Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: sci-fi & fantasy

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 4928

Památné citáty
"Copak budu dělat o volném víkendu. Už vím, podívám se znova na Torchwood." - Nikdo, nikdy
"Třetí řada Andromedy je má nejoblíbenější." - Nikdo, nikdy

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1478 - 1497 / 4928Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 12. březen 2016 12:40sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Marshall: Tak ona je tohle pro mě už klasika. Při ČT runu v 2005 jsem Dětem Duny naprosto propadl. Dodneška to pokládám za top televizní tvorby ;)

Daniela Amavia je skvělá, ale tehdy jsem propadl kouzlu Jessicy Brooks :)
Marshall - 11. březen 2016 19:55sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Můžeš prosím nějak konkretizovat tu Saskii? Už je to hodně dlouho co jsem viděl, ale měl jsem ji v celku rád. Naopak Alice Krige ve Dětech mi přišla divná.

Asi jsem v tom osamocen, ale kostýmy jsem naprosto hltal (jako ostatně celý film v té době - tuším, že jsem viděl na SAT1 už 2000/1).

Doufám, že zmákneš taky Děti (2003) - Daniela Amavia byla naprosto úžasná, ale přiznávám, že v tomhle nejsem objektivní (na konci filmu mi jí bylo tak strašně líto (knihu jsem nečetl)). :)
Telemachus Rhade - 11. březen 2016 15:52sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jak neustále ležím, tak pořádáme maratony kdečeho, tentokráte to tedy "odnesla" Duna...

Dune (2000, SciFi Channel)

- Natáčení na Barrandově sebou nese nejedno úskalí a zároveň nejedno pozitivum. Jestli chtěla být tahle Duna něčím jiná, tak se jí to v maximální míře povedlo a mnohem lépe, než kterékoli jiné zpracování, to odpovídá nějaké Herbertově představě, v podobě jakou jsem získal z knihy.
- Castingové nebe - protože to je prostě jedna trefa do černého vedle druhé - se bohužel projevilo tou jednou obvyklou výjimkou, a tou je Lady Jessica. Saskia Reeves nemohla být hůře nacastovaná - ale absolutně. Tohle je tak mimo, že to bije do očí celých 5 hodin.
- Ale zbytek super - Dodnes by mě zajímalo, jak v dřevnatých dobách TV minisérií dokázali překecat Williama Hurta. Jeho Leto je přesně takový, jaký by měl být. Imperátor, jeden z mých nejoblíbenějších herců ever - Giancarlo Giannini - perfektně vystihnul Šadámovu obrannou úlisnost; Alec Newman se uvěřitelně promění z rozmazleného spratka v tvrdého fanatika; Bára Kodetovaná na Chani mi určitě sedí více než Sean Young, atd..
- Všechny postavy jsou také výborně zapamatovatelné. Díky šáhnutí do českého rybníčků si každý musí zapamatovat minimálně jinak poměrně nevýraznou postavu doktora Kynese a hlavně všudypřítomný český přízvuk, kterým mluví povětšinou Fremeni a hlavně Miroslav Táborský, který snad ani v některých momentech nemohl vědět, co říká :)
- 5 hodin je dost času na relativně všechno, co kniha nabízí a tak je tohle zpracování jasně nejvěrnější. Ovšem zase kinematograficky je to pouze převyprávěná kniha, což to dosti sráží. Pořád na diváka skáčí fremenské termíny, postavy, lokace, imperiální dvůr atd, a tak jsem nesetřásl pocit, že je to výlučně určené pro lidi, kteří znají knihu. Třeba kdo je Kwisatz Haderach nemohl divák pochopit ani náhodou.
- Ovšem lidé knihy znalí zase musejí mít problém s domyšlením asi 90 % charakteru Irulán, která je tu pořád, přestože v knize je až úplně na konci. A to je taky věc, která, když se na tím zamyslím, poněkud skřípe, protože se prostě první 4 hodiny série chová jinak.
- Série obsahuje i Pavla Kříže a Kláru Issovou, tedy tehdejší pravidelné hosty zahraničních produkcí. Chyběl jen Marek Vašut.

