Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: sci-fi & fantasy

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 4928

Památné citáty
"Copak budu dělat o volném víkendu. Už vím, podívám se znova na Torchwood." - Nikdo, nikdy
"Třetí řada Andromedy je má nejoblíbenější." - Nikdo, nikdy

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1519 - 1538 / 4928Starší   Nejstarší

Mirak - 16. únor 2016 10:18sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: No tak kdybys dal ted po tom všem cos napsal 1/5 tak bys byl za vola, že :)
Telemachus Rhade - 16. únor 2016 08:51sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dissonant I 4/5, nemůžu si pomoct :) Odpoledne dám ještě druhý díl a sepíšu to.
Telemachus Rhade - 15. únor 2016 14:51sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Pokud TR řekne, ze kontinuita v TXF je bullshit

Mytologie, ne kontinuita. O té si taky myslím, že není přítomna :) Když odhlédnu od vaty, tak mytologie TXF horko těžko dává smysl do prvního filmu, pak je to tragédie. A vrchol TXF přišel s 2x25, pak už to šlo jen dolů; čili nakonec těch shodných prvků bude víc :)
Mirak - 15. únor 2016 13:58sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Kontinuita TXF je zcela jiste zamotaný a často smysl nedavajici zlo, na který se neustále jako na snehovou kouli nabalujou nový a nový skutečnosti a dělají hokej v tom co už bylo řečeno. Ale většinu času je tam aspoň snaha to roubovane na sílu vysvětlovat.

Andromeda od určitého bodu na nějakou kontinuitu zvysoka sere a mydli tam hlava nehlava doslova cokoliv co je napadne. Vypada to, ze prakticky všechno se jeví v myslích tvůrců jako ospravedlnitelne, pokud mají pocit, že to bude "cool".

Pokud TR řekne, ze kontinuita v TXF je bullshit, tak to chápu, ale musím kontrovat, že kontinuita v Andromedě je v 3. a 4. řadě v lepsim pripade non-existent, v horším sama sobě protiřečí :)

Je jedno či je co srdcovka, tohle je prostě fakt :)
Yakuzza - 15. únor 2016 13:38sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Ok, přidáno do watchlistu, priorita ale zatím 2 :) Důvodem je hlavně to, že docela dost nemusím Sorba.
Mvek - 15. únor 2016 13:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nicméně si zrovna myslím, že Yakuzza to zalomí:-). Nebo možná dá ty dvě řady.
Telemachus Rhade - 15. únor 2016 13:16sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Hele asi takhle - TXF jsou Mirakova srdovka, Andromeda zas moje. Já tvrdím, že mytologie v TXF je totální bullshit, Mirak tvrdí totéž o Andromedě. Čili nic si z watchlistu vyřazovat nebudeš, a když jsi odkoukal TXF, tak tě čeká i Andromeda :-)
Yakuzza - 15. únor 2016 12:48sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak: No jak to tak čtu, Andromedu si pomalu vyřazuju z watchlistu :)

(Kdysi jsem viděl pilota plus snad pár dalších dílů, ale hrozně mě to nebavilo.)
Mirak - 15. únor 2016 12:41sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Yakuzza: Tohle je zcela jinej level zla.
Yakuzza - 15. únor 2016 12:36sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
kapitan Pike 262926:
Ale když jsem na to koukal kdysi na střední, tak jsem k tomu přistupoval tak, že nějaké ty kecy o Paradinech apod. jsou součástí nějaké hluboce intelektuální linie, kterou jsem nepostřehl nebo nepochopil

