Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Voyager

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 4902
O seriálu
Děj se odehrává v letech 2371 až 2378.
Vesmírná loď USS Voyager NCC-74656 je při pronásledování makistické lodě vtažena do delta kvadrantu bytostí zvanou Ochránce. Seriál popisuje cestu Voyageru zpět do prostoru Federace. Posádku lodi tvoří členové hvězdné flotily a Makistů.
Seriál má sedm sezón a je čtvrtým hraným seriálem z vesmíru Star Treku. V seriálu se objevuje řada nových druhů (Kazoni, Vidiáni, Hirogeni, Malonové atd.), posádka se opakovaně utkává i s Borgy.
Star Trek: Voyager byl fanoušky přijat poměrně rozporuplně, o čemž je možné se přesvědčit i v tomto fóru.

Herecké obsazení
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway), Robert Beltran (Chakotay), Roxann Biggs-Dawson (B'Elanna Torres), Jennifer Lien (Kes), Robert Duncan McNeill (Tom Paris), Ethan Phillips (Neelix), Robert Picardo (Doktor), Tim Russ (Tuvok), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti), Garrett Wang (Harry Kim)

Internetové zdroje o seriálu
Memory Alpha | Wikipedia | Ex Astris Scientia | IMDB.com | Jammer's Reviews
Další zajímavosti
Popis cesty Voyageru | Hodnocení jednotlivých episod od TR

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 841 - 860 / 4902Starší   Nejstarší

Yakuzza - 04. březen 2015 11:07sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
kapitan Pike:
kterou jsem sice nedávno znovu viděl, ale pořádně si nevybavuji, o čem to vlastně bylo. :-)

Tenhle problem jsem mel u Voyageru vzdycky a stale pretrvava. Musel jsem se podivat, co se vlastne krome tehotne Kes delo v Elogiu, ac jsem ji videl nedavno.
Mvek - 04. březen 2015 10:38sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Projections se mi napoprvé hodně líbily, teď při rewatchi nic moc, ale pořád to šlo.
kapitan Pike - 04. březen 2015 09:55sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak:
kterej se hodí tak možná do TOSky.

V tom s tebou musím souhlasit, je to taková ta typicky TOS vynucená inspirace historií + nějaká reference na alfa kvadrant. Jinak je to ale pořád míň crazy než epizoda s Chakotayovým tetováním, kterou jsem sice nedávno znovu viděl, ale pořádně si nevybavuji, o čem to vlastně bylo. :-)

Pokud jde o Projections, tak ta mě vždycky hodně bavila. I když to možná bude z velké části kvůli Picardovi, který tady má asi poprvé nějakou větší roli (nebo maximálně podruhé). Princip fungování simulátoru je jiný snad v každé epizodě, takže tam s hledáním logiky musí být problémy už z principu :-) Pokud jde o Barclayho, tak s tím taky problém nemám - jednak pak autoři dodrželi, že to byl skutečně přítel Zimmermana, a vzhledem k jeho závislosti na simulátorech mi přijde normální, že spolupracovat s jedním z předních vědců v tom oboru.
Yakuzza - 04. březen 2015 09:03sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade:
Vím, že později tam kandidáti na plný počet rozhodně jsou.

Myslel jsem to trochu naopak, aneb abys pak nahodou nemusel do minusu.
Mirak - 04. březen 2015 00:01sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
TelemachusRhade:
- Námět není špatný. Lepší než u půlky epizod S7, ale jako vždycky - to zpracování..

No, vidíš. Mně zpětně 37s přijde jako super kokotskej námět, kterej se hodí tak možná do TOSky. Ale má pár pěkných záběrů :-)

Projections si vybavuju jako hodně zábavnou epizodu, ale jestli tam fungovaly věci typu logika už si úplně nevybavuju .-)
Telemachus Rhade - 03. březen 2015 23:00sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jo a Projections 1,5/5

Yakuzza: Za mě ty příběhy na víc nejsou. Až budou, milerád tomu dám klidně i 5. Vím, že později tam kandidáti na plný počet rozhodně jsou.
Yakuzza - 03. březen 2015 22:30sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade:
- Teď si projdeme tu kolosální debilitu všech: První důstojník Chakotay si vezme raketoplán a letí s ním kdo ví kam, v oblasti, která je prototypem nestabilnosti. To je taková kokotina, že to opravdu fyzicky bolí! :-/

To je presne to, na co porad nadavam.

