Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Battlestar Galactica

Spravuje: Seven
Počet příspěvků: 2102


Pokud máte zbytečný peníze, můžete se z nich nechat vyždímat od organizátorů Fedconu. Společná fotka se všemi hvězdami BSG jen za pouhých 450EUR za kus. A to se vyplatí!

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 66 - 85 / 2102Starší   Nejstarší

Mirak - 21. leden 2018 23:10sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jsem zvědavej, jestli to tak konzistentně bude působit celej seriál.
Telemachus Rhade - 21. leden 2018 23:09sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
ve čtyřce bylo strašně poznat, jak to vlastně vůbec promyšlený neměli.

Já teď jedu BSG potřetí. Napoprvé jsem měl ze čtyřky stejný dojem, jako ty, napodruhé mnohem lepší.
Telemachus Rhade - 21. leden 2018 23:07sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Tohle je někde potvrzené?

Nemám tušení, ale i vzhledem právě k tomu, že tam padne kde co, co se stane za +X sezón, úplně nevěřím tomu, že šlo o prostou náhodu. Možná je to zpětně využito - taky možnost.
Mirak - 21. leden 2018 22:15sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
V podstatě hlavní důvod, proč jsem BSG zatím viděl jenom jednou je ten, že nehledě na to, jak fantastický byly první 2+ sezóny, tak mi přišlo, že ve čtyřce bylo strašně poznat, jak to vlastně vůbec promyšlený neměli. A finále bylo bohužel jedno z těch horších, co jsem kdy viděl. Už jsem si mockrát říkal, že to dal celý znovu, ale tohle mě vždycky spolehlivě odradí.
Lt.Shark - 21. leden 2018 22:05sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
hmmm, taky mě to překvapuje... netušil jsem, že by už na začátku plánovali, že třeba Tight bude Cylon...?
Mirak - 21. leden 2018 21:22sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Viděl jsem ji asi 3x a pokaždé mi přišla o trochu utahanější, než při předchozí projekci, ale možná jsem jenom neměl náladu.

Telemachus Rhade:
Ty cylonské narážky z úst těch, ze kterých se vyklubou Cyloni někde až ve čtvrté řadě... No, bylo to promyšlené, ne že ne :)

Tohle je někde potvrzené? Já měl vždycky za to, že z některých se rozhodli udělat Cylony až později a že to snad i řekl sám Moore.
Telemachus Rhade - 21. leden 2018 21:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
The Miniseries

