Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: sci-fi & fantasy

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 4928

Památné citáty
"Copak budu dělat o volném víkendu. Už vím, podívám se znova na Torchwood." - Nikdo, nikdy
"Třetí řada Andromedy je má nejoblíbenější." - Nikdo, nikdy

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1487 - 1506 / 4928Starší   Nejstarší

Mirak - 05. březen 2016 09:23sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x17 Totaled Recall
- Hodně špatná vykrádačka sebe sama. Je to taková weirdo kombinace 2x12 a 2x17, kvalitou se to blíží spíš 2x17, protože je to ve výsledku taky jaksi úplně o ničem. Netuším samozřejmě, jestli to nebude nějak pokračovat (nemyslím si), ale v tomhle stavu to byla strašně nudná zbytečnost.
- Elysian dá Huntovi super tajnou šifru - to, co má udělat mu řekne pozpátku :) To jako fakt? Krom toho se mi Kevin Durand v té roli vůbec nelíbil.
- Dokud Brandy Ledford nemá na práci nic jinýho, než se tvářit blonďatě, tak je to ok, tady byl jakejsi pokus o herectví, kterej bych už znova nerad viděl. Až teď si o ní čtu na wikipedii a v roce 1998 jí vyšla sex tape se zpěvákem Mötley Crüe. Skvělý :D
- Už asi poosmé to vypadá, že by loď mohla být plně funkční a teď mám dokonce pocit, že už to fakt vyjde. Fingers crossed!

1/5

5x18 Quantum Tractate Delirium
- Tak ještě ne!
- Takže tam tu Rommie stejně ještě stihli narvat :/ Děj se sice jakože hýbe, ale čekal jsem, že to ke konci sezóny bude vzhledem ke story-arcové povaze víc gradovat a ono ten drajv spíš postrádá.
- Jinak teda nuda, Doigovka mi vůbec nechyběla a její ztvárnění afektovanýho a nejvíc lidskýho androida všech dob už vůbec ne. Navíc ani nenatočila sex tape.
- Pobavilo mě, že Rommie s těma odhaleným obvodama vypadala jako 7 of 9. Dokonce i ty kozy jí narostly :)
- Efekt zrychlenosti tady dokonce ve dvojitém provedení a na maximální obrátky!

2/5
Mirak - 01. březen 2016 23:46sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x15 The Opposites of Atraction
- Dobrý díl, ale vrtat se, měnit a přidávat další a další události do pilotu už by fakt nemuseli. Já myslím, že bohatě stačilo to "popostrčení" v 1x08 a Gaheris v 3x10. Jinak myšlenka docela pěkná, velice blízké stylu prvních dvou řad, i když si myslím, že v tomhle případě bylo až zbytečně moc scén o zastavování toho slunka na úkor zápletky s avatarem.
- Btw. pokolikáté už ty vole musím sledovat opakování té špatně natočené scény z pilotu, kdy Gaheris zradí Hunta a navzájem po sobě vystřelí, přičemž Gaherisovi začne hořet uniforma? Mám pocit, že už to tam je minimálně popáté a s každou projekcí ta scéna vypadá hůř.
- Pozitivní bylo, že se rovnou řešilo slunko z minulý epizdy, říkal jsem si, jestli to zas nenechají třeba 4 díly uležet.
- Jinak jak se často kritizuje obsazování stejných herců do různých rolí, tak obsadit představitelku tak výrazné postavy jako Pax Magellanic z 1x12 na tak výraznou postavu jako je Marida je taky nemalý zlo. Tím hůř, že Hunt se na ni v první chvíli dívá jakože ji zná (což je pak vysvětleno jinak), takže jsme předpokládal, že to bude ona. Ale od posledně dost zestárla + si myslím, že proběhla nějaká menší plastika :)
- Nějak se nám s avatary roztrhl pytel a úplně nevím, jestli se mi jejich ztvárnění líbí. Přijde mi prostě, že se všichni chovají až moc lidsky a bere to z toho trochu to kouzlo, co měla dejme tomu v jistých chvílích Trance.
- Jinak čistá spekulace: Další z Huntových pseudomanželek v 2x17 byla taky avatar černé díry, ale ta ho v podstatě chtěla zabít, protože ho na konci přímo vinila z toho, že on "je" zabíjí. Což by možná dávalo smysl, protože Hunt černou díru bombarduje nova bombami v pilotu. Co moc smysl nedává je otázka, proč nesere avatara Maridu, že bombarduje "její" černou díru? (no pun intented)
- Rozkošně debilní scéna je, když Hunt poprvé uvidí Maridu a je k němu otočená zády, tak na ni dramaticky míří s force lance a vyžaduje vysvětlení, kdo je a co dělá na Andromedě, ale jakmile se otočí a ukáže výstřih, tak se Hunt uklidní a force lance schová :) Bez jediného udání důvodu, proč je na Andromedě a proč se hrabe v paměťové bance :)
- Rhade v šíleným koženým overalu si pak asi odskočil do vedlejšího studia natočit nějakou SM erotiku :)

