Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: sci-fi & fantasy

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 4928

Památné citáty
"Copak budu dělat o volném víkendu. Už vím, podívám se znova na Torchwood." - Nikdo, nikdy
"Třetí řada Andromedy je má nejoblíbenější." - Nikdo, nikdy

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1606 - 1625 / 4928Starší   Nejstarší

Mirak - 16. leden 2016 21:30sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x13 The Risk-All Point
- Další průměr, aspoň, že zápletka byla trochu rozdílná od toho, co už jsme viděli, protože v poslední době mi přišlo, že už se náměty opakovaly. Po delší době také Nietzscheáni, ale nic extra nepředvedli.
- Nová loď High Guard, ok, ale proč ta debata o tom, že by mohla být silnější, než Andromeda, vždyť z toho co bylo řečeno vyplynulo, že Wrath of Achilles je silnější... Anyway, představit novou loď HG a pak ji hned zničit je very Andromeda-like.
- Nerozumím, proč má prakticky každý člen nové HG novou uniformu.
- Postava "senátorky" jedna z nejhorších, co se v Andromedě objevila - mizerně napsaná i zahraná. Ale myslel jsem si, že sabotér bude ona, taže absence sabotéra ve výsledku spíš lepší.
- Musím se smát, jak autoři dokázali do téhle epizody vpašovat olizovací scénu pro Hunta. Přišlo mi to opět úplně mimo.
- Štosující záchranné moduly byl pěkný nápad.
- Missing: Harper, Trance, Andromeda.

2,5/5

3x14 The Right Horse
- Beka chovající se jako nevděčená a ultrasobecká kráva tím, že riskuje pověst svoji i ostatních je námět někdy na první sezónu, tady to nemá co dělat. Beka není moje oblíbená postava, ale určitým character developmentem si prošla a tohle je úplně mimo. Tady míří blasterem na členy posádky kvůli postavě, kterou divák vidí poprvé a pak má ještě tu drzost držkovat, že ji nepodpořili.
- Navíc je to vykradená kombinace 1x07 a 2x13. Zajímalo by mě, kolik těch osudových lásek vytažených z prdele bude Beka ještě mít.
- Nebýt tohohle, tak by to špatná epizoda nebyla (už proto, že Hunt má tak málo screen-timeu), ale těžko ji chválit, když je celá premisa v téhle fázi seriálu prostě padlá na hlavu. Krom toho mi ten nápad s pravdu mluvícími alieny přišel takový neandromedovský, přijde mi, že se to hodí spíš do ST.
- Harperovi konečně dopřejí první bitch, ale samozřejmě to nemůžou nechat jen tak, takže mu to radši na konci zkazí.

2/5
Mvek - 16. leden 2016 17:35sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Je to škoda, a je jasné, že díky Rommie to zase udělalo krok blíže k ST a různým Datům apod. Ale tak holt jinak ji neuměli pořádně zapojit, tak co se dá dělat.
Mirak - 16. leden 2016 15:55sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Tak když později narazí na další lodě High Guard, tak už se chovají, že ty lodě měly avatary naprosto běžně, tady se tváří tak, že to je nějaká super novinka. Moc konzistentní to není no.
Mirak - 16. leden 2016 15:49sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x12 Dark Backward
- Epizoda s Trance a jejím bonsajem disponujícím save/load funkcí. Mělo to potenciál být velmi dobré, ale myslím, že se to moc nepovedlo.
- Krom toho, že to bylo z perspektivy Trance to prostě nebylo příliš zajímavé a navíc to bylo ještě velice podobné epizodám s predátory z 2x22, 3x01 a 3x11. Jako těch bezejmenných alienů už mám vyloženě plný zuby. Kdo byl tenhle zač? Proč dělal to co dělal? Navíc mi přišlo, že některé scény se tu opakují do nekonečna.
- Jako z Trance je určitě lepší postava, než byla v první řadě (včetně masky/make-upu), ale že by se nějak výrazně projevovala, tak to zase ne.
- Proč vypadá bezpečnostní tým Andromedy jako nějací trapní ninjové?

