Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Voyager

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 4902
O seriálu
Děj se odehrává v letech 2371 až 2378.
Vesmírná loď USS Voyager NCC-74656 je při pronásledování makistické lodě vtažena do delta kvadrantu bytostí zvanou Ochránce. Seriál popisuje cestu Voyageru zpět do prostoru Federace. Posádku lodi tvoří členové hvězdné flotily a Makistů.
Seriál má sedm sezón a je čtvrtým hraným seriálem z vesmíru Star Treku. V seriálu se objevuje řada nových druhů (Kazoni, Vidiáni, Hirogeni, Malonové atd.), posádka se opakovaně utkává i s Borgy.
Star Trek: Voyager byl fanoušky přijat poměrně rozporuplně, o čemž je možné se přesvědčit i v tomto fóru.

Herecké obsazení
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway), Robert Beltran (Chakotay), Roxann Biggs-Dawson (B'Elanna Torres), Jennifer Lien (Kes), Robert Duncan McNeill (Tom Paris), Ethan Phillips (Neelix), Robert Picardo (Doktor), Tim Russ (Tuvok), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti), Garrett Wang (Harry Kim)

Internetové zdroje o seriálu
Memory Alpha | Wikipedia | Ex Astris Scientia | IMDB.com | Jammer's Reviews
Další zajímavosti
Popis cesty Voyageru | Hodnocení jednotlivých episod od TR

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 664 - 683 / 4902Starší   Nejstarší

Yakuzza - 22. září 2015 10:17sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade:
- Kačaba je totálně nekompetentní psychopat.

Naprostý souhlas.

Jinak pěkné zhodnocení, ale občas mi to přijde jako hledání hnid za každou cenu. Zrovna u té Message in a Bottle bych řekl, že na poměry Voyageru se tam toho povedlo hrozně moc. Že to je mimo vzhledem k DS9, to se tak nějak dalo čekat.

Hirogeni mě nikdy nebavili. Rádoby propracovaný druh, ale ve výsledku nepůsobí o nic líp, než všichni ostatní ploší záporci z Voyageru.

Retrospect si opět vůbec nepamatuju.
kapitan Pike - 22. září 2015 09:13sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Geniální zhodnocení :-)
Telemachus Rhade - 21. září 2015 17:57sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Waking Moments
- Úvodní snové scény podbarvuje zvláštní hudba, která dává tušit, že něco není v pořádku. Ale jako jo, to mi ani tak nevadí. Ale Tuvokovi se zdá, že chodí po lodi nahý? Seriously? Proč by se Vulkánci zdál filmově klišoidní lidský psychologický problém? Nevím, nelíbí se mi to.
- Přijde mi absurdní, že se ten emzák v oněch snech zjevil a všem se tak mocně provařil. Bez něj by neměli vůbec žádný výchozí bod. Zřejmě jsme v bodě, kdy scénáristé zcela rezignovali na inteligenci diváka. (opět :) )
- Wait... Co to má v tom Tuvokově snu B'Elanna na sobě? Aha, to teď bude nosit pořád, protože tvůrce nenapadla jiná cesta jak zamaskovat těhotenství Dawson. OK, lame. Je to kus hadru, pod kterým je jiný kus hadru a dohromady to má připomínat uniformu. Proč to představovat zrovna ve snu? Aby mohli diváci říct "to se mi snad jenom zdá"?
- Ale režisér se docela snažil - interakce fungují dobře, tempo to má.. A pak se Chak probudí. A pak se probudí znovu!
- Alien udělá obdobnou chybu znovu (v témhle epizodě je všechno několikrát) a zavede je až ke své planetě - bez jakéhokoli důvodu. Chak potom jednoho z nich vydírá a příběh končí standardním humotem v jídelně. Ale jak jsem psal, vyždímali z toho maximum a jako epizodka je to koukatelné. - 3/5
- Btw, Roxanino těhotenství nelze maskovat, pokud kameraman zabírá tělo od pasu nahoru :-)

