Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Battlestar Galactica

Spravuje: Seven
Počet příspěvků: 2102


Pokud máte zbytečný peníze, můžete se z nich nechat vyždímat od organizátorů Fedconu. Společná fotka se všemi hvězdami BSG jen za pouhých 450EUR za kus. A to se vyplatí!

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 53 - 72 / 2102Starší   Nejstarší

kapitan Pike - 26. duben 2018 10:18sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade 297753: Mně se líbí hlavně ty flashbacky z první války a využití Cylonů z původní BSG. Negativum je, že Cainová je tu úplně jiná postava než v The Pegasus - tady se chová jako hloupá fanatická kráva.
tz - 26. duben 2018 06:56sipka
ZAMĚŘIT
tz
btw. ještě si teda vybavím co se zhruba dělo v jaké sérii, ale bez očíslování netuším kdy se které epizody odehrály (a názvy už mi nic neříkají).
tz - 26. duben 2018 06:53sipka
ZAMĚŘIT
tz
No jsem na tom jako Pike, taky si to už tolik nepamatuji. Nebo respektive hlavní dějovou linii a kdo je kdo si ještě vybavím, ale co všechno se v jakých epizodách stalo už fakt ne. Taktéž sem to viděl jen jednou, hned z kraje a je pomalu načase si to připomenout :-) Pak se k těmto poznámkám vrátím:-)
Telemachus Rhade - 25. duben 2018 19:55sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
The Woman King - 4/5 - Dost zajímavé soci problémy, napínavé, logika seděla a Bruce Davison!
A Day in the Life - 4/5 - Ani na prahu smrti mu neřekla, že to není jeho :) A začínám si dost oblibovat Seelix.
Dirty Hands - 3/5 - Komunistická odysea, ve které se Adama i prezidentka chovají jako totální zmrdi. Nepříjemná epizoda.
Maelstrom - 4,5/5 - Vynikající! Zujal mě tu Rennie v rolu buď "boha" nebo podobného "anděla" jako zjevující se Baltar a Six. Půlbodík dolů za scény s její matkou, neboť teď už vím, na čem jsou založené. (viz I, Tonya)
The Son Also Rises - 2/5 - Adama sr. se opět chová jako totální idiot a Romo Lampin je hodně "za roh" postava. Nelíbilo.
Crossroads, Part I - 4/5
Crossroads, Part II - 4/5 - Motivace prezidentky nedává příliš smysl. Adama Jr. se chová dost logicky, možná předvídatelně, až toho Romo obratně využívá, ale nelze s Apollem nesouhlasit, nebo kritizovat jeho metody. Prezidentka, a většinu času i starej, jsou tu za přílišně velké pokrytce, a to nebylo třeba. Jinak v podstatě všechno beru - je to hodně dějotvorné, nemá smysl všechno rozebírat. Výběr zbylých Cylonů zcela logický a zastávám názor, že to věděli od začátku. Konec už byl přestřelený, ale Ameriku jim vyčítat nebudu - vím, že tam měla původně být otočená Antarktida. (Zoic opět bolestně chybí.)
---
Razor - 3/5 - Stephany Jacobsen byla naprosto skvělá a její postava logický mezičlánek. A kdyby se děj omezil na flashbacky a děj na Pegasus po smrti Cainové, bylo by to skvělé. Vážně nebylo potřeba zobrazovat všechno, co Fisk popsal při chlastání s Tighem. V těch nejhorších barvách mi to připomnělo Game of Thrones - bylo to napsto zbytečné! A ještě k tomu zabili Telemacha, parchanti!
Telemachus Rhade - 15. duben 2018 11:57sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike:
pro tu mám určitou slabost :-)

Kendra Shaw? :)
kapitan Pike - 15. duben 2018 09:20sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Reagoval bych, ale zjišťuji, že si BSG zase tak moc nepamatuju. Ostatně jsem ji viděl jen jednou při premiéře a nějaký komplexní rewatch jsem nikdy nedělal. Pouze jsem si několikrát pustil Razor, pro tu mám určitou slabost :-)
Telemachus Rhade - 14. duben 2018 22:55sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Taking a Break from All Your Worries - 2/5

