Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Původní Star Trek (TOS & TAS)

Spravuje: Mvek
Počet příspěvků: 7324
Tématem tohoto fóra je vše týkající se seriálů: Odkazy:

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 64 - 83 / 7324Starší   Nejstarší

Mvek - 19. říjen 2019 20:28sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Jenže právě ty polokulisy jsou záměr a postavy to vidí taky jako kulisy.
kapitan Pike - 19. říjen 2019 07:10sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
A končí to typickým Trekovým happyendem "super, že jste tady" :-)
Mirak - 18. říjen 2019 23:48sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Začátek to má vyloženě trekový, viz moje hodncení :)

Melkotiané Kirka varují, že nestojí o kontakt, ale Kirk se slovy "tak uvidíme, co před námi tak skrývají" veškeré varování ignoruje, protože Flotila mu nakázala, že musí navázat kontakt "za každou cenu"
Telemachus Rhade - 18. říjen 2019 23:00sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak 308081:
Ano, do toho špatného děje ty kulisy moc dobře seděly :)

Jak rychle jsem TOSku viděl, tak rychle jsem jí zapomněl.
U 3/4 epizod nemám šajna o čem byly. Ale tady mi ty špatné polokulisy tak utkvěly v hlavě, že je naopak hned tak nevyženu. Jinak ale o ději, krom settingu u O.K. Corralu, vím po těch pár letech prd.
S.S.Enterprise - 17. září 2019 20:46sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
pěkný článek
Telemachus Rhade - 17. září 2019 16:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Kde se vzal vulkánský nervový stisk?
Telemachus Rhade - 03. březen 2019 13:26sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip - 24. únor 2019 19:51sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Ale je to docela vtipné a upřímně... proč ne. :-)
S.S.Enterprise - 24. únor 2019 18:28sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
IMHO to chyba nebyla a dispeleje v TNG jsou skutečně holografické... Hologramy totiz byly v TNG i jako 3D viditelne nad zobrazovacem (napr. ty planety nad Picardovym stolem)
Mvek - 23. únor 2019 22:23sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
S.S.Enterprise: Mno jo, ale co mě zaujalo, bylo to vysvětlení TNG obrazovky. I kdyby to byl jen dodatečný okec jinak přítomné chyby, jak kamera vidí komunikaci Picarda třeba s tím únoscem Data v ukázce.
S.S.Enterprise - 21. únor 2019 18:47sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
TOS is More Advanced Than We Thought
... chabej pokus
Mvek - 26. prosinec 2018 12:00sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
V dokumentu For the Love of Spock (2016) padlo i pro mě pár zajímavých věcí, které mě zatím minuly. Například že Nimoy byl velký kutil a všeuměl. Šel si za svým cílem být hercem (byl fascinován tím, že správný herec může hrát úplně odlišné postavy, což vlastně před TOSkou i po ní dělal), takže si přivydělával vším možným, včetně právě různých domácích oprav apod. I proto nebyl věčně doma a trpěly tak vztahy s jeho dětmi.
Pak tedy pěkně začal chlastat, zpočátku na nervy, ale víc a víc, a k tomu kouřit, než se tedy tuším v 80. letech nebo kdy dal na léčení, ale nakonec zemřel na následky v souvislosti s tím kouřením.
Další zajímavostí bylo, že ale do jeho všeumělství patřilo i to, že jednu dobu "dojížděl" za natáčením dvoumístným letadlem, které pilotoval.

Co se týče ST, Roddenberry prý psal postavu Spocka právě s Nimoyem na paměti. Takže Nimoy neměl žádné interview, prostě rovnou se bavili o práci.
Navíc tedy Nimoy prý Spocka sám v The Cage postavil do emotivnější polohy, protože viděl, že kapitán je vážný (a asi tedy i první důstojník, i když to v dokumentu nezaznělo), tak aby toho nebylo moc. V TOSce si pak naopak našel tu roli vážného klidného, když tam byl Shatner se svou povahou. Navíc ho prý zaujalo, že když bude právě většinu času klidný, odměřený, tak pak stačí malé gesto, něco trošku nečekaného, aby to mělo velkou odezvu (naráželi hlavně na Amok Time a jeho nadšení z žijícího Kirka).
Telemachus Rhade - 16. prosinec 2018 19:45sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Spock18: Podívej se na dabing Star Treku V od AXN, to teprve uvidíš, co je to nevhodný hlasový casting ;)
Telemachus Rhade - 16. prosinec 2018 19:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Spock18: Miloš Hlavica je zdaleka nejlepší dabér McCoye (viz Star Trek V) a Walérie Zawadská na Uhuru je prostě 100x než ta holka z TOSky. Kirk je v pohodě, když se člověk oprosté od faktu, že jde o O'Briena a ostatní jsou nepodstatní. Spock byl prostě vybrán na základě vzhledu, což se taky občas dělá, a tady byl holt nakreslený mladě. Špatný hlas rozhodně nemá.

Osobně pokládám dabing TOSky za horší. Preiss dělá z Kirka ještě větší floutka, než už je.
Mvek - 16. prosinec 2018 09:24sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Spock18: Myslíš tedy českou verzi TAS? Tak to samozřejmě. Navíc ale překlad do češtiny z toho udělal ještě více dětský seriál, než to je. Tedy já nemám o TASce valné mínění, vyzdvihl bych jen pár námětů, ale ne zpracování (myslím dějové, nikoliv levnou animaci a hudbu) a asi tak tři epizody celé... Ale vím minimálně o dvou zásadních rozdílech mezi českým a originálním zněním, které to shazují. Je to Scottyho "njananýná" v češtině vs. něco skotského smutně nebo romanticky znějícího v The Lorelei Signal a poznámka o pěstování rajských jablíček v tribblí epizodě místo nějakého technoblábolu.
Spock18 - 16. prosinec 2018 04:10sipka
ZAMĚŘIT
Spock18
Tak mám pro potomky TAS a musím bohužel konstatovat, že mi tam moc chybí originál hlasy z TOSky. Osobně dabing TOSky pokládám za naprosto ultimátní a u TASky to docela kazí.
S.S.Enterprise - 02. prosinec 2018 13:21sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise

Tak třeba sem:

cpt. Uhura
Mvek - 31. říjen 2018 20:53sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Podle dokumentu Toy that made us (Netflix, seriál) byl model raketoplánu v TOSce vyroben společností (AMT?) co dělala hračky - modely, jen výměnou za to, že mohou vyrobit licencované modely (a ty byly slušné na rozdíl od zbytku mechandisingu). A kvůli úspoře peněz měl tři čtvrtiny opravdové velikosti, takže herci se v něm museli skrčit, když do něj vcházeli na scéně.
S.S.Enterprise - 11. říjen 2018 21:33sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
kapitan Pike:
jako něco sem viděl, ale vždy usnul...
Telemachus Rhade - 11. říjen 2018 14:40sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike:
zbytek seriálu je koukatelnější

If you say so :-)

Nejnovější   Novější 64 - 83 / 7324Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o