Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: sci-fi & fantasy

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 4928

Památné citáty
"Copak budu dělat o volném víkendu. Už vím, podívám se znova na Torchwood." - Nikdo, nikdy
"Třetí řada Andromedy je má nejoblíbenější." - Nikdo, nikdy

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1504 - 1523 / 4928Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 23. únor 2016 10:46sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Opakovaně tady zazní, že Andromeda byla chycena do černé díry během bitvy u mlhoviny Witchhead

1) 10:32
- "I've heard, that you fleet was ambushed."
- "Witchhead - the end."
...
- "My first officer, best friend, betrayed me, gave the Nietzscheans the advantage they needed."
...
- "But you?"
- "Suspended on the edge of a black hole for 300 years."
so, this one is ok

2) 15:27
"The sole survivor of the battle of Witchhead." | "And the fact, that your ship was trapped on the edge of the black hole." | also correct

No a to je vše, víckrát to tam není.
Že nedáváš pozor, není chyba seriálu ;)
Mirak - 21. únor 2016 21:00sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
No vida, to mě vůbec nenapadlo, ale asi můžu být rád, že to těhotenství nebylo nějakým způsobem zakomponováno do děje :)
Telemachus Rhade - 21. únor 2016 19:01sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
co si o exekutivním rozhodnutí, že je potřeba Rommie v 5. řadě nahradit kozatou blondýnou myslela Lexa Doig :)

Na mateřské dovolené byla IMHO velice ráda, že zůstala na payrole :)
Mirak - 21. únor 2016 18:23sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x06 When Goes Around...
- Jupí, konečně Cause and Effect / Window of Opportunity / Mystery Spot / Monday / Life Serial / Deja Voodoo / Back and Back and Back to the Future epizoda. To jsem si určitě ani nevzpomněl na všechny, ale už jsem viděl minimálně 10 variací.
- Celkově takový standard, úplně mi tam některý věci mo neseděly, ale dívat se na to dalo, i když to bylo postopadesátý to stejný dokola a opět protnutý náhlou osudovou láskou. V rámci seriálu to teda bylo až strašně moc podobný 1x08.
- Takže Doyle už je i v úvodních titulcích. Jako mně je to třeba úplně fuk, protože Doyle nebo Rommie je imho vyloženě prašť jak uhoď, ale docela by mě zajímalo, co si o exekutivním rozhodnutí, že je potřeba Rommie v 5. řadě nahradit kozatou blondýnou myslela Lexa Doig :) Ve Voyageru aspoň Kes vykopli ze seriálu a nebylo to tudíž tak awkward :)
- Jinak naprosto šílená chyba v kontinuitě hodná Red Dwarfa. Opakovaně tady zazní, že Andromeda byla chycena do černé díry během bitvy u mlhoviny Witchhead, což je samozřejmě píčovina, protože to je bitva z 1x06. Do černé díry se dostala během bitvy u Hefaista.

3/5
Mvek - 21. únor 2016 14:12sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Po epizodě Red Dwarf 4x04 Bílá díra jsem si musel postesknout, že ve víc něčeho takového jsem doufal. Prostě když mám seriál ve sci-fi kulisách, kde nemusím řešit nějak logiku, tak si pustím fantazii na špacír a budu občas blbnout s takovýmihle fenomény. Přeskakující události, to že si to přitom pamatují atd., to by v normálním sci-fi narazilo na špatné přijetí, ale tady je to super. Škoda, že toho není víc (i když jako aspoň něco občas).
Mirak - 21. únor 2016 13:37sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x04 Decay of the Angel
- Vzpoura androidů z budoucnosti :) Akorát teda chudáci androidi z budoucnosti jdou sejmout jednou ranou, jako kterýkoliv Kalderan nebo Magog. Asi nic moc budoucnost, no.
- Takže po 4 sezónách keců o loajalitě, důvěře a sebeobětování pro posádku Beka najednou chce peníze za to, že něco udělá pro Hunta? Takhle měl seriál začít po pilotu a ne s tím vyrukovat v 5. sezóně. Beru to možná u Harpera, který byl na Seefře 3 roky, ale konkrétně u ní to nepůsobí vůbec přesvědčivě. Podobné je to s Rhadem, kterému za 9 měsíců narostly nejen vlasy, ale také kadence trapných hlášek - dlouhé vlasy, krátký rozum? :)
- Za mě je asi dobře, že je Doyle android, protože by to navzdory mým původním předpokladům mohlo znamenat, že Harper nepostaví Rommie znovu. Plus to teda trochu vysvětluje její vizáž herečky z erotických filmů, které běžely na přelomu tisíciletí na Nově.
- Paruka a meč? Haha, strašně vtipný.
- Kam zmizela Trance? Mělo vůbec smysl ji tahat do 5. řady zpátky? Po 4 sezónách si myslím, že její potenciál byl ve výsledku maximálně na recurring postavu. Ono, pokud se zrovna neproměňuje ve slunko nebo nedělá jiný superepic stuff, tak si s ní autoři absolutně neví rady.
- Námět zápletky s androidy je samozřejmě úplně stupidní, ale jako katalyzátor prozatímního kontinuálního děje to celkem fungovalo a tak nějak doufám, že by aspoň ta 5. řada mohla být konzistentní vůči sama sobě, což se ve dvou předchozích řadách fakt kurva nedařilo (lépe řečeno ani nebyla snaha).

