Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: sci-fi & fantasy

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 4928

Památné citáty
"Copak budu dělat o volném víkendu. Už vím, podívám se znova na Torchwood." - Nikdo, nikdy
"Třetí řada Andromedy je má nejoblíbenější." - Nikdo, nikdy

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1571 - 1590 / 4928Starší   Nejstarší

Mirak - 27. leden 2016 19:31sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Tím, že to tak na mě působí :)
Yakuzza - 27. leden 2016 19:28sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade: Mrkni na fotky Pink ;)
Telemachus Rhade - 27. leden 2016 19:14sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
lesbický účes a outfit
Jak se pozná lesbický účes? :-)
Mirak - 27. leden 2016 19:09sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
4x04 Double or Nothingness
- Andromedovská variace na Frame of Mind dopadla dle očekávání. Zmatený a šílený to bylo dost, ale zároveň taky hloupý a nudný. Podhoubí se spoluprácí Nietzscheánů a Collectorů mohlo být třeba zajímavé, ale je to pohřbeno pod tunou vatových scén, ve kterých se Sorbo neúspěšně pokouší hrát.
- Jinak bukanýrští Nietzscheáni byli super divní, vůbec netuším, co tím tvůrci sledovali.
- Opět nová technologie, tentokrát video-komunikátor. Je sranda, jak je tam naprosto účelově cpou v závislosti na potřebách epizody.
- Proč má Beka od 4. sezóny lesbický účes a outfit?
- Hunt se pere s Huntem! Ultimátní Sorbogasmus!

1,5/5
Lania - 26. leden 2016 08:28sipka
ZAMĚŘIT
Lania
Do seriálov som pridala Almost Human s Karlom Urbanom
Telemachus Rhade - 26. leden 2016 08:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Každopádně Pompeje byly zajímavé. 10. i 12. Doktor a společnice od 11. v jednom díle. Dobrý castingový lapsus.

Zdá se mi, že Capaldi, ač dobrý herec, má taky jenom jednu pózu. Uvidíme jak to bude vypadat v tého jeho Torchwood roli.
Telemachus Rhade - 26. leden 2016 08:14sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Rozkoukali jsme S4 Doctora a... co to sakra je? :) Kamerou i výpravou jsme zpátky v S1.
Mvek - 25. leden 2016 12:27sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Je pro mě velkým překvapením, jak se Red Dwarf změnil v 3. řadě. První díl (vše pozpátku) byl vysloveně výborný (a oceňuji české DVD, že dodali titulky i k těm pasážím pozpátku, samozřejmě též pozpátku, takže jsem je nestíhal:-), jen klíčová slova). Ale vůbec mě překvapilo, že se ta posádka tak nějak chová už uvěřitelně. Jsou to stále magoři, ale už jim dokážu uvěřit, že přes to všechno jsou schopní uřídit loď. Hlavně mi ale lezou na nervy jen výjimečně, a když jo, tak to dovedu pochopit, že to je účelné.

Ale jako byl tu a tam nějaký dobrý díl i v 2. řadě, to zas ne, že ne.
Mirak - 24. leden 2016 21:00sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
4x03 Waking the Tyrant's Device
- Po celosezónním ignoru Spirit of the Abyss se tady zatím objevil ve všech epizodách čtyřky. Jako asi bych měl být rád, že se na tu storyline komplet nevysrali, ale ta náhlá urgentnost mi prostě přijde divná.
- Takže návrat jedné z prvních Hunt bitches (2x13), předpokládal jsem, že už se neobjeví, ale bohužel. Aspoň dodrželi to, že řekli, že půjde na akademii HG. Její vysvětlení, proč nezůstane na lodi úsměvné, ale už jsem se chvíli lekl, že tam budou dvě blonďatý slepice.
- Kroton je další z řady plochých a nezajímavých bad guys, opravdu málokdy se stává, že bych si přál, aby se nějaká vedlejší postava v seriálu zdržela. Z huby mu vypadávalo jedno klišé za druhým, škoda mluvit.
- Pobavil mě Nicholas Lea aka Krycek v roli triumvira. Absolutně jsem nepochopil tu funkci triumvirské umělé inteligence, nevím, proč s ním prostě nemluvil nějak přes subprostor a museli tam cpát tuhle debilní technologii.
- Další z věcí, které tuhle průměrnou epizodu sráží dolů je nekonečná estráda trapných Sorbo-hlášek. To, že jsou skoro v každé epizodě jsem si zvykl, ale tady jich obludné množství.
- Andromeda je teď vybavena "battle blades", umírám :D
- Jako že bych oproti trojce zaznamenal nějaký masivní nárůst kvality, tak to jako fakt nee.