Message in a Bottle - Bragova noční můra :-)
- První záběr je B'Elannino břicho :-D Už se těším na remaster, kde tomu ta černá část uniformy nepomůže ani vzdáleně.
- A po půl řadě Torres zase pyčuje, jak nemá ráda Sedmou pro její nedisciplinovanost. A po čtyřech řadách jí Chak opět říká, že by se měla chovat jako vyšší důstojník. Ach jo.
- Nápad se starou soustavou satelitů mi nikterak nevadí. Naopak je to celkem zajímavé. Co ale zajímavé není, je fakt, že soustava objímá kvadranty delta a beta, ovšem všichni vytrvale tvrdí, že koukají do alfy. Prostě Federace = alfa, aneb pojďme náš bug z 1x07 udržet při životě.
- Po několika záběrech na těhotné břicho přijde Torres s geniálním nápadem protáhnout soustavou translačních stanic, kterou neproleze AV, holomatrici. Přestože nevědí, zda-li loď na druhé straně vůbec holotechnologii má na palubě. To je triple facepalm za jedinou scénu :-/
- Doktora se na poslední chvíli (protože se Kačaba vykecávala) podařilo přetáhnout bez ztráty bitu. (applause)
Povedená technická stránka #1 - loď. Prometheus vypadá krásně. V interiéru volí lehce béžové tóny podobné cardassijské architektuře, ale bez tmavých rohů. Dává lehký prostor nostalgii řešením průchodů ala Pikeova Enterprise (což ale bude asi náhoda) a nemá klasické federační vysoké stropy. Respketive má, ale maskují to integritní nosníky, čili na první pohled je to loď do akce. Exteriér se plně drží v tradici federačních lodí, ale přesto je výrazně svůj. Rozhodně si cením to, že do epizody přinesli úplně novou loď. Taky to mohla být třeba Akira refit.
Povedená technická stránka #2 - uniformy. Braga dostával v tuto chvíli asi v šatně mrtvici, ale nějakým způsobem se podařilo dotlačit produkci k prezentaci DS9 uniforem. Klidně tam totiž mohly být ty Voyagerové - už v Generacích dokázal, že mu dvojí uniformy naráz nejsou cizí.
Povedená technická stránka #3 - multi vector assault mode. V rámci jednoho warp pole, které se asi za pomoci pěti gondol dá udržet v relativně velké velikosti, se loď změní na 3 cíle. Ideální zbraň. Jsem rád, že potom někde v DS9 tahle loď je, byť jen na pozadí.
Povedená technická stránka #4 - můstek. Někde vyhrabali ENT-A můstek a přestavěli ho do opět velmi vkusného 'light' provedení v klasickém rozložení. Dobře to pasuje k té retro ošetřovně. Ale opět si nedělám iluze, že šlo o cokoli jiného, než o dítě náhody :)
Povedená technická stránka #5 - všechny ostatní lodě. Krom uniforem tu také vidíme rendery lodí používané pro DS9 a FC, takže krom Nebuly, je tu i Defiant a hlavně překrásná Akira. A díky tomu, že D'deridexy jsou stejné jako v DS, tak ani nevadí recyklace záběru z 'The Die Is Cast' :)
A teď už zpět k vypečenému ději...
- Pokud Romulané mají takovou rozvědku, že jsou schopni unést prototyp válečné lodi z bezpochyby střežených loděnic, (i když v Solu je většinou jen jedna loď, a to ještě porouchaná) tak si jakože nevšimnou, že Doktor má starou uniformu? Zrovna a právě über-podezřívaví Romulané? No way!
- EMH-2 má opět stejně nesnesitelnou povahu jako jeho tvůrce a díky tomu, že ho vidíme, víme, kdo to nakonec dostal po Bashirovi. Ale nepřijde mi pravděpodobné, že by byl takhle labilní. Na válečné lodi... Já nevím no, šlendrián je sice všude, ale prostě to nějak nesedí. (Sedí to do rádoby komické pointy, to ano :-/ )
- Prostřih na Voyager: Tam už se píší dopisy domů. Sice nevědí, jestli Doktora náhodou neobětovali na oltáři astrometriky, ale stejně jsou všichni plni očekávání.
- Doktor kouká na mapu kudy letí do Romulanského prostoru. Zajímavé, že letí opačně, než ukazovala předtím astrometrika :)
- "Tato loď byla navržena letět rychleji, než cokoli ve Flotile, tudíž nás nic nedohodní. Právě letíme warpem 9,9." Uáááá...
- Humot dvou Doktorů je místy hodně trapný, místy jde. Nic to ale nemá na inteligenci přítomných Romulanů. Těm ani na sekundu nebaštím, že byli schopni taktické operace únosu federační lodi. Prostě ne.
- Nějaké pyčo-hádky v astrometrice, načež jsou nám představeni Hyrogeni, načež Seven předvede dobrý pragmatický přístup v "odstavení" aliena. Za což dostane okamžitě zjeb.
- Doktoři zachrání situaci a na Promethea se přenesou dva bezpečáci s VGR fázerovými riflemi. Ovšem opět VGR paprskem - poprosit vedlejší produkci i o efekt transportéru by už asi bylo moc - lodě musí stačit. Nicméně je to fikaně ošetřené, že vidíme jen malou šedou tečku na konec. Většina efektu je mimo záběr :)
- Doktora se opět bez jediné ztráty bitu podaří přetáhnout zpět, načež jim teatrálně sdělí, že nejsou sami. No, gratuluju, ale jsou.
- Doktor ani Flotila asi nepokládali za nutné, aby se posádka prioritně zaměřila na převlečení do aktuálních uniforem, nicméně střihy mu dát mohli a mohli se převléct v průběhu téhle nebo příští řady. Energie mají (aktuálně) habaděj. Jenže prostě Braga a jeho perverzní záliba v těhle barevných pyžamech.
Tohle je jeden z případů, kdy číselné hodnocení začíná postrádat smysl, ale po sečtení všech pro a proti a mezi - 3,5/5. Jednoduše musím ocenit, že to jakš takš drží pohromadě s tím, co se děje v DS, byť hlavně po technické stránce. Mohlo to dopadnout mnohem, mnohem hůř.

