Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Voyager

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 4902
O seriálu
Děj se odehrává v letech 2371 až 2378.
Vesmírná loď USS Voyager NCC-74656 je při pronásledování makistické lodě vtažena do delta kvadrantu bytostí zvanou Ochránce. Seriál popisuje cestu Voyageru zpět do prostoru Federace. Posádku lodi tvoří členové hvězdné flotily a Makistů.
Seriál má sedm sezón a je čtvrtým hraným seriálem z vesmíru Star Treku. V seriálu se objevuje řada nových druhů (Kazoni, Vidiáni, Hirogeni, Malonové atd.), posádka se opakovaně utkává i s Borgy.
Star Trek: Voyager byl fanoušky přijat poměrně rozporuplně, o čemž je možné se přesvědčit i v tomto fóru.

Herecké obsazení
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway), Robert Beltran (Chakotay), Roxann Biggs-Dawson (B'Elanna Torres), Jennifer Lien (Kes), Robert Duncan McNeill (Tom Paris), Ethan Phillips (Neelix), Robert Picardo (Doktor), Tim Russ (Tuvok), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti), Garrett Wang (Harry Kim)

Internetové zdroje o seriálu
Memory Alpha | Wikipedia | Ex Astris Scientia | IMDB.com | Jammer's Reviews
Další zajímavosti
Popis cesty Voyageru | Hodnocení jednotlivých episod od TR

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 684 - 703 / 4902Starší   Nejstarší

Pozemstan - 13. září 2015 22:24sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: To je jeden z mála případů, kde bych v ST asi toleroval "lucasovské" remasterování postav (tedy jen uší)... -)
Telemachus Rhade - 13. září 2015 22:09sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Seven: U něj je to souhlasím asi na hraně, ale třeba u Tima Russe to platí ;)
Pozemstan - 13. září 2015 22:04sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Seven, Telemachus Rhade: Také jsem přemýšlel, koho mohl hrát v ST VI. Je to známá tvář, ovšem pro mě výrazná hlavně proplešatělou kulatou hlavou. Efrosijského prezidenta UFP bych v něm nepoznal.
Seven - 13. září 2015 21:37sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Uz jsem si to nasla...hral prezidenta. Nepoznala bych ho.
Seven - 13. září 2015 21:33sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade:
Kurtwood Smith měl dosti podstatnou roli v ST6 a tady vypadá, bez ohledu na latex na spáncích, stejně.

A ja si ho treba v ST6 vubec nevybavuju.
Mvek - 11. září 2015 16:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade:
- A samozřejmě tu máme narážku na TOSku, že ho Jim Kirk údajně potkal, ale chybí důkazy

To říkala Kačaba? No, tak důkaz samozřejmě v Requiem for Metusalah neměli, to se dalo odvodit jen od některých těch děl tam, která Spock prohlížel.
Mvek - 11. září 2015 16:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade:
Růžová mlhovina fajn, ale pokud se ona dostává dovnitř, tak se stejnou cestou dostává kyslík ven. Teoreticky, samozřejmě, protože tady tomu tak není.

Jedna námitka (ale nepamatuji si detaily z epizody), ale asi je to okecatelné za určitých vlastností té mlhoviny. Ostatně takový proces, kdy popraskají třešně, když jsou hodně sladké a prší (nebo i bobtnání prstů v ne moc tvrdé vodě) je taky zvláštní. Buňky třešně mají určitě větší hustotu než atmosféra nebo kapky vody na třešni, a přesto se voda vsakuje dovnitř, aby ředila právě tu hustotu (difuze?), až prasknou.
Telemachus Rhade - 11. září 2015 15:32sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Scientific Method
- B'Elanna pyčuje, ale pak si sama uvědomí, že od ní to zní blbě. Jo, sebekritika je důležitá a seriál jí zrovna moc netrpí.
- U Kačaby jeden ani nepostřehne, že je podrážděná :)
- Opět se mi líbí tokání, akorát je tady krásně vidět, že energie mají habaděj. Paris provádí site-to-site transporty a replikuje řezanou květenu.
- Je tu všechno, co bych o daného tématu čekal - šestý smysl, vedlejší účinky, procentuelně malá úmrtnost... Na Voyager docela propracované.
- Vynikající jsou Chakotay s Neelixem, bavící se na lůžku v ošetřovně kdo má jaké nemoci a kdo má horší projevy. Skvělé :)
- Velmi zajímavý průběh děje s Doktorem, využití stávající simulace a zapojení Seven.
- Smysl už jaksi neměly ty přístroje na hlavách lidí, ale to bychom se zase dostali do klasické problematiky "jaktože můžou chodit po podlaze, když jsou mimo fázi".
- Nedokážu se vnitřně shodnout, jestli mi divadelní Mulgrew tady vadila, nebo ne. Občas to bylo dobré, občas asi za hranou. Docela vtipný tu ale byl Tuvok.
- Konec dává na prdel logice, protože opět jsou všichni za, když se kapitán pokouší zabít (ale to odpouštím vzhledem k okolnostem) a hlavně, kdyby ti alieni zůstali připojení k lodi a neodpojili se v průběhu průletu pulzarem (ano, opravdu), tak by nikdy nevybouchli.
- A na konci opět Tom/B'Elanna. Nepamatoval jsem si kolik tenhle páreček dostával prostoru.
4/5