2/5
Mirak - 24. leden 2016 14:41sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
kapitan Pike: On ten postupný úpadek New Commonwealthu není vůbec špatný nápad, ale potřebovalo to aspoň sezónu sluníčkového nadšení, kdy si Hunt znovuzrozený Commonwealth užívá a ne, že už ve 3x02 sám začíná pičovat na jeho fungování.

Hunt se politcké moci vehementně zříká už ve 2x22, tohle mi nějak extra nevadilo, ale je naprosto na hlavu, že není minimálně šéfem celé flotily High Guard a zůstává defakto řadovým kapitánem, kterého během trojky šikanuje každý politický podržtaška, který se tam mihne.

Jinak souhlas, trojka není konzistentní vůči první dvěma řadám a jako bonuse není konzistentní ani vůči sama sobě. Výhoda je, že horší už to asi ani být nemůže :)
kapitan Pike - 24. leden 2016 14:10sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak: V principu jsi popsal to, co mi na té třetí řadě vadilo. První dvě jsou o budování Commonwealthu. Ten potom nějakým způsobem off-screen vznikne a ve třetí řadě se z něj najednou stane byrokratický a zkorumpovaný moloch (což Hunt vůbec neřeší). Taky je dost zarážející, že Hunt sice Commonwealth vybudoval, ale stále zůstává kapitánem Andromedy bez jakéhokoli přímého vlivu na chod Commonwealthu. Sice je pak zmíněno, že špatný vývoj mimo jiné souvisí s tím, že Hunt jakoukoli pozici odmítl, ale to je jako vysvětlení dost slabé a navíc to z Hunta dělá sraba a vola.

Podle mě některé episody o Commonwealthu, třeba The Torment, the Release ze čtvrté episody, samostatně celkem fungují a pokud si k nim člověk domyslí podhoubí, tak si je celkem užije. Ale jako celek to prostě smysl nedává.

Když jsem na trojku kdysi koukal, tak jsem měl pocit, že to je nějaký jiný seriál. Trojka bohužel nefunguje ani sama o sobě, protože většina stand-alone episod je skutečně tristní. Popravdě mě to ale celkem nutilo dívat se dál, protože jsem si říkal, že tak strašné to přece nemůže být pořád :-)
Mirak - 24. leden 2016 13:17sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Ajo, v Harper 2.0
Telemachus Rhade - 24. leden 2016 10:56sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Sběratelé jsou všichni knihovníci Společenství, čili jím defacto byl i Bláznivý Perseiďan a další. Určitě tam byl někde nějaký jako vedlejší epizodní postava.
Mirak - 24. leden 2016 10:40sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
4x01 Answers Given to Questions Never Asked
- Ty vole to bylo tak strašně zmatený. Jako velice rozporuplná epizoda, chvílema tam byly skoro záblesky do 3x01, některý situace ale zase byly dost dobrý.
- Je dobře, že hned navázali na konec 3x22. Mám teda dost problém s tím, že jak se v 3x02 chovali, že Commonwealth už je hrozně established, tak v 3x22 ho rozmrdali během jedné epizody. Celkově dostává Commonwealth story-arc občas dost na frak. Ale opětovná snaha o jeho další obnovu s návratem na Tarazed možná bude seriálu sedět přeci jen víc. Nemají to po 4x01 rozehrané vůbec špatně.
- Počáteční rozčarovanost posádky a touha hodit flintu do žita asi dávala smysl, je dobré když občas připomenou jejich velice nehighguardovské začátky, nejsou to přece Makisté :)
- Ok, líbí se mi, že jednotlivé flotily proti sobě poštval Spirit of the Abyss (nebo jeho agent), ale proč zas proboha všichni věří, že to udělal Hunt? Jaký by k tomu měl důvod? Triumvirka dobře vypatlaná.
- Paroo byl hrozná postava, chápu, že ho mučil a nějakým způsobem ke zradě přesvědčil Spirit of the Abyss (btw. ve trojce ho prakticky komplet zazdili), ale bylo utrpení tu postavu sledovat. Jeho létání a vizáž zlého černokněžníka, škoda mluvit. Navíc zaznělo, že je to nějaký Collector a Hunt poznamená, že už jednoho z nich potkali. Buďto mám výpadek nebo nevím, ale může mě někdo nakopnout, v jaké epizodě k tomu došlo (pokud vůbec)?
- Jeden z lepších momentů byl, když se vraceli na místo bitvy a našli i nějaké přeživší lodě High Guard, přišlo mi v minulém dílu nereálný, že by všechny byly zničený. Zajímalo by mě, jak do toho zapadá Tyrův opuštěný slipfighter, když jsme jasně viděli, že slipstreamem odlítá pryč. Možná se taky vrátil zpátky, ale netuším proč.
- Nové hudební motivy do Andromedy vůbec nezapadají.
- Prohození Woolveta a Bertramové v titulcích je celkem weird move.

