Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Voyager

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 4902
O seriálu
Děj se odehrává v letech 2371 až 2378.
Vesmírná loď USS Voyager NCC-74656 je při pronásledování makistické lodě vtažena do delta kvadrantu bytostí zvanou Ochránce. Seriál popisuje cestu Voyageru zpět do prostoru Federace. Posádku lodi tvoří členové hvězdné flotily a Makistů.
Seriál má sedm sezón a je čtvrtým hraným seriálem z vesmíru Star Treku. V seriálu se objevuje řada nových druhů (Kazoni, Vidiáni, Hirogeni, Malonové atd.), posádka se opakovaně utkává i s Borgy.
Star Trek: Voyager byl fanoušky přijat poměrně rozporuplně, o čemž je možné se přesvědčit i v tomto fóru.

Herecké obsazení
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway), Robert Beltran (Chakotay), Roxann Biggs-Dawson (B'Elanna Torres), Jennifer Lien (Kes), Robert Duncan McNeill (Tom Paris), Ethan Phillips (Neelix), Robert Picardo (Doktor), Tim Russ (Tuvok), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti), Garrett Wang (Harry Kim)

Internetové zdroje o seriálu
Memory Alpha | Wikipedia | Ex Astris Scientia | IMDB.com | Jammer's Reviews
Další zajímavosti
Popis cesty Voyageru | Hodnocení jednotlivých episod od TR

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 592 - 611 / 4902Starší   Nejstarší

kapitan Pike - 07. leden 2016 08:20sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mvenku, připomínám :-)
Mirak - 06. leden 2016 23:47sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Když se můj bratranec ženil, tak přejal příjmení svý manželky. Strejda měl radost :)
Seven - 06. leden 2016 23:25sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade: kvuli prijmeni nemusi byt nutne v kazde generaci muzsky potomek. Treba muj synovec ma prijmeni po me sestre, protoze s pritelem dosli k tomu, ze jeho prijmeni je debilnejsi nez jeji. To jen poznamka na okraj.
Mvek - 06. leden 2016 22:49sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Potřebuji připomenutí na zítřek...
Telemachus Rhade - 06. leden 2016 18:53sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Someone to Watch Over Me - V dnešním díle se chce B'Ellana naučit řídit auto, Seven se učí humot, aby zapadla, a remakujeme TNG Liaisons.
- Úvodní scéna, kde chce B'Elanna sežrat Seven ale docela jde.
- Ha, sváteční uniformy - jasný grafický důkaz toho, že všichni klidně mohli být oblečení do TNG. Ba co víc, ono by to bylo i hezčí.
- Další /TNG/ pacifi-tradicionalistický druh, který bezpodmínečně potřebujeme /do Federace/ pro zásoby a tak beze zbytku respektujeme multi-kulty a těšíme se, jak nás to obohatí. #tvářpalma
- Doktor zkouší na Seven včeličky a blizny. TO JAKOŽE SERIOUSLY? A pokračuje trapnodemonstrací jak do sebe příhodně vrazit na chodbě. Nic proti Picardovi, ale za prachy by se taky nemělo dělat všechno.
- Od té chvíle, co ten mnich začne chlastat, to celkem jde. Paradoxně i v Seven linii, která se snaží sbalit toho praporčíka z Jefferiesu na palubě 15. Ono to vůbec působí, že všichni mimo main cast žijí v Jefferiesových průlezech a chodí po chodbách. Vampire ship Voyager!
- Seven s rozpuštěnými vlasy vypadá velice schopně. (u sebe v komůrce, ne s tou devadesátkovou hrůzou) Žel status quo je status quo.
- Má taky velmi pěkný hlas při zpěvu. Celkově jsem ze Seven docela nadšený. Uhrát v pohodě takovýhle scénář a ještě vytěžit dobrý kus humoru, to nemůže být snadné.
- Velký plus za Sandrinin bar. Ani v nejdivočejších představách mě nenapadlo, že to přežil až do páté řady.
- Je docela logické, že si Doc vypěstoval nějaké city a palec nahoru za konec. To se mi opravdu moc líbilo.
3/5
(btw, Doktor je naprosto vyplašený, když má Seven rozepnout kombinézu. Docela funny vzhledem k faktu, že je i lodní gynekolog a odstraňoval jí implantáty. (Při Doktorově absenci zastupuje funkci lodního gyndaře Paris?))

