Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => TV a rádio

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 3756
Líbil se vám nějaký film nebo pořad, který zrovna budou dávat v TV? Podělte se s ostatními o své tipy a názory.



Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 391 - 410 / 3756Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 05. srpen 2018 09:33sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip:
ona je to do jisté míry generační záležitost
Vůbec se nepřu. Stejně jako o dlouhodobých zásluhách toho filmu. Ale prostě mě to nikdy nezaujalo.

Nejlépe zfilmovaná Clarkeova Odyssea byl jednoznačně Interstellar :-)

musel to vzít trochu víc hákem
Jakože ten film má někde rychlejší tempo? :-D
AVip - 05. srpen 2018 09:07sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Jojo, aniž bych to chtěl nějak extrémně pitvat, ona je to do jisté míry generační záležitost.

A pak taky se trochu bojím, že film bez knihy do jisté míry nefunguje (není nutné aby divák/čtenář s interpretací událostí filmu v podání A.C.Clarka souhlasil či nikoliv, podstatné je, aby si uvědomil existenci racionálních vysvětlení - a obráceně, pochopitelně, tedy aby si čtenář/uvědomil, že vždy je prostor i pro vysvětlení méně racionální a všelijak symbolická).

Obceně tvrdím, že na filmu je bohužel vidět, že Kubrickovi v určitý okamžik začaly docházet čas a peníze a musel to vzít trochu víc hákem, než asi bylo půvovně tak docela v plánu (to ostatně naznačují i různé zákulisní informace, které během let pustil do médií jak Kubrick, tak Clarke).

Zase z tohoto úhlu pohledu to pořád dopadlo ještě velice, VELICE dobře.
Pozemstan - 05. srpen 2018 00:41sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
AVip: Škoda, i když jsem to viděl nedávno. Díval jsem se mezi pokusy o oživení tiskárny na ČT2 na Alexandra... -)
Telemachus Rhade - 04. srpen 2018 23:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Střídal jsem Jurský Park a Vyvoleného na Nově a Cinemě :-D

Nicméně teda nedávno na fcb ve skupině Space Opera proběhla diskuze o 2001 a nějak jsme se kolektivně shodli, že nás to vlastně nikdy nevzalo. A to ani kniha, ani film. Můj vztah k 2010 je jednoznačně lepší, ale stejně to není úplně můj šálek.
AVip - 04. srpen 2018 22:54sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Tak co, dal někdo (kromě mne) 2001 na ČT:Art?
kapitan Pike - 24. červenec 2018 15:23sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mě by zajímalo, co budou vysílat, až Soukup chytne chřipku nebo pojede na dovolenou.
Telemachus Rhade - 24. červenec 2018 15:19sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
TV Barrandov ruší Naše zprávy: Místo nich bude DEVÁTÝ pořad Jaromíra Soukupa!
Mvek - 23. červenec 2018 21:45sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Dočetl jsem se, že Netflix ručí uživatelské recenze filmů. Zajímavé, za těch devět měsíců jsem nenašel, že by tam někde uživatelské recenze byly (a to měly být dostupné z desktopu, kde ho používám nejvíc). Ani jsem neměl možnost nějak hodnotit film jinak než palcem nahoru či dolu. Tak budiž, hledal jsem na IMDB a neřešil to, ale překvapilo mě to, že to tam někde bylo.

Pozemstan - 19. červenec 2018 21:15sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Dnes ve 21:55 uvede ČT2 u příležitosti zítřejších 90. narozenin Pavla Kohouta televizní film Smyčka podle Kohoutova scénáře. Film je volně inspirován příběhem Bohumila Laušmana, umírněného předsedy sociální demokracie, který nakonec nešel proti únorovému puči, ale nesouhlasil se sloučením soc. dem. s KSČ, odešel z politiky, nakonec emigroval do Rakouska, ale roku 1953 byl z Vídně StB přes sovětskou okupační zónu unesen zpět, odsouzen a roku 1963 byl drogami zavražděn ve vězení... V příběhu se myslím objevuje i role původně snaživého komunistického básníka v redakci Rudého práva, možná sebekriticky inspirovaná samotným Kohoutem.
Mirak - 28. červen 2018 13:55sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
BorgDog: No, já bych si vybral. Postupovat u všeho jednotně. V ČR je podlě mě oprávněná nasranost zejména na tu nejednotnost, ono "tajit pravdu o cigánech" mi jaksi přijde taky rasistický.
BorgDog - 28. červen 2018 13:49sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Pozemstan: Ano, tohle už skutečně zní jako "Kocourkov par excelance." Jak mohu školit proti něčemu, co nesmím na dotyčném školení ani vyslovit, jinak budu potrestán? Jenže v takovém případě je kontext prostě všechno, a v současné (oboustranné) hysterii se dobrat vůbec jenom objektivního popisu, CO se vlastně stalo, bude bohužel asi nemožné.

