Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Voyager

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 4902
O seriálu
Děj se odehrává v letech 2371 až 2378.
Vesmírná loď USS Voyager NCC-74656 je při pronásledování makistické lodě vtažena do delta kvadrantu bytostí zvanou Ochránce. Seriál popisuje cestu Voyageru zpět do prostoru Federace. Posádku lodi tvoří členové hvězdné flotily a Makistů.
Seriál má sedm sezón a je čtvrtým hraným seriálem z vesmíru Star Treku. V seriálu se objevuje řada nových druhů (Kazoni, Vidiáni, Hirogeni, Malonové atd.), posádka se opakovaně utkává i s Borgy.
Star Trek: Voyager byl fanoušky přijat poměrně rozporuplně, o čemž je možné se přesvědčit i v tomto fóru.

Herecké obsazení
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway), Robert Beltran (Chakotay), Roxann Biggs-Dawson (B'Elanna Torres), Jennifer Lien (Kes), Robert Duncan McNeill (Tom Paris), Ethan Phillips (Neelix), Robert Picardo (Doktor), Tim Russ (Tuvok), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti), Garrett Wang (Harry Kim)

Internetové zdroje o seriálu
Memory Alpha | Wikipedia | Ex Astris Scientia | IMDB.com | Jammer's Reviews
Další zajímavosti
Popis cesty Voyageru | Hodnocení jednotlivých episod od TR

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 558 - 577 / 4902Starší   Nejstarší

Seven - 06. únor 2016 13:52sipka
ZAMĚŘIT
Seven
V Pathways to bylo tak, ze tu nehodu s raketoplany prezil jako jediny, mohl za to a lhal o tom - takze dokoncil Akademii a jeste ho vsichni litovali. Potom se stal praporcikem na lodi, zacal si s nejakou Betazoidkou, jeblo mu z toho, ke vsemu se priznal, vyhodili ho z flotily, asi rok jen tak chlastal na Zemi a potom ho Chuckless naverboval jako pilota. A pak ho samozrejme jako clena Maquis chytli, sbalili a poslali sedet. Teda, takhle si to pamatuju, cetla jsem to nekdy pred ctrnacti lety.
Pozemstan - 05. únor 2016 23:55sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Tak třeba by to šlo vysvětlit tak, že admirál Paris nechtěl, aby byl jeho syn na akademii vystaven zbytečnému tlaku, popřípadě naopak nechtěl, aby jeho výstřelky byly spojovány s jeho jménem, a tak Tom vystupoval pod pseudonymem... Následné kriminální potíže už ale nešlo tutlat... I když Paris snad akademii dokončil, takže by vysvětlení muselo být ještě komplikovanější - např. že nakonec dostal druhou šanci, ale už pod vlastním jménem, ovšem jeho předchozí "identita" zůstane utajena... Admirál si ale jako memento nechá na stole zrcadlovou fotku "Locarna"... -) No ne, je to nesmysl...
Telemachus Rhade - 05. únor 2016 23:15sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
:-D
Mirak - 05. únor 2016 23:06sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Btw. nejsmutnější je:

Interestingly, many years later a California court ruled that producers in a similar situation didn't have to pay royalties to a writer who created a character; had the producers of Voyager chosen to take the matter to court, they might have been cleared to use the character Locarno.

:)
Telemachus Rhade - 05. únor 2016 23:04sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
podle mě nechtěli konstantně platit autorovi původního scénáře

U rezidentní scénáristů toto neplatí. Dokonce ani dneska po stávce. Ronald D. Moore & Naren Shankar - Oba rezidenti. Zbylí dva byli René Echevarria a Brannon Braga.
Mirak - 05. únor 2016 23:04sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade:
Taurika okecali dvojčetem

A Maceta bratrancem Dukata :) Ale obojí až v expanded universe, což už je na zamáznutí zjevného trochu pozdě :)
Mirak - 05. únor 2016 23:00sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Já myslím, že o McNeilla v tomhle případě vůbec nešlo, podle mě nechtěli konstantně platit autorovi původního scénáře. U Dorna by to navíc myslím ani neplatilo, protože Worfa (a O'Briena) vymysleli producenti, ne random scénárista.

