Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Voyager

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 4902
O seriálu
Děj se odehrává v letech 2371 až 2378.
Vesmírná loď USS Voyager NCC-74656 je při pronásledování makistické lodě vtažena do delta kvadrantu bytostí zvanou Ochránce. Seriál popisuje cestu Voyageru zpět do prostoru Federace. Posádku lodi tvoří členové hvězdné flotily a Makistů.
Seriál má sedm sezón a je čtvrtým hraným seriálem z vesmíru Star Treku. V seriálu se objevuje řada nových druhů (Kazoni, Vidiáni, Hirogeni, Malonové atd.), posádka se opakovaně utkává i s Borgy.
Star Trek: Voyager byl fanoušky přijat poměrně rozporuplně, o čemž je možné se přesvědčit i v tomto fóru.

Herecké obsazení
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway), Robert Beltran (Chakotay), Roxann Biggs-Dawson (B'Elanna Torres), Jennifer Lien (Kes), Robert Duncan McNeill (Tom Paris), Ethan Phillips (Neelix), Robert Picardo (Doktor), Tim Russ (Tuvok), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti), Garrett Wang (Harry Kim)

Internetové zdroje o seriálu
Memory Alpha | Wikipedia | Ex Astris Scientia | IMDB.com | Jammer's Reviews
Další zajímavosti
Popis cesty Voyageru | Hodnocení jednotlivých episod od TR

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 820 - 839 / 4902Starší   Nejstarší

Yakuzza - 18. březen 2015 13:27sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak: Je tam zminka neduveryhodnym tonem, ze Kirk udajne tvrdil, ze se s nim setkal. (Na pomery Voyageru ale docela bomba :))
Mirak - 18. březen 2015 12:42sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
K tomu DaVincimu, je nejak adresovano, ze to ma byt vlastne Flint z tosky?
Yakuzza - 18. březen 2015 11:40sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Tak jdem na to.

Season 5

- Mam pocit, ze se dostavame hodne blizko ke dnu. Zase bych se opakoval, takze copy-paste ze sezony 4: "Kvuli potrebam zapletky uz zcela ustupuje logika, fyzika, technicke okolnosti, kontinuita atd. Posadka se zase kolikrat chova az neuveritelne hloupe. Uz se to ale zcela vymklo kontrole, u nekterych epizod jsem mel chut mlatit hlavou do stolu co pet minut."
S tim rozdilem, ze uz jsem nechtel mlatit hlavou do stolu, ale vnimal to tak nejak apaticky. Netvrdim, ze tahle sezona neni plna potencialne dobrych epizod, ale nektere veci se uz tolerovat nedaji, predevsim v takovem mnozstvi. Treba takova Dark Frontier; zmrvit tolik veci na nekolika frontach najednou, to se jen tak nevidi: chovani Borgu, vzhled Borgu, sila Borgu, taktika Borgu, technika Borgu, atd. Toto byla opravdu hruza. Mozna kdybych se nadopoval nejakyma oblbovakama, asi bych si to uzil. Uvazuju, ze jsem az zbytecne kriticky, ale mam pocit, ze autori delaji z divaku uplne voly, doufaje, ze kiksu a nesmyslu si pres kozy Sedme z Deviti nevsimnou.
- Seven dostava az extremne moc prostoru a jeji nekonzistentni a ucelove chovani celkove na dojmech moc nepridava. Totez plati o jejich schopnostech, nanosondy proste vyresi vse.
- Vypada to, ze mezilidske vztahy si vzala na starost nejaka skupina lesbicek. Nejnosnejsim vztahem v serialu se stala Janeway/Seven. Zamilovany Harry v The Disease byl k placi, chova se v tomhle serialu vubec nejaky chlap jako chlap? A chodi vlastne B'Elanna s Tomem? Vypada to, ze jenom v epizodach, kde se to autorstvu hodi.
- Z hlavnich postav uz mam vsechny tak nejak na haku. I ten Tuvok uz ztratil moje sympatie a "jeho" Gravity se mi vylozene nelibila.
- Naomi nam nejak povyrostla a uplne to nedava. Hraje si s Vodousem a o par epizod pozdeji predvadi brilantni znalosti fyziky.
- U ctvrte sezony jsem zapomnel zminit holoprogram DaVinciho, ktery prilis neoslnil, Dr. Chaotic je na tom o neco lepe. Bride of Chaotica! me i docela bavila.
- Vedlejsi postavy: Vorik a vratila se nam Samantha. Budme vdecni aspon za ni, ale atmosfera prvnich sezon je uplne fuc. Nepamatoval jsem si, ze se v Nothing Human poprve objevil Tabor z pozdejsi Repression. A aspon jednou jsme videli Delaneyovic sestry.
- Jeste k technickym zalezitostem - vsiml jsem si, ze Voyager je cim dal silnejsi, odolnejsi a vybavenejsi. Pusobi to tak nejspis diky snaze o akcni a bombasticke sceny, ale navenek stale plati status quo, cizi technologie se pouzivaji vzdy jenom narazove. Pritom by se to dalo do pribehu primo zakomponovat. Prilis vysoky level. Plus samozrejme nekonecna zasoba torped a shuttlu.
- Zacina se nam prosazovat novy fenomen - hologramy, hologramy a hologramy. Poradny boom prijde az v sestce a sedmicce, ale uz tady je videt, ze se scenaristi k tehle technologii uchyluji cim dal casteji. Proc taky ne, zapletka je na svete rychle a levne. Technicka stranka je samozrejme cim dal vic ignorovana, takze podobne jako u nanosond uz neni vubec jasne, jak to s holotechnologii vlastne vubec je. Za chvilkovy navrat k Sandrine ale palec nahoru.
- Maloni nebyli uplne spatny napad, ale Voyager ma proste tendence prichazet s hrozne nesympatickymi, plochymi a jednoduchymi zaporaky (resp. druhy).
- Specialni odrazka pro Course: Oblivion. Ano, to se mi moc libilo. I tady se objevuje spousta chyb a nesmyslu, ale jsem ochotny to vyjimecne prehlednout, protoze to, co se odehravalo na zelatinovem Voyageru, bylo proste dobre. Drsne, fatalisticke a pointa byla dotazena az do konce (A je to Star Trek!!!). Postupne umirani, ale predevsim ke konci nemoznost vypnuti motoru, kdyz byli na dosah realneho Voyageru, neuspech s vyslanim zaznamu a deniku. A nasledne konec, realna Janeway pokrci rameny a puvodni Voyager leti dal. To se proste v Treku jenom tak nevidi a dival jsem se, ze Telemachus kdysi napsal, ze to az vypadalo jak psane pro jiny serial; napadlo me uplne to stejne. Nejak se mi ale nechce psat, ze to byla nejlepsi epizoda sezony. Spis vyjimecna, protoze s ostatnima se neda srovnavat.
- Nadprumerne epizody: Hm... snad ta Timeless.
- Vyslovene spatne epizody: Kdybych tohle videl v ramci druhe sezony, vypsal bych do teto kategorie skoro vsechny, takze tezko rict. Nejvic me srala asi Dark Frontier a vypichl bych i 11:59, ktera musela byt tezce mimo i v dobe vysilani. (Srsly, co tim chtel kdo rict?)