2,5/5
Mvek - 16. leden 2016 15:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak 260465:
1x03 To Loose the Faithful Lightning

Souhlas... Jinak jako samozřejmě, že Rommie nemusela vůbec vzniknout, tohle bylo docela WTF ve smyslu, jestli si dělají srandu, nebo to myslí vážně. Ale na druhou stranu to později jistě mělo i přínos, pominu-li vizuální přínos:-).
kapitan Pike - 16. leden 2016 12:07sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Person of Interest - 2x19
* - Zajímavý element bylo vytvoření vztahu mezi obětí a Finchem, jinak opět zajímavý episodní character i případ.
- Dvě scény se Sameen. Scéna s Reesem v lese byla celkem patetická a moc mě nebavila. Její příchod do knihovny byl o dost lepší.
- Z episodních zápletek celkově slušný průměr, ale viděli jsme i řadu lepších.
- Beecher je nakonec v téže episodě očištěný a zabitý. Další kladná postava down, don't like it. Ale vzhledem k následující episodě a kontinuální linii to dává smysl.
*

Person of Interest - 2x20
* - Hodně zajímavá zápletka, kde neřešíme záchranu oběti, ale její pomstu. Plus to celkově zapadá do kontinuální linie. Dennis Boutsikaris se na episodní roli hodil, měl správnou profesorskou image. Scény s dcerou redukovány na nezbytné minimum, to je další plus.
- Tentokrát je vedlejší linie hlavně o Fuscovi, máme tady i flashbacky. Dozvídáme se konečně něco víc o jeho postavě. Hodně vzdáleně bych to přirovnal k začátku Tommyho v prvním díle Mafie.
- Carterová je výborná. Zajímavá byla i Reesova netečnost vůči Fuscovi, k Reesově charakteru to celkem sedí.
- A závěr episody hodně depresivní. Odchod Carterové se slzami v očích, zavirování stroje, to bylo hodně působivé.
*
Mirak - 16. leden 2016 02:04sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x10 The Unconquerable Man
- Že je to doposud nejlepší epizoda 3. řady asi ani nemá smysl zmiňovat, protože konkurence jaksi není, ale to na její kvalitě vůbec neubírá. Navíc i ten styl je prakticky stejný nebo aspoň velice podobný tomu o co se snažili v prvních dvou řadách. Určitě top 3 epizoda.
- Kupodivu tahle alternativní časovka ani nepůsobí nějak extra překombinovaně. Bylo fajn vidět události některých epizod z pohledu Gaherisova velení, jen si říkám, že jich mohlo být víc a mohly v nich být větší rozdíly. Jestli je v Andromedě nějaká epizoda, která by si zasloužila natáhnout do two-parteru, tak je to podle mě tahle. Co se mi na andromedovských časovkách líbí je, že na konci nezmáčknou ten velký červený restart button.
- Není mi akorát příliš jasné, jestli o tom, co se tu stalo současná Trance ví, asi ano, ale asi je to i jedno.
- Jestli něco musím vyčíst, tak je to klasicky andromedovský odpor vůči nějaké logice. Proč Rhadeho tělo vezou na Terazed 2,5 roku po probuzení a 1 rok po objevení Terazedu? Proč vlastně Rhadeho tělo skladovali na lodi, když ve 3x08 mrtvého člena posádky vystřelili v rakvi do vesmíru?

4,5/5

3x11 Delenda Est
- No, lepší než většina epizod ze trojky, ale v kontextu celého seriálu spíš průměr. Prvně jsem si říkal ok, přivedli zpátky predátory a snad se dozvím víc o tom, co proběhlo ve 2x22 a 3x01, ale nejen, že něco takového vůbec neproběhlo, ono to ještě vypadá, že tu storyline uzavřeli aniž by cokoliv vysvětlili.
- Když už jsme u toho, závěr vykradenej z Predátora 2 byl maximálně trapnej. Což Trance ještě okomentuje slovy, že to byl test.
- Ve výsledku jsme se nedozvěděli jak se jmenují, proč ovládali Tyra a Beku a proč začali likvidovat diplomaty Commonwealthu. Nenapadá mě o moc víc stupidnějších story arců, který jsem ve sci-fi seriálech viděl.
- Je super, že tam vrátili kočku a opět to nechali bez jakéhokoliv opodstatnění :D
- Kam zase zmizela posádka Andromedy? Proč byla jenom v epizodě, ve které byla úplně zbytečná?