Ale četl jsem těch verzí víc. Původně tam místo Parise měla být Ro Laren, ale herečka jim to už podruhé odmítla. Pak snad ani nechtěli Locarna, ale "někoho, kdo byl podobný charakteru Locarna". Pak si řekli, že by mohli Locarna využít, ale narazili právě na tenhle problém.
Telemachus Rhade - 05. únor 2016 22:55sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: V TNG jsou Quark i Rom, ale prokazatelně v jiných rolích. Taurika okecali dvojčetem, ale u toho Parise to zuřivě skřípe.
Mirak - 05. únor 2016 22:54sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Yakuzza: Hm, nikdo mi nenaskakuje.
Telemachus Rhade - 05. únor 2016 22:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Ani v jednom případě nevidím důvod pro to, aby to nebyly stejné postavy jinou překážku, než prachy.

Však. A proto mi to přijde nepochopitelné. Kolik by tomu McNeilovi museli zaplatit navíc? Pár šušňů - to není jako Dorn, který přešel po sedmi letech. A Trek byl vyloženě A produkce - 4 mega na epizodu. Tehdy! I ten nový Trek seriál bude mít menší rozpočet :) Podle mě to snad ani nešlo profinancovat. Doteď čekám, kdy Braga odtajní ty diamantové hory na zahradě.
Yakuzza - 05. únor 2016 22:50sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Jeste snad nejake postavy Ferengu z DS9, ne? Ti se ale v TNG chovali podstatne jinak, to je druha vec.
Mirak - 05. únor 2016 22:46sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Tohle je možná nejprovařenější, ale obdobných případů je víc a dá se hodně spekulovat, že jde o úplně stejnou věc jako Paris/Locarno:

Gul Macet/Gul Dukat
Taurik/Vorik
Taris (Contagion)/Toreth (Face of the Enemy)

Ani v jednom případě nevidím důvod pro to, aby to nebyly stejné postavy jinou překážku, než prachy.
Seven - 05. únor 2016 21:55sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Paris vs. Locarno - puvodne to mel byt Locarno, ale nechteli platit prachy autorovi scenare za pouziti jeho postavy. Pokud jste nekdo cetl Pathways od Jeri Taylor, tak ona je ta jeho backstory nakonec dost podobna.
Damar - 05. únor 2016 15:05sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Yakuzza: Možno to bola preoperovaná a následne asimilovaná kardasiánska špiónka:)
Yakuzza - 05. únor 2016 15:02sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade:
Za celou dobu, co jsou na palubě, nikoho nenapadne, že ta Bajoranka, je Bajoranka?! No to ne.

Jo, zrovna tohle je neskutečné. Zařadil bych do top 5 voyagerovských facepalmů.
Mvek - 05. únor 2016 14:10sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: Jo, taky mě to při rewatchi fascinovalo.
Yakuzza - 05. únor 2016 13:55sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Na Voyager Conspiracy mě nejvíc dostalo to, že celou záhadu s vlečným paprskem nakonec vůbec nevysvětlili. Srdceryvné usmíření Janeway a Seven na závěr bylo podstatnější.
Lt.Shark - 04. únor 2016 21:03sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Mvek:
Jinak já nevím, neposunula se situace, nechtěli naopak naznačit, že Paris je Locarno
Podle mě určitě ne... ale prostě využili starou fotku, což já považuju za plus... sle mého názoru dobrej způsob jak tu fotografii využít... i paris byl na akademii, tak proč nepoužít tuto fotku...ale zrcadlové překlopení bylo hloupé. Pokud jí chtěli překlopit, aby byala aspoň trochu jiná.. jakože účes na druhou stranu, tak měli přendat komunikátor na správnou stranu...
Mvek - 04. únor 2016 20:58sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade:
Existence této epizody do určité míry ospravedlňuje existenci seriálu, ale rozhodně se tedy nejedná o dobrý kousek.

