Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: sci-fi & fantasy

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 4928

Památné citáty
"Copak budu dělat o volném víkendu. Už vím, podívám se znova na Torchwood." - Nikdo, nikdy
"Třetí řada Andromedy je má nejoblíbenější." - Nikdo, nikdy

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1596 - 1615 / 4928Starší   Nejstarší

Damar - 19. leden 2016 15:21sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Do seriálov som pridal Spadla z oblakov.
Telemachus Rhade - 19. leden 2016 07:45sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
uběhlo rok a půl. Zvláštní, já už bych počítal téměř dva a půl

Jo, dva a půl. Chybka.
Mirak - 18. leden 2016 22:40sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x17 Vault of the Heavens
- Gordone Michaele Woolvette, věnuj se pls hraní, který ti docela jde a vyser se na psaní scénářů, protože tohle bylo strašný.
- Svítící bitches toužící pářit se s Huntem je zřejmě Sorbův vlhkej sen. Bizarní sexuální scénu s Huntem a svítící koulí energie bohužel asi nikdy nezapomenu.
- Harper a Trance dělají pičoviny čímž rozjebou Andromedu. Já nevím, je tohle fakt zápletku pro 3. sezónu? Musí z těch postav za každou cenu dělat nezodpovědný debily?
- Jediný, co za něco stálo byl závěr se vzácným záchvěvem kontinuity, kde se zřejmě odhalilo, kdo poslal Tyrovi ty semínka a částečně i proč. To, jak dá na konci jedno vyklíčené Trance je možná zajímavá symbolika. Uvidíme.
- Od krádeže ostatků Draga Museveniho dle téhle epizody uběhlo rok a půl. Zvláštní, já už bych počítal téměř dva a půl roku (nedává to smysl ani vůči tomu, jak rychle dal Hunt dohromady Commonwealth).

1/5
Mirak - 18. leden 2016 19:21sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x16 Point of the Spear
- Ale jo, tahle epizoda docela příjemně překvapila, protože z počátku to vypadalo na další generickou třeťosezónní břečku. Jako jedna z mála epizod téhle řady opouští takovéto přehnaně zjednodušené vyprávění a rozehrává děj hned v několika vrstvách.
- To, co vypadalo jako další nudná šarvátka mezi Andromedou a random nepřítelem se vyvinulo v epičtější střet. Konečně byla poprvé od druhé sezóny nějak rozumně využita flotila High Guard a nebylo to tak, že Andromeda v klídečku všechno zmákne.
- Pyriané byli ve 2x04 zajímavý nehumanoidní druh. Tady už jsem se lekl, že se rozhodli, že je musí zastupovat lidský ksicht, takže jim změnili vzhled a stupidně to okecali. Naštěstí to byl zástupce Tranceina druhu. Zajímavé.
- Pěkné interakce mezi Tyrem a Trance. Trance je tu mimochodem mnohem zajímavější, než v její cíleně centrické epizodě 3x12. U Tyra pro změnu zaujme doručení těch semínek. Kdo a proč mu to poslal. Říkal jsem si, jestli mu to prostě nevěnovala Trance, ale žádný náznak jsem nezaznamenal.
- Je fajn, že tu zazní zmínka o Wrath of Achilles (poprvé od 3x07), pak teda i to, že Thanové nejsou členy Commonwealthu, což mě překvapilo. IMHO bylo minimálně ve dvou epizodách naznačeno, že mají ke členství nakročeno (1x05 a 2x03), zároveň to ale působilo, že by mohli by se mohli dělit na jednotlivé frakce (roje?) podobně jako Nietzscheáni (viz 2x03).
- Hunt je teď komodor a Beka kapitán. Offscreen? Makes sense... not.
- Jestli bylo něco naprosto strašný, tak to, jak Beka během epizody jakože drsně šikanuje posádku, ach bože, to je kráva. Ta její interakce s piloty je strašný, strašný klišé. Je to btw. poprvé, co někdo z "vedlejší" posádky promluví.

3,5/5
Mirak - 17. leden 2016 18:36sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek:
Hm, pak ale fakt nechápu volbu změnit to pořadí, tahle epizoda by po pilotu taky fungovala, kdyby jen přidali zmínku o poškození a že právě potřebují doplnit zásoby.

To zcela určitě, protože v tomhle dílu je kladen důraze na seznamování s posádkou, kdežto v 1x03 na to není vůbec čas.
Mvek - 17. leden 2016 18:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Třeba to tak mysleli, ale ten střih je tam blbý, v podstatě sotva domluví Andromeda na obrazovce, už je tam střih, jako kdyby odpovídala Rommie.
Hm, pak ale fakt nechápu volbu změnit to pořadí, tahle epizoda by po pilotu taky fungovala, kdyby jen přidali zmínku o poškození a že právě potřebují doplnit zásoby.
Mirak - 17. leden 2016 18:00sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek:
Je to jinak, ale je to matoucí o to víc. Ona tam stojí Rommie, a právě jako android tohle říká.

