Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Voyager

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 4902
O seriálu
Děj se odehrává v letech 2371 až 2378.
Vesmírná loď USS Voyager NCC-74656 je při pronásledování makistické lodě vtažena do delta kvadrantu bytostí zvanou Ochránce. Seriál popisuje cestu Voyageru zpět do prostoru Federace. Posádku lodi tvoří členové hvězdné flotily a Makistů.
Seriál má sedm sezón a je čtvrtým hraným seriálem z vesmíru Star Treku. V seriálu se objevuje řada nových druhů (Kazoni, Vidiáni, Hirogeni, Malonové atd.), posádka se opakovaně utkává i s Borgy.
Star Trek: Voyager byl fanoušky přijat poměrně rozporuplně, o čemž je možné se přesvědčit i v tomto fóru.

Herecké obsazení
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway), Robert Beltran (Chakotay), Roxann Biggs-Dawson (B'Elanna Torres), Jennifer Lien (Kes), Robert Duncan McNeill (Tom Paris), Ethan Phillips (Neelix), Robert Picardo (Doktor), Tim Russ (Tuvok), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti), Garrett Wang (Harry Kim)

Internetové zdroje o seriálu
Memory Alpha | Wikipedia | Ex Astris Scientia | IMDB.com | Jammer's Reviews
Další zajímavosti
Popis cesty Voyageru | Hodnocení jednotlivých episod od TR

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 91 - 110 / 4902Starší   Nejstarší

Seven - 14. červen 2021 12:40sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade:
No daddy nebyl ten, kdo u nich doma křičel :-)

Hispánec a Kligonka? Tam nebylo jistě slyšet vlastní myšlenky.
Telemachus Rhade - 10. červen 2021 14:50sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Seven:
Daddy issues?

No daddy nebyl ten, kdo u nich doma křičel :-)
Seven - 10. červen 2021 11:21sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mirak 318962:
B'Elannina kritika po absolvování večeře byla samozřejmě oprávněná, jen mi ten její meltdown přišel přehnaný.

Asi na sebe její rodiče ječeli tak, že jí představa harmonické rodiny neskutečně vytáčí? Daddy issues?
Mirak - 05. červen 2021 22:12sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x22 Real Life
- Kvalitativně stejně rozporuplné, jako předcházející epizoda. Námět hlavní zápletky jsem si v kostce relativně dobře pamatoval, ale příjemně mě teď po letech překvapilo, že je to zpracované docela komplexně, protože VOY si s obdobnými epizodami většinou příliš neví rady. To, že se Doktor rozhodne pro rodinný život v simulátoru na mě kupodivu ani nepůsobilo jako totální gimmick, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vzhledem k událostem z Lifesigns mi to vlastně přišlo jako logické vyústění.
- Moje hlavní obava spočívala v tom, že epizoda bude hrát čistě na humornou notu, ale tón jednotlivých segmentů je postupně čím dál vážnější. Úvod se sitcomově dokonalou manželkou a dětmi, které působí hlavně jako zhmotnění Doktorova ega, je úsměvný. B'Elannina kritika po absolvování večeře byla samozřejmě oprávněná, jen mi ten její meltdown přišel přehnaný. Nějak jsem nepochpopil, proč to tak prožívá. Docela se mi líbilo, že zachovali trekové reálie, takže třeba Doktorův syn měl klingonské kamarády a dcera hrála parisovy čtverce. Konec se smrtí dcery byl na poměry Treku nečekaně temný. Rozhodně to bylo povedené a Picardo byl na konci skvělý. Jen mi přišlo zvláštní, že jí těsně před smrtí narovinu řekl, že umře. Nebyla by s ohledem na její věk, lepší milosrdná lež? Ale nevím, tohle byl v tu chvíli můj čistě subjektivní pocit, protože jí zbývaly snad jen minuty života. Každopádně je pravda, že Doktorovy zkušenosti s těmito situacemi jsou paradoxně velmi omezené.
- Další vesmírný fenomén? Ugh. Co napsat k vedlejší zápletce s astrálním vírem. Tuna technoblábolů, space eye candy a Parisův divoký let v raketoplánu. Přišlo mi, že se jen zoufale snažili kompenzovat tu hlavní non sci-fi zápletku a s nějakým dějem si hlavu moc nelámali. Zmíněný přátelský druh Vostigyiů jsme ani neviděli (a ani neuvidíme).