Téhle větě nerozumím, tedy té první z toho souvětí.
Jinak já nevím, neposunula se situace, nechtěli naopak naznačit, že Paris je Locarno, jen prostě z právních důvodů to nemůžou říct? Taková narážka mně přijde potom jako plus. Jinak mě ale Pathfinder taky strašně nudil.
Telemachus Rhade - 04. únor 2016 19:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Už to musím nějak sepsat…

Survival Instinct - Trefný název u epizody k nepřežití ;)
- Bez AQ ani ránu! Dva ze čtyř přeživší jsou Kobliadi (jasně, nejsou, ale maska je jasná), třetí ze čtyř je Bajoranka z bitvy o Wolf 359 (again!) a poslední je teda Annika ze Země.
- Oceňuju VFX tým, že i pro toto dělali zajímavé efekty „navíc“, jak je render blízkého povrchu planety. Který ovšem zcela neodpovídá té generické džungli :-)
- V jedné epizodě se borgský signál šíří subprostorem tak, že je slyšet kdekoli, jinde ho prostě ztratí a čekají, až někdo poletí kolem. Kontynujita, pyčo!
- Vzít na loď víc hostů, než členů posádky, je docela riziko, ale co by naši soudruzi neudělali pro multi-kulti.
- Podruhé Vaughn Armstrong, njn. Ani v LA toho očividně není nekonečná zásoba.
- Osazenstvo stanice se kompletně skládá z druhů z AQ, převážně ze statistů na Promenádě, ale je tam i ten druh ze Vzpoury, co dal Picardovi ony slušivé korále.
- Protonovci se tam pomlátí nějakými věšáko-pálkami a včelí královna je kára. Nemyslí to ve zlém, ale v dobrém… Vždyť kámoši jak hrom, jsou Harry a Tom.
- Hlavní linka je strašně nezajímavá. Ne, že by tam tedy byla vedlejší…
Za celou dobu, co jsou na palubě, nikoho nenapadne, že ta Bajoranka, je Bajoranka?! No to ne.
1/5, ale asi jenom proto, že to není tak špatné, jako Equinox II.

Barge of the Dead - 6x03 = AQ#3
- Opravdu mě nezajímají Torresové halucinace, nebo hůř – skutečná existence pekla. Překvapivě mě nezajímá ani to, co na to říká Neelix, nebo se Tuvok najednou chová jako Klingon. Zase ty samé fígle, jak znovu vytěžit dramatis personae. Meh…
- Klingonské peklo = řeské peklo. Ach, jak originální :(
- B’Elanna ve svém whatever stavu uvidí na bárce její matku, která zdá se zemřela ve stejný okamžik. Jasně.
- A tady prosím pozor: Seriózně přesvědčí Kačabu, že jediná možnost, jak svou matku zachránit, je znovu ji přivodit kóma a efektivně zabít. Kačaba je ovšem taková kráva, že to snad ani nepůsobí přes čáru. …což je na tom to úplně nejhorší.
- Bod dávám za technické kategorie, kde není moc co vytknout a pořád to nebylo tak hrůzostrašné, jako Equinox II. - 1/5

Tinker, Tenor, Doctor, Spy - Mám rád originál od le Carrého, toto opravdu ne.
- Odpusťte mi nečeskou větu: Dramatis personae all over again! Facepalm.
- Chápu, že má charakter zájem o operu a operetu, ale opravdu musím poslouchat nečistého Picarda, jak se pokouší o zpěv?
- Aspoň je tu druh, který jsme ještě neviděli a má tu svou klasickou paranoiu trochu pořešenou. Jenže celá slavná hierarchie je jenom AI, protože odpovídat takhle rychle dokáže jen AI; i přesto, že se nám tu snaží namluvit reálné osoby.
- Doktor se hrabal ve svém programu a kompletně to posral. NO WAY!!! That never happened before! :-(
- Hutný humot hnaný hovnem. Haním ho, hovado.
Ne, to se prostě nedalo vystát. Jak se ty 3 slepice všechny pokoušeli o Doktora… To je někde na hranici toho horšího ze Scary Movie a podobných parodií. Meh!
- Nápad na ECH je ale dobrý a mělo je to napadnout už dříve. Ne, že se něco musí tak moc brutálně posrat, aby to bylo akceptovatelné nouzové řešení.
- Je doktor dostatečně člověkem, aby mohl funkci pojmout. Welcome back, S2! Yey…
- Je tu pěkně vykreslená lidská povaha (a americká mentalita), že dokud si dělají prdel z někoho jiného, a ne z vás, je to v pořádku :(
- Nejhorší na tom asi je, že tato epizoda je prozatím z S6 nejlepší. Už asi jenom tím, že si poradí bez AQ. Techničáci zaslouží opět celý bod. Tady se fakt nadřeli. - 1,5/5