- Ještě více řvoucí vějičku „hele, hele, protestujeme proti Guantánamu“ snad už ani nešlo vymyslet :-(
- Adama jr. chce výměnu manželek. Sam ale nesouhlasí, což přinutí Karu zpytovat své rozhodnutí, ale až teprve potom, co ji Lee seřve, že je vlastně kráva. A jděte s timhle už do prdele, kdo se na to má furt koukat :-/
- Adama sr. je zkušený mučitel!
- Laura je tu za trosku, která chce nechat Baltara minimálně upálit ve slowmotionu a pak ještě 6x znovu.
- Vynucování soucitu kvůli ospravedlnění (se) je jeden z největších televizních nešvarů ever. Nefunguje to nikde a většina postav se tou scénou ještě ztrapní. Já ani nevím, jestli ten Lauřin výlev měl být jakože hraný, nebo myšlen vážně. Debilní to ale bylo v každém případě.
- Navíc Gaeta přesně věděl, jak to všechno bylo - Baltar měl pistoli u hlavy. K dobru tu slouží to, že mu to Gaius alespoň vmetl do tváře. Laura si tu svatouškovsky hraje, že kdyby na ni Doral řval s prstem na spoušti, že se nechá zastřelit. Chjo...
- RDM se často vyjadřuje, že bez konfliktu nejde napsat TV show. Ach jak hluboce se mýlí :-/
- Stejně jako 3x09 - v momentě, kdy postavy žene jenom pomsta, stojí to rázem za starou bačkoru. Proč? Protože to náhle zčernobělá, a to je u seriálů typu BSG strašně špatně.

Tohle dosáhlo "kvalit" horších epizod VGR. K čemu mi je výborný zpracování, když je scénář sračka? :-(
Telemachus Rhade - 14. duben 2018 10:42sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Nikdo to sice nijak nekomentuje, ale tak si to odložím aspoň pro sebe; aneb nezajímá mě, že vás to nezajímá, stejně vám to řeknu :)

The Resistance - 4/5 - Ještěže tahle kratší epizoda vznikla alespoň v nějaké podobě. Nedokážu si představit, že bych v následujících dílech měl ke všem zde zúčastněným postavám a jejich jednání vztah a pochopení. V případě Jammera a Ducka je to potom epizoda vyloženě zásadní.
Occupation - 5/5 - Vynikající posun všech postav! A vyžraný Apollo :)
Precipice - 5/5 - Líbí se mi jakou roli tu dostává Boomer i Caprica Six. A je vidět, že Amíci prostě nemají historickou zkušenost s Háchou. Co si tam to hnutí odporu asi myslelo, že mohl Baltar dělat?
Exodus, Part I - 5/5
Exodus, Part II - 5/5 - Celý tenhle arc je jedna velká poctivá filmařina!
---
Collaborators - 5/5 - Opět se ta pravá podstata skrývá v detailech. Tím, že si celou situaci legálně podpořili Zareckem, tomu dodali zase další rozměr.
Torn - 5/5 - Hodně přelomový díl v mnoha ohledech.
A Measure of Salvation - 4/5 - Za větu "the virus was the exact match of one reported 3000 years ago" prostě bud dolů půjde :)
Hero - 4/5 - Zajímavý nový úhel pohledu na věc, který kupodivu dost logicky zapadá. Proč ne. Spíš mi vadí, že i při totálním nedostatku personálu vidíme Bulldoga naposledy :)
Unfinished Business [extended] - 3/5 - Starbuck je kráva, je kráva, je kráva! So say we all. Ne, držel jsem se, ale zase budu pociťovat u 3x17 až nechutnou radost. Jsem rád, že epizod rozšířili a nezaplácli tím dvojdíl. Svůj smysl to má, natočené je to skvěle, ale to, tak to vyústí, mi prostě strašně nesedí. We'll be all idiots today! :-/
The Passage - 5/5 - Hodně smutná a vynikající epka.
The Eye of Jupiter - 4/5 - Poprvé za celou dobu seriálu mi tady ucukl koutek, že jak moc je to přehnané :) Pořád velmi kvalitní, ale ten cliffhanger na konci... To už byla šroubovačka.
Rapture - 4/5 - A tady je to v podstatě to samé. Kvalitní, ale přehnané. A až tady mi nějak docvaklo, že Boomer je v tomhle seriále za O'Briena :)

Jinak teda absence VFX od ZOICu je bolestně znát - hlavně v 3x07, 11 a 12 :-/
Telemachus Rhade - 23. březen 2018 18:17sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Nejslabší období seriálu zdárně za mnou :)
Ale když u BSG hovoříme o nejslabší části, pořád je to bez problémů koukatelné ;)

Resurrection Ship, Part I - 3/5
Resurrection Ship, Part II - 3/5
Epiphanies - 3/5
Black Market - 2/5 - Galactice strašně nesedí tlačení na pilu. Kurvy, klasický černý trh a nějaké šméčko beru, ale jak tam jsou všichni OK s prodejem dětí je úplně mimo.
Scar - 2/5 - Starbuck je strašná píča!
Sacrifice - 1,5/5 - Tohle bohužel inteligencí postav konkuruje Discovery. Zatím suverénně nejhorší díl.
The Captain's Hand - 3/5 - Kevinův táta! :-D
Downloaded - 4/5 - Hodně zajímavé a Callis tu hrál neovykle dobře.
Lay Down Your Burdens, Part I - 4,5/5
Lay Down Your Burdens, Part II - 5/5 - Výtečný dvojdíl!

