Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => TV a rádio

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 3756
Líbil se vám nějaký film nebo pořad, který zrovna budou dávat v TV? Podělte se s ostatními o své tipy a názory.



Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 434 - 453 / 3756Starší   Nejstarší

kapitan Pike - 25. březen 2018 19:09sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
AVip: Tak v té první reportáži padla řada ne úplně nerozumných věcí, i když podání je samozřejmě dost bulvární. Ale Tunu jsem nějaký čas sledoval na Facebooku a beru ho jako příznivce všech možných dotací a regulací a tohle mu prostě nevěřím a je docela možné, že přišel nějaký implus zvenku.
AVip - 25. březen 2018 13:51sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Jen malá ukázka na téma "tuna sraček v akci" v boji za tabákový průmysl:

Svoboda, nebo normalizace? Takhle lidé bojují proti zákazům a omezování

Hrozba jménem elektronické cigarety. Proč se jich máme bát?
Mvek - 25. březen 2018 13:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip:
"Tuna sraček" je zcela v žoldu tabákové lobby (v lepším případě za jejich peníze, v horším z ryzí blbosti)

V A Dost? Tam mě nenapadá, jak by se tedy zrovna tabáková lobby projevovala. Ale vidím jen tu a tam nějakou epizodu, mám na to jeho podání taky dost alergii, plus jednu dobu měl i strašnou vizáž. Protože nemám nic proti gayům, ale mám problém s těmi, co tak moc vypadají (o to hůř, jestli jím Tuna není).
AVip - 25. březen 2018 10:41sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Pozemstan:
Přiznám se, že o Oliverovi jsem se dozvěděl právě až nedávno ze Šťastného pondělí Jindřicha Šídla, kterého možná počítáš do oné nepříliš vábné skupiny... -)


Jo, přesně.
Je to stylu klasického parazitického přístupu přihřát se na pověsti někoho, kdo ho převyšuje o několik hlav... například streamácký Jan "Tuna sraček" by byl vhodným objektem pro Oliverovo zparodování, protože "Tuna sraček" je zcela v žoldu tabákové lobby (v lepším případě za jejich peníze, v horším z ryzí blbosti) - tedy pokud by takový nýmand (jakkoli je velkohubý) za to Oliverovi vůbec stál, že.

Já Oliverovu show znám už několik let, chytil jsem jí poprvé někdy v její druhé sezóně na Youtube a posléze jsem ji začal sledovati na HBO Go.
A jak říkám, nesouhlasím se vším - ale ten chlap je prostě zábavnej a to je to hlavní a zároveň je pravda, že dost často se mu podařilo satiricky poukázat na některé současné nešvary, zejména tedy americké, ale nejen.
Marshall - 21. březen 2018 18:44sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Das Reich: Hitlerova divize smrti ve Francii - neznal jsem, dobré vědět včetně těch věcí co se děli po válce.
Pozemstan - 18. březen 2018 21:11sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Marshall: Díky za upozornění, na to bych se měl také podívat. Terorismu i v jejich období, byť mezinárodnímu, pod který spadaly jen některé akce, jsem věnoval svou diplomku, byť už před děsivými deseti lety... -)
Pozemstan - 18. březen 2018 21:08sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
AVip: To může být zajímavé. Přiznám se, že o Oliverovi jsem se dozvěděl právě až nedávno ze Šťastného pondělí Jindřicha Šídla, kterého možná počítáš do oné nepříliš vábné skupiny... -) Šídlo se s ním setkal na jakési akci s více novináři v New Yorku, načež tomu pak věnoval celé jedno "Pondělí" a občas se o tom zmiňuje i nadále... -) Překvapilo mě, že i když je Oliverův pořad na HBO, je prý natáčen v objektu CBS.
Marshall - 18. březen 2018 20:55sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
BorgDog: heh, já jsem si z toho odnesl úplně něco jiného a to o obou stranách tohoto konfliktu.
BorgDog - 18. březen 2018 20:23sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
,Marshall: No, když jsme u vidění dopředu, stačilo si projít recenze a pár komentářů. Jako třeba:

Chce to novou RAF. Jsem komunista a ten film je naprosto skvělí, musím říct že jsem se v něm trochu poznal a taky naše v nitřní vztahy v organizaci jak politické tak osobní jsou dost podobné, jen ty zbraně nám zatím chybí! Dnešní doba už nazrála pro další útok na Evropský kapitalizmus jen se nesmý omezovat na jeden stát ale na musí to být celoevropská záležitost, soudruzi z Česka, Slovenska, Německa, Rakouska, Velké Británie, Polska, Španělska, Ruska a dalších zemí se musí sjednotit a společně jít do ozbrojeného boje!
Marshall - 18. březen 2018 18:35sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Baader Meinhof Komplex - viděl jsem v němčině, takže nemohu soudit dabing, ale film je vynikající. Hlavně co tam říká ten spolkoví policejní rada, je imho velmi pravdivé - vůbec celá ta porada myslím odráží obecné pocity tehdejších lidí, kteří neviděli dopředu.
AVip - 18. březen 2018 17:49sipka
ZAMĚŘIT
AVip
(asi sem, ne že by to nepasovalo i jinam, ale nakonec, je to TV pořad)

Cryptocurrencies: Last Week Tonight with John Oliver (HBO)

Aneb zcela nenásilný a zároveň vtipný úvod do problematiky kryptoměn. Pokud pořad Johna Olivera znáte, vychutnáte si to o to lépe. Pokud ne, doporučuju se pustit do jeho YouTube kanálu (a pokud máte HBO Go, tak to máte i jinde a v jednom kuse).

