Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Pokec o hudbě

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 3256
Hudební tipy uživatelů StarNETu

TelemachusRhade
Blackmore's Night - britsko-americká folkrocková skupina, inspiruje se renesanční hudbou
Skladby: Dancer and the Moon, Wish you were here, Under a Violet Moon Live (live verze)
Two Steps from Hell - společnost zaměřená především na tvorbu hudby k filmovým trailerům.
Skladby: Nemesis, Invincible, United We Stand - Divided We Fall, To Glory

Yakuzza
Muse - Britský alternative/progressive rock. Od 1999 do současnosti.
Skladby: Starlight, Uprising , Knights of Cydonia, Undisclosed Desires, JFK + Defector, Exogenesis Symphony (Parts 1, 2 & 3), Mercy
Safri Duo - dánské elektro-perkusové duo. Od 1990 do současnosti.
Skladby: Played-A-Live (The Bongo Song), All The People in the World, Rise (Leave me Alone), Athena, Apollo, Samb-Adagio, Knock on Wood
The Qemists - anglický elektronický rock. Od 2004 do současnosti.
Skladby: Run You, No Respect
The Algorithm - francouzský projekt, kombinace elektronické hudby, progresivního metalu a djent, od 2009 do současnosti.
Skladby: floating point, pointers

Pozemstan
Marta Kubišová - Česká zpěvačka
Skladby: Cesta, Sama, Kdo těm růžím vůni vzal, Neznámý, Mamá, Píseň za padlé, Radši, Je půl vosmý, Deset schodů

Kapitan Pike
After Forever - nizozemská kapela, symfonický metal s prvky progresivního metalu. Od roku 1995 do 2009.
Skladby: Cry With A Smile, Being Everyone, Estranged, Emphasis, Dreamflight, De-Energized, Monolith of Doubt, Energize Me

Upozornění: Spotify nemá lossless formát a není tam vše.

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1 - 20 / 3256Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 10. prosinec 2023 12:23sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Spotify je dobrá hudební knihovna na cesty, ale pokud chci něco poslouchat pravidelně, je offline nezbytnost. Třeba rozšířené Treky tam nejsou vůbec, Vzpoura pak dokonce ani v krátké podobě.
Mvek - 10. prosinec 2023 12:08sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Oprava, celé album nenajdu, spletl jsem si to s novějším Conanem, nebo jen třeba cover verzemi různých orchestrů či na různých výběrech třeba titulní skladba.
Mvek - 10. prosinec 2023 11:36sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak jo, pár měsíců mám Spotify, už dost skladeb zařazených do náladových playlistů, a najednou zjistím, že něco už není v mé zemi dostupné. Hm, tak dík, doufal jsem, že u té hudby to bude stálejší než u filmů a seriálů na Netflixu apod.

Ano, neznamená to patrně, že bych se k daným skladbám nedostal. Zrovna Poledourisův soundtrack k Conanovi existuje i na Spotify v mnoha mutacích. Ale nemám chuť teď řešit, kam jsem si které skladby zařadil, a hledat tedy jejich náhrady.
Mvek - 03. listopad 2023 17:27sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Konkrétně: Silent Circle, album Luxury (2021) a hlavně skladby Paralysed nebo Sign of Love (https://open.spotify.com/album/0OsO3Q0N21iRMoFXtHGkWT?si=2ybcxR2aR62JTUyxukD32w)

A ne, jiné věci zní dobře, takže sluchátky nebo konektorem to nebude.
Mvek - 03. listopad 2023 17:23sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Taky jsem to zrovna náhodou našel. Protože mám pocit, že jsem našel album méně známé pop skupiny z 80. let ale release z 2021 a přijde mi, že tam slyším chyby, někde až, že přeskakuje zvuk z jednoho do druhého sluchátka, a nezdá se to jako umělecký záměr. Celkově mi to ale přijde takové "chraplavé". Jako špatná komprimace, nebo příliš vyčištěné bez kontroly apod. A tak jsem koukal, jestli nějak jde vůbec hlásit problém, ale nic jsem nenašel.

A jo, normalizaci jsem už radši vypnul. Podle popisu to vypadá, že má hrát vše podobně hlasitě, po vypnutí mi to začalo hrát víc hlasitě:-), ale jak říkám, u normal jsem často měl fakt dost odlišné úrovně, a nebylo to kdoví co.
Telemachus Rhade - 03. listopad 2023 15:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Jo, dohledal jsem si specifikace.
64 / 128 / 256 pro browser
96 / 160 / 320 pro appky; všechno AAC.

S tou normalizací těžko říct. Přijde mi, že se to o něco snaží, ale spíš mám pocit, že to narovnáná jen v rámci skladby/písně.
Mvek - 03. listopad 2023 12:03sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: A to, že je to AAC jsi vyhrabal někde v podmínkách? Já po tom moc nepátral, ale právě jsem nezjistil, co ty jednotlivé úrovně jsou, i když jsem si samozřejmě pak dal tu max.

Normalizaci jsem nějak nepochopil. Chápal jsem to, že je to vyrovnání hlasitosti mezi skladbami, ale stejně mi občas vyskočí tak velký rozdíl, že po hlasitosti musím sáhnout.
Jestli je to normalizace v rámci skladby, tak ok, to si to asi fakt už vypnu.
Telemachus Rhade - 03. listopad 2023 10:36sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Použitelná. Ten jemný kovový nádech tam je, ale nic tragického. Na orchestrální hudbě je to samozřejmě patrné víc, na popu v podstatě vůbec, ale to není žádná novinka.

