Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: sci-fi & fantasy

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 4928

Památné citáty
"Copak budu dělat o volném víkendu. Už vím, podívám se znova na Torchwood." - Nikdo, nikdy
"Třetí řada Andromedy je má nejoblíbenější." - Nikdo, nikdy

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1539 - 1558 / 4928Starší   Nejstarší

Mirak - 13. únor 2016 22:37sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
4x21 The Dissonant Interval, Part I
- Ze všeho nejdřív: "This treaty... is teminated." Z téhle repliky umírám :D
- Uf, tak závěrečný dvojdíl čtyřky jsem si představoval jakože dost jinak. Spousta prázdných keců o lásce a míru, do toho šíleně znějící hymny... Jako nevím, pokud chci o udělat epizodu o sluníčkařích, tak na to mám předchozích 20 epizod, proč tuhle sračku cpát do season finale, ve kterém divák očekává rozuzlení zápletky datované až k 1x22?
- Nehledě na to, že sluníčkáře (i když křovácké) už jsme měli v 1x18.
- Dream-state, přímá demokracie, je to tady: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury (představte si znělku zpívanou Evou a Vaškem).
- Jediná, kdo se zdá mít během epizody všech pět pohromadě je Beka, do Rhadeho během téhle epizody zřejmě vstoupil Gandhiho duch, naštěstí z něj těsně před koncem vystoupil.
- Zamilovaný Rhade je weird, Nietzscheánka Louisa měla minimálně velice zvláštní pěkný hlas, bohužel se taky ukázala spíš jako nezajímavá dilina. Btw. Hunt dissuje prakticky všechny ostatní postavy, které taky touží po troše toho porna - Rhade, Harper... Hodně pokryteckej cock-blocking :)
- Hunt je najednou nějaký Paradine, všemocný druh (o kterém jsme samozřejmě nikdy neslyšeli) stojící za stvořením vesmíru. Sorbogasmus už nemůže dosáhnout silnější intenzity.
- Uvidíme, co přinese druhá půlka, ale tohle byla absolutní katastrofa.

1/5

4x22 The Dissonant Interval, Part II
- A pak že nemůže být hůř! To, že v tomhle dílu Andromeda už asi po 12. přeskočí žraloka mě nepřekvapuje, ale to, do čeho se pustila zdaleka překonává všechny hrůzy, kterým nás vystavila 3. sezóna. Dokonce i nechvalně proslulá 3x01 nebyla taková neskutečná kokotina jako tohle.
- Divák po 4 sezóny pozorně sleduje seriál, aby se pak tvůrci během jedné epizody rozhodli, že všechno spláchnou do hajzlu a prostě udělají restart. Tohle je ještě horší svinstvo, než kdyby to zůstalo neukončený.
- V celé dvojepizodě není ani jedinkrát vidět, že by krom hlavních postav bojoval i zbytek posádky.
- Na konci se ještě Beka snaží všechny zachránit, Hunt jí nemůže pomoct, protože jeho "controls are locked". Technoblábol musel Hunta zase jednou zachránit od toho, aby se zachoval nehrdinně. Nehledě na to, jde celé vyústění epizody/seriálu proti všemu, v co Hunt celou dobu věřil a za co bojoval.
- Aktuálně mě nenapadá horší seriálový zážitek, než tahle slátanina.

0/5 (A tohle není Telemachových 0/5, které dává každé druhé epizodě Voyageru, tohle je první 0/5, které jsem kdy seriálové epizodě udělil)