3/5

3x23 Distant Origin
- Ne, prostě těch epizod, kterým by se nedalo vyčíst téměř nic, je opravdu strašidelně málo. Často přemýšlím, jestli nejsem vůči VOY přeci jen přehnaně kritický, ale zase nemám pocit, že bych negativní hodnocení hnidopišsky stavěl na nějakých marginálních výtkách. Distant Origin je objektivně zcela jistě nadprůměrná epizoda, ale já ji bohužel nejsem schopen hodnotit nezávisle na událostech epizod, které jí předcházely. Context matters. Kdyby neexistovaly epizody jako The 37's, Tatoo a další, tak s premisou Distant Origin asi takový problém nemám. Já už mám ale plné zuby toho, jak se Delta kvadrant jenom hemží neuvěřitelně skandálními odhaleními s vazbou na Zemi. Unesli tam Amelii Earhart, můžeme tam vysledovat původ indiánské náboženské mytologie a nyní se setkáváme s potomky pozemské dinosauří civilizace. Není to málo, Antone Pavloviči? A to je pouze to, na co Voyager při svém putování narazil. Ono to potom působí, že Země toho má více společného s Delta kvadrantem než s Alfa kvadrantem. Je ale samozřejmě zcela legitimní, že existují diváci, kteří tímto způsobem nepřemýšlí a / nebo tomu nepřikládají až takový význam.
- Když už se tedy od výše uvedené kritiky oprostím, tak se hodně věcí povedlo. Úvodní patnáctiminutovka kompletně z pohledu Vothů a bez přítomnosti hlavních postav byla velmi dobrá. Pobavilo mě, že spouštěč celého příběhu je rozžvýkaná kostra nebohého praporčíka Hogana. Montáž s putováním po stopách Voyageru se zakomponováním vesmírné obchodní stanice z Fair Trade, se také povedlo. Co už se tolik nepovedlo je schopnost tvůrců hlídat si aktuální počet členů posádky Voyageru. Sekli se asi o osm. Not great. Celá ta galileovská paralela mi ale přišla super. Náboženství zde bylo nahrazeno Doktrínou, ale ve své podstatě jde o jedno a to samé. V některých ohledech mi to v dobrém připomínalo TNG. Líbil se mi i závěr s relativně smutným koncem, kdy se doktor Gegen rozhodl zachránit posádku Voyageru na úkor svého přesvědčení.
- Spoustu prostoru zde má Chakotay, který se přirozeně pasuje do role mediátora mezi doktorem Gegenem a ministryní Odalou. Tahle diplomatická poloha mu dost seděla. Doktor Gegen, který měl jako guest vskutku prominentní roli a spoustu screen timu, byl také velmi dobrý. Jinak Vothové vypadali skvěle a okamžitě se zařadili mezi nejzajímavější a nejzapamatovatelnější druhy z Delta kvadrantu.

3,5/5
Mirak - 29. květen 2021 11:52sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Ne, celá ta kontinuita byla totálně fucked. Paradini byli první vyspělý druh ve vesmíru a proto se Vedrani později vyvinuli v Paradiny :)
Telemachus Rhade - 29. květen 2021 11:35sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
který by myslím prošel (a taky že prošel) tak možná v Andromedě
Jestli myslíš Hunta, tak ne, neprošel. Paradini jsou lidé. Stejně jako třeba ve Wing Commanderu Poutníci.