Tuto sezonu bych shrnul jako nekonzistentni a hloupou.
Mvek - 17. březen 2015 11:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
To je sice OT, ale docela si říkám, jak to dělali s Cheyenskou horou v SG, jestli každý rok dohodli jeden natáčecí den u toho komplexu a natočili tam všemožné kombinace pro sezónu... Protože to minimálně působí jako by se záběry vůbec nerecyklovaly.
Yakuzza - 17. březen 2015 09:06sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade:
Nevím kam půjdu s hodnocením, jestli se to ještě zhorší :)

Vsak jsem ti to rikal v 247855 :)

Recyklovane zabery na HQ me dost stvaly v celem Star Treku. Tohle se nepodarilo zvladnout ani v DS9.
Jinak Libby pekna holcina, nicmene pusobila, ze je nezmerne blba.
Damar - 17. březen 2015 08:25sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Jennifer Gatti pre mňa bola presvedčivejšia ako Ba'el... Inak tá Dysonova sféra bola naozaj nešťastná recyklácia.
Mirak - 17. březen 2015 00:32sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
TelemachusRhade: Nevím, jestli je od tebe hezký, že nám děj téhle epizody takhle ostenativně připomínáš :-)
Telemachus Rhade - 16. březen 2015 22:29sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
Jak "zapadá"?

Ve smyslu 'je upozaděno'. Nikdy to nikdo moc neřešil, jako například mnoho jiných epizodních druhů.
Mvek - 16. březen 2015 22:28sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade:
- Co tu mírně zapadá, je fakt, že vlastně všude po Galaxii působí jakýsi mimofázový druh, kterému když se vletí do řečiště, tak prostě překope realitu. Supr. A navíc po sobě nechájí stereotypní italo-americké agenty, aby pomohli postiženému přizpůsobit se.

Jak "zapadá"?

Jinak jak to tady tak líčíš, tak jsem si vzpomněl na bytosti, co se dostanou do toho Chaoticova programu a začnou tam tu válku a Doktor prezentuje prezidenta Země.

