Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Voyager

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 4902
O seriálu
Děj se odehrává v letech 2371 až 2378.
Vesmírná loď USS Voyager NCC-74656 je při pronásledování makistické lodě vtažena do delta kvadrantu bytostí zvanou Ochránce. Seriál popisuje cestu Voyageru zpět do prostoru Federace. Posádku lodi tvoří členové hvězdné flotily a Makistů.
Seriál má sedm sezón a je čtvrtým hraným seriálem z vesmíru Star Treku. V seriálu se objevuje řada nových druhů (Kazoni, Vidiáni, Hirogeni, Malonové atd.), posádka se opakovaně utkává i s Borgy.
Star Trek: Voyager byl fanoušky přijat poměrně rozporuplně, o čemž je možné se přesvědčit i v tomto fóru.

Herecké obsazení
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway), Robert Beltran (Chakotay), Roxann Biggs-Dawson (B'Elanna Torres), Jennifer Lien (Kes), Robert Duncan McNeill (Tom Paris), Ethan Phillips (Neelix), Robert Picardo (Doktor), Tim Russ (Tuvok), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti), Garrett Wang (Harry Kim)

Internetové zdroje o seriálu
Memory Alpha | Wikipedia | Ex Astris Scientia | IMDB.com | Jammer's Reviews
Další zajímavosti
Popis cesty Voyageru | Hodnocení jednotlivých episod od TR

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 694 - 713 / 4902Starší   Nejstarší

Mirak - 04. září 2015 21:39sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade:
v halucinacích manifestuje "velký černý pták"

Jsem rád, že ji nenapadl třeba Tuvok :-)
Telemachus Rhade - 04. září 2015 21:15sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Všechno post "Family" hroutí koncept Borgů. Ve Voyageru to není nic nového. A mně tohle období seriálu zatím sedí nejvíc. Rozhodně lepší než tahanice s Kazony a kašpařice s Knedlixem.
Yakuzza - 04. září 2015 16:13sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade: Dost mě překvapuje tvůj pozitivní přístup a vysoká hodnocení, kor když jsi byl dosud rozumně kritický.

Všechno okolo Seven je tak strašně mimo a bortí veškerý koncept Borgů, že to prostě nemůžu překousnout. Pokud je Scorpion I ještě plus mínus ok, dvojka je prostě odpad, který nedává smysl. Ve stejném duchu se pak pokračuje ve čtvrté sezóně a protěžování Seven je dost nechutné.

Jinak v Nemesis mi Beltran myslím nijak zvlášť nevadil.
Mvek - 04. září 2015 15:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Jo, mimochodem díky za nechtěnou inspiraci. Tím, že jsi svou kritikou Distant Origin přiměl Pozemšťana znovu připomenout ty skutečné teorie (a nepřímo tedy i tím, že jsem zrovna zmínku o nukleární katastrofě dinosaurů četl minulý týden, právě i z jednoho z odkazovaných článků) jsi mi rozvířil zájem o různé střípky trochu reálných teorií z této doby a snad i inspiraci, jak naložit s jedním rozepsaným námětem:-).
Telemachus Rhade - 04. září 2015 14:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Scorpion, Part II - Dvojparty nejsou u horších seriálů dobrý nápad, aneb co se navařilo, je potřeba také sníst :)
- First and foremost: Borgové mají transwarp a Flotila to ví, čiže to musí vědět i Kačaba. Přesto s nimi uzavře dohodu o průletu warpem, což by jim zabralo ideálně 5 - 10 let. Tenhle základní fakt je pro účely příběhu zcela odignorován.
- Kima jsme vytáhli producentovi z lopaty :) Poprvé mě dosti zmátlo, že v titulkové sekvenci je někdo, koho jsme zatím vůbec neviděli a logicky jsem byl smutný, že Jen Lien je už pouze guest. Teď mi to už tolik nevadilo, protože jsem postupně nabyl dojmu, že i herečce to již nesedí.
- Druhá velká výtka směřuje k 7 of 9. Na Borga je strašně, ale ukrutně, emocionální. Respektive protivná a arogantní. Ona už tady, ještě před odpojením od kolektivu, je jedinec, a ne že ne. Ale za to může staff, ne Jeri. Navíc je taky velká náhoda, že zrovna na té krychli je jeden z devíti doplňků unimatrice 01 = královny. To musela být sakra důležitá krychle!
- Kačaba se běží schovat před elektrickým výbojem a chytne se kovového nosníku. To už prostě nemůže být víc funny :-)
- Taky jsou dobré ty všudypřítomné hlášky osvětlující, co se vlastně zrovna děje.
- Cargo bay 2 je kompletně asimilována v momentě přenesení se Borgů na palubu. Mají za sekundu hotovo.
- Tentokrát jde hrozně na sílu Chakotay. Musí si protlačit svou, tetování netetování. Káča se vzbudí a je už je to zase naopak :)
- Taky by mě zajímalo, jak nainstalovali na trup na ty borgské věci.
- Ale přes všechny mé výtky si myslím, že z toho vybrousili asi nejlépe, jak šlo, a ještě to bylo i celkem bez problémů koukatelné, což na tak velký nakousnutý krajíc, je rozhodně dobré.
- Sedmá je docela kreativní nápad a je fajn, že na sebe budou nějakou dobu strhávat pozornost.
(Opět - oproti TBoBW,Pt.2 je toto úplně jinde)
4/5