Alice - Vis-à-vis all over again. A zajímavé je to taky zhruba úplně stejně.Tedy nijak. Vlastně mi to dva týdny po zhlédnutí strašně splývá.
- Vrakoviště a vrakovištník jsou tak TNG, až to bolí.
- Knedlix rozprodává loď a Chakotay ho za to ještě chválí.
A za tamtu trubku? Ále, nějaké multi-kulti sošky :-D
- Naprosto všem muselo být jasné, že Penise zachvátí ohledně té lodi posedlost, ale ejhle, nebylo. Ani té B‘Elanně. Neskutečné.
- Kombinéza na Alice je hot, ale na Tomovi vypadá nějak podivně.
- Nechat ho běhat s takovouhle psychózou po lodi, to chce odvahu!
- Jakže to vlastně skončilo? No nic - 1/5

Riddles - And all over again… Neříkal jsem to už?
- Mix Tuvixe a dalšího dramatis personae, tentokrát zase malinko jinak. Aby se neřeklo.
- Jak ten skřet promluví, mám chuť to vypnout. A znovu šije do Tuvoka. To snad ani nemělo nový scénář.
- Když se dostane na loď, tak ho ještě pochválí, že Tuvoka zachránil. No kdyby ho nevyhnal dozadu, tak se Tuvokovi vůbec nic nestalo! Meh…
- Neustálým žvatláním chce Tuvoka přivést k vědomí a mě do blázince. A ještě jak ho tam všichni chválí za super psychologické postupy. Uáá, to je děsný.
- Celý ten koncept absolutního izolacionizmu a kultury, co se tomu snaží přijít na kloub, je ale docela zajímavý a zpracovaný poměrně reálně.
- Chudák Russ to i celkem dobře odehrál, ale všichni ostatní mu to tam slušně vořou  Nejlepší jsou takové ty situace „V pořádku, Tuvoku, nebudeme na vás tlačit, ale už nám sakra řekněte, co si pamatujete. No tak! Bude to? Hned! Teď, povídej.“ To je tam celkem asi 3x.
- Docela zajímavý byl jeho skluz k umění, které je samo o sobě vlastní všem Vulkáncům, ale chopil se toho po svém. Stejně jako rozbory a rozdíl přátelství s Knedlixem.
- Nakonec ho tedy skutečně ‚přes čáru‘ dohnali k tomu, aby vyklopil, co viděl a podle mě je to hrozná škoda. Mít třeba půl sezóny jiného Tuvoka by mohlo být zvlášť zajímavé. Právě třeba v souvislosti s Fair Haven nebo kontaktem se svou rodinou. Ale status quo je příliš mocný :-/
- Na konci zabito velmi šíleným humotem :( - 2/5

