Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Původní Star Trek (TOS & TAS)

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 7324
Tématem tohoto fóra je vše týkající se seriálů: Odkazy:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 120 - 139 / 7324Starší   Nejstarší

Yakuzza - 28. červenec 2017 19:27sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
-- V rámci nárazového cyklu náhodně vygenerovaných čísel sezóny a epizody pro všechny ST seriály. Tentokrát 3 a 18. --

3x18 - The Lights of Zetar
- Měl jsem pocit, že jsem tu epizodu viděl poprvé.
- Až na pár logických a strategických WTF momentů ale docela koukatelné. Ve výsledku to bylo lepší než většina z ostatních pěti epizod.
- Scotty se tady choval jako zamilovaný idiot, což je samozřejmě pochopitelné. Méně pochopitelné bylo, že mu to Kirk bez problémů toleroval.
- Mira byla pěkná, ale jinak taková generická TOS-bitch.
- Lieutenant Mira Romaine je přidělena dočasně na Enterprise a Spock jí gratuluje k prvnímu úkolu, který plní pro Federaci. Ehm, co dělala dosud? :) Orionci? :) ("Lieutenant, may I offer my congratulations on your first assignment for the Federation?")
- Zničili základnu Memory Alpha, přišli jsme o veškerá data. Spock suše zkonstatuje, že to je tragédie pro celou Federaci, ale jinak to nikoho moc nesere :)
- Typická závěrečná humorná hláška ale pobavila. "Well, this is an Enterprise first. Dr. McCoy, Mr. Spock and Engineer Scott find themselves in complete agreement." Docela to sedlo.
Zephram - 14. březen 2017 08:35sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Trochu rozšířené Kobayashi Maru (pozor, 900 x 2670 pix)
Mvek - 13. prosinec 2016 00:07sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Tak námětů by tam bylo víc zajímavých. Ale to provedení je nějak strašně naivní i když si odmyslím tu výpravu a statičnost. Přijde mi to prostě dětské. A pak žádný problém, ale nebaví mě to.
Telemachus Rhade - 12. prosinec 2016 22:53sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Já myslel, že TASka je poskládaná z nepoužitých scénářů TOS. Minimálně vím určitě, že Yesteryear byla plánovaná pro 4. řadu TOS.
Mirak - 12. prosinec 2016 21:02sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
TOSka, TASka... Pokud by TOSka měla rozpočet na to, aby dokázala vyobrazit zápletky z TASky, tak se dočkámě podobných obludností. Vůbec bych mezi těma seriálama nedělal dramatický rozdíly.
Mvek - 12. prosinec 2016 20:10sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jinak jako dřív jsem ji bral víc na milost, ale ne, ta TASka mě fakt nebere. Možná až na Yesteryear a pak něco spíš pro zábavu, ale jinak zatímco na TOSku se naladit umím, na TASku ne.

A v Pirates of Orion mě zase fascinovalo, kterak Kirk mluví interkomem s McCoyem a hodí do toho i obrázek, kde McCoy stojí vedle Kirka (pravda, není stopro jasné, že to není jiný "modrý").
Telemachus Rhade - 12. říjen 2016 13:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
TAS: "Yesteryear" Blu-ray Screencaps
AVip - 11. říjen 2016 11:45sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Já jsem stran tohoto stylu strašně rozpolcený...
na jednu stranu je to takový klasický "šedesátkový look and feel", na straně druhé, speciálně v našich končinách tento styl značně "overstayed its welcome" a strašil tu pomalu do ranných 90. let, protože je poměrně levný, co si budeme povídat.

Jestliže ještě 50. léta měla na obalech knih téměř "fotorealistické malby", tak 60. léta se právě vyznačovala stylem tímto (což zvláště u reedic věcí z 50. let vedlo k téměř dadaistickým kombinacím), ale zatímco na západě tahle móda přišla a zase odešla, na východě vydržela...
Yakuzza - 11. říjen 2016 11:25sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Narazil jsem na zajimavou publikaci - Star Trek: The Art Of Juan Ortiz



Mvek - 08. říjen 2016 15:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
M'Ress v podání Majel R. zní strašně úchylně, její pokusy o předení fakt nefungují a netuším, proč když skoro v každé druhé replice končí slovem "sir", tak nemůže to r protáhnout do předení, když v podstatě podobný zvuk dělá.

