Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Voyager

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 4902
O seriálu
Děj se odehrává v letech 2371 až 2378.
Vesmírná loď USS Voyager NCC-74656 je při pronásledování makistické lodě vtažena do delta kvadrantu bytostí zvanou Ochránce. Seriál popisuje cestu Voyageru zpět do prostoru Federace. Posádku lodi tvoří členové hvězdné flotily a Makistů.
Seriál má sedm sezón a je čtvrtým hraným seriálem z vesmíru Star Treku. V seriálu se objevuje řada nových druhů (Kazoni, Vidiáni, Hirogeni, Malonové atd.), posádka se opakovaně utkává i s Borgy.
Star Trek: Voyager byl fanoušky přijat poměrně rozporuplně, o čemž je možné se přesvědčit i v tomto fóru.

Herecké obsazení
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway), Robert Beltran (Chakotay), Roxann Biggs-Dawson (B'Elanna Torres), Jennifer Lien (Kes), Robert Duncan McNeill (Tom Paris), Ethan Phillips (Neelix), Robert Picardo (Doktor), Tim Russ (Tuvok), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti), Garrett Wang (Harry Kim)

Internetové zdroje o seriálu
Memory Alpha | Wikipedia | Ex Astris Scientia | IMDB.com | Jammer's Reviews
Další zajímavosti
Popis cesty Voyageru | Hodnocení jednotlivých episod od TR

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 388 - 407 / 4902Starší   Nejstarší

Mirak - 09. leden 2019 16:54sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Sad
leena - 09. leden 2019 15:56sipka
ZAMĚŘIT
leena
ja si tedka davam taky rewatch a proste kdyz me epka nebavi tak ji preskakam a pak jedu na dalsi :) jsem u treti sezony :)

jedinej trek, ktery mam prekoukany uz aspon dvakrat mpozna spis trikrat a porad me bavi :)
Telemachus Rhade - 09. leden 2019 15:17sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
:-)
Seven - 09. leden 2019 15:15sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Ne, zatim me od komentovani dalsich epizod odradily dalsi epizody :)
kapitan Pike - 09. leden 2019 15:10sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Seven: Jinak doufám, že jsem tě svými poznámkami neodradil od komentování dalších episod :-)
Seven - 08. leden 2019 22:37sipka
ZAMĚŘIT
Seven
No, mě ještě napadlo, že je Maj Caluh se svou kazonskou frakcí mohl pronásledovat mimo obyvyklé území jako bílou velrybu.
Mvek - 08. leden 2019 20:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak:
3. řada Enterprise je víc Voyager, než Voyager :)

Jop.
Mirak - 08. leden 2019 19:25sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3. řada Enterprise je víc Voyager, než Voyager :)
kapitan Pike - 08. leden 2019 19:21sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
I když tedy na Danaru taky narazili asi po 10 episodách, takže spíše platí tvrzení, že toho během prvních dvou sezón uletěli málo.
kapitan Pike - 08. leden 2019 19:11sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Seven: Jo, u těch Vidiánů to smysl celkem dává. U Kazonů je to zvláštní, uvážíme-li, že naráželi stále na ty samé postavy :-) Ale i tak si myslím, že nějaký souvislý story arc, o rozsahu třeba pěti episod, o jednom druhu by byl lepší. Bohužel to se Trek naučil až na konci DS9.
Seven - 08. leden 2019 19:03sipka
ZAMĚŘIT
Seven
kapitan Pike:
Nebylo by to rozhodně poprvé, kdy by vojenský velitel upřednostnil vlastní zájmy před zájmy svých podřízených. A vzhledem k průměrné délce života ve 24. století měla šanci se návratu na Zem dožít. Jen si vzpomeňme, kolika se dožil McCoy.

No, popravdě, tohle bych pochopila u velitele, kterého by doma nic nečekalo. Janeway ale narozdíl od Kirka nebo Picarda na Zemi zanechala partnera a psa.

Taktéž si měli autoři uvědomit, že ta loď by měla letěl plus mínus po přímce, tj. je blbost Vidiány recyklovat až do konce druhé sezóny.

Což souvisí s otázkou, kterou jsem kladla na začátku, o jak vysoce rozsáhlou civilizaci se muselo jednat, když umírají tisíce lidí každý den po dvě millenia. V případě, že se jednalo o obrovskou civilizaci rozlezlou po oné části kvadrantu, dávalo by to do konce druhé série smysl. Ostatně, pokud se namýlím, oni toho ty první dva roky zase tolik neuletěli.
kapitan Pike - 08. leden 2019 18:16sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Voyager si pamatuju lépe než TNG, tak si dovolím kratší komentář k jednotlivým episodám.