3,5/5

5x16 Saving Light from a Black Sun
- Epizoda se sice ze začátku tváří, že to bude strašně epický, ale až na pár pěkný záběrů je tam ve výsledku hlavně nekonečný procházení stále stejných chodeb :/
- Většinou to v Andromedě bývá celkem snesitelný, ale přišlo mi, že tady množství technoblábolů přesahovalo únosnou míru a zabíjelo to slušný potenciál, který ta epizoda měla.
- Jsem zvědavej, jak se to vyvrbí s dvojčetem Trancem. Jsem rád, že je Trance v tom aktuálním bloku snad poprvé v seriálu stabilně využívaná epizodu za epizodou, ale ty kryptický bullshitový rozhovory s jejím dvojčetem začínají bejt otravný. Konec pěkně mrazivej, ani na chvíli mě nenapadlo, že by to dvojče mohlo Trance nahradit.
- Chvíli jsem si myslel, že Virgil Vox bude to Trancino dvojče, ale to asi pravda nebude.

2,5/5
Mirak - 29. únor 2016 23:09sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x14 The Past is Prolix
- Další Trance díl, bylo tam pár zajímavých momentů, ale celkově spíš průměr, možná trochu živné půdy do budoucna, jen si nejsem jistej, jestli se mi ten směr s příletem slunce úplně líbí, uvidíme.
- Trčíme dál na Seefře a z posledních pár vět v epizodě to bohužel smrdí, že asi ještě zůstaneme i dál. Netvrdím, že to je třeba nutně špatně, ale přišlo mi, že před pár epizodami vypadal odchod ze Seefry velice aktuálně, na což jsem se i docela těšil.
- Thux další z řady pologramotných rádoby gangsterů na Seefře. Gangsta of the week se začíná brutálně zajídat. Všichni jsou stejní a všichni jsou neschopní.
- Jinak sestru Trance teda mohl hrát i někdo jinej, než Trance, měl jsem problém se do toho vžít.
- Sembler vstal z mrtvých jenom aby umřel v téhle epizodě. Přišlo mi zbytečný ho v téhle fázi vracet do seriálu.
- Orlund byl pro mě kupodivu míň otravnej, než bych čekal, ani jsem nečekal, že ho po 5x09 ještě využijou, ale tak proč ne.

2,5/5
Mirak - 29. únor 2016 00:06sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x13 Moonlight Becomes You
- Pohádka o slunečníkovi a měsíčníkovi docela nuda. Nebylo to špatný, ale myslím, že z toho tématu šlo vytěžit mnohem víc, takhle mi to až tak působivé nepřišlo.
- Navíc už teda od 5x09 čekám, kdy vypadnou ze Seefry. Přijde mi, že už ten story-arc posloužil svému účelu a je na čase jít o dům dál.
- Chvíli jsem si myslel, že Trance na konci opravdu odejde, což by asi nedávalo 10 epizod před koncem smysl, ale zpětně mě prostě překvapuje, že se v seriálu udržela celou dobu. Strašně mi v některých věcech připomíná Kes.
- Druhá a třetí zápletka na vedranském cvicišti pro protectory mi přišla skoro zbytečná, obzvlášť ta Rhadeho a Beky, kde se Rhade plazí po zemi.
- Aby toho nebylo málo, tak Hunt je teď dle proroctví i protector avatara slunce Trance Gemini. Pokud dobře počítám, tak s tímhle odhalením už Hunt přeskočil v počtu funkcí i Michala Haška. Gratulujeme!