2,5/5
Mvek - 15. leden 2016 15:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ještě jsem k pilotu zapomněl zmínit bod za narážku Harpera ohledně Dylana: "I'm telling you, the guy is huge. He's like some kind of Greek god or something!"

Co mě ale nyní překvapilo, když jsem ji hledal, že v piolotu SG-1 má stejně tak být na MacGyvera: "it took us fifteen years and three supercomputers to MacGyver a system for the gate on Earth"

Sice jsem pilot anglicky viděl jen jednou, ale i tak mě překvapuje, že jsem to minul, asi to bylo ještě s českými titulky a ne s anglickými.
Telemachus Rhade - 15. leden 2016 14:56sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
už se Cobbovi nechtěli nosit ty chrániče

Měl z nich vyrážku skoro od začátku, ale Wolfe byl ohledně toho neústupný.
Mirak - 15. leden 2016 14:28sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x09 And Your Heart Will Fly Away
- Trošku takový příběh z pera Danielle Steelové. Epizod, ve kterých Tyra dožene minulost je po hříchu málo (na rozdíl od Hunta), ale osudová láska se moc nepovedla (i ve světle toho, že už mezitím oplodnil jinou). Tyrův dosavadní character development ve třetí sezóně je strašný, na jeho polidšťování nejsem zvědavej. A jak je/byl velmi dobrá postava, tak Cobb je strašnej herec, tady to bylo bohužel vidět v plné nahotě.
- "Stephen Hawking/Pike" byl lame stejně jako celý ten milostný trojúhelník. Trochu mě překvapuje, že tohle je první epizoda, kde byl další přeživší Kodiak, u Andromedy bych tipoval, že s tím přijde tak v 1x06.
- I ta Tyrova ztráta kostních výrůstků ve 3x01 smrdí tím, že už se Cobbovi nechtěli nosit ty chrániče nebo z nějakého obdobného důvodu. S dějem to imho absolutně nesouviselo.
- Poprvé tu byli víc vidět další členové posádky (mimo "cameo" v 3x06). Jako se vznikem Commonwealthu je to asi logické, ale nestálo za to je aspoň nějakou obšírnější zmínkou uvést? Aktuálně nevidím rozdíl mezi nimi a sex toy androidy.
- Byl tu teda jeden skvělý moment, kdy Beka Tyrovi vítězoslavně vyčte, že jí v 1x15 říkal, že s lidskou ženou by nikdy nic neměl a on ji suše setře s tím, že to řekl pouze jí :)
- Harper vylepšuje slipfightery, achjo, už vidím tu záplavu epizod, kde je využívají.

2/5
Mirak - 14. leden 2016 22:01sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x07 The Leper's Kiss
- Na poměry téhle sezóny ještě dobrý, ale i tak je to klasický třeťosezónový Andromeda porno mix: Trocha střílení, trocha vesmírných soubojů, tuna trapných hlášek, na sílu tlačená Hunt bitch a "překvapivý" zvrat.
- Námět se mi celkem líbil, ovšem provedení spíš špatné. Představitelka Leper moc neuměla hrát a žádný vibe femme fatale jsem z ní prostě necítil. K tomu ty dojemně klišovité kecy, jak Hunt je jediný s kým "přestala předstírat". Michael Hogan v dobré roli, připomínal mi tu s tou čepicí Zepfama Cochrana.
- To, že si nechali otevřená vrátka s útěkem Leper a jejím bratrem mi nevadí, ještě všechno nedovysvětlili a vidím tam potenciál na možná zajímavou zápletku.
- Takže nějaký founding father Commonwealthu, který se očividná zná výborně s Huntem a přivedl 7 světů do Commonwealthu ho osloví aby mu pomohl zneškodnit nájemného zabijáka. Ano, částečně to vysvětluje ten raketový skok "ze 14 na 50", ale otázka spíš zní, proč jsme to neviděli my diváci, spatřuju v tom spoustu námětů na dobrou epizodu. Je k posrání jak se Andromeda interně rozhodla přeskočit celou jednu sezónu.
- Jinak ze zbytku posádky Andromedy jsou v tuhle chvíli podržtaškové a přicmrndávači. Jak měla v druhé řadě skoro každá postava nějakou storyline, tak tady víceméně zamrzli. Každá epizoda je teď Hunt-centric, což efektivně přispělo k tomu, že jsem z neutrálního postoje k této postavě přešel k silnému disliku. Je to i tom, jak ho píší, Hunt je strašně drsnější, všechno ví a odhadne, prakticky nechybuje. Což je odporný archetyp a v 21. století také přežitek.

