Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Voyager

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 4902
O seriálu
Děj se odehrává v letech 2371 až 2378.
Vesmírná loď USS Voyager NCC-74656 je při pronásledování makistické lodě vtažena do delta kvadrantu bytostí zvanou Ochránce. Seriál popisuje cestu Voyageru zpět do prostoru Federace. Posádku lodi tvoří členové hvězdné flotily a Makistů.
Seriál má sedm sezón a je čtvrtým hraným seriálem z vesmíru Star Treku. V seriálu se objevuje řada nových druhů (Kazoni, Vidiáni, Hirogeni, Malonové atd.), posádka se opakovaně utkává i s Borgy.
Star Trek: Voyager byl fanoušky přijat poměrně rozporuplně, o čemž je možné se přesvědčit i v tomto fóru.

Herecké obsazení
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway), Robert Beltran (Chakotay), Roxann Biggs-Dawson (B'Elanna Torres), Jennifer Lien (Kes), Robert Duncan McNeill (Tom Paris), Ethan Phillips (Neelix), Robert Picardo (Doktor), Tim Russ (Tuvok), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti), Garrett Wang (Harry Kim)

Internetové zdroje o seriálu
Memory Alpha | Wikipedia | Ex Astris Scientia | IMDB.com | Jammer's Reviews
Další zajímavosti
Popis cesty Voyageru | Hodnocení jednotlivých episod od TR

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 505 - 524 / 4902Starší   Nejstarší

Seven - 06. říjen 2016 23:48sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Vim, ze nezaznelo, ve fanficich je nejcsteji Michael.
Yakuzza - 06. říjen 2016 17:02sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Seven: Ayala je hispanske prijmeni. Krestni jmeno asi nezaznelo.
Seven - 06. říjen 2016 16:45sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Critical Care je sračka poukazující na to, jak v prdeli je US zdravotní systém. No, můžou si za to sami, tak ať drží pysk a netahají to do Star Treku, myslím, že na podobné sračky mají zaměřené celé seriály, například ER nebo nejnověji Code Black.

Ke zbytku nemám co říct, snad jen poznamenám, že Ayalovi gratuluji, že přežil sedm sezón, aniž by něco udělal nebo řekl. A přesto přešel od bezpečáků k velení. Ale docela by mě zajímalo, jestli je to jméno, příjmění, obojí?
Mvek - 06. říjen 2016 16:25sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jo, bude to tak, mluvil asi o opeře Tosca.
Yakuzza - 06. říjen 2016 16:03sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Nebo vlastne ne, to bylo v One Small Step :) Ale v pohode, myslim, ze novou "prvni Doktorovu misi" by nebyl problem vymyslet pro kazdou epizodu :)
Yakuzza - 06. říjen 2016 15:55sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Ne, rikal tam neco o tom, kdyz byl na prvnim vysadku na planete Acosi Prime, coz byla nejaka ledova planeta. Nebo to bylo jinde? :)
(Ale pamatuju si, ze to Acosi Prime bylo v dabingu pochopitelne jako Acosi Jedna :))
Lt.Shark - 06. říjen 2016 15:42sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
pokud se nepletu, tak to říkal holodoc a myslel tím operu, zatímco Tele myslí TOSku... :-)
Mvek - 06. říjen 2016 15:27sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nebo kdo to říkal.
Mvek - 06. říjen 2016 15:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade:
- "Seven, pláč je normální reakce. Plakal jsem například, když jsem poprvé viděl Tosku." Jo, to já taky :-)

Nějak si nepamatuji, co tam tedy Icheb opravdu říkal.
Telemachus Rhade - 06. říjen 2016 14:59sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Imperfection
- Nový showrunner, nové móresy. Dětičky pryč. No dobrá, ale proč musela odejít zrovna jediná schopná herečka a Výčepa nechali? :-/
- It's good to respect foreign traditions, but our way is better :-D
- Kortikální uzel je tedy něco, co bliká zeleně v hlavě každého Borga? I Jean-Luca? I think not :)
- Emocionální epizoda točící se kolem Seven, Doca a Výčepa. Může být něco horšího?
- "Seven, pláč je normální reakce. Plakal jsem například, když jsem poprvé viděl Tosku." Jo, to já taky :-)
- Doktor aplikuje na Seven americké psychobláboly - Doktor! Kolik epizod zpátky jsem říkal, že tohle hovado má suplovat lodního psychologa? - a totálně ignoruje veškeré její snahy vysvětlit mu, že za to může porucha. Sklapne, až když to najde trikordér.
- Uzel nefunguje a tudíž se nespustí regenerace. Neslouží regenerace k dočasnému odpojení kortikálního uzlu, tedy ke spánku? :)
- Jeri Ryan je tak krutá neherečka a ta její paličatost je tak strašně protivná...
- Kortikální uzel selhává a tak selhávají i implantáty. A nanosondy jsou tam teď jakože k ničemu? A když selhávají implantáty, proč se trhá kůže, pod kterou je ale kov v pořádku? Vždyť to nedává absolutně žádný smysl.. :-)
- "Tak si nějaký ten uzel ukradneme u Borgů. Harry, kde je tu nejbližší loď?" What? DQ je teď vrakáč?
- Delta Flyer je zpět. Fungl nový. Jen tak. Tak jsem to s tím vyzvednutím nového kusu v hangáru přecenil :-( Má nově natřené konzoly a místo kormidla hned 2 joysticky! Přestože Sovereign stačí řídit jedním ;)
- Seven: Nechte mě na pokoji, sakra! Neelix: Přinesl vám kytičky, deskovku a budu vás obveselovat, protože jste celá taková smutná. OMG
- Výčep je tady za podobného ignoranta, jen je tedy zaslepený hledáním řešení za každou cenu, zatímco Doktor je za každou cenu proti němu, ať přijde s čímkoli. Nikdo se nesnaží najít kompromis. Nemá být ST náhodou o dialogu?
- Ano, a přesně to se stane, když někoho s vyhraněným názorem zaženete hluboko do kouta. Ale sebevražedný Výčep je dobře seřval - "Obě se chováte jako krávy." :-)
- Sérií šťastných náhod jsou všichni naživu, status quo neutrpěl.
Ale já jsem utrpěl. - 0/5
Takovéhle chuje odmítám tolerovat.