Určitě? Já nakonec došel k tomu, že tahle epizoda má produkční kód 101 (tudíž byla natočená jako první) a tohle byla nějaká dotáčka nebo tak, aby její absenci vysvětlili.

Jo a předpokládám, že jsi tedy na ty nepřátele odtud už nenarazil, jak jsi už tady tipoval.

Uvidíš :)
Mvek - 17. leden 2016 15:49sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jo a předpokládám, že jsi tedy na ty nepřátele odtud už nenarazil, jak jsi už tady tipoval.
Mvek - 17. leden 2016 15:49sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak 260465:
- Z nějakýho důvodu tady Andromeda není jako android a je to zmíněno jen nějakou mně ne úplně smysl dávající hláškou, že Harper ty těla ještě nepřipravil nebo co.

Je to jinak, ale je to matoucí o to víc. Ona tam stojí Rommie, a právě jako android tohle říká. Takže už vůbec nevím, o čem mluví, jestli o těch androidech, co tam běhají občas... Je tam totiž vidět normálně, žádné zkreslení obrazovky. Ještě přesněji v té zhruba 2. minutě Dylan řekne "Keep an eye on them" k obrazovce, tam Andromeda odpoví a hned je střih na ni stojící asi u konzole, ale jen od prsou nahoru, kdy taky něco říká.

Každopádně jo, takový divný díl, ale aspoň ten patos z pilotu je tu trochu eliminován.
Mirak - 17. leden 2016 12:48sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x15 Whatever Happened to Rev Deffered
- Bemův návrat mě příjemně překvapil. Zaprvé jsem si myslel, že už se k tomu vůbec nebudou vracet a když už, tak jsem nevěřil, že by se tak mohlo stát ve třetí sezóně (nakopal bych je teda do prdele za ten název epizody, protože to samozřejmě při/před projekci hodně napoví).
- Epizoda jako taková byla slušná, nepochybně to mohlo být i lepší, ale rozhodně to platí i naopak. Návrat původně vyškrtnutých hlavních postav je často problematickej. Viděl jsem toho tuny a často postavy přivádí zpět jenom proto, aby je zabili (což je někdy samozřejmě v pořádku). Děje se i to, že jsou ty postavy skoro k nepoznání a slouží jenom jako laciný plot device (častá je změna v bad guye), což je asi nejhorší možnost. Tady se naštěstí vyvarovali obojího, což mě i trochu překvapilo, protože to během epizody vypadalo všelijak.
- Množství flashbacků z minulých epizod je snesitelné a má i docela opodstatnění. Problémem je, že jsou vidět časté změny na Bemově masce, takže to působí trochu úsměvně.
- Závěr podle mě ok, proti relativnímu happyendu nic nemám, zajímalo by mě, co měla být zač ta mluvící hvězda, ale v tomhle případě bude asi lepší to nechat obestřený tajemstvím.
- Nevím, proč nebyl na konci překvapený z Trance, ale je možný, že první setkání proběhlo offscreen. Docela by mě taky zajímalo, kde sebral ty slušivý nový hadry :)

3,5/5
Mirak - 16. leden 2016 21:30sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x13 The Risk-All Point
- Další průměr, aspoň, že zápletka byla trochu rozdílná od toho, co už jsme viděli, protože v poslední době mi přišlo, že už se náměty opakovaly. Po delší době také Nietzscheáni, ale nic extra nepředvedli.
- Nová loď High Guard, ok, ale proč ta debata o tom, že by mohla být silnější, než Andromeda, vždyť z toho co bylo řečeno vyplynulo, že Wrath of Achilles je silnější... Anyway, představit novou loď HG a pak ji hned zničit je very Andromeda-like.
- Nerozumím, proč má prakticky každý člen nové HG novou uniformu.
- Postava "senátorky" jedna z nejhorších, co se v Andromedě objevila - mizerně napsaná i zahraná. Ale myslel jsem si, že sabotér bude ona, taže absence sabotéra ve výsledku spíš lepší.
- Musím se smát, jak autoři dokázali do téhle epizody vpašovat olizovací scénu pro Hunta. Přišlo mi to opět úplně mimo.
- Štosující záchranné moduly byl pěkný nápad.
- Missing: Harper, Trance, Andromeda.

