Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Voyager

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 4902
O seriálu
Děj se odehrává v letech 2371 až 2378.
Vesmírná loď USS Voyager NCC-74656 je při pronásledování makistické lodě vtažena do delta kvadrantu bytostí zvanou Ochránce. Seriál popisuje cestu Voyageru zpět do prostoru Federace. Posádku lodi tvoří členové hvězdné flotily a Makistů.
Seriál má sedm sezón a je čtvrtým hraným seriálem z vesmíru Star Treku. V seriálu se objevuje řada nových druhů (Kazoni, Vidiáni, Hirogeni, Malonové atd.), posádka se opakovaně utkává i s Borgy.
Star Trek: Voyager byl fanoušky přijat poměrně rozporuplně, o čemž je možné se přesvědčit i v tomto fóru.

Herecké obsazení
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway), Robert Beltran (Chakotay), Roxann Biggs-Dawson (B'Elanna Torres), Jennifer Lien (Kes), Robert Duncan McNeill (Tom Paris), Ethan Phillips (Neelix), Robert Picardo (Doktor), Tim Russ (Tuvok), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti), Garrett Wang (Harry Kim)

Internetové zdroje o seriálu
Memory Alpha | Wikipedia | Ex Astris Scientia | IMDB.com | Jammer's Reviews
Další zajímavosti
Popis cesty Voyageru | Hodnocení jednotlivých episod od TR

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 678 - 697 / 4902Starší   Nejstarší

Mirak - 16. září 2015 14:59sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
:D

Tak není to snad tak davno, co jsme se bavili, že Lien byla pěkný kvitko už během Voyageru.
Zephram - 16. září 2015 14:39sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Zdá se, že herečka Kes je pěkné kvítko. Byla zadržena a uvězněna za pohoršování, když své argumenty vůči sousedovi "jak vychovávat děti" podpořila svlékáním se. Neklikejte, pokud si chcete Kes pamatovat jako pěknou tvář.
Jinak jsou tam mugshoty více známých lidí, třeba na fotce 52 je Ironman (bez helmy :-)).
S.S.Enterprise - 15. září 2015 13:03sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
tak to je stejné jako s Tomem Parisem v TNG... škoda...
Lt.Shark - 14. září 2015 20:25sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Mvek:
Tak Tim Russ ale hrál také toho zločince v TNG, jak kradli Enterprise při čištění od nějaké té radiace a poprali se s Picardem o sedlo:-).

To sice ano... ale jako Tuvok by se ve STVI vyloženě hodil.
Mvek - 14. září 2015 09:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Tak Tim Russ ale hrál také toho zločince v TNG, jak kradli Enterprise při čištění od nějaké té radiace a poprali se s Picardem o sedlo:-).
Yakuzza - 13. září 2015 22:36sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Seven:
Uz jsem si to nasla...hral prezidenta. Nepoznala bych ho.

Nápodobně.
Pozemstan - 13. září 2015 22:24sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: To je jeden z mála případů, kde bych v ST asi toleroval "lucasovské" remasterování postav (tedy jen uší)... -)
Telemachus Rhade - 13. září 2015 22:09sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Seven: U něj je to souhlasím asi na hraně, ale třeba u Tima Russe to platí ;)
Pozemstan - 13. září 2015 22:04sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Seven, Telemachus Rhade: Také jsem přemýšlel, koho mohl hrát v ST VI. Je to známá tvář, ovšem pro mě výrazná hlavně proplešatělou kulatou hlavou. Efrosijského prezidenta UFP bych v něm nepoznal.
Seven - 13. září 2015 21:37sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Uz jsem si to nasla...hral prezidenta. Nepoznala bych ho.
Seven - 13. září 2015 21:33sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade:
Kurtwood Smith měl dosti podstatnou roli v ST6 a tady vypadá, bez ohledu na latex na spáncích, stejně.

A ja si ho treba v ST6 vubec nevybavuju.
Mvek - 11. září 2015 16:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade:
- A samozřejmě tu máme narážku na TOSku, že ho Jim Kirk údajně potkal, ale chybí důkazy

To říkala Kačaba? No, tak důkaz samozřejmě v Requiem for Metusalah neměli, to se dalo odvodit jen od některých těch děl tam, která Spock prohlížel.
Mvek - 11. září 2015 16:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade:
Růžová mlhovina fajn, ale pokud se ona dostává dovnitř, tak se stejnou cestou dostává kyslík ven. Teoreticky, samozřejmě, protože tady tomu tak není.