(John Oliver je občas vzýván coby jakýsi vzor politické anti-Trump (anti-Zeman, anti-Babiš) satiry českými "SJW" uměleckými (j)elitami - ale oproti nim má jednu obrovskou výhodu - jeho pořady jsou opravdu vtipné, což se o těch výpotcích českých "taky-oliverů" tvrdit nedá ani omylem)
Telemachus Rhade - 17. březen 2018 22:39sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jsme dneska nahodou zahledli epizodu aktualni Superstar a ono to nejenze to nebylo trapne, ale vlastne me to i bavilo... No, zvlastni.
Telemachus Rhade - 06. březen 2018 12:00sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Ovšem, když nad tím přemýšlím, on by ho jiný český herec nezahrál :-/
Telemachus Rhade - 06. březen 2018 12:00sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pozemstan:
ale Roden prostě nepůsobí vzhledově tak laskavě a mírně jako Masaryk

Tak. Až se bude u nás točit nějaká vikingská sága, bude ideální kandidát, ale tohle byl castingový omyl.
Pozemstan - 06. březen 2018 11:54sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Marshall: V dějepise jsme to měli podobné. Na gymplu tedy ještě maturanti z dějepisu a další zájemci dostávali okopírované stručné shrnutí poválečných dějin v bodech na několika málo stránkách, ale to bylo vše... -)

Mně se zpracování Masaryka (viděl jsem jen tuto TV verzi) také docela líbilo, včetně Rodenova výkonu. Nakolik je to autentické, ale netuším. Vím i z různých dokumentů, že Jan Masaryk prožil bouřlivé mládí, potýkal se s nekázní atd., ale jako diplomat byl zase popisován jako člověk velice elegantní a lidský, bavící společnost, mj. schopný mluvit odlišně britskou i americkou angličtinou. Tady asi dobře vystihli jeho psychické problémy, ale Roden prostě nepůsobí vzhledově tak laskavě a mírně jako Masaryk se svýma trochu vykulenýma očima. V některých scénách jednání s diplomaty navozoval až dojem obhroublého člověka. Na druhou stranu Masaryk za 1. světové války sloužil v rakouské armádě, takže asi nebyl nějak "změkčilý"... -)

Zajímalo by mě, nakolik odpovídalo skutečnosti setkání s Konradem Henleinem na velvyslanectví v Londýně nebo setkání s velkým předmnichovským vlastencem, legionářem a pozdějším největším kolaborantem Emanuelem Moravcem v londýnském (hodinovém?) hotelu... -) České století zachytilo jeho intervenci v době Mnichova u Beneše na Hradě, ale netušil jsem, že jel i do Londýna, což muselo být docela nákladné...

Zatímco ve filmu Milada při pohledu na Hrad z Hradčanského náměstí vlajku EU na jednom ze dvou vysokých stožárů v krátkém nočním záběru, kde barvu skoro nejde poznat, ponechali, tady pro změnu zřejmě celý stožár vyretušovali, místo aby tam jen vlajku změnili. -)(

Postava ztvárněná Evou Herzigovou, její film i režisér jsou zřejmě smyšlené prvky, byť možná s reálnou předlohou...

Oldřich Kaiser myslím ztvárnil Beneše velmi dobře, i když při prvním záběru z Lán, když mu Masaryk řekl "pane prezidente", mi nedošlo, o koho se jedná, a přemýšlel jsem, zda má jít o zemského prezidenta pro Čechy. -) V některých záběrech na Hradě je ale vidět, že má poněkud upatlané či zaprášené brýle.

Bylo by dobré, kdyby vzniklo i pokračování až do roku 1948.

Jan Masaryk mluví o USA (1947)
Hledání ztraceného času - Vzpomínka na Jana Masaryka (1)
Hledání ztraceného času - Vzpomínky na Jana Masaryka (2)
Marshall - 06. březen 2018 09:16sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Pozemstan: V dějepise jsme skončili na začátku WWII a moje samo-vzdělání v této době je limitováno na samotnou válku a navíc většina mimo Československo. Takže jsem film uvítal, i když nedokážu posoudit věrnost... A Roden mi přišel fakt dobrej!
Pozemstan - 05. březen 2018 15:46sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Marshall: Ano, pěkné. Už je tam i druhý díl. V této televizní verzi jsou prý i nějaké scény vystřižené z verze pro kina.
Marshall - 03. březen 2018 14:36sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Pro ty co ještě neviděli, tak doporučuji film Masaryk. Na iVysílání ve dvou částech
zde je zatím první: Masaryk část 1
Pozemstan - 23. únor 2018 20:58sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Já jsem si zaplatil Netflix, protože jsem chtěl sledovat Discovery zcela legálně a ukázat, že je o nový ST (i přes jeho problémy) zájem, ale na nic jiného jsem si čas neudělal, takže to nejspíše zase až do další řady přeruším, ačkoli tam jsou zajímavé věci...
Seven - 15. únor 2018 20:49sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Jinak hlavním důvodem, proč platím Netflix, je podpora vzniku seriálů, které mě baví. Bohužel většina jejich nové tvorby jsou převážně sračky přes kopírák z jiných stanic.

Nejnovější   Novější 434 - 453 / 3756Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o