Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Voyager

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 4902
O seriálu
Děj se odehrává v letech 2371 až 2378.
Vesmírná loď USS Voyager NCC-74656 je při pronásledování makistické lodě vtažena do delta kvadrantu bytostí zvanou Ochránce. Seriál popisuje cestu Voyageru zpět do prostoru Federace. Posádku lodi tvoří členové hvězdné flotily a Makistů.
Seriál má sedm sezón a je čtvrtým hraným seriálem z vesmíru Star Treku. V seriálu se objevuje řada nových druhů (Kazoni, Vidiáni, Hirogeni, Malonové atd.), posádka se opakovaně utkává i s Borgy.
Star Trek: Voyager byl fanoušky přijat poměrně rozporuplně, o čemž je možné se přesvědčit i v tomto fóru.

Herecké obsazení
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway), Robert Beltran (Chakotay), Roxann Biggs-Dawson (B'Elanna Torres), Jennifer Lien (Kes), Robert Duncan McNeill (Tom Paris), Ethan Phillips (Neelix), Robert Picardo (Doktor), Tim Russ (Tuvok), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti), Garrett Wang (Harry Kim)

Internetové zdroje o seriálu
Memory Alpha | Wikipedia | Ex Astris Scientia | IMDB.com | Jammer's Reviews
Další zajímavosti
Popis cesty Voyageru | Hodnocení jednotlivých episod od TR

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 873 - 892 / 4902Starší   Nejstarší

Yakuzza - 27. listopad 2014 12:58sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Vcera jsem se mrknul na 2x06 Twisted a to tedy zase bylo. Evidentne tady byl zamer napsat epizodu zamerenou na interakce a vztahy hlavnich postav (podobne jako The Cloud) a to se i docela dost povedlo. Ale ten pribeh :( Jeden velky nesmysl od zacatku do konce, nelogicke chovani postav, technicke a logicke blbosti neskutecnych rozmeru. Pulku epizody jezdi zmatene vytahem tam a zpatky, nez konecne nekoho napadne pouzit prulezy. A kde je sakra tech zbyvajicich 140 lidi? Odkdy je paluba 11 posledni paluba? Atd. To byla sila i na pomery Voyageru. (Kajuty z palub 3, 7 a 8 se poskladaji na stejne palube, WTF?)

A co se trojuhelniku Neelix-Kes-Paris tyce, Kes je bud obstojna svina, nebo je nehorazne blba.
Mvek - 08. listopad 2014 21:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Viděl jsem znovu poslední regulérní epizodu 5. řady - Warhead.

Líbila se mi a líbí se mi (i na hranici přehrávání Doktorovo "Comply, or I will detonate!" nebo něco v tom duchu pobavilo). Jen mě zase mrzí zbytečné nedostatky, které tlučou do očí:

1) Holodoktor nosí na ošetřovně mobilní emitor, a přitom Tuvok zásahem do vedení holomatice vyřadí hologram na chvíli. Přitom ten mobilní emitor není chyba v jednom záběru, ale nosí ho pořád (a vlastně si teď nevybavuji, ale měl by spadnout na zem, a pak by se musel tedy doktor opět zhmotnit na zemi:-) nebo bez něj, ale to si fakt nepamatuji).

2) BOZP jak noha...:
- je to možná nebezpečné, ale mohlo by to stát za to, tak to přece jen transportujeme, se silným silovým polem kolem - ale transportujeme to hned vedle jádra, ať když už se něco stane, tak to když tak vezme celou loď k čertu co nejrychleji (že by to šlo třeba zkoumat v raketoplánu někde dál od lodi radši ST nikdy neřeší), ale vím, tohle je běžné ve ST, to překousnu
- zjistili jsme, že je to bomba, ale stále stojíme o to to řešit, ale opět ne, nemůžeme to dělat v raketoplánu, nebo třeba aspoň v doku, odkud bychom to mohli v případě selhání transportérů vyhodit přetlakem, vlečným paprskem apod. (jako kdyby neměli problém se zaměřením transportéru u cizí technologie tolikrát)
- bezpečnostní pojistkou prozatím bylo zaměření transportéru (i když selhalo), ale pak se stejně později dozvíme, že by to nemohli transportovat dostatečně daleko, aby to loď neohrozilo - WTF?! O nějaké přípravě na skok do warpu (o zpoždění nemluvím) nepadlo předtím ani slovo a teď vlastně také ne.