2,5/5

3x08 For Whom the Bell Tolls
- Vesmírný duch featuring vesmírní slimejši aneb hipsterský mix hororu a komedie. To nevymslíš. I've seen it all now.
- A to ten námět snad ani není největší "Are you fucking kidding me?" aspekt téhle epizody. Scénaristé se nám totiž snaží namluvit, že po 2,5 letech našli nějakou laboratoř s mrtvolou, kde za celou dobu od Huntova probuzení nebyli. COŽE? S Harperem na paulubě? A v době, kdy měli nouzi o zásoby se tam ani nešli podívat? Co objeví příště? Koktejlbar? Lunapark? Reva Bema, který se celou dobu schovával na palubě?
- Další skoro přeživší mimo Hunta je ve skutečnosti mrazivě dobrý nápad (teda pomineme-li ty dementnosti o tom, jak si myslel, že je Huntův kamarád atd.), ale tak pro prvních 12-15 epizod seriálu, ale ne pro 3x08. Taky by mě zajímalo, jestli Wolfe tenkrát ze zvědavosti sledoval, co prováděli s jeho seriálem, já bych se asi cítil strašně.
- V epizodě se mluví o nových členech posádky, ale jinak v epizodě nejsou. Only in Andromeda :D
- Na začátku Bemův citát, překvapuje mě, že na něj 3. řada nezapomněla tak jako na všechno ostatní.

1/5
Mvek - 14. leden 2016 09:24sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ještě k pilotu - taky souhlasím s Mirakem, že pilot velmi dobře uvedl postavy. Sice si pamautji málo, ale to, co jsem viděl v pilotu mi přišlo v souladu s tím, co si o těch postavách pamatuji.
Mvek - 14. leden 2016 09:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jo, jo, taky si na to vzpomínám. To bylo pro mě taky wtf.
Mirak - 14. leden 2016 08:11sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x01 byla horší v kontextu toho, že to bylo rozuzlení two-parteru, ale když by se na to nebral ohled, bylo by tohle jeste mnohem horší.
Telemachus Rhade - 14. leden 2016 07:30sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Tohle byla ta seconds worst. Teď už se dá vzhlížet ke světlým zítřkům.
Mirak - 13. leden 2016 23:42sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x06 Slipfighter: The Dogs of War
- Celá epizoda působila jako levná videohra (už ten název) a přesto, že se tvůrci snažili vytvořit cool akční epizodu, tak to byla hlavně kolosální nuda. Podobně jako ve 3x03 si vymysleli planetu se zlým diktátorským režimem, na který budou moct spravedlivě zaútočit. Bez přehánění, takhle plochý scénář by nenapsal ani student v prváku na filmařské škole. Opět musím zmínit tu statičnost celé epizody: 1.) cíl mise 2.) mise splněna.
- Posádka Bellephronu, kterou nabrali v minulé epizodě teda bez vysvětlení zmizela, ale místo ní jsem tam v jedné scéně zahlédl jiného komparzistu? Makes sense.
- Takže Andromeda má najednou stíhače? Je fajn, že se ani neobtěžovali to nějak vysvětlit. Hunt ukazuje Trance hangár se slipfightery zhruba tak, jakoby jí ukazoval tajnou komnatu na hradě. Nekonečné záběry manévrů ve vesmíru hrozné, ale líbí se mi jak pár hodin potrénovali a vzhůru do boje :)
- Andromeda dostala novou funkci a to simulovat scénáře misí, je to samozřejmě jen na efekt, aby divák viděl, jak tahle mise bude super těžká a beznadějná.
- V návaznosti (nejen) na výše zmíněné to na mě pořád strašně působí, že mezi 3x01 a 3x02 uběhl tak 1-2 roky. Političky-dvojčata mluví o misích Commonwealthu (krom toho se tu Commonwealth opět zachová pokrytecky) atd.
- Ony jednotlivé epizody by se v předchozích sezónách asi ztratily, ale takhle po sobě je to nehorázný očistec. I když ne, tohle by se nikam neschovalo, tohle je bohapusté peklo.