Něco podobného jsem zažil u TXF. Některé mytologické bullshity jsem připisoval tomu, že jsem něco nepostřehl nebo nepochopil. Mno, pak se ukázalo, že to bullshit opravdu je a že nejsem až takový dement :)
Mirak - 14. únor 2016 20:56sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x03 Phear Phactor Phenom
- No, tak mírný restart to stejně je, protože Beka a Harper se chovají skoro jako na začátku seriálu a z Rhadeho je vtipkující vesmírný bukanýr. Ano, postavy sice něco prodělaly, ale je prostě super divný, že když se poprvé po měsících/letech potkají, tak téměř nejsou překvapení.
- Navzdory tomu je samozřejmě dobře, že se posádka nedala dohromady hned po jedné epizodě, ale je to work in progress.
- Dějově nějak nebylo moc o co stát. Genetička se snaží znovuvytvořit Vedrany a pomáhá si feromony, kterými se snaží u lidí vyvolat strach. V podstatě to celé bylo jeden velký plot device pro Huntovo opětovné zformování posádky.
- Trance a její 2 scény a screen time dohromady asi 3 minuty :)
- Jako moc jsem nepochopil, jak tesseractovaný Harper sebou dokázal vzít cokoliv z Rommie, natož její hlavu.
- Harperova blonďatá bodyguardka už ten obleček nemohla mít růžovější, to je v temných chodbách jeskyně velice praktické, určitě ji takhle nikdo nemůže trefit :)

2,5/5
kapitan Pike - 14. únor 2016 20:33sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Person of Interest - 3x07
* - Celkem zajímavá zápletka, do které se pěkně zapletla linie s HR.
- Natalie jsem opravdu věřil, že se zamilovala do hajzlíka. To se stává často :-) Takže rozuzlení s ní mě překvapilo a líbilo se mi to.
- Hayden jako podvodník mi seděl, celá ta zápletka ohledně aukcí a antikvariátu byla dobrá.
- Smrt Laskeyho mě mrzela, ale jako příprava půdy pro gradaci zápletky se Spolkem je to ok. Odhalení šéfa Spolku bylo trochu klišé, ale ta scéna měla perfektní atmosféru.
- Celkově určitě spokojenost a je jasné, o čem budou další díly.
*

Person of Interest - 3x08
* - Carterová bere tah na Spolek jako svojí osobní vendetu. Neviděli už jsme to někde? A na konci přece jen požádá Reese o pomoc. Alespoň že její argumentace o tom, že s Reesem nemůže spolupracovat kvůli tomu, že už je policií vyšetřován, dávala smysl.
- Její snaha poštvat Rusy a spolek proti sobě se mi ale líbila, stejně tak částečně retrospektivní vyprávění ze začátku.
- Flashbacky ale byly zbytečné a episoda kvůli nim ztrácela tempo.
- Zásah FBI na popravě Rusů se mi taky líbil. Na druhou stranu výběr zkorumpovaného soudce jsem čekal. Závěrečné rozuzlení ale bylo fajn a končilo to velmi zajímavým cliffhangerem.
- Myslel jsem si, že Carterové loučení je přehnaně teatrální, ale...
- Určitě to byla kvalitní episoda se spoustou zvratů a s neustálým napětím.
*

