Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Voyager

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 4902
O seriálu
Děj se odehrává v letech 2371 až 2378.
Vesmírná loď USS Voyager NCC-74656 je při pronásledování makistické lodě vtažena do delta kvadrantu bytostí zvanou Ochránce. Seriál popisuje cestu Voyageru zpět do prostoru Federace. Posádku lodi tvoří členové hvězdné flotily a Makistů.
Seriál má sedm sezón a je čtvrtým hraným seriálem z vesmíru Star Treku. V seriálu se objevuje řada nových druhů (Kazoni, Vidiáni, Hirogeni, Malonové atd.), posádka se opakovaně utkává i s Borgy.
Star Trek: Voyager byl fanoušky přijat poměrně rozporuplně, o čemž je možné se přesvědčit i v tomto fóru.

Herecké obsazení
Kate Mulgrew (Kathryn Janeway), Robert Beltran (Chakotay), Roxann Biggs-Dawson (B'Elanna Torres), Jennifer Lien (Kes), Robert Duncan McNeill (Tom Paris), Ethan Phillips (Neelix), Robert Picardo (Doktor), Tim Russ (Tuvok), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti), Garrett Wang (Harry Kim)

Internetové zdroje o seriálu
Memory Alpha | Wikipedia | Ex Astris Scientia | IMDB.com | Jammer's Reviews
Další zajímavosti
Popis cesty Voyageru | Hodnocení jednotlivých episod od TR

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 79 - 98 / 4902Starší   Nejstarší

Mirak - 29. srpen 2021 23:07sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x26 & 4x01 Scorpion
- Akční sci-fi je poloha, která VOY asi svědčí nejvíc. Při sledování First Contactu mě napadlo, že je to přesně ten mix všeho čím si VOY přeje být, ale není (a nemyslím tím čistě borgskou tematiku). Scorpion je výborný dvojdíl, což v případě VOY funguje trochu jako dvousečná zbraň. Divák si při jeho sledování totiž uvědomí, jak málo důležitého nebo zajímavého se toho během prvních tří sezón událo. Seriously, kromě občanské války v Q Kontinuu a story-arcu s Kazony mi přijde, že si posádka Voyageru ještě ničím pořádným opravdu neprošla. Třetí sezóna pak na nějaký kontinuální děj prakticky rezignovala a i první přítomnost Borgů nechali zbytečně 10 epizod vychladnout. O nějakém reálném vývoji postav (s výjimkou Doktora) také nemůže být moc řeč. Scorpion není dokonalá dvojepizoda, ale je to obrovský krok správným směrem.
- Dvacetivteřinový cold opening mě nechtěně trochu rozesmál. Tvůrci nechali vybuchnout ne jednu, ale raději DVĚ borgské krychle. They mean business. Nicméně se mi líbilo, že s odhalením druhu 8472 už si dali načas a udržovali diváka v napětí. Úvodní půlhodinka, kdy se posádka Voyageru teprve rozkoukává a snaží se zjistit, kdo Borgům takhle zatápí, má velmi dobrou atmosféru a The Best of Both Worlds vibe. Scéna, ve které si spletou zběsilý ústup 15 krychlí s útokem, byla působivá. Totálně mimo mi přišly scény s Leonardem da Vincim. Tyhle historické postavy jsou většinou ztvárněny dost svérázným způsobem. V tomhle jsem tentokrát problém neviděl, John Rhys-Davies byl cool. Jen mi přišlo strašně trapné, že se za ním jde Janewayová reálně poradit a dostane díky tomu náhlé vnuknutí, že by bylo fajn uzavřít smlouvu s "ďáblem". So stupid.
- Tím se dostáváme asi k nejproblematičtějšímu aspektu epizody. Osobně mi vůbec nesedělo, jak rychle byla Janewayová ochotná uzavřít dohodu s Borgy. Ona o druhu 8472 nevěděla vůbec nic, ale bezskrupulózně chtěla Borgům darovat nástroj na jejich zničení a potencionálně také zapříčinit jejich genocidu? Já chápu, že jí jde o blaho své posádky, ale to přece nemůže být nadřazeno absolutně všemu, když jsou Hvězdná Flotila. A jak vůbec mohla být tak naivní a myslet si, že se dá Borgům věřit? Mně její rozhodnutí přišlo naprosto šílené. Tady scénář podle mě Janewayovou nevyobrazuje konzistentně s prvními třemi řadami. Na druhou stranu lze scénaristům přičíst k dobru, že její rozhodnutí vyústilo v uvěřitelný konflikt s Chakotayem, který se ve druhé části během její indispozice rozhodne dříve udělené rozkazy ignorovat. Jejich neshody patří překvapivě k tomu nejlepšímu z epizody a nutno říct, že to zároveň patří mezi nejsvětlejší momenty Chakotayova působení v seriálu.
- Sedmá z devíti byla ve své premiéře celkem dobrá. Jeri Ryan zde samozřejmě hraje trochu jinou postavu, než bude hrát ve zbytku seriálu. I tak si myslím, že se jí toho částečně individuálního Borga, který stále kope za zájmy společenstva, povedlo zahrát dobře a většina jejích scén mě bavila. Jsem také rád, že více připomínala obyčejného Borga bez mechanického hlasu, než borgskou královnu. Dost se mi taky líbil způsob, jakým ji odřízli od společenství. Kupodivu opět zazářil Chakotay a jeho skills nabyté v Unity.
- Jinak to, že Jeri Ryan okamžitě narvali do úvodních titulků hned ve Scorpion, Part II a zároveň z nich taky vykopli Jennifer Lien is just so fucking stupid. Nad tou rigiditou seriálů z devadesátek občas zůstává rozum stát. Podrobněji se o tom určitě rozepíšu u následující epizody, ale opravdu mi není jasné, proč se zbavili zrovna Kes, která občas bývá i užitečná (včetně této epizody, kdy komunikovala s 8472). Neelix měl v celém Scorpionu doslova asi tři věty. No a Kimovo zázračné "I'm baaack!" uzdravení mě taky dost pobavilo. Kim samozřejmě plní důležitou funkci hlásné trouby technoblábolů, ale seriál by se bez něj bez problémů obešel, protože Sedmá to mohla klidně přebrat po něm.
- Stvořit druh, který je silnější než Borgové je do jisté míry trochu plytké a laciné, ale to be fair, nějaký game changer, který dá posádce Voyageru šanci, tam byl prostě potřeba. Druh 8472 je rozhodně zajímavý a jsem moc rád, že se jim povedlo využít CGI k vytvoření tak netradičního vizuálu (well, alespoň v rámci Star Treku). Jejich biolodě měly také dostatečně unikátní vzhled. Stejně tak mi přišlo dost dobré to vytvoření tekutého prostoru, protože by bylo samozřejmě divné, kdyby to byl jen další z druhů, který obývá Delta kvadrant a s Borgy se příhodně střetl až teď.

