Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: sci-fi & fantasy

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 4928

Památné citáty
"Copak budu dělat o volném víkendu. Už vím, podívám se znova na Torchwood." - Nikdo, nikdy
"Třetí řada Andromedy je má nejoblíbenější." - Nikdo, nikdy

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1696 - 1715 / 4928Starší   Nejstarší

Mirak - 29. prosinec 2015 23:06sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x08 The Banks of the Lethe
- Další a další babrání se v minulosti. Nemohli třeba ještě aspoň 5 dílů počkat? Zatímco doteď se Andromeda vyhýbala přehnaným náhodám, tak tady je prostě divné, že se obě lodě potkaly zrovna ve chvíli, kdy tam Hunt a spol. provádějí vědecký výzkum.
- Co se mi dál nelíbilo bylo, že vůbec nezmínili události z 1x06. Proč?
- Problém obdobných epizod je, že už od začátku víme, jak dopadnou. Tuhle epizodu od tohohle zachraňují a velice zkvalitňují dvě věci. Jednak je opravdu cool, že snaha Sarah vyústila v záchranu Andromedy v pilotu a dále to, že se Huntovi podařilo získat první podpis na chartu Commonwealthu, ale stejně je to pro něj vzhledem k okolnostem jen malé vítězství.

4/5

1x09 A Rose in the Ashes
- Tohle se moc nepovedlo, působilo to i trochu TOSkově a hlavně spousta věcí byla jaksi nedomyšlených.
- kukluxklanoví emzáci, ok. Myslím, že první alieni of the week.
- Asi první epizoda, která se natáčela mimo studio.
- Nechápu, co vlastně na konci vyřešili, to se o jako o tu osvobozenou trestaneckou kolonii nebudou Erasiané už dál zajímat? To opravdu žádný vězeň nechtěl z planety odejít?
- Warden zlomí Kaylee vaz a ona pak jakože ještě mluví!?
- Andromeda lodní počítač, Andromeda hologram, Andromeda android - nevím, přijde mi to takové zbytečně matoucí, android mi přijde úplně zbytečný.

2/5
Mirak - 29. prosinec 2015 19:58sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x07 The Ties That Bind
- V takhle brzké dořešení zápletky z 1x04 jsem ani nečekal. Zároveň mi přijde dobré, že navzdory všem očekáváním to nešlo o nějaký ultramocný druh, ale vesmírné ekoteroristy. Proč ne.
- První tradiční epizoda s členem rodiny jedné z hlavních postav a k tomu šmrncnutá náboženstvím byla překvapivě docela stravitelná. Hlavně teda díky nemalé porci zvratů v ději.
- Trance byla v tomhle dílu strašně otravná.
- První epizoda, kde chybí regular. Vysvětlení, že byl Harper surfovat si pamatuju ještě někdy z doby, kdy to běželo na tv Nova.

3/5
Mirak - 29. prosinec 2015 13:10sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x05 Double Helix
- Předně musím pochválit, že tohle je pátá epizoda a zatím jsme se vyhli obligátní "alien of the week" epizodě. Seriál si prozatím vystačil s druhy, které byly už v pilotu.
- Epizoda rozvíjí Nietzscheány, což je dobře. Je tedy vysvětleno, že si hrají s genectvím inžerýstvím, ok. Pořád mě ale zajímá, jestli nějak vzešli z lidí, protože ta jejich záliba v lidských legendách by jinak byla pochybná.
- Epizoda boduje v tom, že nenabízí od začátku očekávané rozuzlení. Huntovi se nepodaří to, co si na začátku epizody umane (teda rozhodně ne úplně) a Tyr kalkuluje do poslední chvíle.
- Stejně tak dobré je, že se nikdo nevyzná v Tyrových pohnutkách - ani divák, ani ostatní postavy.
- Jesli se mi něco nelíbí, tak je to to podivné naznačování, že Andromeda platonicky miluje Hunta. To je TOSkovsky odporné.
- Flashback s Gagerisem dobrý.
- Papundeklové jeskyně.
- Hand-to-hand souboje jsou nesmírně annoying a je celkem jedno, jestli si pere ostříhaný Herkules, Ronon Dex nebo opice.