11:59
- Knedlix se učí o velké čínské zdi a Kačaba vzpomíná na Millennium Gate, což má být druhý objekt postavený lidmi viditelný z vesmíru. Mám rád netradiční epizody, ale... what?
- Jako plus uvedu, že je tam sníh. V rámci nějakého guilty pleasure mám rád epizody v zeleni a na sněhu.
- Genový idiocizmus se drží rodiny Janewayů jako klíště, koukám. Genealogie je zajímavá věda a vzhledem k tomu, co všechno se Zemi přihodilo od té doby - WW3, generál Greene, Xindi, Romulan war, 4 years war, etc - je vysoce nepravděpodobné, že by se dochovaly jakékoli záznamy, natožpak detailní, nebo i příjmení Janeway. Nějakých 13 - 16 generací by muselo vždy mít mužského potomka. Není to nereálné, ale pravděpodobné taky ne.
- Mr. Janeway je neskutečně nesympatický kretén. (Díky IMDb jsem si dohledal, že ho znám z LOSTu.)
- Knedlix vševěda, logice běda! Janeway poprosila počítač, aby ve "všech svých záznamech" našel jméno Shannon O'Donnel. Hle, Knedlix udělá to samé a nalezne v tom samém počítači ještě i kompletní ferengskou dtb, kde po jejím otevření najde Shannoninu fotku. WTFITS?!
- Jako family drama to ale celkem obstálo. Ten příběh měl hlavu a patu a Mulgrew docela i hrála, pokud budeme měřit v rámci jejích možností.
- Na závěr fotografie do místního análu.
2/5

Relativity
- Budeme-li brát Voyager vážně, tak podle zdejšího úvodu se stále staví Excelsiory. Každopádně za záběry Utopia Planitia jsem dosti rád; když už se o tom mluví snad v každé řadě všeho Treku.
- Ten admirál je strašnej. Ale mají tam dobré dialogy na základní kontinuitu. Sehnali Careyho, což je fajn. Akorát jsem nabyl dojmu, že zdechnul, když se neobjevil od 1x10, jenže on tam furt někde je. Zřejmě v klubu BB-15. (Bajorans & Bolians on deck 15) Bohužel nesehnali původního zdravotního, ani vlastně prvního, důstojníka. Škoda, bylo by to milé.
- Seven v uniformě fajn. Ale opět, status quo je mocný...
- Pamatoval jsem si to blbě.. Relativity je jedna z mála lodí časové sekce Flotily, čili se nepřetransformovala celá Flotila, jak jsem si myslel. A jsem za to rád.
- Recast Braxtona. Ach jo.
- Líbí se mi barevné ladění můstku Relativity i uniformy i rozložení pracovního prostoru. Dneska takhle vypadá STO.
- Nečekaně mi vůbec nevadí, že je to časovka se spoustou paradoxů. Zřejmě proto, že jí nenapsal Braga. Skvělá zábava, co má spád, myšlenku i logiku. Takhle nějak by měly časovky vypadat.
- Ty zaoblené konzole, co představili ve 4x26, jsou prvek, který by se ale nemusel opakovat tak často. Nicméně zase v něčem předběhl ST svou dobu - viz Galaxy S6 Edge :)
- Pěkný efekt transportéru.
4/5

