Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Voyager

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 4902
O seriálu
Děj se odehrává v letech 2371 až 2378.
Vesmírná loď USS Voyager NCC-74656 je při pronásledování makistické lodě vtažena do delta kvadrantu bytostí zvanou Ochránce. Seriál popisuje cestu Voyageru zpět do prostoru Federace. Posádku lodi tvoří členové hvězdné flotily a Makistů.
Seriál má sedm sezón a je čtvrtým hraným seriálem z vesmíru Star Treku. V seriálu se objevuje řada nových druhů (Kazoni, Vidiáni, Hirogeni, Malonové atd.), posádka se opakovaně utkává i s Borgy.
Star Trek: Voyager byl fanoušky přijat poměrně rozporuplně, o čemž je možné se přesvědčit i v tomto fóru.

Herecké obsazení
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway), Robert Beltran (Chakotay), Roxann Biggs-Dawson (B'Elanna Torres), Jennifer Lien (Kes), Robert Duncan McNeill (Tom Paris), Ethan Phillips (Neelix), Robert Picardo (Doktor), Tim Russ (Tuvok), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti), Garrett Wang (Harry Kim)

Internetové zdroje o seriálu
Memory Alpha | Wikipedia | Ex Astris Scientia | IMDB.com | Jammer's Reviews
Další zajímavosti
Popis cesty Voyageru | Hodnocení jednotlivých episod od TR

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 380 - 399 / 4902Starší   Nejstarší

leena - 21. leden 2019 21:53sipka
ZAMĚŘIT
leena
5x04 hezka epizoda :)
leena - 13. leden 2019 12:36sipka
ZAMĚŘIT
leena
Hmm si rikam, kde sakra berou porad nove a nove raketoplany...
leena - 11. leden 2019 11:07sipka
ZAMĚŘIT
leena
Seven 303504: pro me je rewatch kdyz odkoukam vic jak 75% epizod serialu...myslim ze uz jsem dostatecne soudna aby ztracela zbytecne cas epizodama, ktery me nabavili uz pri prvnim pruchodu :)
Telemachus Rhade - 10. leden 2019 10:01sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike: Námět na další řadu Prison Break ;)
kapitan Pike - 10. leden 2019 09:41sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Jo, Ex Post Facto je shitty Treková detektivka. Eye Of The Beholder, Meld nebo A Man Alone jsou kvalitou i zábavností úplně někde jinde.

Jinak tyhle "psychické" tresty jsou v Treku několikrát, ale to mi zase tak špatně nepřijde. Není totiž vůbec vyloučeno, že se toho dočkáme i v reálu, protože současný vězeňský systém má řadu nedostatků.
Seven - 09. leden 2019 20:29sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Rewatch je pěkně všechny epizody. Jinak je to pouhé sledování oblíbených epizod a to je hovno masochismus.
Seven - 09. leden 2019 20:27sipka
ZAMĚŘIT
Seven
1x08 Ex Post Facto

- neuvěřitelně blbé od začátku do konce
- ten pes je děsná krysa
- ty chaluhy rostou na nich nebo je to móda?
- takový ty chvíle, kdy si říkáte, že si radši pustíte setřih všech scén s Byronem.
- Henry na tu krysu do televize vrčí.
- nedostal se do podobně debilní zápletky Riker?
- Neelix opět na přes držku
- než začne Paris kritizovat kouření, měl by zjistit, co kouří a jaký vliv to má na tento druh, může to pro ně být stejně škodlivé jako pro nás žvejka
- překvápko, poškozuje to Parisovi mozek.
- zbytek nevím, usnula jsem, nemám sílu se vracet.

0/5 ani ten pes to nedokoukal
leena - 09. leden 2019 18:25sipka
ZAMĚŘIT
leena
proc?
Mirak - 09. leden 2019 16:54sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Sad
leena - 09. leden 2019 15:56sipka
ZAMĚŘIT
leena
ja si tedka davam taky rewatch a proste kdyz me epka nebavi tak ji preskakam a pak jedu na dalsi :) jsem u treti sezony :)

jedinej trek, ktery mam prekoukany uz aspon dvakrat mpozna spis trikrat a porad me bavi :)
Telemachus Rhade - 09. leden 2019 15:17sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
:-)
Seven - 09. leden 2019 15:15sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Ne, zatim me od komentovani dalsich epizod odradily dalsi epizody :)
kapitan Pike - 09. leden 2019 15:10sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Seven: Jinak doufám, že jsem tě svými poznámkami neodradil od komentování dalších episod :-)
Seven - 08. leden 2019 22:37sipka
ZAMĚŘIT
Seven
No, mě ještě napadlo, že je Maj Caluh se svou kazonskou frakcí mohl pronásledovat mimo obyvyklé území jako bílou velrybu.
Mvek - 08. leden 2019 20:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak:
3. řada Enterprise je víc Voyager, než Voyager :)

Jop.
Mirak - 08. leden 2019 19:25sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3. řada Enterprise je víc Voyager, než Voyager :)
kapitan Pike - 08. leden 2019 19:21sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
I když tedy na Danaru taky narazili asi po 10 episodách, takže spíše platí tvrzení, že toho během prvních dvou sezón uletěli málo.
kapitan Pike - 08. leden 2019 19:11sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Seven: Jo, u těch Vidiánů to smysl celkem dává. U Kazonů je to zvláštní, uvážíme-li, že naráželi stále na ty samé postavy :-) Ale i tak si myslím, že nějaký souvislý story arc, o rozsahu třeba pěti episod, o jednom druhu by byl lepší. Bohužel to se Trek naučil až na konci DS9.
Seven - 08. leden 2019 19:03sipka
ZAMĚŘIT
Seven
kapitan Pike:
Nebylo by to rozhodně poprvé, kdy by vojenský velitel upřednostnil vlastní zájmy před zájmy svých podřízených. A vzhledem k průměrné délce života ve 24. století měla šanci se návratu na Zem dožít. Jen si vzpomeňme, kolika se dožil McCoy.