Drive
- Já jsem ten poslední, kdo by měl něco proti závodnímu speciálu, ale i tohle lákavé a divácky vděčné téma, dokáží tvůrci tohoto skvěle vyvedeného seriálu, zprcovat nezajímavě. Neuvěřitelné :)
- Krom impulzních motorů má teď tohle malé šídlo i impulzní trysky! Které jim umožní uletět vzdálenost 500m o 4 sekundy rychleji. Nejsou náhodou impulse engines samotné schopné dosáhnout 150.000 kmps; tedy warpu 0,5? :)
- Blondýnka má fešnou kombinézu.
- B'Elanna emocionálně tlačící na Doktora, aby se vzdal golfu a ona se mohla s Tomem romanticky ňuchnat někde, oproti čemuž Risa vypadá fádně. Není to trochu dehonestace postavy?
- Je to dehonestace postavy, yeay! Ona se chce s Tomem rozejít, protože si sama myslí, že pro něj není dost dobrá? OMG
- Nick Locarno je postava, která mi vyloženě nevadí, ale nesmí přijít jeho přesvědčování někoho, že má pravdu. I soubor grábštejnských ochotníků hrál lépe.
- Dveře na (této) hvězdné lodi se otevřou i pro golfový míček.
- Velvyslanec O'Zaal je Richard Bashir. Opravdu museli použít tohoto herce? Bylo to nezbytně nutné? Tohle mě prostě štve :-(
- Ty flotilní závodní kombinézy se objeví jen tak z ničeho. Nevadí mi to - jsou moc pěkné - problém je, že mi to opět nahrává na smeč, co se týče replikace uniforem používaných v AQ. A Harry ani B'Elanna nemají žluté, což je IMHO fail.
- Profily závodníků jsou 1:1 k Epizodě I. Je tam i Sebulba.
- Ty dialogy... Sedmá naschvál říkající B'Elanně (přechodníkům 3x sláva provolávajíc) "Můj vztah s Tomem". Já nevim, no. Tak asi jim to tehdy vážně přišlo kůl.
- TV efekty samotného závodu šly s pořádným budgetem, což VGR měl, udělat lépe. Viz DS9.
- Co téhle epizodě přesně chybělo, byl Knedlix, hrající si na moderátora ESPN :-( (Proč já na to koukám, probohy..) A nikomu z té posádky to tam nevadí! To mě na tom deptá snad úplně nejvíc.
- Kdepak jsme jenom tenhle fázer už viděli...?
- Partnerské hádky, další věc, co tu strašně chyběla.
- B'Elanna se dostává do podobné nálady jako v Extreme Risk. Proč? Ale vyřešili to docela rychle, tak fajn.
- Morseovka ve chvíli poslední, zbaví tě hravě všeho trápení. Třetina důstojníků Flotily ji má jako povinný předmět, třetině je dáno ji rozumět a třetině je zcela zatajena, aby ti ostatní mohli machrovat.
- Atentátu bylo zabráněno, milenci jsou šťastní a máme tu nejrychlejší svatbu v historie televize. Zatímco 'Tak jde čas' je schopen tuto šťastnou událost natáhnout na 4 řady a 2 přímé vstupy, Voyager to od zasnoubení po líbánky stihne za 12 sekund, a to kompletně offscreen! :-D Ať přemýšlím, jak přemýšlím, to už zkrátka víc totálně mimo být nemůže. Jsem zvědavý jestli tohle do Endgame ještě něco překoná...
- Seriously?
Za námět, porušení statutu quo, a ve srovnání s těmi sračkami, co zatím byly: 2/5.
Ale teda... S7 je zatím velice výživná.

Repression - DS9 to the rescue!
- Z dabingu si pamatuji zaříkadlo [aktemfá b'tony] (což neznamená, že to tam tak opravdu je) a teprve tady jsem zaslechl, že říká 'Pagh t'em far, B'tanay', tedy [pághtemfá] a ejhle to dává ihned větší smysl :)
- Chakotayova loď z Caretakera se dle této epizody jmenovala "Val Jean". OK, no. Když Eddington označil Siska za Javerta, skoro mě zamrazilo, jak trefná poznámka to byla. Tady to opravdu nefunguje.
- B'Elanna chodí s Tomem 3 roky. Přesto, když přijdou do starého kina, nechápe, co je to za budovu a hádá, že se nacházejí v Opeře. Jasně, v Opeře jsou často projekční plátna a žádná orchestřiště a jeviště. #facepunch
- 1932 verze 3D je ale fajn. Jen je to na 30. léta nějaké moc sofistikované a celkově to vypadá jako US projekce v letech 50.
- Hle, navrátivší se postava - bajorský Tábor.
- Tuvokova nejistota mohla přijít trochu déle, než aby byla přítomna od prvního vyšetřování, ale dobrý. Russ nehraje špatně.
- Chak je strašná podržtaška.
- A další navrátilec... Původní lodní Bolian Chell. Trvalo jen 5 let, než jsme ho viděli znovu :) Ale je tu, a to se počítá. Chybí mi tam Alex Munroe ;)
- Fotonický otisk v simulátoru? Fotonický otisk, kterému se dá zvětšit rozlišení?? :-) CSI přišlo se superzoomem, tak Voyager musí mít fotonický otisk?
- A heleme se, Vulkánka. Neříkal náhodou Vorik, (kdepak ten asi čistí trubky) že na lodi Vulkánky nejsou a tudíž ho Pon farr zabije? No nic :)
- Ta Bolianka má být pořád stejná Bolianka, jak koukám, akorát ji hraje už asi 4. herečka :)
- Ale je to 105. epizoda, kde se vyskytuje poručík Ayala. Tak aspoň ten, když už nikdo jiný.
- Tuvok dobře blázní. Škoda, že se usvědčil pomocí zaostřeného fotonického otisku, a to podle tělesné výšky 182cm. Tomu říkám exaktní metoda, pyčo.
- Ale místy to má dobrou psycho atmosféru; skoro ala Frame of Mind.
- Počítač neumí dešifrovat starou bajorštinu a bajoranské členy posádky (a že jich není málo :) ) si na pomoc nepozvou. Ale hlavně, že mají 182cm vysoký fotonický otisk ;)
- Chak na první 'Pagh t'em far, B'tanay' nereaguje. Pak to Kačaba zopakuje a stále nic. Ale jakmile to Tuvok zařve do komunikátoru, tak ejhle, mozek se vymyje. To je celkem fail.
- Scéna z vězení s retrospektivami není vůbec zlá. Recyklace muziky z Emanations mi ale už vadí.
- Líbí se mi ovšem, že Teero ví, na jakou stranu barikády Tuvok patří. | Keith Szarabajka je mimochodem skvělý hlasový herec!
- Prioritou Makistů nebylo ihned převzít loď, ale utíkat do kajut a převléknout se do svých starých hadrů! Ale do těch nových uniforem se prostě nepřevleče nikdo! :-)
- Chak s koulema! Super. Škoda, že mu k tomu musí dopomoct brainwash.
- Ten test loajality je možná klišé, ale dobře provedené.
- Cestou do strojovny si Chak koule zase uřezal :-/
- A závěr je už bohužel typicky voyagerový. Všichni se sejdou, Knedlix "zavtipkuje" a hrozně dělají, jak je daná aktivita baví. Tady je to tedy ta projekce v kině.
- Double feature jsou už potom padesátky jak vyšité.
Chtěl bych dát víc, ale na jednu suprovou scénu přišla vždy rychlá odpověď, čili tak 50:50, neboli 3/5.

