Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Voyager

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 4902
O seriálu
Děj se odehrává v letech 2371 až 2378.
Vesmírná loď USS Voyager NCC-74656 je při pronásledování makistické lodě vtažena do delta kvadrantu bytostí zvanou Ochránce. Seriál popisuje cestu Voyageru zpět do prostoru Federace. Posádku lodi tvoří členové hvězdné flotily a Makistů.
Seriál má sedm sezón a je čtvrtým hraným seriálem z vesmíru Star Treku. V seriálu se objevuje řada nových druhů (Kazoni, Vidiáni, Hirogeni, Malonové atd.), posádka se opakovaně utkává i s Borgy.
Star Trek: Voyager byl fanoušky přijat poměrně rozporuplně, o čemž je možné se přesvědčit i v tomto fóru.

Herecké obsazení
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway), Robert Beltran (Chakotay), Roxann Biggs-Dawson (B'Elanna Torres), Jennifer Lien (Kes), Robert Duncan McNeill (Tom Paris), Ethan Phillips (Neelix), Robert Picardo (Doktor), Tim Russ (Tuvok), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti), Garrett Wang (Harry Kim)

Internetové zdroje o seriálu
Memory Alpha | Wikipedia | Ex Astris Scientia | IMDB.com | Jammer's Reviews
Další zajímavosti
Popis cesty Voyageru | Hodnocení jednotlivých episod od TR

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 275 - 294 / 4902Starší   Nejstarší

leena - 28. srpen 2020 00:45sipka
ZAMĚŘIT
leena
Mirak 313131: me vzdycky prisel Neelix a Kes jako totalne zbytecny postavy a vzdycky me tam stvaly.
Mirak - 27. srpen 2020 23:13sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
2x03 Projections
- Vděčné téma. Bohužel musím konstatovat, že byť se mi epizoda kdysi hodně líbila, tak jsem z ní byl teď po letech zklamaný. Když to porovnám s intezivněji a hlavně důmyslněji pojatou TNG Frame of Mind, tak je Projections slabší snad ve všech ohledech a těch pár povedených vtípků to nezachrání. Problém je, že je záhy jasné, že je nějaký problém s Doktorem nebo se simulátorem, takže ta hra na to, co je skutečné a co ne, samozřejmě moc nefunguje. Příliš tomu nepomáhá ani fakt, že VOY během své krátké existence v epizodě zaměřené na Doktora už podruhé využívá prapodivnou poruchu simulátoru.
- Velmi dlouho trvá, než se pořádně začne něco dít. Už ve chvíli, kdy je řečeno, že posádka Voyageru utrpěla těžké ztráty v offscreen bitvě s Kazony, je jasné, že něco nehraje. Následují zdlouhavé scény s Torresovou na ošetřovně, s Janewayovou na můstku a završené je to rádoby humornou scénou v jídelně, kde Neelix háže zeleninu po Kazonovi.
- Účinkování Barclayho (respektive Barclayho hologramu) je příjemné zpestření a je to na celé epizodě asi to nejzábavnější. Že byl Barclay zapojen do vývoje EMH je cool nápad. Interakce mezi Doktorem a Barclaym je super a Schultz dělá co může, aby diváka přesvědčil, že ztráta Voyageru v Delta kvadrantu je pouhopouhá simulace. To sice příliš nefunguje, ale opakování některých scén z Caretakera a ostentativní ignorování ostatních členů posádky je celkem zábavné. Ty scény ke konci mezi Doktorem a Kes už jsou ale zase dost bizarní.