2,5/5

5x05 The Escatology of Our Present
- Byl to dobrý díl, ale mám celkem problém s tím, že mi k posádce Andromedy nesedí hyenismus ve stylu "Ano, jsem tvoje dávno zmizelá dcera, teď mi dej poklady". Ano, dopadlo to jak to dopadlo, ale stejně.
- Když pominu tohle, tak to aspoň rozehrálo zápletku s nějakým zajímavým potenciálem, což v předchozích 2 řadách prakticky chybělo (I když obdobná zápletka s Engine of creation se rozuzlení zatím nedočkala).
- Jsem zvědavej, co vyleze z toho, že se Beka narodila dvakrát, zatím si s nějakým komentářem počkám, ale bojím se trochu průseru. Zas jako nemusí být každej z Andromedy "special".
- Zapojení Virgila Voxe, jehož hlas tam už byl od 5x01 bylo na poměry Andromedy nečekaně dobré. Jsem zvědavý, kdo za něj mluví.
- Don S. Davis tu projednou nehraje vojáka :)
- Takže barman z prvních 3 epizod offscreen umře a teď je barmanem Harper. Wot?

3,5/5
Mirak - 17. únor 2016 23:00sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Hm, nz no :)
Telemachus Rhade - 17. únor 2016 22:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Jinak díky. Místo sepisování Dissonantu jsem se podíval na The Weight a naprosto jsem tomu propadnul! Znovu mě to učarovalo a hrozně se těšim na další ;)
kapitan Pike - 17. únor 2016 10:05sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
kapitan Pike 263157:
* Ještě malé vyjasnění - flashbacky byly samozřejmě zbytečné u všech postav kromě Shaw.
*
Mirak - 16. únor 2016 22:49sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Kéž by to šlo udělat nějak jakože by ses na to dodíval místo mě :)
Yakuzza - 16. únor 2016 22:19sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade 263045:
čili nakonec těch shodných prvků bude víc :)

Teď jsem se dočetl, že Sorbo byl jeden z kandidátů na Muldera :)
Telemachus Rhade - 16. únor 2016 22:14sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dissonant II 4/5
Soupis tedy zítra. Každopádně mě to hrozně navnadilo a dám si celou S5, kterou jsem viděl nejméněkrát ;)
kapitan Pike - 16. únor 2016 21:31sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Person of Interest - 3x10
* - Bylo jasné, o čem tato episoda bude. Lov na Simmonse mě bavil víc než předcházející episoda.
- Je zajímavé, že Stroj nedokázal Simmonse najít přímo. To asi nemá moc smysl řešit :-)
- Pěkné bylo zapojení Root. Líbí se mi, jak ji Amy Acker hraje. To, že je Root blázen, ji naprosto věřím, perfektní.
- Reesovo chování je tady taky v pohodě. Těžce se srovnává se smrtí Carterové, já se zase těžce srovnávám s tím, že ji zabili v takové episodě. Co se dá dělat :-) Jeho přesvědčování Quinna bylo perfektní :-)
- Taky bylo fajn, že Simmonse nakonec dostal Fusco.
- Flashbacky byly celkem zbytečné. U Shaw sice omílali naprosto stejné téma jako v předchozím flashbacku (dokonce tam byla i energetická tyčinka, dříve sandwich, OMG), ale provedení bylo mnohem lepší a dozvěděli jsme se, že byla lékařka (což myslím, že dříve nepadlo). Celkem velké plus za to, že je to využito hned v další episodě, krásné zapracování flashbacku do normálního děje.
- Celkem doufám, že je tato linie definitivně uzavřená. Určitě byla dobrá a bavila mě, ale nemá cenu ji déle natahovat, seriál má mnohem větší potenciál.
*