Year of Hell, Part I - First & foremost - Za nezmínění se o událostech 3x21 a Kesině predikci v momentě, kdy poprvé uslyšeli jméno druhu Krenim, automaticky strhávám bod, protože to je na facepalm - level: hypermaster!
- Nemám rád recasty herců do jiných postav. V pořádku je to třeba u Tose Kopache, který hraje XY alienů, ale není poznat. Kurtwood Smith měl dosti podstatnou roli v ST6 a tady vypadá, bez ohledu na latex na spáncích, stejně.
- Velké plus je dokončení astrometriky. Něco takového tam chybělo a líbí se mi, že příprava téhle místnosti měla své vlastní podhoubí. Tohle se třeba v B5 s 'war room' krutě nepovedlo.
- Už někde v 10. minutě se zabředá do časových paradoxů a je to prostě Bragovina. Nejvíc mě asi serou ty vlasy, co si Annorax schovává v časové schránce, protože by to znamenalo, že už před prvním experimentem počítal, že o svou rodnou kolonii přijde, což je řečeno, že s tím nepočítal. Ach jo.
- Voyager dostává na prdel a Kačaba se zase chová jako kráva. Není ani s to přijmout dárek. Už jí pomalu nemám rád víc než Neelixe.
- Nemám rád bezúčelné ničení lodí, ve kterém si Braga tak strašně libuje, ale některé scény jsou dobré. Třeba když se Doktor musí rozhodnout a zavřít průlez, i když jsou důstojníci ještě v chodbě, atd. Má to svoji váhu.
- Suverénně největší počet odkazů na jiné Treky má právě Voyager. Na druhou stranu jsem přemýšlel nad tím, jak Borgové vědí, že byli přítomni u prvního kontaktu. No a napadla mě epizoda Regeneration z ENT, kdy se několik Borgů z té zničené koule vydá na cestu do DQ. A ti pravděpodobně ještě před umrznutím zachycovali komunikaci. Jasně, okecávačka, ale tohle je docela pěkné :)
- Máme tu stejný torpédo-problém, jako v 3x21, umírají stejní lidé (až na Kačabu), Neelix je ve zlaté... Tak když kruciš šlo toto, proč tam není ta zmínka o Kes? :-/
- Vidíme tu únikové modely poprvé představené před rokem ve First Contactu. OK, ale snad si Kačaba reálně nemyslela, že by to v těch kapslích mohl někdo přežít?...
- Nelíbí se mi příběh, nelíbí se mi směr, hell, vlastně se mi nelíbí ani časovka jako taková i časovky obecně, ale jedno tu je přítomno silně - atmosféra. A ta je vynikající.
Díky ní a mnoha, mnoha detailům - 3,5/5