4/5

1x06 Angel Dark, Demon Bright
- Kdyby tahle epizoda existovala ve vakuu bylo by to lepší. Nevím, jsme teprve u šesté epizody, Hunta čeká úplně celý nový vesmír, ale doposud jsme z něj prakticky nic neviděli. Ano, je mi jasné, že se Trance do minulosti nedostala náhodou, ale na můj vkus obdobná epizoda přišla příliš brzo.
- Pokud pominu tohle, tak je epizoda velmi dobré sci-fi. Nejen Hunta čeká těžké rozhodování, zazní zde spousta zajímavých informací. Je vysvětleno, proč Nietzscheáni neovládli vesmír nebo to, že se postavili Magogům.
- Takže tady finálně zazní, že Nietzscheáni jsou lidé. To je dobře.
- Od chvíle, kdy se Hunt rozhodne využít Harperovo zařízení už je to možná trošičku statické, ale zas tak to nevadí.

4/5
Mvek - 29. prosinec 2015 10:16sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Na druhou stranu i ty "inspirace" z TOS (vidím velkou podobnost jedné nitzscheanské s princeznou s Elaan z TOSky a pak jednu s vesmírnou medúzou, která zas využívá Doomsday Machine a Immunity Syndrome) se mi celkem líbily (tak ta s princeznou myslím byla opravdu kvalitní).
Mvek - 29. prosinec 2015 10:14sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Možná ne, když se na to člověk naladí, uvidíme. Ale hned první regulérní díl 1x03 s "dětmi" je klasické zlo. Jako líbilo se mi i dost těch asi celkově slabých dílů z prvních dvou řad kvůli jejich atmosféře, takže asi to nebude problém. A když něco ne (třeba ten díl, kde odstavili pátera Bema), tak je to zase důležité pro děj a vývoj.

Ale měl jsem dojem, že v té třetí řadě na začátku jsi nadšený nebyl tedy ani ty. Já si sice pár fajn dílů ve 3. nebo 4. našel, ale bylo to slabé a byly tam hrozné WTF epizody. Nepamatuji si názvy, jen "hrůzné" obrazy.
Telemachus Rhade - 29. prosinec 2015 09:55sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
budu mít problém s tou spoustou nezajímavé vaty
Ta v Andromedě není ;)
Telemachus Rhade - 29. prosinec 2015 09:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
Petr Rychlý byl dobrý
Dabing S1 je výtečný, S2 pořád velmi dobrý (ne překlad), S3 no dejme tomu, S4 bída, S5 no dejme tomu. Největší problém nastal se 4x01 - výměna Jiřího Schwarze za Luďka Čtvrtlíka na Sorba byla velkým krokem mimo.
Mvek - 29. prosinec 2015 09:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Hm, na Andromedu mám taky spadeno, jednak jsem ji neviděl ještě v angličtině (i když Petr Rychlý byl dobrý:-)), jednak mi chybí poslední řada, jednak jsem minul ten díl, kde byl Michael Shanks a jednak se těším na Mathematics of Tears.
Ale budu mít problém s tou spoustou nezajímavé vaty... Uvidím, snad přeskakování nebo přílišnému zrychlování některých dílů odolám. Tedy až na část 3. řady.


Telemachus Rhade: Super, bez tebe bych si toho nevšiml, přeskakoval jsem to jako jiný ze zmíněných seriálů.
Telemachus Rhade - 29. prosinec 2015 00:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Wow, Andromeda. Supr, postuj dál, to mě zajímá.
Mirak - 28. prosinec 2015 23:55sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x03 To Loose the Faithful Lightning
- Tak začalo to slibně, loď je z pilotu rozjebaná - žádný Voyager efekt - a potřebujeme ji opravit.
- Epizoda ale ztroskotává na celé premise s děckama na stanici. Let me ge this straight: To tady jako 300 let žije populace bývalých občanů Commonwealthu a kvůli nějaké radiaci se teď dožívají asi dvaceti let, ale stejně se nějak dál rozmnožují? Nebo jsou to potomci z doby, kdy ještě radiace neunikala? A jak se tyhle děcka ubránili Magogům, kteří v téhle fázi slouží jako ultimate bad guy? Tak jako tak je to weird as shit.
- Nepomáhá tomu ani timing. Jako ano, v rámci ujasnění si toho, co přesně chce a nechce Hunt udělat je to v pohodě (bylo tu i pár dalších zajímavých myšlenek), ale nelíbí se mi, že jsou hned v první epizodě po pilotu nějací pozůstalí občasné Commonwealthu. Dovedu si představit, že silně zrevidovaný scénář (nějak vymyslet jak tam nemít samý děcka) by fungoval, ale takhle bohužel.
- Líbilo se mi, jak Hunt vlastně může za zničení několika Magogy obydlených světů a přejde to vskutku kirkovsky stylem "Oops, my bad" :)
- Lexa Doig měla zůstat jen jako lodní počítač, android je zbytečnej.
- Dobrý byl ale závěr, kdy si Hunt ponechává jednu bombu pro strýčka příhodu.
- Jinak znělka je pro mě audiovizuálně dost slabá.