Critical Care
- VFX oddělení se na modelu té planety docela vyřádilo, ale pořád to není profesionální práce. Vždyť souběžná SG-1 S4 měla svého času efekty na srovnatelné úrovni, a to při desetinovém rozpočtu. Někdo někde dělal něco zatraceně špatně. Nebo zatraceně dobře; podle úhlu pohledu ;)
- Společnost třídící občany do kast. Nevím jestli je to přímá narážka na Indii, nebo shoda náhod, ale sedí to.
- Čímž nám vyvstává opět stejná problematika, jako teď už snad v každé druhé epizodě. "My sice budeme všude tvrdit, jak je multi-kulti důležité, ale jakmile nejedete podle našich standardů, tak jste pičusové a váš pomýlený náhled na svět je třeba od základu překopat, protože jinak nejste právoplatná civilizace." Zajímalo by mě, jak by tyto věci procházeli v dnešní TV.
- Poprvé za dlouhou dobu se tu docela povedlo držet měřítko. Mohlo to být lepší, ale v rámci produkčního času OK.
- Supporting cast rozhodně zajímavý! Gregory Itzin sice hraje pořád stejné role, ale co naplat, když mu ty prospěcháři tak skvěle jdou :)
- Nevím, na co si Doktor hraje. Ano, složil Hippokratovu přísahu, ale v tomhle případě je 1st&foremost členem Hvězdné flotily a sorry, tohle je tvrdě v rozporu s její filozofií.
- Lovení podvodníčka bylo takové, ehm.. typické, ale sem se to Kačabino přehrávání docela hodí. A s Tuvokem tvořili pěkný pár.
- Vůbec nevím, co se stalo s tím mladým dělníkem, co Doktorovi pomáhal. Zemřel na nedostatek medikace, zabili ho? Proč je toto nevyřčené? Kvůli ratingu, maybe?
- Zároveň si myslím, že pokud na industriální planetě pracuji jako dělník, moje sociální postavení není na nule.
- A taky pokud ta civilizace nemá dostatek prostředků, tak IMHO nemůže plýtvat energií na to, že Doktora fyzicky transportuje site-to-site klidně i o jen třeba 6 metrů, několikrát za sebou.
- Dramaturgické boty nejsou tak časté, ale tady Knedlix vyčítá Tuvokovi, že vězni hrozí splynutím myslí, přestože ho nemohl slyšet, protože přišel o sekundu později. No a že Knedlix toho vězně otrávil, to je taky nějak košer. A když už Knedlix vlastně není součástí sboru, tak by mu mohl klidně dát malý waterboarding, ne?
- Konečné řešení je zase z toskového ranku, ale bývá to i horší.
- Za samotný závěr ale bod přidávám, protože je pěkně depresivní a Doktor se, chca nechca, musí nad sebou zamyslet.
2,5/5