3/5

4x02 Pieces of Eight
- Tak nějak jsem doufal, že by mohli hned navázat tam, kde skončili. To se teda spíš nestalo.
- Jako ano, byla tam triumvirka z předchozí epizody, řešila se oprava flotily Commonwealthu a objevil se tam Spirit of the Abyss.
- Jinak to ale byl klasický stand-alone díl a to ne příliš dobrý. Opět mi to přípominalo kombinaci některých epizod, "věštkyně" a její proroctví mi nepřišli moc zajímaví a to samé platí o Citizen Eight

2/5
Mirak - 23. leden 2016 23:17sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x22 Shadows Cast By a Final Salute
- Doposud asi nejlepší season finale (pravda, předchozí dvě až tak dobré nebyly). Tyrova zrada samozřejmě očekávaná a ono už i bylo na čase. Měl jsem obavy, ale čistě s Tyrovou zradou se poprali víc než dobře.
- Tyrův story-arc, jehož semínka jsou defakto zaseta už v 1x05 a 1x13 je asi to nejlepší, co zatím v Andromedě bylo. Na rozdíl od zbytku toho, co Andromeda nabídla, to zůstává překvapivě konzistentní po celé 3 sezóny. Málokdy jsem měl pocit, že by tam něco nesedělo nebo že by to nepůsobilo v rámci možností uvěřitelně. Možná to chtělo ještě malinko vyšperkovat v některých dlohých úsecích, kdy Tyrova zápletka stagnuje (např. rozdělit Tyrovy segmenty z 3x16-3x21 do celé sezóny), ale nestěžuju si. Už jsem se i trochu lekl, že si to Tyr nějak rozmyslí a nakonec na Andromedě zůstane, což se naštěstí nestalo.
- Bylo fajn, jak tam velice nenásilným způsobem vpašovali finální (možná tvůrci sami nevěděli, co bude s Tyrem v dalších sezónách?) rozhovor s každým členem posádky (dokonce i návrat Trancina magického bonsaje z 3x12). Na poměry Andromedy to bylo příjemně sentimentální, na můj vkus tak akorát. Dokonce to bylo i téměř prosto nějakých klišé. Varianta hořkosladké zrady byla podle mě dobrá volba, protože až moc často ukazovali, že mu na jednotlivých členech Andromedy záleží, tudíž čistá dýka do zad by asi působila až moc nevěrohodně nebo by si s tím aspoň museli hodně vyhrát.
- Beka a její sobecké lpění na Maru i v momentě, kdy jde celej vesmír do prdele je celkem dementní. Ano, chápu, že tam vyrůstala bla bla bla, ale je to otravný. Nietzscheáni plení Xinti, ale ne pojďme radši zachraňovat Maru.
- Takže Andromediny systémy monitorovaly jak se Tyr hrabe v slipstreamovém jádru? Proč na to neupozornila posádku?
- Domovská planeta Kodiaků obíhá Enga's Redoubt - domovskou planetu Drago-Kazov? Wot!? To tam někdy zaznělo?
- Takže všechny smečky přidružené ke Commonwealthu ho zradili. Co na to Sabra-Jaguar? Bolivar? Elsbett? Nic?
- Nepřijde mi pravděpodobné, že by se Kalderani, Ogami, Nightsideři a Bokor (zombíci z 2x15, kdo by se s nimi spojoval!?) takovým způsobem dohodli na spolupráci mezi sebou a pak k tomu ještě s Drago-Kazov. Tady to celkem chtělo nějaké podhoubí. Je prostě neuvěřitelný, že by to rozvědka Commonwealthu aspoň částečně neodhalila. Možná ale Andromedě křivdím a třeba to ještě ve 4. řadě dovysvětlí.
- Největším problémem téhle epizody je pro mě zničení flotily Commonwealthu (Respektive ten způsob. A ještě tam zkoušeli tvrdit, že celá flotila je zničená, jakože "celého" Commonwealthu). Co to bylo? Jak mohlo v každém záběru pár stíhačů rozmrdat celou loď? Proč na Andromedu skoro nikdo neútočil? Bylo to strašně divný a v těch vesmírných bitvách v Andromedě se po pravdě málokdy orientuju, přijde mi, že všichni vypadaj tak nějak podobně.
- Co mě teda ještě štve je, že se fakt absolutně vysrali na události z 3x18. Nejen, že GPSku vůbec neřešili v souvislosti s Tyrovou zradou, oni ji neřešili ani v rámci Andromedy. Ve finále měla aspoň věta zaznít (nebo to mohlo být využito na konci, kdy Tyr unikal ve slipfighteru).

