Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: sci-fi & fantasy

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 4928

Památné citáty
"Copak budu dělat o volném víkendu. Už vím, podívám se znova na Torchwood." - Nikdo, nikdy
"Třetí řada Andromedy je má nejoblíbenější." - Nikdo, nikdy

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1493 - 1512 / 4928Starší   Nejstarší

Mirak - 27. únor 2016 13:05sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x09 What Will Be Was Not
- Rozumnej průměr, stále stejný tunely už se sice asi po 10 minutách zajídaly, ale proti ikonianskýmu teda vedranskýmu gatewayi nic nemám, je to docela zajímavej nápad.
- Tunelovej strážnej s baziliščí puškou byl dost divnej.
- Ve výsledku dejme tomu aspoň vzácná Trance-centric epizoda, ve které došlo k zásadnímu posunu, protože Andromeda už by měla být provozuschopná.
- Úvodní scéna s humornou barovou bitkou strašná, tohle uměl Firefly.

2,5/5

5x10 The Test
- Asi jediná epizoda Andromedy, o které se dá tvrdit, že je zajímavě natočená. Ta osvětlovací technika je občas vidět v různých snových sekvencích, ale hodila se dobře i sem.
- Celou epizodu mi teda přišlo trochu divný, že se zas všichni chovaj jako svině, když v minulé epizodě už to vypadalo, že se zase aspoň částečně vrátí ke svým pre-season 5 charakterům. V podstatě i zisk toho super zdroje energie na konci epizody činí zisk těch krystalů v minulé epizodě zbytečný. Nevím, kombinace těch dvou epizod mi prostě nejde moc dohromady, ale to už tu bylo několikrát.
- Že to byl Huntův test z budoucnosti je ok, akorát to byl v podstatě zvrat, na který jsme čekali celou epizodu, protože bylo celkem jasné, že to nikdo z tria Rhade, Harper, Beka neudělal.
- Po pěti epizodách si zase vzpomněli na Virgilu Voxovou, vzhledem k tomu, že v téhle epizodě nehrála žádnou roli, tak předpokládám, že to rozseknou nebo aspoň posunou v následující epizodě.

3,5/5
Mirak - 26. únor 2016 21:09sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x07 Attempting Screed
- Epizody v pětce zatím není úplně jednoduchý hodnotit, protože a) ta jakoby basic semi-stand-alone zápletka každé epizody, kterou se posouvá ústřední děj páté řady je většinou dost weak + b) ten story-arc v pětce je sice určitě příjemné a nečekané překvapení a jsou v něm zajímavé aspekty, ale strašně závisí na tom, jak se to dál vyvrbí a jaký bude finální rozuzlení. A po to všem čeho jsem byl v tomhle seriálu svědkem - od nenaplněných lehkých příslibů až po okázalé ignorování zcela zásadních skutečností tu důvěru fakt nemám.
- Anyway, zrovna tenhle díl byl celej věnovanej ústřednímu ději pětky a dokonce v něm došlo k zásadním posunům.
- Návrat Flavina kvituju, upřímně jsem už trochu zapomněl, že tam byl a odepsal ho jako další postavu, kterou už neuvidíme (Pamatujete ještě na Tri-Lorna, který se ve 4x11 dramaticky přidá na Huntovu stranu v právě započaté občanské válce jen proto, abysme ho v té epizodě viděli naposledy?).
- Po delší době efekt zrychlenosti, pořád naprosto stejně vtipný, jako napoprvé :)
- Takže Vedrani se vyvinuli v lidi - Paradiny, což dává teoreticky smysl, ale je to prostě pro nízkorozpočtový seriál až moc příhodné a pro mě osobně hodně debilní. (Pamatujete na velmi dobrou 2x18, kde má přítomná Vedranka super masku a i díky tomu má celý díl moc pěknou atmosféru a jakýsi nádech mýtičnosti? Tak zdá se, že to je teď pryč, protože Vedran už teď může být každý jouda včetně Hunta, který jím jakože je a to včetně jeho fotra zahradníka).
- Odhalení, že jsou v minulosti a že někteří jsou ještě na několika místech zaráz, já nevím... Tohle mi smrdí průserem. Ona ta implikace, že Hunt teď bude ovládat časoprostory atd., je to fakt úplně nutný?
- Vedlejší zápletka se dvěma neschopnými gangstery na jejichž stranu se staví Rhade a Doyle byla bizarním způsobem zábavná.

