Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Původní Star Trek (TOS & TAS)

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 7324
Tématem tohoto fóra je vše týkající se seriálů: Odkazy:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 102 - 121 / 7324Starší   Nejstarší

Mvek - 15. únor 2018 16:30sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Fascinující. Že by těch pár roliček mu otevřelo cestu k filmové hudbě?:-)
Telemachus Rhade - 15. únor 2018 16:11sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Toto jsem vůbec netušil. V TOSce si 3 různé role zahrál hudební skladatel Basil Poledouris

Basil Poledouris on STAR TREK
Pozemstan - 11. prosinec 2017 21:32sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: "Jen je teda zvláštní, že jim slouží i extra zkušená posádka"
To, že jsou instruktory ti nejzkušenější, ale není až tak překvapivé, i když je fakt, že tady role některých z nich není úplně jasná, když jde spíše o hodnotitele, inspektory, ale kromě Kirka se přímo účastní i testu Kobayashi Maru...
Telemachus Rhade - 11. prosinec 2017 21:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
je už považovaná za vysloužilou i přes nedávný refit.

TMP 2273
TWoK 2285 - tady už je považovaná za vysloužilou a celkem právem. Taky slouží kadetům na cvičné lety. (Jen je teda zvláštní, že jim slouží i extra zkušená posádka, ale OK :) )

Nicméně druhou pětiletku (po TMP) odsloužila ještě coby vlajková.
AVip - 09. prosinec 2017 10:36sipka
ZAMĚŘIT
AVip
On se ten refit taky nemusí úplně povést...
nehledě na to, že některé bojové poškození strukturální integrity trupu může být v praxi neopravitelné
(z reálných příkladů se mi vybavuje HMS Warspite, z celé řady důvodů - byť tedy zrovna v jejím případě byl meziválečný refit AFAIK velice povedený, ale za to byla postupně plná děr ze všech možných bitev, kterých se zúčastnila - aneb, to že přežila zásah řízenou bombou, ještě neznamenalo, že nebyla +/- zralá do šrotu - což byla mmch. obrovská škoda, ale to jdu už totálně OT).
Mvek - 09. prosinec 2017 10:16sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nicméně na základě posledního dílu mě vlastně fascinuje, že původní Ent. je už za Kirka stará zhruba 20 let. Já vím, že mnohé bitevní lodě také přesáhly svou původní životnost o hodně. Ale tím spíš, že je to vlajková loď je to zajímavé. Na druhou stranu ano, jsem si vědom, že poté ve filmech je už považovaná za vysloužilou i přes nedávný refit.
AVip - 09. prosinec 2017 08:33sipka
ZAMĚŘIT
AVip
No, on je to dětský seriál a jeho infantilita se postupně zhoršuje... pamatuju si to z 90. let, kdy šel na Nově - zatímco první části jsou +/- OK (musíme to brát optikou doby vzniku), tak postupem doby to dost zdegenerovalo.

Co se mne týče, já bych nebyl až tak ostrý, protože je pěkných pár dalších episod, které jsou únosné (triblové, time trap, slaver weapon a další), ale postupně to šlo fakt strašně dolů...
Mirak - 08. prosinec 2017 23:05sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jo, Yesteryear je skvělej, zbytek si vlastně ani moc nepamatuju.
Telemachus Rhade - 08. prosinec 2017 22:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
Yesteryear

To je v reálu jediný důvod proč brát TASku. Paradoxně jde dost možná o nejlepší díl TOSky jako takové, který by zfilmovaný v 60. letech vypadal naprosto otřesně :)
Mvek - 08. prosinec 2017 21:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Musím přehodnotit svůj názor na TAS. Po druhém (některé díly potřetí) zhlédnutí mi přijde příliš dětská a divná. Vyzdvihl bych z ní doslova 3-4 epizody. Tedy Yesteryear, Magicks of Megas-Tu (ale opět s dětským nádechem), Eye of the Beholder a nevím, možná Tribbly jako oddychovou epizodu. Možná Mudda. Vše ostatní mi přijde podivné i námětově.
Mirak - 11. listopad 2017 10:49sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
George Takei Accused of Sexually Assaulting Former Model in 1981
Mvek - 02. listopad 2017 21:35sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Všechny možné bojové kreace z TOSky v musicvideu: Kung-fu Fighting (YouTube)
Telemachus Rhade - 29. říjen 2017 12:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Star Trek - Hawaii 5-O Style