Person of Interest - 3x09
* - Ach jo :-( Napadá mě spousta příkladů, kde byla druhá část dvojepisody podstatně horší než první, namátkou třeba Shockwave nebo přelom 1. a 2. sezóny Hawaii 5-0. Toto budiž dalším příkladem.
- Navázat na skvělý cliffhanger humotem, není to skvělý nápad? Ani bych neřekl.
- Zastřelení soudce jsem samozřejmě čekal a upřímně mi to žíly netrhá, spíš naopak.
- Reese si nechá ukradnout telefon spoutaným a postřeleným chlapem. WTF?
- Reese sice nosí vestu, ale asi je neviditelná. Viz prohlídka jeho bebíčka.
- A romantický polibek v obklíčení. Vždyť z toho už si dělali legraci v Serenity.
- Výborná strategie: v márnici na zázrak. Nebylo by lepší dát tip FBI, aby si pro ně přijeli, podobně jako v předchozí episodě? Ne, nebylo!
- Navíc stačilo zabít dva policisty a jednoho vylákat, aby byla cesta volná. Piece of cake.
- Naopak se mi líbily scény s Fuscem, skoro to vypadalo, že zemře on. Chapman to zahrál dobře. A osvobození z pout. No nevím, jestli je to se zlomenými prsty možné, ale dejme tomu.
- Ne, tohle prostě nemělo drive předchozí episody. Vůbec nechápu tu chválu na IMDB, tohle byla promarněná příležitost a šlo to udělat mnohem lépe.
- Jo a na konci zabijeme Carterovou. To snad ani nebudu komentovat.
*
Mirak - 14. únor 2016 16:11sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Napadlo mě to, v tom případě se Andromeda vyhnula nejhoršímu series finale, co jsem kdy viděl :)
Telemachus Rhade - 14. únor 2016 16:01sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Vůbec to samozřejmě nekoresponduje s 2x18
S5 ber jako arc, víc k tomu neprozradím.

vůbec neměli vymyšlený, co bude následovat po season finale
Neměli, protože to bylo series finale :) S5 je původně neplánovaná řada. Seriál koupili SyFylisové; stejně jako to potom chtěli udělat s Enterprise.
Mirak - 14. únor 2016 15:55sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x01 The Weight, Part I
- OK. Takže to vypadá, že někdo ve výsledku dostal rozum a kompletní restart se nekoná. Ať byly poslední dvě řady jakýkoliv, rozhodně nemám chuť začínat odznova. Nicméně to rozhodně není tak, že by díky téhle dvojepizodě působilo finále čtyřky nějak líp, věci co tam proběhly vyznívají pořád příšerně.
- Co byly ty zakuklené postavy v Route of Ages, proč se Hunt objevil zrovna na Tarn Vedře nebo proč zameškal 9 měsíců se nijak nevysvětlilo a možná to tak bude lepší.
- Odhalení planety Seefry jakožto Tarn Vedry byl moc pěkný zvrat, který jsem rozhodně nečekal. Mohlo to teda být provedeno působivěji, než že si Hunt sám pro sebe zašeptá "I'm on Tarn Vedra.", ale i tak dobré.
- Vůbec to samozřejmě nekoresponduje s 2x18, kde Vedranka Huntovi říká, že ho Tarn Vedra pozoruje a hrozně mu fandí. Rozhodně to nevypadalo, že by původní obyvatelé vymizeli během posledních 2,5 let. Samozřejmě mohla lhát, ale pochybuju, že to tak tehdy bylo zamýšleno.
- To po těch 350 letech Hunt opravdu našel svýho medvídka z dětství a nahrávku vlastních rodičů!?
- Flavin ok postava, Thomas otřesná postava, jejíž smysl jsem moc nepochopil.
- Melancholický TR s novou vizáží bulharského gigola pobavil a za 9 měsíců se mu změnil charakter víc, než většině lidem za celý život (což se dá dejme tomu vysvětlit smrtí Louisy), ale hej, aspoň tady mějaký charakter měl.