Jinak s tebou plus minus souhlasim, jen bych byl trochu mene kriticky, a to i co se ciselneho hodnoceni tyce.
Telemachus Rhade - 03. březen 2015 18:06sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Načal jsem druhou řadu, ale nejedu nikterak zběsilým tempem.

The 37's - Po Crusade je jakákoli high-budget show posun k lepšímu. Až jsem si schválně říkal, jestli se mi ti sedmatřicátníci nakonec nebudou líbit. No a ono to fakt není úplně nejhorší :) Samozřejmě žádná hitparáda taky ne, ale...
- Vzhledem k tomu, že VGR S1 není nic jiného než TNG S8, tak je potřeba k tomu adekvátně přistupovat.
- Námět není špatný. Lepší než u půlky epizod S7, ale jako vždycky - to zpracování..
- Přistávání na planetě super, stejně tak blue alert.
- Identifikace Amelie byla ještě horší než v TMP u V'Geru. Spelovat to fakt nemusela - vyloženě to řvalo do xichtu.
- Vysvětlení univerzálního traslátoru velmi vtipné.
- Máme tam 3 překrásná města, ale neukážeme vám je. Ani za nic prostě! :)
- Dost se mi líbilo, že nakonec nikdo nechtěl na planetě zůstat. Takový ten entuziazmus, že jsou v DQ teprve krátce a přecejen by se mohlo povést dostat se domů. - 2/5

Initiations - První epizoda zhotovaná pro S2, tedy změna fontu na DS9 (krom znělky), ale prozatím zachování stříbrné barvy v konečných titulcích.
- Teď si projdeme tu kolosální debilitu všech: První důstojník Chakotay si vezme raketoplán a letí s ním kdo ví kam, v oblasti, která je prototypem nestabilnosti. To je taková kokotina, že to opravdu fyzicky bolí! :-/
- Logicky narazil na Kazony - fakt jsem tu přál Kazonům úspěch. Bohužel jsou vůči Voyageru absolutně bezzubí.
- Nog coby Kar hrál stejně jako Nog coby Nog. Nepoznal by to asi jenom Pakled po lobotomii.
- Kačenino vnímání reality "všichni musí být minimálně stejně osvícení jako já" bylo naprosto šílené. Opět jsem přál Kazonům úspěch.
- Chakotaye rozstřílí v pustém vesmíru, ale "nearby planetery body" je najednou velké jak Jupiter.
- Linka na cvičebním měsíci a jejich vztah a používání alespoň nějakých platných argumentů a finální dokázání, že se osádka Voyageru ve své částečně pokrytecné osvícenosti mýlí, byla celkem fajn. - 1,5/5

Projections - Vzhledem k postavě Doktora se simulátorovkám vyhnout nelze, ale takhle selektivně tříděné procesorové chyby, které ústí prakticky v holo-halucinace, to je trochu moc. Takový jakýsi klon Phantasm, což už samo stálo za hovno. Jsou tam jakés takés logické pokusy to všechno vysvětlit, ale ne - nefunguje to. Líbí se mi tady jiná věc, a to sice faktologické podhoubí. Nejvíc samozřejmě že Doktora naprogramoval Louis Zimmerman, který se o rok později objevil na DS9, že má laborku na stanici Jupiter, kterou jsme později viděli, etc.. Ta kontinuita je moc pěkná. Úplně ovšem nechápu, co tam dělá Barclay; na druhou stranu nemůžu říct, že by mi to výrazně vyadilo. Beru to jako úlitbu simulátorové epizodě TNG S8.