4,5/5
Mirak - 30. červenec 2021 20:31sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Z článku vyplývá, že o něm zatím reálně uvažoval jenom McNeill a nikam to moc nevedlo.
Jouhle - 30. červenec 2021 19:25sipka
ZAMĚŘIT
Jouhle
Tak jsem četl o tom, že se uvažuje o dalším seriálu. Má být založený na Kapitánu Protonovi z Voyageru Robert Duncan McNeill pitched Voyager spinoff Captain Proton to producers
Seven - 14. červenec 2021 12:27sipka
ZAMĚŘIT
Seven
tuvok07 319349: Moc bych za to chtěla být placená...
tuvok07 - 08. červenec 2021 13:03sipka
ZAMĚŘIT
tuvok07
A pak nacpali podobnými typy celou Discovery :/
Telemachus Rhade - 07. červenec 2021 20:40sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Nemam rad Brokolici.

Ne, proste ten typ by se nikdy do aktivni sluzby na hvezdne lodi nedostal. Jeho ucinkovani je z tech zavaznejsich pochybeni Nove generace.
tuvok07 - 06. červenec 2021 23:50sipka
ZAMĚŘIT
tuvok07
Taky mi Barclay nijak výrazně nevadil, nicméně je to jedna z nejhorších postav Treku. Samozřejmě pokulhává za postavami z Discovery :D
kapitan Pike - 06. červenec 2021 23:31sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mně Barclay nikdy nevadil, ale souhlasím, že na episodě je nejlepší začátek. Je škoda, že neproběhla konvenční episoda se samotným doktorem na palubě v této fázi seriálu.
tuvok07 - 06. červenec 2021 23:13sipka
ZAMĚŘIT
tuvok07