- Asi se všichni shodneme, že technické provedení tady zaslouží minimálně polovinu nějakého popisu, že :)
- Na minisérii evidentně nebylo moc peněz a navíc česká lidová tvořivost si SF vykládá trochu po svém, abych tak řekl, čili první, co práskne do očí, je Theodor Pištěk a jeho garderóba. Opět - pokud tato Duna měla být jiná, byl to geniální tah, ale na druhou stranu je tam tolik jasných přešlapů, že SciFi Channel musel vyloženě doufat, aby se jim diváci nevysmáli. Mezi největší patří Irulániny motýlí šaty, klobouk a šedé tlusté prameny vlasů Revered mother a Feydův trojúhelník za hlavou. To fakt ne :)
- Modré oči jsou kompletně dělané čočkami odrážejícími UV lampu :)
- ...čemuž je zřejmě přizpůsobená i celková, až neskutečná, barevnost ateliérového světa. Žádná barva není tlumená - modrá, zelená, červená, zlatá a hnědá. To jsou barvy této minisérie a každá z jich je tu pěkně výrazně napálená. (Z těch 1000W reflektorů tam muselo být vedro jak na skutečné poušti :) ) Šadámův řůžovomodrý kostým k němu ovšem seděl parádně.
- Kulisy jako takové jsou propracované pěkně, ale to je trochu barrandovská tradice, ovšem namalované plátno pozadí Síče, aby se nemuselo klíčovat, tím mě opravdu neopijí. To bylo největší ústřel. Nevadili mi umělé duny, umělé hory, umělý (pekelně špatně vyvedený) kouř, ale to plátno bylo prostě šílené!
- Na druhou stranu bych nevěřil, že se s tímhle rozpočtem dá udělat naskakování na červy nějak uvěřitelně a dobře. Za to velké +.
- Asi nebylo nejlepším rozhodnutím pojmout to jako Babylon 5 a udělat s touhle technikou 'effects heavy' zaměření. Co se reality týče, tak OK, to beru, bylo to potřeba, ale ty různé barevné halucinace, masky z písku, rift, atp., to bylo prostě už moc na sílu.
- Graeme Rewell složil nádherné téma! Bohužel krom něj už nic zajímavého z rukávu nevytáhl.

Dlouho jsem přemýšlel jestli 3 nebo 4, ale nakonec tedy spíše poctivé 3/5 a po všech těch letech bych tohle chtěl vidět zpracované jako dlouhý film A produkce. neblockbusterového typu. Škoda, že se toho všichni bojí.
Telemachus Rhade - 11. březen 2016 12:55sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Bylo mi jasné, že to otočíš ;)

Každopádně ad EFC ano, tam slýchám často, nebo tehdy jsem slýchával, že čím pozdější řada, tím lepší. Ale teda ta jednička je ukrutná teda :)
Mirak - 11. březen 2016 12:16sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Jinak EFC jsem kdysi viděl pilot. Mělo to obdobný beckovy nadech jako Andromeda, ale myslím, že mi přišel o fous lepší, než pilot Andromedy (což samozřejmě nic neznamená).

V bonusech k Andromedě tusim zaznelo, že část štábu delala právě na EFC.
Mirak - 11. březen 2016 12:06sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Takže Cobb je podle tebe lepší herec s větším charismatem? OK :)
Telemachus Rhade - 11. březen 2016 10:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Hezké, teď jsi mi vlastně prozradil, že jsem Andromedu neviděl opravdu dlouho, protože Cobie Smulders jsem tam nepoznal a i teď je pro mě překvapení, čili finále jsem musel naposledy vidět 2009. Blíže se k tomu asi vyjádřím radši až po repete ;)

Možná až budu mít někdy pocit, že si zasloužím nějakou tryznu, tak se pustím do Earth: Final Conflict :)
To jsem několikrát zkusil a ne, to vím, že nedám :)

ty šílený hymny ze 4x22
Ano, ty se mi velmi líbí :)

Kvalitě prvních dvou řad už se to nikdy nepřiblíží
S tím nejde nesouhlasit, samozřejmě. Ale Andromeda se s tím dokázala vyrovnat řekněme se ctí. Pátá mě baví velmi, čtvrtá až na výjimky v podstatě taky. Rozhodně existují seriály, které odchod pratvůrce zničil mnohem důkladněji, viz ReGenesis, kde mi do konce zbývají 3 díly a je to nakolik nekoukatelné, že už se k tomu kopu přes týden.