Jedna námitka (ale nepamatuji si detaily z epizody), ale asi je to okecatelné za určitých vlastností té mlhoviny. Ostatně takový proces, kdy popraskají třešně, když jsou hodně sladké a prší (nebo i bobtnání prstů v ne moc tvrdé vodě) je taky zvláštní. Buňky třešně mají určitě větší hustotu než atmosféra nebo kapky vody na třešni, a přesto se voda vsakuje dovnitř, aby ředila právě tu hustotu (difuze?), až prasknou.
Telemachus Rhade - 11. září 2015 15:32sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Scientific Method
- B'Elanna pyčuje, ale pak si sama uvědomí, že od ní to zní blbě. Jo, sebekritika je důležitá a seriál jí zrovna moc netrpí.
- U Kačaby jeden ani nepostřehne, že je podrážděná :)
- Opět se mi líbí tokání, akorát je tady krásně vidět, že energie mají habaděj. Paris provádí site-to-site transporty a replikuje řezanou květenu.
- Je tu všechno, co bych o daného tématu čekal - šestý smysl, vedlejší účinky, procentuelně malá úmrtnost... Na Voyager docela propracované.
- Vynikající jsou Chakotay s Neelixem, bavící se na lůžku v ošetřovně kdo má jaké nemoci a kdo má horší projevy. Skvělé :)
- Velmi zajímavý průběh děje s Doktorem, využití stávající simulace a zapojení Seven.
- Smysl už jaksi neměly ty přístroje na hlavách lidí, ale to bychom se zase dostali do klasické problematiky "jaktože můžou chodit po podlaze, když jsou mimo fázi".
- Nedokážu se vnitřně shodnout, jestli mi divadelní Mulgrew tady vadila, nebo ne. Občas to bylo dobré, občas asi za hranou. Docela vtipný tu ale byl Tuvok.
- Konec dává na prdel logice, protože opět jsou všichni za, když se kapitán pokouší zabít (ale to odpouštím vzhledem k okolnostem) a hlavně, kdyby ti alieni zůstali připojení k lodi a neodpojili se v průběhu průletu pulzarem (ano, opravdu), tak by nikdy nevybouchli.
- A na konci opět Tom/B'Elanna. Nepamatoval jsem si kolik tenhle páreček dostával prostoru.
4/5

Year of Hell, Part I - First & foremost - Za nezmínění se o událostech 3x21 a Kesině predikci v momentě, kdy poprvé uslyšeli jméno druhu Krenim, automaticky strhávám bod, protože to je na facepalm - level: hypermaster!
- Nemám rád recasty herců do jiných postav. V pořádku je to třeba u Tose Kopache, který hraje XY alienů, ale není poznat. Kurtwood Smith měl dosti podstatnou roli v ST6 a tady vypadá, bez ohledu na latex na spáncích, stejně.
- Velké plus je dokončení astrometriky. Něco takového tam chybělo a líbí se mi, že příprava téhle místnosti měla své vlastní podhoubí. Tohle se třeba v B5 s 'war room' krutě nepovedlo.
- Už někde v 10. minutě se zabředá do časových paradoxů a je to prostě Bragovina. Nejvíc mě asi serou ty vlasy, co si Annorax schovává v časové schránce, protože by to znamenalo, že už před prvním experimentem počítal, že o svou rodnou kolonii přijde, což je řečeno, že s tím nepočítal. Ach jo.
- Voyager dostává na prdel a Kačaba se zase chová jako kráva. Není ani s to přijmout dárek. Už jí pomalu nemám rád víc než Neelixe.
- Nemám rád bezúčelné ničení lodí, ve kterém si Braga tak strašně libuje, ale některé scény jsou dobré. Třeba když se Doktor musí rozhodnout a zavřít průlez, i když jsou důstojníci ještě v chodbě, atd. Má to svoji váhu.
- Suverénně největší počet odkazů na jiné Treky má právě Voyager. Na druhou stranu jsem přemýšlel nad tím, jak Borgové vědí, že byli přítomni u prvního kontaktu. No a napadla mě epizoda Regeneration z ENT, kdy se několik Borgů z té zničené koule vydá na cestu do DQ. A ti pravděpodobně ještě před umrznutím zachycovali komunikaci. Jasně, okecávačka, ale tohle je docela pěkné :)
- Máme tu stejný torpédo-problém, jako v 3x21, umírají stejní lidé (až na Kačabu), Neelix je ve zlaté... Tak když kruciš šlo toto, proč tam není ta zmínka o Kes? :-/
- Vidíme tu únikové modely poprvé představené před rokem ve First Contactu. OK, ale snad si Kačaba reálně nemyslela, že by to v těch kapslích mohl někdo přežít?...
- Nelíbí se mi příběh, nelíbí se mi směr, hell, vlastně se mi nelíbí ani časovka jako taková i časovky obecně, ale jedno tu je přítomno silně - atmosféra. A ta je vynikající.
Díky ní a mnoha, mnoha detailům - 3,5/5

