Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Voyager

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 4902
O seriálu
Děj se odehrává v letech 2371 až 2378.
Vesmírná loď USS Voyager NCC-74656 je při pronásledování makistické lodě vtažena do delta kvadrantu bytostí zvanou Ochránce. Seriál popisuje cestu Voyageru zpět do prostoru Federace. Posádku lodi tvoří členové hvězdné flotily a Makistů.
Seriál má sedm sezón a je čtvrtým hraným seriálem z vesmíru Star Treku. V seriálu se objevuje řada nových druhů (Kazoni, Vidiáni, Hirogeni, Malonové atd.), posádka se opakovaně utkává i s Borgy.
Star Trek: Voyager byl fanoušky přijat poměrně rozporuplně, o čemž je možné se přesvědčit i v tomto fóru.

Herecké obsazení
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway), Robert Beltran (Chakotay), Roxann Biggs-Dawson (B'Elanna Torres), Jennifer Lien (Kes), Robert Duncan McNeill (Tom Paris), Ethan Phillips (Neelix), Robert Picardo (Doktor), Tim Russ (Tuvok), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti), Garrett Wang (Harry Kim)

Internetové zdroje o seriálu
Memory Alpha | Wikipedia | Ex Astris Scientia | IMDB.com | Jammer's Reviews
Další zajímavosti
Popis cesty Voyageru | Hodnocení jednotlivých episod od TR

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 734 - 753 / 4902Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 08. červenec 2015 20:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
btw, sice mě těší, že jsou v záhlaví stále moje obrázky, které jsem dělal ještě z VHS, ale nejsou tam už nějak dlouho? Navrhuju změnu na něco generičtějšího.
Yakuzza - 08. červenec 2015 16:33sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
A ten týpek z Time's Arrow je vzdálený příbuzný, co navštívil Zemi ve stylu Carbon Creek ;)
Telemachus Rhade - 08. červenec 2015 16:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Už jsem se dopracoval k Vorikovi, tak jsem si říkal, že konečně zjistím jak přesně to bylo s Taurikem - jeho rolí z TNG "Lower Decks". Myslel jsem, že je to on, jenom změnili jméno (jako u Parise), aby nemuseli platit víc. No a ono je to jeho dvojče :-) Oficiálně to tak vysvětlila Jeri Taylor, výkonná producentka seriálu a "shodou okolností" taky jeho matka :)
Seven - 07. červenec 2015 14:24sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Tom Riker v DS9 taky.
Telemachus Rhade - 07. červenec 2015 13:11sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Ve věku 57 let zemřel v sobotu herec a dabér Aleš Jarý alias první Tuvok a mnoho a mnoho a mnoho dalších rolí všech seriálů dabovaných v Brně.
Telemachus Rhade - 03. červenec 2015 18:44sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike: Dobré, já jen hledám to, kde se rozcházíme :-)

Ono to asi bude dané tím, že jak jedu v kuse, tak velice alergický na opakující se motivy, kterých je v Part I děsně moc.
kapitan Pike - 03. červenec 2015 17:55sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Včera jsem si pustil Basics a mám tak trochu potřeba sepsat hodnocení. :-) Vypíchnu hlavně věci, kde se s TR rozcházíme, asi není potřeba tady dvakrát vypisovat to samé.