Bacic měl sice větší charisma a byl lepší herec, ale postava TR nesahala Tyrovi ani po kotníky.
S tímhle nějak nesouhlasím ;)
Mirak - 05. březen 2016 15:36sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x21 & 22 The Heart of the Journey
- Tak díky pochybné kvalitě epizod, které ke konci dláždily cestu k series finale, jsem od toho moc nečekal. Naštěstí. Zjednodušeně řečeno je to paskvil s pár pěknými scénami.
- V prvé řadě ale jeden naprosto šílený castingový fail, který jsem vůbec nepochopil a celé finále mě mátl a rušil. V epizodě hostují Cobie Smulders (Robin z HIMYM) jako Rhadeho manželka a Ty Olsson (Kelly z BSG) jako triumvir Laurent. Na tom by nebylo nic divného, kdyby si oba dva nestřihli hned na začátku ještě jednu roli nespokojených příchozích uprchlíků na Seefře-1. ARE YOU FUCKING KIDDING ME!? Přišlo mi to divácky tak zjevný, že jsem si byl na 100% jistý, že to musí být záměr a že to celé bude (ať už jakkoliv absurdně) vysvětlené třeba tak, že celá část děje odehrávající se mimo Seefru je nějaká iluze vytvořená Maurou nebo samotným Abyssem. Něco tak dementního jsem ještě v životě neviděl.
- Btw. zajímalo by mě, jestli už byla Cobie Smulders během natáčení tohohle šitu obsazená jako Robin v HIMYM nebo jí do toho ještě pár měsíců zbývalo.
- Takže Virgil Vox nakonec byla sestra Trance. Jako ok, ale to odhalení přišlo úplně zbytečně strašně pozdě. Ve chvíli, kdy to tam oznámí už je to vlastně úplně jedno.
- Jinak začátek je celkem dobrý, konečně odlet ze Seefry (kde teda u flashbacků z páté řady zase zní ty šílený hymny ze 4x22), Huntova audience u Lambent Kith Nebuly.
- Začne se to srát v momentě, kdy se vrátí na Tarazed. Ani zmínka o Tri-Lornovi, Pishovi a dalších Collectorech, občanské válce (zazní tu, že od bitvy u Arkology uběhly asi 4 dny). Navíc se tvůrci rozhodli, že Trance going supernova v 4x22 světoloď jenom tak trošičku škrábla, takže se pořád řítí přímo na nás.
- Navíc se k nim přidali i sjednocenní Nietzscheáni a přesto, že v 5x12 se Hunt a spol holedbají, že jestli se někdy vrátí do známého vesmíru, tak se Bece budou všichni klanět, tak tuhle možnost Beka stejně využije až když po nich pálí vším možným hlava nehlava. Proč jako? Nenapadlo je to dřív?
- Andromeda se vrátí na Zemi jen proto aby ji Maura jakožto Abyssův avatar jen tak ze srandy rozmrdala na cimp campr. Cool, shocking.
- Shledání Rhadeho s jeho manželkou by třeba bylo dojemnější, kdyby nebyla v seriálu poprvé. Jako ano, během pětky byla párkrát zmíněna a dokonce kvůli vždycky začal chlastat, ale stejně.
- Během obou epizod je tam pár pěkných scén mezi posádkou - Rhadeho loučení (na Tyrovo loučení to nemělo) nebo Hunt sedící s Harperem na chodbě Andromedy.
- Osobně se mi nelíbil celý ten posun seriálu k různým osudům a proroctvím, přijde mi, že to k tomu nesedí. Kecy typu, že Vedrani předpovídali Abyssům příchod a připravili na něj past. Já nevím, zničení Abysse mi tady přišlo těžce antiklimatické.
- Úplný závěr dejme tomu ok, Route of Ages se změnil na slipstream point a Tarn Vedra je přístupná zbytku trojgalaxie, přílet Rhadeho a zbytků flotily Commonwealthu, proč ne.
- No, jsem rád, že už to mám za sebou :) Bylo to naposledy, co jsem Andromedu viděl. Možná až budu mít někdy pocit, že si zasloužím nějakou tryznu, tak se pustím do Earth: Final Conflict :)

2/5

Season 5
- Pátá řada je jako celek určitě lepší, než trojka a čtyřka. Minimálně se jí dá přičíst, že je kompaktní, funguje jako celek a je konzistentní aspoň vůči sama sobě. Jak jsem na začáku pětky lamentoval, že Trance nemá žádný prostor tak opak je pravdou, v téhle sezóně je několikanásobně prominentější, než v ostatních sezónách a ve výsledku je ten její story-arc na pětce možná to nejlepší.
- To, že je to lepší, než trojka a čtyřka je bohužel relativní k obecné kvalitě. Podle mě na Seefře zůstali tak o 10 epizod dýl, než měli. Ze začátku je to zajímavé oživené, ale postupně mi to už strašně lezlo na nervy. Je tu pár hodně solidních epizod, ale prakticky nic, co by se blížilo tomu nejlepšímu z jedničky a dvojky.
- Další věc je, že pětka je sice konzistentní vůči sama sobě, ale už moc ne vůči zbytku seriálu. Jo, je tu pár záblesků dodržení kontinuity, když se to tvůrcům zrovna hodilo do krámu (třeba Hohne), ale pak jsou tu bizarnosti, kdy pětka nebere moc v potaz ani věci, co zazní během 4x22. Během pětky vyjde najevo, že Paradinové jsou vyvinutí Vedrani (and why not?), ale během 4x21 a 4x22 je opakovaně řečeno, že Paradinové jsou první inteligentní druh, který se ve vesmíru vyvinul a že byli u vzniku vesmíru :) Prostě si diváku vyber a kdyžtak ještě radši ignoruj Vedranku z 2x18 :)