Je ale potřeba v aplikaci zvolit, že za každých okolností chceš přehrávat "velmi vysokou kvalitu", tj AAC 320. Defaultně je i na premium účtech nastavený "standard", tedy AAC 128 kbps. Defaultně je taky zapnutá normalizace, naštěstí ne "heavy", ale "medium" a dá se vypnout.
Mvek - 03. listopad 2023 10:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: A jaká je tedy podle tvého citlivého ouška ta kvalita na placeném Spotify?
KRAKONOS - 30. říjen 2023 21:18sipka
ZAMĚŘIT
KRAKONOS
Telemachus Rhade: Tidal nebo Qobuz, obě služby se zaměřují na kvalitu.
kapitan Pike - 30. říjen 2023 11:13sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade: Myslím, že nejkvalitnější stream hudby nabízí Tidal, tak asi zkus jejich trial a uvidíš.
Telemachus Rhade - 30. říjen 2023 10:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Čím dál tím víc:
1) Nemám čas někde hledat FLACy a nahrávat si je fyzicky někam jinak.
2) Cestuju a potřebuju mít hudbu prostě po ruce.

Vzhledem ke směšné ceně streamů hledám teda podobnou on-line alternativu i pro hudbu, ale narážím, protože prostě slyším dobře. Tak si jdu pro radu...

Sháním něco s bohatým katalogem všech žánrů a zároveň použitelnou kvalitou zvuku na sluchátkách KOSS, tzn. minimálně (ale fakt minimálně) 320 kbps (a spíš AAC než MP3). Ideálně samozřejmě FLAC. Stačí mi teda 16-bit FLAC :) Existuje něco takového? Díky všem.
Mvek - 16. srpen 2023 17:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
leena: Nepředpokládám, že děláš za plat jak někde v Ústavu akademie, takže pak když už člověk má slušný příjem, radši si zaplatí za komfort. Takže to bych si spíš zaplatil YT, abych využil YT Music, kdybych neměl vůči Google averzi, abych nevytěžoval síť a vlastně tím nezanechával dost velkou nejen uhlíkovou stopu, i když video nepotřebuji, jen hudbu.
Každopádně adblock ti stejně asi brzy zaříznou, už s tím experimentují a nepustí tě přes pár videí. Takže ti nezbyde přejít na Spotify nebo tahat ty mp3.

Jako Spotify má vůči free YT nesporné výhody, jednak bez blockeru jsou ty jejich reklamy pořád snesitelnější než YT, které ti hodí klidně půlhodinovou. Jednak máš jistotu vyšší kvality, zatímco na YT občas vyskočí kdoví co. A jednak ten algoritmus na Spotify funguje pěkně a pěkně umí hledat novou hudbu.

Takže já to vidím tak, že asi si ho i zůstanu platit, pro objevování nové hudby, nebo do práce, kde mám s těmi mp3 problém (hlavně s přehrávačem), a pro pár dalších příležitostí se hodí. Třeba je super z počítače nebo mobilu poslat hudbu ze Spotify na domácí rádio/DAC, nikoliv po BT, ale jen předat info, co si má ze serveru stahovat, pak můžu mobil i počítač vypnout a ovladačem DACu klidně i skákat na další skladby.

Nicméně stejně tam něco nenajdu, nebo ne v té podobě, v jaké to chci, takže flacy a mp3 zůstanou primární stejně a vím, proč jsem na to nepřešel.
leena - 15. srpen 2023 22:23sipka
ZAMĚŘIT
leena
Mvek 326160: a proto posloucham pres youtube (mam adblock takze zadny reklamy) a nebo proste mam stazenou hudbu jako mp3 a posloucham na mobilu nebo pc. Spotify proste ne.
Mvek - 15. srpen 2023 20:50sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak to úspěšně tajili, z propagace jsem se to nikdy tedy nedozvěděl.


Jinak řadit playlisty jde, ale jen v mobilní aplikaci, ve Win aplikaci jsou seřazené tak, jak se vytvořily.
S.S.Enterprise - 15. srpen 2023 16:10sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
kapitan Pike: taky bych řekl
kapitan Pike - 14. srpen 2023 21:38sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mvek:
Ale jinak nevěděl jsem, že Spotify má (už?) režim free, kdy hází jednu až dvě (nepřeskočitelné) audio reklamy tak za 5-10 písniček,

To je tam IMHO od začátku.
Mvek - 14. srpen 2023 21:25sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale jinak nevěděl jsem, že Spotify má (už?) režim free, kdy hází jednu až dvě (nepřeskočitelné) audio reklamy tak za 5-10 písniček, takže nic strašného. Pro hledání nové hudby to může být zajímavé jako svého času last.fm
Mvek - 14. srpen 2023 21:25sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Odolával jsem dlouho, ale přece jen jsem nakonec vyzkoušel Spotify...

Hm, jako celkově zatím nemůžu hodnotit (ani kvalitu, možná je většinou dobrá, ale neumím to zatím zjistit). Ale aplikace je taky "skvělá". Přidání skladby do playlistu mi tu dá o několik kliků navíc oproti Foobaru. A pokud chci něco přidat do více playlistů, tak to musím opakovat. Navíc playlisty neumím seřadit dle abecedy, takže v seznamu asi dvanácti playlistů něco najít, chvíli trvá. Ach jo:-(.
Telemachus Rhade - 23. říjen 2021 21:09sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Internet je podivné místo...

(Upozornění: audio obsahuje znásilněného Karla Svobodu)
Faun - Aschenbrödel (Offizielles Video)

Nejnovější   Novější 1 - 20 / 3256Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o