Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Voyager

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 4902
O seriálu
Děj se odehrává v letech 2371 až 2378.
Vesmírná loď USS Voyager NCC-74656 je při pronásledování makistické lodě vtažena do delta kvadrantu bytostí zvanou Ochránce. Seriál popisuje cestu Voyageru zpět do prostoru Federace. Posádku lodi tvoří členové hvězdné flotily a Makistů.
Seriál má sedm sezón a je čtvrtým hraným seriálem z vesmíru Star Treku. V seriálu se objevuje řada nových druhů (Kazoni, Vidiáni, Hirogeni, Malonové atd.), posádka se opakovaně utkává i s Borgy.
Star Trek: Voyager byl fanoušky přijat poměrně rozporuplně, o čemž je možné se přesvědčit i v tomto fóru.

Herecké obsazení
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway), Robert Beltran (Chakotay), Roxann Biggs-Dawson (B'Elanna Torres), Jennifer Lien (Kes), Robert Duncan McNeill (Tom Paris), Ethan Phillips (Neelix), Robert Picardo (Doktor), Tim Russ (Tuvok), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti), Garrett Wang (Harry Kim)

Internetové zdroje o seriálu
Memory Alpha | Wikipedia | Ex Astris Scientia | IMDB.com | Jammer's Reviews
Další zajímavosti
Popis cesty Voyageru | Hodnocení jednotlivých episod od TR

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1 - 20 / 4902Starší   Nejstarší

tz - 18. únor 2024 22:43sipka
ZAMĚŘIT
tz
Ještě doplním, že jeho ikonickou postavou je panenka Chucky (hlas převtěleného zločince) ze série Dětská hra a následných Chucky filmů. V posledních dílech hraje i jeho dcera, která převzala tu jeho podivínskou vizáž :D A ještě zmíním, že hrál ve Formanově Přeletu :-)
S.S.Enterprise - 17. únor 2024 17:26sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade:
Ovšem v tom Deadwood je (aspoň zatím) kladnou postavou a vůbec jako psychopat nevypadá.. ale je tam už starší.. Je to dobrej herec no..
Telemachus Rhade - 17. únor 2024 16:33sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
(a já si jdu vypnout autocorrect)
Telemachus Rhade - 17. únor 2024 16:32sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
A doktora Gedimena ve Vetřelcích, psychopatického vraha s vymazanou paměti v Babylonu 5, telematického vraha v Aktech X... :)

Potřebujete podivínského vrstevnatého záporáka? Je tu Brad Dourif.
S.S.Enterprise - 17. únor 2024 13:56sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Včera (u druhého dílu Deadwoodu) jsem s úžasem z jistil, že Sudera hrál stejný herec jako Grimu Červivce... :)


Brad Dourif
kapitan Pike - 30. leden 2024 11:17sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Průzkumný tým pod mořem možná objevil ztracený letoun Amelie Earhartové
Telemachus Rhade - 22. leden 2024 21:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jo jo, Temná hranice běžela v Česku vcelku, protože to ještě Amíci neměli v čase nákupu rozdělené :) Pátá a sedmá řada tu běžely ještě dřív než v Německu, takže je dost možné, že tam pak ještě k těm zásahům došlo. Nicméně to, co běželo na ČT, je shodné s tím, co je na DVD, takže si zítra porovnáme verzi SkyShow verzi s DVD.
kapitan Pike - 22. leden 2024 20:32sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade: Podle mě to byla scéna s Harrym a Tomem v jídelně a potom krátký záběr ze strojovny. Já si tedy z ČT ty scény vůbec nevybavoval a když jsem se kdysi díval na nějaký RIP s dabingem, tak tyhle dvě scény byly v originále. Tak je teoreticky možné, že na ČT běžela nějaká oříznutá verze, kde ty scény nebyly. A na ČT to běželo v celku na ČT2.
Telemachus Rhade - 22. leden 2024 20:07sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike: Já dodnes nevím, které by to měli být, protože ty diskutované tam jsou, jen v jiném pořadí. Třeba Harry s Tomem v jídelně je standardně potitulková scéna #2, ale v rozdělené verzi je to občas post-credits scene #1. Našel jsi ty scény přesně?
kapitan Pike - 22. leden 2024 17:50sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Je zajímavé, že v rozdělené verzi Dark Frontier jsou dvě scény navíc oproti "filmové" verzi. Čekal bych to spíše obráceně, protože v té "filmové" je intro pouze jednou + tam není opakování minulé epizody.
S.S.Enterprise - 25. duben 2023 11:54sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Ukázky DS9 & VOY HD AI Upscale
S.S.Enterprise - 09. duben 2023 14:44sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Star Trek: Voyager Season 8 - 'Caretaken' S8E1 (fan made)
... povedené a pěkné
kapitan Pike - 02. duben 2023 19:06sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
S.S.Enterprise: Super, díky za tip :-)
S.S.Enterprise - 02. duben 2023 19:03sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
INTERVIEW WITH ROBERT PICARDO (HOLODOCTOR) ABOUT STAR TREK VOYAGER PROPS AND SETS