3,5/5

5x08 So Burn the Untamed Lands
- So, yeah. Tohle je přesně ten typ generické, neambiciózní stand-alone epizody, na které prostě není zhola nic zajímavého a 3. a 4. řada je jich plná. Hunt & spol. jde na planetu vykořisťovaných křováků a zachrání je. To je úplně všechno, žádný zajímavý zvrat, žádná odbočka. Start -> cíl. Nazdar.
- Křovačka byla pěkná, chápu, že se Hunt už po 2 epizodách vyléčil z další celoživotní lásky. Jinak to bylo hafo Keerokovské.
- Harper vyrábí destilačku a dostane vyrážku, po které je agresivní, Rommie a Doyle si poměřujou kozy, pidi zmínka o Methus plate, nic proti ničemu, ale působí to jak vystřižené scény, které bylo možné narvat kamkoliv.

1,5/5
Mirak - 23. únor 2016 14:59sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Příště si ještě třeba rád poslechnu zábavné vysvětlení proč že epizoda Deep Midnight's Voice zmizela z kontinuity :)

Jinak neboj, Andromedě věnuju mnohem víc pozornosti, než sami autoři :)
Telemachus Rhade - 23. únor 2016 14:52sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: OK, máš svoji pravdu, tak ji měj :) Za mě to sedí, a to mi ke štěstí stačí.

Voyager sleduji pozorně, vím, kde tam co je a není ;)
Mirak - 23. únor 2016 14:42sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: No, logické je to asi tak, že si Celine dle řečeného musí myslet, že ho Rhade zradil u Witchheadu. Ano, je jasné, že se do obšírného vysvětlování nechtěli v tomhle dílu moc pouštět, takže to odbyli jenom zkratkovitě, ale podle mě je to prostě řečeno blbě a nedává to smysl ani v rámci Huntových egoistických žvástů.

Btw, úplně vidím, jak tuhle "logiku" chválíš třeba u Voyageru :)
Telemachus Rhade - 23. únor 2016 14:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Ano, ale Hunt si dává za vinu, že to nezvládnul, proto to vypráví tak, jak to zaznělo v 5x06. Logické ;)
Mirak - 23. únor 2016 14:26sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Co si pamatuju, tak Hunt byl snad k Hefaistu lstivě vylákán za účelem toho, aby Andromedu zničili. Jak přesně by nitzscheánskou rebelii ovlinila skutečnost, jestli se to Nietzscheánům podaří nebo ne? Pokud by tam Hunta "nepozvali", tak snad nemá CW kdo varovat tak jako tak, ne? :)
Telemachus Rhade - 23. únor 2016 14:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
A jak ta zrada způsobila pád CW?

A díváme se na stejný seriál? :)
Gaheris zradil Hunta, což vedlo k Huntovu zatvrdnutí v černé díře. Čímž neměl Společenství kdo varovat. Určující bitva se následně odehrála u Witchhead a Hunt jediný (myšleno Andromeda) ji přežil. Což je přesně to, co jí řekl.

Ty jsi přesvědčený o lapsu kontinuity tam, kde sedí naprosto přesně. Fakt na to dávej větší pozor.
Mirak - 23. únor 2016 14:06sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Ale vždyť to vůbec nedává smysl :D Hunt mluví o Witchheadu a v navazující větě řekne, že ho jeho první důstojník zradil a způsobilo to pád CW. Jak Rhadeho zrada do prdele souvisí s Witchheadem? A jak ta zrada způsobila pád CW?
Telemachus Rhade - 23. únor 2016 13:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Epizodu už jsem radši smazal, ale indikace tam byla celkem jasná, to, že se tam blekotá o Witchheadu a ne o Hefaistu je kokotina a je úplně jedno, že formulace té věty se dá okecat.
Tak si ji stáhni znova, protože tady prostě nemáš pravdu.