2,5/5

2x04 Elogium
- Vskutku velká bída. Kes si prochází ocampskou verzí puberty, což se projevuje třeba tak, že žere brouky (ne, to jsem opravdu nepotřeboval vidět). Druh Ocampů a jejich krátká životnost se mi jinak docela zamlouvají, protože je to něco, s čím se jinak v rámci Treku prakticky nesetkáváme. Epizoda je bohužel převážně deep dive do milostného vztahu Kes a Neelixe a je vidět, že sami tvůrci si vlastně nejsou moc jistí, co se mezi nimi odehrává. Dozvěděli jsme se, že spolu nesdílí kajutu, ale to jestli spolu třeba mají sex, jinak vůbec není jasné. Ve výsledku se stejně ukáže, že se jednalo o "falešné" elogium a tvůrci si s případným otěhotněním Kes zbaběle nechali otevřená vrátka. Jinak mi přijde neuvěřitelné, že Neelix toho o rodičovství ví zhruba tolik, jako pětileté dítě. Neelixovou hlavní funkcí na lodi tedy zůstává vaření a žárlení na Parise.
- Paralelní příběh s nadrženými vesmírnými červy (kterými je posádka na začátku zjevně fascinována víc, než divák) sice nebyla vyloženě strašná, ale směle se zařadila do rychle se rozrůstající sbírky generických VOY zápletek typu The Cloud. Tuvokova hláška na konci, že Voyager přišel o sex appeal, mi k němu vážně moc neseděla.
- Dalším tématem epizody je případné párování jednotlivých členů posádky. Ultra puritán Chakotay nachytá ve výtahu dva líbající se členy posádky a má potřebu to jít hned vyslepičit Janewayové s návrhem, jestli by to nebylo lepší regulovat. Janewayová naštěstí reaguje velice rozumně a její úvahy, které si zapisuje do deníku dávají smysl. Poprvé se také objeví Samantha Wildmanová, která na konci odhalí, že je těhotná. Překvapuje mě, že si tvůrci zvolili zrovna tenhle recurring prvek, protože si myslím, že sami sebe zavazují k tomu, že to budou muset v budoucnu řešit. Nevím, radši bych vídal postavy z Learning Curve.

1/5
S.S.Enterprise - 19. srpen 2020 15:52sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
3x11 The Q and the Grey

Podle 57% na CSFD jsem čekal zklamání, zvlaště, když jsem na to koukal po FC, podle chronologie od TR... Tento díl mě ale naopak potěšil, po FC fungoval naprosto výborně a odlehčeně, dávám 4/5 a nebýt druhé půlky musel bych dát 5/5
Mirak - 13. srpen 2020 20:19sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jinak ten start druhé řady jsem se rozhodl sledovat v produkčním pořadí, tj. Projections a dál.
Mirak - 13. srpen 2020 20:03sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x15 Jetrel
- AKA voyagerovský Duet. Ano, epizoda je výborná a to podle mě hned ze tří důvodů. Příběh sám o sobě je super. Je to taky zápletka, která se do VOY hodí lépe, než do jiného trekového seriálu (minulost, jakou má Neelix by z jiných hlavních trekových postav mohla mít tak možná Dax). A konečně je to taky první epizoda, ve které je Neelix něco víc, než jen otravný comic relief.
- Paralela s atomovou bombou je naprosto zřejmá, stejně jako to, že Jetrel je trekový Oppenheimer. Ono to ale vůbec nevadí, protože to morální dilema je pořád velmi zajímavé. Samotná postava Jetrela má spoustu prostoru a jeho představitel James Sloyan odvádí perfektní herecký výkon. Jeho snaha o vytvoření léku na smrtící metremii se mi líbila, ale ten jeho ultimátní cíl už mi přišel bizarní. Nevím, možná je to jen můj pocit, ale podobně jako v předcházející epizodě mi ta crazy science přijde i na poměry Treku až moc over the top. Pokus o oživení 15 let mrtvých statisíců lidí prostřednictvím transportéru už je na mě i přes veškeré okecávání trochu moc. Na druhou stranu se mi líbila scéna, kdy to vypadá, že měl Jetrel celou dobu úplně jiný a zlověstnější cíl.
- Netvrdím, že jsem po jedné epizodě úplně změnil názor na Neelixe, ale to co s ním zde provedli, se mi zamlouvá hodně. Dát Neelixovi v podstatě tragický background je super nápad. Navíc je tam více vrstev, kdy jednak přišel o svoji rodinu a navíc se převážně kvůli své zbabělosti vyhýbal narukování do talaxianské armády. Ethan Phillips to navíc hraje hodně dobře a většina scén mezi ním a Jetrelem je super. Jeho vztah s Kes mi ale pořád přijde creepy. Navíc mám pocit, že ani jedna postava ten vztah nepotřebuje a pro seriál by bylo zajímavější, kdyby byly obě postavy single.