Tenhle masochismus bys měla mít tučně placený :D
Seven - 03. červenec 2021 23:22sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Projekce aneb jak byl Doktor nešťastně ženat

Telemachus má dovolenou, tak si svoje plky musím zpropagovat sama.
Mirak - 03. červenec 2021 13:54sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x24 Displaced
- To, že je aktuální šňůra průměrných až lehce nadprůměrných epizod obrovský kvalitativní pokrok, vám o kvalitách třetí sezóny řekne úplně vše co potřebujete vědět. Displaced má slušný, byť nijak zvlášť ambiciózní námět. And that's fine. Děj má dost slušné tempo a nesnaží se dojit utajení záměru Nyrianů přehnaně dlouho. Postupné nahrazování posádky Voyageru Nyriany je zábavné, jen možná mohli klást ještě větší důraz na to, že mezi zbývajícími crewmeny zůstane méně známých tváří (Vorik, Wildmanka, Chell...?). Ta scéna na můstku s Chakotayem a nezkušenou praporčicí Langovou mi totiž přišla dost dobrá. Po Janewayové v Macrocosm, měl i Chakotay možnost zahrát si aspoň na chvíli Johna McClanea a šlo mu to tedy podstatně lépe.
- Děj v rezervaci taky celkem ušel. Asi nejvíc se mi líbilo, že jsme měli možnost vidět trochu variabilnější prostředí, než bývá v epizodách Treku zvykem. Odhalení, že se ten soubor umělých biosfér nachází ve vesmíru (tentokrát tedy na lodi), ale připomíná The Chute. Dobré bylo kreativní využití Doktora, kterého transformovali na chodící trikordér. Poslední třetina epizody již příliš mnoho překvapení nenabízí. Zatímco desítky jiných druhů strávily v zajetí Nyrianů minimálně celé roky, posádce Voyageru se podaří uniknout v řádu hodin. Ok :)
- Dobyvačná politika Nyrianů je na první pohled zajímavá, ale ve výsledku to působí trochu povrchně. Nyriané jsou v podstatě redukováni pouze na to, že kradou cizí lodě a planety, ale dělají to relativně humánním způsobem. Jako vždy je u podobných druhů trochu problém, že to působí, jakoby je zbytek blízkého vesmíru vůbec neznal. Nikdy už je znovu neuvidíme a taky už je nikdy nikdo nezmíní. Přitom na té lodi bylo okolo 90 obsazených habitatů. To není zrovna málo. Zároveň se vrací odpudivé low-cost kostýmy a o maskách nelze napsat vůbec nic, protože Nyriané = zimomřiví lidé.

2,5/5

3x25 Worst Case Scenario
- Jedna z toho mála kreativněji silnějších epizod. Přijde mi sice laciné, že VOY má potřebu s železnou pravidelností produkovat simulátorové epizody, ale u Real Life a této epizody, je to alespoň ospravedlnitelné. Tuvokův tréninkový program pro případ vzpoury Makistů, který mu před dokončením hackne Seska, je dost nečekaný callback do velmi rané (ale zároveň post Caretaker) části seriálu. Měl jsem Sesku docela rád, takže mě těší, že po její bídně napsané smrti v Basics, dostala alespoň posmrtně šanci posádce Voyageru ještě jednou pořádně zavařit. Myslím, že ta zápletka místy malinko balancuje na hraně uvěřitelnosti, ale je to většinu času zábavné, takže to nevadí.
- Epizoda je rozdělená na tři rozlišitelné segmenty. Tom s B'Elannou testují v programu různé možnosti a následně s dalšími postavami zjišťují, kdo je autorem programu. Tuvok je logickou volbou, takže jeho přiznání nepřekvapí. Odlehčený prostředek epizody je asi nejslabší. Dohadování Parise a Tuvoka o to, jak bude příběh v programu pokračovat, mi k Tuvokovi příliš nesedělo. Nějak jsem nepochopil, proč mu na tom tak strašně záleželo a měl jsem pocit, že ve writing roomu zvítězily pokusy o humor nad snahou o konzistentní chování Tuvoka. Líbilo se mi, že zapojení Sesky bylo odhaleno až relativně pozdě, což uvadajícímu ději vlilo novou krev do žil. Každopádně mě pobavilo, jak Tuvok napsal Neelixe jako jasného zrádce.
- Nedá mi to a musím to napsat. Chakotayova vzpoura (respektive pokus o ni) se prostě měla během první sezóny odehrát doopravdy. Pokud by tomu věnovali drtivou část sezóny (a stále v tom mohla být s drobnými úpravami namočená Seska a její vlastní zrada), tak to myslím mohlo vyústit ve velice uspokojivé finále. To by se ale Makisté museli chovat trochu víc jako... well, Makisté. Nemám nic proti Beltranovi, ale Chakotay je pro VOY jako koule na noze. Přesněji řečeno Chakotay na pozici prvního důstojníka.

