Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: sci-fi & fantasy

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 4928

Památné citáty
"Copak budu dělat o volném víkendu. Už vím, podívám se znova na Torchwood." - Nikdo, nikdy
"Třetí řada Andromedy je má nejoblíbenější." - Nikdo, nikdy

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1685 - 1704 / 4928Starší   Nejstarší

Mirak - 30. prosinec 2015 20:40sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x12 The Mathematics of Tears
- Jako do finálního hodnocení to nezahrnuju, ale tohle množství "haluzových Commonwealth epizod" už je v rozmezí 12 epizod prostě neuvěřitelně přehnaný. Když nepočítám pilot, tak je to 5 epizod z 10. Tyhle epizody musí být vzácnější.
- Beka dává Huntovi seznam High Guard vraků až teď!?
- Je to celkově kvalitní epizoda, padlo tam, že lodě HG mají stejné postavení jako další příslušníci HG. Je mi ale trochu proti srsti ten koncept, že se loď zamiluje do svého kapitána a to hlavně proto, že je dříve silně naznačeno, že Andromeda cítí něco víc k Huntovi. Není to trochu problém, když se dvě ze dvou viděných lodí zamilují do svého kapitána? Je mi to takové TOSkovsky nepříjemné (a to, že vznikl námět Andromedy v 60. letech s tím vůbec nesouvisí). To, že byly u Andromedy naznačeny city k Huntovi je pro mě důvod, který mi brání tomu dát lepší hodnocení, protože to na mě prostě tolik nezapůsobilo a tolik mě to nedojalo.
- Hodně mi neseděla ještě jedna věc. Dylan přijde na Pax Magellanic a vůbec mu nepřijde divný, že posádka působí po 300 letech pořád úplně stejně jako před 300 lety. Je mi jedno, že má High Guard super výcvik, pokud jsem na jednom místě 300 let zavřený pořád se stejnými lidmi, tak určitě dojde dřív nebo později k masivním rozporům a stejně tak k rozšíření populace, v takových chvílích se lidé asi párují předpisy nepředpisy, leda by si PM vymyslela, že jsou kvůli tomu výbuchu sterilní, což ale nezaznělo. Neberu ani to, že to Hunt neregistroval kvůli nadšení, protože v jiných epizodách působí jako by měl šestý smysl a křišťálovou kouli v kapse.
- To, že je Jill Pearce Pax Magellanic bylo nice, nepamatoval jsem si to a ani to neodhalil, ale že si dala jako "krycí jméno" zkomoleninu svýho jména a Hunt na to díky tomu přijde? Meh.
- Tentokrát chybí zase Trance, ale aspoň, že to zmínili.

4/5

1x13 Music of a Distant Drum
- Vyklubala se z toho docela slušná epizoda, ale myslím, že ze ztráty Tyrovy paměti se dalo vytěžit i víc, bez toho prvku, že po něm jdou, by to asi byla celkem nuda. "I am Keerok!" :)
- Pěkné navázání na letmou zmínku ostatků Draga-Museveniho z 1x05. Nietzscheáni jsou v Andromedě asi to nejzajímavější.
- Missing: Harper, Trance, Bem.

3/5
Mirak - 30. prosinec 2015 14:39sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Ano. On pilot je spojený do 1,5 h dvojdílu.
Mirak - 30. prosinec 2015 14:31sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x10 All Great Neptune's Ocean
- Castaliané byli zajímaví alieni (nebo teda geneticky upravení lidé) of the week. Úplně často se nevidí, že by nějaký druh sestavál z více typů. Water-breathers a air-breathers tudíž docela fajn.
- Zápletka s atentátem ale průměrná. Je pravda, že rozhodně nebylo jasné, kdo to udělal, ale vyšetřování nebylo nějak extra zajímavé a odhalení prostřednictvím fish music jakože nic moc.
- Motiv vraha byl ale ve výsledku dobrý.
- V minulém dílu chyběl bez vysvětlení Bem, tady Trance. Tenhle trend se mi hodně nelíbí.