Warhead
- Po dvaceti měsících mají Tom a B'Elanna první výročí. Nice!
- Mladý pán Kim ve velení. Nějak se mi nelíbí, jak si ho všichni dobírají.
- Doktor je kompletně udělanej z bomby jenom proto, že jde o AI. Zase strašně přehání a přehrává. A posádka je úplně blbá, že mu všechno odkejve. Když něco vypadá jako hlavice, zřejmě to i hlavice bude, že :-/
- Ovšem od ovládnutí Doktora se Kim chová bryskně racionálně a nejlépe, jak je to za dané situace možné. Posádka mu to furt kurví nějakými prapodivnými plány, o kterých by jim mělo být jasné, že tu zbraň akorát víc naserou. Ale není.
- Kde se vzal, tu se vzal, velice vyspělý alien. Nechápu, co tam dělal a evidentně jeho jedinou rolí bylo se nechat tou zbraní zničit. Jakože aby ukázali, že pro ní neexistuje dost silný nepřítel :-/
- Když mi někdo vylepší štíty o X desítek %, toho vylepšení se přece nebudu zbavovat. Ne tak posádka této skvělé lodi.
- Kim na rozdíl od Kirka ubil AI platným argumentem. Za tuto věc samotnou měl bez diskuze dostat hodnost plného poručíka. Žel, nemít se rád s Bragou, se nevyplácí a tak mu bylo místo toho jen řečeno "Voyager by na tom mohl být i hůř." Osobní antipatie do práce nepatří :(
- Jen tu zbraň ukecal nějak moc rychle.
Promarněný potenciál. - 2/5

Equinox, Part I
- Najednou tu máme jinou federační loď, která se k Ochránci musela evidentně dostat ještě před Voyagerem. To samo o sobě strašně skřípe, protože prioritní hledání v Badlands by bylo vyhlášeno práve po Equinoxu, a ne po Chakovi.
- Casting Ransoma se povedl - Johna Savage mám strašně rád, hlavně z Formanových Vlasů. Casting Maxwella se děsivě nepovedl, neboť Welliver s tím svým ksichtem prostě klaďase hrát nemůže a od začátku jsem u něj čul levou. Už jenom ta uniforma na něm vypadala šíleně nepřístojně. A ještě k tomu má 2 pecky a říkají mu komandére. Ach bóže, ach bóže.
- Cylon sice vypadá úlisně, ale tady hraje klaďáka; dtto pro Marlu, která už ani nevypadá úlisně a tím veškerá její motivace ztrácí na významu. Nevraždíš z respektu ke kapitánovi, stejně jako nezradíš správnou stranu barikády. Že by všichni z Equinoxu šly slepě za Rudym a Maxem, to je absolutní kravina! Nikdy se na temnou stranu nepřidají všichni.
- Ta konzole na můstku Equinoxu, jak jsou přes ní mříže, je zuřivě praktická! :)
- Na druhou stranu muselo být Kačabě jasné, že když jim uvězní kapitána, asi nebudou všichni happy.
- Ne, při warpu 8,3 opravdu nedoletí do AQ za několik měsíců.
- Poukážu tu na to, že alieny, co jim dali technologii přivolávání obludek, potkaly někdy nejdéle rok po příletu do DQ. Zmiňuji to hlavně kvůli tomu, co se stane v druhé části.
- Recyklace hudby ze Škorpiona tomu opravdu nepomohla.
1/5 - Asi za to, že se to vůči sobě nerozpadlo :)