0,5/5
Mirak - 13. leden 2016 22:35sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Jo, na mě toho patosu taky bylo moc, ale zrovna tohle jsem si pamatoval velmi dobře.

Trance je v pilotu ok, ale později má pár celkem dost trapných momentů. Např. když ji Tyr trénuje a ona pak uhíbá interní obraně Andromedy.
Mirak - 13. leden 2016 22:32sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x04 Cui Bono
- Z trojky zatím asi nejlepší díl. Sice tam byly specifické podivnosti téhle řady, ale aspoň tam byly i věci, díky kterým to působilo, že se to odehrává ve stejném universu jako první dvě řady. Konečně tam místo obecných blábolů padly i nějaké trochu konkrétní informace o Commonwealthu.
- Že se vrátí Sid jsem si nepamatoval, takže mě to hodně překvapilo. Příjemně. I když okolnosti jsem prostě úplně nežral.
- Third in a row. Ano, i v této epizodě dostává Hunt velice pochybné rozkazy od Commonwealthu. Postava, která je v první sezóně bad guy (vrah, zloděj, drogovej dealer) má ve třetí sezóně šanci dostat se k obrovské moci v instituci, kterou hlavní hodná postava zřizuje celé první 2 sezóny. Hlavní hodná postava tím vůbec není konsternována: "You gotta follow those orders". Pak ještě všemožně šikanuje Beku, že se mu musí omluvit + vést vyšetřování. Je to sice pak všelijak okecáváno, ale přijde mi to jako takové zdůvodňování, proto, protože to prostě nedává moc smysl.
- Tyr je teď malíř?
- Výskok Beky a Hunta proskleným oknem a jejich následný dopad na zem je jedna z nejhůř natočených věcí, co jsem kdy viděl. Musel jsem si to pustit asi 5x.

3/5

3x05 The Lone and Level Sands
- Tenhle díl mi přišel jako chudý bratříček The Mathematics of Tears, ale bylo to takové statické a bez zvratu.
- Asi to mělo potenciál být dobrý, ale měl jsem problém se vcítit do chování Metise. Tony Todd je fajn, ale tahle postava se nelíbila. Taky mi přišlo, že Hunt a spol. skoro snad ani nebyli překvapení, že narazili na loď, která prochází srovnatelnými podmínkami jako Andromeda.
- K tomu zase tuna špatně natočených přestřelek. Ono je úplně fuk, jestli se bojuje proti Kalderanům, Ogami nebo Nietzscheánům - nikdo z nich nic netrefí, nikdo z nich se nekryje a všichni střílí jiskry.
- Narážky na Star Trek a voyagerovské uniformy, nevím no.
- Rommie a Metis? To bylo super uhozený a dle mě totálně out of character.
- Tohle je btw. třetí epizoda v řadě, která začíná vesmírnou bitvou. Všichni máme rádi vesmírný bitvy, ale u Andromedy už z toho mám prakticky stejné pocity jako z přestřelek.

2/5
Mvek - 13. leden 2016 21:31sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak 260460:
1x01 Under the Night
1x02 An Affirming Flame

Jako jak jsem byl na hodinách literatury na gymplu alergický na slovo patos, tak sem patří, je ho tu až moc, ten závěr pilotu je opravdu strašně patetický, a tedy díky tomu trapný.
Jsem zvědav, jak to na mě bude působit dál.

Nicméně co si tak pamatuji, tak sice dabing je dobrý, třeba Tyr mi zatím přišel od Rychlého lepší, než originál, tak páter Bem je rozhodně lepší v originálu. Beka je taky asi lepší, ostatní tak nějak sedí.

Jinak co na mě působilo na začátku hodně lacině, byl můstek, ale nějak jsem si rychle zvykl. Trance mi překvapivě sedí dneska asi víc než tehdy.
Mirak - 13. leden 2016 00:46sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Tak teď když už se konečně budu dostávat k dílům, který jsem neviděl, tak už to nezapíchnu.

Jinak mě ale stejně zaráží jak strašně málo jsem si většinou pamatoval. Řekl bych, že spoustu epizod z prvních dvou řad jsem viděl minimálně 2x (poprvé v novácké premiéře na podzim 2002 a podruhé při rewatchi někdy na přelomu 2009/2010 a přesto jsem si vybavoval maximálně nějaké random výjevy.

Nejnovější   Novější 1606 - 1625 / 4928Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o