3/5

1x11 The Pearls That Were His Eyes
- Cyberpunkový město, cool. Nevím, co je smutnější, masky nebo kostýmy. Jak tady, tak v 1x09 to vypadá, jako kdyby je ukradli na gay pride.
- Epizodu si vybavuju, ale Johna de Lancieho teda ne. Snad první zajímavější quest star.
- První epizoda s A a B zápletkou. Zápletkou s Bekou tak nějak průměr, chápu, že to nechtěli komplikovat, ale žádná zmínka o jejím bratrovi? To je skoro nemožný. Zápletka s garážovým prodejem byla naprostá vata.
- Jsem zvědavej, jestli se k tomu ještě někdy budou vracet, myslel jsem, že de Lancieho pastava zařve.

2,5/5
Mvek - 30. prosinec 2015 14:08sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Jo, to už na mě čeká doma, a kdybys nezačal koukat na Andromedu, tak by asi nejdřív přišlo na řadu Firefly.

Tam tedy stačí taky jen vynechat znělku v prvním dílu?
Mirak - 30. prosinec 2015 13:56sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: To stejný platí pro Firefly, pokud budete někdy koukat.


TR: No, jako určitě je pravda, že když koukám už 11. sezónu na Supernatural, tak se tam taky vystřídali už všichni herci z SG, ale jak říkám: Harper, Tyr, Trance, Beka... Ty jsem snad nikdy nikde jinde neviděl, schválně se pak na IMDB podívám, jestli bych je odněkud znát měl.
Mvek - 30. prosinec 2015 13:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Dík za připomenutí, dám na to bacha, až si to doma budeme pouštět, abych znělku přeskočil.
Telemachus Rhade - 30. prosinec 2015 13:32sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Dark Matter a Killjoys mi jasně ukázali, že jak koukám často na kanadskou produkci, tak tam znám velmi dobře zatím všechny guesty. O hlavních nemluvě.

znělka vyspoiluje, že padl Commonwealth
No jo vlastně. Tak to jo, to je megafail.
Mirak - 30. prosinec 2015 13:29sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade:
Prásknutí znělky taky moc nemusím, ale pokud někdo zná jména herců, je to úplně jedno. Tehdy samozřejmě ne, ale dneska oba známe většinu TV herců po jméně :)

Nerozumím. Jakože bysme na začátku dole na obrazovce stejně viděli jejich jména? Jako já znám poměrně hodně seriálových herců, ale tohle je kanadská produkce. Krom Sorbiče a Doig si prakticky nikoho dalšího nevybavuju v ničem jiném. Teda ještě Bemův představitel, ale tam není šance ho poznat.
A ono jde i to, že znělka vyspoiluje, že padl Commonwealth, což se bez znělky divák dozví až tak o půl hodiny později.

Mvek:
Jo, jde to tak brát.
Mvek - 30. prosinec 2015 11:58sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jo a jedno varování, myslím, že podvědomě mě musela Andromeda hodně ovlivnit pro tu povídku do Kusů...
Mvek - 30. prosinec 2015 11:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
O dataci návrhu jsem netušil, ale jinak jsem zvědav při rewatchi, jak moc se na to dá dívat jako na možné post-apo Star Treku za pár set let.
Telemachus Rhade - 30. prosinec 2015 11:52sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Je určitě dobré si čas od času připomenout, že námětem Andromeda pre-datuje TOSku; respektive je to původní koncept TOSky. Teprve později se ze Společenství vykrystalizovala Federace a Roddenberry otočil z post-apo na perfektně fungující společnost. Na konci devadesátek to vytáhla Majel ze šuplíku, spolu s mnoha různými náčrty jednotlivých příběhů, a oslovila s tím některé tvůrce DS9. Zřejmě proto ti část příběhů připomíná TOSku ;)