Celkově ale chápu, proč se dělo, co se dělo a RDM je mistr ve tvoření epizodních arků.
Telemachus Rhade - 10. březen 2018 19:15sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Ne, nedávám to, nemám na to čas. Navíc už jsme u 2x10, čili se mi 33 stejnak už sepisovat nechce, takže aspoň ve zkratce:

33 - 5/5
Water - 4/5
Bastille Day - 3,5/5
Act of Contrition - 5/5
You Can't Go Home Again - 4/5
Litmus - 4/5
Six Degrees of Separation - 3/5
Flesh and Bone - 5/5
Tigh Me Up, Tigh Me Down - 4/5
The Hand of God - 5/5
Colonial Day - 4,5/5
---
Kobol's Last Gleaming, Part I - 4/5
Kobol's Last Gleaming, Part II - 5/5
___
Scattered - 5/5
Valley of Darkness - 5/5
Fragged - 4,5/5
Resistance - 4/5
The Farm - 4/5
Home, Part I - 4/5
Home, Part II - 5/5 (drobná výtka: moc ostré nůžky - tohle mělo být delší)
---
Final Cut - 4/5
Flight of the Phoenix - 4/5
Pegasus [extended] - 2,5/5

Vyjma Six Degrees... a Pegasu se mi líbilo všechno. Prvnímu nadávám za stvoření Baltara coby komické postavy (to naštěstí opadlo) a druhému za lazy writing: Pegasus crew = all bad, Galactica crew = all good :-/ To se fakt nepodařilo. A postavy jsou tu nějak tupější - já myslím, že i ministryně školství musela vědět, že admirál stojí nad komandérem. Zvlášť, když pomáhala Adarovi. No co.

Jinak je to neskutečně kontinuální seriál! Snad v každé epizodě existuje narážka na nějaké věci příští. Ať už je to odhalení Cylonů, Kařina malůvka maelstromu v jejím bytě, Dreilide Thrace Sonata, vykecání konce seriálu, odhalení toho co je zač Baltarova šestka... Prostě mraky. Když si vzpomenu na ty sálodlouhé webové teorie... :)

Co se produkčních věcí týče - tohle je produkce snů! V žádné kategorii nejde vytknout nic! To, co s Britskou Kolumbií dokázali tady, o tom se všem ostatním vancouverským týmům může jenom zdát.

Ten seriál jsem měl rád vždycky, ale teprve teď si ho vyloženě užívám.
Seven - 05. březen 2018 13:37sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Tak jsem odkoukala znova první řadsy, takže taky nějak sepíšu.
Telemachus Rhade - 19. únor 2018 16:04sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
V 1x08 na férovku vykecali finále seriálu :-D

Už to budu muset sepsat...
Mirak - 21. leden 2018 23:15sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Jo, tomu celkem věřím, jenom pochybuju, že samotný finále včetně úplně závěrečnýho "twistu" na mě někdy bude působit líp.

Pamatuju si, jak tady na to finále tehdy Radim pěl neskutečný ódy :)
Mirak - 21. leden 2018 23:10sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jsem zvědavej, jestli to tak konzistentně bude působit celej seriál.
Telemachus Rhade - 21. leden 2018 23:09sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
ve čtyřce bylo strašně poznat, jak to vlastně vůbec promyšlený neměli.

Já teď jedu BSG potřetí. Napoprvé jsem měl ze čtyřky stejný dojem, jako ty, napodruhé mnohem lepší.
Telemachus Rhade - 21. leden 2018 23:07sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Tohle je někde potvrzené?