2,5/5
Mvek - 28. únor 2016 14:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nemůžu si pomoct, ale Rimmer alias Top Gun hrdina z té alternativní reality ve 4. řadě, mi strašně díky háru a tak obecně grimasám připomínal kapitána Archera.
Mirak - 28. únor 2016 13:56sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x11 Through a Glass Darkly
- Heh, nečekanej sequel (sort of) k 2x12 a částečně k 1x08. Návrat Hohneho je super nápad a něco co divák v 5. řadě fakt nečeká.
- Nicméně jsem přemýšlel, jestli už si nedělají prdel s tím, že by se zase Hunta snažili vrátit před bitvu u Witchhead, protože nevím, jestli vůbec existuje nějaká vymlácenější seriálová sláma :) Naštěstí to nebyl hlavní fokus epizody.
- Začíná být pro mě trochu matoucí, v jakým stavu se Andromeda aktuálně nachází. V 5x09 má být díky tomu křemíku na 70 % výkonnosti, v 5x10 získají strašně silnej zdroj energie, kde mi tak nějak vyplývá, že by už Andromeda měla plně funkční a v tomhle dílu se zase tvrdí, že ještě plně funkční není. Ne, že by se to nějak extra odporovalo, jen mi to přijde takové zbytečně nejasné.
- Přemýšlel jsem, jestli když Hunt říká o Hohnem: "He's just a big fat reminder of everything we left undone in the other universe.", tak jestli scénáristi vlastně nemluví sami k sobě :) Asi ne, ale sedne to jak hrnec na prdel.
- Herecké výkony jsou v Andromedě tak nějak relativně průměrné, Sorbo si jede identickou flow už někdy od roku '94 a když pominu některá jeho otravně opakující se herecká i pohybová gesta (jedno z nejhorších je, když běží a pak se jakože snaží dramaticky zastavit a máchá u toho rukama), tak je jeho herectví celkem snesitelný. Anyway, nejlíp mi z nich možná i nepřekvapivě vychází Woolwett, kterej je sice tlačenej do dost bizarních a otravných póz, ale když má zahrát něco vážnějšího, tak to zvládá naprosto s přehledem, což je i případ téhle epizody. Jak psal ostatně Wolfe nedávno na twitteru, parafráze: "Woolvett byl schopnej zahrát cokoliv."

3,5/5

5x12 Pride Before the Fall
- Přežil jsem 100 epizod Andromedy, pověste mi na krk nějakou medaili! Achievement unlocked!
- 100. epizoda je v podstatě takový mikrokosmos celé Andromedy. Potenciál slušný, ale provedení tristní.
- V prvé řadě: Herec Draga Museveniho je castingový fail. Nevím jak ostatní, ale z toho, co bylo řečeno jsem si ho rozhodně nepředstavoval jako necharismatického kreténa s velkou hubou, kterého Hunt bez problémů seřeže jak malý děcko. Jestli byl tohle praotec Nietzscheánů, tak potěš koště.
- A Beka jako pramáti Nietzscheánů :D Jako proč? Proč si zvolil zrovna Beku? Sorry Drago, ale ona zas takový terno není, možná i proto Nietzscheáni veskrze odolávají nějakému sjednocení :) Tvůrci se samozřejmě neobtěžovali s nějakým vysvětlením, "prostě se mu líbila".
- Jinak Drago Museveni je blonďák, Beka Valentine je blondýna, ale genetická reinkarnace Draga Museveniho je malý černoušek Tamerlane :) Makes sense. Obzvlášť když Telemachův prapředek Gaheris vypadá úplně stejně jako on.
- K tomu teda ty trapné scény, kdy Hunt mlátí Museveniho a Rhade se jakože trochu dematerializuje :)
- Aspoň se to tu teda trochu vyjasnilo s těmi zdroji energie.
- Ne, ani ty bloopery na konci nepobavily, protože 80 % z nich sestávalo z toho, že někdo tancuje. Haha.
- Škoda, námět v jádru celkem pěkný a mohla to být po pár castingových a scénáristických změnách super epizoda, ale bohužel je to neskutečně zandromedovaný.

2/5
Mirak - 27. únor 2016 13:05sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x09 What Will Be Was Not
- Rozumnej průměr, stále stejný tunely už se sice asi po 10 minutách zajídaly, ale proti ikonianskýmu teda vedranskýmu gatewayi nic nemám, je to docela zajímavej nápad.
- Tunelovej strážnej s baziliščí puškou byl dost divnej.
- Ve výsledku dejme tomu aspoň vzácná Trance-centric epizoda, ve které došlo k zásadnímu posunu, protože Andromeda už by měla být provozuschopná.
- Úvodní scéna s humornou barovou bitkou strašná, tohle uměl Firefly.