Budu spíš reagovat na tebou zmíněné jednotlivé body, než popisovat epky znovu...
Under the Night - Prásknutí znělky taky moc nemusím, ale pokud někdo zná jména herců, je to úplně jedno. Tehdy samozřejmě ne, ale dneska oba známe většinu TV herců po jméně :)
- Masky jsou katastrofální, ale na druhou stranu se s tím později docela slušně poprali a když se podívám, jak vypadali soudobí Scarani z Farscapeu....
- Ty citáty mám někde všechny uschované eng i cz, kdyby byl zájem.
An Affirming Flame - Herculovská akce mi vůbec nevadí :) Naopak jsem velmi rád, že Sorbo hraje Sorba a nesnaží se o něco, čím není.
- Musím zmínit gay Nightsidery v těch kožených oblečcích. Ti jsou ultimátní! :)
- Maru nebo Andromeda - neváhal bych.
To Loose the Faithful Lightning - njn, klasická popilotní hrůza. Tehdy to potkávalo snad každý druhý seriál. Dodneška mám před očima Strážce moře...
- Bez možnosti interaktovat s ostatními herci by se na to Lexa brzo vykvajzla.
Mirak - 29. prosinec 2015 23:06sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x08 The Banks of the Lethe
- Další a další babrání se v minulosti. Nemohli třeba ještě aspoň 5 dílů počkat? Zatímco doteď se Andromeda vyhýbala přehnaným náhodám, tak tady je prostě divné, že se obě lodě potkaly zrovna ve chvíli, kdy tam Hunt a spol. provádějí vědecký výzkum.
- Co se mi dál nelíbilo bylo, že vůbec nezmínili události z 1x06. Proč?
- Problém obdobných epizod je, že už od začátku víme, jak dopadnou. Tuhle epizodu od tohohle zachraňují a velice zkvalitňují dvě věci. Jednak je opravdu cool, že snaha Sarah vyústila v záchranu Andromedy v pilotu a dále to, že se Huntovi podařilo získat první podpis na chartu Commonwealthu, ale stejně je to pro něj vzhledem k okolnostem jen malé vítězství.

4/5

1x09 A Rose in the Ashes
- Tohle se moc nepovedlo, působilo to i trochu TOSkově a hlavně spousta věcí byla jaksi nedomyšlených.
- kukluxklanoví emzáci, ok. Myslím, že první alieni of the week.
- Asi první epizoda, která se natáčela mimo studio.
- Nechápu, co vlastně na konci vyřešili, to se o jako o tu osvobozenou trestaneckou kolonii nebudou Erasiané už dál zajímat? To opravdu žádný vězeň nechtěl z planety odejít?
- Warden zlomí Kaylee vaz a ona pak jakože ještě mluví!?
- Andromeda lodní počítač, Andromeda hologram, Andromeda android - nevím, přijde mi to takové zbytečně matoucí, android mi přijde úplně zbytečný.

2/5
Mirak - 29. prosinec 2015 19:58sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x07 The Ties That Bind
- V takhle brzké dořešení zápletky z 1x04 jsem ani nečekal. Zároveň mi přijde dobré, že navzdory všem očekáváním to nešlo o nějaký ultramocný druh, ale vesmírné ekoteroristy. Proč ne.
- První tradiční epizoda s členem rodiny jedné z hlavních postav a k tomu šmrncnutá náboženstvím byla překvapivě docela stravitelná. Hlavně teda díky nemalé porci zvratů v ději.
- Trance byla v tomhle dílu strašně otravná.
- První epizoda, kde chybí regular. Vysvětlení, že byl Harper surfovat si pamatuju ještě někdy z doby, kdy to běželo na tv Nova.

3/5
Mirak - 29. prosinec 2015 13:10sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x05 Double Helix
- Předně musím pochválit, že tohle je pátá epizoda a zatím jsme se vyhli obligátní "alien of the week" epizodě. Seriál si prozatím vystačil s druhy, které byly už v pilotu.
- Epizoda rozvíjí Nietzscheány, což je dobře. Je tedy vysvětleno, že si hrají s genectvím inžerýstvím, ok. Pořád mě ale zajímá, jestli nějak vzešli z lidí, protože ta jejich záliba v lidských legendách by jinak byla pochybná.
- Epizoda boduje v tom, že nenabízí od začátku očekávané rozuzlení. Huntovi se nepodaří to, co si na začátku epizody umane (teda rozhodně ne úplně) a Tyr kalkuluje do poslední chvíle.
- Stejně tak dobré je, že se nikdo nevyzná v Tyrových pohnutkách - ani divák, ani ostatní postavy.
- Jesli se mi něco nelíbí, tak je to to podivné naznačování, že Andromeda platonicky miluje Hunta. To je TOSkovsky odporné.
- Flashback s Gagerisem dobrý.
- Papundeklové jeskyně.
- Hand-to-hand souboje jsou nesmírně annoying a je celkem jedno, jestli si pere ostříhaný Herkules, Ronon Dex nebo opice.