Year of Hell, Part II - A atmosféra je v čoudu :)
- Druhé díly dvouepizod bývají, minimálně zde v TNG, většinou horší. Tohle není výjimkou.
- Byť je to vizuálně zajímavé, tak je prostě už od minulého dílu jasné, že to skončí statutem quo a díky tomu je mi prostě úplně jedno, co se zrovna děje.
- Růžová mlhovina fajn, ale pokud se ona dostává dovnitř, tak se stejnou cestou dostává kyslík ven. Teoreticky, samozřejmě, protože tady tomu tak není.
- Doktor se neustále snaží Kačabu odvolat - nedivím se mu - ale ta mu jasně dokázala jakou má v krizi lékař praktickou moc :)
- Annorax vykazuje klasické rysy bondovského šílence, čímž pro mě přestal být jakkoli zajímavý. Ta večeře byla jak vystřižená ze špatných Bondů - "Pojďte pánové, hodujte delikatesy, zatímco vám do detailu vylíčím svůj ďábelský plán" :-/
- 30 minut nudy nezachrání ani Chakův zajímavý přístup k problému.
- A finální bitva navracející očekávaný status quo.
- Jenže to není všechno... Braga prostě musel přijít s finálním kixem. Na úplný konec se nám dostane scény, kdy Annorax sestavuje časové diagramy u sebe v pracovně na té kolonii, kterou se pokoušel obnovit. Smysl té scény má asi spočívat v tom, že se mu to podaří znova - aspoň tak jsem pochopil Bragův závěr já. Ale je třeba si uvědomit, že se to odehrává 200 let v minulosti a zničení jeho timeship na tomto nezměnilo zcela nic. Čili končíme paradoxem, že Voyager o ničem neví, ale Annorax 200 let tu časovou osu stejně kurvil, tedy dělení reality. A ty si diváku vyber, aneb zachováme status quo na vše frontách :(
1/5

Random Thoughts - Ex Post Facto 1:1
- Voyager se snažil lákat diváky na trailery. Zde proklamovali B'Etor v jiné roli. Hmm...
- Tady už najednou zmínky o Kes jdou. Bohové...
- Epizoda není nic jiného než mix 1x08 a nějaké noname TNG. Jen tentokráte potrestáme B'Elannu. A zase se Kačaba řídí právním kodexem nevýznamné kolonie, která není ani schopná říct návštěvníkům "hej, tady jsou špatné myšlenky zakázané".
- Gwyneth Walsh je zde ještě méně sympatická, než jako B'Etor.
- U tohohle dílu se mi podařilo usnout 4x.
- + za použití záběrů z tehdy nového filmu Horizont události. Těžko hledat víc hororové obrázky a v produkci VGR by tam jinak nejspíš dali klauny. A taky jsou tam ještě výjevy z Generations, FC a Nemesis. Epizody Nemesis. Docela hezká předpověď věcí budoucích :-)
- Kulisy se, na rozdíl od S3, snaží co nejvíce odlišit od sebe, ale přesto - jeden výtvarník, jeden přístup.
- Jako, šlo to odkoukat, ale jestli někdy ještě narazím na podobně vykradenou věc, tak budu ještě odčítat.
1/5

Concerning Flight - Da Vinciho odcházení. Bohužel ne úplně s grácií.
- Začíná to Vinciho nejslavnějším omylem/vizí a potud OK. On je Gimli dost dobrý herec na to, aby to uhrál. Což je konec konců jediný důvod, proč se to neplouží bahnem.
- Krádež důležitých komponentů je fajn, ale prostě mi nejde na rozum, proč by to dělal někdo v takové blízkosti své operační základny, aby tam postižený mohl do týdne bez problémů doletět.
- Počítač bez procesoru nefunguje. Ale je logické mít procesory záložní. Jen není logické, aby fungovalo jen něco a konzole zbytečně blikaly jak o život. Ale tak jasně, ty konzole jsou tam od toho, aby blikaly, nebo bouchaly postradatelným do xichtu.
- Da Vinci objevil Ameriku. No a od toho místa je to TNG simulátorovka se všemi svými neduhy.
- Líbily se mi kulisy a CGI toho města na kopci + zapojení krajiny. To se fakt povedlo.
- Voyager už úplně rezignoval na energetickou udržitelnost. Všechno ukradené krom procesoru a mobilního emitoru nechali na planetě, popřípadě v rukou kupců. Unbelievable!
- Davies se snaží, ale prostě nemá, co hrát. Nevím no, přišlo mi to v závěru už hrozně trapné a natahované, jak pořád mluvil v termínech "své doby".
- A samozřejmě tu máme narážku na TOSku, že ho Jim Kirk údajně potkal, ale chybí důkazy.
- Ta svařenina zelených trubek na konci byla strašná, ale tak posloužilo to svému účelu a epizodě už to ani asi moc neublížilo. Funny byli ti dva, jak jenom koukali až se Leonardo s Kačabou rozletí. Kdykoli je mohli zastřelit, ale tak to by nemělo ten efekt, že.
- Na konci má naštěstí Leonardo dost rozumu a sám odejde :)
1,5/5