Nicméně TASka je první ST, který přišel s bezpečnostními pásy. Konkrétně v Once Upon a Planet, tedy epizodě vracející se na planetu ze Shore Leave. Když jim vypadne umělá gravitace, připoutají se.
Mirak - 02. říjen 2016 01:02sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Zkus to inzerovat na odkazu, který sem dával Telemachus. Nejlíp asi uděláš, když to nafotíš a fotky nahraješ třeba sem http://imageshack.cz/

Pokud jsou to originály, tak by to teoreticky pro někoho sběratelskou hodnotu mít mohlo, ale konkrétně zde na fóru (kde je nás pár) se obávám, že zájemce mít nebudeš, ale třeba se mýlím :)
MGL - 02. říjen 2016 00:49sipka
ZAMĚŘIT
MGL
OK, co všechno chcete vypsat? Pro Vás asi blbá otázka. Můj muž tvrdí, že má kompletní série. Teď mám např před sebou box 3 VHS Star Trek The next generation Continuum ( Hide&Q; Q-Who; Deja Q;Qpid; True Q; Tapestry), myslím že 1994.
Telemachus Rhade - 01. říjen 2016 23:44sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
mám VHS Star Trek, originál v Aj.

Yakuzzo? :-)

Telemachus Rhade - 01. říjen 2016 23:43sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
MGL: Zdravím, ideálně tady.
MGL - 01. říjen 2016 22:14sipka
ZAMĚŘIT
MGL
Dobrý den, mám VHS Star Trek, originál v Aj. Neporadili byste mi, jestli je o VHS zájem a kde je možné je prodat? Děkuji M
Mvek - 28. září 2016 21:41sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A jo, krátký formát tomu škodí hrozně. A už jsme narazili i na fakt strašnou epizodu (Infitine Vulcan).
Mvek - 28. září 2016 21:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza:
Vim, ze v TOSce to je lautr to same

Tak to pozor! V TOSce se ti sice pár motivů opakuje víckrát a jsou tak výrazné, že si toho všimneš, ale jinak je to stejně jako v jiných ST, je tam mnoho originálních motivů, které právě jsou tak nevýrazné, že si to neuvědomíš. Až díky OST to zjistíš. To by taky na tu TOSku nebyl potřeba soundtrack o asi 3 nebo ještě více discích:-).

V TASce je to extrém, navíc, jak nám ukázali tuším Oktani, nebo jen Kubol, některý z motivů byl i v animovaném Batmanovi a Robinovi od stejného studia.
Yakuzza - 28. září 2016 19:05sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Pustil jsem si prvni dva dily TASky a predevsim souhlas s Mvekem v tom, ze originalni zneni tomu dava uplne jiny rozmer.

Ale i tak, zadna slava to neni. Pribehum dost skodi dvacetiminutovy format epizody, je to kolikrat desne zbrkle.

Potom, chyby v animacich. Hrozne mi vadi, ze postavy nemaji belmo, ale oci v barve kuze. Pusobi to celkove dost odflaknute ("life-support belty" generujici ochrannou "auru" jsou kolikrat nakreslene, jak kdybych to delal ozraly ja, totalne krive, apod.) a recyklace zaberu je hodne daleko za carou.

Libi se mi hudebne uvodni znelka, a to hodne. Enterprise letici totalne krive uz bohuzel mene. V serialu hudba budiz, ale zase, jsou to tak ctyri motivy, ktere se toci porad dokola, coz dokaze byt uz po par minutach vzhledem k jejich vyraznosti dost otravne. Vim, ze v TOSce to je lautr to same, ale v tomhle kratsim formatu to vyzni o milion procent vic.
Telemachus Rhade - 27. září 2016 15:39sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
:-)
Yakuzza - 27. září 2016 15:36sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Hmm... kdyby to bylo na VHS, tak do toho jdu, ale totok ne.

Nejnovější   Novější 120 - 139 / 7324Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o