Když přišel návrh na repete BSG, nebyl jsem si úplně jistý, jestli do toho chci jít, ale přes obličej mě praštila ryzí kvalita! Po všech těch Temných hmotách, krutě průměrných SF filmech, komiksových SF cílených na humor, atd. mě to doslova zarazilo do gauče. Přestože přesně vím, co přijde, chytne to a nepustí.
- 2003 byl pro (tehdy ještě) SciFi Channel bezpochyby "vrcholem kariéry". (Spolu s tímto přišly Děti Duny, chystala se Atlantis, atd.)
- Je casting a je CASTING! Obsadit filmové herce + prověřenou kanadskou klasiku byl tah za milion. V prvním momentě vás zarazí jak dobří tam všichni jsou! A i ti horší se nechávají strhnout proudem a derou se sebe maximum :) Kromě Bambera - to je prostě dřevo :-) Olmos, Hogan, McDonnel, Callis, Rennie, Douglas, McClure,... - vynikající!
- Tady fakt superlativy šetřit nelze. Třeba hudba! Mě by docela zajímalo, jak to vznikalo, nebo jak se k tomu vlastně všichni ti lidé dostali. Znali se? Šťastná náhoda? Těžko říct, ale když poslouchám Main Title, nebo téma u Ragnaru, přejíždí mi mráz po zádech.
- S tím souvisí geniální soundmix! Kdyby to bylo čisté, chybělo by půl atmosféry. Zvukař přesně věděl, kde zploštit, kde vyhnat, jak zní hlas v koupelně, jak na chodbě, jak v CNC, jak v kamrlíku... Famózní.
- Efekty jsou na svojí dobu skvělé. Tedy ty vesmírné :) Holt ZOIC, to asi nemá smysl dále rozvádět. Efekty na Caprice, nebo tedy 3D render města se moc nepovedl, to nejde zastírat, ale je to tam dohromady tak na 10 sekund, čili je mi to putna.
- Co dokázali vymyslet s lodí - co všechno z ní vidíme, jak obří ty prostory jsou a jak reálně vypadají... Opět bravurní počin.
- Minisérka taky funguje podobně jako Babylon 5 - v podstatě všechno vykecá :-) Ty cylonské narážky z úst těch, ze kterých se vyklubou Cyloni někde až ve čtvrté řadě... No, bylo to promyšlené, ne že ne :)
- Další z věcí, kterých si všimnete okamžitě, je velmi pomalé tempo. Ale jak jsem psal, chytne a nepustí - čili ta nejlepší možná kombinace: na všechno je čas a každá scéna je narvaná dějem. Scénáristicky a režijně prostě bezchybný výkon. Sice je tam na můj vkus moc dětí (dvě, přičemž jedno z nich je Boxey) - to jsem si fakt nepamatoval - ale uvědomili si, že tím tlačí na pilu, a dál v seriálu už nejsou.
- Těch narážek na starou BSG, které se to nijak neštítí, jsou tam mraky - zdaleka ne jen Vipery mk.II, nebo Colonial anthem, ale třeba složité tvary chodeb, nebo Starbuck s doutníkem.
- Všechno, včetně děrovaných papírů do jehličkových tiskáren, má poctivě zastřižené rohy. Noční můra produkce, ale je to úplně všude. Nádherný je pohled na Adamovu poličku v kajutě, kde má takhle všechny knihy. Výprava na jedničku.

5/5
Telemachus Rhade - 20. leden 2018 20:38sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Seven:
London Film and Comic Con

Hmm, tak teď si musim sakra rozmyslet jestli strávím se ženou celé šestinedělí :-D
Seven - 20. leden 2018 20:09sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Tak letos razím po třinácti letech na London Film and Comic Con. Prostě Roslinka, oba Adamovi a Starbuck s Baltarem jsou lákadlo.
Lt.Shark - 20. leden 2018 03:35sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
fakt hrůza :-)
Telemachus Rhade - 19. leden 2018 23:05sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Asi jsem postřehli, že jsem to nestihl :)

Tak alespoň veselý obrázek:
tz - 18. leden 2018 19:31sipka
ZAMĚŘIT
tz
Taky mě budou zajímat postřehy - i když už je to nějaký pátek, co jsem to viděl, takže to pak spíš zpětně budu vyhledávat až dám sám repete.
Telemachus Rhade - 17. leden 2018 23:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dneska jsme minisérku dojeli, takže sepíšu zítra celou.
Telemachus Rhade - 16. leden 2018 23:06sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mno, to byla síla.
Musím si to nechat uležet v hlavě do zítřka.
Seven - 16. leden 2018 21:24sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade: sepisuj. Možná bych to mohla dát taky.
Mirak - 16. leden 2018 20:52sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Dej radši Legend of Galactic Heroes :)
Telemachus Rhade - 16. leden 2018 20:47sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Takže repete BSG. Mám sepisovat? :)
Seven - 01. prosinec 2017 09:34sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Jo ten jsem tím hromadným updatem asi přehodila omylem, protože to nebyl jeden z těch, co jsem "zdědila" po Yakuzzovi. Takže bych si ho s dovolením vzala zpět.
Telemachus Rhade - 01. prosinec 2017 07:56sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Tady je to správcovství tak složitý, že se ho klidně ujmu ;)
Mirak - 30. listopad 2017 22:25sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Kdyby někdo toužil po správcovství BSG, má možnost :)

Nejnovější   Novější 66 - 85 / 2102Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o