2,5/5

5x10 The Test
- Asi jediná epizoda Andromedy, o které se dá tvrdit, že je zajímavě natočená. Ta osvětlovací technika je občas vidět v různých snových sekvencích, ale hodila se dobře i sem.
- Celou epizodu mi teda přišlo trochu divný, že se zas všichni chovaj jako svině, když v minulé epizodě už to vypadalo, že se zase aspoň částečně vrátí ke svým pre-season 5 charakterům. V podstatě i zisk toho super zdroje energie na konci epizody činí zisk těch krystalů v minulé epizodě zbytečný. Nevím, kombinace těch dvou epizod mi prostě nejde moc dohromady, ale to už tu bylo několikrát.
- Že to byl Huntův test z budoucnosti je ok, akorát to byl v podstatě zvrat, na který jsme čekali celou epizodu, protože bylo celkem jasné, že to nikdo z tria Rhade, Harper, Beka neudělal.
- Po pěti epizodách si zase vzpomněli na Virgilu Voxovou, vzhledem k tomu, že v téhle epizodě nehrála žádnou roli, tak předpokládám, že to rozseknou nebo aspoň posunou v následující epizodě.

3,5/5
Mirak - 26. únor 2016 21:09sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x07 Attempting Screed
- Epizody v pětce zatím není úplně jednoduchý hodnotit, protože a) ta jakoby basic semi-stand-alone zápletka každé epizody, kterou se posouvá ústřední děj páté řady je většinou dost weak + b) ten story-arc v pětce je sice určitě příjemné a nečekané překvapení a jsou v něm zajímavé aspekty, ale strašně závisí na tom, jak se to dál vyvrbí a jaký bude finální rozuzlení. A po to všem čeho jsem byl v tomhle seriálu svědkem - od nenaplněných lehkých příslibů až po okázalé ignorování zcela zásadních skutečností tu důvěru fakt nemám.
- Anyway, zrovna tenhle díl byl celej věnovanej ústřednímu ději pětky a dokonce v něm došlo k zásadním posunům.
- Návrat Flavina kvituju, upřímně jsem už trochu zapomněl, že tam byl a odepsal ho jako další postavu, kterou už neuvidíme (Pamatujete ještě na Tri-Lorna, který se ve 4x11 dramaticky přidá na Huntovu stranu v právě započaté občanské válce jen proto, abysme ho v té epizodě viděli naposledy?).
- Po delší době efekt zrychlenosti, pořád naprosto stejně vtipný, jako napoprvé :)
- Takže Vedrani se vyvinuli v lidi - Paradiny, což dává teoreticky smysl, ale je to prostě pro nízkorozpočtový seriál až moc příhodné a pro mě osobně hodně debilní. (Pamatujete na velmi dobrou 2x18, kde má přítomná Vedranka super masku a i díky tomu má celý díl moc pěknou atmosféru a jakýsi nádech mýtičnosti? Tak zdá se, že to je teď pryč, protože Vedran už teď může být každý jouda včetně Hunta, který jím jakože je a to včetně jeho fotra zahradníka).
- Odhalení, že jsou v minulosti a že někteří jsou ještě na několika místech zaráz, já nevím... Tohle mi smrdí průserem. Ona ta implikace, že Hunt teď bude ovládat časoprostory atd., je to fakt úplně nutný?
- Vedlejší zápletka se dvěma neschopnými gangstery na jejichž stranu se staví Rhade a Doyle byla bizarním způsobem zábavná.

3,5/5

5x08 So Burn the Untamed Lands
- So, yeah. Tohle je přesně ten typ generické, neambiciózní stand-alone epizody, na které prostě není zhola nic zajímavého a 3. a 4. řada je jich plná. Hunt & spol. jde na planetu vykořisťovaných křováků a zachrání je. To je úplně všechno, žádný zajímavý zvrat, žádná odbočka. Start -> cíl. Nazdar.
- Křovačka byla pěkná, chápu, že se Hunt už po 2 epizodách vyléčil z další celoživotní lásky. Jinak to bylo hafo Keerokovské.
- Harper vyrábí destilačku a dostane vyrážku, po které je agresivní, Rommie a Doyle si poměřujou kozy, pidi zmínka o Methus plate, nic proti ničemu, ale působí to jak vystřižené scény, které bylo možné narvat kamkoliv.

1,5/5
Mirak - 23. únor 2016 14:59sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Příště si ještě třeba rád poslechnu zábavné vysvětlení proč že epizoda Deep Midnight's Voice zmizela z kontinuity :)

Jinak neboj, Andromedě věnuju mnohem víc pozornosti, než sami autoři :)
Telemachus Rhade - 23. únor 2016 14:52sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: OK, máš svoji pravdu, tak ji měj :) Za mě to sedí, a to mi ke štěstí stačí.

