Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: sci-fi & fantasy

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 4928

Památné citáty
"Copak budu dělat o volném víkendu. Už vím, podívám se znova na Torchwood." - Nikdo, nikdy
"Třetí řada Andromedy je má nejoblíbenější." - Nikdo, nikdy

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1632 - 1651 / 4928Starší   Nejstarší

Mirak - 10. leden 2016 18:41sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Uvidíme, tak do 3x04 - 05 jsem to viděl, i když si z toho samozřejmě nic nepamatuju.
kapitan Pike - 10. leden 2016 18:26sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak:
3x01 If the Wheel is Fixed


Jo, to je pro mě jedna z nejhorších episod mezi všemi sci-fi seriály. Za první to nedává smysl jako pokračování 2x22 a za druhé to nedává smysl ani samo o sobě. Jinak myslím, že Mvek se tady kdysi tuto episodu snažil nějak analyzovat, ale moc neuspěl :-)

Jinak tedy upřímně přeju hodně trpělivosti. Sice ve třetí řadě druhý tak strašný kousek není, ale slabých episod je tam relativně hodně. Kvalitativně je to prostě ve srovnání s S1 a S2 horší. Podle mého názoru se to zlomí až v další sezóně, ale beru, že Telemachus má jiný názor.
Mirak - 10. leden 2016 18:04sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x01 If the Wheel is Fixed
- CO TO BYLO!?
- TR nepřeháněl, tohle byla fakt doposud nejhorší epizoda a vůbec nevím s čím začít, na té epizodě nebylo dobré absolutně nic. Já vůbec nechápu, co touhle epizodou chtěli tvůrci říct nebo o čem to jako mělo být. Vždyť to nedávalo vůbec smysl.
- O rozřešení cliffhangeru se snad ani vůbec nedá mluvit. Kam zmizel zbytek flotily Commonwealthu? Kdo teda byli ti neviditelní nepřátelé? Kdo ovládal Beku a Tyra a proč to Hunt a spol. skoro neřešili?
- Co mělo do prdele znamenat to kotě? Proč Huntovi nepřišlo divný, že se tam jen tak objevilo?
- Proč Hunt na konci mluví o přátelství mezi ním a Tyrem? Ještě ve 2x21 mu vůbec nevěřil.
- A proč jsou na konci i bitches najednou strašný kamarádky? Yuck!
- Proč Hunt na konci poručí, že mají letět kamkoliv? To se nevrátí ke světům Commonwealthu a nepokusí se tenhle incident nějak diplomaticky řešit?
- Jo a aby toho nebylo málo, tak Tyr už není Nietzscheán.
- Jediný klad: Rommie se zbaví ohavných modrých vlasů.
- Znělka doznala jen kosmetických změn, příšerného záběru, kde Andromedě vlajou vlasy se bohužel nezbavili.
- Druhá sezóna udělala malý krůček dopředu, aby hned pilot třetí řady dokázal zázračně udělat tři kroky zpět.
- Snažím se marně vybavit seriál, kde by se něco podobného odehrálo. Napadá mě jenom Millennium, kde se mezi první a druhou řadou kompletně změnil styl a bylo to právě patrné i na rozuzlení cliffhangeru z konce první řady. Jenže tam to nebylo spojené s tak dramatickým kvalitatním propadem.
- Nicméně už chápu, proč se na to Mirak z minulosti někdy během třetí řady vysral :)

0,5/5
Mirak - 10. leden 2016 16:54sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Na stránku seriály přidánColony.
Telemachus Rhade - 10. leden 2016 16:17sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Očekávej nejhorší. Beze srandy. Začátek S3 je to nejhorší, co z Andromedy existuje; v čele s 3x01. Ale relativně brzo se to zase zlomí.
Mirak - 10. leden 2016 14:47sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
2x22 Tunnel at the End of the Light
- Jako epizoda koukatelná, ratifikace charty, "predátoři" fajn, vesmírná bitva pěkná (Achiles), ale celé to bylo takové hrozně generické vanilla sci-fi bez jakéhokoliv twistu nebo dokonce i vysvětlení, proč predátoři z jiného vesmíru začali vraždit diplomaty Commonwealthu a proč vůbec začali útočit.
- Btw. kde je prezidentka Ortizová, kterou v 2x05 tak úporně přemlouvali, aby se k nim přidala, neměla by být při téhle příležitosti přítomna?
- Hm, trošku mě překvapuje, že se diplomati Commonwealthu tak hrnou na Andromedu, tohle už je potřetí, kdy se tam za podobné situace vraždilo :)
- Trance přijde se super nedocenitelnou radou až poté, co "predátor" zabije 3 delegáty? Cool.
- Jedna z víc cool věcí v Andromedě jsou jména Nietzscheánů. Tady mě obzvlášť dojal Genghis Stalin :)
- Mělo to pro mě maličko podobnej feeling jako DS9 season 3 finale The Adversary.
- Suma sumarum, epizoda dobrá, ale jako season finále mi to přišlo slabý.