Inside Man - A to "nejlepší" nakonec...
- "Neobdrželi jsme flotilní vysílání za minulý měsíc." A není to proto, že už nejste u toho cyklického pulzaru? ;)
- Tom: "Další měsíc bez pošty to nezvládneme, Harry." A to mu píše jen jeho otec, kterého nemusí. Jaké histerii asi propadá zbytek lodi?
- btw, nikdy se už nezmínilo, jestli ta B'Elannina matka skutečně zemřela, nebo byl celý děj 6x03 jen přelud.
- Proč poslali hologram z Voyageru na Zem, tomu rozumím (nebo.. dejme tomu), ale proč sakra posílám ze Země na Voyager Barclayho?! Pomsta jeho šéfa, že má Reg větší úspěchy?
- Pan Brokolice je i po deseti letech podporučík. Ale pořád větší kariérní postup, než má O'Brien :)
- Neodpustím si to: Barcley je na lodi v nové uniformě. Nejenže nepadne jediné vysvětlení, ale on se ho na to ani NIKDO z lodi nezeptá, nikdo se nad tím nepozastaví, kurvanoha! Toto mě tak dráždí! Urgh... Veškeré okecávání proč ty uniformy nemají, už je stejně dávno pokořeno tunou platných argumentů, ale prostě mě to regulérně sere.
- Geodézní radiace? Geodézní vesmírný zlom?? What?!
- Dwight dokazuje, že kdyby nehrál takového vola, tak by byl rozhodně mnohem zajímavější postavou. Tedy v podstatě to, co jsem říkal u Life Line.
- "Jiná loď by to nezvládla, ale Voyager - loď zázraků, to určitě dokáže." Je mi zle!
- Harry: "Už úplně cítím chuť mámina jídla." No, do prdele práce, pro koho ten seriál je? Dost se divím, že to mělo vůbec nějakou sledovanost, natož abych se pozastavoval nad jejím poklesem.
- Tom: "Tohle je Voyager!", Harry: "Loď zázraků!" Jasně, ještě mu tu píčovinu všichni žerte a zopakujte to 7x, abych vrhnul rovnou a nemusel čekat na Body and Soul.
- I s tou Seven to posírají. Ne, pokud jí Reg řekne, že na ní budou čekat davy, pomalu jako na věrozvěsta borgského zániku, tak by tuplem nechtěla zpátky, ale tady je to najednou jiná postava a imponuje jí to. Achich ouvej...
- Pathfinder 'take-a-leave' plot strikes again :-(
- Tyhle rádobyftipné ferengské crew obchodních lodí, které mají být třeskutě humornou vložkou, jsou jednou z nejhorší součástí Treku, co existuje.
- "Jé, Deanno, kde je Will?" "Dorazí na naši společnou dovolenou až v pátek." Jasně, ze stejné lodi. Make perfect sense! :-( To si vážně nemohli vymyslet jiný důvod?
- Deanna, v jednodílných plavkách, si před Regem okamžitě zakryje prsa. Proč proboha?!
- "Pozor na Borgy nebo Romulany, určitě mě sledují." Tady máš Xanax a táhni.
- "Komandér Harkins mě většinou vyslechne." Z toho, co jsme viděli, tak zatím nikdy.
- "Regi, a neukradla ti Hologram tvoje přítelkyně?" That's kinda offensive, when you think about it :)
- Ale není to nic proti Regově imitaci Janeway. Které se tedy řechtají, až se jídena otřásá.
- "Doktůrku, neser, nebo ti zkroutím golfové hole!" Ferengové do Regova programu nacpali i prchlivost? Proč by u všech Nagusů dělali něco tak kontraproduktivního?
- Projekt Pathfinder řeší Owen Paris, tak minimálně v kontinuitě je slyšení u něj správně. Ono ale nahnat Herda do seriálu není žádná práce. Admirál uhodil hlavičku na hřebíček - ano, Ferengové ukradli hologram, protože si ho někdo koupí. A já se ptám? Proč neprodat flotilní hologram, s kupou evidentně důležitých a tajných dat, nějakému kupci v dosahu a obstarat si borgské nanosondy někde v BQ, kde jich bude kupa. Třeba El-Auriané určitě vědí... Ale to by nemohl přijít na pořad dne geodézní zlom ;)
- Leosa Regovi řekne, že ušáci pasou po nanosondách, ale on to nikomu dál nepředá, protože je přesvědčen, že by mu nevěřili. OMG
- "Doktore, fakt mě mrzí, že jsem ti málem zlámal hole. Friends again?" "No, samozřejmě, vždyť já hned věděl, že to nemyslíš zle." #...
- Je to příšerně předvídatelné a všichni to vědí. No co se asi stane, když zlý hologram umí imitovat hlasy...
- Přes geodézní zlom nejde odeslat zpráva z konce, na kterém byl vytvořen. Ale neživá hmota z druhé strany projde bez poskvrnky ;)
- A opět ukecáváme protivníka aby to vzdal. Ale já řeknu, že takhle lame je to málo. Mělo by to být ještě více průhledné a hlavně ještě hůře zahrané! :-(
- No a Ferengové se z toho samozřejmě poserou strachy.
- Harry je smutný a tak mu Knedlix musí upéct mámin jablečný koláč, chudinkovi. Ach, to je tak dojemné...
- Deanna zve Rege na večeři s Willem, který mu chce dohodit nějakou děvu. Co bych jako divák ocenil? Kdybych tu večeři s Willem viděl, když je na něj celou epizodu odkazováno. Ne? Tak si vyližte prdel!
0/5
Yakuzza - 19. září 2016 19:54sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek: Vidim to podobne. Celou dobu jsem cekal, ze Neelix keca a nakonec z toho clovek moc chytry nebyl. Konec epizody beru taky jako fail.
Mvek - 19. září 2016 19:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ad Haunting..., já to tedy bral tak, že se to nestalo, nebo spíše ne takto. Vyjevení dětí beru zase tak, že si prostě neprošly tím vyprávěním pohádek a hororů, protože byly asimilované moc brzy, nebo na to prostě pozapomněly. Takže tady s tím nemám nejmenší problém.
A celkově také jiné pojetí atd., prostě epizodu beru v pohodě, i když jsem si celou dobu myslel, že tam bude nějaké lepší vysvětlení těch tajností, to byl fail.
Telemachus Rhade - 19. září 2016 17:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza:
Pokud nekdo vaha, ehm, nemela by byt snad rada, ze chcipnou?

No ale to je přesně ono. Nemělo :) Toby by jich naopak mělo být velmi líto, protože pod vší tou technikou jsou to chudáci uvěznění jedinci. A vůbec, jsi hovno sluníčkový :-)

Ne, ale ono to je konzistentní. Viz "I, Borg" nebo "Child's Play". Už tolikrát mohlo být po problému, ale Flotiláci to prostě rázně vzít nedokážou.
Yakuzza - 19. září 2016 15:35sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade:
- Využívají pulsar, aby zesílili signál a nějak se budou spojovat s Voyagerem jednou za měsíc. Tradá a je to! Žádné vysvětlení, prostě nazdar :)
Pozor, on to byl cyklicky pulsar, coz je naprosto dostacujici vysvetleni, proc jednou za mesic ;)

- Harry si stěžuje, že není povýšen také. Pěknými replikami se mu ten Berman mstil :)
Tahle jeho hlaska se mi ale docela libila.

- Královna zeleně září i uvnitř Unimatrice, protože je tak mocná a démonická! :-)
Jedna z nejvetsich debilit cele epizody, pamatuji si, jak me to tenkrat prastilo do oci.

Jinak tedy - Life Line mam rad, jak kvuli kontinuite, tak i skrz Zimmermana, Haley, Barclayho i Troi. Ale dovolim si zopakovat jeden fail, ktery si z tama pamatuju, a uz jsem jej tady zminoval:

Dr. Zimmerman (539xx): "I haven't left Jupiter Station in over four years."
Haley pozdeji: "Stardate 53292. My program malfunctioned, and you canceled a lecture on Vulcan and came all the way home to repair me."

The Haunting of Deck Twelve si pamatuju kvuli prikazu Janewayove pocitaci, at ji zabije :) Jinak samozrejme hruza s Neelixem, ale ocenuji aspon docela originalni pojeti.

Unimatrix Zero jsem nemel rad nikdy a asi mit nikdy nebudu. Prijde mi to proste uz uplne mimo, co se Borgu tyce. Kralovna vyslycha svoje vojaky? Wat? A scena, kdy kralovna odpaluje jednu lod za druhou a "vydira" tim Janewayovou, ktera se malem rozplace... jakoze WTF? To uz nedavam vubec. Pokud nekdo vaha, ehm, nemela by byt snad rada, ze chcipnou?
Koncept takticke krychle je taky docela bizar, drive byvala "takticka" kazda krychle. No jo, ale to bylo v dobach, kdy kdyz se reklo Borg, posrala se pulka kvadrantu strachy. V tomhle bode si kazdy predstavi par roztresenych zelenych retardu se zelenou kralovnou s uchylnymi sklony.