3,5/5
Telemachus Rhade - 20. červen 2021 17:16sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jména aneb Jak dali Nogovi v maskérně jiné čelo
Seven - 14. červen 2021 12:40sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade:
No daddy nebyl ten, kdo u nich doma křičel :-)

Hispánec a Kligonka? Tam nebylo jistě slyšet vlastní myšlenky.
Telemachus Rhade - 10. červen 2021 14:50sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Seven:
Daddy issues?

No daddy nebyl ten, kdo u nich doma křičel :-)
Seven - 10. červen 2021 11:21sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mirak 318962:
B'Elannina kritika po absolvování večeře byla samozřejmě oprávněná, jen mi ten její meltdown přišel přehnaný.

Asi na sebe její rodiče ječeli tak, že jí představa harmonické rodiny neskutečně vytáčí? Daddy issues?
Mirak - 05. červen 2021 22:12sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x22 Real Life
- Kvalitativně stejně rozporuplné, jako předcházející epizoda. Námět hlavní zápletky jsem si v kostce relativně dobře pamatoval, ale příjemně mě teď po letech překvapilo, že je to zpracované docela komplexně, protože VOY si s obdobnými epizodami většinou příliš neví rady. To, že se Doktor rozhodne pro rodinný život v simulátoru na mě kupodivu ani nepůsobilo jako totální gimmick, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vzhledem k událostem z Lifesigns mi to vlastně přišlo jako logické vyústění.
- Moje hlavní obava spočívala v tom, že epizoda bude hrát čistě na humornou notu, ale tón jednotlivých segmentů je postupně čím dál vážnější. Úvod se sitcomově dokonalou manželkou a dětmi, které působí hlavně jako zhmotnění Doktorova ega, je úsměvný. B'Elannina kritika po absolvování večeře byla samozřejmě oprávněná, jen mi ten její meltdown přišel přehnaný. Nějak jsem nepochpopil, proč to tak prožívá. Docela se mi líbilo, že zachovali trekové reálie, takže třeba Doktorův syn měl klingonské kamarády a dcera hrála parisovy čtverce. Konec se smrtí dcery byl na poměry Treku nečekaně temný. Rozhodně to bylo povedené a Picardo byl na konci skvělý. Jen mi přišlo zvláštní, že jí těsně před smrtí narovinu řekl, že umře. Nebyla by s ohledem na její věk, lepší milosrdná lež? Ale nevím, tohle byl v tu chvíli můj čistě subjektivní pocit, protože jí zbývaly snad jen minuty života. Každopádně je pravda, že Doktorovy zkušenosti s těmito situacemi jsou paradoxně velmi omezené.
- Další vesmírný fenomén? Ugh. Co napsat k vedlejší zápletce s astrálním vírem. Tuna technoblábolů, space eye candy a Parisův divoký let v raketoplánu. Přišlo mi, že se jen zoufale snažili kompenzovat tu hlavní non sci-fi zápletku a s nějakým dějem si hlavu moc nelámali. Zmíněný přátelský druh Vostigyiů jsme ani neviděli (a ani neuvidíme).