Voyager sleduji pozorně, vím, kde tam co je a není ;)
Mirak - 23. únor 2016 14:42sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: No, logické je to asi tak, že si Celine dle řečeného musí myslet, že ho Rhade zradil u Witchheadu. Ano, je jasné, že se do obšírného vysvětlování nechtěli v tomhle dílu moc pouštět, takže to odbyli jenom zkratkovitě, ale podle mě je to prostě řečeno blbě a nedává to smysl ani v rámci Huntových egoistických žvástů.

Btw, úplně vidím, jak tuhle "logiku" chválíš třeba u Voyageru :)
Telemachus Rhade - 23. únor 2016 14:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Ano, ale Hunt si dává za vinu, že to nezvládnul, proto to vypráví tak, jak to zaznělo v 5x06. Logické ;)
Mirak - 23. únor 2016 14:26sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Co si pamatuju, tak Hunt byl snad k Hefaistu lstivě vylákán za účelem toho, aby Andromedu zničili. Jak přesně by nitzscheánskou rebelii ovlinila skutečnost, jestli se to Nietzscheánům podaří nebo ne? Pokud by tam Hunta "nepozvali", tak snad nemá CW kdo varovat tak jako tak, ne? :)
Telemachus Rhade - 23. únor 2016 14:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
A jak ta zrada způsobila pád CW?

A díváme se na stejný seriál? :)
Gaheris zradil Hunta, což vedlo k Huntovu zatvrdnutí v černé díře. Čímž neměl Společenství kdo varovat. Určující bitva se následně odehrála u Witchhead a Hunt jediný (myšleno Andromeda) ji přežil. Což je přesně to, co jí řekl.

Ty jsi přesvědčený o lapsu kontinuity tam, kde sedí naprosto přesně. Fakt na to dávej větší pozor.
Mirak - 23. únor 2016 14:06sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Ale vždyť to vůbec nedává smysl :D Hunt mluví o Witchheadu a v navazující větě řekne, že ho jeho první důstojník zradil a způsobilo to pád CW. Jak Rhadeho zrada do prdele souvisí s Witchheadem? A jak ta zrada způsobila pád CW?
Telemachus Rhade - 23. únor 2016 13:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Epizodu už jsem radši smazal, ale indikace tam byla celkem jasná, to, že se tam blekotá o Witchheadu a ne o Hefaistu je kokotina a je úplně jedno, že formulace té věty se dá okecat.
Tak si ji stáhni znova, protože tady prostě nemáš pravdu.

To, že byl Hunt u Witchheadu NIKDO z minulosti neví.
Samozřejmě, že neví. Taky jí to Hunt sám řekl a ona z toho byla celá vyjevená.

Ale jsem rád, že jsi za 100 epizod schopný reagovat jen na jednu jedinou díru v kontinuitě, zbytek jsi možná trošku přehlídl :)
Protože jsem ji viděl dneska ráno. Každopádně jestli jsi podobně pozorně sledoval i ty předchozí, tak chápu, že ti kontinuita nesedí.
Mirak - 23. únor 2016 13:34sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Epizodu už jsem radši smazal, ale indikace tam byla celkem jasná, to, že se tam blekotá o Witchheadu a ne o Hefaistu je kokotina a je úplně jedno, že formulace té věty se dá okecat.

To, že byl Hunt u Witchheadu NIKDO z minulosti neví.

Ale jsem rád, že jsi za 100 epizod schopný reagovat jen na jednu jedinou díru v kontinuitě, zbytek jsi možná trošku přehlídl :)
Telemachus Rhade - 23. únor 2016 10:46sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Opakovaně tady zazní, že Andromeda byla chycena do černé díry během bitvy u mlhoviny Witchhead

1) 10:32
- "I've heard, that you fleet was ambushed."
- "Witchhead - the end."
...
- "My first officer, best friend, betrayed me, gave the Nietzscheans the advantage they needed."
...
- "But you?"
- "Suspended on the edge of a black hole for 300 years."
so, this one is ok

2) 15:27
"The sole survivor of the battle of Witchhead." | "And the fact, that your ship was trapped on the edge of the black hole." | also correct

No a to je vše, víckrát to tam není.
Že nedáváš pozor, není chyba seriálu ;)
Mirak - 21. únor 2016 21:00sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
No vida, to mě vůbec nenapadlo, ale asi můžu být rád, že to těhotenství nebylo nějakým způsobem zakomponováno do děje :)
Telemachus Rhade - 21. únor 2016 19:01sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
co si o exekutivním rozhodnutí, že je potřeba Rommie v 5. řadě nahradit kozatou blondýnou myslela Lexa Doig :)

Na mateřské dovolené byla IMHO velice ráda, že zůstala na payrole :)

Nejnovější   Novější 1487 - 1506 / 4928Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o