Caretaker
Za mě v rámci Treku relativně ok pilot, ač mám raději Emissary. Trpí to typickými porodními bolestmi, které tam Seven detailně vypsala. Oceňuji určité detaily jako třeba start z DS9 či let do Badlands, tj. zasazení do Trekového universa tam bylo promyšlené. Zopakuji pouze to, co je za mě nejstupidnější moment: První důstojník se rozběhne kamsi do prdele ve chvíli, kdy se má připravit na náraz. To mi připadalo WTF už cca v jedenácti, kdy jsem to sledoval poprvé.
Ještě poznámka k setrvání v delta kvadrantu. Ona Janeway mohla chtít v delta kvadrantu zůstat. Pro ní to byla životní příležitost prozkoumat dosud neprobádanou část Galaxie a (v případě úspěchu) si tím vysloužit si ostruhy. Což jí ve výsledku vyšlo. Nebylo by to rozhodně poprvé, kdy by vojenský velitel upřednostnil vlastní zájmy před zájmy svých podřízených. A vzhledem k průměrné délce života ve 24. století měla šanci se návratu na Zem dožít. Jen si vzpomeňme, kolika se dožil McCoy.

Parallax
Typická anomaly of the week episoda. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby šlo o zamítnutý scénář k TNG. Hlavní problém je, že je to zoufale nudné. Paradox, že Voyager na začátku nabízí pomoc sám sobě, je možná zajímavý, ale rozhodně nic, z čeho by si měl divák sednout na zadek. Humot se zmenšujícím se Doktorem byl občas i trošku vtipný. Seznamovací dialogy jsou samy o sobě zábavné, ale v širším kontextu je to děsně ploché.

Time and Again
Chápu, že při natáčení TOSky neměli chechtáky (love, škvarky atd.) na masky a tudíž emzáci vypadali jako lidé. Ale ve Voyageru, s rozpočtem X milionu na episodu, je to hodně smutné. A ještě horší je fakt, že na tomto nedostatku stojí celá zápletka. Hláškou o zvláštní barvě vlasů Janeway to určité nezachránili, spíš naopak. Opět paradox: Pokus o záchranu způsobí katastrofu, před kterou měl tento pokus zachránit. Menší nuda než Parallax, ale více WTF elementů.

Phage
Nápad na vyspělou civilizaci, která trpí smrtelnou nemocí, je zajímavý. Mohla to být zajímavá episoda s temnou atmosférou, bohužel to zabíjí humotné scény typu Neelix potřebuje poškrabat. Ale Voyager se těch temných episod zkrátka bál. Taktéž si měli autoři uvědomit, že ta loď by měla letěl plus mínus po přímce, tj. je blbost Vidiány recyklovat až do konce druhé sezóny. (Dtto. Kazoni.) Ale to není chyba této episody.

The Cloud
Líbily se mi hlavně interakce mezi posádkou (hlavně Kim-Paris), ostatně na tom je episoda založená. Sandríne's bar je zajímavá lokalita. Občas si říkám, že simulátor vlastně slouží pouze pro vytváření pozemských lokací, ale když si vzpomenu třeba na to generické mimozemské zlo ze třetí sezóny, tak je Sandríne's vlastně super :-) Též mě zde bavil Doktor. Zvířecí společník byl trochu WTF, na druhou stranu je to zmíněno ještě několikrát v seriálu, tak máme alespoň kontinuitu. Bavil jsem se u toho dobře.