Year of Hell, Part II - A atmosféra je v čoudu :)
- Druhé díly dvouepizod bývají, minimálně zde v TNG, většinou horší. Tohle není výjimkou.
- Byť je to vizuálně zajímavé, tak je prostě už od minulého dílu jasné, že to skončí statutem quo a díky tomu je mi prostě úplně jedno, co se zrovna děje.
- Růžová mlhovina fajn, ale pokud se ona dostává dovnitř, tak se stejnou cestou dostává kyslík ven. Teoreticky, samozřejmě, protože tady tomu tak není.
- Doktor se neustále snaží Kačabu odvolat - nedivím se mu - ale ta mu jasně dokázala jakou má v krizi lékař praktickou moc :)
- Annorax vykazuje klasické rysy bondovského šílence, čímž pro mě přestal být jakkoli zajímavý. Ta večeře byla jak vystřižená ze špatných Bondů - "Pojďte pánové, hodujte delikatesy, zatímco vám do detailu vylíčím svůj ďábelský plán" :-/
- 30 minut nudy nezachrání ani Chakův zajímavý přístup k problému.
- A finální bitva navracející očekávaný status quo.
- Jenže to není všechno... Braga prostě musel přijít s finálním kixem. Na úplný konec se nám dostane scény, kdy Annorax sestavuje časové diagramy u sebe v pracovně na té kolonii, kterou se pokoušel obnovit. Smysl té scény má asi spočívat v tom, že se mu to podaří znova - aspoň tak jsem pochopil Bragův závěr já. Ale je třeba si uvědomit, že se to odehrává 200 let v minulosti a zničení jeho timeship na tomto nezměnilo zcela nic. Čili končíme paradoxem, že Voyager o ničem neví, ale Annorax 200 let tu časovou osu stejně kurvil, tedy dělení reality. A ty si diváku vyber, aneb zachováme status quo na vše frontách :(
1/5

Random Thoughts - Ex Post Facto 1:1
- Voyager se snažil lákat diváky na trailery. Zde proklamovali B'Etor v jiné roli. Hmm...
- Tady už najednou zmínky o Kes jdou. Bohové...
- Epizoda není nic jiného než mix 1x08 a nějaké noname TNG. Jen tentokráte potrestáme B'Elannu. A zase se Kačaba řídí právním kodexem nevýznamné kolonie, která není ani schopná říct návštěvníkům "hej, tady jsou špatné myšlenky zakázané".
- Gwyneth Walsh je zde ještě méně sympatická, než jako B'Etor.
- U tohohle dílu se mi podařilo usnout 4x.
- + za použití záběrů z tehdy nového filmu Horizont události. Těžko hledat víc hororové obrázky a v produkci VGR by tam jinak nejspíš dali klauny. A taky jsou tam ještě výjevy z Generations, FC a Nemesis. Epizody Nemesis. Docela hezká předpověď věcí budoucích :-)
- Kulisy se, na rozdíl od S3, snaží co nejvíce odlišit od sebe, ale přesto - jeden výtvarník, jeden přístup.
- Jako, šlo to odkoukat, ale jestli někdy ještě narazím na podobně vykradenou věc, tak budu ještě odčítat.
1/5

Concerning Flight - Da Vinciho odcházení. Bohužel ne úplně s grácií.
- Začíná to Vinciho nejslavnějším omylem/vizí a potud OK. On je Gimli dost dobrý herec na to, aby to uhrál. Což je konec konců jediný důvod, proč se to neplouží bahnem.
- Krádež důležitých komponentů je fajn, ale prostě mi nejde na rozum, proč by to dělal někdo v takové blízkosti své operační základny, aby tam postižený mohl do týdne bez problémů doletět.
- Počítač bez procesoru nefunguje. Ale je logické mít procesory záložní. Jen není logické, aby fungovalo jen něco a konzole zbytečně blikaly jak o život. Ale tak jasně, ty konzole jsou tam od toho, aby blikaly, nebo bouchaly postradatelným do xichtu.
- Da Vinci objevil Ameriku. No a od toho místa je to TNG simulátorovka se všemi svými neduhy.
- Líbily se mi kulisy a CGI toho města na kopci + zapojení krajiny. To se fakt povedlo.
- Voyager už úplně rezignoval na energetickou udržitelnost. Všechno ukradené krom procesoru a mobilního emitoru nechali na planetě, popřípadě v rukou kupců. Unbelievable!
- Davies se snaží, ale prostě nemá, co hrát. Nevím no, přišlo mi to v závěru už hrozně trapné a natahované, jak pořád mluvil v termínech "své doby".
- A samozřejmě tu máme narážku na TOSku, že ho Jim Kirk údajně potkal, ale chybí důkazy.
- Ta svařenina zelených trubek na konci byla strašná, ale tak posloužilo to svému účelu a epizodě už to ani asi moc neublížilo. Funny byli ti dva, jak jenom koukali až se Leonardo s Kačabou rozletí. Kdykoli je mohli zastřelit, ale tak to by nemělo ten efekt, že.
- Na konci má naštěstí Leonardo dost rozumu a sám odejde :)
1,5/5