Dodatek: Toto se odehrává pouhých pár týdnů před 'In the Pale Moonlight' a já si to nějak nemůžu dát do souvislosti. Pokud měli mezi sebou takhle velký diplomatický incident, proč nebyl zmíněn a proč se s ním v té epizodě při sestavování strategie jak tedy zapojit Romulany do války, nepočítá. Vždyť stačila jediná věta :-/

Hunters - ET volá domů...
- Recyklace efektů na svém vrcholu. Záběr na fialovou mlhovinu zvenčí, která je uvnitř zeleno-modrá a s jinou hvězdou.
- [Hyroudžens] mě vůbec nebaví. Je to taková ta snaha naroubovat ultra-über zlého nepřítele, který vytrhává obětem páteře na potkání, v rámci dětského ratingu. Fuck this shit.
- A taky mi vadí fonetika toho slova. Zatímco [hyrogen] zní dramaticky, tak [hyroudžen] ne a tím mi mizí asi to jediné zajímavé na tomhle druhu.
- Doktorovi už dlouho nedala nějaká životní ťafka přes ústa, asi. To jeho bodré sebevědomí by se mělo pravidelně krotit.
- Neskutečně mě sere jouda Harry, který dokolečka mele o svých rodičích. My folks here, my folks there, my folks everywhere. Chjo. A divadelní Kačaba tomu taky dává solidně na prdel, jak se mu tam furt opírá o tu konzoli a chlácholí ho.
- Kačabě až v nějakém čtvrtém dopise dojde, že jde o dopisy pro členy posádky. Bůůůů!
- Holomatrice prošla bez ztráty bitu, hle však, emaily s přílohou jsou nečitelné a stahují se rychlostí modemu ze 70. let. Nice. To je prostě skvělá scénáristická práce!
- Asi mu už opět otrnulo a po dvaceti epizodách se nám vrátil pitvořící se Knedlix, který opět tahá z Tvukova emoce, protože je to prostě přirozené a on by jim neměl bránit. Jésus Maria México.
- Kačabě odešel Mark. Jak strašlivě nečekaná zpráva.
- Plus za situaci s Makisty, ale ne + za Chakův přístup, který sice je zdrcený, ale v momentě, kdy to řekne B'Elanně, tak to z něj okamžitě spadne, nikomu dalšímu to očividně neřekl a na konci se se statutem quo opět řihňají s Kačabou na můstku.
- 100.000 let ta soustava satelitů vydržela, (nebo jak dlouho) ale přiletí Voyager a šmahem všechny vyřadí z provozu. Jestli tohle nevypovídá o schopnostech posádky, pak už nic.
Za podhoubí a detaily 1/5

Prey
- Hiroudžens sice nemusím, ale 8472 ano. Žel autoři absolutně nepochopili, jak by se ten druh dal uchopit a tak radši další jeho účinkování skrečovali. (až teda pak na tu grotesku v S5)
- Hlavní Hirogen je Tonny Todd, nice. A krom svého mocného hlasu má i svá klasická nezaměnitelná gesta a výrazy, identifikovatelné i přes masku :)
- Doktor je už megatrapný, na to se nedá koukat.
- B'Elannin hadr se sepral a zežmolkovatěl. Navíc se tady na nějaké maskování těhotenství už ani nehraje :-D
- Děj docela ucházel, ale pouze do momentu, kdy Kačaba chtěla opět obětovat loď a celou posádku zachránila Seven, za což opět dostala zjeb. Skoro jí i lituju, že musí být na téhle lodi.
- Líbí se mi, že střídají rifle a využívají skafandry, když už je mají.
- Kačaba je totálně nekompetentní psychopat.
2/5