3,5/5

Season 2
- První řada byla asi kvalitativně konzistentnější, ale ve dvojce zase bylo víc opravdu dobrých epizod. Na druhou stranu tam byl i blok epizod od 2x13 do 2x19, kde byla spousta příšerných epizod.
- Jsem opravdu velice zvědavej, co přijde teď, protože Wolfeho odchod s tímhle komentářem není vůbec povzbuzující:

"During the production of the second season, Wolfe claims that he and the studio quarreled over the non-episodic nature of the show and the studio's requests for "more aliens, more space battles, and less internal conflict," eventually resulting in his departure."

- A hodně by mě zajímalo, nakolik do toho mektal Sorbinátor a naříkal, že nemá tolik screen timeu jako v Herculovi:

"Actor Kevin Sorbo confirmed the statements, saying that Wolfe, "is a genius, but was developing stories that were too complicated."

- Jako really? Too complicated? Andromeda občas potěší nějakou trošku komplexnější zápletkou, ale komplikovaný to není ani náhodou (i když na rok 2000-2002 je to asi méně epizodní, než byl běžný standard).
kapitan Pike - 10. leden 2016 11:00sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Person of Interest - 2x15
- Zajímavá zápletka. Miru ve skutečnosti hrála herečka narozená v Argentině. Neberu to vyloženě jako negativum, ale víc by se na to hodila Stana Katic :-) Btw. herečka Miry se jmenuje Mía. :-)
- V rámci standalone episod určitě nadprůměr.
*
- Protivný manažer hotelu byl fajn. Stejně tak otravný Reese a Finch na recepci. Celkově se mi prostředí líbilo, hlavně ten hotel nepůsobil liduprázdně (viz mé výhrady v první sezóně).
- Tradiční plus za Zoe. Historka se vzlétáním byla funny.
- Opět se objevuje "kudrnatý primitiv" Hersh. Extrémně otravná a nezajímavá postava. Celá ta linie mě celkem štvala, ale zapletení Root tomu může dát úplně nový rozměr. Takže jsem celkem zvědavý, kam se to posune. Root to sama o sobě asi nespasí a bude hodně záležet na přístupu scénáristů.
- Minus za vyšetřování Beechera. Tohle působila vztahový reset á la TOS/TNG at its worst. Doufám jen, že si to Carterová ještě rozmyslí nebo že bude Beecher shledán nevinným.
*
Mirak - 09. leden 2016 21:30sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
2x20 The Knight, Death and the Devil
- Hm, takže ve 2x09 chartu podepsalo 14 světů, teď ve 2x20 ji podepisuje 50. svět. What? Jsem opravdu vděčnej, že jsem místo těchhle důležitých událostí mohl sledovat space zombies, space whale a space indians. Jako dobrý, chápu, že Huntův Commonwealth získává v galaxii věhlas a některé světy se připojily aniž by je Hunt musel přesvědčovat, ale stejně to je extrémně velké číslo a rozhodně tomu měli pár epizod věnovat nebo to aspoň častěji zmiňovat.
- A bohužel další epizoda, která začíná stylem "Někde je 50 opuštěných High Guard lodí a máme jen pár dní na to se k nim dostat". Opravdu nevěřím, že to dozvěděli až teď. Jako vždycky to musíme řešit na poslední chvíli, však proč je nenechat ležet ladem, že. Mimochodem už je to během 42 epizod počtvrté, kdy AI High Guard lodě způsobila nějakou sviňárnu. HG lodě v Andromedě jsou zajímavé, ale je to brutálně nedomyšlené.
- Samozřejmě když se tohle odmyslí, tak je to silná epizoda s nemalým posunem v ději a se zajímavým výběrem guest stars - Chris Judge & Michael Hurst.
- Po hodně dlouhé době je tu i B zápletka s podpisem toho 50. světa, očividně je tahle epizoda příprava na finále.