Equinox, Part II
- Ono to se Škorpem má společného asi víc, než jenom muziku. Popravdě věřím tomu, že toto byl původní námět pro cliffhanger S3/S4, protože tady máme tolik vztahových resetů k tamnímu období, že to prostě nemůže být náhoda.
- Absolutně absurdně nejhorší je tu Kačaba. Fanatická zaslepaná kráva, které v Galaxii není rovno. Pro osobní vendetu by radši i obětovala loď.
- A Chakotay měl zase ve všem pravdu a tak ho rovnou zbavila funkce a poslala do kajuty. Za to, že i tady stáli všichni za tou píčou, jsem to chtěl nadobro zalomit. Ale když už jsem těch sraček zvládnul 5 sezón, tak to dojedu!
- Tady už se na nějakou kontinuitu ani nehraje. Equinox tu má max wapr 6, fázerové rifle najednou vysílají pulzy... :(
- Ty alieny, co dali Rudymu vábničku na obludky, najde Vojížděl 2 LY od nich!!! A ještě k tomu i tihleti přesně vědí, co s nima ten Equinox dělá! Ne, co je moc, je moc.
- Všichni na Equinoxu jsou tak mocně evil, až to připomíná spíš Star destroyer, než loď Flotily. - "Doktorovi vypneme etické podprogramy, aby mohl Seven rozpitvat mozek! Uá-ha-ha-há." :-(
- Ransom sice na konci má docela schopné morální dilema, ale je to kapitán Flotily for fuck sake! Ani zloun Dougherty nejednal se zlým úmyslem!
- Za to, co přeživší z Equinoxu udělali, by měli jít ke zdi, do dolů, nebo aspoň do toho posranýho vězení, který mají furt prázdný. Aspoň by tam nemusela strkat chudáka Parise. Ale ne, ona je pošle k BB-15 a ještě jim nechá uniformu. Být poctivý pracovitý crewman na té lodi, tak osnuju atentát.
- Na konci se Kačabin výlev přejde tím, že to Chak nechá být. No ty vole!
0/5
Pro mě jednoznačně nejhorší epizoda ze všech. (doposavad) Bylo mi z ní zle!
S.S.Enterprise - 05. leden 2016 17:20sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade: a ten výrok o několika měsícich do AQ tam pronesl kdo? Ta jejich posádka byla celkově šílená a moná si to jen namlouvala?
Mvek - 05. leden 2016 11:05sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Dost věcí mi tam taky nesedělo ani zhruba, ale měl jsem dojem, že počítali s tím, že další a další potvorou ještě výkon zvýší.

Na druhou stranu možná jsem si jen říkal, že jsem něco špatně rozuměl, a tak to takhle asi je...
Telemachus Rhade - 05. leden 2016 10:32sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Equinox je v první části schopen pouze warpu 8. V druhé už jen max warpu 6. Když si uloví obludku, tak se jim zvýší výkon o 0,3, s čímž jim zbývá do AQ "několik měsíců".

Ne, to jsou debilové, že jim není rovno. To snad i Red Dwarf má větší smysl pro kontinuitu :-/
kapitan Pike - 23. prosinec 2015 20:09sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
S.S.Enterprise:
To bylo tajné zařízení Sekce31 na testování prostorových bublin - takových, jaké sme viděli v ENT v te male kapsli (co to bylo za epizodu?)


Future Tense.
S.S.Enterprise - 23. prosinec 2015 17:55sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
... jinak podobná kapsle se nachází pod horou Blaník... no v Nemesis tam měli zavřít Shinzona i s jeho kumpány :D
S.S.Enterprise - 23. prosinec 2015 17:55sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
kapitan Pike:
Proč ne, v Nemesis zase měla Enterprise na nejnižší palubě bezedný tunel :-)

To bylo tajné zařízení Sekce31 na testování prostorových bublin - takových, jaké sme viděli v ENT v te male kapsli (co to bylo za epizodu?)

Mirak - 17. prosinec 2015 10:56sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Jason Alexander ztvárnil George Costanzu v sitcomu Seinfeld. U nás to propadlo, v US mnohdy považováno za nejlepší klasický sitcom všech dob - zaslouženě.
Telemachus Rhade - 16. prosinec 2015 19:50sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
The Disease - Trampoty mladého pána Kima.
- Ah, Mark! How are the puppies? Oh, it's not you.
- Celá ta obří loď, sestavená z mnoha malých, není úplně špatný nápad, ale jaksi netuším, jak by mohla v takhle turbulentní části Galaxie přežít takhle dlouho. dtto pro všechny ty mírově arogantní pokročilé TNG civilizace, co jsou tu na každém rohu.
- Láska klarinety přenáší, ale prostě mi to u toho Kima nějak nesedí :)
- Ale líbí se mi, že na Kačabu kašle. Za to má u mě plus.
- Nevím, proč všechny mezidruhové styky musí končit nějakým klišoidním blikáním nebo svícením kůže.
- Kačaba je nezměrná kráva, to víme všichni, ale nemusela by to dokazovat (teď už) každou epku zas a znovu. To, co si tady dovoluje ke Kimovi, to je neskutečné. Sjíždět ho za to, co sama udělala několikrát - nebo k tomu měla výrazně nakročeno - to je až nedůstojné. A taky to dokazuje, že Mulgrew bylo úplně jedno, kam tam postava směřuje.
- "Kdyby to byl Tom, ale Harry je jen praporčík, nevysloužil si respekt pochybovat o mých nařízeních." Jednak Toma degradovala na stejnou hodnost a potom by Kim na kterékoli jiné lodi už byl full lieutenant dávno. Tohle je opravdu ubohé.
+ za velkou plazmu v té době.
- Zápletka s odbojem taková tradiční, ale nebylo to konstrované do šokantního twistu, takže ok.
- Wang bohužel není takový herec, aby to tu uhrál. Ale docela výrazný posun v Kimově osobnosti, za což jsem rád.
3 body, ale - 2 za Krávu, čili 1/5