4,5/5

Season 3
Už nějak nemám chuť se v tom dál patlat, takže se jen omezím na to, že tohle byl v rámci sci-fi seriálů dost možná největší kvalitativní propad, jaký jsem kdy viděl. Se sentimentem TR, že od 3x08 se to zlepší nemůžu souhlasit. Tedy ano, z totálního dna to přejde do průměru až podprůměru (krom výtečné 3x10), ale takhle si já zlepšení nepředstavuju. Trochu rozumně zvedat se to IMHO začne až od 3x15 (teda pokud budu předstírat, že 3x17 neexistuje).
Telemachus Rhade - 23. leden 2016 12:33sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Moffatova éra končí...

Doctor Who showrunner Steven Moffat quits to be replaced by Broadchurch creator Chris Chibnall
Mirak - 23. leden 2016 00:24sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x21 Day of Judgement, Day of Wrath
- Vydařený sequel jak k 1x20, tak k 2x21. Podobně jako v 2x11 si i tady obě zápletky myslím zasloužily plnohodnotnou epizodu. Celkem mě překvapuje, že na to, že je cílem 3. řady produkovat co nejvíce stand-alone epizod, je tu na rozdíl od předchozích řad hned několik přímých sequelů k epizodám z předešlých sezón (3x04, 3x10, 3x15 a tahle).
- Hunt u Tyra v kajutě, pořád se ještě nebudou bavit o tom, že si Tyr okopíroval slipstreamovou GPSku? Ok. Tyrova zápletka dobrá, ale strašně krátká. Jsem sice rád, že se to odehrává i na pozadí ostatních epizod, ale aspoň jedna celá epizoda tomu být věnována mohla. Tah s výměnou DNA svého syna jsem nečekal, ale líbí se mi.
- Hned tři SG guest stars, což bylo fajn. Ale už asi potřetí se stalo, že název epizody nebo vypsaný guest star v titulcích vyspoiluje, o co zhruba půjde. Hned jak jsem tam viděl Shankse, tak bylo prostě jasný, kdo za vším stojí. Stupid, zrovna tady byla škoda odhalení pěkného zvratu (byť byl odhalen brzy).
- Vypuštění nové HG lodě se opět neobešlo bez průseru, radši už je nestavějte.
- Opět časový nesoulad. Gabriel tvrdí, že byl v Rommie uzamčen 3 roky, ale vychází to spíš přesně na 2 roky. Seriously, proč jsou pro ně kupecký počty tak těžký?
- Konečně zazní úvaha na téma rozdílu mezi avatarem a lodní AI.
- Musím ještě poznamenat, že kromě těch 2 epizod (3x10 a 3x12), které jsou aspoň z části z pohledu Trance, mají dost očividný problém pro ni psát. Je sice skoro ve všech epizodách, ale ve valné většina má jen pár naprosto nepodstatných scén, kdy stojí na můstku nebo předá Huntovi flexi.