The Gift
- Borgská reasociace, ale tentokráte od útlého věku. Bylo to dobře provedené a mě bavilo se na to koukat.
- Jsem rád, že Kes zůstala aspoň do druhého dílu řady a nezbavili se jí klišoidně už v díle prvním. Stejně jako TNG dvojborgizoda, má tedy i Voyager dohru. Stejně jako tehdy to bylo správné rozhodnutí.
- Kesiny schopnosti sílí a s tím se postupně odcizuje. Něco podobného zpracovala nedávná podařená SF 'Lucy'.
- Jeri Ryan docela i pěkně hraje. Jak jí nemluví Lenka Filipová, tak se na to dá i dívat :)
- Kačaba má ale strašné divadelní záchvaty.
- Zároveň během dílu všichni pochopili, že Kes bude muset pryč a tak to na konci působilo přirozeně. I takové ty detaily, že se stihla rozloučit jen s někým, atd. Velmi dobré.
- 10.000 světlených let, no není to příhodné? :) Jen se mi nelíbí, že za 10.000 LY už není borgský prostor. Měl by být.
- Ale jak to, že má Seven na konci už dlouhé vlasy? Timejump? Tohle mohli ještě protáhnout.
4/5

Day of Honor - Hehe, taková tématická epizoda k současnému dění. Nabídni uprchlíkům prst, oni tě za odměnu ohlodají na kost a pomluví.
- Kde se vzal, tu se vzal (notně silnější) Vorik. Nečekal jsem, že se vrátí.
- Opět mě baví linie se Sedmou, B'Elanna se postupně vrací do protivných kolejí S1/S2; což ale vím, že se stane v seriálu ještě několikrát.
- Naprosto nechápu, co od Seven ta B'Elanna vlastně chce v těch jejích výlevech. Omluvu za asimilaci všech? Aby šla a deasimilovala každého vojáka ve Společenstvu? Tyhle americké projevy myšlení každého jenom otravují.
- Konečně jim asi taky došlo, že s Neelixem v předchozí řadě dost přestřelili a tak je taky o 3 řády umírněnější. Naopak je občas docela zábavný suchý sarkasta.
- B'Elanna a její tradice. Taky by se mohla už rozhodnout.
- Seven vyřešila krizovou situaci tím, že sama zpaměti sestavila generátor thoriových izotopů. Už se těším na nějakou epku, kde nebudou mít thorium a absolutně žádnou možnost jak ho získat ;-)
- Líbání ve skafandrech nevyšlo :) Ale oceňuju, že používají ty prvokontaktové skafandry. Navozuje to dojem stejného univerza.
4/5

Nemesis - First Blood: The Voyager Edition
- Ale zas tak moc mi Ramba nepřipomínal, spíš v kombinaci s tou džunglí.
- Tohle musel být scénář pro DS9. Bylo to jako stvořené pro O'Briena :)
- Rozhodně to bylo zajímavé. "Rebelové" měli svoji hantýrku, svoje zvyky, náboženství..
- Voyager a kdokoli jiný než Chak se tu objeví až ve 23. minutě.
- Když máme ve vesmíru spoustu druhů, co vypadají jako lidi, proč by tam nemohli být Nausicaani. Naopak, přišlo mi to suprové.
- Stejně jako atmosféra, kde nikdo nevěděl, kdo je kdo a na čí straně.
- Yakuzza se asi chytí za hlavu :), ale Beltran mi tu hodně seděl. Nebylo to vůbec špatné.
- Škoda konce, který nebyl úplně dotažený. Už jenom v té kombinaci přechodů z reálného terénu do výcviku, údajné administrace drog, atd. Asi nějaká kombinace simulátoru a replikátoru, ale nevím, no, nepůsobilo to úplně uvěřitelně.
4/5

Revulsion - Úplný hnus to zase nebyl.
- A už je to tady.. Kill all humans! :)
- Je to takové robotí klišé převedené na hologram.
- btw, toto je epizoda, kde povýší Tuvoka na lt.cmdr.
- Kim je tak strašný jouda. Seven mu nabídne kopulaci a on jí odmítne. Ale tak budiž - spíš mi vadilo, jak byl furt nesvůj a všude jí hájil a při tom všem ani jednou nehrál. Přesto, je to nějaká interakce.
- Holodoc ztratil veškerou soudnost při pomoci svému druhu. Tahle snaha zveličovat to, co se snaží sdělit, je strašná.
- Zbytek děje docela de a až tak moc to nenudí. A konečně se po pauza-epizodě dali kurevník a protivná dohromady. - 2,5/5