Course: Oblivion
- Vzhledem k olbřímímu statutu quo by mě ani nepřekvapilo, kdyby ta svatba byla doopravdy. Čili toto se tvůrvům jejich vlastní nekompetencí povedlo :)
- Svatba je těžce humotná :-/
- Ale pak přijde rozhovor o enhaced warpu a okamžitě se tím zjistí, že jde o alter/time epku a ztrácí pro mě veškerý náboj, který to eventuelně mohlo mít. Nic, nothing, nada...
- S B'Elanniným úmrtím je prostě jasné, že se nic z toho, co vidíme, nestane. Tady jsem na to začal koukat na pozadí. Nemám rád tyhle kraviny.
- Duplikovaná Kačaba je stejná kráva, jako originál. U toho rozhovoru s Chakotayem jsem opět měl chuť páchat na ní fyzické násilí. A opět měl Chak pravdu, samozřejmě! Kdyby to ta koza otočila rovnou, mohli přežít. Ale ne, ona, i když ví, že není ona, letí vstříc Zemi 'no matter what'. Uáá, to je debilní.
- Nikdo z autorů nekalkuluje se vzdáleností, kterou Voyager v S5 překonal. DupliVoy se "blíží k původní planetě Démon" a na konci cesty narazí na reálVoy, který se už od Démonu nachází nějakých 25.000 LY.
- Všichni umřou a dupliVoy se rozpadne přesně pikosekundu předtím, než by jej mohl identifikovat realVoy. Facepalm. Já tyhle věci čistě na efekt děsně nesnášim.
Ale tak tradice - je to úplně stejně debilní, jako "Demon". - 0/5

The Fight
- Hle, Boothby :) Ale nějak paradoxně mi k těm kytičkám ten box u něj i sedí.
- Chaotický prostor je zajímavý a líbí se mi netradičně minimalistický efekt.
- Co se mi líbí méně, jsou určité recykláty z TNG Where Silence Has Lease - například a hlavně ty majáky, kde pak zjistí, že létají v kruzích.
- Chak ve svých epizodách chce hrát a jde mu to, čili se na ně i těším.
- Dobrá narážka od Seven a Kačaby na všechny ztracené lodi, díky podobnému fenoménu.
- Nelíbí se mi ale zpracování do formy toho boxu s "Kidem Chaosem" - to je až moc tupé. Nebo přesněji - nevadí mi box, ale vadí mi jak je to tu podané. Takový podivný miš maš wrestlingu, boxu a vize od Proroků. A taky to pak moc nedává smysl - neustále ho tam někdo přerušuje; Doktor nejdříve s procedurou hlasitě nesouhlasí a pak do Chaka ryje, že když to nezvládne, tak všichni zhynou? n-n
- To kolbiště je tam polovinu dílu a začne to být postupně strašně otravné.
- Vyznělo to skoro tak, že Chakův dědeček neměl genetickou poruchu, ale právě také komunikoval s jedinci z chaotického prostoru. Nevím, co si o tom myslet.
2/5