Dragon’s Teeth
- Efekty na vynikající úrovni, a to i dnes, výprava na horší úrovni než v TNG před deseti lety od tohoto.
- Koncept civilizací z minulé epizody zůstal, jen se opět změnili osoby a obsazení. (což je prvek společný už snad pro každou epizodu) Teď je to tak, že nikdo nehledá nikoho, ale vlítli by na sebe, pokud by se našli. Což se tedy nakonec za mohutného přispění kokotů z Voyageru stane.
- Naprosto nevěřím, že by Seven přišla k stasis podu a prostě ho rozmrazila. Následná věta „jejda, asi si ještě jednou pročtu manuál“ tomu opravdu nepomohla.
- Rozmrazený emzák s vytrvalostí tvrdil, že jsou 700 let technologicky pozadu. Trek je prostě dvojrozměrný. Výška v prostoru, nebo nedejbože časová mechanika, jsou úplně neznámé pojmy. Jo, a nejzábavnější je to v momentě, kdy řekne, že neumí ovládat LCARS, protože je 700 let pozadu. Best!
- Líbil se mi střed filozofií – takoví umírněnější Nietzscheáni. Akorát tu máme další civilizaci, která se dokáže rozmáchnout po celé Galaxii. Kdyby toto byli Higoreni z před sedmi sty lety, tak by to bylo mnohem zajímavější už svou podstatou.
- Celou dobu mají kolem sebe indicie, že s Vaadwaury není úplně všechno v pořádku; například Naomi jim celkem jasně říká, že ty jejich děti jsou dost zlí. Ale to jedno, Knedlix to přejde s „njn, děti jsou někdy kruté, si zvykni“.
- Na konci jsou přítomna celkem zajímavá dilemata, co pro koho na základě kusých informací vlastně udělat, a co ne. Ale vyřešeno to není nějak extra uspokojivě, na druhou stranu nezachovali status quo - aspoň, co se té planety týče.
- Kačaba na závěr: „I doubt we’ve seen the last of them.“ Haha, asi nechápeš koncept seriálu, ve kterém hraješ.
2/5

One Small Step - AQ vrací úder. Jo vlastně ne, i minule ty tunely vedly zas až do AQ.
- Po nějakých deseti epizodách se nám tedy vrací marťanská tématika. Jé krásné vidět, jak už Enterprise nabývala reálných podob a Phill Morris tu má kulaté nášivky a podobná trička a kontrolky a tak celkově.
- Ta mise na Mars se jmenovala Ares IV a dva astronauti zůstali na povrchu uvězněni po dlouhou dobu, než přiletěla záchrana. Kde se Andy Weir inspiroval pro Marťana je myslím naprosto jasné.
- v 11:59 nebyla o této skutečnosti ani zmínka.
- Tohle měla být Parisova epizoda, pročež on je tím entuziastou přes raný vesmírný program a Mars. Ale už dostal Alice, tak se to překopalo na Chaka. A fikaně. Stačila jedna věta: „Tome, nejenom vy máte rád Mars.“ Hmm, za tu sofistikovanost… klobouk dolu 
- Každopádně to ale už od začátku působí nějak divně normálně. Nevoyagerovsky. A jak koukám, tak scénář skutečně psali nějací lidé mimo. Což je strašně dobře a najednou fungují i humorné hlášky – jedna z největší slabin seriálu.
- Anomálie je zajímavá a evidentně se všemožné anomálie věnují lidského vesmírnému programu skutečně poctivě od prvopočátku :)
- Chakova snaha zachránit modul i navzdory evidentnímu nebezpečí je ale pochopitelná a celkově na mě opět působí jako tisíckrát lepší velitel než Kačaba. Seven byla v argumentech strašlivě přes míru, ale přesto si Chak sjednal pořádek, aniž by zvedl hlas.
- Vynikající byly Kellyho prostřihy do starých deníků. Tam byla ta pravá průzkumnická atmosféra shodná s S1 a 2 ENT.
- Jeho tělo ale rozhodně měli zmrazit a dopravit na Zem. S vypuštěním do vesmíru DQ nesouhlasím.
3,5/5

The Voyager Conspiracy - WHAT?!
- Seven se hrabe ve svých implantátech a opět a zas a znovu to zcela neočekávatelně totálně zesere. To už opravdu není možné.
- Seven zasimiluje data a náhodou se strefí v ‚diagnóze‘. Mušky jsou eliminovány. OK. Ale všechna další data už vyhodnotí špatně a dožene jí to k psychóze?
- Přidávat záhadu vlečného paprsku k zápletce Caretakera bylo opravdu tak nutně nezbytné? Achichouvej :-(
- Krom Voyageru a Equinoxu tedy přenesl Ochránce do DQ i cardassijský Galor. Ale ten jako jediný vrátil. Uááááá.
- Seven přesvědčí jak Chaka, tak Kačabu, že proti sobě konspirují. V S6? Seriously?! A oni tam pak kolem sebe kličkují, jak kdyby o tom byly oba skálopevně přesvědčeni. Z toho mi bylo zle.
- Celou situaci napraví promluva do duše? To jsou ukrutný sračky.
0/5