Btw. vetsi barevne pestrosti v S7 jsem si vsiml taky, uz pri vysilani v CT.
Telemachus Rhade - 19. září 2016 15:15sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Life Line
- Pamatoval jsem si to jako dobrou epizodu. Moc to sice neznamená, ale.. :) Namlouvám si, že můj pozitivní přístup k tomuto nepramení z důvodu, že Lewis Zimmerman je vlastně DS9 postava :)
- Jupiter station je pěkná. Koncepčně vychází ze hřibu i těch stanic z TMP a TWoK, ale přesto je dostatečně jiná.
- Co si budeme povídat, mohlo by to být bez Barclayho. Aspoň se tu ale chová o mnoho lépe než v Pathfinderu.
- Lewis tedy od "Doctor Bashir, I Presume", nějakého 3,5 roku, poměrně zchátral, ale trpí nevyléčitelnou nemocí, tak OK. Namaskovaný není špatně.
- Využívají pulsar, aby zesílili signál a nějak se budou spojovat s Voyagerem jednou za měsíc. Tradá a je to! Žádné vysvětlení, prostě nazdar :)
- Doktorovy zkušenosti s nanosondami jsou logické, proč ne. Ale že by posádka vyměnila možnost komunikace za protažení hlavního (jediného) zdravotnického důstojníka, to je hodně přitažené za vlasy. Že ho pustila kapitán, to je rovnou debilita. Vždyť ho potřebují každou chvíli. Co tak zvládne Paris - opravit zlomenou kost?
- Lewis má dobrý vkus na vytváření holografických asistentek.
- Lewis je taky s DS9 podezřele konzistentní. Picardo zbytečně nepřehrává a vůbec se na to nekouká špatně.
- V AQ mají správné uniformy. Ono se to nezdá, ale je potřeba to ocenit :)
- To klíčování je z dnešního pohledu krapet nedokonalé.
- I na lodi se řeší podstatné věci. Jednak se tedy dovídáme, že admirál Hayes setkání s krychlí přežil, byť mu zničili lodičku, a taky se ptá na status Makistů na lodi. Na poměry seriálu naprostý kontinuitní luxus! :)
- Tarlakiané jsou evidentně vesmírnými Thajci. Masáž? Tarlakijsou!
- Deanna tady má svůj význam. That's new. Akorát se ale dobře ukazuje, že ona je psycholog na houby :)
- (před)finální dialog Doktor/Lewis je prostě dobrý. Kolikrát to se dá ve Voyageru říct?
- Teď už ovšem považuji nepřevlečení posádky do nových uniforem za totální aroganci producentské moci a za regulérní chybu. Je to prostě blábol. A to, co přijde mezi první a druhou částí Unimatrix Zero, to jen umocňuje.
Každopádně ale kdyby bylo víc takhle dobře napsaných epizod, nezlobil bych se. - 4/5

The Haunting of Deck Twelve - Odpad! Můžeme dál?
- Let's make an episode about Neelix and the Kids, what a great idea! No, it is not.
- Herecké umění Ethanola Phillipse by se mělo postavit mimo zákon.
- Kompletně zhasneme a nejzvědavější skupince lidí na lodi neřekneme proč. Namísto toho pošleme k dospělému Výčepovi Knedlixe, aby mu vyprávěl creepy bedtime story pro desetileté. What a great idea! No, it is not.
- Knedlix, krom všechno nesnesitelného, je taky příšerný trouba. Celkově prostě postava k hovnu.
- Tal Celes again, nice. Škoda, že je tu zase za kravku. + Nechápu, proč na ní má Sedmá spadeno. Protože šikanování je kůl? To je totálně neTrekové.
- Jak se ty dětičky vždy jakoby vylekají, když Knedlix řekne něco jakoby děsivého. To je tak mocně špatné! :-(
- Následuje příšerné knedlixování o délce cca 10ti minut.
- "Ale třeba jsem vám jen kecal a všechno si to vymyslel." OMG
- Aha, takže nevymyslel, ale snažil se být vtipný. OMG
- Proč to těm dětem do hajzlu tajili? Vždyť to absolutně nedává smysl...
0/5

Unimatrix Zero, Part I
- Stejně jako TNG se mid-season story mezi S6 a 7, se i toto věnuje Borgům. Tady říkám - proč ne. Jsem mnohem radši, když se to věnuje královně, než Lorovi s Datem.
- Navíc nějaký problém s udržitelností sítě při počtu X miliard připojených, je víc než logický. Provedení ovšem... :)
- Studiová džungle - nedoceněné umění.
- Anika v růžové blůzce.. LOL
- Paris je povýšen "na plného poručíka". No, není. Ta půlpecka znamená podporučíka, nebo-li 'junior grade', ale ok, prostě na to serem :)
- Harry si stěžuje, že není povýšen také. Pěknými replikami se mu ten Berman mstil :)
- Borgové jsou tu prezentovaní jako jasná destruktivní síla. Příjemná změna.
- Samotná podoba Erellovy unimatice je ale lehce nepochopitelná. Je toto mix vnímání přírodních krás všech jejích uživatelů? Pokud ano, nemám s tím problém.
- S čím ovšem problém mám, je měřítko. Pokud ukážu, že nejobydlenější část toho údolí je v deltě řeky, očekávám, že se dej bude odehrávat v oné říční deltě, ne někde na kopci. A taky pokud řeknu, že tam žije 10 tisíc lidí, tak čekám nějaký komparz a ne 8 statistů z čehož jeden je přirozeně Klingon a druhá byla asimilována u Wolfu 359 :-D
- Královnino jednání a uvažování ale není psané špatně. Vlastně je tu perfektně slizká. A Susanna Thompson hraje lépe než minule. O dost.
- Žádné velké hádky Chak/Kača - také příjemná změna.
- Borgové logicky musejí mít něco jako central plexus, ale úplně se mi nelíbí plán ze Dne nezávislosti - vypustíme virus do jednoho zařízení, rozleze se všude po Galaxii.
- Koncept taktické krychle mi taky není proti srsti.
- Plán vyžaduje zničení Delta Flyeru, tak ho zničíme. Prostě zničíme. S vědomím toho, že v hangáru nevybereme další z dvaceti kusů. To je taky velká změna k lepšímu.
- Akorát to asimilování na konec epky je strašně laciné. Úplně to řve "my chceme být jako TBoBW". Toho je škoda, jinak byly určité prvky příjemně inovativní.
2,5/5