Mortal Coil - Toto jsem dříve považoval za tu úplně nejhorší epku. Ještěže jsem si teď ověřil, že to s Neelixem jde i mnohem hůř :)
- Mess hall: Wang stále neumí hrát, Seven nerada koření, Knedlix učí na kávu už asi úplně všechny (plán?) a koukám, že někteří členové posádky jsou ve Voyageru pravidelně už od začátku. Ten šedovlasý starý černoch byl prozatím v každé řadě a několikrát. Tak aspoň něco.
- A pozor, Samantha se vrátila na scénu! I s Naomi, která je tady akorát ještě hrána jinou herečkou. Jako jo, tady připisuju pozitivní body.
- Každý rok slavíme na lodi nějaké Talaxianské svátky. Hmm, ok no.
- Neelix dostal zásah výbojem přes průzor raketoplánu, který ovšem zůstal bez poskvrnky. Autoři už asi musejí být hodně zoufalí.
- Z Parisova skvělého výkonu "Hmm, he's dead." bylo okamžitě jasné, že dorazí status quo. Tohle je obecně v Treku děsuplně nezvládnuté.
- Seven oživí Knedlixe 18 hodin po smrti. To je jedna z těch věcí, co si zapamatuju a příště jim to omlátim o hlavu.
- Deprese z absence posmrtného života. "Ty kurvy mi lhali." Ano, tlučhuba Knedlix jistě nikdy nezavedl s žádným ateistou na lodi téma afterlife. Tenhle americký omezený náhled na dogmata stylem entweder/oder je příšerný.
- Alexia tam nebyla nikterak dlouhou dobu, ale jaksi se tu zapomíná na události epizody Jetrel. Ona by měla být rozpuštěná v té atmosféře, ale nikoli mrtvá.
- Dobré bylo, že si vzpomněli na Chakotayovi meditace a ten Neelixův zážitek byl docela zajímavý.
- Při větě "Neelix is trying to kill himself." jsem skoro nahlas křičel "For god's sake, let him!". Žel, opět přežil.
2/5
Telemachus Rhade - 04. září 2015 22:38sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Vsak jsem psal, ze ji mely napadnout dve veci :-)
kapitan Pike - 04. září 2015 21:44sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak: BOD :-D
Mirak - 04. září 2015 21:39sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade:
v halucinacích manifestuje "velký černý pták"

Jsem rád, že ji nenapadl třeba Tuvok :-)
Telemachus Rhade - 04. září 2015 21:15sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Všechno post "Family" hroutí koncept Borgů. Ve Voyageru to není nic nového. A mně tohle období seriálu zatím sedí nejvíc. Rozhodně lepší než tahanice s Kazony a kašpařice s Knedlixem.
Yakuzza - 04. září 2015 16:13sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade: Dost mě překvapuje tvůj pozitivní přístup a vysoká hodnocení, kor když jsi byl dosud rozumně kritický.

Všechno okolo Seven je tak strašně mimo a bortí veškerý koncept Borgů, že to prostě nemůžu překousnout. Pokud je Scorpion I ještě plus mínus ok, dvojka je prostě odpad, který nedává smysl. Ve stejném duchu se pak pokračuje ve čtvrté sezóně a protěžování Seven je dost nechutné.

Jinak v Nemesis mi Beltran myslím nijak zvlášť nevadil.
Mvek - 04. září 2015 15:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Jo, mimochodem díky za nechtěnou inspiraci. Tím, že jsi svou kritikou Distant Origin přiměl Pozemšťana znovu připomenout ty skutečné teorie (a nepřímo tedy i tím, že jsem zrovna zmínku o nukleární katastrofě dinosaurů četl minulý týden, právě i z jednoho z odkazovaných článků) jsi mi rozvířil zájem o různé střípky trochu reálných teorií z této doby a snad i inspiraci, jak naložit s jedním rozepsaným námětem:-).

Nejnovější   Novější 678 - 697 / 4902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o