3) Padne rozkaz poslat šifrovanou komunikaci obchodníkovi, aby přiletěl a pomohl jim s bombou. Tohle je absence základů spojených s IT nebo kryptografií, takže se to dá přežít, ale...

Takže posádka je asi tak prozíravá, že radši každému, s kým obchoduje, dá klíč, pro případ, že by mu chtěli poslat něco šifrovaného, aby to uměl rozšifrovat.
Nemluvě o tom, že to asi bomba mohla stejně zachytit a být podezřívavá. Ne, tohle byla naprostá vata, aby se něco v epizodě dělo. Přitom by snad víc sedělo, kdyby se ten obchodník náhodou k nim dostal, nebo někdo, kdo prostě tu bombu chce a ví něco o ní.


Ale přesto se mi epizoda líbila:-), v rámci Voyageru hodně, a i jinak tam byla dobré dialogy (až na zmíněné chyby).
kapitan Pike - 07. listopad 2014 23:15sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Yakuzza:
Mne se libil mensi story-arc zavrseny epizodou Investigation.

Exactly. Kontinuita s Parisem byla zvládnutá velmi dobře, ten jeho odchod působil přirozeně, když si člověk vybaví jeho chování v epizodách jako Dreadnought nebo Meld.
Yakuzza - 07. listopad 2014 18:03sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mne se libil mensi story-arc zavrseny epizodou Investigation. Na pomery nejen Voyageru ale i Treku obecne rozhodne nevidany jev.
kapitan Pike - 07. listopad 2014 16:51sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak:
kterému se líbil kazonský story-arc z druhé řady

Mně se líbil taky. Na poměry Treku bylo originální vidět protivníka, který je technologicky výrazně zaostalejší a dokáže čelit Starfleet jen díky své přesile. Ale docela mi vadí, že jsme se o tom druhu téměř nic nedozvěděli. Jejich "společenské uspořádání" je taky celkem zajímavé. Např. počet frakcí, který se mění každý den - tady je imho vidět, že se na začátku autoři snažili přicházet s novými nápady a ukázat, že tahle část vesmíru je úplně jiná (primitivnější a krutější) než to, na co jsme zvyklí. Postupně na to rezignovali a přešli do stylu "alien of the week".
Mirak - 05. listopad 2014 20:24sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Yakuzza: DS9 je rarita, ano určitě, ale nesrovnávám přece VOY s Twin Peaks, ale s jeho vlastním spinoffem, to se prostě nabízí samo.

TNG - jak říkám, můj subjektivní pocit, u VOY ta omezenost počtu lidí prostě svádí k většímu důrazu na postradatelnost posádky, případně vyprofilování více stálých vedlejších postav. U TNG mi ten stav přišel docela přirozený, nehledě na to, že main cast považuju za o mnoho silnější (což je možná ten důvod).

Já to taky viděl dávno, ale minimálně v té omezenosti lidských zdrojů (viz. třeba Letters from Pegasus) to uhráli stokrát líp (ale pouze v první řadě).

To si nemyslím a opakovaně jsem tady tvrdil, že první dvě řady mě jako celek baví a jsem tu myslím jeden z mála, kterému se líbil kazonský story-arc z druhé řady a celková kontinuita dvojky. Stejně tak to, že můj hlavní problém se seriálem není jeho výsledná kvalita, která je průměrná, ale je pro mě vždycky frustrující vidět, jak skutečně málo by stačilo...
Yakuzza - 05. listopad 2014 19:37sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak: Po milionte pisu, ze Voyager je promrhany potencial. Byla tam moznost krasne pracovat s ostatnimi cleny posadky, ale nejen ze to autori promrhali, oni to navic i solidne dokurvili. DS9 pracuje s vedlejsimi postavami mnohem lip, to rozhodne. I kdyz tam byla spousta off-station postav, mame tu i Garaka, Roma, Keiko a dalsi. Ale DS9 byl vzdycky dost rarita, nejen v tech postavach.

Co se TNG tyce, argument o vlajkove lodi je dost alibisticky. Prostor tam na to byl. Koneckoncu Keiko tam byla taky, krome toho Ro, Guinan, Rozhenko, Ogawa... Selar taky mohli ukazat vickrat nez jednou.