Andromeda jako celek
- Tohle jen v krátkosti, protože většina toho tu z mé strany stejně už zazněla.
- První dvě sezóny jsou příjemná žánrovka, která je koukatelná i dneska. Bohužel s odchodem Wolfeho a tlaku televize (a možná i Sorba?) seriál kompletně změnil směr a zhloupnul, což je něco, z čeho se až do konce už nikdy nevzmapatoval, i když se v pětce snaží. Kvalitě prvních dvou řad už se to nikdy nepřiblíží (některé jednotlivé epizody ano, ale rozhodně ne delší úseky).
- Spousta věcí zůstala načatých a neukončených a to teď nemyslím třeba stand-alone postavy z epizod, kde to vypadalo, že se v průběhu seriálu možná ještě vrátí, ale i legitimně započaté story-arcy během 3. a 4. řady, na které se prostě rozhodli vysrat.
- Osobně mě taky sralo to, že od čistého a klasického sci-fi to čím dál tím víc směřovalo k různým bullshit osudům, proroctvím a předurčením, kde si autoři mohli vyfabulovat co chtěli. Hunt už je ke konci seriálu mocnější, než Herkules.
- Za nejpovedenější story-arc považuju ten Tyrův a to i během třetí řady. Nelíbilo se mi, jak ve 4x07 dopadl, ale jako celek to bylo něco, co naštěstí dokázali zaštítit i před celkovou debilitou třetí řady. Bacic měl sice větší charisma a byl lepší herec, ale postava TR nesahala Tyrovi ani po kotníky.
- Ještě plánuju sjet bonusy a přečíst si ten Wolfeho manuskript o tom, jak by Andromeda pokračovala pod jeho taktovkou, který dal po skončení Andromedy na internet, takže možná poreferuju ještě o něm.
Mirak - 05. březen 2016 11:33sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x19 One More Day's Light
- Obě dvě (nebo spíš tři?) zápletky byly spíš průměrný, ale jejich náplň si takhle tři epizody před koncem fakt nepředstavuju.
- Pokrytecká komunita asiatů vzpírající se technologii a odmítající záchranu je generickej koncept hodící se možná někde doprostřed sezóny. Jediný zajímavý moment byl, když Rhade zlomil Ashael vaz, aby jí ulevil od bolesti, to se moc nevidí.
- Matriarcha Beka je provar sám o sobě, takže vystavit okolo toho zápletku je pro mě předem odsouzený k záhubě. Ještě, že ti Nietzscheáni aspoň nebyli hloupí a buď jí to nežrali nebo jim to prostě bylo jedno.
- Zlý dvojče Trance po dvouepizodním hibernování konečně vystrkuje růžky a jsem zvědavej, jak to rozlousknou.
- Rhade teď nosí culík a vypadá jak komparzista z khalasaru Khala Droga.
- Konec se teda bohužel tváří, že asijská zápletka není dokončená a bude se v ní pokračovat z čehož radost nemám.

2/5

5x20 Chaos and the Stillness of It
- Jo, tak rozuzlení nebylo o moc lepší.
- Zdálo se mi, že asi v 50 % scén se Rommie a Doyle buď trapně špičkovaly nebo řezaly bandu neschopných Abyssem posílených asiatů s nožama, zábavný nebylo fakt ani jedno.
- Návrat na Methus-2 dopadl tak, že Hunt a Rhade opět prochází opakující se nekonečný chodby a jedinej rozdíl je, že v nich hoří a padají trámy.
- Souboj Trance a jejího dvojčete: Nejdřív každá začne menším energy blastem, pak se do sebe zaklesnou a daj do toho všechnu energii, kterou můžou, ale ani to Trancino dvojče až tak nerozhodí. Je to zakončený kopem (!) Trance, po kterým už to její dvojče radši vzdá a zmizí jak pára nad hrncem. Tomu říkám souboj supermocných avatarů. Jestli to nebude dotažený ve finále, tak je to další z řady zbytečných storyline, které v Andromedě proběhly.
- Návrat Abyssu je asi v pořádku, už během pětky bylo naznačený, že Trancinu supernovu z 4x22 přežil, takže to vypadá, že aspoň jednu z mála zápletek by možná mohli dotáhnout do konce. Co se ale týče jeho účinkování v téhle epizodě, tak to byla mizérie. Přijde mi, že většinu lidí, který ovládal (hlavně z kraje 4. sezóny) byli strašní kokoti.
- Fórky typu "We're not the droids you're looking for" mi v Andromedě přijdou stupidní.