Season 4
- I kdybych nepočítal poslední dvojdíl, tak 4. sezóna rozhodně není lepší, než ta 3. Ano, kvalita je rozvrstvená jinak. Čtyřka má trošku lepší kontinuitu (která ve výsledku ale stejně není dotažená), není tam tolik vyloženě příšerných epizod, ale krom slušného dvojdílu 4x06 & 07 tam nejsou ani žádné výrazně dobré díly. Poslední dvojdíl ale všechno změnil, takže čtyřka je suverénně horší, než trojka. A to jsem silně věřil tomu, že se to po trojce zvedne.
- Bacic je sice nepopiratelně lepší herec, než Cobb, ale TR je jedno velké zklamání. Tyr byl zajímavá postava s vlastnámi motivy, TR není nic víc, než Huntův přitakávač. Jeho nejzajímavější epizoda byla 2x08.
- Rok 2004. Je až směšný s čím Andromeda vyrukovala na sci-fi trh, když si člověk vezme, že v roce 2004 běžely takové věci jako velmi solidní 8. sezóna SG1, vynikající 1. sezóna SGA nebo dokonce takové skvosty, jako 1. sezóna BSG a 4. sezóna ENT. Ten kvalitativní rozdíl je proprastný.
- Btw. existují vůbec nějaké horší sci-fi sezóny, než je 3. a 4. řada Andromedy? Např. ať je Voyager jakej chce, tak jakákoliv sezóna u mě celkem bez problémů strčí trojku i čtyřku do kapsy.
- Touha dát si od tohohle minimálně pauzu je obrovská, ale vůbec si nevěřím v tom, že bych se k téhle sračce dokázal vrátit, takže budu pokračovat a nějak už těch 22 dílů doklepu :) Za odměnu si pak ze zásoby neviděných seriálů pustím něco extrémně kvalitního, abych aspoň pohladil svou mrtvou seriálovou duši :)
Telemachus Rhade - 13. únor 2016 19:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
To já taky :)
kapitan Pike - 13. únor 2016 19:46sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Jsem celkem zvědavý na hodnocení závěrečné dvojepisody :-)
Mirak - 13. únor 2016 19:41sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
4x20 Time Out of Mind
- Tohle bylo docela dobrý, ale člověk musí hodně zavřít oči nad tím, že celá zápletka je o tom, jak Beka jako malé děvčátko dostala panenku, v které byl schovaný zvoneček, po kterém Spirit of the Abyss touží o 25 let později.
- Douglas je velmi dobrý herec, Tyrola jsem měl v BSG rád. Andromeda mi připomíná, že bych někdy měl dát BSG rewatch. Wezlow v pohodě, ale přijde mi, že vždycky, když potřebují někoho z Bečiny minulosti, tak vytvoří postavu, která kdysi sloužila na Maru.
- Všichni hodní jsou v téhle sezóně "true". True Commonwealth, true collectors. Asi aby v těch složitých zápletkách chudák divák neměl zmatek.
- Parodická scéna z Andromedy byla zábavná a to včetně špatných přízvuků, mohlo tam toho být víc (Jako zlý jazyk ale řeknu, že ve 3. a 4. sezóně Andromeda žádné parodie navíc točit nemusí :)
- Bylo toho po hříchu málo, ale aspoň trošičku porna pro Hunta. Naštěstí tu byla sexy knihovnice Amira a pro tenhle typ porna mám slabost :)

3/5
kapitan Pike - 13. únor 2016 13:02sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Person of Interest - 3x02
* - Ze začátku to vypadalo jako jednoduchá rutinní, zápletka, ale povedlo se z toho vykřesat něco zajímavějšího, za to plus. Výsledné rozuzlení určitě zajímavé.
- K napadení Finche - myslím, že normální bojový pes by v takovém případě zasáhl razantněji, ale tuto rasu neznám, tak to nebudu rozpitvávat.
- Seděla tam smrt Krugera i a zmínka rozdílu mezi Krugerovým chováním a funkcí Stroje.
- Celkově spokojenost. Uvidíme, jestli to budou autoři dále rozvíjet.
*

Person of Interest - 3x03
* - Normálně bych měl poznamenat plus navíc za Zoe, ale tohle bylo tak špatné, že to ani ona nezachránila.
- Nebo jinak, za Zoe jsou v tomto případě minusové body, protože vyplýtvaly její postavu na příšerné episodě. :-(
- Reesova poznámka na Shaw "you just look angry all the time" byla hodně trefná, na druhou stranu je to střelba to vlastních řad. Shaw se tak opravdu pořád tváří a pořád si nejsem jistý rozhodnutím udělat z ní regular character. Zde bude potřeba hodně výrazný character development, protože tento herecký projev začne být časem otravný.
- Extra nesympatická postava Murphyho. Navíc se zápletka se sériovým vrahem přemění v rodinné drama s uneseným synem. Co víc si přát...
- Tragickou hlavní linii kompenzuje vedlejší linie s Root. Závěrečná scéna z léčebny měla super atmosféru, perfektní hláška "už se cítím mnohem lépe". Tohle se povedlo.
- Tak velký kvalitativní rozdíl mezi liniemi v rámci jedné episody se jen tak nevidí.
*
Mirak - 13. únor 2016 11:50sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek:
takže si nepamatuji, ve které řadě se znovu vrátí do minulosti a je tam snad i Gaheris Rhade