Basics, Part I
- Finále sezóny mohlo asi prakticky být buď s Kazony nebo s Vidiány, jiné druhy se kontinuálně v prvních dvou sezónách neobjevovaly (případně by autoři museli přijít s něčím novým). IMHO mohlo být finále s Vidiány zajímavější, ale asi by nebylo možné vytvořit cliffhanger s odlétajícím Voyagerem, protože po obsazení Voyageru by byla posádka neprodleně rozebrána na orgány. Navíc bylo nutné uzavřít Sesky story-arc.
- Zápletka mi na poměry Treku přijde neotřelá - zneužití dítěte k válečné lsti. Mohli vymyslet něco lepšího, ale určité body za originalitu bych tomu dal.
- Od začátku počítali s tím, že je to past. Za to plus. Ale za celou tu trestnou výpravu minus. V průběhu epizody, jak se objevuje Kazon v poškozeném raketoplánu, ale v divákovi hlodá, jestli to náhodou není pravda. Jen zpráva o smrti Sesky byla úplně zbytečná a ubírala tomu na uvěřitelnosti. Hlavní záporáci nikdy neumírají off screen.
- Sesky plán byl relativně promyšlený. Klišé typu, že s osmi loděmi je možné někoho ve vesmíru úplně obklíčit, asi nemá smysl moc komentovat, to je v Treku na spoustě místech.
- Rozhodnutí o návratu po několika útocích byla určitě dobrá, taková sebereflexe je vítaná.
- Bitva s Kazony působila dobře. Líbilo se mi, že bez sebevražedného atentátníka by Voyager možná vyhrál, což svým způsobem ospravedlňovalo celou akci. Janeway působila celkem schopně během velení. Celkově to mělo i zajímavou atmosféru.
- Pozitivní bylo i rychlé tempo děje.
- Scéna s odletem Voyageru působila byla depresivní.
- Zkrátka není to nějaké veledílo, ale úplně špatné to taky nebylo.
3/5

Basics, Part II
- Z té druhé půlky jsou nejhorší jednoznačně scény na planetě. Domorodci jako dějový element prostě nefungují. Scéna s osvobozováním Kes a Neelixe, Chakotay bojující klacíčkem s několikametrovým příšerně renderovaným jeskynním tvorem působí jako parodie. Stejně tak "vykuřování" osazenstva z jeskyně hromádkou suché trávy. Plus zborcení jeskyně pomocí dvou klacků. Nejhorší ale je, že nebyli schopni sehnat trochu komparsistů, tak to působí dojmem, že na planetě je asi dvacet lidí. Digitální láva a Chakotayova "hrdinná" záchranná akce alá hop přes dva kameny to celé završuje.
- Ostatně hrozná je i první scéna z planety ještě v jedničce, kde Janeway "rovnoměrně" rozdělí posádku tak, že dva nejvyšší důstojníci jsou v té samé skupině. Tuvoka jako velitele bych určitě bral, ale proč Kim a proč Neelix? Tady se budu ptát jako Zeman, ale jakou na to mají kvalifikaci? Neelix ani nemá žádnou hodnost. WTF?!
- Ostatně se záhy ukáže, že Neelixova neschopnost způsobí smrt Hogana. Sice toho autoři využijí na konci třetí sezóny, ale to nelze brát jako plus.
- Scény se Suderem a doktorem jsou naopak super. Suder hraje perfektně. Scéna, kdy přitáhne mrtvého Kazona na ošetřovnu, je hodně silná. Za tohle určitě plus.
- Kazoni mají v předchozí skupině 8 lodí, ale po zajetí Voyageru, který je po bitvě poškozený, ty lodě někam zmizí. A co je horší, Kazoni se je ani nepokouší přivolat, když jsou napadeni. WTF?!
- Zajímalo by mě, kolik Talaxianů zemřelo při osvobozování Voyageru. Na druhou stranu to bylo i v jejich zájmu, protože jinak by s nimi Kazoni udělali rychlý proces.
- Celé to působilo dost nedotaženě. Možná kdyby se to přepsalo a natočilo jako trojepizoda, výsledek by byl lepší.
- Celé to působí hrozně nekonzistentně. Děj mimo planetu jakoby se odvíjel pětkrát rychleji než na planetě.
- Hrozně mě mrzí i to, že Kazoni jsou hodně zajímavá rasa, ale prakticky o nich víme všechno jenom v náznacích. Kazoni mají spoustu sekt, ale ve výsledku se všechno točí kolem Sesky a Kaluha. Je to smutné, protože málokterý druh ve Voyageru měl tolik epizod.
2/5
Damar - 02. červenec 2015 09:41sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Telemachus Rhade: To len potvrdzuje môj pocit, keď sa mi pri znovupozeraní epizód Voyageru už nezdali také dobré ako som si ich pamätal. Samozrejme pri DS9 to bolo presne naopak...
Mirak - 02. červenec 2015 08:51sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Dik! Ted se mi to hodi :)
kapitan Pike - 02. červenec 2015 07:52sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak: Připomínám :-)
Mirak - 01. červenec 2015 18:57sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Připomeňte mi to někdo zítra :-)
Telemachus Rhade - 01. červenec 2015 15:31sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Remember - Tuto jsem si pamatoval jako jednu z nejlepších. No, žel, není tomu tak :)
- Enarané (generická jména druhů se mi už pomalu motají) "nabídli posádce pokročilé technologie, ale co je důležitější - jejich přátelství", cpt. Janeway
- Tenhle TNG koncept 'potkáme kulturu, uděláme párty, vyměníme multi-kulti a při tom se něco posere' tady už prostě nefunguje.
- Knedlixe zastřelit.
- Asi bych radši, kdyby to byla Kesina epizoda, ale tak dobře, no.
- Ututlaná genocida je nosné, vážné a důležité téma, o tom žádná, ale když mě to levné Voyagerové zpracování tak odpuzuje... Začátek S3 neustále recykluje ty samé kulisy - přestříkat, přestavět a jedeme :-/ Projevy k elitám vesmírného programu se prostě nepořádají v zapadlé uličce mezi betonovými stěnami. Ne. Beurk!
- Ale není to černobílé. Bruce Davison nakonec dokázal přesvědčit svou dceru k playing along. (le pardon, vypadl mi český ekvivalent) Čili za téma, kupodivu docela schopnou Roxann a jistý pokus o vybočení ze sterilična: 2,5/5.