Eye of the Needle
Romulanský vědec byl rozhodně zajímavá postava a po stránce dialogů je to asi zatím nejlepší episoda. Na začátku seriálu je příjemný ten optimismus, kdy posádka věří, že se zvládnou brzy vrátit domů.
Seven - 08. leden 2019 13:44sipka
ZAMĚŘIT
Seven
1x06 The Cloud
- Voyager letí teprve pár týdnů. Dle všeho opět není ve warpu, protože se B'Elanna hrabe v kalibraci jádra. Tom a Harry se nedokážou dohodnout, jestli mají kapitána pozvat ke stolu nebo ne.
- kde vzal Neelix ty ingredience. Proč tam má tři prdele granátových jablek? Vyčerpal energii na jejich zreplikování a pak je zničil svým vařením?
- poprvé vidíme náznak Janewayové lásky ke kávě.
- nemáme poradce, takže Chakotay navrhuje se sjet a popovídat si s halucinací zvířátka.
- jak se Harry stal vyšším důstojníkem zůstává záhadou.
- problém zápletky s mlhovinou je, že je naprosto generická, mám pocit, že jsem si v TNG viděla šedesátkrát a navíc poměrně brzy po Parallaxu připomíná Parallax.
- Neelixův záchvat "podívej, do jakýho průseru nás zase zatáhla" je takový náhlý odnikud a nekozistentní s tím, jak se choval doposud.
- Tom se ve vězení naučil lézt cizím mužům do pokoje...hmmmm...
- "Našel jsem to místo potom, co mě okradli." Kapsářství jako atrakce pro turisty, v tom je Praha už napřed.
- Chakotay přišel Janewayový ukázat svůj pytlík a tvrdí, že ho ještě nikdy nikomu neukázal. Vsadím se, že to říká každý.
- "Ach oči moje, jsme daleko od našich předků i zadků, od polévkových kostí našeho lidu..."
- celkově docela meh, možná až na poslední scénu v simulátoru, kdy se Janewayová trollí u kulébru
2/5 za interakce mezi posádkou

1x07 Eye of the Needle
- ta šance fakt není 1:4, protože červí díra klině může končit i v paralelním vesmíru nebo v jiné galaxii
- proč se tak ženou do Alfakvadrantu, když je Země v Betakvadrantu? Nechala si snad Kathryn na DS9 fén?
- máme tu další ukázku ošklivého chování k hologramům. Začíná to být únavné. Už jen chybí nějaký Bulanin záchvat vzteku.
- mamánek Kim má strach, jak těžký musí být pro rodiče, že tam není a nevolá jim. Ještě nepřestali slavit.
- najednou nikoho netankují replikátorové příděly, Janewayová vesele replikuje bujon a džus.
- po promluvě do duše se Janewayová rozhodla zajímat o Doktora.
- zatím je to v interakci s romulanským věcem nejzajímavější epizodou série, alespoň z mého pohledu
- asi nikdy nepochopím ty rozhodnutí mužů zbouchnout ženu a zmizet na tři roky do vesmíru, na moře atd..
- transportér je hezký nápad, ale jsme v první řadě, takže to nebude tak lehké.
- Kes se zdá vzrušená představou pitvy. Možná je její vztah s Neelixem ještě perverznější, než jsem si myslela.
- Doktor má strach, aby ho nenechali navždy zapnutého. No, hádám, že pokud by se měla opustit loď, Janewayová by šla poslední a zapnula autodestrukci, aby Voyager nepadl do nevhodných rukou, takže by nebyl zapnutý dlouho.
- no, měli se zeptat na datum dřív.
- jedna z mnoha rolí Vaughna Armstronga.
- a končíme na smutném "umřel a možná nikomu nedal naší poštu".
- Baxter cvičí a cvičí a cvičí do zranění, protože jinak by se zbláznil. Možná by měl méně cvičit a více masturbovat a bude v pohodě...teda až na ten karpál potom.
- Doktor by chtěl jméno...a tím nám zaíná série dementních joků a narážek.
3/5, celkově mě to docela bavilo
Seven - 08. leden 2019 10:34sipka
ZAMĚŘIT
Seven
1x04 Time and Again
Tuhle epizodu jsem poprvé viděla až v nějaké té letní repríze v 1999. Dojem na mě z ní zanechaly jen Janewayové vlasy. Podle toho, jak to vypadá, padl na ty příčesky veškěrý rozpočet na zbytek epizody.
- Harry nechce jít na rande s Delaneyovými. Které se tak 5 sérií ješte neobjeví. Tom tvrdí, že má doma pět holek...Tome, ty holky, co mají úchylku na psaní vězňům, teď už nezajímáš.
- nevím, jestli je v tuhle chvíli horší Kes paruka nebo její funkce "rezervní Deanna Troi"
- nikdy mě nepřestane fascinovat, že na nebezpecné výsadky vždycky jdou ti nejvyšší dustojníci.
- a kdo by to byl čekal, průser, kapitán a hlavní pilot se propadli do minulosti. Naštěstí mimozemštani vypadají úplně stejně jako lidé, takže zapadnou.
- civilizace, kde všichni nosí víceméne to stejné, jsou strašidelný. Hurá do korzetu, od kolébky po hrob. Na druhou stranu, nelze si nevšimnout, že v tom má Janewayová pěkný nohy. Paris má asi tu delší sukýnku proto, že nemá pěkný nohy.
- super nápad, prorážet se davem zápasícím s policií. Doposud epizodu na planetě tak nějak zachraňuje interakce mezi Parisem a Janewayovou, ale prdelí myslí oba.
- jo, teď si tam vezměte náramky, aby vás nevcucnula anomálie.
- zrecyklovaný kulisy z TNG a Generations aneb pojďme tu cizí civilizaci udělat co nejlevněji.
- ekoteroristi mě asi budou srát v každý civilizaci.
- ten strážnej v boudě hrál candycrush, že začal reagovat až když mu přibehli k boudě a ne, když venku zastřelili jeho kolegu?
- Kes je mi většinou v celku jedno, ale tady mi to její Troiování leze na nervy
- samozřejmě príčinnost...nikdo si nic nepamatuje, resetu button, jedeme dál...takové opakující se téma ve Voyageru. A Doktor opět neví nic o tom, že Kes a Neelix jsou na lodi noví.
2/5

