Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: sci-fi & fantasy

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 4928

Památné citáty
"Copak budu dělat o volném víkendu. Už vím, podívám se znova na Torchwood." - Nikdo, nikdy
"Třetí řada Andromedy je má nejoblíbenější." - Nikdo, nikdy

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 2235 - 2254 / 4928Starší   Nejstarší

Mirak - 29. prosinec 2013 14:54sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Firefly watch/reading order
Přestože většina položek v pořadníku je seřazena chronologicky (a to jak dějově tak i produkčně), tak to není pravidlem. Důraz je kladen na poskytnutí maximálního zážitku, které materiály z Firefly univerza nabízí. Kde je to potřeba, tam je dáno vysvětlení bez zbytečných spoilerů.

1x01 & 1x02 - Serenity (pilot)
1x03 - The Train Job
1x04 - Bushwacked
1x05 - Shindig
1x06 - Safe
1x07 - Our Mrs. Reynolds
1x08 - Jaynestown
1x09 - Out of Gas
1x10 - Ariel
1x11 - War Stories
Downtime (komiks) (Přestože není přesně specifikované, kdy během seriálu se tento komiks odehrává, tak jeho umístění po War Stories má smysl ze dvou důvodů: 1. Dle dialogů v Trash uběhla mezi epizodami relativně dlouhá doba. 2. Divák už se dozvěděl více o schopnostech River.)
The Other Half (komiks) (Pro tenhle komiks platí v podstatě to, co pro "Downtime", ale jeho zařazení je ještě problematičtější, protože některé věci ne úplně sedí. Umístit ho sem, ale činí jen jednu zanedbatelnou nesrovnalost.)
1x12 - Trash
1x13 - The Message
1x14 - Heart of Gold
1x15 - Objects in Space
Better Days (komiks) (3 čísla, defakto 1x16)
Those Left Behind (komiks) (3 čísla, defakto 1x17) (btw. na internech je dostupná i česká verze komiksu)
R. Tam sesions (Chronologicky to sice patří před začátek seriálu, ale umístění před film dává největší smysl. Těch pět výňatků je sice poskládáno v nechronologickém pořadí, ale má se za to, že to tak je záměrně.)
Serenity (movie)
The Shepherd's Tale (komiks)
Float Out (komiks) (Není jasné, jestli se "Float Out" neodehrává později, než "It's Never Easy", ale z pohledu diváka/čtenáře je jednoznačně lepší toto pořadí.)
It's Never Easy (komiks)
Leaves on the Wind (komiks) (6 čísel, vycházet začne v lednu 2014)
Mirak - 29. prosinec 2013 14:28sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
The Shepherd's Tale
- 50stránkový komiks začíná posledními okamžiky Bookova života na Havenu, takže komiks vlastně do jisté míry působí tak, že mu před očima probleskne jeho dosavadní život. IMHO hezký nápad, který navíc posilňuje dojem, že je to vedlejší příběhová větev filmu. Napsal to Zack Whedon podle poznámek svého bratra.
- Flashbacky jdou v opačném pořadí, tj. od nejnovějších po ty nejstarší což je vzhledem ke zvratu v ději výborný nápad.
- Ze seriálu je patrné, že byl Book nějakým způsobem zapletený s Aliancí, ale komiks dokáže nejednou překvapit a ten hlavní twist je podle úplně skvělý. Možná to šlo napsat tak, aby ten zvrat působil ještě efektivněji, ale jinak je to bez výhrad. Pro mě jako diváka je tohle více než uspokojivé zakončení pro Bookův příběh.

4,5/5

Float Out
- 30stránkový komiks je pro změnu pocta Washovi. Tři jeho bývalí "kolegové" (nikdo ze Serenity) na něj společně vzpomínají a každý z nich se vytasí s jednou historkou o Washovi a jeho schopnostech. Jednotlivé příběhy nejsou kdovíjak super, ale dohromady to dává pěknou kolekci.
- Komiks navíc končí nemalým překvapením.

3,5/5

The Other Half
- 9stránkový komiks, který se odehrává ještě v průběhu seriálu a opět demonstruje schopnosti River.