3x21 Before and After
Tohle je pro mě přelomový bod v seriálu, od kterého dál je to alespoň koukatelné - ostatně přelom S3/4 je asi to nejlepší, co kdy VOY dokázal vygenerovat. Foreshadowing Year of Hell je i na poměry všeho Treku jedna z nejlepších kontinuit; kterou si teda sami posrali vyhozením Kes, ale tak co už :) Souhlasím, že tahle epka stojí na Jen Lien, které to s jejími přirozenými vlasy hodně sluší a měla v seriálu zůstat. (Kdyby mě vyrazili na úkor pana Kima, asi taky skončím na alkoholu a drogách.)
Mirak - 29. květen 2021 10:59sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x20 Favorite Son
- LOL! Konkurence je sice silná, ale tohle je suverénně jeden z nejdebilnějších námětů ve VOY a tím pádem i v celém Treku. V téhle epizodě nedává smysl snad vůbec nic. Pohádka Taresianů o vesmírných kukačkách je naprosto bizarní a neuvěřitelná. Ve výsledku je jaksi jedno, že to celé byla jen vymyšlená habaďůra, protože je to naprosto šílený a zbytečně komplikovaný postup. Nebylo by jednoudušší ty muže prostě unášet nebo přistoupit k tradičnímu svádění? Myslím, že by o zájemce neměli nouzi. To, že někoho nakazí retrovirem, který oběťi vtiskne genetickou paměť, stejně nijak nesnižuje riziko prozrazení tajemství jejich rozmnožování. Vzhledem k tomu, že o tom věděli Nasariové, tak o tom musela vědět drtivá většina jejich sousedů.
- Tohle je už několikátá epizoda, která začíná tím, že jedna z hlavních postav zažívá deja vu. Jakoby se scénáristé snažili trollit diváka s tím, že půjde o další časovku (ne, že by jich už tak bylo málo). Děj na Taresii osciluje někde mezi Harryho vlhkým snem a jedním z Quarkových nechvalně proslulých simulátorových programů. Ultra submisivní Taresianky by asi jen tak neprošly ani v první řadě TNG, takže bylo pochopitelné, že se z nich vyklubají vesmírné upírky. Celé je to neskutečně cheesy a hodně to připomíná některé rané epizody Buffy: The Vampire Slayer. I trochu podobná a o 30 let starší epizoda TOS The Man Trap byla podstatně lepší. Asi nejsměšnější scéna byla, když se Harry pokouší Taresianky obelstít příslibem bondáže.
- Opravdu hodně mě překvapilo, když jsem si přečetl, že v původním námětu z Kima opravdu chtěli udělat mimozemšťana. Je pravda, že Kim je jedna z nejgeneričtějších hlavních postav ve Star Treku (což tvůrci vlastně nepřímo přiznávají už jen tím, že nad něčím podobným vůbec uvažovali), ale tohle byl dost zoufalý nápad, který by myslím prošel (a taky že prošel) tak možná v Andromedě. Na druhou stranu by mě určitě bavilo si z toho v rámci těchto hodnocení dělat srandu, protože každá další epizoda až do konce seriálu, by byla krásná připomínka naprosto epesního jump the shark momentu.

0,5/5

3x21 Before and After
- VOY po časovkách a paralelních realitách sahá zbytečně často, což je problém hlavně v kontextu s tím, že nemá ani na konci 3. sezóny, nijak výrazněji rozvinuté postavy. Jinak to šlo. Ta dějová struktura, ve které se od samého začátku postupně vracíme hlouběji a hlouběji do minulosti, byla poměrně neotřelá a díky tomu i dostatečně zajímavá. Na druhou stranu to nebylo nijak zvlášť napínavé a odhalení důvodu, proč Kes cestuje časem podle mě také nebylo příliš úderné. A závěrečné rozuzlení, kdy se Kes najednou probere a Doktor jí s úsměvem sdělí, že problém už je vyřešen a všechno už je v pořádku, také nebyl učebnicový příklad dějové gradace. U VOY se v rámci jedné epizody skutečně málokdy povede skloubit všechny její aspekty na dostatečné kvalitativní úrovni.
- Výlet do stěžejních událostí celého života Kes mě vlastně také dokázal zaujmout jen místy. Foreshadowing Year of Hell je nečekaný, vítaný a na celé epizodě ve výsledku možná nejpůsobivější. Pobavilo mě, že zde ultimátně ukázali šťastný vztah mezi Parisem a Kes, tedy něco co během 2. řady kvůli Neelixovi okázale zařízli. Mezi nimi dvěma ta chemie podle mě funguje. Napárování Kima a Linnis (dcera Parise a Kes), mi přišlo lehce bizarní, což však VOY nikdy nebylo cizí. Asi nejúsměvnější moment byl, když cca 22letý Kim oslovuje cca 12letého chlapce "synu". Doktor s vlasy a Neelix jako příslušník bezpečnosti jsou asi jediná forma character developmentu, kterou scénáristé znají. Chakotay zcela nepřekvapivě zůstává vždy a za všech okolností úplně stejný. Sad af.
- Jennifer Lien zde byla (po slabším výkonu ve Warlord) velmi přesvědčivá a její herectví je jeden z hlavních důvodů, proč je epizoda koukatelná. Stará maska byla tradičně strašná, ale to samozřejmě nebyla její chyba. Nicméně oceňuju, že ani v té 8-9 let vzdálené budoucnosti, neobdařili kadeřnice ostatní postavy takovým tím obligátním uctivým šedým melírkem na spáncích, které vždy vypadají totálně nerealisticky. Je taky dobře, že už Jennifer Lien zbavili toho chlapeckého účesu, protože jí to s dlouhými vlasy moc sluší. Od nahrazení jinou blondýnou ji to naneštěstí neuchránilo.