Think Tank
- Výjimečně si postěžuju na technickou stránku, a to konkrétně na soundmix - ten je tu extra špatný.
- Jason Alexander je nějaká americká hvězdička té doby, takže si ještě pamatuju kampaň k tomuhle, která hrozně vyzdvihovala jeho účast.
- Na Voyageru řeší složitý alien hlavolam zrovna v epce, která je o složitém myšlení. Ach, jak důvtipné :-/
- Docela zajímavý je komplot za účelem vytvořit nebezpečnou situaci, ale na to, jací to mají být experti, nevymysleli zhola nic neprůstřelného.
- Taková Xindí rada, v1.0
- Zajímavé etické dilema, ale jaksi vyznělo do prázdna, když o tom Kačaba ani neuvažovala. Říkal jsem si, že kdyby VGR byl soudobý seriál, vrazili by si kudlu do zad všichni :) :(
- Konec je možná až moc fatalistický. Oni přecijen udělali i dost dobrého.
Neurazilo, nenadchlo - 2/5.

Juggernaut - Totální ignorace všeho!
- Drobný detail, že Voyager urazil od posledního shledání s Mejlons 25.000 LY je opět zcela pominut, a není ani nijak nešikovně vysvětlován. Prostě tam jsou a tečka.
- B'Elanna se najednou vývojově vrací téměř někam k Parallaxu a je opět podrážděná, rozbouřená, nevycválaná, whatever else. Znovu bez jakékoli obezličky.
- Když odsuneme tyto dva "malinké" detaily stranou, tak ale dostaneme celkem solidní příběh, kde nejsou Maloni takové svině a dozvídáme se i něco o fungování jejich společnosti.
- Rozhodně bych nechtěl být dělník u jádra. A hlavně, pokud jich 10 nepřežije jednu standardní cestu, tak musí být jejich kultura slušně přelidněná.
- Hlavní Malon je Ron Canada. Docela zvláštní využít ho na maskovanou roli.
- Přemýšlel jsem, čím je to tu tak jiné, a ono to je tím, že všichni jednají přirozeně, jak by zhruba situace vyžadovala. I Knedlixova účast na výsadku je logická! Co já tu mám potom kritizovat? :)
- Líbí se mi prostředí tankeru. Skvěle navodili atmošku, což je něco, co se jim s Borgy krutě nedaří. V dobrém jsem si vzpomněl na ENT Impulse.
- Transportéry fungují!
- Takhle nějak měl Voyager vypadat. Měl být temný, drsný, ten region k tomu vyloženě vybízí.
- Zaujalo mě taky, jak B'Elannu vlastně na konci znechutilo, když na někom ten vztek vypustila. Na VGR nečekaně hluboké.
- Sonická sprcha v akci! Poprvé a naposledy :)
4/5
Telemachus Rhade - 16. prosinec 2015 10:36sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Jo, koukám, že bylo. Tak je to ještě horší, než jsem myslel :)
Yakuzza - 16. prosinec 2015 09:28sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Nebylo to 29?
Telemachus Rhade - 15. prosinec 2015 22:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike: Jo ty myslíš ten na palubě 26 ze 24ti :-)
kapitan Pike - 15. prosinec 2015 22:40sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Proč ne, v Nemesis zase měla Enterprise na nejnižší palubě bezedný tunel :-)
Telemachus Rhade - 15. prosinec 2015 22:38sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Ve Směru do zapomnění lezou na palubu 15 zespodu :-D !
Yakuzza - 13. prosinec 2015 12:46sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade:
načež přijde odpověď "kulisy byly drahé a recyklovaly se". Hezký odkaz na trekové jeskyně :)
Jojo, tyhle narážky na vlastní klišé se mi taky líbí. V XF se taky objevují.

Bride of Chaotica se mi taky nakonec líbila, jako jedna z mála epizod pětky.

Gravity jsem měl vždycky rád, ale nedávno se mi při rewatchi nelíbila. Jak byl Tuvok ze začátku docela sympatická postava, tady se mi zdá, že už začíná splývat s otřesností zbytku posádky.