To, že byl Hunt u Witchheadu NIKDO z minulosti neví.
Samozřejmě, že neví. Taky jí to Hunt sám řekl a ona z toho byla celá vyjevená.

Ale jsem rád, že jsi za 100 epizod schopný reagovat jen na jednu jedinou díru v kontinuitě, zbytek jsi možná trošku přehlídl :)
Protože jsem ji viděl dneska ráno. Každopádně jestli jsi podobně pozorně sledoval i ty předchozí, tak chápu, že ti kontinuita nesedí.
Mirak - 23. únor 2016 13:34sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Epizodu už jsem radši smazal, ale indikace tam byla celkem jasná, to, že se tam blekotá o Witchheadu a ne o Hefaistu je kokotina a je úplně jedno, že formulace té věty se dá okecat.

To, že byl Hunt u Witchheadu NIKDO z minulosti neví.

Ale jsem rád, že jsi za 100 epizod schopný reagovat jen na jednu jedinou díru v kontinuitě, zbytek jsi možná trošku přehlídl :)
Telemachus Rhade - 23. únor 2016 10:46sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Opakovaně tady zazní, že Andromeda byla chycena do černé díry během bitvy u mlhoviny Witchhead

1) 10:32
- "I've heard, that you fleet was ambushed."
- "Witchhead - the end."
...
- "My first officer, best friend, betrayed me, gave the Nietzscheans the advantage they needed."
...
- "But you?"
- "Suspended on the edge of a black hole for 300 years."
so, this one is ok

2) 15:27
"The sole survivor of the battle of Witchhead." | "And the fact, that your ship was trapped on the edge of the black hole." | also correct

No a to je vše, víckrát to tam není.
Že nedáváš pozor, není chyba seriálu ;)
Mirak - 21. únor 2016 21:00sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
No vida, to mě vůbec nenapadlo, ale asi můžu být rád, že to těhotenství nebylo nějakým způsobem zakomponováno do děje :)
Telemachus Rhade - 21. únor 2016 19:01sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
co si o exekutivním rozhodnutí, že je potřeba Rommie v 5. řadě nahradit kozatou blondýnou myslela Lexa Doig :)

Na mateřské dovolené byla IMHO velice ráda, že zůstala na payrole :)
Mirak - 21. únor 2016 18:23sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x06 When Goes Around...
- Jupí, konečně Cause and Effect / Window of Opportunity / Mystery Spot / Monday / Life Serial / Deja Voodoo / Back and Back and Back to the Future epizoda. To jsem si určitě ani nevzpomněl na všechny, ale už jsem viděl minimálně 10 variací.
- Celkově takový standard, úplně mi tam některý věci mo neseděly, ale dívat se na to dalo, i když to bylo postopadesátý to stejný dokola a opět protnutý náhlou osudovou láskou. V rámci seriálu to teda bylo až strašně moc podobný 1x08.
- Takže Doyle už je i v úvodních titulcích. Jako mně je to třeba úplně fuk, protože Doyle nebo Rommie je imho vyloženě prašť jak uhoď, ale docela by mě zajímalo, co si o exekutivním rozhodnutí, že je potřeba Rommie v 5. řadě nahradit kozatou blondýnou myslela Lexa Doig :) Ve Voyageru aspoň Kes vykopli ze seriálu a nebylo to tudíž tak awkward :)
- Jinak naprosto šílená chyba v kontinuitě hodná Red Dwarfa. Opakovaně tady zazní, že Andromeda byla chycena do černé díry během bitvy u mlhoviny Witchhead, což je samozřejmě píčovina, protože to je bitva z 1x06. Do černé díry se dostala během bitvy u Hefaista.