3/5
Telemachus Rhade - 27. květen 2021 14:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
3x16 Blood Fever

Tahle se mi hodně líbí. K těm dalším se nemá smysl vracet :)
Telemachus Rhade - 23. květen 2021 10:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Sedmatřicátníci aneb Ayalův velký výsadek
Mirak - 21. květen 2021 22:34sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x18 Darkling
- Welp. Ve své podstatě je to jen variace na epizody s porouchaným simulátorem, až mě skoro překvapuje, že v perpetuálně nenápaditém VOY se taková epizoda objevuje až teď. Příčiny Doktorovy "schizofrenie" jsou úsměvné, ale pravdou je, že na výslednou kvalitu epizody jako takové, to výrazný dopad nemá. Myslím, že scénaristé promeškali příležitost udělat z epizody poutavou whodunit detektivku, protože v momentě, kdy byl Doktor odhalen jako pachatel, se z děje vypařilo veškeré napětí. Sledovat po zbytek epizody patálie temného Doktora byla obrovská nuda. Přitom mám podezření, že si od toho tvůrci slibovali hodně. Jenže po fantastické psychologické sondě v Meld, už byl tenhle pokus jen slabý odvar.
- Epizoda se také pokouší o alespoň elementární rozvoj Kes, ale mně osobně to spíš upozornilo na to, že byť Kes na Voyageru prožila už skoro třetinu života, tak se kromě neviděného rozchodu s Neelixem, vlastně téměř vůbec nezměnila. Zařadit do main castu postavu s výrazně kratším životním cyklem je zajímavý nápad, ale v rukách tvůrčího týmu VOY se stejně jedná o zmařený potenciál. Poté, co se seznámí se Zahirem, má pro ni většina postav jen samé otravné babičkovské rady. Snad jediná Janewayová s ní jedná jako s dospělou a samostatně přemýšlející bytostí. Opět mě pobavilo, že byť Kes se Zahirem stráví spoustu času, tak jejich loučení se opět odehraje offscreen. Mikhalští cestovatelé mi na poměry VOY přišli relativně zajímaví, což je pro seriál vskutku hrozivá vizitka.
- Věřím, že si tu roli Bob Picardo určitě užil, ale mně se jeho výkon příliš nelíbil. Přitom si nemyslím, že by byl po herecké stránce one trick pony, ale tahle poloha mu nesedla. V některých scénách už jsem měl u VOY poněkolikáté pocit, že sedím v divadle. Třeba během TNG jsem ten pocit u Stewarta paradoxně neměl snad nikdy. Další nešťastné rozhodnutí bylo použití těch kontaktních čoček. Bylo to až příliš viditelné (což zřejmě nebyl záměr) a změna ve vzhledu Doktora nedávala žádný smysl.

2/5

3x19 Rise
- Oh, another "Neelix is useful" episode. Great. Epizody, které jsou slabé, ale absentuje v nich nějaký vyložený faktor strašnosti, se slovně hodnotí zdaleka nejhůře. Rise je toho dokonalým příkladem. Snad všechno v této epizodě je k uzoufání podprůměrné. Námět, scénář, dialogy, zvraty, herecké výkony... Snad nic z toho nelze pochválit, ale zároveň už jsem v Treku vše viděl ještě v podstatně horší formě. Jedinou zapamatovatelnou a originální věcí je ten orbitální výtah, jehož exteriérový design se mi docela líbil. Škoda, že se jim kolem toho nepovedla vybudovat silnější zápletka (obligátní "almost fell down" moment hlavního hrdiny a následně záporňákův dokonaný pád z výtahu, jsou samozřejmě přítomny).
- Celý děj v orbitálním výtahu je slabý a předvídatelný. Je zde větší množství vedlejších postav, které ale trpí povrchní charakterizací, takže skutečnost, že je jedna z nich odhalena jako zrádce, u diváka jen těžko vzbudí nějakou výraznější reakci. Proč zrovna Sklar zradil svoji planetu se samozřejmě nedozvíme. Taky mi přišlo, že je zde přehnané množství zbytečných technoblábolů, možná aby zaplácli čas. Paralelní děj na Voyageru ale není o nic lepší. Uměle vytvořené asteroidy sloužící jako předehra k útoku na planetu, asi také málokoho překvapí. Každopádně předpokládám, že s dobyvačným druhem Etanianů už se nikdy nesetkáme.
- Jak už jsem nadnesl, epizoda se divákovi zase mermomocí snaží dokázat, jak je Neelix vlastně užitečný. Na mě to zcela nepřekvapivě mělo zcela opačný účinek. Neelix v epizodě fňuká, že ho Tuvok nebere vážně. Sice se všem zoufale snaží dokázat, že je platný člen posádky, ale pak odmítá poslouchat rozkazy, protože "má tušení". Na konci ještě neopomene zdůraznit, jak měl pravdu. Ani Tuvok mě v epizodě příliš nebavil. Celková nemastnost a neslanost se zde podepsala i na něm.