1x05 Phage
Epizoda se nejspíše snažila být ambiciózní ve vývoji postav jako Neelix nebo Doktor a v představení nové civilizace vesmírných malomocných. Popravdě se to moc nepovedlo, v konečném důsledku asi zatím nejvíce rozčilující díl.
- když jdeš do jídelny a zjistíš, že z ní Smeťák udělal kuchyň...z věcí, co pokradnul na lodi, bez dovolení. Být kapitánem, vysadím ho na tom dilithiovým planetoidu, kokota. Na druhou stranu, kdy to stihnul? Nikdo si nevšimnul, že tam neco dělá? Prišlo jim to vtipný?
- řekl praporčíkovi, ať ohlídá na chvilku kuchyň...a šel na výsadek. Nikoho nezajímá, jestli šel praporčík z noční nebo jestli má zrovna mít někde službu. Každopádně Neelix tvrdí, že se na misi týden připravoval a že musí jít. Očividně předstíral, že ví, že na planetoidu se dá narubat dilithium. No a zjistili jsme, že nedá, takže tam ani nikdy nebyl. On si prostě zaslouží zemrít.
- chodba na planetoidu je recyklovaná z Caretakera
- Neelix neposlouchá Chakotayovo rozkazy a přijde o plíce. Nechte ho zemřít.
- 24. století...bez plic vydržíš i přes hodinu. Doktor se nevzteká, že nemá Talaxiany a Neelixe na záznamu, asi se tam mezitím byli představit.
- nechci nic říkat, ale nešlo by treba ty Neelixovo plíce naklonovat? Ne, že bych toužila po tom ho zachránit.
- chtěla bych vědet, dle čeho Tuvok poznal kazonský játra, když Kazony videli naposledy v pilotu, nikoho z nich nepřenášeli a ani nepitvali...
- kňů, mělas mě nechat umřít, musíš jít dál...já už nechci tohle sledovat. Souhlasím s Neelixem, měli ho nechat umřít.
- no, dejme tomu, že zápletka s tím, že Doktor zjištuje, jaké to je s pacienty a že se bude muset jeho program přizpůsobit tomu, že není doplněk do krize, ale jediný lékař, je alespoň trochu zajímavá. Zbytek už ne.
- kolik asi muselo být Vidiánu, když jich umírá tisíce každý den už po dvě tisíciletí? Museli být rozlezlí po kvadrantu jak krysy. Taky nikdo neřeší, jak moc je ten jejich mor nakažlivej.
- Vidiani mají alespoň zajímavý design, škoda, že bez toho Phage jsou to zase akorát generická nalepená čela.
- Kes se rozhodla stát medičkou. Na pár let tím Parisovi ušetří jeho oblíbený přesčasy na ošetřovne.