3/5
Mvek - 21. únor 2016 14:12sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Po epizodě Red Dwarf 4x04 Bílá díra jsem si musel postesknout, že ve víc něčeho takového jsem doufal. Prostě když mám seriál ve sci-fi kulisách, kde nemusím řešit nějak logiku, tak si pustím fantazii na špacír a budu občas blbnout s takovýmihle fenomény. Přeskakující události, to že si to přitom pamatují atd., to by v normálním sci-fi narazilo na špatné přijetí, ale tady je to super. Škoda, že toho není víc (i když jako aspoň něco občas).
Mirak - 21. únor 2016 13:37sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x04 Decay of the Angel
- Vzpoura androidů z budoucnosti :) Akorát teda chudáci androidi z budoucnosti jdou sejmout jednou ranou, jako kterýkoliv Kalderan nebo Magog. Asi nic moc budoucnost, no.
- Takže po 4 sezónách keců o loajalitě, důvěře a sebeobětování pro posádku Beka najednou chce peníze za to, že něco udělá pro Hunta? Takhle měl seriál začít po pilotu a ne s tím vyrukovat v 5. sezóně. Beru to možná u Harpera, který byl na Seefře 3 roky, ale konkrétně u ní to nepůsobí vůbec přesvědčivě. Podobné je to s Rhadem, kterému za 9 měsíců narostly nejen vlasy, ale také kadence trapných hlášek - dlouhé vlasy, krátký rozum? :)
- Za mě je asi dobře, že je Doyle android, protože by to navzdory mým původním předpokladům mohlo znamenat, že Harper nepostaví Rommie znovu. Plus to teda trochu vysvětluje její vizáž herečky z erotických filmů, které běžely na přelomu tisíciletí na Nově.
- Paruka a meč? Haha, strašně vtipný.
- Kam zmizela Trance? Mělo vůbec smysl ji tahat do 5. řady zpátky? Po 4 sezónách si myslím, že její potenciál byl ve výsledku maximálně na recurring postavu. Ono, pokud se zrovna neproměňuje ve slunko nebo nedělá jiný superepic stuff, tak si s ní autoři absolutně neví rady.
- Námět zápletky s androidy je samozřejmě úplně stupidní, ale jako katalyzátor prozatímního kontinuálního děje to celkem fungovalo a tak nějak doufám, že by aspoň ta 5. řada mohla být konzistentní vůči sama sobě, což se ve dvou předchozích řadách fakt kurva nedařilo (lépe řečeno ani nebyla snaha).

2,5/5

5x05 The Escatology of Our Present
- Byl to dobrý díl, ale mám celkem problém s tím, že mi k posádce Andromedy nesedí hyenismus ve stylu "Ano, jsem tvoje dávno zmizelá dcera, teď mi dej poklady". Ano, dopadlo to jak to dopadlo, ale stejně.
- Když pominu tohle, tak to aspoň rozehrálo zápletku s nějakým zajímavým potenciálem, což v předchozích 2 řadách prakticky chybělo (I když obdobná zápletka s Engine of creation se rozuzlení zatím nedočkala).
- Jsem zvědavej, co vyleze z toho, že se Beka narodila dvakrát, zatím si s nějakým komentářem počkám, ale bojím se trochu průseru. Zas jako nemusí být každej z Andromedy "special".
- Zapojení Virgila Voxe, jehož hlas tam už byl od 5x01 bylo na poměry Andromedy nečekaně dobré. Jsem zvědavý, kdo za něj mluví.
- Don S. Davis tu projednou nehraje vojáka :)
- Takže barman z prvních 3 epizod offscreen umře a teď je barmanem Harper. Wot?

3,5/5
Mirak - 17. únor 2016 23:00sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Hm, nz no :)
Telemachus Rhade - 17. únor 2016 22:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Jinak díky. Místo sepisování Dissonantu jsem se podíval na The Weight a naprosto jsem tomu propadnul! Znovu mě to učarovalo a hrozně se těšim na další ;)
kapitan Pike - 17. únor 2016 10:05sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
kapitan Pike 263157:
* Ještě malé vyjasnění - flashbacky byly samozřejmě zbytečné u všech postav kromě Shaw.
*

Nejnovější   Novější 1493 - 1512 / 4928Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o