Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: sci-fi & fantasy

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 4928

Památné citáty
"Copak budu dělat o volném víkendu. Už vím, podívám se znova na Torchwood." - Nikdo, nikdy
"Třetí řada Andromedy je má nejoblíbenější." - Nikdo, nikdy

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 798 - 817 / 4928Starší   Nejstarší

S.S.Enterprise - 23. duben 2018 20:18sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Marshall: Aha, už ji vidím tam, kde je :D
kapitan Pike - 23. duben 2018 19:48sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Pozemstan 297917: *Uzavřenost systému a předávání pouze čísel * vysvětleno je, věnuje se tomu několik prostor v background liniích a pak je to řešeno i na začátku páté sezóny.
Telemachus Rhade - 23. duben 2018 19:16sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
My teď jedeme repete BSG a do toho Lost in Space. Čili nejprve dojedeme toto, poté Expanzi - na kterou se sice straně těšim, ale i právě proto už ji nechci dávat po týdnech - no a potom letní luxus v podobě Killjoys.
Marshall - 23. duben 2018 18:59sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
S.S.Enterprise: Ta bublina je uprostřed mezi motory a co to přesně je nevím, odhaduji rozvod paliva.

Jinak The Expanse S03E01 a 02 v podstatě jen potvrzují domněnky z předchozích sérií a konsolidují jednotlivé oblasti děje. Za mě dobré.
S.S.Enterprise - 23. duben 2018 18:53sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Marshall: Co je to za divnou bublinu zakrývající plamen nejbližšího raketového motoru?
S.S.Enterprise - 23. duben 2018 18:49sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Pozemstan: Pokud seriál ukazuje něco, co může být do 2 - 5 let realitou, tak to nepovažuju za sci-fi... Tj. věděckou FIKCI, která ukazuje spíše věci, které současná úroveň poznání nevylučuje, ale (nikoli jen součásná úroveň technologie) neumožňuje jejich realizaci.
S.S.Enterprise - 23. duben 2018 18:46sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Pozemstan: *Tuším ve 2S tam měli jednu epizodu se společností, která dělal v podstatě totéž co Cambridge Analytica a Facebook.* Právě i z tohoto důvodu je to až nebezpečně reálnej seriál.
Pozemstan - 23. duben 2018 18:00sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
A vida, tady se o tom diskutuje... -)

Zachytil jsem nějaké díly Person of Interest (pod názvem "Lovci zločinců") na Nova Action, kde již běží poslední (5.) řada. Není to špatné, ale sci-fi je tam přítomno (zatím) jen ve dvou bytostech, tedy *dvou soupeřících umělých superinteligencích, z nichž jedna si myslí, že je Bůh a chce nastolit svůj řád po celém světě*.

V tomto ohledu technika v seriálu snad dosud přesahuje reálné možnosti, byť dílčí technologie, které využívá, už zřejmě existují (rozpoznávání obličejů, přístup přes internet k všemožným kamerám, databázím atd.), ačkoli asi ne vše je dosud propojeno online... Viděl jsem jen několik dílů, takže nevím, zda to není nějak vysvětleno, ale vzhledem ke všem schopnostem je podivné, že *"hodný" stroj dává svému týmu většinou jen čísla bez dalších podrobností, byť přes jednoho člověka může i mluvit. Zřejmě se ale snaží maskovat před protivníkem - Samaritánem*.

Ten, kdo jde po hlavním hrdinovi, není primárně vláda, se kterou se jen někdy střetávají jejich zájmy, resp. se vládní složky stávají částečně nevědomky nástrojem boje někoho jiného... "Spiknutí" vykazuje jistou vzdálenou podobnost s Akty X, včetně osoby trochu podobné "kuřákovi" resp. někomu z jeho "staré gardy", ale prakticky chybí prvek mystery a objevují se odlišné motivy.
Marshall - 23. duben 2018 17:31sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
S.S.Enterprise - 23. duben 2018 15:52sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
story line z konce druhé ... však bych to nedal pryč, jen zhutnil, ono by se to tam vlezlo :D

Na tomto seriálu je dobře vidět, jak důležité je dobré jméno tvůrců Abrams+Nolan, protože IMHO jen díky jim se seriál dostal k dostatečně širokému publiku tak, že dokázal dožít takového počtu epizod.
kapitan Pike - 23. duben 2018 13:19sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
S.S.Enterprise: To si nemyslím, ty story line z konce druhé a třetí sezóny jsou kompletně jiné a konec dvojky by v tom seriálu určitě chyběl. Uznávám ale, že pro další vývoj seriálu je dvojepisoda z půlky trojky a závěr trojky důležitější.
S.S.Enterprise - 22. duben 2018 13:17sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Já sem včera skončil u PoI S04e02.. když už sem to rozkukal a není to něco, u čeho bych zýval, tak to už dokoukám až do konce... jsou tam pořád zvraty ale děj je pořád jako na houpačce a působí to i trochu jako natahovaná kaše, resp. k tomu, k čemu přikročili na konci 3S měli přikročit už na konci 2S..
kapitan Pike - 22. duben 2018 10:39sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade: Já už si to moc přesně nepamatuji, ale určitě to tam není jako hlavní plot line přes pět episod. Někde na pozadí možná ano. Jo a ještě je tam zápletka se spolkem "HR", ale ta zdaleka nesahá až někam do vládních vrstev.
Telemachus Rhade - 22. duben 2018 10:00sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike:
PoI začínal v době, kdy byl Castle teprve ve třetí sezóně, Hawaii v první.

Ve čtvrté, respetive ve druhé. Ale to je celkem jedno. Můžeš si tam dosadit třeba i NCIS: LA ;) Já se tě ptal, jestli jsou tam nějaké ty kixy v podobě vlády, která jde hlavnímu hrdinovi po krku. Ty jsi říkal výjimečně a už se tím zabývá asi 5. epizoda z 15.

A navíc to ani není sci-fi! :-D
Mirak - 22. duben 2018 09:50sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jo, podle mě to nikde jinde, než v těchhle třech seriálech určitě nebylo :)
kapitan Pike - 22. duben 2018 09:43sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade: Tak ale ta inspirace může být i obrácená, PoI začínal v době, kdy byl Castle teprve ve třetí sezóně, Hawaii v první.
Telemachus Rhade - 22. duben 2018 08:44sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
PoI 1x15

Tak, už podruhé po něm jde CIA, nebo někdo takový, aniž by k tomu byl nějak prezentovaný důvod. A provádějí to stejnou taktikou. Což není to nejhorší - to nejhorší je, že to provádějí stejnými dialogy :-(

Jako začíná mi to silně připomínat pozdější sezóny Havaje nebo Castla, a to není něco, co bych nějak chtěl sledovat. Pokud se to dramaticky nezvedne, tak mám pocit, že S1 bude mou poslední.
S.S.Enterprise - 21. duben 2018 20:32sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mirak: Black Sails - super seriál, rozhodně lepší, než Person of Interest... asi tak 5x lepší :)
Mirak - 21. duben 2018 19:58sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Za mě super. Je to prequel k Ostrovu pokladů, což jsem jako děcko dost žral. Ale podotýkám, že je to celkem naturalistické :)

kapitan Pike: Těžko říct. Jsou piráti trochu sci-fi? :)
kapitan Pike - 21. duben 2018 19:47sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak: A já se zeptám, jestli jsou tam sci-fi prvky? :-)

Nejnovější   Novější 798 - 817 / 4928Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o