To je nejlepší epizoda trojky.
Mvek - 13. únor 2016 09:03sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Vůbec koukám, že u Miraka rozhodně neplatí Telemachovo prohlášení, že bude lépe:-). Neviděl jsem snad nic nad 3/5 a i to je pomalu vzácnost.
Jsem zvědav, ale vím, že se mi z té třetí a čtvrté líbilo minimum a nadchla mě možná jedna, ale to jen tipuji, nečetl jsem to kvůli spoilerům, takže si nepamatuji, ve které řadě se znovu vrátí do minulosti a je tam snad i Gaheris Rhade.

Tak jsem zvědav, co nás čeká pak v té pětce.
Mirak - 13. únor 2016 00:05sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Sorba vydýchat klidně můžu. Nemůžu vydýchat, jakým způsobem je psán post-season 2 Hunt. A nejen Hunt, prakticky všechny ostatní postavy se změnily k horšímu. To, že kritizuju téměř výhradně Hunta je logické, protože majorita zápletek se točí kolem něj. Aktuálně ve čtvrté sezóně mi navíc ještě přijde, že na situace, do kterých ho cpou už je až moc starý.
Telemachus Rhade - 12. únor 2016 23:10sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Líbí se mi, jak nemůžeš vydýchat Sorba :)

každopádně...
Ze všech Huntových vpichů byla mezi Indrou Xicol a Huntem asi nejhorší chemie.
...tady určitě nesouhlasím. Naopak mi přišlo, že právě tady fungovala po delší době skvěle.

Btw. odkud se tyhle postavy vzaly?
Tak sám víš, jak funguje Kanada :) Calvin je DeLouisák - producent všeho a kamarád všech, a Astrid je jeho žena. A nevadili mi, opět naopak.
Mirak - 12. únor 2016 22:27sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
4x18 Trusting the Gordian Maze
- Tentokrát čistokrevná pornoepizoda bez nějakých vytáček a s očekávaným koncem. Ze všech Huntových vpichů byla mezi Indrou Xicol a Huntem asi nejhorší chemie. Krom toho byla její představitelka velice prkenná a všechny její repliky šustily papírem.
- Návrat Star map ze 4x06 a 4x07 ok, ale v zásadě to jen opět připomíná problematický retcon událostí z 3x18, kde najdou něco velice podobného jako star map, ale ve zbytku seriálu o tom už není ani zmínka.
- Občanská válka Commonwealthu je prozatím jedna velká nafouknutá bublina. Neovlivnilo to vůbec nic a i zde to na události 4x11 navazuje velice, velice pofidérně. Stejně tak Magogové už jsou dle všech tvrzení doslova pár dní vzdálení, jsem zvědavý, jestli se další epizoda nebude odehrávat zase na nějaké backwater planet jak je tomu zvykem.
- Sledovat Calvina a Astrid v těch kostýmech a kulisách mi připomnělo brněnskou činohru. A přestože je brněnská činohra docela fajn, tak to není myšleno jako pochvala. Btw. odkud se tyhle postavy vzaly?
- Karolína Peake, teda chci říct Tri-Jemma konečně zhebla. tahle postava v průběhu 5 epizod velice stabilně hloupla, tak jako od druhé řady začal hloupnout celý tenhle seriál.