Nemám tušení, ale i vzhledem právě k tomu, že tam padne kde co, co se stane za +X sezón, úplně nevěřím tomu, že šlo o prostou náhodu. Možná je to zpětně využito - taky možnost.
Mirak - 21. leden 2018 22:15sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
V podstatě hlavní důvod, proč jsem BSG zatím viděl jenom jednou je ten, že nehledě na to, jak fantastický byly první 2+ sezóny, tak mi přišlo, že ve čtyřce bylo strašně poznat, jak to vlastně vůbec promyšlený neměli. A finále bylo bohužel jedno z těch horších, co jsem kdy viděl. Už jsem si mockrát říkal, že to dal celý znovu, ale tohle mě vždycky spolehlivě odradí.
Lt.Shark - 21. leden 2018 22:05sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
hmmm, taky mě to překvapuje... netušil jsem, že by už na začátku plánovali, že třeba Tight bude Cylon...?
Mirak - 21. leden 2018 21:22sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Viděl jsem ji asi 3x a pokaždé mi přišla o trochu utahanější, než při předchozí projekci, ale možná jsem jenom neměl náladu.

Telemachus Rhade:
Ty cylonské narážky z úst těch, ze kterých se vyklubou Cyloni někde až ve čtvrté řadě... No, bylo to promyšlené, ne že ne :)

Tohle je někde potvrzené? Já měl vždycky za to, že z některých se rozhodli udělat Cylony až později a že to snad i řekl sám Moore.
Telemachus Rhade - 21. leden 2018 21:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
The Miniseries

Když přišel návrh na repete BSG, nebyl jsem si úplně jistý, jestli do toho chci jít, ale přes obličej mě praštila ryzí kvalita! Po všech těch Temných hmotách, krutě průměrných SF filmech, komiksových SF cílených na humor, atd. mě to doslova zarazilo do gauče. Přestože přesně vím, co přijde, chytne to a nepustí.
- 2003 byl pro (tehdy ještě) SciFi Channel bezpochyby "vrcholem kariéry". (Spolu s tímto přišly Děti Duny, chystala se Atlantis, atd.)
- Je casting a je CASTING! Obsadit filmové herce + prověřenou kanadskou klasiku byl tah za milion. V prvním momentě vás zarazí jak dobří tam všichni jsou! A i ti horší se nechávají strhnout proudem a derou se sebe maximum :) Kromě Bambera - to je prostě dřevo :-) Olmos, Hogan, McDonnel, Callis, Rennie, Douglas, McClure,... - vynikající!
- Tady fakt superlativy šetřit nelze. Třeba hudba! Mě by docela zajímalo, jak to vznikalo, nebo jak se k tomu vlastně všichni ti lidé dostali. Znali se? Šťastná náhoda? Těžko říct, ale když poslouchám Main Title, nebo téma u Ragnaru, přejíždí mi mráz po zádech.
- S tím souvisí geniální soundmix! Kdyby to bylo čisté, chybělo by půl atmosféry. Zvukař přesně věděl, kde zploštit, kde vyhnat, jak zní hlas v koupelně, jak na chodbě, jak v CNC, jak v kamrlíku... Famózní.
- Efekty jsou na svojí dobu skvělé. Tedy ty vesmírné :) Holt ZOIC, to asi nemá smysl dále rozvádět. Efekty na Caprice, nebo tedy 3D render města se moc nepovedl, to nejde zastírat, ale je to tam dohromady tak na 10 sekund, čili je mi to putna.
- Co dokázali vymyslet s lodí - co všechno z ní vidíme, jak obří ty prostory jsou a jak reálně vypadají... Opět bravurní počin.
- Minisérka taky funguje podobně jako Babylon 5 - v podstatě všechno vykecá :-) Ty cylonské narážky z úst těch, ze kterých se vyklubou Cyloni někde až ve čtvrté řadě... No, bylo to promyšlené, ne že ne :)
- Další z věcí, kterých si všimnete okamžitě, je velmi pomalé tempo. Ale jak jsem psal, chytne a nepustí - čili ta nejlepší možná kombinace: na všechno je čas a každá scéna je narvaná dějem. Scénáristicky a režijně prostě bezchybný výkon. Sice je tam na můj vkus moc dětí (dvě, přičemž jedno z nich je Boxey) - to jsem si fakt nepamatoval - ale uvědomili si, že tím tlačí na pilu, a dál v seriálu už nejsou.
- Těch narážek na starou BSG, které se to nijak neštítí, jsou tam mraky - zdaleka ne jen Vipery mk.II, nebo Colonial anthem, ale třeba složité tvary chodeb, nebo Starbuck s doutníkem.
- Všechno, včetně děrovaných papírů do jehličkových tiskáren, má poctivě zastřižené rohy. Noční můra produkce, ale je to úplně všude. Nádherný je pohled na Adamovu poličku v kajutě, kde má takhle všechny knihy. Výprava na jedničku.

5/5

Nejnovější   Novější 53 - 72 / 2102Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o