It's Never Easy
- Tenhle 13stránkový komiks je první regulérní post-Serenity příběh, ve kterém je celá posádka.
- Přestože dialogy jsou naprosto perfektní a úplně slyším, jako kdyby je opravdu pronášely seriálové postavy, tak je to opět taková situační jednohubka a pohled do každodenního života posádky Serenity. Je to hezké, ale je toho málo. Snad to změní ta nadcházející minisérie.
Mirak - 29. prosinec 2013 01:45sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
River Tam Sessions
- Pohovory na akademii rozhodně navodí příjemnou atmosféru pro film.

Serenity
- Kraťoučké intro o historii univerza je dobrý úvod.
- Úvodní flashbacková scéna příliš neodpovídá tomu, co Simon říká v seriálu (zde je mu explicitně řečeno, že River je živoucí zbraň), ale je možné, že to pak před posádkou tutlá aby je Mal hned nevypakoval.
- První scéna na Serenity je prapodivný rehash chování postav v pilotu, chápu, že je potřeba představit vztahy na lodi novému publiku, ale přijde mi, jako by někdo po Objects in Space zmáčkl reset button. Simon a River jednu chvíli jsou členové posádky, pak zase ne, pak zase ano. Okecat se to samozřejmě dá, posádce se zjevně moc nedaří, takže je tam mezi nimi určité napětí.
- Refitovaná Serenity a nová mula, lassiter očividně vynesl slušné peníze :-)
- Beaumonde vypadala cool a je fajn, že přiletí na planetu, která byla v seriálu aspoň zmíněna. Ale jinak je trochu úsměvný, jak skoro pokaždý když ve filmu někam letí, tak nezapomenou zmínit, že to je docela blízko :-)
- Fanty a Mingo jsou fajn a dobře zapadají mezi ten zbytek "zaměstnavatelů", které už Mal v seriálu měl.
- Safe word bylo dost divné, napadá mě hned několik případů, kdy by se něco takového Simonovi už v seriálu moc hodilo. Vzhledem k tomu, že to ve filmu použil jenom jednou, tak mi to přišlo zbytečný.
- Mr. Universe trpí tím, že se neobjevil v seriálu, takhle na mě "Musíme zavolat mr. Universovi" působí divně, protože to vypadalo, jakoby s ním posádka mluvila na permanentní bázi. Škoda.
- Operative se mi hodně líbil, ten jeho no nonsense postoj byl osvěžující stejně jako fakt, že to nebyl žádný fanatický zelený mozek. Na to, jak ušetřil posádku Serenity, ale v podstatě nemám ani kladný ani záporný názor.
- Book měl sice málo prostoru, který podle mě to využili naplno, ale jeho omezený screentime koresponduje s tím v seriálu, očividně s tou postavou nevěděli moc kudy kam. Ale jinak jako takový emocionální motivátor pro posádku v půlce filmu funguje víc, než dobře. Ty planety, na kterých byly jejich minulé vyvražděné skrýše byly vždycky aspoň zmíněny v seriálu, nice.
- Scéna s Malem, Inarou a Operativem je taky super.
- Celá Miranda a všechny události na ní je jeden z nejlepších segmentů filmu. Tajemství za původem Reaverů je šokující a skvěle vymyšlené. Tohle je jedna z věcí, které podle mě lépe fungovaly ve filmu, než by to fungovalo v seriálu.
- Vesmírna bitva byla nice, ale kam se poděly alianční křižníky ze seriálu?
- Washova smrt byla jedna z věcí, které se mi nelíbily. A není to nějaké moje fňukání nad tím, že by zabili moji oblíbenou postavu. Vím, že Whedon Washe plánoval někde v druhé řadě zabít, ale tady mi to prostě přišlo úplně zbytečné, Bookova smrt posloužila filmu dobře, ale tohle se moc nepovedlo.
- Last stand proti Reaverům byl napínavý, Washova smrt aspoň zafungovala v tom, že si divák nemohl být jistý, že nezemře i někdo další (Simon to měl nahnuté).
- Konec byl moc povedený, pěkně melancholický, tak jak to k Firefly sedí.
- Hudba byla trochu intenzivnější a méně westernová, než v seriálu, ale seděla tam hezky.
- Musím s překvapením konstatovat, že se mi film líbil mnohem víc, než napoprvé. Je neskutečné, co všechno se za dvě hodiny stihlo (Reaverové, River, Simon/Kaylee, Inařin comeback) a jak moc se to minimálně dialogy blíží seriálu. Vzhledem k tématu je film temnější (což Whedon pro seriál stejně plánoval), možná se trochu vytratily westernové prvky, ale nějak to ani nevadí. Je ohromná škoda, že to bylo asi naposledy, co vidíme hranou verzi Firefly/Serenity. Přes těch pár výtek musím říct, že to v rámci možností a nutných kompromisů prostě asi líp natočit nešlo. Je strašná škoda, že v té době Netfilx nebyl tak prominentní, jinak si myslím, že by měl Firefly obrovskou šanci pokračovat.