Person of Interest - 3x11
* - Tohle ovšem bylo výborné. Od začátku jsem věřil, že toto je standalone episoda, cliffhanger mě hodně překvapil, super.
- Saul Rubinek má velmi bohatou filmografii, mimo jiné tam je opět LOST (i když jen jedna episoda) a Stargate. Určitě zajímavý guest herec.
- Flashback s k té episodě hodil, máme hned dva důvody, proč Finch nechtěl přijít do kontaktu s Arthurem.
- Je celkem logické, že pokusů o vytvoření podobného stroje bylo víc. Jsem zvědavý, jestli se to skutečně povedlo nebo ne.
- Chování Shaw v episodě hodně v pohodě, to oceňuji :-) Hořlaviny na začátku byly zábavné. Taky tady máme opět Colliera, i když měl jen hodně malou roli.
- Závěrečné rozuzlení se mi hodně líbilo.
- Předpokládám, že v příští episodě bude opět zapojena Root.
- Pouze bitka mezi Fuscem a Reesem mi přišla přehnaná, ale dejme tomu.
*
Mirak - 16. únor 2016 11:36sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: To samozrejme netvrdím, ale na tom konstatování to myslím nic nemění :)
Telemachus Rhade - 16. únor 2016 11:05sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: No jistě, to je přesně ten důvod proč jsem tomu dal 4 :-)
Mirak - 16. únor 2016 10:18sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: No tak kdybys dal ted po tom všem cos napsal 1/5 tak bys byl za vola, že :)
Telemachus Rhade - 16. únor 2016 08:51sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dissonant I 4/5, nemůžu si pomoct :) Odpoledne dám ještě druhý díl a sepíšu to.
Telemachus Rhade - 15. únor 2016 14:51sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Pokud TR řekne, ze kontinuita v TXF je bullshit

Mytologie, ne kontinuita. O té si taky myslím, že není přítomna :) Když odhlédnu od vaty, tak mytologie TXF horko těžko dává smysl do prvního filmu, pak je to tragédie. A vrchol TXF přišel s 2x25, pak už to šlo jen dolů; čili nakonec těch shodných prvků bude víc :)
Mirak - 15. únor 2016 13:58sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Kontinuita TXF je zcela jiste zamotaný a často smysl nedavajici zlo, na který se neustále jako na snehovou kouli nabalujou nový a nový skutečnosti a dělají hokej v tom co už bylo řečeno. Ale většinu času je tam aspoň snaha to roubovane na sílu vysvětlovat.

Andromeda od určitého bodu na nějakou kontinuitu zvysoka sere a mydli tam hlava nehlava doslova cokoliv co je napadne. Vypada to, ze prakticky všechno se jeví v myslích tvůrců jako ospravedlnitelne, pokud mají pocit, že to bude "cool".

Pokud TR řekne, ze kontinuita v TXF je bullshit, tak to chápu, ale musím kontrovat, že kontinuita v Andromedě je v 3. a 4. řadě v lepsim pripade non-existent, v horším sama sobě protiřečí :)

Je jedno či je co srdcovka, tohle je prostě fakt :)
Yakuzza - 15. únor 2016 13:38sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Ok, přidáno do watchlistu, priorita ale zatím 2 :) Důvodem je hlavně to, že docela dost nemusím Sorba.

Nejnovější   Novější 1504 - 1523 / 4928Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o