1/5, znova už to vidět nechci nikdy
Seven - 08. leden 2019 00:37sipka
ZAMĚŘIT
Seven
1x03 Parallax
Když Voyager v televizi nahradil TNG, byla toto první epizoda, kterou jsem viděla. A popravdě mě tehdy nedonutila zapnout si další díl. Nicméně si pamatuji, že jsem při ní v jednu chvíli i zapla vysavač a vysála koberec. Dalo by se tedy říct "this episode sucks". Poznámky ze sledování:
- no tak, Chakotayi, fakt budeme dělat, že je v pořádku, aby B'Elanna mlátila ostatní důstojníky? Klingonský původ tohle neomlouvá.
- Maquis si šíří drby a chystají vzpouru (poprvé se objevuje Seska, ve vědecké uniformě). Chakotay dělá, že nic. B'Elanna mlátí věcma, lidi a Chakotay na ni prostě jen...zakřičí, že se má omluvit? Tohle už je na nějaký léky a terapii. Pro oba.
- dáte si dva semestry biochemie a je z vás medik...
- Janewayová má pravdu, že B'Elanna se nedokáže ovládat a nedodělala akademii. Chuckles může nakrásno mluvit o tom, že by na akademii mohla učit, ale že nemáte mlátit ostatní lidi a máte se kontrolovat se učí už ve školce. To ve zkouškách na akademii nejsou psychotesty? Jak se tam vůbec dostala? Pozitivní diskriminace klingonů?
- druhá zápletka s Doktorovým srážením je tam proto, abychom si uvědomili špatný vztah posádky k hologramům?
- singularita zápletka je velmi generická
- analyzovala jsem, analyzovala jsem, analyzovala jsem a přišla na velký hovno - vědecká analýza kapitána Janewayové
- B'Elanna se náhodou trefila do něčeho, co by náhodou napadlo i kapitána a tak Carrey utře hubu...nasere ho to tak, že radši dalších sedm sezón půjde pěšky za lodí
- Tom "Obvious" Paris...plus jeho úloha zde je klást hloupé otázky, aby se mohl divákům vysvětlit technoblábol. Jeho specializace na Akademii bylo pilotování, biochemie a vaření piva. Jeho neznalost kvantové mechaniky ho tedy diskvalifikovala z báječného letu s B'Elannou, která tím získala prostor pro dojemný hovor s kapitánem...která je nejspíše druhým nejlepším pilotem na lodi.
- Carrey je naštěstí profesionál. Ale furt se mu neomluvila, i když jí pogratuloval.
- a na závěr si potřeseme ručkama, že "naše posádka, Chucklesi, tak drž hubu a krok".