Pathfinder - Existence této epizody do určité míry ospravedlňuje existenci seriálu, ale rozhodně se tedy nejedná o dobrý kousek.
- Za jde o 179. epizodu TNG. Je to úplně stejné jako závěrečná epka ENT. Naopak toto je ještě mnohem víc TNG než-li tamto.
- Co se technických věcí týče:
1) Heuréka, mají správné uniformy. Ale jenom proto, že DS skončil a vyrabovali kostymérnu. Nikomu to tam, krom Deanny samozřejmě, není šité na míru a vypadá to občas dost strašně. Paris nosí uniformu po Rossovi, atd…
2) V recyklovaném záběru na SFHQ mají ovšem všichni TNG uniformy.
3) Admirál Paris na stole fotku Toma z přelíčení z TNG 5x18, kde si říkal Nick Locarno. Takže pokud mě chtěli přesvědčit, že je to jiná postava, tak ať jdou do prdele. Foto je navíc zrcadlově otočené. Bomba. Jako v českých TV magazínech 90. let.
4) Jinak ale design bytu a vybavení Flotily více odpovídá ENT-E, což se povedlo. Aspoň něco, že.
5) Uniformy holo-posádky VGR nepočítají s převléknutím Makistů. Zajímavý detail. Ale myslím, že první otázka na doktora ve 4x12, když podával hlášení, zněla: „A jaký je status Makistů na lodi?“ No nic :-/
- Reg je tady ještě nějak otravnější než v Hollow Pursuits, což je těžké si představit. V pozdější TNG už byl rozhodně více v pohodě.
- Krom toho mě absolutně nezajímá, že má nějaký další psychický problém. Od začátku řady je to mimojiné asi šestý člověk s psychózou. Vůbec mě nezajímají Deanniny postupy jak mu tedy asi pomoct. A vůbec mě nezajímají výhrady jeho kolegů.
- Navíc je to tak zoufale vystavěné, že už to zoufalejší být nemůže. Nikdo, nikdy a za žádných okolností mu nevěří a tvrdošíjně ho nechtějí nechat zkusit jím navrhovaný postup, i když by je to nestálo naprosto nic. Stačilo ho nechat dělat si v koutě to, co chtěl a nevšímat si ho. Jak po něm nakonec vysílali bezpečnost, protože porušil postup, to bylo neskutečně trapný. Až jsem se skoro styděl, jak moc to bylo špatné a úplně jsem pochopil ty lidi, co viděli v TV občas něco a řekli „to je děsná blbost“. Fujtajxl.
- Ale z jiného soudku – Reg na základě Doktorova hlášení z 4x12 počítá přibližnou polohu Voyageru a vyjdou mu 3 sektory u sebe. +- jeden. Což je v pořádku. V pořádku není, že mu to vyjde. Vojížděl se od 4x12 posunul o 25.000 LY. Jak se sakra doprdele mohl trefit??? (Po téhle nehorázné sračce budu muset znova sjet DS nebo B5, to jinak nevidím)
- Nesmírně trapné byly také momenty, kdy si Reg přizpůsobuje posádku VGR svému totsální sociálnímu anti-skillu. Dle mého to bylo trapné už v roce 1990, právě v těch Hollow Pursuit, jako tady v 2000. Perspektivu tvůrčí tým TNG za ta léta rozhodně nezískal.
- Konečná scéna s vlastní komunikací ale byla velmi dobrá.
Právě díky ní a dílčím technickým aspektům - 1/5.

Prozatím s tím sekám, protože jednak je kvalitativní propad i oproti S5 dosti drastický a potom mě 25. Února čeká operace žil, čili spousta volného času, kdy tuhle slátaninu snad dorazím. Do té doby si chci v klidu dojet dokonalý Dragon Age III.

A pro pobavení, 3 screeny z Pathfindera - 23:56, 24:01 a 24:13


Nejnovější   Novější 558 - 577 / 4902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o