Dark Fronties jsem myslím tehdá zařadil do extra špatných, je to prostě děsně hloupé a jeden nesmysl střídá druhý co minutu.
Telemachus Rhade - 11. prosinec 2015 15:01sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Bride of Chaotica!
- Jestli se mi něco na téhle vykradačce Gordona líbí, tak je to monochromatické podání a detaily typu, že "tyhle skály už přece byly v minulém díle", načež přijde odpověď "kulisy byly drahé a recyklovaly se". Hezký odkaz na trekové jeskyně :)
- Rayner si svou roli opět užívá a Mulgrew konečně může vhodně použít své divadelní herectví.
- Perfektní je Satanův robot a Constančin jekot.
- Fotoničtí alieni ze subprostoru už méně. Jaksi mi nejde do hlavy, že se zhmotnili v podobě plně odpovídající předloze novely, ale už vůbec nevědí, o co tam vlastně jde.
- Oceňuju i absenci vedlejší linky. (Což je tak nějak shodný prvek pro celou S5.)
- A i konec je přesně gordonovský. Ten otazník! :) Oproti "Our Man Bashir" tady zřejmě nekolidovala práva.
Já se dobře bavil a jsem za to rád. 4/5

Gavity - Tuto, jako mnoho jiných, jsem si pamatoval velmi dobrou. A opět není. Je totiž vynikající!
- Vulkánské podhoubí je vždy zajímavé a tady je to poprvé od roku '79, čili po dvaceti letech, kdy se o něm něco dozvídáme. V tuto dobu už jela early preprodukce Enterprise (například byl obsazen Malcolm Reed), tak je to krásný jemný foreshadowing a jsem za něj nesmírně vděčný.
- Velmi dobře vybraný maldý Tuvok i jeho mistr - i když jak koukám, je to jeho 4. role z celkem pěti trekových :)
- Poměrně zajímavá anomálie - jednak jednosměrná a druhak podobně jako tyto fenomény, zresluje čas.
- Lori Petty je velice zvláštní a podivně charismatická. Podle hlasu jsem chvíli myslel, že i hluchá, což asi není. Nepodařilo se mi dohledat.
- Veškerá interakce na planetě je perfektní! A to hlavně Tuvok/Noss. I na Voyageru to vůbec neskřípe a všichni se logicky snaží o efektivní záchranu. + za alieny, kteří také logicky, i když drasticky, chtějí hlavně zabránit, aby se jímkou nepropadla další loď.
- Konec se splynutím myslí je také skvělý.
- A McCarthy se tady hodně snažil - doposavad jeho nejlepší hudební přínos v tomto seriálu.
Takovéto epizody mi ospravedlňují, proč se na koukám. - 5/5
(btw, toto je druhá 5/5 od začátku; v DS9 jich mám do stejného úseku, pro srovnání, 33 :) )

Bliss
- Efekty jsou v S5 prostě na skvělé úrovni. To jsem si vůbec nepamatoval. Bez problému by obstály i dnes, a leckterý seriál na ně teď ani nedosáhne.
- William Morgan Sheppard, aka první Soul Hunter, má úžasný démonický hlas.
- Líbí se mi častá účast Naomi. Už jenom proto, že je dobrá herečka, a samozřejmě kontinuita se zdá být o chlup kontinuálnější. Jen by to chtělo častěji i Samanthu.
- Opět docela originální nápad na zápletku. Akorát, pokud to bylo opravdu jen zvíře a řídilo se instinkty, tak nemůže ovládat mysli posádky tak precizně. Někde uprostřed, jak vyřazovali Doktora a stázovali Seven, to už celkem skřípalo.
- Naštěstí má Seven mozek a umí rázně jednat.
- Naprosto nevěřím tomu, že Seven a Naomi byly jediné, komu se nechtělo zpět přímo na Zemi. Nezapomněli nám tvůrci náhodou na Makisty?
- Docela neobvykle pesimistický konec. Aspoň pro Qataie určitě :)
3,5/5