3/5

3x23 Distant Origin
- Ne, prostě těch epizod, kterým by se nedalo vyčíst téměř nic, je opravdu strašidelně málo. Často přemýšlím, jestli nejsem vůči VOY přeci jen přehnaně kritický, ale zase nemám pocit, že bych negativní hodnocení hnidopišsky stavěl na nějakých marginálních výtkách. Distant Origin je objektivně zcela jistě nadprůměrná epizoda, ale já ji bohužel nejsem schopen hodnotit nezávisle na událostech epizod, které jí předcházely. Context matters. Kdyby neexistovaly epizody jako The 37's, Tatoo a další, tak s premisou Distant Origin asi takový problém nemám. Já už mám ale plné zuby toho, jak se Delta kvadrant jenom hemží neuvěřitelně skandálními odhaleními s vazbou na Zemi. Unesli tam Amelii Earhart, můžeme tam vysledovat původ indiánské náboženské mytologie a nyní se setkáváme s potomky pozemské dinosauří civilizace. Není to málo, Antone Pavloviči? A to je pouze to, na co Voyager při svém putování narazil. Ono to potom působí, že Země toho má více společného s Delta kvadrantem než s Alfa kvadrantem. Je ale samozřejmě zcela legitimní, že existují diváci, kteří tímto způsobem nepřemýšlí a / nebo tomu nepřikládají až takový význam.
- Když už se tedy od výše uvedené kritiky oprostím, tak se hodně věcí povedlo. Úvodní patnáctiminutovka kompletně z pohledu Vothů a bez přítomnosti hlavních postav byla velmi dobrá. Pobavilo mě, že spouštěč celého příběhu je rozžvýkaná kostra nebohého praporčíka Hogana. Montáž s putováním po stopách Voyageru se zakomponováním vesmírné obchodní stanice z Fair Trade, se také povedlo. Co už se tolik nepovedlo je schopnost tvůrců hlídat si aktuální počet členů posádky Voyageru. Sekli se asi o osm. Not great. Celá ta galileovská paralela mi ale přišla super. Náboženství zde bylo nahrazeno Doktrínou, ale ve své podstatě jde o jedno a to samé. V některých ohledech mi to v dobrém připomínalo TNG. Líbil se mi i závěr s relativně smutným koncem, kdy se doktor Gegen rozhodl zachránit posádku Voyageru na úkor svého přesvědčení.
- Spoustu prostoru zde má Chakotay, který se přirozeně pasuje do role mediátora mezi doktorem Gegenem a ministryní Odalou. Tahle diplomatická poloha mu dost seděla. Doktor Gegen, který měl jako guest vskutku prominentní roli a spoustu screen timu, byl také velmi dobrý. Jinak Vothové vypadali skvěle a okamžitě se zařadili mezi nejzajímavější a nejzapamatovatelnější druhy z Delta kvadrantu.

3,5/5
Mirak - 29. květen 2021 11:52sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Ne, celá ta kontinuita byla totálně fucked. Paradini byli první vyspělý druh ve vesmíru a proto se Vedrani později vyvinuli v Paradiny :)
Telemachus Rhade - 29. květen 2021 11:35sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
který by myslím prošel (a taky že prošel) tak možná v Andromedě
Jestli myslíš Hunta, tak ne, neprošel. Paradini jsou lidé. Stejně jako třeba ve Wing Commanderu Poutníci.

3x21 Before and After
Tohle je pro mě přelomový bod v seriálu, od kterého dál je to alespoň koukatelné - ostatně přelom S3/4 je asi to nejlepší, co kdy VOY dokázal vygenerovat. Foreshadowing Year of Hell je i na poměry všeho Treku jedna z nejlepších kontinuit; kterou si teda sami posrali vyhozením Kes, ale tak co už :) Souhlasím, že tahle epka stojí na Jen Lien, které to s jejími přirozenými vlasy hodně sluší a měla v seriálu zůstat. (Kdyby mě vyrazili na úkor pana Kima, asi taky skončím na alkoholu a drogách.)
Mirak - 29. květen 2021 10:59sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x20 Favorite Son
- LOL! Konkurence je sice silná, ale tohle je suverénně jeden z nejdebilnějších námětů ve VOY a tím pádem i v celém Treku. V téhle epizodě nedává smysl snad vůbec nic. Pohádka Taresianů o vesmírných kukačkách je naprosto bizarní a neuvěřitelná. Ve výsledku je jaksi jedno, že to celé byla jen vymyšlená habaďůra, protože je to naprosto šílený a zbytečně komplikovaný postup. Nebylo by jednoudušší ty muže prostě unášet nebo přistoupit k tradičnímu svádění? Myslím, že by o zájemce neměli nouzi. To, že někoho nakazí retrovirem, který oběťi vtiskne genetickou paměť, stejně nijak nesnižuje riziko prozrazení tajemství jejich rozmnožování. Vzhledem k tomu, že o tom věděli Nasariové, tak o tom musela vědět drtivá většina jejich sousedů.
- Tohle je už několikátá epizoda, která začíná tím, že jedna z hlavních postav zažívá deja vu. Jakoby se scénáristé snažili trollit diváka s tím, že půjde o další časovku (ne, že by jich už tak bylo málo). Děj na Taresii osciluje někde mezi Harryho vlhkým snem a jedním z Quarkových nechvalně proslulých simulátorových programů. Ultra submisivní Taresianky by asi jen tak neprošly ani v první řadě TNG, takže bylo pochopitelné, že se z nich vyklubají vesmírné upírky. Celé je to neskutečně cheesy a hodně to připomíná některé rané epizody Buffy: The Vampire Slayer. I trochu podobná a o 30 let starší epizoda TOS The Man Trap byla podstatně lepší. Asi nejsměšnější scéna byla, když se Harry pokouší Taresianky obelstít příslibem bondáže.
- Opravdu hodně mě překvapilo, když jsem si přečetl, že v původním námětu z Kima opravdu chtěli udělat mimozemšťana. Je pravda, že Kim je jedna z nejgeneričtějších hlavních postav ve Star Treku (což tvůrci vlastně nepřímo přiznávají už jen tím, že nad něčím podobným vůbec uvažovali), ale tohle byl dost zoufalý nápad, který by myslím prošel (a taky že prošel) tak možná v Andromedě. Na druhou stranu by mě určitě bavilo si z toho v rámci těchto hodnocení dělat srandu, protože každá další epizoda až do konce seriálu, by byla krásná připomínka naprosto epesního jump the shark momentu.