Mortal Coil - Toto jsem dříve považoval za tu úplně nejhorší epku. Ještěže jsem si teď ověřil, že to s Neelixem jde i mnohem hůř :)
- Mess hall: Wang stále neumí hrát, Seven nerada koření, Knedlix učí na kávu už asi úplně všechny (plán?) a koukám, že někteří členové posádky jsou ve Voyageru pravidelně už od začátku. Ten šedovlasý starý černoch byl prozatím v každé řadě a několikrát. Tak aspoň něco.
- A pozor, Samantha se vrátila na scénu! I s Naomi, která je tady akorát ještě hrána jinou herečkou. Jako jo, tady připisuju pozitivní body.
- Každý rok slavíme na lodi nějaké Talaxianské svátky. Hmm, ok no.
- Neelix dostal zásah výbojem přes průzor raketoplánu, který ovšem zůstal bez poskvrnky. Autoři už asi musejí být hodně zoufalí.
- Z Parisova skvělého výkonu "Hmm, he's dead." bylo okamžitě jasné, že dorazí status quo. Tohle je obecně v Treku děsuplně nezvládnuté.
- Seven oživí Knedlixe 18 hodin po smrti. To je jedna z těch věcí, co si zapamatuju a příště jim to omlátim o hlavu.
- Deprese z absence posmrtného života. "Ty kurvy mi lhali." Ano, tlučhuba Knedlix jistě nikdy nezavedl s žádným ateistou na lodi téma afterlife. Tenhle americký omezený náhled na dogmata stylem entweder/oder je příšerný.
- Alexia tam nebyla nikterak dlouhou dobu, ale jaksi se tu zapomíná na události epizody Jetrel. Ona by měla být rozpuštěná v té atmosféře, ale nikoli mrtvá.
- Dobré bylo, že si vzpomněli na Chakotayovi meditace a ten Neelixův zážitek byl docela zajímavý.
- Při větě "Neelix is trying to kill himself." jsem skoro nahlas křičel "For god's sake, let him!". Žel, opět přežil.
2/5
Telemachus Rhade - 04. září 2015 22:38sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Vsak jsem psal, ze ji mely napadnout dve veci :-)
kapitan Pike - 04. září 2015 21:44sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak: BOD :-D
Mirak - 04. září 2015 21:39sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade:
v halucinacích manifestuje "velký černý pták"

Jsem rád, že ji nenapadl třeba Tuvok :-)
Telemachus Rhade - 04. září 2015 21:15sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Všechno post "Family" hroutí koncept Borgů. Ve Voyageru to není nic nového. A mně tohle období seriálu zatím sedí nejvíc. Rozhodně lepší než tahanice s Kazony a kašpařice s Knedlixem.
Yakuzza - 04. září 2015 16:13sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade: Dost mě překvapuje tvůj pozitivní přístup a vysoká hodnocení, kor když jsi byl dosud rozumně kritický.

Všechno okolo Seven je tak strašně mimo a bortí veškerý koncept Borgů, že to prostě nemůžu překousnout. Pokud je Scorpion I ještě plus mínus ok, dvojka je prostě odpad, který nedává smysl. Ve stejném duchu se pak pokračuje ve čtvrté sezóně a protěžování Seven je dost nechutné.

Jinak v Nemesis mi Beltran myslím nijak zvlášť nevadil.
Mvek - 04. září 2015 15:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Jo, mimochodem díky za nechtěnou inspiraci. Tím, že jsi svou kritikou Distant Origin přiměl Pozemšťana znovu připomenout ty skutečné teorie (a nepřímo tedy i tím, že jsem zrovna zmínku o nukleární katastrofě dinosaurů četl minulý týden, právě i z jednoho z odkazovaných článků) jsi mi rozvířil zájem o různé střípky trochu reálných teorií z této doby a snad i inspiraci, jak naložit s jedním rozepsaným námětem:-).
Telemachus Rhade - 04. září 2015 14:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Scorpion, Part II - Dvojparty nejsou u horších seriálů dobrý nápad, aneb co se navařilo, je potřeba také sníst :)
- First and foremost: Borgové mají transwarp a Flotila to ví, čiže to musí vědět i Kačaba. Přesto s nimi uzavře dohodu o průletu warpem, což by jim zabralo ideálně 5 - 10 let. Tenhle základní fakt je pro účely příběhu zcela odignorován.
- Kima jsme vytáhli producentovi z lopaty :) Poprvé mě dosti zmátlo, že v titulkové sekvenci je někdo, koho jsme zatím vůbec neviděli a logicky jsem byl smutný, že Jen Lien je už pouze guest. Teď mi to už tolik nevadilo, protože jsem postupně nabyl dojmu, že i herečce to již nesedí.
- Druhá velká výtka směřuje k 7 of 9. Na Borga je strašně, ale ukrutně, emocionální. Respektive protivná a arogantní. Ona už tady, ještě před odpojením od kolektivu, je jedinec, a ne že ne. Ale za to může staff, ne Jeri. Navíc je taky velká náhoda, že zrovna na té krychli je jeden z devíti doplňků unimatrice 01 = královny. To musela být sakra důležitá krychle!
- Kačaba se běží schovat před elektrickým výbojem a chytne se kovového nosníku. To už prostě nemůže být víc funny :-)
- Taky jsou dobré ty všudypřítomné hlášky osvětlující, co se vlastně zrovna děje.
- Cargo bay 2 je kompletně asimilována v momentě přenesení se Borgů na palubu. Mají za sekundu hotovo.
- Tentokrát jde hrozně na sílu Chakotay. Musí si protlačit svou, tetování netetování. Káča se vzbudí a je už je to zase naopak :)
- Taky by mě zajímalo, jak nainstalovali na trup na ty borgské věci.
- Ale přes všechny mé výtky si myslím, že z toho vybrousili asi nejlépe, jak šlo, a ještě to bylo i celkem bez problémů koukatelné, což na tak velký nakousnutý krajíc, je rozhodně dobré.
- Sedmá je docela kreativní nápad a je fajn, že na sebe budou nějakou dobu strhávat pozornost.
(Opět - oproti TBoBW,Pt.2 je toto úplně jinde)
4/5