2,5/5
Mirak - 05. březen 2016 09:23sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x17 Totaled Recall
- Hodně špatná vykrádačka sebe sama. Je to taková weirdo kombinace 2x12 a 2x17, kvalitou se to blíží spíš 2x17, protože je to ve výsledku taky jaksi úplně o ničem. Netuším samozřejmě, jestli to nebude nějak pokračovat (nemyslím si), ale v tomhle stavu to byla strašně nudná zbytečnost.
- Elysian dá Huntovi super tajnou šifru - to, co má udělat mu řekne pozpátku :) To jako fakt? Krom toho se mi Kevin Durand v té roli vůbec nelíbil.
- Dokud Brandy Ledford nemá na práci nic jinýho, než se tvářit blonďatě, tak je to ok, tady byl jakejsi pokus o herectví, kterej bych už znova nerad viděl. Až teď si o ní čtu na wikipedii a v roce 1998 jí vyšla sex tape se zpěvákem Mötley Crüe. Skvělý :D
- Už asi poosmé to vypadá, že by loď mohla být plně funkční a teď mám dokonce pocit, že už to fakt vyjde. Fingers crossed!

1/5

5x18 Quantum Tractate Delirium
- Tak ještě ne!
- Takže tam tu Rommie stejně ještě stihli narvat :/ Děj se sice jakože hýbe, ale čekal jsem, že to ke konci sezóny bude vzhledem ke story-arcové povaze víc gradovat a ono ten drajv spíš postrádá.
- Jinak teda nuda, Doigovka mi vůbec nechyběla a její ztvárnění afektovanýho a nejvíc lidskýho androida všech dob už vůbec ne. Navíc ani nenatočila sex tape.
- Pobavilo mě, že Rommie s těma odhaleným obvodama vypadala jako 7 of 9. Dokonce i ty kozy jí narostly :)
- Efekt zrychlenosti tady dokonce ve dvojitém provedení a na maximální obrátky!

2/5
Mirak - 01. březen 2016 23:46sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x15 The Opposites of Atraction
- Dobrý díl, ale vrtat se, měnit a přidávat další a další události do pilotu už by fakt nemuseli. Já myslím, že bohatě stačilo to "popostrčení" v 1x08 a Gaheris v 3x10. Jinak myšlenka docela pěkná, velice blízké stylu prvních dvou řad, i když si myslím, že v tomhle případě bylo až zbytečně moc scén o zastavování toho slunka na úkor zápletky s avatarem.
- Btw. pokolikáté už ty vole musím sledovat opakování té špatně natočené scény z pilotu, kdy Gaheris zradí Hunta a navzájem po sobě vystřelí, přičemž Gaherisovi začne hořet uniforma? Mám pocit, že už to tam je minimálně popáté a s každou projekcí ta scéna vypadá hůř.
- Pozitivní bylo, že se rovnou řešilo slunko z minulý epizdy, říkal jsem si, jestli to zas nenechají třeba 4 díly uležet.
- Jinak jak se často kritizuje obsazování stejných herců do různých rolí, tak obsadit představitelku tak výrazné postavy jako Pax Magellanic z 1x12 na tak výraznou postavu jako je Marida je taky nemalý zlo. Tím hůř, že Hunt se na ni v první chvíli dívá jakože ji zná (což je pak vysvětleno jinak), takže jsme předpokládal, že to bude ona. Ale od posledně dost zestárla + si myslím, že proběhla nějaká menší plastika :)
- Nějak se nám s avatary roztrhl pytel a úplně nevím, jestli se mi jejich ztvárnění líbí. Přijde mi prostě, že se všichni chovají až moc lidsky a bere to z toho trochu to kouzlo, co měla dejme tomu v jistých chvílích Trance.
- Jinak čistá spekulace: Další z Huntových pseudomanželek v 2x17 byla taky avatar černé díry, ale ta ho v podstatě chtěla zabít, protože ho na konci přímo vinila z toho, že on "je" zabíjí. Což by možná dávalo smysl, protože Hunt černou díru bombarduje nova bombami v pilotu. Co moc smysl nedává je otázka, proč nesere avatara Maridu, že bombarduje "její" černou díru? (no pun intented)
- Rozkošně debilní scéna je, když Hunt poprvé uvidí Maridu a je k němu otočená zády, tak na ni dramaticky míří s force lance a vyžaduje vysvětlení, kdo je a co dělá na Andromedě, ale jakmile se otočí a ukáže výstřih, tak se Hunt uklidní a force lance schová :) Bez jediného udání důvodu, proč je na Andromedě a proč se hrabe v paměťové bance :)
- Rhade v šíleným koženým overalu si pak asi odskočil do vedlejšího studia natočit nějakou SM erotiku :)