4/5

2x21 Immaculate Perception
- Semi-sequel k 1x05 a dokonce hned se třemi postavami z té epizody. Epizoda jako taková velmi dobrá, řekněme, že seriál sklízí to co zasel už během prvních epizod. Přiznám se, že mě trochu překvapilo, že se k tomuhle vrátili, protože na události některých epizod jsou narážky pořád, ale pokud mě paměť neklame, tak o událostech z Double Helix se až do této epizody nemluvilo. Samozřejmě to vnímám pozitivině.
- Tyr v podstatě upevnil svoji pozici nejzajímavější postavy, ale popravdě už bylo na čase. Od 2x07, kdy se provalilo, že má v držení ostatky Draga Museveniho sekal latinu a měl tam jen velice málo zajímavých momentů.
- Knights of genetic purity, ok. Opět slyšíme o relativně mocné organizaci až teď?
- Missing: Trance. Explanation: Sufficient.

4/5
Mirak - 09. leden 2016 15:44sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
2x18 The Fair Unknown
- Po bloku spíše mizerných epizod přišla jedna hodně slušná. Skoro mám pocit, že minulá epizoda byla clip show, protože chtěli našetřit na masku Vedranky :) Maska skutečně povedená (4 nohy!) a ta mystika okolo Tarn Vedry a Vedranů celkově byla pěkná, mělo to sense of wonder.
- Další z andromedovských těžko uvěřitelných situací. Hunt si jakože najednou uvědomí, že ještě existuje jedna planeta, kde by teoreticky Vedrané mohli žít. Já nevím, ale nebylo by to jedno z prvních míst, kam by se po probuzení vydal? Vždyť je velice pravděpobodné, že by mohli znát cestu na Tarn Vedru nebo mu pomoct jinak.
- Nevím proč, ale žil jsem v domnění, že Vedrané vypadají stejně jako lidé, ale když nad tím přemýšlím, tak by to nedávalo smysl, protože už tam padlo, že Commonwealth založili oni a lidé se přidali až později (a téměř všechny druhy, které vypadaly jako lidé byly výsledkem genetického inženýrství). Ale to, že nikdo neviděl živého Vedrana je pro mě celkem překvapivá novinka.
- Jinak hezké odhalení, že Tarn Vedra není zničená, napadá mě, že se od slipstreamu odstřihli, protože jsou schopní se teleportovat na velké vzdálenosti.
- Z Kalderanů se stali generičtí nepřátelé pro prakticky jakoukoliv zápletku.
- Hunt na koni :D

4/5

2x19 Belly of the Beast
- Nebylo to úplně hrozný, ale chyběl tomu nějakej twist nebo něco. Celý to bylo až moc statický. Čuchám, že opět byla na vině snaha šetřit, protože tady bylo 0 quest stars.
- Jako chápu, snaha o nějaký bonding situace mezi posádkou, ale přišlo mi, že už i to všechno proběhlo a to nejednou. Změna v chování postav byla oproti pilotu patrná už i před touhle epizodou.
- Co se týče sci-fi epizod s podobnejma vesmírnýma bytostma, nenapadá mě zrovna nic slabšího.

2/5
Mirak - 09. leden 2016 14:32sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
kapitan Pike: Já často viděl nějaké vystřižené scény u seriálů, které evidentně neprošly postprodukcí, takže by prostě použít nešly. Navíc cílem clip show je prostě ušetřit peníze, čas nebo obojí, což by potom popíralo ten smysl.
kapitan Pike - 09. leden 2016 14:28sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mně nejvíce utkvěly clip show ze seriálu Doktorka Quinnová. Myslím, že tam byly asi nejotravnější :-) Imho by rozumně napsaná clip show mohla používat i původně vystřižené záběry episod a ukázat nějaký background.

Things We Cannot Change se mi ale paradoxně celkem líbila.

Mirak:
South Park jednou udělal clip show, ale s tím, že veškeré flashbacky se odehrály úplně jinak, než v původních epizodách :)

Nebudu spoilovat detaily, ale něčeho podobného se v Andromedě také dočkáš (AFAIK je to Telemachova oblíbená episoda).
Mirak - 09. leden 2016 13:37sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
South Park jednou udělal clip show, ale s tím, že veškeré flashbacky se odehrály úplně jinak, než v původních epizodách :)
Mvek - 09. leden 2016 13:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Kéž by jednou někdo udělal do seriálu clip show, ale tak, že by s tím počítal, že když se seriál dočká pár řad, tak se taková epizoda udělá, takže by při natáčení epizod ještě někdo natáčel jiný úhel pro clip show:-). To by bylo zajímavé, jinak pokud se to přehání a není to jen připomínka pár epizod, tak také nemusím.