The Gift
- Borgská reasociace, ale tentokráte od útlého věku. Bylo to dobře provedené a mě bavilo se na to koukat.
- Jsem rád, že Kes zůstala aspoň do druhého dílu řady a nezbavili se jí klišoidně už v díle prvním. Stejně jako TNG dvojborgizoda, má tedy i Voyager dohru. Stejně jako tehdy to bylo správné rozhodnutí.
- Kesiny schopnosti sílí a s tím se postupně odcizuje. Něco podobného zpracovala nedávná podařená SF 'Lucy'.
- Jeri Ryan docela i pěkně hraje. Jak jí nemluví Lenka Filipová, tak se na to dá i dívat :)
- Kačaba má ale strašné divadelní záchvaty.
- Zároveň během dílu všichni pochopili, že Kes bude muset pryč a tak to na konci působilo přirozeně. I takové ty detaily, že se stihla rozloučit jen s někým, atd. Velmi dobré.
- 10.000 světlených let, no není to příhodné? :) Jen se mi nelíbí, že za 10.000 LY už není borgský prostor. Měl by být.
- Ale jak to, že má Seven na konci už dlouhé vlasy? Timejump? Tohle mohli ještě protáhnout.
4/5

Day of Honor - Hehe, taková tématická epizoda k současnému dění. Nabídni uprchlíkům prst, oni tě za odměnu ohlodají na kost a pomluví.
- Kde se vzal, tu se vzal (notně silnější) Vorik. Nečekal jsem, že se vrátí.
- Opět mě baví linie se Sedmou, B'Elanna se postupně vrací do protivných kolejí S1/S2; což ale vím, že se stane v seriálu ještě několikrát.
- Naprosto nechápu, co od Seven ta B'Elanna vlastně chce v těch jejích výlevech. Omluvu za asimilaci všech? Aby šla a deasimilovala každého vojáka ve Společenstvu? Tyhle americké projevy myšlení každého jenom otravují.
- Konečně jim asi taky došlo, že s Neelixem v předchozí řadě dost přestřelili a tak je taky o 3 řády umírněnější. Naopak je občas docela zábavný suchý sarkasta.
- B'Elanna a její tradice. Taky by se mohla už rozhodnout.
- Seven vyřešila krizovou situaci tím, že sama zpaměti sestavila generátor thoriových izotopů. Už se těším na nějakou epku, kde nebudou mít thorium a absolutně žádnou možnost jak ho získat ;-)
- Líbání ve skafandrech nevyšlo :) Ale oceňuju, že používají ty prvokontaktové skafandry. Navozuje to dojem stejného univerza.
4/5