Celkové hodnocení: 1.5/5 za to, že tam nebylo moc Neelixe

Seven - 07. leden 2019 23:24sipka
ZAMĚŘIT
Seven
1x01-02 Caretaker
Dělala jsem si poznámky během epizody. Předně to nikdy nebyl bůh ví jak úžasný či extra povedený pilot. Ale ani moc dobře nezestárnul. A nyní již postřehy během epizody:
- dozvídáme se o Maquis a mají dramatickou scénu...že jsou Maquis bude hrát roli...no, asi 7x za celý seriál, když se to bude hodit
- Nick Locarno, ehm, Tom Paris si v celé první scéně s Janewayovou zachovává tón, z kterého nelze vyčíst, které věci myslí vážně, a kdy si z ní dělá prdel. Mimochodem, trestanecká kolonie na Zélandu? Lol.
- jak Harry Kim prošel akademií a stal se důstojníkem zůstává záhadou
- seznamujeme se spoustou postav jako Stadi, první důstojník nebo hlavní lékař...kteří jsou v první polovině mrtví a nikdo je následujících sedm let nezmíní
- je zvlaštní, že i když jsou zasnoubení, Kathryn a Mark spolu nežijí - nutí ho vzít si k sobě domů její zbouchnutou čubku a posílá ho k sobě domů vyzvednout pelíšek
- Locarnova, ehm, Parisova backstory je naznačena tak, aby v podstatě zůstala stejná jako TNG, ale zároveň nebyla žalovatelná
- "Brace for impact." Místo aby se chytil nejbližšího zábradlí, rozeběhne se první důstojník kamsi do prostoru a...nepřežije. Prostě ke Flotile mohou jen ti nejlepší...
- Tomíkův výraz, když se dozví, že je na druhý straně galaxie, jasně naznačuje, že si měl radši odkroutit zbytek trestu.
- zatímco Harry hasí můstek, Janewayová...se vydá z můstku do strojovny kecat do práce inženýrům. V následující scéně je Harry náhle na ošetřovně a pomáhá drzému hologramu ošetřovat raněné. Kdo tedy zůstal z důstojníků naživu a na můstku? Zdá se, že pouze Tom Paris, prostě ten člověk, jak si ještě před dvěma týdny dával pozor, aby mu neupadlo ve sprše mýdlo.
- farma jak z poloviny 20. století...facepalm...o celé této scéně škoda mluvit...by mě zajímalo, co asi předtím říkala B'Elanna
- u Janewayové těžko říct, jestli ji ta jehla bolí anebo ji fakt užívá...
- zajímalo by mě, co tam dělal tři dny Doktor, když ho nikdo nevypnul
- co to mají ty entity za úchylku převlíkat se za dědky
- v první scéně s Ocampy je fakt otravná hudba
- Kimovic maminka volala Janewayový, že si Harry zapomněl doma klarinet...což naznačuje, že Harry Kim, důstjník, bydlel v mamahotelu
- automatický překladač si rychle přebral Talaxštiny, Knedllix ani nemusel říct dvě slova, aby si počítač analyzoval syntaxt, slovní zásobu a tak dále a rovnou ho to překládalo. To mě asi rozčiluje víc, než to, že je to otrapa ze smeťáku a že ani jedna warpu schopná civilizace v okolí dle všeho není schopná vyrobit vodu. Kurva, i Matt Damon na Marsu si zvládnul vyrobit vodu.
- už z prvního setkání Tuvoka a Neelixe je jasné, že je to začátek série velmi otravných scén.
- snad ještě horší je B'Elannina neschopnost sebeovládání, kterou celoživotně svádí na svou "klingonskou" část. Pro srovnání si vzpomeňme na Worfovu stoičnost nebo K'Ehlyr. Fakt blbá výmluva, Bulano.
- Ocampský komplex je prostě obchoďák. Koukla jsem se na net. Je to Los Angels Convention Center.
- pan smeťák si zreplikoval zastřelený gauč
- Kazoni, warpu schopná civilizace, která vaří v kotlíku na ohni a motá si do hlavy kamení.
- to, že Neelix neřekl Janewayové a tak dále o Kes je asi jediná pochopitelná věc, co za celý díl udělal, přeci jen o posádce Voyageru nic nevěděl.
- jaký překladač mezi sebou mají B'Elanna a Harry s Ocampy? Nebo Ochráncova stanice funguje jako TARDIS?
- zbraně pro všechny! I Toma a Neelixe.
- 24. století, takže "indian custom". A to je jen první v řadě bot vůči původnímu obyvetelstvu ameriky.
- když Beltran hraje, je to o něco horší, než když tam jen sedí jak bluma
- Ochránce ani na okamžik nenapadlo vzít na palubu skupinu Ocampů a naučit je se stanicí zacházet a postarat se o svou kolonii.
- nechat na stanici časované nálože, případně jednoho či dva obětavé důstojníky Flotily, co by ji vyhodili do vzduchu po přenesení Voyageru domů, nenapadlo ani Janewayovou ani Tuvoka.
- Chuckles bude hlídat, aby Paris nedostal do držky. A jupí, velcí zlí vzbouření Mauqis bez keců sklapnou, nahoděj uniformy a půjdou hákovat podle předpisů, s Chuklesem v čele.
- "We'll be valuable collegues!" And really bad comic relief... Jasně, vezměme si na palubu týpka, co se živil prodejem smetí a holku, co nikdy neopustila svoji domovskou planetu.
- Kesin tribble je snad jediná věc horší než Janewayový drdol.

Celkové hodnocení:
2.5/5 za to, že ten facepalm jsem udělala jen jeden
Seven - 07. leden 2019 17:41sipka
ZAMĚŘIT
Seven
A co teprve to, jak se pokusil ukrást Enterprise D, to už neokecáš.
Lt.Shark - 06. leden 2019 11:58sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Prostě ten oficír v Generations není Tuvok, ale noname člověk, takže to použít nešlo :-)
Telemachus Rhade - 06. leden 2019 11:48sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S tím Tuvokem to opravdu hodně hapruje, a to přitom GEN a Flashback jsou od sebe dva roky daleko, natočit něco z toho prostředí by tedy dávalo mnohem větší smysl. Navíc v tom prokletém díle ještě řeknou, že po incidentu s Praxis z Flotily odešel :)

Ale tak holt zadání znělo jasně: udělat něco z TOS.
Pozemstan - 06. leden 2019 00:37sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade, S.S.Enterprise: Zajímavé. Mylně jsem se domníval, že Tim Russ hrál již v ST VI, ovšem bez vulkánských uší, takže proto museli část záběrů přetočit. Ale, jak koukám, Russ se vlastně objevil až v Generations na můstku Enterprise B, odkud by asi ani žádné záběry použít nešlo (na druhou stranu by asi Tuvok býval mohl sloužit nejprve na Excelsioru a poté i na Enterprise B)...

Nejnovější   Novější 388 - 407 / 4902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o