1,5/5
Mirak - 15. květen 2021 11:40sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x16 Blood Fever
- Po celé věčnosti VOY zase jednou vyprodukoval dobrou epizodu. Určitě chválím tvůrce za to, že se jim pon farr povedlo uchopit kreativně, i když jejich motivace byla opět alespoň částečně ovlivněna tím, že hlavní postavy nechtějí ukazovat v nepříznivém světle. Samozřejmě se nabízelo, že by si pon farrem prošel Tuvok, ale kombinace Vorika s následným přenesením na B'Elannu, byla myslím mhohem zajímavější a originálnější varianta. Jsem také rád, že se v epizodě doopravdy povedlo pracovat se sexualitou, protože VOY se až na vzácné výjimky zatím tvářil, že sex neexistuje a všem stačí držení se za ruce. V tomhle směru si zaslouží uznání i režisér Andrew Robinson, který ty fyzičtější scény dokázal dobře prodat.
- Roxann Dawson podává skvělý výkon, ten mix B'Elanniny síly osobnosti a zároveň zranitelnosti, se jí povedl ztvárnit perfektně. Stylizace Parise do absolutního správňáka, kdy B'Elannu galantně skoro nechal zemřít, jen aby se s ní nemusel vyspat, už ale překračovala hranici uvěřitelnosti. V tomhle jsou tvůrci VOY neskutečně otravní. Vorik je překvapivě snesitelnější, když je nucen dávat najevo emoce. Přinejmenším jeho přítomnost slouží jako zajímavý kontrast k Tuvokovi a dokládá skutečnost, že všichni Vulkánci nejsou stejní. Scéna, ve které s Tuvokem probírají pon farr byla vynikající. Jsem také rád, že Doktor v epizodě navrhl Vorikovi sex s hologramem, protože tohle jednoduché řešení by napadlo snad každého.
- VOY, na rozdíl od TNG a DS9, rozvíjí zavedený trekový lore jen velmi vzácně (což je samozřejmě částečně dáno formátem seriálu). I proto mě potěšilo, že vzali pradávný nápad z TOS Amok Time a vymysleli k němu řadu dalších zajímavých detailů a nuancí. I díky tomu to vůbec nepůsobí jako laciná úlitba skalním fanouškům. No a obrovskou pochvalu si zaslouží také práce s foreshadowingem. Letmá zmínka o dobyvatelích, kteří druh Shakariů donutili žít v podzemí je správně nevinná. Odhalení kostry Borga na konci patří zatím k jednomu z nejlepších momentů z celého seriálu.