5/5

1x16 Learning Curve
- Nápad dobrý, provedení z větší části horší. To, že část Makistů okamžitě nepřivykne životu na lodi Hvězdné flotily je samozřejmě logické a myslím, že se této nepřizpůsobivosti měly první epizodyy věnovat mnohem více. Jak se mi zatím Tuvok líbil, tak tady mi v roli drill seržanta přišel úplně mimo. Řešení insubordinace rozdáváním fyzických trestů v podobě běhání po lodi, mi spíše připomínaly fotbalové tréninky. Je zvláštní, když se po událostech z Prime Factors Tuvok najednou tváří, že neexistuje nic důležitějšího, než protokol a pravidla. Celkově mi přišlo, že tomu výcviku chyběla jakákoli rozumná koncepce. To, že si sám neuvědomil, že je potřeba změnit přístup s ohledem na to, že se jedná o Makisty a musel mu to poradit Neelix, také nepůsobilo příliš důvěryhodně. Konec byl na můj vkus až příliš velký happyend, ale ostatní věci mi vadily mnohem víc.
- Cold opening opět začínal scénou z Pýcha a předsudek like holorománu. Nějak netuším, komu kromě Janewayové by tohle mělo přijít zajímavé. Chakotay konečně ukázal trochu koule, když odmlouvajícímu Dalbymu vrazil pěstí. Postavy Makistů se mi líbily a u všech byl myslím potenciál minimálně na pravidelné hostování. Bohužel se jedná o VOY, takže se na všechny čtyři nové postavy nadobro zapomnělo (dobře, těsně před koncem seriálu se v jedné epizodě objevil Chell). Přijde mi, že tohle si mohla dovolit třeba TNG, kde je na Enterprise členů posádky mnohem více a zároveň dochází k pravidelné fluktuaci. Na Voyageru je z povahy seriálu situace opačná, takže představit nové postavy a pak už je nikdy ani nezmínit, je pro mě totální diletanství (k samotné epizodě je to možná trochu nefér, ale nemám možnost to zohlednit jinde, než v jejím hodnocení).
- Nevím, na kolik má cenu se rozepisovat o paralelní zápletce, kde plíseň z Neelixova sýru ochromí celou loď, ale přišlo mi to stupidní. Možná jsem suchar, ale tahle over the top crazy science mi na zatím VOY dost vadí.