5/5 (je to spíš 4,5/5 - ale do toho půl bodu navíc zahrnuju zázrak, že tohle vůbec vzniklo a že jsem za to nesmírně vděčný)
Telemachus Rhade - 26. prosinec 2013 22:53sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: 1x14 i 1x15 jsou D-t-DVD epizody. V TV při premiéře nešly a u 1x15 pak efekty tuším už ani nedodělával ZOIC. Každopádně ještěže to dodělali, kdyby toto zůstalo v archivu, byl bych dosti nasraný.

Jinak..
Out of Gas - 5/5
Ariel - 5/5
War Stories - 4/5
Trash - 5/5
The Message - 3/5
Heart of Gold - 5/5 - A za mě nejlepší epizoda, i když konkurence je kurva tvrdá.
Objects in Space - 4/5
Mirak - 26. prosinec 2013 21:23sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x14 - Heart of Gold
- Nejsem si jistý, jestli je to nejlepší epizoda, ale pro mě je z celého Firefly rozhodně nejzábavnější a to jak při první projekci, tak i teď.
- Velice koukatelná variace na 7 statečných, ve které i ta přestřelka byla natočená víc, než obstojně.
- Důstojný záporňák, zajímává bordelmáma, poprava "tatínka" na konci - to všechno bylo provdeno moc dobře.
- Závěrečná scéna je hodně silná.

5/5

1x15 - Objects in Space
- Další skvělý díl. Je fajn, že se tahle epizoda před filmem ještě stihla.
- Je hodně zajímavě a zvláštně natočená, což k River velmi dobře sedí. Obzvlášť úvodní dcéna se vydařila.
- Jubal Early se svým starwarsáckým jménem rozšířil řady zajímavých epizodních postav.

4,5/5

Better Days
- Komiksová minisérie čítající tři čísla.
- Ty tři čísla v podstatě dávají dohromady jednu regulérní epizodu. Příběh napsal sám Whedon a kresba je podle mě fakt podařená.
- Posádka naplánuje a uskuteční krádež jedné nové technologie a Zoe je pronásledována svou poválečnou minulostí.

3/5

Those Left Behind
- Tahle třídílná minisérie je výtečná a funguje hned několika úrovních. Stejně jako předchozí minisérie dává i tahle dohromady jednu celou epizodu. Absolutní povinnost pro všechy, kteří Firefly sledují.
- Pro seriál funguje jako season finale a objeví se zde i pár postav ze seriálu a některé věci se dořeší (včetně několika zajímavých překvapení). A má to i pěkný melancholický konec, který podle mě k Firefly patří.
- Dále to funguje jako předěl mezi seriálem a filmem, některé události z filmu pak působí mnohem přirozenějším dojmem.

4,5/5
Mirak - 25. prosinec 2013 22:30sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x12 - The Message
- Slušná epizoda, ale osobně mě ta zápletka s vojákem, který nemůže po válce najít svoje místo nějak zvlášť nedojímala.
- Nejzábavnější byl úvodní segment na stanici a flashback taky nebyl špatný.
- Asi už to nemá cenu zmiňovat, ale úvod s tím lassiterem potěšil.