1,5/5

1x04 D Minus Zero
- Hm, i tahle epizoda začíná tím, že najdou nějaké pozůstatky lodi Commonwealthu, i když se tomu teda zbytek dílu nevěnují. Tomu se říká štěstíčko.
- Děj to moc nemělo, ale jako stmelovací epizoda celkem dobrý, je fajn, že to mezi posádkou skřípe. Líbí se mi, že to skončilo i nějakým komprosiem - Becka první důstojník.
- Záhadný nepřítel, který se na konci zničí, to asi ani nepamatuju, jestli to někdy nějak později řeší nebo jestli ho neukázali spíš proto, že to pro díl nebylo podstatné a zasahovalo by to zbytečně do interakce mezi posádkou.
- Z nějakýho důvodu tady Andromeda není jako android a je to zmíněno jen nějakou mně ne úplně smysl dávající hláškou, že Harper ty těla ještě nepřipravil nebo co.

3/5
Mirak - 28. prosinec 2015 21:43sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x01 Under the Night
- O něco lepší než jsem si pamatoval.
- V DVD releasu je teda obdobná demence jako u Firefly a to prásknutí nezměněné znělky do pilotu. Nejen, že ukáže všechny regular cast membery (a to znám jen jeden seriál, kde byl regular zabit v pilotu), ale navrch ještě vyspoiluje podstatnou část pilotu. Nechápu, proč to nevydali jako 1,5 hodinový film.
- Premisa seriálu se mi i docela dost líbí, i když to provedení zrady Niezscheánů mi přišlo takové divné, tak jako překvapili jednu loď. Weird.
- Doufám, že vysvětlí, proč se mimozemský druh pojmenoval po pozemském filozofovi. Jinak i přes určitou mini podobnost s Klingony jsou už v pilotu zajímaví.
- Efekty jsou docela pěkné, respektive pro mě nerušivé, ale dost katastrofální mi přišly masky. Hmyzí kormidelník a androidové vypadali zhruba na úrovni halloweenských masek. Úplně nevím, proč se do toho pouštěli, působilo to na mě děsně amatérsky.
- Gaheris Rhade je cool postava, je jenom dobře, že co si pamatuju, tak se k tomu nějakým způsobem pak budou vracet.
- Hlavní postavy rozeberu až tak po 5 dílech.
- Líbí se mi ten citát na začátku každé epizody, krom Millennia mě nenapadá žádný jiný seriál, který by něco podobného praktikoval.

3/5

1x02 An Affirming Flame
- Akce je bohužel identická jako v Herculovi a Xeně, tj. Hunt někoho zbuchá a k tomu háže ultra lame one linery. Tohle je ok v Herculovi a Xeně, tady to působí trapně.
- Celkově až moc scén, kde se snaží dostat ze singularity, lítá se slipstreamem nebo někdo na někoho míří zbraní (aniž by byl během celé epizody někdo zastřelen). V roce 2015 už tohle holt nudí.
- Co se povedlo je, že skoro všechny hlavní postavy měly dost času na to, aby během těch dvou dílů předvedly, jaký budou v seriálu plnit účel a proč by se o ně divák měl zajímat. Zdaleka ne každej pilot tuhle funkci zvládá.
- "Záporňák" Gelentrex nic moc.
- Jako přišlo mi malinko přitažené za vlasy, jak se hned všichni bez rozmýšlení rozhodli, že budou dělat Huntovi posádku. Zrovna tohle stálo za to protáhnout aspoň do 1x03.