2/5
kapitan Pike - 07. srpen 2020 23:27sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mně se v Cathexis nejvíce líbil ten Tuvokův "širokopásmový" fázer, který už později nikdy nikdy nepoužil :-)
Mirak - 07. srpen 2020 12:42sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x13 Cathexis
- Je pravda, že jestli potřebovali ušetřit, tak levněji už epizoda Treku snad ani natočit nejde :) Jinak se jedná o velmi generickou bottle epizodu. Tento typ zápletky nebyl nic světoborného už v provsozenní TNG epizodě Lonely Among Us, natož o 7 let později. Epizoda se snaží navodit paranoidní atmosféru a konflikt mezi posádkou, ale podle mě se jí to moc nedaří. Minimálně v tomto směru to šlo udělat mnohem lépe. Ve chvíli, kdy jsou nepřátelští mimozemšťané reprezentováni pouze hlavními postavami, tak mám velký problém brát veškeré drama a konflikt vážně. I díky tomu je to pak samozřejmě nuda. Zvrat s tím, že forma života jménem Komar celou dobu ovládala Tuvoka a mezi ostatními členy posádky přeskakoval Chakotay, byl rozhodně překvapivý, ale nemůžu říct, že by v mých očích epizodu nějak výrazně vylepšoval.
- Poté, co se celá minulá epizoda odehrávala v simulátoru, začíná tato epizoda nudnou čtyřminutovou scénou s Janewayovou v holorománu z viktoriánské Anglie. Proč!? A stejně jako v minulé epizodě, tak i v této se věnujeme další nehmotné formě života, která není ničím zajímavá. PROČ!? Chápu, že během produkce dochází k všelijakým kompromisům, ale někdy nad tím pořadím epizod opravdu zůstává rozum stát.
- Myslel bych si, že u tohoto typu epizod je tam alespoň prostor pro nějaký character development hlavních postav, ale po bloku epizod, které byly v tomto ohledu docela silné, tady nedochází prakticky k ničemu zajímavému. B'Elanna provádí čarodějnický rituál s indiánským medicínským kruhem, Chakotayovo vědomí si létá po lodi (asi proto, že je to indián) a snad poprvé od Time and Again je divákovi připomenuto, že Kes disponuje vágními psychickými vlastnostmi.

1/5

1x14 Faces
- I přes několik povedených momentů se návrat Vidiianů jinak příliš nepovedl. Zajatecký komplex působil poloprázdně a chyběla tomu tísnivá atmosféra, kterou bych vzhledem k zápletce jinak očekával. Doktor Sulan mi přišel jako postava z béčkového hororu a jeho dialogy s klingonskou verzí B'Elanny byly dost strašné. Vidiiani z epizody Phage mi přišli věrohodnější. Na druhou stranu je nutno přiznat, že ten moment, kdy Sulan odhalí, že si na obličej přišil Durstovu tvář, je dost možná nejdrsnější scéna ve Star Treku a malinko mě zaráží, že něco takového prošlo.
- Ano, B'Elanna rozhodně potřebovala centrickou epizodu a je jasné, že potíže s jejím částečně kligonským původem se jako téma přímo nabízelo. Únos B'Elanny a experimentování doktora Sulana dávaly z hlediska děje smysl. Tvůrci se bohužel rozhodli, že si ulehčí práci a jednoduše si vyrobí lidskou a klingonskou B'Elannu, aby si spolu mohly povykládat z očí do očí. Je to trapná a líná scénáristická berlička. Nehledě na to, že to i přes vyspělou technologii Vidiianů působí až příliš nerealisticky. Přitom myslím, že by úplně stačilo, kdyby u ní Sulan potlačil klingonské nebo lidské geny (dovedu si představit scénář z toho i onoho úhlu) a nevytvářet dvě B'Elanny. Roxann Dawson to nehraje špatně, obzvlášť lidskou B'Elannu, ale dialogy mezi oběma B'Elannami jsou opět slabé. "Hrdinská" smrt klingonské B'Elanny na konci už je jen další povinné klišé. Nejlepší byla asi její interakce s Parisem, kdy se o ní i divák něco zajíamvého dozví.
- Na epizodě mi strašně vadila ještě jedna věc. Vůbec jsem nepochopil, proč se posádka Voyageru nepokusila před hrozným osudem zachránit i zbytek vězňů. Dokonce tam nechají i toho Talaxiana, který Parisovi a B'Elanně během epizody pomáhá. Do očí to bije o to víc, protože ten Talaxian je i ve scéně, kdy Chakotay ve vidiianské masce najde Parise a B'Elannu a dá se s nimi na útěk. Na to, jak si tvůrci VOY zatím dávají záležet na tom, aby hlavní postavy působily neustále heroicky, je tohle dost zjevný přešlap.
- body count: Peter Durst (total: 1)