2,5/5

3x14 The Right Horse
- Beka chovající se jako nevděčená a ultrasobecká kráva tím, že riskuje pověst svoji i ostatních je námět někdy na první sezónu, tady to nemá co dělat. Beka není moje oblíbená postava, ale určitým character developmentem si prošla a tohle je úplně mimo. Tady míří blasterem na členy posádky kvůli postavě, kterou divák vidí poprvé a pak má ještě tu drzost držkovat, že ji nepodpořili.
- Navíc je to vykradená kombinace 1x07 a 2x13. Zajímalo by mě, kolik těch osudových lásek vytažených z prdele bude Beka ještě mít.
- Nebýt tohohle, tak by to špatná epizoda nebyla (už proto, že Hunt má tak málo screen-timeu), ale těžko ji chválit, když je celá premisa v téhle fázi seriálu prostě padlá na hlavu. Krom toho mi ten nápad s pravdu mluvícími alieny přišel takový neandromedovský, přijde mi, že se to hodí spíš do ST.
- Harperovi konečně dopřejí první bitch, ale samozřejmě to nemůžou nechat jen tak, takže mu to radši na konci zkazí.

2/5
Mvek - 16. leden 2016 17:35sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Je to škoda, a je jasné, že díky Rommie to zase udělalo krok blíže k ST a různým Datům apod. Ale tak holt jinak ji neuměli pořádně zapojit, tak co se dá dělat.
Mirak - 16. leden 2016 15:55sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Tak když později narazí na další lodě High Guard, tak už se chovají, že ty lodě měly avatary naprosto běžně, tady se tváří tak, že to je nějaká super novinka. Moc konzistentní to není no.
Mirak - 16. leden 2016 15:49sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x12 Dark Backward
- Epizoda s Trance a jejím bonsajem disponujícím save/load funkcí. Mělo to potenciál být velmi dobré, ale myslím, že se to moc nepovedlo.
- Krom toho, že to bylo z perspektivy Trance to prostě nebylo příliš zajímavé a navíc to bylo ještě velice podobné epizodám s predátory z 2x22, 3x01 a 3x11. Jako těch bezejmenných alienů už mám vyloženě plný zuby. Kdo byl tenhle zač? Proč dělal to co dělal? Navíc mi přišlo, že některé scény se tu opakují do nekonečna.
- Jako z Trance je určitě lepší postava, než byla v první řadě (včetně masky/make-upu), ale že by se nějak výrazně projevovala, tak to zase ne.
- Proč vypadá bezpečnostní tým Andromedy jako nějací trapní ninjové?

2,5/5
Mvek - 16. leden 2016 15:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak 260465:
1x03 To Loose the Faithful Lightning

Souhlas... Jinak jako samozřejmě, že Rommie nemusela vůbec vzniknout, tohle bylo docela WTF ve smyslu, jestli si dělají srandu, nebo to myslí vážně. Ale na druhou stranu to později jistě mělo i přínos, pominu-li vizuální přínos:-).
kapitan Pike - 16. leden 2016 12:07sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Person of Interest - 2x19
* - Zajímavý element bylo vytvoření vztahu mezi obětí a Finchem, jinak opět zajímavý episodní character i případ.
- Dvě scény se Sameen. Scéna s Reesem v lese byla celkem patetická a moc mě nebavila. Její příchod do knihovny byl o dost lepší.
- Z episodních zápletek celkově slušný průměr, ale viděli jsme i řadu lepších.
- Beecher je nakonec v téže episodě očištěný a zabitý. Další kladná postava down, don't like it. Ale vzhledem k následující episodě a kontinuální linii to dává smysl.
*

Person of Interest - 2x20
* - Hodně zajímavá zápletka, kde neřešíme záchranu oběti, ale její pomstu. Plus to celkově zapadá do kontinuální linie. Dennis Boutsikaris se na episodní roli hodil, měl správnou profesorskou image. Scény s dcerou redukovány na nezbytné minimum, to je další plus.
- Tentokrát je vedlejší linie hlavně o Fuscovi, máme tady i flashbacky. Dozvídáme se konečně něco víc o jeho postavě. Hodně vzdáleně bych to přirovnal k začátku Tommyho v prvním díle Mafie.
- Carterová je výborná. Zajímavá byla i Reesova netečnost vůči Fuscovi, k Reesově charakteru to celkem sedí.
- A závěr episody hodně depresivní. Odchod Carterové se slzami v očích, zavirování stroje, to bylo hodně působivé.
*
Mirak - 16. leden 2016 02:04sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x10 The Unconquerable Man
- Že je to doposud nejlepší epizoda 3. řady asi ani nemá smysl zmiňovat, protože konkurence jaksi není, ale to na její kvalitě vůbec neubírá. Navíc i ten styl je prakticky stejný nebo aspoň velice podobný tomu o co se snažili v prvních dvou řadách. Určitě top 3 epizoda.
- Kupodivu tahle alternativní časovka ani nepůsobí nějak extra překombinovaně. Bylo fajn vidět události některých epizod z pohledu Gaherisova velení, jen si říkám, že jich mohlo být víc a mohly v nich být větší rozdíly. Jestli je v Andromedě nějaká epizoda, která by si zasloužila natáhnout do two-parteru, tak je to podle mě tahle. Co se mi na andromedovských časovkách líbí je, že na konci nezmáčknou ten velký červený restart button.
- Není mi akorát příliš jasné, jestli o tom, co se tu stalo současná Trance ví, asi ano, ale asi je to i jedno.
- Jestli něco musím vyčíst, tak je to klasicky andromedovský odpor vůči nějaké logice. Proč Rhadeho tělo vezou na Terazed 2,5 roku po probuzení a 1 rok po objevení Terazedu? Proč vlastně Rhadeho tělo skladovali na lodi, když ve 3x08 mrtvého člena posádky vystřelili v rakvi do vesmíru?