3,5/5

5x16 Saving Light from a Black Sun
- Epizoda se sice ze začátku tváří, že to bude strašně epický, ale až na pár pěkný záběrů je tam ve výsledku hlavně nekonečný procházení stále stejných chodeb :/
- Většinou to v Andromedě bývá celkem snesitelný, ale přišlo mi, že tady množství technoblábolů přesahovalo únosnou míru a zabíjelo to slušný potenciál, který ta epizoda měla.
- Jsem zvědavej, jak se to vyvrbí s dvojčetem Trancem. Jsem rád, že je Trance v tom aktuálním bloku snad poprvé v seriálu stabilně využívaná epizodu za epizodou, ale ty kryptický bullshitový rozhovory s jejím dvojčetem začínají bejt otravný. Konec pěkně mrazivej, ani na chvíli mě nenapadlo, že by to dvojče mohlo Trance nahradit.
- Chvíli jsem si myslel, že Virgil Vox bude to Trancino dvojče, ale to asi pravda nebude.

2,5/5
Mirak - 29. únor 2016 23:09sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x14 The Past is Prolix
- Další Trance díl, bylo tam pár zajímavých momentů, ale celkově spíš průměr, možná trochu živné půdy do budoucna, jen si nejsem jistej, jestli se mi ten směr s příletem slunce úplně líbí, uvidíme.
- Trčíme dál na Seefře a z posledních pár vět v epizodě to bohužel smrdí, že asi ještě zůstaneme i dál. Netvrdím, že to je třeba nutně špatně, ale přišlo mi, že před pár epizodami vypadal odchod ze Seefry velice aktuálně, na což jsem se i docela těšil.
- Thux další z řady pologramotných rádoby gangsterů na Seefře. Gangsta of the week se začíná brutálně zajídat. Všichni jsou stejní a všichni jsou neschopní.
- Jinak sestru Trance teda mohl hrát i někdo jinej, než Trance, měl jsem problém se do toho vžít.
- Sembler vstal z mrtvých jenom aby umřel v téhle epizodě. Přišlo mi zbytečný ho v téhle fázi vracet do seriálu.
- Orlund byl pro mě kupodivu míň otravnej, než bych čekal, ani jsem nečekal, že ho po 5x09 ještě využijou, ale tak proč ne.

2,5/5
Mirak - 29. únor 2016 00:06sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x13 Moonlight Becomes You
- Pohádka o slunečníkovi a měsíčníkovi docela nuda. Nebylo to špatný, ale myslím, že z toho tématu šlo vytěžit mnohem víc, takhle mi to až tak působivé nepřišlo.
- Navíc už teda od 5x09 čekám, kdy vypadnou ze Seefry. Přijde mi, že už ten story-arc posloužil svému účelu a je na čase jít o dům dál.
- Chvíli jsem si myslel, že Trance na konci opravdu odejde, což by asi nedávalo 10 epizod před koncem smysl, ale zpětně mě prostě překvapuje, že se v seriálu udržela celou dobu. Strašně mi v některých věcech připomíná Kes.
- Druhá a třetí zápletka na vedranském cvicišti pro protectory mi přišla skoro zbytečná, obzvlášť ta Rhadeho a Beky, kde se Rhade plazí po zemi.
- Aby toho nebylo málo, tak Hunt je teď dle proroctví i protector avatara slunce Trance Gemini. Pokud dobře počítám, tak s tímhle odhalením už Hunt přeskočil v počtu funkcí i Michala Haška. Gratulujeme!