V SG-1... mno, dřív mi to hrozně vadilo, teď už ne. Akorát občas to byl aspoň důvod si epizodu celkem o pár minut zkrátit.
Mirak - 09. leden 2016 12:18sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Přiznám se, že v SG mi většina rekapitulačních epizod zas tak moc nevadila, ale nevím proč :)
Telemachus Rhade - 09. leden 2016 12:14sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Things We Cannot Change
Ještě to bude mít svou dohru. Svým způsobem.
njn, clip show byla zlem své doby. Viz SG-1, kde byla už od S1! v každé řadě až do sedmičky :)
Mirak - 09. leden 2016 02:12sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
2x15 Dance of the Mayflies
- Ou nou, zombie epizoda. Tahle epizoda svou hrozností trumfnula dokonce i 1x03. Po několika výborných epizodách byl ten poslední tříepizodní blok dost strašnej.
- Ugh, Rommie se hádá s Andromedou o hodnotu lidskýho života. Lame alert. Pořád nechápu, jak funguje to, že počítač, hologram a avatar lodi má každý jinou osobnost aneb vůbec to není neefektivní a nebezpečný. Vzhedem k závěrečnýmu rozhovoru to smrdí velice špatným character developmentem.
- Jediná alespoň vzdáleně zajímavá věc bylo naznačení, že Trance nemusí být naživu. Get excited.

0,5/5

2x16 In Haven Now Are Three
- Využití mapy skryté v krystalu z 2x03. Tahle epizoda dopadla líp, než první treasure hunt epizoda 1x21, kde hledali Tarn Vedru. Hupodivu se jim i povedlo to, co si na začátku vytyčili jako cíl, tedy najít engine of creation (nebo jeho fragment), což jsem úplně nečekal.
- Kulisy byly strašné, ale to bych ještě přežil. Nejvíc mi na tom vadila ta civilizace vesmírných jihoamerických indiánů jejichž vůdkyně měla hlas jako Goa'uld. Nevím, přišlo mi to celé takové moc generické (navíc ještě podpořené úmornými šermovačkami).
- Dost tragická byla následující situace: Nejdřív konfrontace s dalšími lovci pokladů a hned v další scéně má Hunt, Beka a Trance založený táboráček a všichni spí. What?
- Hned jak jsem viděl postavu Fluxe, tak mě napadlo, že je podobný Trance, což se nakonec ukázalo jako pravda, překvapilo mě, že to netrklo Hunta ani Beku. Každopádně zajímavé.
- Missing: Andromeda, Harper. Explanation: Sufficient.

3/5

2x17 Things We Cannot Change
- Zrůdný mix halucinační epizody a clip show aneb Shades of Gray ripoff.
- Halucinační scény většinu času hrozné, Sorbo v téhle epizodě musel trochu víc hrát a nebyl to pěknej pohled. Poslední dvě minuty asi mohly být zajímavé, ale vlastně není vůbec jasné, že se tahle černá díra (nebo nějaká entita v ní) "mstila" za to, že bombardoval černou díru v 1x02. Netuším, proč ten twist nedotáhli do konce a nechali to tajemně otevřené. Trance očividně věděla víc. Díky tomu je hodnocení jaké je.
- Vytvářet clip show už během druhé řady je perverzní zhruba jako když kapela vydá bestofku po dvou studiových albech.

1,5/5
Mirak - 07. leden 2016 23:50sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
2x13 Lava and Rockets
- Uf. Neexistující chemie mezi Huntem a guest star pilotkou, k tomu trapný hlášky a cheesy akce. Tohle je pro mě Andromeda at its worst. Brr. Jsem zvědavej, jestli se tam ještě objeví. Doufám, že ne.
- Když nad tím tak přemýšlím, tak tady byla možná první delší interakce mezi Tyrem a Rommie. Mostly mixed bag, pár dobrých replik nebo částí dialogů, ale nic extra.
- Harper/new Trance, přišlo mi, že to chcou mít rychle z krku, aby to nemuseli moc řešit v dalších epizodách, takže tady ji vzal Harper na milost tak za 6-7 minut čistýho času.
- Ogami měli celkem dobrý masky, jsem zvědavej, jestli nějak budou dál rozvíjet to, proč šli po Huntovi.

1,5/5

2x14 Be All My Sins Remembered
- Podprůměrná epizoda, ve které vesměs všechno bylo hrozně předvídatelné. To, že je Bobby scumbag, to, že Bobby není mrtvej a taky to, že ho zabijí kabelem trčícím ze stropu Maru.
- Flashbacky ok, aspoň ukázali, jak se Harper přidal k posádce Maru.
- Bobby vesměs nepříliš uvěřitelná a velice nesympatická postava, vůbec jsem nežral to, že by byť třeba jen na počátku měl snahu Mugani pomoct.