3/5

5x02 The Weight, Part II
- Takže když počáteční úleva odezněla, je potřeba poznamenat, že ten přechod z 4x22 do 5x01 & 02 je veeeelice podobný přechodu z 2x22 do 3x01. Kompletní překlopení kontinuity zápletky, o které se sice dá říct, že to nějak navazuje, ale zároveň některé věci úplně ignoruje (fakt ani zmínka o tom, že kompletně rozjebali worldship a miliony Magogů?). Snad u žádného seriálu není poznat víc, že vůbec neměli vymyšlený, co bude následovat po season finale, ALE zároveň je potřeba říct, že zde je ten přechod určitě k lepšímu směru, než z 2x22 do 3x01 (což po 4x21 & 22 samozřejmě nebyl takový problém).
- Chvíli jsem si myslel, že tam má Darrega zavřeného Spirit of the Abyss (co se s ním vůbec stalo?), takže to, že to byla Trance pro mě bylo trochu překvapení.
- Btw. proč ostatní nejsou překvapení, že je Trance motherfucking slunce !? Vždyť ve 4x07 se to dozví jenom Dylan. A supernovu ve 4x22 taky nikdo neviděl.
- Btw. proč Trance nerozmrdala worldship už během 2x01? Aha, to byla ještě fialová.
- Btw. když už se zpětně dozvídáme, že Trance všechny na konci 4x22 "tesseractovala" pryč, proč to neudělala i s Huntem? Místo toho ho poslala do Route of Ages. Vždyť stejně skončil na úplně na stejným místě jako TR...
- Btw. vysvětlení s "tesseractováním" a to, že se Trance "vyčerpala" a všechno zapomněla je ve výsledku v pohodě. Její nová vizáž: Lepší účes, méně alien make-upu a divadelní kostým.
- Ve světle finále minulé řady byl tenhle dvojdíl relativně příjemný překvapení a to včetně faktu, že pohodlně všechno nevyřešili během něj, tj. Search for Harper bude zřejmě až v 5x03.

3/5
kapitan Pike - 14. únor 2016 10:28sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Person of Interest - 3x04
* - Manželé, kteří se snaží navzájem se zabít? Nebylo to tady už? Ano bylo, v předchozí sezóně.
- Nutno ovšem podotknout, že tentokrát to dopadlo mnohem lépe. Včetně brutálního konce, který se mi líbil podstatně více než happyend v té episodě ve dvojce.
- Bod za to, že o Vanesse měla pravdu Shaw. Shaw hned na místo stroje na vraždění působila jako člověk s dobrou intuicí a myšlením. Reese to v závěru episody připomíná, když tvrdí: "You owe Shaw one hundred bucks." Vanessino chování v průběhu episody bylo určitě zajímavé.
- Laskey donášející na Carterovou, to taky dává smysl, Spolek ji chce mít stále pod kontrolou.
- Chování Shaw na knižním klubu asi nemá cenu moc komentovat :-)
- Líbí se mi, že skoro celou episodu nebylo jasné, jestli je Vanessa pachatel nebo oběť. Což bylo i v minulé episodě, ve dvojce se většinou na začátku přišlo na to, že Stroj dal číslo oběti. To je fajn prvek na oživení standalone zápletek a tento seriál to odlišuje od běžných krimi seriálů, palec nahoru.
- Humot v bance nic moc.
*

Person of Interest - 3x05
* - Carterová konečně dostala trochu víc prostoru. Zatím ho v této sezóně moc neměla (a je jasné, na úkor koho).
- Máme tady opět flashback. Sdělení, které nám mám dát, je z něj jasné, ale je to hodně ploché.
- Genrika určitě patří mezi sympatičtější dětské postavy napříč všemi žánry.
- Honička v paneláku nebyla špatná, ale něco podobného už jsme měli v první episodě s Eliasem.
- Líbilo se mi zapojení Spolku, ale to, jak Simmons nakonec snadno utekl, lehce připomínalo některé episody Robina Hooda od BBC.
- Chování Shaw je skutečně nepředvídatelné, ale v této episodě toho scénáři dobře využili, za to plus.
- Závěrečná scéna mezi Shaw a Genrikou působila překvapivě dobře. Navíc dává naději na character development, který jsem popsal níže.
- Navíc jsem se dozvěděl, že AB+ jsou universální příjemci krve :-)
*