2,5/5
Mvek - 28. únor 2016 14:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nemůžu si pomoct, ale Rimmer alias Top Gun hrdina z té alternativní reality ve 4. řadě, mi strašně díky háru a tak obecně grimasám připomínal kapitána Archera.
Mirak - 28. únor 2016 13:56sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x11 Through a Glass Darkly
- Heh, nečekanej sequel (sort of) k 2x12 a částečně k 1x08. Návrat Hohneho je super nápad a něco co divák v 5. řadě fakt nečeká.
- Nicméně jsem přemýšlel, jestli už si nedělají prdel s tím, že by se zase Hunta snažili vrátit před bitvu u Witchhead, protože nevím, jestli vůbec existuje nějaká vymlácenější seriálová sláma :) Naštěstí to nebyl hlavní fokus epizody.
- Začíná být pro mě trochu matoucí, v jakým stavu se Andromeda aktuálně nachází. V 5x09 má být díky tomu křemíku na 70 % výkonnosti, v 5x10 získají strašně silnej zdroj energie, kde mi tak nějak vyplývá, že by už Andromeda měla plně funkční a v tomhle dílu se zase tvrdí, že ještě plně funkční není. Ne, že by se to nějak extra odporovalo, jen mi to přijde takové zbytečně nejasné.
- Přemýšlel jsem, jestli když Hunt říká o Hohnem: "He's just a big fat reminder of everything we left undone in the other universe.", tak jestli scénáristi vlastně nemluví sami k sobě :) Asi ne, ale sedne to jak hrnec na prdel.
- Herecké výkony jsou v Andromedě tak nějak relativně průměrné, Sorbo si jede identickou flow už někdy od roku '94 a když pominu některá jeho otravně opakující se herecká i pohybová gesta (jedno z nejhorších je, když běží a pak se jakože snaží dramaticky zastavit a máchá u toho rukama), tak je jeho herectví celkem snesitelný. Anyway, nejlíp mi z nich možná i nepřekvapivě vychází Woolwett, kterej je sice tlačenej do dost bizarních a otravných póz, ale když má zahrát něco vážnějšího, tak to zvládá naprosto s přehledem, což je i případ téhle epizody. Jak psal ostatně Wolfe nedávno na twitteru, parafráze: "Woolvett byl schopnej zahrát cokoliv."

3,5/5

5x12 Pride Before the Fall
- Přežil jsem 100 epizod Andromedy, pověste mi na krk nějakou medaili! Achievement unlocked!
- 100. epizoda je v podstatě takový mikrokosmos celé Andromedy. Potenciál slušný, ale provedení tristní.
- V prvé řadě: Herec Draga Museveniho je castingový fail. Nevím jak ostatní, ale z toho, co bylo řečeno jsem si ho rozhodně nepředstavoval jako necharismatického kreténa s velkou hubou, kterého Hunt bez problémů seřeže jak malý děcko. Jestli byl tohle praotec Nietzscheánů, tak potěš koště.
- A Beka jako pramáti Nietzscheánů :D Jako proč? Proč si zvolil zrovna Beku? Sorry Drago, ale ona zas takový terno není, možná i proto Nietzscheáni veskrze odolávají nějakému sjednocení :) Tvůrci se samozřejmě neobtěžovali s nějakým vysvětlením, "prostě se mu líbila".
- Jinak Drago Museveni je blonďák, Beka Valentine je blondýna, ale genetická reinkarnace Draga Museveniho je malý černoušek Tamerlane :) Makes sense. Obzvlášť když Telemachův prapředek Gaheris vypadá úplně stejně jako on.
- K tomu teda ty trapné scény, kdy Hunt mlátí Museveniho a Rhade se jakože trochu dematerializuje :)
- Aspoň se to tu teda trochu vyjasnilo s těmi zdroji energie.
- Ne, ani ty bloopery na konci nepobavily, protože 80 % z nich sestávalo z toho, že někdo tancuje. Haha.
- Škoda, námět v jádru celkem pěkný a mohla to být po pár castingových a scénáristických změnách super epizoda, ale bohužel je to neskutečně zandromedovaný.

2/5
Mirak - 27. únor 2016 13:05sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x09 What Will Be Was Not
- Rozumnej průměr, stále stejný tunely už se sice asi po 10 minutách zajídaly, ale proti ikonianskýmu teda vedranskýmu gatewayi nic nemám, je to docela zajímavej nápad.
- Tunelovej strážnej s baziliščí puškou byl dost divnej.
- Ve výsledku dejme tomu aspoň vzácná Trance-centric epizoda, ve které došlo k zásadnímu posunu, protože Andromeda už by měla být provozuschopná.
- Úvodní scéna s humornou barovou bitkou strašná, tohle uměl Firefly.

2,5/5

5x10 The Test
- Asi jediná epizoda Andromedy, o které se dá tvrdit, že je zajímavě natočená. Ta osvětlovací technika je občas vidět v různých snových sekvencích, ale hodila se dobře i sem.
- Celou epizodu mi teda přišlo trochu divný, že se zas všichni chovaj jako svině, když v minulé epizodě už to vypadalo, že se zase aspoň částečně vrátí ke svým pre-season 5 charakterům. V podstatě i zisk toho super zdroje energie na konci epizody činí zisk těch krystalů v minulé epizodě zbytečný. Nevím, kombinace těch dvou epizod mi prostě nejde moc dohromady, ale to už tu bylo několikrát.
- Že to byl Huntův test z budoucnosti je ok, akorát to byl v podstatě zvrat, na který jsme čekali celou epizodu, protože bylo celkem jasné, že to nikdo z tria Rhade, Harper, Beka neudělal.
- Po pěti epizodách si zase vzpomněli na Virgilu Voxovou, vzhledem k tomu, že v téhle epizodě nehrála žádnou roli, tak předpokládám, že to rozseknou nebo aspoň posunou v následující epizodě.

