Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Pokec o hudbě

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 3256
Hudební tipy uživatelů StarNETu

TelemachusRhade
Blackmore's Night - britsko-americká folkrocková skupina, inspiruje se renesanční hudbou
Skladby: Dancer and the Moon, Wish you were here, Under a Violet Moon Live (live verze)
Two Steps from Hell - společnost zaměřená především na tvorbu hudby k filmovým trailerům.
Skladby: Nemesis, Invincible, United We Stand - Divided We Fall, To Glory

Yakuzza
Muse - Britský alternative/progressive rock. Od 1999 do současnosti.
Skladby: Starlight, Uprising , Knights of Cydonia, Undisclosed Desires, JFK + Defector, Exogenesis Symphony (Parts 1, 2 & 3), Mercy
Safri Duo - dánské elektro-perkusové duo. Od 1990 do současnosti.
Skladby: Played-A-Live (The Bongo Song), All The People in the World, Rise (Leave me Alone), Athena, Apollo, Samb-Adagio, Knock on Wood
The Qemists - anglický elektronický rock. Od 2004 do současnosti.
Skladby: Run You, No Respect
The Algorithm - francouzský projekt, kombinace elektronické hudby, progresivního metalu a djent, od 2009 do současnosti.
Skladby: floating point, pointers

Pozemstan
Marta Kubišová - Česká zpěvačka
Skladby: Cesta, Sama, Kdo těm růžím vůni vzal, Neznámý, Mamá, Píseň za padlé, Radši, Je půl vosmý, Deset schodů

Kapitan Pike
After Forever - nizozemská kapela, symfonický metal s prvky progresivního metalu. Od roku 1995 do 2009.
Skladby: Cry With A Smile, Being Everyone, Estranged, Emphasis, Dreamflight, De-Energized, Monolith of Doubt, Energize Me

Upozornění: Spotify nemá lossless formát a není tam vše.

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 13 - 32 / 3256Starší   Nejstarší

Mvek - 16. srpen 2023 17:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
leena: Nepředpokládám, že děláš za plat jak někde v Ústavu akademie, takže pak když už člověk má slušný příjem, radši si zaplatí za komfort. Takže to bych si spíš zaplatil YT, abych využil YT Music, kdybych neměl vůči Google averzi, abych nevytěžoval síť a vlastně tím nezanechával dost velkou nejen uhlíkovou stopu, i když video nepotřebuji, jen hudbu.
Každopádně adblock ti stejně asi brzy zaříznou, už s tím experimentují a nepustí tě přes pár videí. Takže ti nezbyde přejít na Spotify nebo tahat ty mp3.

Jako Spotify má vůči free YT nesporné výhody, jednak bez blockeru jsou ty jejich reklamy pořád snesitelnější než YT, které ti hodí klidně půlhodinovou. Jednak máš jistotu vyšší kvality, zatímco na YT občas vyskočí kdoví co. A jednak ten algoritmus na Spotify funguje pěkně a pěkně umí hledat novou hudbu.

Takže já to vidím tak, že asi si ho i zůstanu platit, pro objevování nové hudby, nebo do práce, kde mám s těmi mp3 problém (hlavně s přehrávačem), a pro pár dalších příležitostí se hodí. Třeba je super z počítače nebo mobilu poslat hudbu ze Spotify na domácí rádio/DAC, nikoliv po BT, ale jen předat info, co si má ze serveru stahovat, pak můžu mobil i počítač vypnout a ovladačem DACu klidně i skákat na další skladby.

Nicméně stejně tam něco nenajdu, nebo ne v té podobě, v jaké to chci, takže flacy a mp3 zůstanou primární stejně a vím, proč jsem na to nepřešel.
leena - 15. srpen 2023 22:23sipka
ZAMĚŘIT
leena
Mvek 326160: a proto posloucham pres youtube (mam adblock takze zadny reklamy) a nebo proste mam stazenou hudbu jako mp3 a posloucham na mobilu nebo pc. Spotify proste ne.
Mvek - 15. srpen 2023 20:50sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak to úspěšně tajili, z propagace jsem se to nikdy tedy nedozvěděl.


Jinak řadit playlisty jde, ale jen v mobilní aplikaci, ve Win aplikaci jsou seřazené tak, jak se vytvořily.
S.S.Enterprise - 15. srpen 2023 16:10sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
kapitan Pike: taky bych řekl
kapitan Pike - 14. srpen 2023 21:38sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mvek:
Ale jinak nevěděl jsem, že Spotify má (už?) režim free, kdy hází jednu až dvě (nepřeskočitelné) audio reklamy tak za 5-10 písniček,

To je tam IMHO od začátku.
Mvek - 14. srpen 2023 21:25sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale jinak nevěděl jsem, že Spotify má (už?) režim free, kdy hází jednu až dvě (nepřeskočitelné) audio reklamy tak za 5-10 písniček, takže nic strašného. Pro hledání nové hudby to může být zajímavé jako svého času last.fm
Mvek - 14. srpen 2023 21:25sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Odolával jsem dlouho, ale přece jen jsem nakonec vyzkoušel Spotify...

Hm, jako celkově zatím nemůžu hodnotit (ani kvalitu, možná je většinou dobrá, ale neumím to zatím zjistit). Ale aplikace je taky "skvělá". Přidání skladby do playlistu mi tu dá o několik kliků navíc oproti Foobaru. A pokud chci něco přidat do více playlistů, tak to musím opakovat. Navíc playlisty neumím seřadit dle abecedy, takže v seznamu asi dvanácti playlistů něco najít, chvíli trvá. Ach jo:-(.
Telemachus Rhade - 23. říjen 2021 21:09sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Internet je podivné místo...