Elogium - To jakože for real? :) Nemám nic proti těhotenství v seriálu - je to prostě realita - ale tohle vyloženě řvalo "klišé, klišé, zase klišé".
- 1. klišé) V těhotenství se mění chutě a žere se hlína. Statisticky to není zanedbatelné procento žen, které fakt chroustají hlínu, ale opravdu to musím narvat do SF u cizího druhu?
btw, kde se na lodi vzali brouci? A ještě takové množství...
- 2. klišé) Bez father-like postavy se mladistvá těhotná prostě neobejde.
- 3. klišé) Uděláme o tom i druhou linku a vytvoříme tématickou epizodu.
- 4. klišé) Mám na to být matkou?/Mám na to být otcem? Ach jo, to bylo děsný.
- 5. klišé) Ano, chceme být rodiči, protože na světě není nic důležitějšího.
- No a pokračujeme dál... Torres tady byla za ukrutnou píču. Na Fifty Shades od Chakotay se nekoukalo nikterak dobře. Když už musí vysvětlovat Kačeně, že někdo je dominantní a někdo submisivní, tak se to nezakončuje lajnou "až budu příště potřebovat poradit s pářením, obrátím se na vás, komandére". Myslel bych, že Jeri Taylor je ostřílenější, než aby pustila takovou volovinu. Celé to byl spíš nevkusně napsaný polo-slash. No a uzavřeme to tím, že Samantha je těhotná. Takže 3x to samý! Přesto to ale do odpadu nedám - za odvahu herců v tom hrát a že nehráli vůbec špatně - 1/5
A ohledně masek... Rození zádama je celkem ozvláštňující nápad, sliz na rukou taky, ale že se změní barva duhovky z modré na radioaktivní zeleň, to už je trochu přestřelené.
Mirak - 09. únor 2015 16:41sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Postavy.cz mají odpověď úplně na všechno :-)
Razer - 09. únor 2015 16:33sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Yakuzza: Tuvok .)

http://www.postavy.cz/tuvok/video-18353/

Yakuzza - 09. únor 2015 15:17sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Season 4

- Hodne rozporuplna sezona, ale negativa nejak zacinaji prevladat.
- Kvuli potrebam zapletky uz zcela ustupuje logika, fyzika, technicke okolnosti, kontinuita atd. Posadka se zase kolikrat chova az neuveritelne hloupe. Uz se to ale zcela vymklo kontrole, u nekterych epizod jsem mel chut mlatit hlavou do stolu co pet minut.
- Odchod Kes po jeji nevyraznosti v trojce ani moc nebolel. Zato Sedma, to je teda dilo. Libi se mi na ni, ze obcas ryje do Janeway a ostatnich ohledne jejich pristupu k ceste domu apod, kolikrat opravdu uderi hrebik na hlavicku. Zaroven to je ale kritika toho, co sami pisi autori serialu, takze jakasi strelba do vlastnich rad? :) Jinak se chova jako krava, jeji borgske schopnosti jsou dost nejasne, scenaristi s nimi zachazeji, jak se jim to hodi. Taky jsem nepochopil jeji nahlou zmena nazoru. Kdyz byla odpojena od kolektivu, rezolutne se odmitala zaradit mezi posadku, pak suddenly v dalsi scene ochotne kooperuje. Docela mimo je i to, ze nekteri cizinci se na Sedmou podivaji a okamzite zkonstatuji 'Vy jste Borg." Vrchol byl, kdyz ji kdosi jenom zahledl projit na chodbe, tusim jeste zezadu. Jasny Borg.
- Mozna se mi to zda, ale chemie mezi posadkou zase zacala nejak fungovat.
- Z postav urcite opet plus za Doctora, Chakotay klasicky hruza a nejak mi zacal byt sympaticky Tuvok, i kdyz kdybych jako Vulkanec videl, co posadka kolikrat provadi, asi bych se radsi strelil do hlavy. Na vedlejsi postavy z posadky uz totalni rezignace, jenom parkrat se objevil Vorik, ktery je proste divny.
- Vztah B'Elanny a Parise je takovy vselijaky. Driv jsem jim docela fandil, ale ted nevim. Krome DS9 Star Treku tyhle typy vztahu proste nejdou.
- Hirogeni se mi nelibili, lovecka kultura mi prisla vcelku nezajimava. The Killing Game mela docela dobry potencial, ale nejak me to nenadchlo, neco tomu chybelo.
- Mezi vylozene dobre epizody bych zaradil Year of Hell, Message In A Bottle a Living Witness, zbytek je tak nejak na stejne urovni.
- Astrometrika - vyborny napad! To bych chtel mit doma :)
- Zacina nam takova 'federacni nalada', motivy AQ se objevuji casteji, to beru taky pozitivne.