3,5/5
Mirak - 26. únor 2016 21:09sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
5x07 Attempting Screed
- Epizody v pětce zatím není úplně jednoduchý hodnotit, protože a) ta jakoby basic semi-stand-alone zápletka každé epizody, kterou se posouvá ústřední děj páté řady je většinou dost weak + b) ten story-arc v pětce je sice určitě příjemné a nečekané překvapení a jsou v něm zajímavé aspekty, ale strašně závisí na tom, jak se to dál vyvrbí a jaký bude finální rozuzlení. A po to všem čeho jsem byl v tomhle seriálu svědkem - od nenaplněných lehkých příslibů až po okázalé ignorování zcela zásadních skutečností tu důvěru fakt nemám.
- Anyway, zrovna tenhle díl byl celej věnovanej ústřednímu ději pětky a dokonce v něm došlo k zásadním posunům.
- Návrat Flavina kvituju, upřímně jsem už trochu zapomněl, že tam byl a odepsal ho jako další postavu, kterou už neuvidíme (Pamatujete ještě na Tri-Lorna, který se ve 4x11 dramaticky přidá na Huntovu stranu v právě započaté občanské válce jen proto, abysme ho v té epizodě viděli naposledy?).
- Po delší době efekt zrychlenosti, pořád naprosto stejně vtipný, jako napoprvé :)
- Takže Vedrani se vyvinuli v lidi - Paradiny, což dává teoreticky smysl, ale je to prostě pro nízkorozpočtový seriál až moc příhodné a pro mě osobně hodně debilní. (Pamatujete na velmi dobrou 2x18, kde má přítomná Vedranka super masku a i díky tomu má celý díl moc pěknou atmosféru a jakýsi nádech mýtičnosti? Tak zdá se, že to je teď pryč, protože Vedran už teď může být každý jouda včetně Hunta, který jím jakože je a to včetně jeho fotra zahradníka).
- Odhalení, že jsou v minulosti a že někteří jsou ještě na několika místech zaráz, já nevím... Tohle mi smrdí průserem. Ona ta implikace, že Hunt teď bude ovládat časoprostory atd., je to fakt úplně nutný?
- Vedlejší zápletka se dvěma neschopnými gangstery na jejichž stranu se staví Rhade a Doyle byla bizarním způsobem zábavná.

3,5/5

5x08 So Burn the Untamed Lands
- So, yeah. Tohle je přesně ten typ generické, neambiciózní stand-alone epizody, na které prostě není zhola nic zajímavého a 3. a 4. řada je jich plná. Hunt & spol. jde na planetu vykořisťovaných křováků a zachrání je. To je úplně všechno, žádný zajímavý zvrat, žádná odbočka. Start -> cíl. Nazdar.
- Křovačka byla pěkná, chápu, že se Hunt už po 2 epizodách vyléčil z další celoživotní lásky. Jinak to bylo hafo Keerokovské.
- Harper vyrábí destilačku a dostane vyrážku, po které je agresivní, Rommie a Doyle si poměřujou kozy, pidi zmínka o Methus plate, nic proti ničemu, ale působí to jak vystřižené scény, které bylo možné narvat kamkoliv.

1,5/5
Mirak - 23. únor 2016 14:59sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Příště si ještě třeba rád poslechnu zábavné vysvětlení proč že epizoda Deep Midnight's Voice zmizela z kontinuity :)

Jinak neboj, Andromedě věnuju mnohem víc pozornosti, než sami autoři :)
Telemachus Rhade - 23. únor 2016 14:52sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: OK, máš svoji pravdu, tak ji měj :) Za mě to sedí, a to mi ke štěstí stačí.

Voyager sleduji pozorně, vím, kde tam co je a není ;)
Mirak - 23. únor 2016 14:42sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: No, logické je to asi tak, že si Celine dle řečeného musí myslet, že ho Rhade zradil u Witchheadu. Ano, je jasné, že se do obšírného vysvětlování nechtěli v tomhle dílu moc pouštět, takže to odbyli jenom zkratkovitě, ale podle mě je to prostě řečeno blbě a nedává to smysl ani v rámci Huntových egoistických žvástů.

Btw, úplně vidím, jak tuhle "logiku" chválíš třeba u Voyageru :)

Nejnovější   Novější 1478 - 1497 / 4928Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o