(Upozornění: audio obsahuje znásilněného Karla Svobodu)
Faun - Aschenbrödel (Offizielles Video)
Telemachus Rhade - 03. září 2021 20:26sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
ABBA announce new album Voyage and spectacular new live show
Spectacular New Live Show zní hrozně otřepaně, ale dělá to ILM a ty rendery jsou skvělé! Nový level deep fake :) Ostatně viz první nový klip...

ABBA - I Still Have Faith In You

A druhý nový singl bez klipu:
ABBA - Don't Shut Me Down (Lyric Video)
Mvek - 25. květen 2021 17:52sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A nejen samply ze skladeb. Také jsem se díky tomu webu dozvěděl o videu shrnujícím, jaké části TOSky byly použity pro které hlášky z písniček Information Society.

A přehled všech TOS hlášek a skladeb, ve kterých byly použité, které mají v databázi je tady.
Dá se najít i DS9 a samozřejmě pak některé úvodní znělky. Ale samozřejmě zrovna na ST motivy to nebude zrovna nejlepší zdroj.
Mvek - 24. květen 2021 19:50sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tip na databázi, jaká písnička byla kým zremixovaná, nebo jaké samply použila (často i přesně s odkazem do YT na ukázku): WhoSampled.com

A objevil jsem ji náhodou společně s překvapením, že můj oblíbený The Magic Key vlastně těží ze skladby Má hra od Modrého efektu z 1971, a má tedy české kořeny. Vlastně ta skladba dala fiktivní skupině One-T & Cool-T hned tři songy.
AVip - 03. květen 2021 20:21sipka
ZAMĚŘIT
AVip
leena: řeknu ti to asi takhle... "whatever floats your boat".

Líbí se ti to? Ok.
Nelíbí? Taky Ok.
Člověku se nemusí líbit všechno.
A taky záleží na momentální náladě atp.

Nemá smysl tlačit na pilu v žádném směru.
leena - 03. květen 2021 19:49sipka
ZAMĚŘIT
leena
Po roce co jsem se nekoukala jsem se zacla opet koukat na F1 a jsem zvedava jak dlouho mi to vydrzi ..

.. kazdopadne poustela jsem si nejaky veci co mi nabidla trubka a jedno z nich bylo i full intro soucasny znelky a kdyz sem si hledala nejaky souvisejici videa tak na me vyplivlo tohle a teda je to pecka!

Jako zacinam vic pronikat do vazny huby, Bach, Mozart, Vivaldi apod - sem tam si pustim nejaky delsi klip na trubce a jen posloucham nebo u toho neco delam a proste nevim jak to popsat, ale cim vic toho mam pomalinku naposlouchany tak tim vic a vic si uzivam podobny veci v modernym pojeti :)


Intro koncert
Pozemstan - 03. duben 2021 23:51sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
I zde zmíním zajímavou monumentální skladbu Hymne à la République z filmu Manželé z roku II (Les mariés de l'an II) z roku 1971, která nepochází z francouzských revolučních let, nýbrž od skladatele filmové hudby Michela Legranda. Součástí je sólo Laury Antonelli (nenazpíval-li to za herečku někdo jiný), zde i se sestřihem záběrů z filmu...
S.S.Enterprise - 13. březen 2021 15:08sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Pozemstan: tak to jsem na tom s tou 1. třídou stejně :)
Pozemstan - 13. březen 2021 14:07sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
S.S.Enterprise: Tak já znám z ruštiny také jen několik frází, roku 1989 jsem šel do první třídy... Jinak ta podoba "bajky" vychází z názvu knihy Agathy Christie Pět malých prasátek, který tam dokonce zmiňují, jen z pěti udělali deset...
S.S.Enterprise - 13. březen 2021 13:50sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
no jo a když neumím rusky a družba už mi téměř nic neříká (především to neposloucháme každej den v TV), tak se to těžko pojímá..
Pozemstan - 13. březen 2021 13:43sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
S.S.Enterprise: Také nerozumím všemu, ale ano, zřejmě se snažili uniknout cenzuře. Melodie písně trochu připomíná ruský folklor. Zdánlivě se zpívá o praseti čtoucím detektivku Agathy Christie, ale poté zazní (maskované jako popis obsahu knihy) spojení zjevně narážející na "družbu" s SSSR a její dopady jako: "napřed služba, potom družba, jsou v ní ztráty na lidech". Dále zazní asi napodobenina ruštiny: "...[Poarot] není žádný idajot", což se pak spojí v refrénu, jako by to byl vzkaz pozorným posluchačům a tak trochu výsměch cenzorům... A úplně ke konci zazní ruská slova s přáním k Novému roku a ještě něčemu, se kterými "Poirota" vyprovázejí pryč... Upřímně mě překvapuje, jestli to skutečně cenzurou prošlo.
S.S.Enterprise - 13. březen 2021 13:21sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Pozemstan:

Těmto druhům jinotajů nerozumím, asi je to na mě moc abstraktní. Mám z toho pocit, že to má být nějaká bajka, která svou nesrozumitelností měla uniknout komunistickým cenzorům.
Pozemstan - 13. březen 2021 13:08sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Zajímavé jinotaje v písni prý nahrané Supraphonem roku 1979...
Sedí prase ve svém chlívku

Nejnovější   Novější 13 - 32 / 3256Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o