2/5

4x19 A Symmetry of Imperfection
- Táhne se to jako sopel, ale Magogové už jsou konečně tady. Teda ne, je to zatím jen předvoj. Už poněkolikáté v seriálu začala epizoda nadějně, aby pak naprosto nepochopitelně byla o něčem jiném, než všichni doufají.
- Tohle je v podstatě druhé důležitější setkání s Magogy a Andromeda se opět rozhodla, že je na čase stávkovat. Připomíná mi to hokejisty, kteří dominují v základní části jenom aby pak během playoff byli neviditelní. Rommie je jeden z nejemocionálnějších androidů ever a impulsivně a afektovaně se chová prakticky v každé epizodě, takže to, že se najednou spustí nějaký fail-safe kvůli jejím emocím je strašně samoúčelné. Jako bonus ještě slzičky při vlasním výmazu. Jako nevím, když už o tom dělali celou epizodu, tak to aspoň mohli dotáhnout a skutečně ji nechat vymazat nebo něco. Status quo na konci podtrhuje zbytečnost téhle zápletky.
- Beka je na začátku na planetě se dvěma členy posádky, smrt druhého redshirta se ani neobtěžovali ukázat, prostě už tam pak nebyl. Taking redshirts to a whole new level!

2/5
Mirak - 12. únor 2016 12:29sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Souhlas, myslím, že na mě působila mnohem lip i před těmi cca 6-7 lety, kdy jsem ji viděl podruhé. A to jsem si ji ted prakticky nepamatoval.
Mvek - 12. únor 2016 09:37sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak:
1x12 The Mathematics of Tears

Bohužel na mě podruhé tak nepůsobila. Ale tehdy v TV to bylo takové malé zjevení. Teď bych ji těžko hodnotil, souhlasím s tvými připomínkami.
Hlaně tehdy mě nějak oslovila i vizuálně, a to jsem ji v té TV určitě viděl v trochu horší kvalitě a na menší obrazovce... Ale asi je to prostě dobou, od té doby jsem toho viděl dost jiného...
Mirak - 11. únor 2016 22:50sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
4x17 Abridging the Devil's Divide
- Jako sequel k 3x20 celkem koukatelný. Ve výsledku ale nevím, jestli opravdu stálo za to vymýšlet celý ten absurdní background s oživováním admirálky Starkové, když tu postavu pak stejně využili jen ve dvou epizodách. No, vliv na ústřední zápletku to dejme tomu mělo.
- Tohle je druhý Woolvetův scénář, naštěstí je to výrazně lepší, než jeho první pokus v 3x17. Jen si nejsem jistý, jestli bylo správné Harpera stavět do té pozice, že všechno zvoral a pak ho na konci pranýřovat
- To, že se z toho portálu začali vynořovat vyvinutí Magogové, no proč ne, určitě jeden ze zajímavějších zvratů v 3. a 4. sezóně. Zajímalo by mě, jestli je to konec templářů. Tipuju, že ano.
- Michael Ironside je jeden z těch lepších herců, kteří seriálem prošli, tudíž aspoň tohle se dá pochválit.
- Nevybavuju si, že by templáři v 3x20 nosili sluneční brejle, případně brejle na kolo. Každopádně to samozřejmě vypadá směšně.
- Jinak pro Mveka: Je tu další zmínka o tom časo-teleportu z 1x08, konkrétně to teleportování těch melounů.
- Scéna se superrychle střílející Rommie je efekt zhruba jako z roku 1988 a na konci je to korunovaný tím, jak se Doig očividně snaží, aby dala force lance zpátky do pouzder co nejrychleji, což se jí vůbec nedaří. Ty vole, to je tak děsně natočený, oni snad vůbec nemají soudnost :D (Ale musel jsem si to pustit třikrát znovu, protože tohle je comedy gold :D).

3/5
Mvek - 09. únor 2016 23:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Harold: Aha, díky za doplnění, netušil jsem, že remasterovali jen něco.
Harold - 09. únor 2016 22:36sipka
ZAMĚŘIT
Harold
První tři řady RD byly v 90. letech remasterovány (což je případ i podoby té lodi).

