Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Voyager

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 4902
O seriálu
Děj se odehrává v letech 2371 až 2378.
Vesmírná loď USS Voyager NCC-74656 je při pronásledování makistické lodě vtažena do delta kvadrantu bytostí zvanou Ochránce. Seriál popisuje cestu Voyageru zpět do prostoru Federace. Posádku lodi tvoří členové hvězdné flotily a Makistů.
Seriál má sedm sezón a je čtvrtým hraným seriálem z vesmíru Star Treku. V seriálu se objevuje řada nových druhů (Kazoni, Vidiáni, Hirogeni, Malonové atd.), posádka se opakovaně utkává i s Borgy.
Star Trek: Voyager byl fanoušky přijat poměrně rozporuplně, o čemž je možné se přesvědčit i v tomto fóru.

Herecké obsazení
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway), Robert Beltran (Chakotay), Roxann Biggs-Dawson (B'Elanna Torres), Jennifer Lien (Kes), Robert Duncan McNeill (Tom Paris), Ethan Phillips (Neelix), Robert Picardo (Doktor), Tim Russ (Tuvok), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti), Garrett Wang (Harry Kim)

Internetové zdroje o seriálu
Memory Alpha | Wikipedia | Ex Astris Scientia | IMDB.com | Jammer's Reviews
Další zajímavosti
Popis cesty Voyageru | Hodnocení jednotlivých episod od TR

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 305 - 324 / 4902Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 07. červenec 2020 11:34sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Visitor a Wang o DS9, o Orville, o roli Kiry a o kapitánce Janewayové…
Macek - 01. červenec 2020 11:46sipka
ZAMĚŘIT
Macek
S.S.Enterprise: Jsou jen zmiňované. Enegrie z warpádra není úplně použitelná pro standardní "220V zásuvky" Primární účel warpjádra je nadsvětelný pohon. Tedy osobně mám spíše za to, že standardní zroj energie pro systémy na lodi jsou fůzní reaktory, ač nikdy jim pozornost věnována nebyla, ale zmíněno bylo několikráte.

Zakončil bych citátem "Tož, Vašu píču jsem taky nikdy neviděl, ale věřím, že ju máte"
S.S.Enterprise - 01. červenec 2020 09:51sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Macek: OK, ale pak si tedy neuvědomuju, že bychom ty fůzní reaktory někde viděli...

Nicméně nejde ani tak o zařízení, ve kterém dochází k výrobě příslušného typu energie, jako o to, jestli je ta energie k dispozici...
Mirak - 30. červen 2020 21:27sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x03 Parallax
- Dobrá popilotní epizoda, která se navzdory optimistickému konci úvodního dvojdílu naštěstí primárně věnuje napětí mezi příslušníky Flotily a Makisty. Na to, že má VOY devět hlavních postav, tak se Parallaxu do děje kupodivu povedlo smysluplně zapojit všechny hlavní (a k tomu dvě vedlejší).
- Více prostoru konečně dostal Chakotay, který se při hájení zájmů Makistů nebál občas i vycenit zuby. Přesně v téhle poloze si bývalého vůdce makistické buňky představuju. Spor o pozici šéfinženýra byl dobrý nápad a myslím, že se celkem pěkně povedlo ve vztahu B'Elanny a Janewayové ukázat ten postupný přerod od antipatie až po vzájemný respekt. Nicméně pořád si myslím, že po sedmi sezónách TNG si divák zaslouží něco ambicióznějšího, než vztekem zmítanou poloviční Klingonku, jejíž main thing je to, že se nedokáže ovládat. Ze smířlivého konce mezi B'Elannou a Careym a Chakotayem a Janewayovou už to zase působí, že se všechny problémy vyřešily během jediné epizody. Já chápu, že se tvůrci ve všech epizodách nechtějí věnovat napětí mezi smíšenou posádkou, na druhou stranu je to jeden z hlavních konceptů, které pro seriál vytvořili a domnívám se, že v rámci první řady by to napětí prostě všudypřítomné být mělo.
- Nápad se singularitou se mi vlastně docela líbil. I přes tunu technoblábolů je ten koncept ve výsledku vysvětlen pomocí jednoduché analogie se zamrzlou hladinou rybníka. To odhalení, že loď chycená v horizontu událostí je celou dobu Voyager není příliš úderné, ale o moc víc ze zápletky tohoto typu myslím vytěžit nešlo.
- odds & ends: Joke se zmenšujícím se Holodoktorem podle mě úplně nefunguje, ale jinak tu má pár zajímavých momentů, hlavně při interakci s Kes. ; Přišlo mi, že od Caretaker uběhlo dost času a víc by se mi líbilo, kdyby děj zasadili den až dva po po něm. ; Paris jako Captain Obvious: "It's Voyager! It's us!"