Retrospect
- Rendery lodí a efektů nejsou o moc preciznější než ty v soudobém B5, ale jak na tom seriál nestojí, tak to není tak vidět :)
- Kačaba si ze Seven dělá slušného otroka.
- Trochu flashforwardnu do druhé půle epky - Když Kovin Seven nic neudělal, tak proč ho prve ve strojovně sundala tak drsným chvatem? Zvlášť, když jí Doktor ten příběh v podstatě vykonstruoval v hlavě. Scénáristé museli být buď strašně znudění, nebo podhodnocení, protože tady evidentně nepřemýšlí nikdo.
- Doktora bych strčil do vězení. A na pěkně dlouhou dobu. Za takovou botu se chodí bručet ve většině světa a je to neodiskutovatelné. Místo toho dostane zjeb Seven. Ne, tohle odmítám jakkoli ospravedlňovat.
- A jakoby to nestačilo, Doktor tu přímo navádí k vraždě. Což je opět na posezení v chladu. A dokonce si myslím, že kdyby tehdy někdo vznesl obvinění, tak by tuhle epizodu museli pro další přestříhat, protože by to přes žádný federální soud neprošlo. Je to tak šíleně okaté, že by se ten soud možná povedl i dneska. Neskutečné, neprofesionální a diletantské.
0/5 - A je to jedna z nejjasnějších nul v celém seriálu.
Mirak - 18. září 2015 09:58sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Aspoň je koukatelna
Telemachus Rhade - 18. září 2015 08:08sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Však já se rozepíšu :) Ale potřeboval jsem si bezprostředně po epizodě ulevit.
Damar - 18. září 2015 08:03sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Telemachus Rhade: Konkrétne?
Telemachus Rhade - 17. září 2015 22:14sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Message in a Bottle je děsná a děsně nepatřičná. Tam je takovejch kravin...
Seven - 17. září 2015 10:39sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mirak: Tak v dubnu to ke me neprobublalo. Anebo se o tom nepsalo.
Yakuzza - 16. září 2015 20:24sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak: Jo, sorry, zazdil jsem, co psala Seven.
Mirak - 16. září 2015 20:20sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Yakuzza: No, dobrý, ale tak já reagoval na tvrzení, že o ní nebylo před tímhle incidentem (září 2015) slyšet, tj. byla v průseru i letos v dubnu.
Nebo proč mi to linkuješ?
Yakuzza - 16. září 2015 20:12sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak: On June 4, 2012 she was also arrested for domestic assault in Roane County.

http://wjhl.com/2015/09/15/star-trek-voyagers-kes-charged-with-exposing-herself-to-children-in-harriman/
Pozemstan - 16. září 2015 19:44sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Zephram: Hmm, alespoň místo, kde ji zatkli, má pěkný startrekovský, byť ne voyagerovský, název. -)
Mirak - 16. září 2015 19:43sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Nope.

In April 2015, Lien was arrested in Harriman, Tennessee and charged with evading arrest, resisting arrest, reckless endangerment and aggravated assault.
Seven - 16. září 2015 17:33sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Naposled o ni bylo slyset, kdyz ji zatkli za domaci nasili asi v 2012.
Mirak - 16. září 2015 14:59sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
:D

Tak není to snad tak davno, co jsme se bavili, že Lien byla pěkný kvitko už během Voyageru.
Zephram - 16. září 2015 14:39sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Zdá se, že herečka Kes je pěkné kvítko. Byla zadržena a uvězněna za pohoršování, když své argumenty vůči sousedovi "jak vychovávat děti" podpořila svlékáním se. Neklikejte, pokud si chcete Kes pamatovat jako pěknou tvář.
Jinak jsou tam mugshoty více známých lidí, třeba na fotce 52 je Ironman (bez helmy :-)).
S.S.Enterprise - 15. září 2015 13:03sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
tak to je stejné jako s Tomem Parisem v TNG... škoda...
Lt.Shark - 14. září 2015 20:25sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Mvek:
Tak Tim Russ ale hrál také toho zločince v TNG, jak kradli Enterprise při čištění od nějaké té radiace a poprali se s Picardem o sedlo:-).

To sice ano... ale jako Tuvok by se ve STVI vyloženě hodil.
Mvek - 14. září 2015 09:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Tak Tim Russ ale hrál také toho zločince v TNG, jak kradli Enterprise při čištění od nějaké té radiace a poprali se s Picardem o sedlo:-).
Yakuzza - 13. září 2015 22:36sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Seven:
Uz jsem si to nasla...hral prezidenta. Nepoznala bych ho.

Nápodobně.

Nejnovější   Novější 664 - 683 / 4902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o