https://en.wikipedia.org/wiki/Red_Dwarf_Remastered

Mirak - 08. únor 2016 15:03sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Bude mnohem hůř :)
Mvek - 08. únor 2016 14:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Něco jako kontinuitu samozřejmě u Red Dwarf neřeším, ale takové ty náhlé změny s novou řadou jsou divné. Konkrétně tedy u 4. podivně obrostlý model lodi...
Mirak - 07. únor 2016 23:27sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
4x16 Lost in Space that isn't There
- Takže další šetřící clip-show epizoda a k tomu je většina scén ještě přímo ze 4. sezóny.
- To, že Beku posedl Abyss je v pohodě, ale přišlo mi to obdobně nedotažené, jako když Bashira nahradil v páté sezóně měňavec. Beka se většinu času chová, jako nevyzpytatelná kráva, takže jestli je posedlá Abyssem nemá šanci poznat absolutně nikdo. Můžu se mýlit, ale za těch 8 epizod jsem nezaznamenal žádnou situaci, kdy se Beka chová oproti zbytku seriálu jinak.
- Když nad tím tak přemýšlím, tak je dobrý bizár to, že ji krom Abysse ve 4x12 ovládá ještě zlý brnění. Tomu říkám fakt pecháček :)
- Přenášení vědomí, bitky uvnitř virtuální reality... Nic z toho nebylo nijak zvlášť zajímavé. Ale oceňuju aspoň to, že Spirit of the Abyss připomínají snad každou druhou epizodu a není kompletně zazděn, jako během 3. řady.
- Na začátku epizody Andromedu nahání na Pishův pokyn (btw. netvrdila ta collectorka ve 4x15, že už Pish Hunta nechce zabít?) Restoři. Nebyli po 1x20 rozprášení? Ale možná se ze zbytku stali lovci odměn (Vlastně možná se ty zbytky mihly i v 3x21).
- Na konci minulé epizody Rev Bem tvrdí, že by rád zůstal na Andromedě, tudíž je jasné, že zmizel bez vysvětlení.

2,5/5
Mirak - 07. únor 2016 20:51sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
4x15 Fear Burns Down to Ashes
- Frakce relativně hodných Collectorů věří, že Hunt je jejich jediná šance proti Magogům a Spirit of the Abyss, ale musí ho ještě otestovat a to tak, že ho se zdrogovaným Revem Bemem uvězní na lodi, kterou pohlcuje černá díra. Jako ve výsledku se na to třeba nedívalo špatně, ale sakra, vždyť to je tak strašně vratký.
- Přesně po roce se opět vrací Rev Bem (mám-li být upřímný, myslel jsem, že už ho neuvidíme), což je jedině dobře. Navíc to tentokrát dokonce nevyspoiloval název epizody. První 2/3 epizody, kdy je pod vlivem Beta-A je teda dost neposlouchatelnej, protože neskutečně blábolí a Hunt to ani moc neřeší (včetně toho, že na začátku zavedl do pasti). Ke konci se to naštěstí zlepší.
- Collectoři začínají být čím dál větší patlanina všeho možného. Navíc nějaká občanská válka je zatím kompletně ignorována. Proč něco takového začínat, když to na seriál zatím nemá žádný reálný dopad (krom asi dvou jakože mimochodem zmínek).
- Možná nejlepší momenty epizody jsou rozhovor mezi Bemem a Trance a Huntem a Trance úplně na konci epizody.

3/5
Mirak - 07. únor 2016 15:38sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
4x14 The Others
- Epizoda řešící další půtku v nějakém zapadákově, který nikoho nezajímá a už ho nikdy v žádném dalším dílu neuvidíme.
- Byl to podobný díl jako třeba "Let That Be Your Last Battlefield", ale ten zvrat ke konci tu byl imho slabý, mělo to na víc. Minimálně první dvě třetiny jsem byl legitimně zvědavý, jaké bude rozuzlení. Mimochodem to vyléčení Hunta asi za 10 vteřin bylo hodně pohádkový.
- To jak se Hunt příhodně nechal kousnout je klasický "idiot plot" případ.
- Představitelka Zary mi byla strašně povědomá, ale jako Duallu z BSG jsem ji nakonec odhalil až podle wikipedie.
- Všechny znaky huntovské pornoepizody byly na začátku naplněny, ale místo toho Hunt onemocněl hnusnou vyrážkou. Rejoice!

2/5

Nejnovější   Novější 1539 - 1558 / 4928Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o