Mirak: Souhlasím, ale zase - jednotný postup okamžitě popíchne spekulace a konspirační teorie o nějakých "notičkách shora." Nevybereš si. Buď budeš za cenzora zatajujícího "pravdu o cikánech", anebo za rasistu snažícího se poštvat proti nim veřejné mínění. Jako by to snad bylo potřeba. Plus, samostatná otázka, dotýkající se i třeba terorismu je, nakolik je vůbec vhodné "popularizovat" pachatele ohavných zločinů a nepřímo tak povzbuzovat další, jít v jejich stopách.
Marshall - 28. červen 2018 13:44sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Pozemstan: Si vždycky vzpomenu na Pulp Fiction: "Ty vole negře, žes to neřek hned!"
Pozemstan - 28. červen 2018 13:10sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
BorgDog: Ano, je to sporné a celkem s Tebou souhlasím. Tady ovšem není úplně jasné, zda to dotyčný z Netflixu použil při oslovení, když v prvním případě mělo jít právě o školení proti používání podobně nevhodných slov (což by mohla, ale nemusela, být podobně absurdně znějící situace jako postih herce opakujícího si podle scénáře svou roli rasisty, pokud by ji tedy nezneužil ke skutečným rasistickým výpadům), ve druhém případě se mělo jednat o setkání s těmi, kteří se cítili jeho mluvou na onom školení dotčeni...
Mirak - 28. červen 2018 13:07sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
BorgDog: U mladíků je problém, že se často postupuje strašně nejednotně, takže jednou vidíme fotku mladíka bělocha pachatele, podruhé je lidem jasný, že šlo o cigana, ale dle popisu to byl jen mladík.
BorgDog - 28. červen 2018 12:31sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Tohle je sporné. Jo, je to slovíčkaření jak z Orwella, ale s tím oslovováním - jeden vozíčkář taky klidně řekne druhému "Čau, kriple!" Ovšem je tím pádem v pořádku takhle oslovit vozíčkáře třeba v autobuse? Já bych to tedy neudělal.

A co se těch "mladíků" týče, takže jaké řešení by bylo lepší? Uvádět u každého trestného činu, o kterém se píše, u pachatele barvu pleti, barvu očí, vlasů, ideálně ještě i náboženské vyznání (protože přece islám... a ty ateisti jsou taky podezřelá banda), jinak je to "cenzura?" To mi taky nepřijde zrovna super zlepšení.
Telemachus Rhade - 28. červen 2018 11:16sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pozemstan: Ano, zatímco černoši se běžně zdraví "hej, negře", běloch to vyslovit nesmí. Podobně tabu jsou výroky o sběru bavlny ;)
Mirak - 28. červen 2018 11:07sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
V českých médiích se cigánům zase říká mladíci, v tomhle se Američanům až tak smát nemůžeme :)
Pozemstan - 28. červen 2018 11:04sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Netflix Fires PR Chief After Use of N-Word in Meeting (Exclusive)

Této zprávy si všimli i čeští konzervativci, podle kterých byl dotyčný vyhozen za použití nevhodného slova (zjevně "negro") v textu opisovaného jen výrazem "N-word", když ostatní školil o nevhodných slovech. Z textu článku ale vyplývá, že takto mluvil před afroameričany i na následném setkání, kde měli řešit jeho předchozí "prohřešek"...

Z evropského pohledu to působí poněkud extrémně, i když text článku na odlišné vnímání těchto slov upozorňuje s tím, že je nutné brát ohledy na cítění "černochů" (v textu black people/employees), přičemž N-word by neměl běloch vyslovit ani při čtení scénáře(!) Osobně se mi ale zdá tento přístup jako poněkud extrémní a zároveň pokrytecký, je-li přitom v USA kladen takový důraz na rozlišování ras a lze-li tedy používat beztak přísně vzato nepřesné označení "black"...

Ale jinak toto vlastně v ST řešila již TOS v díle s Lincolnem, který (nevím, jako slovo použil v originále) se omlouval za označení Uhury tuším jako "pěkná černoška" s tím, že to v jeho době mohlo znamenat označení majetku...
Pozemstan - 14. červen 2018 21:38sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Netflix film crews 'banned from looking at each other for longer than five seconds' in #metoo crackdown
Marshall - 09. červen 2018 07:50sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Tady je link.

Nejnovější   Novější 391 - 410 / 3756Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o