2/5
kapitan Pike - 06. srpen 2020 15:11sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
State of Flux je určitě dobrá episoda a v této situaci byla i jistá kolaborace někoho z posádky logická. Osobně bych tipoval spíše Makistu, protože ti mají s porušením nějakých pravidel menší problém a v rámci přizpůsobení se situaci jsou asi ochotni jít více za hranu. Jediné, co mi tam nesedělo, byla etuda s houbovou polévkou, ale v rámci profilace postavy Sesky je to asi ok. :-)
S.S.Enterprise - 05. srpen 2020 09:53sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
2x24 Tuvix
Trošku tendenční, ale zajímavé: What Would Picard Do With Tuvix ? TNG vs Voyager . Picard vs Janeway
S.S.Enterprise - 04. srpen 2020 09:17sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade: sakra, taky sem si to neuvědomil....
Telemachus Rhade - 03. srpen 2020 23:39sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
ad Prime Factors) Docela by mě zajímalo, kolik lidí si spojilo Picardovu cestu na Nepenthe s tímto druhem... Tipuju, že drtivá většina to bere jako random tech random asimilovaného druhu :)
Telemachus Rhade - 03. srpen 2020 23:06sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
1x10 Prime Factors
4,5/5

1x11 State of Flux
- Další vydařená epizoda.


Přemýšlím, jestli koukáš na stejný seriál? :)
S.S.Enterprise - 03. srpen 2020 12:44sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
3x05 False Profits
... dobrá epizoda, jen ten Ferengský člun vypadá zevnitř jinak, než v TNG 3x08 The Price (čela bez tetotování bych Ferengům prominul, to lze jednoduše odstranit), no hlavně mi vadilo, že Ferengové se zminili vlastního člunu na palubě Vgr, přitom by ale měl být stále na planetě...
Mirak - 02. srpen 2020 16:29sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x11 State of Flux
- Další vydařená epizoda. Myslím, že epizodě se velmi dobře daří udržovat diváka v nejistotě až skoro do samotného závěru. Seska je totiž v případu krádeže a následného poskytnutí federační technologie hlavní podezřelá, což v seriálech v drtivé většině případů znamená, že je nevinná. Díky událostem z Prime Factors navíc nemůžeme vyloučit ani Careyho. Podobně jako v Caretakerovi hrají i zde Kazoni v zápletce druhé housle, což je role, která jim dokonale sedí.
- Jinak se před odhalením Sesky jako Cardassianky myslím povedlo její postavu dostatečně vyprofilovat (asi hlavně díky Prime Factors), takže ten zvrat působí dobře. Divákovi je dokonce předhazována varianta, že Seska jen prodělala vzácnou nemoc a Cardassianka není. Takové využití trekových reálií se mi moc líbí, ale říkam si, jestli z toho nešlo vytřískat ještě víc. Udělat z ní kazonskou princeznu má jistě potenciál, ale nebylo by zajímavější ji prostě nechat zůstat na Voyageru? Vždyť ty její pohnutky nebyly vzhledem k okolnostem až tak špatné nebo odsouzeníhodné. Nebo ji mohli odhalit jako Cardassianku, ale pachatelem by ve výsledku nebyla ona, ale třeba Carey nebo jiný Makista.
- Snad poprvé dostal Chakotay větší roli bez toho, aby se řešila pouze indiánská nebo spirituální tématika. Jeho milostný background se Seskou působí uvěřitelně, ale jinak jsem z jeho chování po většinu epizody nebyl příliš nadšený. Nicméně závěrečná scéna s Tuvokem, ve které Tuvok Chakotaye ubezpečí, že Sesku také nikdy nepodezříval, ovšem byla super. Neelix byl po delší době trochu méně otravný, ale hlavně se mi líbilo, že posádku vidíme sbírat zásoby.