Mimochodem neprislo mi, ze by SGA nejak extremne pracovala s vedlejsimi postavami na Atlantis. Ale uz to je nejaka doba, co jsem to videl. SGU nevim, z toho jsem videl jenom par dilu.

Pochop, ze se s tebou nechci hadat :) Problem je, ze kdyz se zmini na Voyageru neco pozitivniho, hned se zacnes desne certit. Voyager je hodne spatny, ale ma svoje chvilky. Prvni sezona proste ma dobrou atmosferu, za tim si stojim. Clovek na to ale pozapomene v navalu sracek z dalsich sezon.
AVip - 05. listopad 2014 18:28sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Yakuzza:
V tomhle clanku je bodycount i shuttlecount.

Děkuji!
Mirak - 05. listopad 2014 17:40sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jako víš co, když napíšeš v jednom příspěvku dva odstavce, které si odporují, tak se pak nemůžeš tvářit jakože nepochopeně :-)

Buď je teda nutno vzít v potaz věkový rozdíl nebo se autorů v tomhle směru nezastávat. A pokud se jich nezastávat, tak proč to teda vůbec zmiňovat, že.
Yakuzza - 05. listopad 2014 17:31sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
...
Mirak - 05. listopad 2014 16:53sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Ok, buď nechápeš nebo nechceš chápat, rozepíšu:

Srovnání s SGU a SGA zavrhuješ kvůli "věkovému rozdílu", což nepovažuju za platný argument, protože DS9 je ještě starší, než VOY a s vedlejšími postavami uměl pracovat velmi dobře, proto myslím, že v tomhle aspektu se klidně SGU/A s VOY srovnávat dají.
A VOY s DS9 také není problém srovnávat, je to koneckonců jeho spinoff, navíc si oba seriály vytvořily prostředí jako stvořené pro pravidelný okruh vedlejších postav, s tím rozdílem, že to využil jen jeden z nich.

Dále do toho taháš TNG, kde je podle mě ale situace jiná. TNG se odehrává na vlajkové lodi SF, kde jsou věci jako transfery a rotace důstojníků na poměrně denním pořádku a tudíž seriál nutně nesvádí k tomu, že by musel mít velkou zásobu vedlejších postav, aspoň mi to u TNG nikdy vůbec nevadilo, což je samozřejmě subjektivní.

Už?
Yakuzza - 05. listopad 2014 16:41sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Cetl jsi, co jsem psal?
Mirak - 05. listopad 2014 16:29sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pokud mohl mít okruh stabilních vedlejších postav DS9, mohl je mít i VOY. Stáří s tím prostě nemá co dělat.
Yakuzza - 05. listopad 2014 16:16sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak: Cetl jsi, co jsem psal?
Mirak - 05. listopad 2014 16:03sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Nesmysl, kdyz to slo u DS9, tak to mohlo jit i u jeho spinoffu.
Yakuzza - 05. listopad 2014 15:54sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak: Dobre, ale nutno si uvedomit, kdy ktere serialy vznikaly. Je to rozdil deset, resp. patnact let a Voyager proste jeste trpel neduhy TNG.

Nechci se ale kazdopadne Voyageru v tomhle zastavat. Docela by me zajimalo, nakolik bylo totalni zmrveni/odignorovani konceptu s vysokym potencialem zalezitost doby a nakolik neschopnost/lenost/... autoru.
Mirak - 05. listopad 2014 15:47sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Ja myslim, ze na memory alpha jsem to taky nekdy videl. Btw at si o SGU myslite cokoliv, tak s vedlejsimi postavami, jejich poctem a frekvenci jejich ucinkovani v jednotlivych epizodach imho serial pracoval velmi velmi dobre.
A o prvni rade SGA si myslim neco podobneho, i kdyz SGU je v tomhle imho lepsi.
Yakuzza - 05. listopad 2014 14:38sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
(A spousta dalsich velice zajimavych postrehu.)
Yakuzza - 05. listopad 2014 14:38sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
AVip, Mvek: V tomhle clanku je bodycount i shuttlecount.
Mvek - 05. listopad 2014 14:29sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
No o bodycountu a o shuttlecountu se tu mluvilo, ale nevím, jestli byl nějaký výsledek/nález.

Nejnovější   Novější 873 - 892 / 4902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o