4,5/5

3x11 Delenda Est
- No, lepší než většina epizod ze trojky, ale v kontextu celého seriálu spíš průměr. Prvně jsem si říkal ok, přivedli zpátky predátory a snad se dozvím víc o tom, co proběhlo ve 2x22 a 3x01, ale nejen, že něco takového vůbec neproběhlo, ono to ještě vypadá, že tu storyline uzavřeli aniž by cokoliv vysvětlili.
- Když už jsme u toho, závěr vykradenej z Predátora 2 byl maximálně trapnej. Což Trance ještě okomentuje slovy, že to byl test.
- Ve výsledku jsme se nedozvěděli jak se jmenují, proč ovládali Tyra a Beku a proč začali likvidovat diplomaty Commonwealthu. Nenapadá mě o moc víc stupidnějších story arců, který jsem ve sci-fi seriálech viděl.
- Je super, že tam vrátili kočku a opět to nechali bez jakéhokoliv opodstatnění :D
- Kam zase zmizela posádka Andromedy? Proč byla jenom v epizodě, ve které byla úplně zbytečná?

2,5/5
Mvek - 15. leden 2016 15:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ještě jsem k pilotu zapomněl zmínit bod za narážku Harpera ohledně Dylana: "I'm telling you, the guy is huge. He's like some kind of Greek god or something!"

Co mě ale nyní překvapilo, když jsem ji hledal, že v piolotu SG-1 má stejně tak být na MacGyvera: "it took us fifteen years and three supercomputers to MacGyver a system for the gate on Earth"

Sice jsem pilot anglicky viděl jen jednou, ale i tak mě překvapuje, že jsem to minul, asi to bylo ještě s českými titulky a ne s anglickými.
Telemachus Rhade - 15. leden 2016 14:56sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
už se Cobbovi nechtěli nosit ty chrániče

Měl z nich vyrážku skoro od začátku, ale Wolfe byl ohledně toho neústupný.
Mirak - 15. leden 2016 14:28sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x09 And Your Heart Will Fly Away
- Trošku takový příběh z pera Danielle Steelové. Epizod, ve kterých Tyra dožene minulost je po hříchu málo (na rozdíl od Hunta), ale osudová láska se moc nepovedla (i ve světle toho, že už mezitím oplodnil jinou). Tyrův dosavadní character development ve třetí sezóně je strašný, na jeho polidšťování nejsem zvědavej. A jak je/byl velmi dobrá postava, tak Cobb je strašnej herec, tady to bylo bohužel vidět v plné nahotě.
- "Stephen Hawking/Pike" byl lame stejně jako celý ten milostný trojúhelník. Trochu mě překvapuje, že tohle je první epizoda, kde byl další přeživší Kodiak, u Andromedy bych tipoval, že s tím přijde tak v 1x06.
- I ta Tyrova ztráta kostních výrůstků ve 3x01 smrdí tím, že už se Cobbovi nechtěli nosit ty chrániče nebo z nějakého obdobného důvodu. S dějem to imho absolutně nesouviselo.
- Poprvé tu byli víc vidět další členové posádky (mimo "cameo" v 3x06). Jako se vznikem Commonwealthu je to asi logické, ale nestálo za to je aspoň nějakou obšírnější zmínkou uvést? Aktuálně nevidím rozdíl mezi nimi a sex toy androidy.
- Byl tu teda jeden skvělý moment, kdy Beka Tyrovi vítězoslavně vyčte, že jí v 1x15 říkal, že s lidskou ženou by nikdy nic neměl a on ji suše setře s tím, že to řekl pouze jí :)
- Harper vylepšuje slipfightery, achjo, už vidím tu záplavu epizod, kde je využívají.

2/5

Nejnovější   Novější 1596 - 1615 / 4928Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o