4/5

1x12 Heroes and Demons
- Výjimečně bych odpustil, že se jedná o simulátorovou epizodu, protože vznikla za tím účelem, aby Doktor dostal prostor i mimo ošetřovnu, ale bohužel to byla velká slabota. Celkově mi ty skandinávské reálie příliš nesedly, což je problém, protože zde hrají přehnaně důležitou roli. Navíc mi přišlo, že i přes to, že je zde Doktor v roli mýtického hrdiny a dokonce prožije první pseudo-romanci, tak to jeho postavu posunulo méně, než třeba přízemnější Eye of the Needle. Picardo má čuch na komedii, takže lze asi pochválit i pár relativně vydařených vtipů, ale nejvíc se mi stejně asi líbila scéna s Janewayovou na konci, kde Doktora chválí za dobře zvládnutý, byť netradiční první kontakt.
- Jinak ten obligátní sci-fi prvek s energetickou formou života připomínal každou druhou sekundární zápletku v TNG. Má to i shodné znaky s The Cloud, protože posádka Voyageru si z počátku opět neuvědomí, že se jedná o formu života. Kdyby mě víc bavil děj v simulátoru, tak to asi rád odpustím, ale takhle mi přišly vratké oba segmenty epizody.
- Epizoda také dává nezdravě mnoho prostoru postavám ze simulátoru a ty několikrát se opakující scény se velmi rychle omrzely. Král Hrothgar ještě ujde, ale nedůvěřivý Unferth je extrémně otravný. Děvčátkovská Freya se mi zdála těžce over the top a romantická vsuvka mi přišla úplně zbytečná. Určitě ale musím pochválit další absenci Neelixe. Přijde mi, že mají minimálně teď ze začátku obrovský problém ho smysluplně zakomponovat do zápletek. Opět se myslím ukazuje, že roli průvodce Delta kvadrantem mohla klidně na hrb dostat Kes a nic by se nestalo. Zdravotní sestru mohla Doktorovi dělat i tak.

1,5/5
Mirak - 24. červenec 2020 17:21sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x09 Emanations
- Myslím, že v rámci Treku je posmrtný život relativně neprobádané a ambiciózní téma, takže v tomhle ohledu mě těší, že se tvůrci pokusili poprat i s nějakou originálnější premisou. Podobně jako u Phage mě docela překvapuje ta celková ponurost a skoro až zmar, které celou epizodu provázejí. Úplně se bohužel nepovedlo skloubit tu přemýšlivejší část s nějakým dramatičtějším vyústěním a vzhledem k tomu, že to zase tak dobře napsané není, tak to v závěru trochu vyšumí do prázdna. Potenciál byl rozhodně větší.
- Vhnoriové jsou celkem zajímavý druh. Masky i kostýmy tentokrát v pohodě a líbilo se mi, že jejich víra v posmrtný život nestála vyloženě na nějakém zneužívaném náboženském dogmatu (nebo se tomu epizoda z tohoto úhlu spíše nevěnovala). Nečekal jsem třeba, že Ptera, která se objevila omylem na palubě Voyageru, zemře při pokusu o transport zpátky na její domovskou planetu. Sympatický byl i Hatil, kterého jeho rodina nutila, aby "dobrovolně" podstoupil eutanázii.
- Kim v epizodě nebyl špatný, ale nemyslím si, že to jeho postavu jakkoli posunulo dál, i když se nám závěrečný rozhovor s Janewayovou snaží naznačit něco jiného. Myslím, že pro B'Elannu nebo Chakotaye by ta epizoda měla větší smysl. Jinak to byla další epizoda bez Neelixe. Na to by si člověk hned zvykl :)