3/5
Mirak - 25. prosinec 2013 16:58sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x11 - War Stories
- Opět se mi líbí, že činy posádky mají skutečně nějaký dopad. Tj. ukradli jsme léky, potřebujeme je prodat. Nasrali jsme Nisku, takže je potřeba se s ním vypořádat.
- Mám Washe rád, ale někdy jsou jeho kecy a chování prostě napřesdržku. Tady prakticky celou epizodu, ten jeho humor mi přijde až moc otravný.
- Dost mě zatím v seriálu zklamaly přestřelky, což vzhledem k westernové stylizaci nepovažuju za zanedbatelnou věc. Jako představoval bych si něco trochu lepšího, než že Niskovi hrdlořezové budou proti posádce nabíhat "jaffa style".
- Moc se mi ani nelíbilo, že Niska dopadl tak neslavně. Btw. všudemožně po internetech se píše, že Niska má český přízvuk, já to tam teda moc neslyším, ale nevím.
- Lesbishow byla samozřejmě nice, ale nějak jsem moc nepochopil důvod, proč to v epizodě bylo.
- Pár pěkných scén tu bylo, např. Zoe vařící Washovi večeři (viz. Our Mrs. Reynolds) nebo scéna s River.

3/5

Downtime
- 9stránkový komiks, ve kterém Serenity uvízne na planetě ve sněhové bouři.
- Je to taková miniepizodka, kde nejzajímavější je dost mrazivá scéna s River a následně její kraťoučký rozhovor s Bookem.

1x12 - Trash
- Další fajnová epizoda, trochu mě teda obtěžovalo celá ta "jsem zlobivá, ale jinak mám srdíčko na pravým místě" póza, ale naštěstí to bylo součástí jejího plánu. Stejně tak fakt, že ten její bejvalej nebyl úplnej idiot.
- Akorát se mi teda vůbec nelíbilo (respektive jsem to vůbec nepochopil), že v momentě, kdy Saffron na Mala vytasí bambitku a Mal ji pak stejně vyšachuje, tak na ni stejně pořád čeká a nesnaží se utéct dřív. Bylo by mnohem logičtější, kdyby ji tam nechal.
- Opět mě to příjemně překvapilo, gambit s Inarou jsem si už vůbec nepamatoval a tu epizodu to na poslední chvíli hodně vylepšuje. Stejně tak krátká scéna mezi Simonem a Jaynem, je fajn, že se to dořešilo.
- Planeta s těma lítacíma vilama vypadala super.

4/5
Mirak - 24. prosinec 2013 23:38sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x09 - Out of Gas
- Random epizodní porucha? Ani náhodou. Na vadnou kompresní cívku si už Kaylee v seriálu několikrát stěžovala. Tenhle level kontinuity je naprosto unikátní!
- Luxusně vystrukturovaná epizoda. Tři skvělé dějové linie, které nejsou předvídatelné.
- Flashback byl vynikající, ale po hříchu kraťoučký! Strašná škoda, protože každá scéna byla super. Bylo to sice hutné, ale jednoznačně to chtělo víc Bestera :-) Jediné, co mě sralo bylo to světlé nasvícení, to v některých scénách vypadalo strašně.
- Další pěkná ukázka nemilosrdného univerza Firefly. Záchrana v podobě hrozby - to u tohoto typu epizod také není úplně obvyklé.
- Ten kapitán druhé lodi vypadal jako Michael Biehn.