Person of Interest - 3x06
* - Pěkné propojení obou linií episody.
- Zápletka s hackery byla určitě zajímavá, jen bych čekal, že to bude Finch prožívat trochu víc.
- Shaw zvládal Root přesvědčit ke spolupráci překvapivě rychle, ale to samé už vlastně předvedla s Finchem, takže na to lze pohlížet jako na prvek s kontinuitou. A navíc delší scéna o tom, jak Root ukecává Shaw, by mě asi moc nebavila.
- Rootino přeřezání pout, to je jedno z nejvíce provařených seriálových klišé.
- Hudební doprovod akční scény byl příšerný.
- Překvapilo mě, že se k zápletce z 3x02 vrátili tak brzy, ale to určitě hodnotím positivně.
- Celkově to přes uvedené výhrady byla fajn episody. Zapojení Root dávalo smysl, Timothy byl dobrá episodní postava. Jasona asi ještě uvidíme a jsem zvědavý, jaké bude jeho zapojení do příběhu. Collierův útěk byl zpracovaný mnohem lépe než Simmonsův v minulé episodě.
*
Mirak - 14. únor 2016 00:05sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
kapitan Pike:
nějaké ty kecy o Paradinech apod. jsou součástí nějaké hluboce intelektuální linie

Indeed, čtvrtá řada je velmi intelektuální :)
kapitan Pike - 13. únor 2016 23:49sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
To si asi budu muset pustit. Ale když jsem na to koukal kdysi na střední, tak jsem k tomu přistupoval tak, že nějaké ty kecy o Paradinech apod. jsou součástí nějaké hluboce intelektuální linie, kterou jsem nepostřehl nebo nepochopil (a vlastně už ani nevím, jestli jsem viděl všechny episody čtyřky nebo jestli jsem jich pár přeskočil).

K tomu srovnání v Voyagerem. Na rozdíl od Andromedy si na tohle nikdy nehrál, Voyager je relativně jednoduchý seriál o cestě jedné lodičky domů. Andromeda tam má různé inteligentní černé díry a stvořitele vesmíru a já nevím co ještě, takže z toho cítím mnohem větší ambice, ale to bylo pro autory prostě moc velké sousto a je to všechno hrozně nedotažené. Ale to asi divák skutečně pozná jen pokud to sleduje intenzivně jako teď Mirak, když si člověk pustí sem tam episodu, tak to hodnotí o dost positivněji. (Vím, že ve Voyageru je Q, ale ty tři episody s ním jsou komedie bez jakéhokoli dopadu na hlavní linii.)
Mirak - 13. únor 2016 23:37sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Jasně, beru, ale rozdíl roku ve výsledku myslím nehraje až takovou roli (byť rok 2004 beru jako zlom v kvalitě tv produkcí i u celostátních televizí). Uvidíme teda jak konkurenceschopná bude pětka :)

Ne, já tuhle argumentaci z jednoho prostého důvodu neberu: Kvalita první a druhé řady. Během prvních dvou řad je Andromeda velice příjemná žánrovka s cheesy šarmem, díky čemuž pak třeba i vynikly občasné ambicióznější nápady. Myslím, že z mých hodnocení jedničky a dvojky je celkem patrné, že jsem si ten seriál i přes levnější kanadskou produkci docela užíval.

Pokud by byl celý seriál na úrovni trojky/čtyřky, tak samozřjmě nemám moc právo pičovat, protože by samozřejmě platilo to, co píšeš.
Telemachus Rhade - 13. únor 2016 23:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dissonant jsem sice už dlouho neviděl, ale naposledy to pro mě bylo 4/5 za Part I a 5/5 za Part II ;)

K roku 2004) Přísně technicky vzato toto soupeřilo s S3 Enterprise a S7 SG-1. To, co jsi jmenoval, je až sezóna další, ale chápu, co jsi tím myslel.

Nicméně se budu opakovat a nemyslím to jako výmluvu... Toto je Kanada. Stejně jako aktuálně např. Killjoys. Pokud k tomu alespoň z části nepřistupuješ jako ke guilty pleasure, IMHO nejsi cílovka. Každopádně S5 je už z části USA a je diametrálně jiná.

Nejnovější   Novější 1519 - 1538 / 4928Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o