Původní ST, původní 5-0.
MickTheMage - 20. srpen 2017 12:59sipka
ZAMĚŘIT
MickTheMage
Pozemstan: Jo, nejak podobne to mam aj ja, co sa tyka TOSky. Bratislava a okolie totiz pred 89 mala tiez celkom slusny prijem ORF :) Ostatne k tomu sa viaze aj moje dokola opakovane: dlho som nevedel, ze je to Star Trek, az do momentu ked som o par rokov neskor videl niekde u nas clanok s obrazkami. Pozeram na to, jej ved to poznam, to je Raumschiff Enterprise :)

Ono ked tak nad tym uvazujem, tak ORF vdacim za svoj zakladny prehlad legendarnych 80s serialov - cez Knight Ridera, A-Team, Battlestar Galacticu (myslim) a aj 60tkoveho Batmana (ktoreho som ako decko zral :)).
Mirak - 20. srpen 2017 12:25sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pozemstan: Však jsem se podpořil tvou argumentaci :)
Pozemstan - 20. srpen 2017 12:13sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mirak: Ano, vždyť to níže zmiňuji. V Západním Německu měla TOS premiéru roku 1972, v Rakousku 1973.
Mirak - 20. srpen 2017 12:05sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pozemstan: Otec sledoval TOS jako dítě na nějaké německé nebo rakouské stanici a muselo to být někdy v první polovině 70. let.
Pozemstan - 20. srpen 2017 12:02sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Po Mirakově příspěveku 288476 ve fóru o ST knihách jsem si uvědomil, že se fenomén ST, který měl i v USA zprvu nejistou pozici a prosadil se až při repríze na jiných kanálech v 70. letech, vlastně šířil do světa, včetně anglofonních zemí, s odstupem, i přes absenci železné opony někde až v 80. letech (Francie), viz např. tento neúplný přehled dat prvního (a opakovaného) vysílání TOS v různých zemích. Diváci si tedy ve vzpomínkách TOS většinou spojí až s pozdější dobou, nebude patřit k jejich autentickým prožitkům z 60. let, jak jsem si dosud myslel. (Třeba (západo)německý manžel sestřenice, který o ST z dětství ví, mohl TOS sledovat až od roku 1972 jako starší teenager...) Přesto ale ani pozdější vysílání zjevně ještě nemělo takový odstup, aby byla TOS od začátku považována za "retro" záležitost (což samozřejmě mnohými není ani dnes). Když třeba před lety psala Diegina, že sledovala jako malé dítě TOS začátkem 80. let na rakouské televizi (prý před rokem 1989 dostupné pro velkou část Jižní Moravy), uplynulo od německé a rakouské premiéry jen asi deset let. První čeští trekkies v čele s Praotcem (který ale sám tuším ST viděl později) za světem i přes bariéru režimu až zas tolik nezaostávali...
Yakuzza - 28. červenec 2017 19:27sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
-- V rámci nárazového cyklu náhodně vygenerovaných čísel sezóny a epizody pro všechny ST seriály. Tentokrát 3 a 18. --

3x18 - The Lights of Zetar
- Měl jsem pocit, že jsem tu epizodu viděl poprvé.
- Až na pár logických a strategických WTF momentů ale docela koukatelné. Ve výsledku to bylo lepší než většina z ostatních pěti epizod.
- Scotty se tady choval jako zamilovaný idiot, což je samozřejmě pochopitelné. Méně pochopitelné bylo, že mu to Kirk bez problémů toleroval.
- Mira byla pěkná, ale jinak taková generická TOS-bitch.
- Lieutenant Mira Romaine je přidělena dočasně na Enterprise a Spock jí gratuluje k prvnímu úkolu, který plní pro Federaci. Ehm, co dělala dosud? :) Orionci? :) ("Lieutenant, may I offer my congratulations on your first assignment for the Federation?")
- Zničili základnu Memory Alpha, přišli jsme o veškerá data. Spock suše zkonstatuje, že to je tragédie pro celou Federaci, ale jinak to nikoho moc nesere :)
- Typická závěrečná humorná hláška ale pobavila. "Well, this is an Enterprise first. Dr. McCoy, Mr. Spock and Engineer Scott find themselves in complete agreement." Docela to sedlo.
Zephram - 14. březen 2017 08:35sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Trochu rozšířené Kobayashi Maru (pozor, 900 x 2670 pix)

Nejnovější   Novější 102 - 121 / 7324Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o