Unimatrix Zero, Part II
- Barvičky jsou konečně zpět. Už jsem toho odbarvení celé šesté řady měl po krk.
- Teď se oklikou vrátím k tomu, proč pokládám nepřevlečení se posádky po Life Line, za tak velký prohřešek. No jednoduše proto, že když mohou mít komplet nové trikordéry, tak si můžou zreplikovat i ty hadry. Nevěřím, že kus vlákna je energeticky náročnější na výrobu, než slitiny trikordéru. Doteď měla indikační lišta, i další kontrolky, barvu žlutou, odteď svítí modře.
- Asimilovaní členové posádky mají neutralizátory, aby se nepřipojili ke Společenstvu. Ok, tak odsud to ten Odpor má :)
- Central Plexus je pěkně vyvedený. Žlutá, s náznaky zelené a červené, se tam dobře hodí.
- Máme tu problémy Chak/Paris. To nemuselo být.
- Tuvokovo postupné ovládání královnou je dobře udělané.
- Kačaba s tou modrou diodou, aby náhodou nebyla podobná Locutovi, to je zoufalé. Co všichni mají s tou modrou?
- B'Elannu už plně asimilovaný Tuvok odhodí stranou a žádný další Borg se jí nevěnuje. Prostě tam leží a pak si odejde pryč :)
- "Obnovila jsem tvou podobu pro holopřenos, protože jsou lidé marniví." WHAT? :-D Jsou i lepší cesty jak přiznat, že měl maskér volno, nebo byl drahej :)
- Sevenina romance, nebo spíš její problémy s ní, mě nebavily.
- Když už jsme u Axuma, tak ten tvrdil, že patroluje hranice tekutého prostoru, takže je na druhé straně Galaxie. Ty vole, nějaké vnitřní koheze v seriálu třeba?? Ne, proč. To byl hodně tuhý přešlap.
- Královna zeleně září i uvnitř Unimatrice, protože je tak mocná a démonická! :-)
- Všechny tyhle technicko-kontinuální boty degradují (4. pád) dobré monology mezi královnou a Janeway.
- Obechcání královny, styl James T. Kirk vs. computer.
- Na vyrušení Unimatrice nula musí i Vojíždělův deflektor svítit zeleně :) Ale zase bylo milé, jak přiletěl Korok s koulí. Jen by mě zajímalo, jak dokázal odpojit od Společenstva celou posádku a ještě zamezit královně v autodestrukci.
- No ale dobrá... Na konci se vlastně nic nestalo, tak si dáme černou kávu a zapomeneme na to. Picard se sice pořádně nevzpamatoval nikdy, ale Tuvok to jistě dá levou zadní ;)
1/5
Telemachus Rhade - 15. září 2016 10:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Sedmička je něco, co mě nudilo už ČT poprvé. Takové věci jako Natural Law jsem dost možná nedokoukal nikdy.

Seven: Zajímavé. To potvrzuje to, co jsem si tak nějak myslel.
Yakuzza - 14. září 2016 12:44sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade: Jak to tak ctu, pripomina mi to, proc se mi nechtelo sepisovat hodnoceni ke kazde epizode zvlast. Protoze bych porad dokola nadaval na ty same veci nebo typu veci :)

Jinak, Ashes To Ashes me jenom desne nebavila, v Child's Play si matne pamatuju, ze jsem docela rozdychaval pristup Janewayove.
Good Shepherd mohla byt dobra nebyt tech nesmyslu, ktere zminujes. Ale treba Tal Celes a její okénko..., to souhlas, taky se mi to libilo.
Live Fast and Prosper imho taky delali na drogach. Pusobi to tak trochu jako nikdy neodvysilana epizoda TASky.
Muse... well, originalitu ocenuji taky, ale jinak opet spis nuda.

Jsem zvedav, co budes rikat na Unimatrix Zero a celkove sedmou radu.
(Nedavno jsem si vzpomnel na onen pocit, ktery divak v sedmicce kolikrat ma, a sice ze DQ je vpodstate pekne misto k zivotu :) Bizarni byl treba Paris v Endgame, ktery poslal do riti Harryho a jeho sileny plan, argumentujic tim, ze se mu brzo narodi dite a DQ je jeho domov. Jak kdyby se vpodstate uz vratit ani nechtel. What?)
Seven - 13. září 2016 09:18sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade:
Z rozhovoru s Jennifer Lien z 2010 - "There were a lot of poor acting choices on my part. I wasn’t really thinking as creatively as I could have with my acting choices. So I’m not really proud of that one, but I was very grateful that they asked me back and that I got to see everyone I’d worked with. But I hadn’t been acting for such a long time and to pick up with a character I hadn’t been with, and to try to have continuity with a character who was so different from what I’d played and to act so out of character – with the other characters, who had developed so much (in her absence) – it was hard. But everyone did their best to work with me."

Nicméně ta epizoda je tak dementní...že špatně hrající Lien je tam nejmenší problém.
Telemachus Rhade - 12. září 2016 18:31sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Občas se objeví něco, co si zaslouží samostaný příspěvek.
Nesnášim časovky. Naprostá většina z nich prostě nedává smysl. Ale jedna věc je, aby smysl nedával časový paradox. Druhá věc je, aby nedávalo smysl nic...