Vic k tomu asi nemam.
Telemachus Rhade - 28. leden 2015 12:39sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: S prvni sezonou souhlasim, az teda na Chakotaye a Sesku, kde zatimco mi prvni sedi, tak druha mi prisla hloupa. Ale treba se to s S2 zmeni.
kapitan Pike - 19. leden 2015 11:15sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Yakuzza: Díky za zajímavý soupis. Původně jsem se chtěl vyjádřit obsáhleji, ale nepovedlo se mi to moc smysluplně sepsat. S drtivou většinou bodů souhlasím :-)
Yakuzza - 17. leden 2015 16:01sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Priznam se ale, ze fakt, ze jsem na tom serialu vyrustal, mozna vede podvedome k trochu vetsi schovivavosti.
Mirak - 16. leden 2015 13:46sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pekne shrnuti, domnivam se, ze kdybych rewatchoval ja tak bysme se lisili max tak z 20%
Mvek - 16. leden 2015 13:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já to mám s VOY těžké, Kazoni mě nebavili, Seska je mi moc protivná, a to jinak s různými bad guys nemám problém, většina postav mě oslovila až možná při repete nebo na konci.
A tím, že mě nebavili apod. neznamená, že bych tvrdil, že to bylo špatné. Spíš to neumím hodnotit.


Ale co mě teď při repete udivuje, je, jak si furt rýpou v 6./7. řadě do těch možných vztahů. Z Harryho si samozřejmě už dělají srandu, že musí furt mít něco s nějakou specifickou ženskou, ale třeba Chakotay/Janewayová mají narážky apod. Vysloveně je vidět, že si rýpou do toho, o čem mnozí fanoušci spekulují a fantazírují.
Yakuzza - 16. leden 2015 10:10sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Poslednich par mesicu davam po vecerech Voyager (puvodne nahodile, ale nakonec systematicky od zacatku) a dost me ten serial prekvapuje, jak pozitivne tak negativne.

O kazde epizode vypisovat nebudu, ale par postrehu, koho by zajimalo:

Seasons 1 & 2

- Prvni a druhou sezonu davam dohromady, protoze se vcelku dobre doplnuji a pusobi ucelene.
- Nebudu se rozepisovat o pilotu a celkove koncepci, na tohle tema uz bylo receno mnoho. Kazdopadne minimalne v techhle dvou sezonach serial vyuziva konceptu DQ relativne dobre.
- Vesmir v tehle oblasti pusobi dost kompaktne, opakovane se objevuji Talaxiani, Vidiiani a Kazoni. To vubec neni spatne, ale ve vysledku mi to moc casove a prostorove nesedi, za ty dva roky museli proletet mnohem vetsi oblast vesmiru, nez jak se tvari. Anebo leteli hafo pomalu :)
- Co me hodne potesilo, byla atmosfera tehle casti vesmiru, ktera byla hodne neprijemna. Navic jsme opakovane videli, ze Voyager si s sebou nesl jakousi povest. Na tyhle drobnosti jsem uplne zapomnel, ale dela to hrozne moc.
- Posadka pusobi nakonec taky dobre. Mame tady spoustu vedlejsich postav - samozrejme Seska, Carey, Wildman, Jonas, Hogan, Suder nebo i min podstatni Durst a Baxter. Interakce pusobi dost prirozene a postavy predevsim nejsou tak ploche, jak v dalsich sezonach, a to i vcetne takoveho Kima. Jsou to drobnosti, ale treba oslovovani 'Mr. Vulcan' nebo 'Starfleet' dela hodne. Prvni dve sezony mi taky prisly mnohem min sterilni co se sexu a vztahu obecne tyce.
- Seska je proste bozi. Hrozne me bavi, jak s posadkou vyjebala a jak ji Janeway podcenila. Skoda, ze ji plan uplne nevysel a prisli jsme o ni takhle brzo. O to vic se ale tesim na jeji dalsi navraty.
- K hlavnim postavam - k Janeway se dostanu pozdeji, hodne spatny mi prijde Chakotay. Tohle proste nezvladli, vsechno spatne. Paris, Kim, B'Elanna i Tuvok mi prisli jako dobre postavy. Doctor je zajimavy, vyviji se hodne rychle. V prvnich dilech ani nevedel, co se aktualne deje s lodi a postupne je vtahovan do deni. Navic ona 'ponorka' s Kes na osetrovne vytvorila hodne zajimavou dvojku a jejich dialogy me kolikrat hafo bavily. Kes je v drtive vetsine pripadu velice, ale velice super, na to jsem uplne zapomnel. Neelix je v drtive vetsine pripadu napresdrzku, to jsem si pamatoval dobre.
- Libi se mi, co provadeli s Kes a Parisem, navic vztah Neelix/Kes jsem nikdy moc nepochopil. Kimovo tapani taky neni zle a mezi Janeway a Chakotayem diky Katcine vojenske kozenosti prilis mnoho chemie dikybohu neni :)
- Pak tady mame nejake ALE :) Prakticky v kazde epizode probehne alespon jedno neskutecne debilni rozhodnuti nejen kapitana, ale i dalsich clenu posadky, vetsinou jich je ale vice. Obcasna neschopnost posadky je fakt tristni a clovek ma chut mlatit hlavou do stolu. Toto je hodne velke negativum, protoze kolikrat tyhle veci zabiji celou epizodu s dobrym potencialem. Ve zkratce - taktika, logika, strategie - dost casto mimo misu, ale opravdu extremne.
- S vyse uvedenym se poji taky obrovske mnozstvi logickych a technickych chyb. Misty opet extremne velke mnozstvi. Casto nastane situace, kdy je epizoda dobra z hlediska postav a interakci, ale z pohledu fyziky a logiky naprosta, ale naprosta picovina. Prikladem budiz epizoda Twisted.
- Vubec tady nefunguje cely ten kolotoc okolo principu Federace. Janeway si rozhoduje, jak se ji zlibi a do toho obcas dostane zachvat dodrzovani pravidel, idealne v tu nejmene vhodnou chvili. Vrcholem tohoto byla epizoda Alliances, ktera mi, pokud to dozenu do extremu, pripominala B5 The Corps is Mother, The Corps is Father, znali vi, jak to myslim. Do techto situaci navic vstupuje nepouzitelny Chakotay, cimz je tohle tema totalne zabito. Min TNG, viz BSG.
- Hodne fajn je program Chez Sandrine, za to palec nahoru. S anglickym sidlem to uz je ovsem o dost slabsi a nejsem si jisty, jestli mam byt rad, ze to neukoncili, nebo ne.
- Zapletka s Parisem a Kazony z druhe sezony je epesni. Az me prekvapilo, jak to cele pusobilo prirozene.
- Nektere epizody me ale desne nebavily: napr. Heroes And Demons, Faces, The Thaw, Tuvix.
- Jinak bych vyzdvihl epizody The Cloud, Jetrel, Meld, Lifesigns a predevsim vsechny ze story-arcu se Seskou, Kazony, Jonasem apod.
- Finale Basics se mi libilo az na to, ze nevim, proc museli nutne tolik lidi zabijet - Hogan, Suder, Seska. Trochu zbytecne.

Kdyz to tedy shrnu, hlavni pozitiva jsou urcite atmosfera, postavy a jejich interakce. Az to zni divne, kdyz se bavime o Voyageru. Negativa - vsudypritomna debilita, ktera na cloveka vyskakuje predevsim, kdyz uz si zrovna mysli, ze to zacina s Voyagerem vypadat dobre :) A samozrejme, celkove to slo urcite udelat od piky lip.