2/5
Telemachus Rhade - 07. leden 2016 09:24sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Telemachus Rhade, cool :)

Yep ;)
kapitan Pike - 07. leden 2016 08:19sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak:
- Co se mi moc nelíbilo bylo, že Harper a Rommie museli za každou cenu zahájit vzpouru a doufat, že se Hunt ukáže. To nemohli těch pár dní počkat až by bylo jisté, že bude Andromeda připravena k útoku? Krom zprávy od Huntova bratrance tam nebylo naznačeno, že proč by měli vyvolat vzpouru honem teď.


Tu epku si pamatuju a přesně tohle mi tam tenkrát hrozně vadilo. Osobně tyto faily, které jsou způsobené neschopností/nerozvážností/naivitou/whatever hlavních postav moc nemusím.

Ale jinak je střed a závěr druhé sezóny celkem silný, docela mě láká si to pustit znovu. A k tomu ještě pětku, kterou jsem kompletně celou neviděl. Ale nejdříve až po Person of Interest :-)
Mirak - 06. leden 2016 23:47sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
2x11 Bunker Hill
- Epizodu si nejvíc pamatuju podle postapo Země, která mi připomínala postapo Zemi z Terminátora. Přišlo mi dost škoda, že má epizoda 2 výborné zápletky, které si rozhodně každá zasloužila vlastní epizodu.
- Líbí se mi, že Jagur/Sabra vmanévrovali Hunta do svých bojů proti Drago-Kasov, trochu mě překvapuje, že se tvářil překvapeně. Fajn bylo i ukázání flotily Commonwealthu.
- Cuchulcainův nástupce mi přijde stejně nezajímavý jako Cuchulcain.
- Návrat Elsbett potěšil, ale popravdě bych radši viděl Bolivara.
- Kulisy zdevastované Země se mi líbily i přes svou lacinost. Vyústění vzpoury na Zemi mi přišlo dobré, líbí se mi, že zprvu neuspěli, ale dosáhli aspoň částečného vítězství v podobě vypuknutí vzpoury na dalších planetách.
- Co se mi moc nelíbilo bylo, že Harper a Rommie museli za každou cenu zahájit vzpouru a doufat, že se Hunt ukáže. To nemohli těch pár dní počkat až by bylo jisté, že bude Andromeda připravena k útoku? Krom zprávy od Huntova bratrance tam nebylo naznačeno, že proč by měli vyvolat vzpouru honem teď.
- Missing: Bem, Trance.

4,5/5

2x12 Ouroboros
- Nejdříve Bemův odchod. Původně jsem žil v domnění, že je tam s ním nějaká ukončovací epizoda, tohle mi přišlo vyloženě blbě udělaný. Těžko jsem jeho pohnutkám věřil, protože do předchozích epizod prostě nebyly promítnuty. Největší problém mám s tím, že nevěřím, že by Bem opustil Harpera v jeho stavu. To mi k jeho charakteru absolutně nesedí. Vzhledem k tomu, že tam v pár předchozích epizodách byl, tak tam prostor pro nějaký rozumný sendoff byl.
- Jinak je tohle jedna z nejzajímavějších sci-fi časovek, co jsem kdy viděl a to ze dvou důvodů. 1. Nevidí se tak často, aby se do děje časovky prolínaly výjevy z minulosti i z budoucnosti. Jsem například zvědavý, jestli někdy dojde na to, že Kalderané skutečně napadnou Andromedu nebo jestli se Beka "dopracuje" ke svému budoucímu vzhledu (to asi spíš ne). 2. Ještě méně se stává, že po časovce dojde k nějaké permanentní změně. Přijde mi, že spousta televizních scénáristů s časovkou pracuje jako s hřištěm, kde si může vyzkoušet všemožné ptákoviny a na konci stejně zachovat status quo. Tady ale dojde ke změně postavy, což považuju za dost odvážný tah.
- Nová Trance se mi líbí, myslím, že už bylo na čase, aby se ta postava někam posunula a tohle byl myslím krok správným směrem. Například její chladnokrevná záchrana Harpera byla dobrá demonstrace toho, že se jedná o jinou postavu.
- Některé výjevy z minulosti mi teda přišly divné, např. jsem úplně nepochopil, proč byla potřeba cpát nějakého majora Vanceovou, nepochopil jsem, proč se tam krom začátku objevili jenom 3 příslušníci High Guard.
- Neuvěřitelný bylo, že když Hohneho vysává díra v lodi do vesmíru, tak se v pohodě udrží, ale když se oběma rukama drží zábradlí tak to nedá a spadne.
- Proč má Rommie modrý vlasy? Mají pocit, že to vypadá víc sci-fi?

4,5/5

Nejnovější   Novější 1632 - 1651 / 4928Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o