Fury - We'll defile what we can!
- Tuvoku, blíží se vám tříciferné narozeniny, že? Co na tom, že už vám je ve skutečnosti 112. A na to, že jste mi to řekl už 2x, taky kašlu!
- Kes. Za 3 roky z nádherné blondýnky 90ti letou strařenou. Ani na ocampská léta to nesedí.
- Navíc ukradla Braxtonovu loď z Future's End. Interirér, přesněji.
- Před špatným greenscreenem ničí, co ji přijde do cesty. She's bad! What a twist!
- Krom gelových balíků je loď vybavena nevyčerpatelnou armádou nanitů, kteří okamžitě látají všechny rozervané přepážeky. Kdyby ne, tak k Zemi dorazí asi půldruhé trubky.
- Muzika je recyklovaná někde z TNG S3/4.
- Lieutenant Torres is dead. Víc netřeba říkat, odteď víme, že jde o časovku a nic z toho se nestane. Tohle je příšerně trapný způsob psaní.
- Jennifer Lien tedy prošla velkou proměnou i v normálu, nevím, jestli za to mohlo už tehdy bumbání... Každopádně takhle Kes prostě nevypadala. As simple as that.
- Pokud má epizoda rozpočet 4,6 mega, tak to v praxi znamená, že vás narvou do stejných hadrů jako před třemi lety, bez jediné přešívky. Nevím, jestli mám gratulovat, nebo ne. Radši ne.
- Barva warp jádra nesedí s S1. To pokládám za megafail.
- Voyager je v DQ podle tvrzení počítače 56 dní. Mezi Caretakerem a epizodou Phage (představením Vidianů) uběhlo 10 týdnů podle SD, která tehdy slušně seděla. Je tedy holý nesmysl, aby Kes zaprodávala loď dobře známým Vidianům. Toto je časovka, tedy epizoda pracující s časem, tudíž budu pedant i v tomto ohledu.
- The Doctor is choosing a name again. Yeay!
- Hydroponie, fajn, proč ne. Možná bych ocenil, kdyby tam rosly stejné rostlinky jako předtím, a ne jen výlučně chilli papričky, but that's just me.
- Kes narve Kes do šuplíku pod kytičky, do kterého by viděl každý, kdo by do skladiště přišel.
- V jídelně mám aspoň trochu pocit, že můžeme být 56 dní po příletu. Neelix se ještě normálně baví s Tomem.
- Barvy interiéru lodi nesedí a světlo je přílišně tlumené. Organický feeling prvních tří řad se nekoná.
- Ensign Wildman, nice. Nějaký speciální důvod, proč je pouze v retro-epizodě a nikde jinde v sezóně?
- Drdol je česaný nějak jinak. Hala-bala.
- Tuvokovi se honí v hlavě útržky věcí příštích. Proč? No ale dobrá... Že by si při stavění Deltaplánu pak už nevzpomněl, že o něm měl vize?
- Tuvok vidí malou Naomi a Borgy ve výklencích ve skladišti, a to včetně Seven. Bullshit!
- Carey. Nějaký speciální důvod, proč je pouze v retro-epizodě a nikde jinde v sezóně?
- Kes mám rád, ale zápornou postavu nehraje moc dobře.
- Její souboj s Kačabou je skvělý. Jedna nestřílí a druhá neútočí :)
- Chyba s tuvokovými narozeninami again. Kdyby to někdo nestačil postřehnout napoprvé.
- Kes, dle Kačaby, namluvila nahrávku před třemi lety, tedy těsně než odešela z Voyageru. To pokud vím měla kudrnaté vlasy do půl zad. A proč vlastně čekala skoro 3 roky od incidentu, než to namluvila? Oh my, to je tak debilní!
- Stará Kes si horko těžko rozpomíná na věci minulé... Ale jak se s čím zachází a co se kde nachází, to věděla dokonale.
- Kes jsme převedli zpět na světlou stranu. Hurá! Víme, že se dokáže dostat na Ocampu, tedy 40K LY od jejich současné pozice. Zeptáme se Kes na případnou pomoc? Ne! :-D
- Místo toho, aby se třeba viděla s posádkou, tak zamíří rovnou do transportního boxu. Alespoň že je tam ten Knedlix.
Jeden z doposavad nejhorších odpadů. 0/5

Stačilo udělat prostě jen díl s Kes, když už chtěli. Žádné cesty časem, prostě jen důstojný rozlučkový díl. Jestli beru celký seriál jako promrhanou příležitost, tak u S6 to platí trojnásob :-/
Telemachus Rhade - 09. září 2016 18:29sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Ashes to Ashes - Půl roku jsem si od toho dal pauzu, abych jako první schytal zrovna něco takového...
- Ten druh nekrofilních popelářů jsou Češi. Přízvuk je jasně prozradil.
- realtime rendering 1999/2000 version ft. all the useless beeping when rotating an object
- Mezoti je fajn. Škoda, že tu nemá žádnou roli.
- Parenthood issues - nějaká zastírání, že tohle je vlastně moralizující show pro děcka, definitivně padla.
- Lindsey Ballard, důstojnice zesnulá před téměř třemi lety, najde Voyager se slovy "come on, I know you're there". To je jako šestinásobná výhra eurojackpotu v řadě!
- Nemluvě o tom, že Voyager od jejich posledního setkání urazil 30K LY, tj. stejnou vzdálenost, jaká je aktuálně dělí od Země. Rozumný kapitán by okamžitě chtěl získat jejich pohonnou technologii.
- Lindsey si byla až do S4 velmi blízká s Harrym - bullshit. Ona byla důvod, že šel na Akademii a celou dobu ji tajně láskoval - bullshit. Libby najednou neexistuje? Ach jo :-/ (Bryan Fuller ... executive story editor)
- Lindsey je taková creepy. Ne zombie creepy, ale prostě creepy. A v těch zrzavých vlasech ještě o něco víc.
- Mezoti je fajn. Neříkal jsem to už?
- Každá rasa v DQ je silnější než Voyager a Borgové. Proč jsou proboha Borgové vnímáni jako vážný problém, když jim trvá asi 60 minut sundat štíty Vojížděla na 3/5 nadpolovičního výkonu, zatímco kdejaká civilizace 2x vystřelí a štíty jsou fuč.
- Zajímavý etický problém, ale to zpracování... No, však zbytek téhle věty dobře znáte. Za námět a Mezoti 1/5.

Child's Play - 1st annual Voyager sciece fair. Yeay!
- Mezoti je fajn.
- Těžký humot na uvítanou.
- Parental issues - tentokráte doslova. Icheb je v podstatě dospělý, ale Kačaba si hraje na anti-barnevernet a bez ohledu na cokoli ho okamžitě lifruje jeho rodičům. Pádné argumenty od Seven nehrají roli a klausovským arogantně nadřazeným stylem celou epizodu vysvětluje "hmm, ne, já si nemyslím, že máte pravdu; pravdu mám já a tak to bude".
- Mám takovou chuť to hodit do odpadu... No jenže ale jak hodit do odpadu něco, co po jedenácti letech od BotBW přijde s tím, že Borgové po svých útocích nechávají díry v zemi, a dokáže to tak pěkně zapracovat.
- Z prvního pohledu na jeho rodiče je jasné, že to jsou minimálně masoví vrazi. Výčepův tatík je Mark Sheppard aka Romo Lampkin z BSG.
- Tahanice rodičů se sociální pracovnicí a arbitrem jasně stranícím rodičům. Může mi někdo vysvětlit, co tyhle sračky dělají v SF seriálu?
- Mezoti to celé nevědomky vyřeší. Ona je prostě skvělá herečka. Možná nejlepší dětská jakou jsem viděl.
- Můj hlavní problém s touto epizodou je ale následující: Pokud se Kačaba rozhodne vrátit Icheba k jeho rodině, tak ho vědomě vystavuje vysokému riziku reasimilace. V momentě, kdy se o to jeho rodiče aktivně pokusí, je to už ovšem špatně a musíme udělat cokoli pro jeho záchranu, přestože on může být klíčem k porážce nejobávanějšího nepřítele. Úplně stejně jako v "I, Borg" - máme možnost je porazit, ale nevyužijeme ji, protože by to narušilo naši image falešné morálky. To je prostě absurdní.
- Tohle kalifornské "do 21ti jsi dítě a budeš poslouchat, po 21ti jsi dospělý a dělej si co chceš" je tak nějak na hlavu padlé.
- Jenže dramaturgicky to nebylo špatné, druhá půle byla celkem napínavá, kontinuita dejme tomu sedí a některé dílčí aspekty nebyly vyloženě zlé + to není horší než třeba "Riddles", takže 2/5