The Raven - Pojďme socializovat Seven.
- ...tím, že jí bude Kačaba ve Florencii učit sochařině. A jelikož Kačaba se u toho zrelaxuje, automaticky počítá, že i Seven.
- V momentě, kdy poprvé Seven řekne, že se jí v halucinacích manifestuje "velký černý pták", tak měly Kačabu okamžitě napadnout dvě věci. A jednou z nich bylo jméno lodi Hansenových. Jí to dojde až o dost dál a ještě má při tom úvahy o celé druhové linii. Šmarja, to bylo blbý.
- Jeri fajn a dokonce zkusila zabít Knedlixe. +
- Ti barevně čtvercoví emzáci byli zajímaví/podivní. (can't deside which)
- Ale jinak celá eskapáda s USS Raven se mi docela líbila. Opět - bylo to poměrně i logické. Tohle nejsou ty epizody S2, kde se nepřemýšlelo vůbec nijak; není to jen o zvyku.
3/5
Mvek - 03. září 2015 19:44sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan:
u kterých ale pozemský původ tuším nebyl jistý

Vidíš, to možná pokazili v 9. řadě, protože tam zmiňují, že Alteráni k nám přišli ze stejné galaxie (možná) jako jsou Ori. Ale spíš to tedy asi říká, že pocházíme z galaxie Oriů, odkud sem přišli a nějak ti, co se nepovznesli, deevolvovali:-).
Pozemstan - 03. září 2015 19:10sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Seven - 03. září 2015 09:49, Mirak - 03. září 2015 11:02: Pokud bych před zhlédnutím nečetl Marešovu Záhadu dinosaurů, možná by se mi to také do paměti nevrylo, i když představa, že dinosauři vytvořili civilizaci a přežili ve vesmíru, je myslím dosti zajímavá a svým způsobem možná méně "šílená" než úvahy o možná podobně staré pozemské evoluci lidsky vypadajících bytostí jako antiků v SG (u kterých ale pozemský původ tuším nebyl jistý)...
Seven - 03. září 2015 14:15sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Yakuzza: No, nektere nasledky neprepokladal (Threshold)
Yakuzza - 03. září 2015 13:31sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade:
Někdy od půlky se to ale zlomilo a až na výjimky je to poprvé od svého startu relativně koukatelný seriál.

Určitě sis na ten směr jenom nezvykl?
Telemachus Rhade - 03. září 2015 13:09sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Čtu to vždycky až po konci řady. Souhlasíme spolu často, pravda. Ale mně třeba Chak přijde jako jediný rozumný důstojník na lodi a s Flashbackem mám velký problém :)

Jinak ale celkově season 3 opustila hrůzostrašné směrování seriálu z S2 a zpočátku se vydala směrem ještě horším :-) Někdy od půlky se to ale zlomilo a až na výjimky je to poprvé od svého startu relativně koukatelný seriál.
Yakuzza - 03. září 2015 12:26sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade: Celkově s tebou ale asi vesměs souhlasím, až teda na toho Scorpiona, který se mi hrubě nelíbil, jak se tak koukám.
(Jenom pro zajímavost, porovnával jsi to s mými zápisky o třetí sezóně?)
Yakuzza - 03. září 2015 11:11sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Seven: Dobře, tak jinak. Simulátor dokáže simulovat následky použití technologie, kterou ještě nikdo nikdy nevyzkoušel (Timeless).
Seven - 03. září 2015 11:04sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mirak: mně teda nepřišlo, že by se o ní nějak zvlášť mluvilo. Spíš taková podprůměrná epizoda, na kterou bych úplně zapomněla, kdyby se Vothové neobjevovali jako záporáci v STO.
Mirak - 03. září 2015 11:02sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Není Distant Originále poměrně hodně populární?
Seven - 03. září 2015 09:50sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Yakuzza:
dokaze taky vytvorit prostredi do detailu totozne s borgskou kouli, na ktere do te doby nikdo nestal!

To bude urcite tim, ze vsechny koule jsou uvnitr uplne stejny a tak ji Sedma zvladla naprogramovat do posledniho sroubku.

Seven - 03. září 2015 09:49sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade:
Distant Origin tuhle rozebirali castecne na Trekspertise v díle Does Star Trek Need a Reboot?
Yakuzza - 02. září 2015 19:44sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade: Ad simulator - dokaze taky vytvorit prostredi do detailu totozne s borgskou kouli, na ktere do te doby nikdo nestal!
Pozemstan - 02. září 2015 19:37sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: "Distant Origin
...
- Ale jinak je to děsná konina :) Na tom námětu není nic ospravedlnitelného. Prostě ne. Ani po lobotomii.
"

Ač se to možná nezdá, na tom námětu spíš není nic originálního, ale jinak až tak mimo není. Úvahy o inteligentních dinosaurech nejsou žádnou novinkou. V 70. letech na to téma vzniklo několik románů, přičemž něco napsal i známý astronom a autor Kontaktu Carl Sagan. Asi nejvíc mimo je (jinak, pokud vím, skutečný a správně zobrazený) druh, ze kterého se vothové měli vyvinout. Ale v tomto tématu můžeme když tak pokračovat spíše ve fóru o vědě...
Mirak - 02. září 2015 17:07sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Kdepak :D
kapitan Pike - 02. září 2015 17:02sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Tohle možná Mirak v práci ještě stihl :-)

Nejnovější   Novější 694 - 713 / 4902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o