Telemachus Rhade - 16. březen 2015 22:19sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tomuhle musím věnovat separátní příspěvek :)

Non Sequitur

Voyager jako takový je šitý na koleně horkou jehlou. Je to na něm děsně znát - každou epizodou víc a víc. Berman měl na přípravu dostat minimálně 2 roky samostatně. Psaní děje na lodi jim nejde, takže se víc a víc uchylují k tomu, co je nejjednodušší - psát epizodní SF s námětem mimo hlavní dějovou linku. Je to jako kdyby vyvěsili transparent "omlouváme se, nevíme, co s tím".
Jenže tady si sami naběhli tím, že řekli, že to JE realita. Pozměněná, ale je, tudíž můžu strhat vše, co není omluvitelné. A tady selhali snad úplně všichni.
- 3 záběry na SFHQ - postupně z filmů 4, 6 a 1. Jeden z toho je se špatnými uniformami a každý z nich je jinak ostrý, barevný, atd.
- Homefront/Paradise Lost ze stejného období nám jasně ukazuje, že na zemi mají TNG uniformy a TNG/DS9 transportéry. Oba seriály dělal v podstatě jeden produkční tým - toto je neodpustitelné.
- Vše interiérové krom části bytu a runaboutu je postavené z kulis Voyageru. Ani B5 nepůsobil takhle levně.
- Admirál promptně odjíždí na obhlídku karďáckých hranic a nemá čas. Jakože ani 2 minuty. Hle, druhý den vyšetřuje Kima jako by nechumelilo.
- Harry krade runabout z Dysonovy sféry. (jen připomínám, že rozpočet této epizody byl 2,4 miliony dolarů)
- Admirál Strickler si stihnul do Prvního kontaktu změnit příjmení.
- Co tu mírně zapadá, je fakt, že vlastně všude po Galaxii působí jakýsi mimofázový druh, kterému když se vletí do řečiště, tak prostě překope realitu. Supr. A navíc po sobě nechájí stereotypní italo-americké agenty, aby pomohli postiženému přizpůsobit se.
- Nemluvě o tom, že další starší důstojník letěl raketoplánem někam. Za což by jí měl Tuvok zbavit velení.

No a těch nekolik málo pozitiv:
- Jennifer Gatti
- Jednoznačně exteriéry.
- Využití Sandrinina baru jakožto reálie.
- Byt a výhled z něj.

Takže za všechno aspekty děje 0 a za technické kategorie 2, číli 1/5.
Nevím kam půjdu s hodnocením, jestli se to ještě zhorší :)
Yakuzza - 05. březen 2015 10:26sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
kapitan Pike, Mvek: Viz TNG forum.

kapitan Pike - 05. březen 2015 09:23sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mvek:
Force of Narture

Mně se líbí v tomto případě (a v rámci TNG) opravdu velmi nadstandardní kontinuita, protože zákaz létat vysokým warpem potom dodržují ve většině dalších epizod.

Ale s Voyagerem si pak autoři sami naběhli na vidle, ale pokud vím, je to zdůvodněno rozdílným designem lodí a užší lodě problémy nezpůsobují (což je trochu WTF, ale budiž).
Mvek - 05. březen 2015 09:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak mně se jich líbí víc (a Force of Narture minimálně ekologickým nápadem, jinak asi moc ne), ale objektivně musím uznat, že většinou příběh/námět teda v dané době už moc zajímavý není.
Yakuzza - 05. březen 2015 09:03sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirakovo "to nepatří do 24. století" je ale neco jineho. Telemachovo "to nepatří do 24. století" = "Telemachovi se ta epizoda nelibi".
Damar - 05. březen 2015 08:00sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Fistful of Datas je náhodou super epizóda.
Mirak - 04. březen 2015 18:50sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Sub Rosa nepatří do žádného století :-)
Telemachus Rhade - 04. březen 2015 17:57sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Amelia Earhart ztracená v Delta kvadrantu - to nepatří do 24. století :-)

To ani Phatasms, Force of Nature, Sub Rosa (sorry, Yaki :) ), Interface, Fistful of Datas, etc... A přesto tam jsou :)
Mirak - 04. březen 2015 17:43sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Damar: Elvis epizodu bych si dovedl představit možná v DS9 :-)
Damar - 04. březen 2015 12:53sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Mirak: Mne v tom výbere chýbal Elvis:)
kapitan Pike - 04. březen 2015 12:23sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Yakuzza:
Musel jsem se podivat, co se vlastne krome tehotne Kes delo v Elogiu, ac jsem ji videl nedavno.

Přes permanentní facepalm se holt špatně sleduje děj :-)

Nejnovější   Novější 820 - 839 / 4902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o