4/5
Mirak - 22. leden 2016 21:15sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x20 Twilight of the Idols
- Constantine Stark aneb jeden Terazed nestačí. Ze šílených "remnants of the Commonwealth" námětů je tenhle asi nejšílenější. Hunt na začátku v podstatě není ani překvapený (a já už asi taky ne), ale přenášení vědomí 350 let staré admirálky Commonwealthu je úctyhodná debilita věrná kvalitám 3. sezóny. Po počátečním šoku z nápadu vytaženého z prdele se na to dívá dobře, určitě to v trojce patří k tomu lepšímu, což je strašidelný.
- Vysvětlení, proč o ní "celý vesmír" slyší až teď, je to, že celou dobu tahala za nitky jako šedá eminence. Dokonce Huntovi ze stínu pomáhala s Commonwealthem a je v něm strašně vlivná. Ok a co takhle nějaké příklady, co všechno dokázala udělat, aby tomu mohl divák aspoň zkusit uvěřit.
- Stark tvrdí, že už 4x umřela, není to strašně málo? Vůbec to nevychází, leda by její vědomí přenášeli do batolat.
- Proč tu nezazní, že Michael Ironside vlastně hraje tetu Huntovy ex-manželky? Too awkward? Ale tak ne, že bych to po to všem nečekal. Tvůrci si prostě řeknou, že to, že jsou v příbuzenském vztahu se nám nehodí do krámu, takže to prostě ani nezmíníme.
- Že jsou Genetičtí rytíři rogue frakce Templářů asi ok nápad, dávám k dobru to, že aspoň nějaké vazby doposavadní universum tam jsou.
- Celkem se mi zamlouval ten konec, byl jsem bytostně přesvědčený, že ho Hunt zabije v "sebeobraně" tak jako vždycky všechny.
- Jinak se ale nedokážu zbavit dojmu, že silně zrevidovaný scénář mohl zajistit mnohem lepší epizodu.
- Missing: Trance.

3/5
Mirak - 22. leden 2016 20:06sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Ale nejhorší na té epizodě je prostě komplít ignór poslední scény z předchozí epizody, je to obdobný vztyčený prostředníček jako 3x01 nebo 3x11.
Mirak - 22. leden 2016 20:04sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Zápletka silně připomínala 1x07, jenže tam, kde 1x07 pokračuje story-arc s Restory a rozvíjí charaktery (Rev Bem a Beka), tak v 3x19 máme one-off planetární systém, o kterém garantuju, že už neuslyšíme a stejně tak i postavy, které už zřejmě neuvidíme (ne, já nepotřebuju, aby každá epizoda měla vážné implikace pro ústřední děj a vývoj postav, ale u S3 je to společné téměř všem epizodám).

A že je to cokoliv jiného, než všechno ostatní u 3. řady právěže nesouhlasím. Naopak ji považuju za obludný slepenec veškerého generického sci-fi materiálu, který mě napadá. Skoro u všech epizod se vkrádá pocit, že už jsem to někde viděl a nejčastěji jsem to už viděl dokonce právě v Andromedě.

Jinak Hunt v S1 a S2 ok, ale tak jako všechny postavy prošel zřejmě v 3x01 lobotomií, tudíž každá z postav prožívá momenty, kdy působí jako karikatury sebe sama a u Hunta je to nejpatrnější.

Nejnovější   Novější 1571 - 1590 / 4928Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o