5/5

1x10 - Ariel
- Pěkná variace na Ocean's Eleven, ale jinak síla téhle epizody spočívá v jiných věcech.
- Do toho zvratu, kdy Jayne zavolá federály je to příjemná a zábavná epizoda, ale pak je to ještě lepší. Divák samozřejmě čeká, že se něco pokazí, ale tohle asi ne.
- No, už bylo myslím na čase aby Jayne udělal nějakou pořádnou sviňárnu, protože zatím se o tom krom pár náznaků spíš jenom mluvilo. Navíc mi přišlo super, že se to provalilo, protože to hodně vypadalo, že mu to projde.
- Nejsem si stopro jistý, ale zdálo se mi, že Wash našel (a posléze zahodil) na skládce tu součástku, kterou v minulé epizodě tak zoufale potřebovali. Dobrý moment :-)
- Poslední scéna s Malem a Jaynem je podle mě zatím nejlepší dosavadní scéna.
- Jediné, co mi přišlo trochu laciné bylo vyškrtnutí Booka z téhle epizody, protože to je podle mě jediná postava, která by proti krádeži v nemocnici něco namítala. Zajímalo by mě jestli to byl skutečně ten důvod.
- Musím pochválit velice sympaticky vypadající CGI.

4,5/5
Telemachus Rhade - 24. prosinec 2013 09:29sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Oboje, ale to vysvobození mě vždycky dostane.

Our Mrs. Reynolds - 5/5
Jaynestown - 5/5
Mirak - 24. prosinec 2013 01:10sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x07 - Our Mrs. Reynolds
- Spousta sci-fi seriálů by zcela nepokrytě vystavěla úplně celou zápletku bez toho zvratu jako regulérní díl. Jsem rád, že Firefly není jeden z nich. Upřímně, před tím zvratem to bylo až na pár slušných (a pár ne až tak dobrých) hlášek a vtípků trochu přihlouplé.
- Ale jinak je ten zvrat naprosto perfektní, zcela otevřeně přiznávám, že jsem Saffron ani na vteřinu nepodezříval.
- Saffron je další z řady vedlejších postav, které si člověk velmi dobře pamatuje i po letech. Christina Hendricks bývá teď rok co rok nominována na Emmy za vedlejší roli v Mad Men a nutno podotknout, že zcela oprávněně. Vím, že Saffron je herecky vděčně napsaná postava, ale i tak v tomhle dílu zcela zastiňuje kompletní devítičlený main cast.
- Ještě jeden malý detail, strašně se mi nelíbí zvuky, které vydávají palné zbraně. Chvílemi to vypadá, že mávají kapslovkami :-)

3,5/5

1x08 - Jaynestown
- Nápad vskutku za milion. Podpořené písničkou je to ještě geniálnější.
- Planeta, kde se "těží bahno" skvěle zapadá do špinavého univerza Firefly.
- Sice to nebije do očí až tak moc, ale Jayne Cobb je lepší postava, než je Adam Baldwin herec.
- Možná se někdo podivuje, proč je Firefly tak hypeován, když tady nedávám jedno absolutní hodnocení za druhým, ale je potřeba si uvědomit několik věcí: 1.) Firefly is much better than sum of its parts. 2.) Firefly nemá žádnou epizodu, o které by se dalo říct, že je objektivně špatná. 3.) ŽÁDNÝ relativně epizodní seriál není ve své první (a žel poslední) sezóně tak neskutečně silný. Stačí se zamyslet nad jakýkomkoliv ST v jeho první (a klidně i druhé) sezóně a ta konzistence tam prostě není. Srovnávat s první řadou BSG se asi příliš nedá, tam už je příběh přecejen více kontinuální (ale musel bych si asi osvěžit).

4,5/5
Mirak - 23. prosinec 2013 15:02sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
TelemachusRhade:

Safe - 4/5 - Tahle má nádherný konec!


Jako ta večeře? Nebo to osvobození?

Ale je to v zásadě fuk, ani jedno mi nepřišlo nijak významně dobré.
Telemachus Rhade - 23. prosinec 2013 13:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Aniž bych to nějak sálodlouze komentoval..