Dark Frontier (trailer)
- V traileru proklamují, že jde o Voyager "Motion Picture". Docela by mě zajímalo, koho tenhle makreting napadl, když jsou to úplně obyčejné epizody, jen odvysílané v kuse. Není na nich lautr nic zajímavého, co by ospravedlňovalo označení film.
- Brannon Braga a Joe Menosky už totálně vystříleli nápady na two-partery a první a druhou část dokonce režíruje jiný režisér.
- "Naštěstí" jsem tohle viděl asi před třema roky, takže jsem věděl, do čeho jdu, a neusnout u toho, to je vpravdě mission impossible.
No, k ději... - Uah, Borg.. All of a sudden :)
- Ale u Borgů to beru, jejich pole působnosti je obrovské. (trochu doufám, že nový seriál zpracuje jejich origin)
- První část je relativně nezajímavá konverzačka, kde se ale aspoň řeší určitá dilemata; dozvídáme se, že královna není mrtvá a vidíme, že ze senior staff, má mozek skutečně jen Seven. Bez ní bych to sice asi nevzdal, ale dost možná na neurčito přerušil; podobně jako Mirak B5.
- Epizoda by se taky v pohodě mohla jmenovat Infinite Arogance, Pride Before the Fall, The Flight of Icarus, apod. Míra arogance a stupidity je tu nezměrná. A opět Kačabu, tentokrát v šíleném honu za transwarp cívkou, nikdo nezastaví. Už ani ten Chak nic neřekne :-/
- Vševědoucí simulátor bez chybičky předpověděl chování Borgů. Včetně těch dvou, co se v chodbě před Tuvokem zastaví. Bravo!
- Jak mám rád Pomersovou, tak malá Anika byla strašná. Takové to typické dítko amerických under-age soutěží krásy. Děs.
- USS Raven má sice správně barevný interiér, ale je to TNG S6/7, nikoli správné období, tedy pre-TNG. LCARS mají žluto-oranžovo-fialovou barvu, přestože by měly být modro-zeleno-béžové ala TNG S1. Na druhou stranu se stal zázrak a konečně, po pěti letech, byl někdo ochotný dojít do VFX týmu DS9 a půjčit si TNG transportní parpsek. Tomu říkám úspěch! A dokonce i se správným zvukem :)
- Líbí se mi ale, že Hansonovci věděli o Borzích, když to vlastně v TNG navlékli tak, že El-Auriani jsou exilovým druhem právě kvůli Borgům.
- Chudák Seven by radši obětovala své lidství, než posádku lodi. Za záchranu takové bandy volů musí mít srdce ze zlata.
- Susannu Thompson fakt nemám rád. Kdyby se vrátila Alice Krige, tak by scény s královnou měly jinčí "koule".
- Celkově ta výprava je tu strašlive chabá. Všechno asi padlo na líčení Borgů, kterých tu aspoň je docela dost.
- Unikomplex taky - chybí tomu měřítko. Tohle že má centrální hub "civilizace" o triliónech "obyvatel"? Nope.
- Tady se na asimilaci 390.000 jedinců vezme pěkná řádka krychlí. Ale zároveň královna řekne, že na lidi je potřeba speciální strategie, protože ty prostě asimilovat nelze. No možná kdyby to zkusila svou standardní delta taktikou... Nad tím nemá cenu rozmýšlet :-(
- Královna má zřejmě nějaký fetiš na rodinu Hansenových, když má u sebe i tatíka.
- Výlet Deltaplánem do Unimatrixu 01 je kapitola sama pro sebe. To už prostě víc absurdnější ani být nemůže. Ale když už, tak to nedokázali ani nějak akčně prodat, naopak je to děsná nuda.
- A plně chápu, proč 8472 přišli s očistou Galaxie, jako se svým programem. Borgové jsou zřejmě největší silou v naší galaxii, a to jak mocensky, tak geograficky, čili zaujali předpoklad, že to tady funguje všude stejně. Kor, když viděli, že i Borgové mají spojence. Ale toliko k odbočce.
- Zase uletěli nějakou strašnou vzdálenost... Aha, už jsem si to našel. Takže za sebou mají skoro 40.000 LY už v půli pátého roku. To jsem si nějak nepamatoval. No, dobře, no...
Part I - 3/5
Part II - 2/5

Nejnovější   Novější 592 - 611 / 4902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o