Sacred Ground
- Tato Kes epizoda je spíše Kačaba epizoda a podle toho to i vypadá.
- Neznám podhoubí, ale působí to na mě jako typická bajoranská DS epka, jen s obměnou dramatis personae. Navíc ta herečka průvodkyně má úplně stejný projev jako Winn :)
- Knedlixe zastřelit. Já toho změtka prostě nemůžu vystát.
- Technoblábolové vysvětlení posunulo technoblábol na další úroveň nemožnosti.
- Celkem to ale šlo a potěšil faktor zadostiučenění, kdy Kačaba nedokázala skousnout vlastní nedůležitost, kterou jí v tom chrámu vmetli do obličeje.
2/5

Future's End, Part I - Jajta, krajta, časovka.. Čím jsem starší, tím míň mám rád cestování v čase. Navíc autorům prostě nedojde, že ST se na toto pole už pustil a ať udělí, co udělají, budou s tím v kontradikci.
- Nějakému hippiesákovi s tváří Eda Begleyho juniora spadne do náruče časová hvězdná loď. Potud ještě dobrý :)
- Časová flotila. What? "Nesmíte se bránit svému zničení." To je asi nejvíc lame věta, co mi seriál zatím nabídl.
(Zamyšlení... Pokud vymažu VGR z historie, nemusí má budoucnost vůbec vzniknout.)
- Kirk ve čtyřce chápal, že přístroje té doby je vidí. Kačaba o 10 let později, toto nechápe.
- Pěknou přehlídku devadesátek tam dokázali zařídit, jen co je pravda :-)
- V roce 86 šla čtyřka do SF, v roce 96 jde VGR do LA. Zřejmě cílená paralela.
- Sarah Silverman ale potěšila.
- Knedlix rozplývající se nad soap operama. Může ten chlap být ještě odpornější?
- Technologie 29. století prohlížená přes W3.11 byla roztomilá :)
- A Kim vezme loď a proletí s ní pěkně všem na očích, aby epizoda mohla UFO cliffhangerem.
Jsou to ptákoviny. 1/5