No, popravdě, tohle bych pochopila u velitele, kterého by doma nic nečekalo. Janeway ale narozdíl od Kirka nebo Picarda na Zemi zanechala partnera a psa.

Taktéž si měli autoři uvědomit, že ta loď by měla letěl plus mínus po přímce, tj. je blbost Vidiány recyklovat až do konce druhé sezóny.

Což souvisí s otázkou, kterou jsem kladla na začátku, o jak vysoce rozsáhlou civilizaci se muselo jednat, když umírají tisíce lidí každý den po dvě millenia. V případě, že se jednalo o obrovskou civilizaci rozlezlou po oné části kvadrantu, dávalo by to do konce druhé série smysl. Ostatně, pokud se namýlím, oni toho ty první dva roky zase tolik neuletěli.
kapitan Pike - 08. leden 2019 18:16sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Voyager si pamatuju lépe než TNG, tak si dovolím kratší komentář k jednotlivým episodám.

Caretaker
Za mě v rámci Treku relativně ok pilot, ač mám raději Emissary. Trpí to typickými porodními bolestmi, které tam Seven detailně vypsala. Oceňuji určité detaily jako třeba start z DS9 či let do Badlands, tj. zasazení do Trekového universa tam bylo promyšlené. Zopakuji pouze to, co je za mě nejstupidnější moment: První důstojník se rozběhne kamsi do prdele ve chvíli, kdy se má připravit na náraz. To mi připadalo WTF už cca v jedenácti, kdy jsem to sledoval poprvé.
Ještě poznámka k setrvání v delta kvadrantu. Ona Janeway mohla chtít v delta kvadrantu zůstat. Pro ní to byla životní příležitost prozkoumat dosud neprobádanou část Galaxie a (v případě úspěchu) si tím vysloužit si ostruhy. Což jí ve výsledku vyšlo. Nebylo by to rozhodně poprvé, kdy by vojenský velitel upřednostnil vlastní zájmy před zájmy svých podřízených. A vzhledem k průměrné délce života ve 24. století měla šanci se návratu na Zem dožít. Jen si vzpomeňme, kolika se dožil McCoy.

Parallax
Typická anomaly of the week episoda. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby šlo o zamítnutý scénář k TNG. Hlavní problém je, že je to zoufale nudné. Paradox, že Voyager na začátku nabízí pomoc sám sobě, je možná zajímavý, ale rozhodně nic, z čeho by si měl divák sednout na zadek. Humot se zmenšujícím se Doktorem byl občas i trošku vtipný. Seznamovací dialogy jsou samy o sobě zábavné, ale v širším kontextu je to děsně ploché.

Time and Again
Chápu, že při natáčení TOSky neměli chechtáky (love, škvarky atd.) na masky a tudíž emzáci vypadali jako lidé. Ale ve Voyageru, s rozpočtem X milionu na episodu, je to hodně smutné. A ještě horší je fakt, že na tomto nedostatku stojí celá zápletka. Hláškou o zvláštní barvě vlasů Janeway to určité nezachránili, spíš naopak. Opět paradox: Pokus o záchranu způsobí katastrofu, před kterou měl tento pokus zachránit. Menší nuda než Parallax, ale více WTF elementů.

Phage
Nápad na vyspělou civilizaci, která trpí smrtelnou nemocí, je zajímavý. Mohla to být zajímavá episoda s temnou atmosférou, bohužel to zabíjí humotné scény typu Neelix potřebuje poškrabat. Ale Voyager se těch temných episod zkrátka bál. Taktéž si měli autoři uvědomit, že ta loď by měla letěl plus mínus po přímce, tj. je blbost Vidiány recyklovat až do konce druhé sezóny. (Dtto. Kazoni.) Ale to není chyba této episody.

The Cloud
Líbily se mi hlavně interakce mezi posádkou (hlavně Kim-Paris), ostatně na tom je episoda založená. Sandríne's bar je zajímavá lokalita. Občas si říkám, že simulátor vlastně slouží pouze pro vytváření pozemských lokací, ale když si vzpomenu třeba na to generické mimozemské zlo ze třetí sezóny, tak je Sandríne's vlastně super :-) Též mě zde bavil Doktor. Zvířecí společník byl trochu WTF, na druhou stranu je to zmíněno ještě několikrát v seriálu, tak máme alespoň kontinuitu. Bavil jsem se u toho dobře.

Eye of the Needle
Romulanský vědec byl rozhodně zajímavá postava a po stránce dialogů je to asi zatím nejlepší episoda. Na začátku seriálu je příjemný ten optimismus, kdy posádka věří, že se zvládnou brzy vrátit domů.

Nejnovější   Novější 380 - 399 / 4902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o