3/5
Mirak - 28. prosinec 2015 15:19sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Yakuzza: Taky to mám v debilníčku a opravdu hodně jsem to teď zvažoval, ale nakonec jsem ještě nenašel odvahu :)

Rozhodval jsem se mezi Lexx, Andromedou, Earth: Final Conflict a Person of Interest.
Mirak - 28. prosinec 2015 15:17sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
kapitan Pike: Já skončil někde okolo 3x04-06, ale nepamatuju si proč, tentokrát to snad dám :)
Yakuzza - 28. prosinec 2015 15:16sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Začínám uvažovat, do čeho se pustit po dokoukání TXF a jak se tak dívám na watchlist, volba asi padne na Lexx :))) Už se na to chystám hrozně dlouho.
kapitan Pike - 28. prosinec 2015 15:06sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Já vlastně nikdy nedokoukal pátou řadu a nedávno jsem přemýšlel nad tím, jestli si ji nepustit. Ale zatím jsem nenašel odvahu :-)
tz - 28. prosinec 2015 15:05sipka
ZAMĚŘIT
tz
Yakuzza: jj, je tam. Nakonec jsem mezi svátky dokoukal 9.řadu (i když už jsem to chtěl vzdát) a právě vánoční speciál se z celé sezóny povedl nejvíc.
Mirak - 28. prosinec 2015 15:04sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jelikož jsem teď viděl spoustu velice kvalitních věcí, tak jsem dostal chuť na nějaký sci-fi béčko, tudíž jsem se rozhodl, že se konečně dodívám na Andromedu :) Dám to odznova, sice už jsem první dvě řady viděl, ale stejně si to nepamatuju.
kapitan Pike - 28. prosinec 2015 14:33sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Person of Interest - 2x01
- Seriál se posunuje více do sci-fi žánru (*díky chování stroje, který je v podstatě sofistikovanou umělou inteligencí*).
- Jinak spokojenost, tento styl pilotních episod sezóny funguje. Žádné uspěchané řešení zápletek nebo uzavírání linií (jako to bylo třeba na začátku S2 Hawai 5-0).
*- Root je zajímavá postava, líbí se mi, že její postava není jen čisté zlo, ale její motivace je komplikovanější.
- Dobrá byla i episodní postava a povely psovi v holandštině.
*
Yakuzza - 28. prosinec 2015 14:03sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
V letošním vánočním DW speciálu se snad objevila *River*, tož uvažuju, že se na to i mrknu.
kapitan Pike - 27. prosinec 2015 20:41sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Person of Interest - 1x16
- Episoda z prostředí burzy - proč ne, v dané době to určitě bylo aktuální téma, ale subjektivně mě to moc nebavilo.
- Možná je to dané dost nesympatickou postavou Adama, ale chápu, že asi odpovídá typické postavě z daného prostředí.
- Kontinuita potěšila.

1x17
- Episoda se dvě liniemi, které se nakonec propojí. Fungovalo to dobře.
- Námět opět originální.
*- Zapojení Eliase bylo celkem logické i závěr episody fungoval dobře. Chování Carterové v pohodě, k její postavě to imho sedí.
- Dtto pro její chování v následujících episodách.
*

1x18
- Počáteční dialog o sociálních sítích vynikající.
- *Příběhový twist - změna potenciálně kladné postavy za zápornou - se vyskytuje celkem často a zrovna tady jsem to předvídal i já. Doufám, že to autoři neplánují používat příliš často i v budoucnu.
- "It's a terrible plan but I like it." S tím naprosto souhlasím a falešný drogový šéf je ve výsledku sympatická postava.
- Zdrogovaný Finch celkem ok, ale už jsme v seriálu zažili lepší humot. Mačkání tlačítek v autě bylo z této fáze asi nejvtipnější.
- Líbilo se mi, že Reese se zdrogovaného Finsche nechtěl na nic vyptávat.
*