Season 3

- Tady ale nastala hodne velka zmena. Globalne mam pocit, jako by se vsichni prestali snazit. Jak autori, tak herci, cele to spadlo do jakehosi sediveho stereotypu. Jsou tady vyborne epizody, ale atmosfera predeslych sezon je proste fuc.
- Vsechny postavy jsou najednou jakesi mdle a nezajimave. Hodne to je videt treba u Kes, ktera najednou ztratila vsechno zajimave ze zacatku serialu. Slaby zacina byt i Kim, Chakotay je strasny konstantne po celou dobu serialu. Uplne se vytratily ruzne narazky, zminky o povesti Voyageru apod. Chemie mezi posadkou najednou nula.
- Vedlejsi postavy z lodi v S3: Kaplanova asi dve epizody, Vorik, to je vse. To je velka bida a Vorik je mi dost nesympaticky a vrazeny do strojovny dost na silu. Fakt museli na konci dvojky vsecky pozabijet? Fakt nemohli vratit aspon Careyho?
- Logicke a technicke kiksy a obcasna debilita, to porad trva, ale zda se mi, ze v omezenejsi mire. Otazka, nakolik si na to clovek postupne zvykl.
- Vratte nam Sandrine a jdete nekam s tou tropicko-talaxianskou hruzou v pestrych a lesklych plavkach. Tenhle program se mi tezce nelibi a je mi fuk, ze tam jsou kozy :)
- Evidentne probehl pokus davat Parise a B'Elannu dohromady postupne v prubehu sezony, ale dopadl dost otresne. Netvrdim, ze z toho maji delat telenovelu, ale tohle musel psat nekdo, kdo mel za cely zivot nejaky vztah maximalne tak ke svoji kocce. Staci to srovnat s Paris/Kes podhoubim z jednicky a dvojky, to je uplne jina liga. Navic jsem myslel, ze se daji dohromady uz v trojce. Desne ten jejich vztah lital, v jedne epizode to uz vypada, ze jsou malem spolu a hned v dalsi delaji ze nic.
- Velice dobra samozrejme epizoda Flashback se Suluem, Janice a Valtanem. Prekvapila me Blood Fever, kde Pon Farr ukazali velice pekne a v naprostem souladu s fakty z TOSky. Zaujala me taky Warlord, tady se zas vyradila Jennifer Lien. Future's End mam taky rad. Divat se da i na Real Life, ale nechapu, proc ty B'Elanniny upravy dohnali do takoveho extremu jako smrt 'dcery', to je takove Torchwoodovske. A samozrejme fucking awesome Worst Case Scenario! :)
- Spousta epizod, ktere bych nazval vylozene zbytecnymi. The Darkling nebo Rise jsem ani nedokoukal.
- Prisaham, ze Alter Ego jsem videl poprve v zivote :)
- Ke konci sezony jsem mel pocit, ze doslo k celkovemu zlepseni, dokonce jsem jim zacal trochu verit i Parise/B'Elannu. Ale mozna jenom pocit.
- Finale Scorpion - to bylo spatne :( Janeway zase hrozne mimo, jedno WTF rozhodnuti za druhym, spory s Chakotayem ne prilis uveritelne a v momente, kdy se v Part II objevi Seven of Nine, vsechno jde do jeste vetsich sracek.

Ve zkratce - smer z treti sezony se mi vubec nelibi, trochu to ale kompenzuji outstanding epizody. Mame tu ale Borgy a Seven, takze je dalsi smer vcelku dany.
Telemachus Rhade - 05. leden 2015 19:06sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Rain je asi jediný důvod, proč se na rewatch téhle dvoupeky těším :)
Mirak - 05. leden 2015 16:34sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Nejlepší je na tom Sarah Silverman.
Mvek - 05. leden 2015 15:51sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak tu postrádají s Doktorem celkově. Nikdy jsem nepochopil, proč nemůže být záloha permanentně v přenosném emitoru. Tam to nemůžou okecat velikostí (i když i to mi přijde blbost, když mají tolik holo programů uložených v databázi, proč by tam nemohli namnožit doktora).

Nejnovější   Novější 841 - 860 / 4902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o