Future's End, Part II
- More Sarah Silverman :)
- Mám pocit, že celá tahle dvojepka byla napsaná kolem toho, že Doktor už musí chodit i na jíné lokace.
- Zbytek poměrně dobře ubýhá, ale v podstatě se tam nic neděje. Známka kvalitní režie :)
- Věznění B'Elanny a Chaka jsem nepochopil. Asi nějací generičtí záporáci z X-Files.
- VFX oddělení se snažilo, ale tady po něm prostě chtěli něco, čeho nebylo schopno. Každopádně je vtipné, že DS si vystačil bez toho. VGR potřebuje nevesmírné CGI na všechno a v každém díle.
- Braxton zachytil Voyager v roce '96 a rozhodl se ho vrátit do DQ do své doby. Kde byla časová Flotila ve všech ostatních případech v Treku? Tyhlety Bragovy vlhké sny, to je něco úděsnýho.
- Doktor může chodit po lodi. A na to si připijeme.
1,5/5

Warlord
- Tvl. Epizoda začínající pohledem na Knedlixe v orgazmické křeči s vyplazeným jazykem. Nene...
- Ale už to chtělo odpoutat se od Sandrine, o tom žádná. Škoda, že z toho hned dělají devadesátkové peklo :)
- A křepčící Knedlix na závěr scény. Pak prý že mi to nedělají naschvál.
- Díky mému zatížení na Jennifer Lien jsem si ale epku docela užil. Ona má neskutečně úžasný jedinečný hlas. Podobně jako třeba Claudia Black.
- Raxann Dawson v plavkách. Zatím asi její nejlepší výstup v seriálu :)
------
Best moment ever! - Kes konečně řekla Neelixovi, že jí už otravuje a chce pauzu. To je obrovské zadostiučinění za všechnu tu leolu a pitvoření se a ptákoviny. Úplně jsem si užíval, jak najednou neměl, co říct. Nádhera! I když je to typicky Trekově hozené do outu tím, že to nemusela říkat ona. Ale i tak.. :)
------
- Kes v lascivních pózách v koženým spandexu jsem si užíval. Přiznám se :) Úplně uvěřitelně jí to nešlo, ale to vůbec nevadí.
- Děj mě až na výjimky ani trochu nezajímal a opět jsme tam měli recykláty kulis. Opět přetřít, nasvítit jinak a jedeme. Už to začíná být hodně nápadné.
- Pokud si ten diktátor chtěl pověsit na zeď obraz a věděl, že zůstaně v těle Kes, nebylo by logické dát si tam aktuální podobiznu? Ale co už, na logiku tady nehrajeme.
2/5
Seven - 26. červen 2015 14:19sipka
ZAMĚŘIT
Seven
S.S.Enterprise: osobne si nemyslim, ze by za Babylon 5 byly nejake uzasne prachy. Vzhledem k tomu, ze v USA neexistuje materska dovolena, znamena to po navratu do prace platit chuvu.
S.S.Enterprise - 26. červen 2015 13:46sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Seven:
na uziveni decka jsou nutne 2 hollywoodske produkce soucasne???
Mirak - 24. červen 2015 11:52sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: No ovsem do B5 vlastne naramne zapadla :)
Seven - 24. červen 2015 10:32sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade: Jo, ona byla cely DS9 a vetsinu TNG stalou clenkou kaskaderskyho tymu. A Babylon a DS9 delala oboji naraz, potrebovala prachy na uziveni decka, pry doted nevi, jak to stihala. Mela docela prehled o tom, jak to funguje na setu v ST a jak v B5.


Telemachus Rhade - 24. červen 2015 10:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Seven: To s Kirou jsem věděl a ještě na Defiantu si nechala explodovat konzole do xichtu.
Telemachus Rhade - 24. červen 2015 10:16sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Tak ona pak odešla právě do Babylonu, takže spíše naopak :)
Mirak - 24. červen 2015 10:12sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Je rozumny, ze uz se pak nesnazila hrat a delala jen kaskaderku.
Seven - 24. červen 2015 09:45sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade: Moje oblibena cinnost v TNG - poznej Lytu. Bouchaj ji tam konzole do ksichtu, tamhle je jako Romulan, tamhle jako jinej emzak...Ve Voyageru je jen ve Favourite Son, prasti tam Kima tyci. A v DS9 neni moc videt, ale byla tam kaskaderka Nany Visitor. A v Generations Crusherovy a ted nevim jestli Lursy nebo Betor.

Nejnovější   Novější 734 - 753 / 4902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o