2,5/5

1x10 Prime Factors
- Překvapivě výborná epizoda se spoustou věcí, po kterých jsem v rámci první řady VOY bažil. To, že posádka Voyageru stojí na opačné straně barikády při řešení důsledků variace na Základní směrnici je super nápad, který se do seriálu perfektně hodí. Je to Trek, jak má být a to se všemi morálními dopady, které k tomu patří. Je naprosto pochopitelné, že i Janewayová zvažovala obejití sikarianských zákonů, když se naskytla eticky šedá nabídka. Jsem také rád, že epizoda končí tak, že technologii ve výsledku získají pokoutným způsobem, jen se ji prostě nepovede integrovat do systémů Voyageru.
- Když si odmyslím ten totálně cringy small talk mezi Parisem, Kimem, B'Elannou a Seskou na začátku v jídelně, tak tu byla spousta skvělých character momentů a naprosto věrohodný konflikt v rámci posádky. Na pomyslném stupni vítězů je Tuvok a jeho překvapivá ochota k obětování se pro zbytek posádky, když za zády Janewayové provede výměnu knihovny Federace za tu sikarianskou transportní technologii. Jeho závěrečný rozhovor s Janewayovou, kdy Janewayová velmi dobře poznamená, že logikou si lze obhájit téměř cokoli, zatím patří k tomu nejlepšímu ze seriálu. Povedené bylo i trio B'Elanna, Seska a Carey, kteří zosnují prvotní plán pro tajnou výměnu se Sikariany. Je dobře, že v tom jel i Carey, jakožto příslušník Flotily a nebyl to pouze plán "zlých" Makistů. Jen je vyloženě zarážející, jak je Chakotay v celé epizodě kompletně odstaven od veškerého dění. Chybí i při závěrečném pokárání hříšníků, které se jinak Janewayové moc povedlo. Proč?
- Jestli se něco nepovedlo, tak to byl druh hedonistických Sikarianů. Jejich main thing je, že neustále vyhledávají nová potěšení ve všech podobách, což zní jako něco z TOS nebo první řady TNG. Také bohužel opět vypadají jako lidé. Postava slizkého Gatha se mi také příliš nezamlouvala, ale za to může spíše špatné obsazení herce, jeho scény s Janewayovou jsou dost creepy. Také mi k Sikarianům vůbec nesedí, že disponují jednou z nejmocnějších technologií ve známém (a zjevně i neznámém) vesmíru.
- Opakovaně jsou zmíněny sestry Delaneyovy, o nichž si dobře pamatuju, že se později i objeví. Říkal jsem si, že měl VOY tuhle strategii využívat mnohem častěji, protože mohl mít širokou soupisku často zmiňovaných postav, které se pak potencionálně mohly kdykoli objevit a nepůsobilo by to nepřirozeně. Ono je totiž takové zvláštní, když se ve 3. sezóně objeví úplně nová vedlejší postava.

4,5/5
S.S.Enterprise - 20. červenec 2020 15:04sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
jako, když to teĎ shlížím se synovcem, tak TNG+ je z poloviny plnej epizod určených v podstatě dětem...
Mirak - 20. červenec 2020 15:00sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
S.S.Enterprise: Ok, já byl ve 12 taky vždycky zklamanej, když se Mulderovi a Scullyové nepovedlo získat ten nezvratný důkaz existence mimozemšťanů :)
S.S.Enterprise - 20. červenec 2020 14:55sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mirak: 12 :)
Mirak - 20. červenec 2020 14:47sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Fajn, ale pointa zůstává úplně stejná.

S.S.Enterprise: Kolik ti bylo?
S.S.Enterprise - 20. červenec 2020 14:46sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mirak:
divák dobře ví, že Voyager se v této epizodě opravdu nedostane domů
... tak když jsem viděl poprvé v době, kdy jsem neměl možnost čerpat info z netu, tak sem byl u všech epizod, kde byla určitá naděje na návrat domů, vždy zklamanej, že to nevyšlo..., tj. dopředu jsem nevěděl, jestli se jim v dané epizodě podaří vrátit domů nebo ne..


Nejnovější   Novější 275 - 294 / 4902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o