Serenity - 4/5 a 5/5
The Train Job - 4/5 - Koncepčně geniální počin.
Bushwhacked - 3/5
Shindig - 5/5 - srdcovka
Safe - 4/5 - Tahle má nádherný konec!
Mirak - 23. prosinec 2013 13:09sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x06 - Safe
- Je skvělý, že tahle epizoda navazuje hned na tu předchozí, kdy posádka Serenity skutečně přepraví dobytek, který minule nalodila.
- Ale jinak mi to přišlo takové neučesané, Simonovy flashbacky se mi většinou zdály tak trochu out of place, Zac Efron byl creepy. Obecně mi flashbacky nevadí, ale tady se mi zdály nějak narychlo poskládané a v zásadě toho neřekly moc nového.
- Některé dialogy ze začátku epizody mi malinko šustily papírem. Rozhovor Simona, Kaylee a Inary v obchodě mi přišel hrozně nepřirozený.
- Nejhorší byla ta vidlácká komunita ortodoxních křesťanů. Všechny ty bláboly o bohu, čarodějnicích atd. se mi sem vůbec nehodily a působilo to na mě velice genericky. Mohli přijít s něčím originálnějším.
- Ale líbilo se mi, že Mal se hned bláznivě nehnal zachránit Simona a River, ale že ho až později nahlodalo svědomí. Jayne, který hned krade věci sourozenců taky dobrý.
- Prvních pět epizod byla Bookova postava nepříliš zajímavá a zbytečná, ale tahle epizoda to celé změnila.

3/5
Lt.Shark - 23. prosinec 2013 07:20sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
aha
Mirak - 23. prosinec 2013 00:04sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Lt.Shark: Zkus si to přečíst ještě jednou.
Telemachus Rhade - 23. prosinec 2013 00:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Lt.Shark:
Mvek: má to hodinu 23 minut

Zkus o pročíst znovu :)
Lt.Shark - 22. prosinec 2013 23:38sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
23 minut? To je blbost ne? Ano, 01-Serenity je úvodní díl seriálu a pak je film Serenity navazující na seriál, ale epizody seriálu jsou snad klasickejch 40něco minut, ne?
Mirak - 22. prosinec 2013 18:00sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Jo. Já sem pak nahodím i nějaký (do budoucna i pro své potřeby) nějaký watch/reading order canon věcí.
Mvek - 22. prosinec 2013 17:33sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Ahá, takže pokud mám cosi, co se jmenuje 001, 002. Serenity a má to hodinu 23 minut, tak budu předpokládat, že to je pilot a tím můžu začít.
Mirak - 22. prosinec 2013 17:13sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x05 - Shindig
- I třetí regulérní epizoda nabízí v rámci seriálu opět jiný typ příběhu, než první dvě. Je to obyčejná epizoda, ale některé dialogy a hlavně souboj v závěru a "ušetření" oponenta zvedají hodnocení do příjemného nadprůměru. Ještě bych vyzdvihnul osnování plánu, který je nakonec zbytečný a odhalení nákladu v závěru.
- Hned úvodní scéna potěší svou neotřelostí. Nejsou to místní hospodští pobudové, kteří vyvolají pěstní potyčku, ale Mal, který jednomu z nich ukradne peníze. Tohle se prostě nevidí.
- Rané využití kontinuity je taky dobrým znamením (nutno si uvědomit, že seriál je z preLOSTovské éry, kdy se to zkrátka téměř nenosilo). Pokoutný byznysman Badger je další skvělá postava, i když tady to připisuju hlavně herci, který má v pozdější kariéře další skvělé seriálové role (např. excentrický obhájce Romo Lampkin z BSG a hlavně role démona Crowleyho ze Supernatural). Planeta Persephehone pak vypadá jako z mixu Straczynského B5 a Jeremiaha.
- Drobnosti typu, že Mal po dvou varováních v předchozích epizodách konečně zaklepe Inaře na dveře jsou taky fajn.
- btw. Morena Baccarin je nejkrasnější seriálová herečka a to, že umí hrát je jen příjemný bonus.
- Menší zamyšlení: Seriál má čtyři ženské postavy a žádná z nich není protivná, ukňučená, úplně blbá, submisivní nebo špatně zahraná (u Summer Glau si teda ještě s verdiktem počkám). A k tomu jsou všechny čtyři svým způsobem krásné. Zeptám se takhle - Není to nějaký rekord?

3,5/5 (je to spíš na 3/5, ale faktor zábavnosti to čistě pro mě o půl bodu zvedá)

Nejnovější   Novější 2235 - 2254 / 4928Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o