0,5/5

3x21 Before and After
- VOY po časovkách a paralelních realitách sahá zbytečně často, což je problém hlavně v kontextu s tím, že nemá ani na konci 3. sezóny, nijak výrazněji rozvinuté postavy. Jinak to šlo. Ta dějová struktura, ve které se od samého začátku postupně vracíme hlouběji a hlouběji do minulosti, byla poměrně neotřelá a díky tomu i dostatečně zajímavá. Na druhou stranu to nebylo nijak zvlášť napínavé a odhalení důvodu, proč Kes cestuje časem podle mě také nebylo příliš úderné. A závěrečné rozuzlení, kdy se Kes najednou probere a Doktor jí s úsměvem sdělí, že problém už je vyřešen a všechno už je v pořádku, také nebyl učebnicový příklad dějové gradace. U VOY se v rámci jedné epizody skutečně málokdy povede skloubit všechny její aspekty na dostatečné kvalitativní úrovni.
- Výlet do stěžejních událostí celého života Kes mě vlastně také dokázal zaujmout jen místy. Foreshadowing Year of Hell je nečekaný, vítaný a na celé epizodě ve výsledku možná nejpůsobivější. Pobavilo mě, že zde ultimátně ukázali šťastný vztah mezi Parisem a Kes, tedy něco co během 2. řady kvůli Neelixovi okázale zařízli. Mezi nimi dvěma ta chemie podle mě funguje. Napárování Kima a Linnis (dcera Parise a Kes), mi přišlo lehce bizarní, což však VOY nikdy nebylo cizí. Asi nejúsměvnější moment byl, když cca 22letý Kim oslovuje cca 12letého chlapce "synu". Doktor s vlasy a Neelix jako příslušník bezpečnosti jsou asi jediná forma character developmentu, kterou scénáristé znají. Chakotay zcela nepřekvapivě zůstává vždy a za všech okolností úplně stejný. Sad af.
- Jennifer Lien zde byla (po slabším výkonu ve Warlord) velmi přesvědčivá a její herectví je jeden z hlavních důvodů, proč je epizoda koukatelná. Stará maska byla tradičně strašná, ale to samozřejmě nebyla její chyba. Nicméně oceňuju, že ani v té 8-9 let vzdálené budoucnosti, neobdařili kadeřnice ostatní postavy takovým tím obligátním uctivým šedým melírkem na spáncích, které vždy vypadají totálně nerealisticky. Je taky dobře, že už Jennifer Lien zbavili toho chlapeckého účesu, protože jí to s dlouhými vlasy moc sluší. Od nahrazení jinou blondýnou ji to naneštěstí neuchránilo.

3/5
Telemachus Rhade - 27. květen 2021 14:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
3x16 Blood Fever

Tahle se mi hodně líbí. K těm dalším se nemá smysl vracet :)

Nejnovější   Novější 79 - 98 / 4902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o