...moc hezký rozhovor, potěšil mě
Mvek - 15. červen 2022 17:55sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
MickTheMage: Jako to je tak věrně udělané, že jsem to musel dokoukat:-).
MickTheMage - 11. červen 2022 22:26sipka
ZAMĚŘIT
MickTheMage
Voyager: The Animated Series A vyber epizody tiez stoji za to :)
Mirak - 29. květen 2022 20:40sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
4x12 Mortal Coil
- Sweet, další povrchní metafyzikální blbina a jako bonus tentokrát dokonce s Neelixem. Je pravda, že po příběhové stránce je to marginálně lepší, než poslední dva podobné pokusy z minulé sezóny (Sacred Ground a Coda), but yeah, not exactly high bar. Co si budeme povídat, epizoda by měla opodstatnění jenom pokud by v ní Neelix na konci doopravdy umřel. Dark, já vím. Asi by bylo férovější to psát častěji, ale rozhodně za to nemůže Ethan Phillips, který i zde podává zcela adekvátní výkon. A ve výsledku vlastně ani nemůžu říct, že by největším problémem Mortal Coil byla Neelixova otravnost.
- Ne, největším problémem epizody je to, že v ní absolutně nedává smysl Neelix v hlavní roli (a podobně špatně zacílený fokus není u VOY zrovna vzácnost). Ani jedinkrát jsem si v dosavadních cca 80 epizodách VOY nevšiml, že by byl Neelix nějak zvlášť spirituální jedinec. Najednou se nám ale seriál snaží namluvit, že Neelixova víra v pohádkový les, ve kterém se znovu shledá s mrtvou sestrou je vlastně to jediné, co ho drží při životě. Proč jsme tento sentiment neviděli už v epizodě Jetrel? Řečnická otázka. Kdyby tak jen VOY měl nějakou postavu, pro kterou je spiritualita středobodem jejího bytí. Oh, wait. Ano, kdyby byla epizoda v této podobě napsaná pro Chakotaye, tak to mohlo být naopak velmi dobré. Bohužel. Předpokládám, že zvítězila připosranost z toho, že by to obec domorodých Američanů mohla vnímat negativně. You cowards!
- Poprvé od epizody Deadlock se objevila malá Wildmanka (vůbec si nestěžuju). Nesmírně mě ovšem pobavilo, že pod záminkou "Ktariané rostou rychleji" okamžitě uplatnili "Soap Opera Rapid Aging Syndrome" trope. To samozřejmě nevěstí nic dobrého, protože nám tímhle tvůrci zcela jasně sdělují, že s ní mají do budoucna plány. Jinak její jediný účel v této epizodě bylo citové vydírání Neelixe a potažmo také diváka.

1,5/5

4x13 Waking Moments
- Z tohoto se ve výsledku vyklubalo docela příjemné překvapení. Ne, že by byl VOY už úplně neschopný vyprodukovat hodinu koukatelného sci-fi, ale při sledování prvních 10 minut jsem měl pocit, že jsem něco podobného v trekové frančíze viděl už asi stokrát (TNG Night Terrors for example). Celá posádka trpí bizarními nočními můrami, které mají společné to, že se v nich objevuje mimozemšťan, kterého předtím nikdo nikdy neviděl. Byl jsem z toho dost otrávený, protože jsem si myslel, že už mám celou zápletku přečtenou. Naštěstí jsem se mýlil a pokračovalo to úplně jiným směrem, než jsem čekal.
- Druh, který podstatnou část svého bytí prožívá ve snech je příjemně originální. Scénář sice příliš neřeší, proč se ten druh (bohužel je nameless) vyvinul zrovna tímto způsobem, ale je to dostatečně poutavé na to, že to na výsledný dojem nemá negativní dopad. Epizoda diváka udržuje v pozoru tradičními zvraty, kdy Chakotay neustále pochybuje o tom, jestli je vzhůru nebo je uvězněn v kolektivním snu. Nejsou to ale nějaká huge odhalení, se kterými celá epizoda stojí nebo padá, což je jedině dobře. Objevení obří jeskyně se spícími mimozemšťany bylo pretty cool. Je to spíš asi smutný testament VOY jako takového, ale moc zajímavějších druhů jsem v seriálu zatím neviděl.
- Potěšilo mě, že epizoda navzdory tématu a zaměření na Chakotaye nějak zvlášť neakcentuje spiritualistické pojetí snů. Ano, Chakotay zde využije svoji high-tech vision quest krabičku a chvíli po chodbách Voyageru loví jelena, ale vesměs jsme naštěstí ušetřeni existenčních ezo keců. Celkově je Chakotay v epizodě solidní. Nejbizarnější scéna byl Kimův sexuální sen se Sedmou. Nerd wet dream. Doslova.

3/5
S.S.Enterprise - 19. květen 2022 11:17sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
kapitan Pike:

Tak ale VOY má IMHO dost výpravnou úvodní epizodu. Pak už prostě šetřili.
Telemachus Rhade - 19. květen 2022 11:04sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike:
Tohle je pro mě taky záhada

Dokumentární série Center Seat to vysvětlovala špatnými ratingy Voyageru té doby a celkově ne úplně hezkou situací UPN. DS9 si v syndikátním systému vedl toho času ve výsledku lépe.
kapitan Pike - 19. květen 2022 10:58sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak:
Opět pro mě bylo nepochopitelné, proč je produkční stránka VOY o tolik horší, než u jeho souputníka DS9. Venkovní kulisy vypadají snad ještě laciněji než kdy jindy. Kostýmy jsou buď bez nápadu nebo po xté recyklované z minulosti a o maskách není nutné mluvit, protože Mariové žádné nemají.

Tohle je pro mě taky záhada, přitom rozpočet na episodu byl AFAIK u obou sérií srovnatelný.

Concerning Flight
Tohle mě docela bavilo. Myšlenka umístit Leonarda da Vinciho do moderního světa je sice absurdní, ale přišlo mi to docela zábavné a tenhle nevážně pojatý dobrodružný žánr mi k celkovému pojetí seriálu docela sedí. Ale přiznávám, že jsem to nikdy neviděl v originále a da Vinci je v dabingu samozřejmě bez přízvuku.

Nejnovější   Novější 1 - 20 / 4902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o