Nemesis - First Blood: The Voyager Edition
- Ale zas tak moc mi Ramba nepřipomínal, spíš v kombinaci s tou džunglí.
- Tohle musel být scénář pro DS9. Bylo to jako stvořené pro O'Briena :)
- Rozhodně to bylo zajímavé. "Rebelové" měli svoji hantýrku, svoje zvyky, náboženství..
- Voyager a kdokoli jiný než Chak se tu objeví až ve 23. minutě.
- Když máme ve vesmíru spoustu druhů, co vypadají jako lidi, proč by tam nemohli být Nausicaani. Naopak, přišlo mi to suprové.
- Stejně jako atmosféra, kde nikdo nevěděl, kdo je kdo a na čí straně.
- Yakuzza se asi chytí za hlavu :), ale Beltran mi tu hodně seděl. Nebylo to vůbec špatné.
- Škoda konce, který nebyl úplně dotažený. Už jenom v té kombinaci přechodů z reálného terénu do výcviku, údajné administrace drog, atd. Asi nějaká kombinace simulátoru a replikátoru, ale nevím, no, nepůsobilo to úplně uvěřitelně.
4/5

Revulsion - Úplný hnus to zase nebyl.
- A už je to tady.. Kill all humans! :)
- Je to takové robotí klišé převedené na hologram.
- btw, toto je epizoda, kde povýší Tuvoka na lt.cmdr.
- Kim je tak strašný jouda. Seven mu nabídne kopulaci a on jí odmítne. Ale tak budiž - spíš mi vadilo, jak byl furt nesvůj a všude jí hájil a při tom všem ani jednou nehrál. Přesto, je to nějaká interakce.
- Holodoc ztratil veškerou soudnost při pomoci svému druhu. Tahle snaha zveličovat to, co se snaží sdělit, je strašná.
- Zbytek děje docela de a až tak moc to nenudí. A konečně se po pauza-epizodě dali kurevník a protivná dohromady. - 2,5/5

The Raven - Pojďme socializovat Seven.
- ...tím, že jí bude Kačaba ve Florencii učit sochařině. A jelikož Kačaba se u toho zrelaxuje, automaticky počítá, že i Seven.
- V momentě, kdy poprvé Seven řekne, že se jí v halucinacích manifestuje "velký černý pták", tak měly Kačabu okamžitě napadnout dvě věci. A jednou z nich bylo jméno lodi Hansenových. Jí to dojde až o dost dál a ještě má při tom úvahy o celé druhové linii. Šmarja, to bylo blbý.
- Jeri fajn a dokonce zkusila zabít Knedlixe. +
- Ti barevně čtvercoví emzáci byli zajímaví/podivní. (can't deside which)
- Ale jinak celá eskapáda s USS Raven se mi docela líbila. Opět - bylo to poměrně i logické. Tohle nejsou ty epizody S2, kde se nepřemýšlelo vůbec nijak; není to jen o zvyku.
3/5
Mvek - 03. září 2015 19:44sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan:
u kterých ale pozemský původ tuším nebyl jistý

Vidíš, to možná pokazili v 9. řadě, protože tam zmiňují, že Alteráni k nám přišli ze stejné galaxie (možná) jako jsou Ori. Ale spíš to tedy asi říká, že pocházíme z galaxie Oriů, odkud sem přišli a nějak ti, co se nepovznesli, deevolvovali:-).
Pozemstan - 03. září 2015 19:10sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Seven - 03. září 2015 09:49, Mirak - 03. září 2015 11:02: Pokud bych před zhlédnutím nečetl Marešovu Záhadu dinosaurů, možná by se mi to také do paměti nevrylo, i když představa, že dinosauři vytvořili civilizaci a přežili ve vesmíru, je myslím dosti zajímavá a svým způsobem možná méně "šílená" než úvahy o možná podobně staré pozemské evoluci lidsky vypadajících bytostí jako antiků v SG (u kterých ale pozemský původ tuším nebyl jistý)...
Seven - 03. září 2015 14:15sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Yakuzza: No, nektere nasledky neprepokladal (Threshold)
Yakuzza - 03. září 2015 13:31sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade:
Někdy od půlky se to ale zlomilo a až na výjimky je to poprvé od svého startu relativně koukatelný seriál.

Určitě sis na ten směr jenom nezvykl?
Telemachus Rhade - 03. září 2015 13:09sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Čtu to vždycky až po konci řady. Souhlasíme spolu často, pravda. Ale mně třeba Chak přijde jako jediný rozumný důstojník na lodi a s Flashbackem mám velký problém :)

Jinak ale celkově season 3 opustila hrůzostrašné směrování seriálu z S2 a zpočátku se vydala směrem ještě horším :-) Někdy od půlky se to ale zlomilo a až na výjimky je to poprvé od svého startu relativně koukatelný seriál.

Nejnovější   Novější 684 - 703 / 4902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o