3,5/5

1x04 Time and Again
- Sama o sobě je to relativně ok epizoda, ale co se koncepce první řady VOY týče, tak má podle mě spoustu problémů. Když se zaměřím pouze na samotnou zápletku, tak mi to přijde jako naprosto standardní a průměrná časovka se všemi pro a proti, která nevybočuje z řady absolutně ničím a dokonce nechybí ani obligátní reset button. Jen možná stojí za zmínku, že v tom tentokrát hrála roli i Základní směrnice, což se dá přičíst k dobru.
- Osobně mi není jasné, proč by měl někdo v jakémkoli sci-fi seriálu potřebu sáhnout už u 1x04 po zápletce s cestováním v čase, ale u VOY tomu nerozumím už vůbec. Zápletky pro jednotlivé epizody by měly být podřízeny premise seriálu a ne naopak. Dalším problémem je, že se poprvé od Caretakera setkáváme s novou civilizací a oni vypadají úplně stejně jako lidé (a to v naprosto otřesných kostýmech). Vážně se nad tím nikdo z posádky ani nepozastaví? Já vím, že by se tomu VOY nedokázal vyhýbat celých 7 sezón, ale už v 1x04!? Scénárista prostě veškerou pozornost soustředil na svoji průměrnou zápletku s cestování časem a s ničím ostatním se nechtěl moc zdržovat. Nehledě na to, že už je to druhá epizoda po sobě, kde posádka Voyageru svými vlastními činy vytvoří časový paradox (a stejně jako Parallax je to plné únavných technoblábolů). Neuvěřitelné.
- Moc mě nebaví ta schizofrenie ve vyobrazení Parise, kdy se na tvůrci na jednu stranu snaží ukázat, že není tak nezištný, jako zbytek příslušníků Flotily, ale na stranu druhou ho už ve druhé epizodě ze čtyř vidíme, jak riskuje vlastní život, aby zachránil cizí. Latentní psychické schopnosti Kes nejsou příliš originální, ale dá se s tím pracovat a jsem zvědavý, jak to rozvinou dál. Chování Janewayové se zatím nedá nic vytknout, na druhou stranu mě ani nenapadá nic, co bych mohl pochválit.
- Jako bonus je v epizodě jedno z nejprotivnějších dětí, jaké jsem v seriálech za poslední dobu viděl.

2/5
Macek - 30. červen 2020 21:16sipka
ZAMĚŘIT
Macek
S.S.Enterprise: Vidíš a já měl za to, že warpjádro slouží jen pro cestování Warpem a na zbytek máš na palubě fůzní reaktory.
S.S.Enterprise - 30. červen 2020 13:55sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
a tak oni vlastně parkovali u planet i z jiných důvodů, než jídlo, takže ty zásoby prostě brali, když tam zrovna nějaké byly..
kapitan Pike - 30. červen 2020 13:40sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
S.S.Enterprise: Musíš nabrat dostatečně velkou zásobu. Viz třeba kořen Leola, který nabrali někde v desáté episodě a vydrželo jim to celých 7 sezón. Plus tam samozřejmě ještě byla hydroponická zahrada, ale jestli si to dobře pamatuji, o té jsme od odchodu Kes neslyšeli :-)
S.S.Enterprise - 30. červen 2020 13:36sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Seven: Ale je otázka, jestli opuštění warpu a zaparkování na orbitě a pak její opuštění, mezitím ještě transport na planetu, není energeticky náročnější, než smaotná replikace jídla, ale rozumím, že tím bych prostě jen potopil část konceptu VOY...
Seven - 30. červen 2020 10:01sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Jídlo nasbíráš na vhodné planetě, ale torpédo ne. Tudíž je logické si ušetřit energii raději na něco jako torpédo.
S.S.Enterprise - 30. červen 2020 09:27sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
tak ono to taky může být o energetické náročnosti procesu replikace, když se na Vgr snaží omezit i replikaci jídla, asi by je replikace té hlavice torpéda hodně vyčerpala ...
kapitan Pike - 30. červen 2020 07:54sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Já myslím, že je to jasné. Torpéda a raketoplány replikátor umí, uniformy ne :-)
Telemachus Rhade - 29. červen 2020 22:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Celé se to točí na tom, co vlastně replikátor je a není schopen stabilně zmaterialozovat, a co je vůbec zač fotonové torpédo. A jelikož nevíme ani jedno... :)
AVip - 29. červen 2020 20:38sipka
ZAMĚŘIT
AVip
U torpéd je problém bojová hlavice. Zbytek není problém vyrobit, protože přinejmenším v "beta kanónu" se torpéda bez hlavic používají coby nosiče vědeckých sond (což má logiku).

Takže by to chtělo nějaký stash na toto téma... :-)
S.S.Enterprise - 29. červen 2020 19:15sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Macek: 38 co zmínili na začátku + 85 zázračně objevných = 123 celkem není málo, ale je to jen to, co sme viděli na obrazovce
Macek - 29. červen 2020 15:38sipka
ZAMĚŘIT
Macek
S.S.Enterprise: Nechce se mi věřit, že jich vystříleli tak málo.
S.S.Enterprise - 29. červen 2020 10:26sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
1x09 Prime Factors
... velký šok, koukal jsem na tom po sérii ST1-7 a tak to na mě působilo jako nikdy nekončící nuda
S.S.Enterprise - 29. červen 2020 10:22sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
The definitive Voyager torpedo inventory log
kapitan Pike - 23. červen 2020 13:54sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Ještě s ní zachránil Parise a Kima v The Chute.
Seven - 23. červen 2020 13:31sipka
ZAMĚŘIT
Seven
V Timeless z něj vyndal vycpanou mouchu ze zpětnýho zrcátka a dal ji B'Elanně. A nakonec si ji sbalil a vypadnul...
Anonym: tuvok07 - 23. červen 2020 12:43sipka
ZAMĚŘIT
0
Jo, když poslali Knedlixe na Ferengy myslím :)

Nejnovější   Novější 305 - 324 / 4902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o