4/5

1x06 Angel Dark, Demon Bright
- Kdyby tahle epizoda existovala ve vakuu bylo by to lepší. Nevím, jsme teprve u šesté epizody, Hunta čeká úplně celý nový vesmír, ale doposud jsme z něj prakticky nic neviděli. Ano, je mi jasné, že se Trance do minulosti nedostala náhodou, ale na můj vkus obdobná epizoda přišla příliš brzo.
- Pokud pominu tohle, tak je epizoda velmi dobré sci-fi. Nejen Hunta čeká těžké rozhodování, zazní zde spousta zajímavých informací. Je vysvětleno, proč Nietzscheáni neovládli vesmír nebo to, že se postavili Magogům.
- Takže tady finálně zazní, že Nietzscheáni jsou lidé. To je dobře.
- Od chvíle, kdy se Hunt rozhodne využít Harperovo zařízení už je to možná trošičku statické, ale zas tak to nevadí.

4/5
Mvek - 29. prosinec 2015 10:16sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Na druhou stranu i ty "inspirace" z TOS (vidím velkou podobnost jedné nitzscheanské s princeznou s Elaan z TOSky a pak jednu s vesmírnou medúzou, která zas využívá Doomsday Machine a Immunity Syndrome) se mi celkem líbily (tak ta s princeznou myslím byla opravdu kvalitní).
Mvek - 29. prosinec 2015 10:14sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Možná ne, když se na to člověk naladí, uvidíme. Ale hned první regulérní díl 1x03 s "dětmi" je klasické zlo. Jako líbilo se mi i dost těch asi celkově slabých dílů z prvních dvou řad kvůli jejich atmosféře, takže asi to nebude problém. A když něco ne (třeba ten díl, kde odstavili pátera Bema), tak je to zase důležité pro děj a vývoj.

Ale měl jsem dojem, že v té třetí řadě na začátku jsi nadšený nebyl tedy ani ty. Já si sice pár fajn dílů ve 3. nebo 4. našel, ale bylo to slabé a byly tam hrozné WTF epizody. Nepamatuji si názvy, jen "hrůzné" obrazy.
Telemachus Rhade - 29. prosinec 2015 09:55sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
budu mít problém s tou spoustou nezajímavé vaty
Ta v Andromedě není ;)
Telemachus Rhade - 29. prosinec 2015 09:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
Petr Rychlý byl dobrý
Dabing S1 je výtečný, S2 pořád velmi dobrý (ne překlad), S3 no dejme tomu, S4 bída, S5 no dejme tomu. Největší problém nastal se 4x01 - výměna Jiřího Schwarze za Luďka Čtvrtlíka na Sorba byla velkým krokem mimo.
Mvek - 29. prosinec 2015 09:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Hm, na Andromedu mám taky spadeno, jednak jsem ji neviděl ještě v angličtině (i když Petr Rychlý byl dobrý:-)), jednak mi chybí poslední řada, jednak jsem minul ten díl, kde byl Michael Shanks a jednak se těším na Mathematics of Tears.
Ale budu mít problém s tou spoustou nezajímavé vaty... Uvidím, snad přeskakování nebo přílišnému zrychlování některých dílů odolám. Tedy až na část 3. řady.


Telemachus Rhade: Super, bez tebe bych si toho nevšiml, přeskakoval jsem to jako jiný ze zmíněných seriálů.
Telemachus Rhade - 29. prosinec 2015 00:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Wow, Andromeda. Supr, postuj dál, to mě zajímá.

Nejnovější   Novější 1685 - 1704 / 4928Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o