Good Shepherd
- Dnes začínáme chybou renderu, nebo respektive chybou renderovacího týmu. Úvodní pohled na Voyager nám ho představuje přímo zpředu s finálním zoomem do kapitánovy pracovny. Mezitím vidíme okny do jídelny a pod nimi do kapitánčiny kajuty. Přestože Kačaba stojí v pracovně, u ní v kajutě se nacházejí dvě postavy - zřejmě Chak a Seven. Co tam dělají? To je tam Kačaba nechává sbližovat se nebo WTF? Jinak ale záběr pěkný. (vsadím se, že originálně max v 480p, aby se musel předělávat :-D )
- Pokus o remake Lower Decks? Škoda, že to nevyšlo :)
- Tal Celes je pěkná, dnes známá hlavně z JAGu a NCIS New Orleans. Škoda, že tu hraje takovou kravku.
- Výborné je, jak si tam předávají paddy a doručují je fyzicky mezi palubami, jak na nezasíťované Battlestar. Kdyby to dávalo nějaký smysl, bylo by to ještě lepší ;)
- Poprvé tu vidíme palubu 15 alias lodní kumbál - místo pro elitní, mnohačlenný bajorsko-bolianský klub BB15. Soudě podle této epizody tam ještě uklízejí plešaté černochy.
- Podle nákresů se tam nenachází v podstatě nic důležitého krom senzorových relé, ale přesto jsou tam motory slyšet nehlasitěji z celé lodě. Sense? None.
- Ta schůzka v pracovně mělo být hodnocení posádky? LOL
- Ale dobře, tak tam máme tři budižkničemy, co se jen vezou. Toho si všimli jako až teď? :-) Tuvok tam jiné Boliany a Bajorany utáhává k smrti nesmyslným cvičením v S1 a těhletěch volů si všimnou teď? Ne, to je prostě blábol.
- btw, jak uvěřitené pro vás je, že všichni tihle byli například v "Basics" na té planetě? A kolik jste tam viděli modrých Bolianů? :) Vzhledem k větě, která tu padne: "kdyby probíhala normální rotace, tak jsou převeleni, ale takhle jsou tu už šest let" to působí ještě hůř, než jak to vypadá.
- Při příchodu na deck 15 se Kačaba chová děsně arogantně a povýšenecky.
- Ten žlutý (přestože je vědec) arogantní tlučhuba jí to ale dává pořádně sežrat a my jsem tak svědky totálního selhání přirozené autority a velitelské hierarchie.
- Tal Celes a její okénko, ve kterém vysvětluje, že se dostala do Flotily jen proto, že tam potřebovali Bajorany kvůli propagandě. To bylo vynikající. Bohužel to zazdili tím, jak ona sama má o sobě mínění totální nuly, která všechno zvoře a už to dávno vzdala. Až divadelní úroveň přehrávání :-/
- Což ostatně zde platí i pro Mulgrew beze zbytku. Ona je prostě divadelní herečka a roli kapitána v seriálu neměla nikdy získat. Taky to nebyla prvotní volba, že.
- Chování všech v kritické situaci bylo, no, výživné.
- Závěrečné zhodnocení kapitána: "Jsem prostě dobrá!"
Nápad dobrý, ale stejně OMG - 1,5/5.

Live Fast and Prosper
- Ano, plácání se dlouho v jediném koutě vesmíru může mít za následek podobné situace, ale seriously? Stejné střihy uniforem, stejné látky, stejné barvy, stejné metalické nabarvení komunikátorů, které jsou jen větší? Vždyť to je tak lame...
- Neelix zase někde nabral nějakou cetku, zapojil ji do systému lodi, které jsou, na rozdíl od minule, nyní kompletně propojené a působí varieté nesouvisejících problémů všude po lodi, a to včetně přetížení sonické sprchy a tvorby mikrobů v jídle. No, tak jo, no.
- Neelix a Tom Paris - idioti prvního kalibru. "Hmm, jak jsme jen mohli skočit na tu fintu se sirotky..." Ty vole...
- Emzák XYZ na čtyřicátou sedmou na posádku štěká, že chce reparace a oni furt vysvětlují a tápou, že jak je to možné a my nic. Takhle reálné rozhovory neprobíhají snad ani v tom nejutopičtějším scénáři.
- Hra s třemi kalíšky a doktorův humot. Ty vole... #2
- Další no-name emzák evidentně silnější než Borgové.
- Vulkánci nelžou, tedy krom Spocka, Tuvoka, T'Pol a všech ostatních.
- Máme mocný plán, který závisí na tom, že vězeňkyně musí přeprat nebo zastřelit Neelixe. Nice thinking! :-)
- Podle Tuvoka logické jednání při finální přestřelce bylo tak logické, až jsem si nasadil kožich a šel se opalovat.
- Tři kalíšky again a Tom a Neelix po pakledsku "My jsme chytří, he he, he."
1/5 he he he

Muse - Není nejmenších pochyb, že tohle dělali na drogách.
- Mermomocí chcete, aby se vaše epizoda jmenovala Můza, ale kvůli DS9 to nejde? Kein problem, vyhoďte "the" a je to.
- Pamatoval jsem si, že je v tom nějaká hezká blondýnka, ale jak jsem to neviděl 15 let, tak jsem si samozřejmě nemohl spojit, že jde o Kellie Waymire - Ellie Cutler z Enterprise.
- Ten se zjizveným obličejem vypadá jako Bra'tac. Aha, to je Bra'tac. Výlet do LA se mu kvůli téhle pidiroličce zřejmě i tak vyplatil. Tak s rozpočtem 4,4 mega na epizodu asi jasně, no.
- Jinak je to ale docela slušné komorní drama o dvou hercích, kteří se oba ocitají v nepředstavitelných situacích a vzájemně si mají čím pomoci. Slušné zpracování v kombinaci s docela zajímavou výpravou a mixem řecko-anglického divadla, je natolik neotřelou záležitostí, že mi to až celkem sedí.
- I básník mi byl povědomý - také vedlejší herec z S1 Enterprise :)
- Líbilo se mi jak herci balancovali na ostří nože kam až mohou zajít a kde už to bude znamenat ostří v krku.
- No parental issues and no humot.
3/5

Nejnovější   Novější 505 - 524 / 4902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o