní vleče, ale jak už píšete. Je dobře koukatelná i dnes a tehdy byl z toho dílu divák (i ne trekkie) vyvalenej.

Dneska už to nevnímáme, ale TNG byl top of the line seriál co se týká efektů v době premiéry a práě i tahle epka trumfovala celovečerní filmy v tomhle aspektu.
Mvek - 03. říjen 2014 14:34sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
kapitan Pike:

Já mám v tomhle celkem smůlu, že jsem The Best of Both Worlds viděl poprvé až někdy před devíti lety (a vůbec si nepamatuju, proč mi utekla televizní premiéra u nás).


Nápodobně.
kapitan Pike - 03. říjen 2014 14:30sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Já mám v tomhle celkem smůlu, že jsem The Best of Both Worlds viděl poprvé až někdy před devíti lety (a vůbec si nepamatuju, proč mi utekla televizní premiéra u nás). Paradoxně asi největší plus má tenhle díl u mě za to, že Riker nosí ve druhé části čtyři pecky :-) Což třeba v Resolutions ani jinde v Treku není a tam to vyloženě bučelo (myslím, že se to řešilo i na Trekkies). Ale samozřejmě souhlasím s tím, že je významná a přinesla do Treku spoustu nových věcí.
Yakuzza - 03. říjen 2014 14:17sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
The Best of Both Worlds byl navic uplne prvni cliffhanger v novem Treku.

Jinak ja si zas myslim, ze hodne precenovana je prave Inner Light. Ne prilis originalni napad, za to ale velice dobre natoceny, to je pravda. A fletna... no hura, ve sterilnim Treku se nam konecne objevila nejaka konkretni hudba, ktera ma treba i melodii. Tak ji hned nahrajme orchestralne, aby meli trekkies co cpat do music videi precpanych patosem.
Mirak - 03. říjen 2014 14:15sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Ono když se na to znova dívám, tak jsou tam na prvních místech zkrátka epizody, které jsou populární určitě i neST diváctva.
K TBoBW bych nebyl tak příkrý, ve své době to byl zaslouženě obrovský hit a když jsem ji já viděl poprvé, tak jsem z ní byl naprosto unešený. Dneska už možná tak nevytrhne, ale v souvislostech si vysoko být zaslouží.
Damar - 03. říjen 2014 14:13sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Myslím, že "The Best of Both Worlds" vďačí za svoju popularitu celkom hustému cliffhangeru na konci prvej epizódy, pričom treba brať do úvahy, že bez internetu museli diváci naozaj celé leto čakať ako to dopadne.
Inak súhlasím s tým, že z dnes je tá epizóda preceňovaná, ale v dobe premiéry bola asi naozaj celkom veľkým hitom.

Na druhej strane "Inner Light" funguje dnes rovnako dobre ako v dobe svojho vzniku.
Mvek - 03. říjen 2014 10:27sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A já se přesně proto radši takovým žebříčkům velkým obloukem vyhýbám.

Ale souhlas s přeceňováním The Best of Both Worlds, nikdy mě nenadchla.
Taktéž s Darmokem, protože si to v praxi tak, jak to podali nedovedu představit (jak by s takovým jazykem mohlo fungovat velení lodi či jiného komplexního systému, a nemluvě o stavbě atd.), ačkoliv je to působivý díl.

A souhlas i s těmi tribbly, to je prostě taškařice, věřím, že v té době oblíbená, ale o to nejde. DS9 revisit bych tedy do žebříku dal leda tak pro to, že vůbec něco takového udělali, jinak také ne, ačkoliv je to fajn díl.

Ale Inner Light mi také přijde přeceňovaná, i když do nějakého TOP 10 z TNG by určitě měla patřit. Ta je hlavně tak nějak působivá dohromady i s tou flétnou.

Nicméně potěšilo mě, že aspoň hodně v tom žebříčku je Mirror, Mirror (která mi opravdu nestárne) a ta časovka tam patří taky, už i proto, že je tak trochu ne Roddenberryovská, že musí nechat zemřít Edith...
A Space Seed nebo Devil in the Dark jsou také pro mě ty kvalitní epizody, které něco přinášejí (ta druhá spíš jiný úhel pohledu, ačkoliv už předtím byl The Man Trap, tak toto bylo kvalitnější).
kapitan Pike - 03. říjen 2014 09:39sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Ona už celá koncepce článku je taková podivná, pochopil bych žebříček 20 epizod, ale 100 už je přehnané. Souhlas s Mirakem, že ENT je tam zastoupená málo.

Balance of Terror je imho jedna z těch nejlepších epizod v rámci TOS, ale v celém Treku jsou i nějaké lepší kusy. Každopádně pokud chtěl autor a priori vybrat něco z TOS, tak u mě dobrý.

S The Best of Both Worlds na druhém místě ale fakt nesouhlasím, nedávno jsem na to koukal a fakt si myslím, že tahle dvojepka je hrozně přeceňovaná. Velká část nemá atmosféru (hrozí zničení celé Federace a půlka první epizody je vlastně dohadování o "korytech") a Borgové se prostě chovají divně. Nejvíc WTF je podle mě to, že po únosu Picarda zpět Enterprise nezničí a raději před ní utečou. Přitom o chvíli dříve zničili 39 lodí. Třeba All Good Things je mnohem lepší a vlastně většina TNG epizod v tom žebříčku se mi líbila víc.

City on the Edge of Forever se mi hodnotí docela špatně, ona ta myšlenka sama o sobě je zajímavá, ale za posledních skoro 50 let je tak provařená, že už mě ta epizoda nenadchne. A samozřejmě nevím, jak moc byla originální v rámci knižní a filmové sci-fi tvorby v době vzniku.

The Visitor se mi vždycky líbila, s tím určitě problém nemám.

Darmok - opět mám pocit, že v TNG jsou i lepší kusy, ale určitě je to o dost lepší než The Best of Both Worlds :-)

The Trouble with Tribbles - tohle je imho hrozně přeceňovaná epizoda, nikdy jsem nepochopil, co je na ní tak skvělého. Kdyby byla na tomhle místě Trials and Tribble-ations, tak s tím bych i souhlasil, ale původní předloha je naprosto průměrná.

In the Pale Moonlight bych posunul klidně ještě výš a The Inner Light určitě patří mezi nejlepší epizody Treku.

Takže asi tak :-)
Mirak - 02. říjen 2014 23:11sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Tak třeba Enterprise je tam docela málo imho. Ale ta TOSka je prostě naflákaná stylem, dáme tam každou epizodu, která je známá mezi plebsem a to nehledě na kvalitu. A to z Balance of Terror na prvním místě nějak extrémní problém nemám, byť s tím nesouhlasím.
Telemachus Rhade - 02. říjen 2014 21:55sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Waaaaay to heavy on the TOS :-)
Tak nějak.

A navíc je tam i Lineage z Voyageru, která patří mezi WORST 10 ever. Samozřejmě tam jsou i kvalitní kousky, ale tohle je evidentně sestavené stylem "budu zadobře se všema".

Nejnovější   Novější 290 - 309 / 7324Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o