1x19
- Dobrá episoda, na druhou stranu už teď vím, že budou následovat ještě o hodně lepší.
- *Představitel Eliase sedí výborně na středoškolského učitele, ale na velkou rybu v organizovaném zločinu prostě nevypadá. Což nevylučuji, že byl závěr.
- Chování Carterové mi k ní opět sedělo. Jsem rád, že má tato postava více prostoru než Fusco. Seriál v podstatě navazuje na model TOSky - tři hlavní postavy, kolem kterých se točí zbytek :-)
- Ale proti Fuscovi taky nic nemám a "You must believe to somebody." fungovalo dobře.
- Pochybuji, že Elias zůstane ve vězení dlouho. On sám s tím zřejmě počítá a závěrečná exploze ukazuje, že určitě nepřestává být hrozbou.
*

1x20
- Na této episodě se mi nejvíce líbily flashbacky, které měly výbornou atmosféru. Samotná episoda je dost průměrná.
*- Do průměru ji sráží především další twist kladné postavy za zápornou.
- Ale líbilo se mi zapojení spolku a Fusca.
- Líbí se mi, jak se Fusco stále více profiluje jako klaďas.
- Závěr v hotelu super.
*

1x21
- Dozvídáme se více o Reesově minulosti a líbí se mi propojení flashbacků a současnosti.
- Sympatická představitelka Sáry.
*- Reesův útok na kancelář Marshallů mi přišel hodně naivní. Nějak toleruji, že se díky sociálnímu inženýrství postavy dostanou skoro všude (ono to tak občas funguje i v praxi), ale tohle byla trochu jiná liga.
- Nevěřil jsem, že Reese toho chlapa zabil, takže mě to nepřekvapilo.
*

1x22
- A blížíme se do finiše. Námět i provedení vynikající. Bez spoilerů k tomu víc asi říct nemůžu.
* - Námět, že stroj vydá číslo člověka, který je v ohrožení právě kvůli vyšetřování existenci stroje, opravdu fungoval skvěle. Peckova postava byla hodně sympatická a oceňuji, že se z ní v průběhu nestal záporák. Jsem celkem zvědavý, jestli ta postava skutečně zmizí nebo jestli se ještě objeví.
- Přenos síťových dat po elektrické síti opravdu funguje. Sice asi ne přes tak velkou vzdálenost, ale budiž.
- Perfektní linie v minulosti. Dozvídáme se, že zadní vrátka ke stroji nevytvořil Finch. Za to plus. Nathan je hodně zajímavá postava. Její představitel je známý např. z LOST.
- Alicia je další zajímavá postava, která vstupuje do děje.
*
- Celkově spokojenost.

1x23
- Finále a současně nejlepší episoda sezóny.
* - To, že se po první scéně posune děj o pár hodin do minulosti, je takové seriálové klišé, ale protože to tady vidíme poprvé, nemám s tím problém. Navíc na první scénu navážeme už před polovinou episody a ne až na konci, jak to obvykle bývá.
- Reesovo psychologické sezení bylo v fajn, líbily se mi i dialogy v hotelu. "Kdo to je?" "FBI." "Ti se mě taky snaží zabít?" "Ti jdou spíše po mně." :-)
- Zhruba od poloviny episody děj hodně graduje a je tam pár zvratů, které ale rozhodně nepůsobí násilně nebo hloupě. Za tohle má asi episoda největší plus.
- Asi největší zvrat bylo Finchovo rušení telefonního spojení. Ten okamžik už dosahoval kvalit adrenalinových scén první řady Prison Breaku. :-)
- Znovu se objevuje Zoe, super.
- Fusco a Carterová zjišťují, že oba vlastně pracují spolu. Další výborná scéna.
- Mrzí mě smrt Alicie, doufal jsem, že tato postava bude v seriálu déle. Scéna s ní ale opět hodně dobrá. Snad se Alicia objeví ještě ve flashbacích.
- Odhalení Caroline jako Root - super. Sice se opakuje vzorec použitý výše, ale tady mi to vůbec nevadilo a určitě jsem to nečekal. Jsem moc rád i za to, že finále sezóny se točilo kolem Root a ne kolem Eliase.
- Root si najala spolek, aby ji zavraždil, jen kvůli vylákání Reese a Finche. Tohle je perfektní rozuzlení, které dává smysl. Nepřijde mi to ani moc šílené, prostě jsou lidé s přehnaným sebevědomím, kteří praktikují leap of faith v reálném životě. Což je dokonce i samotné vysvětlení, které Root řekla :-)
- Jsem hodně zvědavý, co bude dál.
*

Nejnovější   Novější 1696 - 1715 / 4928Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o