3,5/5

3x17 Unity
- Po drobném poškádlení v Blood Fever se tedy s Borgy (sort of) setkáváme hned v následující epizodě. A nebylo to vůbec špatné. Líbilo se mi, že nešlo o akční epizodu, ale přišli s originálním nápadem. Samotný námět je na epizodě asi to nejlepší. Disimilace (Hm, is that right?) Borgů je téma, které má i po Picardových zkušenostech rozhodně stále co nabídnout. Hodně se mi líbilo, že zde vytvořili unikátní situaci, která pravděpodobně nastala jen díky velmi specifickým okolnostem. Z First Contactu bylo zřejmé, že ani po disimilaci nedochází k úplnému odstřižení od borgského společenství, takže zachování telepatických vazeb mezi bývalými Borgy z jedné krychle, působí vlastně logicky.
- To počáteční mlžení ohledně původu obyvatel v kolonii mi přišlo trochu hloupé. Scénáristé se tam za každou cenu snažili zakomponovat zvrat s odhalením kolonistů, takže jsou tam zbytečné creepy scény, ve kterých Riley vykládá Chakotayovi zbytečné pohádky a zcela očividně mu něco tají. Kulminuje to dramatickou scénou, ve které Chakotay uvidí Riley bez paruky! Naštěstí poté, co je Riley nucena jít s pravdou ven, už je děj výrazně zábavnější. Chakotay tu tradičně není příliš výrazný, ale neurazí. Docela se mi líbil ten subplot, kdy byl Chakotay dočasně nucen zapojit se do společenství bývalých Borgů, aby mu pomohli s regenerací jeho zranění. Určitě bych ocenil, kdyby si tvůrci dali trochu větší práci s vysvětlením toho, jak se Riley dostala z bitvy u Wolfa 359 do Delta kvadrantu, když byla borgská krychle zničená. Ono by vlastně úplně stačilo, kdyby na to upozornil Chakotay a Riley by mu řekla, že nemá nejmenší tušení.
- I prvotní nález deaktivované borgské krychle byl povedený. Tady si ale myslím, že si mohli více vyhrát s těmi okolnostmi jejího původního zneškodnění. Epizoda má sneaky zajímavé morální dilema. Nepřizpůsobiví agresivní kolonisté jsou v podstatě nedobrovolně opět asimilováni, což mi připomnělo citát Stanislawa Lema: „Svět zotročený k dobru je stejně tak nesvobodný, jako svět zotročený ke zlu.“ Bohužel mi tedy přišlo, že se jim to nepovedlo úplně dobře vytěžit a ve výsledku je tedy Chakotay nedobrovolně zneužit k dosažení cílů umírněnějších kolonistů. Janewayová a posádka Voyageru tedy nemusí žít s vědomím, že jejich rozhodnutí by pravděpodobně vedlo ke smrti skupinky přeživších, kteří zachránili Chakotayovi život. Mimochodem, pop the champagne, dokonce i Nekrit expanse byl opakovaně zmíněn.
- body count: Kaplanová (total: 13) ; zbývajících členů posádky: 140

3,5/5
S.S.Enterprise - 21. duben 2021 17:32sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Sem si myslel, že celej ten nadpis je autorská licence.. tak tedy já té epizodě dal před necelým rokem 3/5.
S.S.Enterprise - 21. duben 2021 17:30sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Seven - 21. duben 2021 14:47sipka
ZAMĚŘIT
Seven
S.S.Enterprise 318177: Jako název toho dílu? Ten je vždycky v titulku článku před "aneb".
Seven - 21. duben 2021 14:46sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mně to přišlo nemastné, neslané, řešení bylo náhlé otočení celého názoru a chování kvůli jediné situaci, a Tuvok mě prostě vytáčel od začátku až do konce. Takže za mě prostě špatný. A vzhledem k tomu, že je to moje subjektivní hodnocení, tak 1/5 :D
Mirak - 20. duben 2021 14:24sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
kapitan Pike: Fuj, to přirovnání by mě nikdy nenapadlo :) Vesměs tam byl problém, že se to věnovalo čtyřem postavám, které se už nikdy neobjevily. Teda na Chella si během 7. řady vzpomněli.
S.S.Enterprise - 20. duben 2021 13:13sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise

jinak je to přesně typ dílu, který utkvěje v paměti, takže za mě byl dobrej

TR:
a jak se ten díl jmenuje? jen sem to přeletěl, i když tedy několikrát a název tam nikde nevidím (neměl by být vždy nahoře nebo dole?)
chtěl jsme s epodvat na hodnoceni na CSFD a ted ho nemuzu najit...



kapitan Pike - 20. duben 2021 10:10sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mně se tahle voyagerovská verze Lower Decks vždycky líbila plus je to jedna z posledních episod, kde se řeší Makisté. :-) (Ale článek jsem zatím nečetl, pouze se dívám na hodnocení.)
Telemachus Rhade - 20. duben 2021 09:59sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Učební křivka aneb jak Tuvok nebyl flexibilní
tuvok07 - 30. březen 2021 10:48sipka
ZAMĚŘIT
tuvok07
Seven: Vycházím z teorie, že následky nějakého ozáření si budou v živých organismech podobné. BTW ta třínohá ještěrka bude mít pravděpodobně též nějaký pahýl.

Nejnovější   Novější 91 - 110 / 4902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o